Froome nieuwe leider World Tour-ranking

Redactie

Wielrenner Chris Froome is de nieuwe leider van de World Tour-ranking. De Britse winnaar van de Tour de France nam de leidende positie over van Fabian Cancellara, blijkt uit de maandag vrijgegeven lijst. Bauke Mollema maakte een flinke sprong van plaats 27 naar vijftien. De Groninger van Belkin Pro Cycling eindigde als zesde in de zondag afgesloten honderdste editie van de Ronde van Frankrijk.

In de top vijf waren veel verschuivingen. Peter Sagan, de winnaar van de groene trui, handhaafde zich weliswaar op de tweede plaats, maar wordt nu gevolgd door Joaquin Rodriguez en Nairo Quintana. Laatstgenoemde eindigde als tweede achter Froome en werd winnaar van het berg - en jongerenklassement. Rodriguez mocht als nummer drie het podium bestijgen. Cancellara sluit nu de top vijf van de wereldranglijst.

In het ploegenklassement bleef Team Sky aan kop. Movistar, de ploeg van Quintana, verdreef Katusha van de tweede plaats. Belkin steeg een plek van negen naar acht.

Onder aan de ranglijst wisselden Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano stuivertje. Het in de Tour de France overwinninngsloze Vacansoleil is nu hekkensluiter. Nummer voorlaatst Argos veroverde met Marcel Kittel vier etappezeges.