Chazia Mourali wil terug op televisie

Chazia Mourali ziet het wel zitten om weer terug te keren op televisie. "De saamhorigheid lijkt toegenomen. De feelgoodtelevisie is terug", vertelt de 49-jarige presentatrice, die de afgelopen jaren veel te horen was op de radio, aan De Telegraaf.

Mourali noemt Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt als voorbeelden. "Dat is het goede wat de crisis met de mensen doet. We willen elkaar weer helpen, hebben oprechte belangstelling. Ook het hele crowdfunding-principe, waarbij mensen samen geld verzamelen om bepaalde culturele dingen voor elkaar te krijgen, in plaats van te gaan huilen dat de subsidiekraan dicht is gegaan: prachtig."

Mourali, die eerder onder meer te zien was als presentatrice van Char en De Zwakste Schakel, heeft allerlei ideeën voor programma's. "De omroepen kunnen bellen hoor", lacht ze.

Een programma als Char zou Mourali echter niet meer willen presenteren. "De onderwerpen die langs kwamen werden steeds verdrietiger en ik had er minder vrede mee dat we die dan toch min of meer luchtig behandelden."