Omzet McDonald's gestegen naar 7,1 miljard dollar

anoniem_22072019025900

McDonald's heeft in het tweede kwartaal van dit jaar twee procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de Amerikaanse fastfoodketen kwam uit op 7,1 miljard dollar (5,4 miljard euro). Vooral de Amerikaanse markt zat in de lift, zo meldt het bedrijf maandag.

De totale omzet van restaurants die langer dan dertien maanden open zijn steeg met een procent. Ook de nettowinst van McDonald's steeg licht, van 1,35 miljard dollar naar 1,4 miljard dollar. Toch was de winststijging minder sterk dan analisten gepolst door persbureau Reuters hadden verwacht. De omzet kwam wel overeen met de verwachtingen.

McDonald's voorziet een moeizaam tweede halfjaar vanwege de slechte economie, zei topman Don Thompson bij de bekendmaking van de cijfers. Thompson sprak van een 'uitdagende markt' voor fastfood doordat de 'economische onzekerheid consumentenbestedingen onder druk zet'. "Gebaseerd op onze laatste omzettrends, zijn de resultaten voor de rest van het jaar naar verwachting uitdagend", zei hij.