Game On!

Rollercoaster Tycoon en Theme Park, maar dan in het echt. En zonder kotsende mensen, al liepen er een paar een beetje witjes bij.

Header

Dit weekend organiseerde pretpark Walibi 'Game On!'. Naast de reguliere achtbanen zoals Goliath, XPress en de door ons uitgeroepen favoriet Speed of Sound stonden vrijdag en zaterdag in het teken van games. Met een temperatuur van 24 graden in het vooruitzicht de auto in om te kijken of we de enige mensen zijn die gamen met deze zomerse temperaturen.

Walibi

Het gamegedeelte bleek allemaal wat later te beginnen, dus de achtbanen in. Er was nog geen drukte, dus er waren ook nog geen rijen. Her en der liepen mensen verkleed als Mario rond, want op die manier kreeg je gratis toegang. Volgend jaar mogen ze Dead or Alive uitkiezen als actie, want met deze temperaturen is het rondlopen in een overal geen pretje, lijkt ons.

Voor mijzelf was het zo'n tien jaar geleden dat ik in Walibi rondliep, volgens mij heette het park toen nog Six Flags, en was de Goliath net nieuw. Er is niets veranderd qua achtbanen voor zover ik zie, al is La Via Volta omgedoopt tot Speed of Sound, dit keer met lanceerbuis zodat het lijkt dat je recht naar de grond gelanceerd wordt en blijft-ie erg tof.

Game On!

Gamen dus. Voor mensen  die denken dat het hele park vergamend is: nee, dat viel wel mee, of tegen als je dat hoopte. Bij de ingang van het park was er merchandise van Nintendo, Call of Duty, Minecraft en Plants vs Zombies te vinden en even verderop stond er een tent met enkele nieuwe en iets oudere games, zoals Donkey Kong Country Returns 3DS en FIFA 13. Weer een andere tent was ingericht voor de raceliefhebbers met daarin een hele batch aan racegames, waarvan er een racer zelfs in een simulator te spelen was, zodat je ook nog in het echt bewoog.

Game on Race

Wilde je echt racen, dan had je als Mario, of Luigi, verkleed moeten gaan, want er werd Mario Kart in het echt gespeeld op de kartbaan van Walibi. Inclusief geluidjes en een verslaggever met Italiaans accent. Er waren geen bananen, er mochten geen schilden gegooid worden maar het ging er soms toch even hard aan toe. "Niet botsi botsi doen graag!" Dansen mocht dan weer in de Just Dance-tent, en voor de mensen die een voorbeeld nodig hadden kwam Shaker, bekend van The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance, optreden met zijn crew.

Walibi

Is al dat interactieve niets dan is er nog oorlog in de tent van Wargaming. World of Tanks is nog steeds bezig met hun opmars en ook in Walibi mochten ze niet ontbreken. Newbies, die nog nooit van het spel gehoord hadden, tot al ver gevorderden clanleden kwamen spelen om te laten zien dat zij de grootste tank hadden.

Game on WarGaming

Al dat interactieve en gewelddadige was te vermijden in de retro-tent. Met een zonnetje erbij de oudere klasiekers spelen zoals Duck Hunt, Super Mario Bros. 3, Sonic, Tekken, Smash Bros., met de SNES-bazooka of toch even kijken wat de toekomst van gaming gaat brengen met de Oculus Rift. Om het retro te houden heeft ontwikkelaar Thorworks Quake omgezet zodat het in echt 3D te bewonderen is.

Het was ook erg grappig om te zien hoe dit keer de ouders vol trots aan hun kinderen konden vertellen hoe een game gespeeld moest worden. Meer dan eens hoorde je een vader hard lachen omdat hij met Mario Kart steeds voor zijn kinderen eindigde of meer eenden uit de lucht schoot met Duckhunt. Als je zoveel SEGA- en Nintendo-consoles bij elkaar ziet dan vraagt dat gewoon ook om een 'retro'-vergelijking tussen het soort gamer van de twee en kennelijk is er in al die jaren niets veranderd.

Game On

Game On

Rond half zeven waren er ook diverse cosplayers te vinden in het park en ik heb wel betere gezien. Scorpion moet kennelijk nodig weer eens naar de sportschool en Link werd voornamelijk dwerg genoemd door het erg enthousiaste publiek.

Game Con Cosplay

Na al die achtbanen en games werd het zonnetje toch iets te aanlokkelijk, de zitzakken van de retrotent waren comfortabel en volgens mij ben ik een tintje bruiner geworden terwijl ik in liggende toestand van de zon genoot. Een heerlijke dag, een leuk evenement en voor mij was het even vakantie. Als je dan op het laast, onderwerg naar de auto loopt, met Liberi Fatali op de achtergrond, dan weet je gewoon dat het een perfecte dag is geweest.