Medewerkers McDonald's staken

MarcusViridis

Medewerkers van een McDonald’s in New York zijn niet blij en hebben het werk voorlopig neergelegd. Aanleiding hiervan is een combinatie van warm weer, een kapotte airconditioner en een collega die hierdoor was flauwgevallen.

Vrijdag, na het incident, waren de medewerkers het zat en zijn ze boos de deur uitgelopen. Luisa Villa, een van de stakers, heeft verklaard dat de airco al stuk was sinds zij negen jaar geleden haar carrière bij McDonald’s begon. Esheliz Méndez, de flauwgevallen dame, had al meerdere malen geklaagd over de omstandigheden. Vorig jaar, nadat een andere medewerker was flauwgevallen, is de airco gerepareerd, maar gaf diezelfde airco na een weekje weer de geest.

“De eigenaren van de zaak maken ons belachelijk omdat ze denken dat we slechts beesten zijn,” vertelt Luisa in het Spaans.  “Wij zijn geen beesten, wij zijn mensen en willen niet sterven door de hitte, weet je,” vervolgt zij met veel gevoel voor dramatiek.

De bedrijfsleiding heeft nog niet gereageerd op de muiterij, maar een insider weet via Twitter te melden dat het bedrijf moedwillig de airco uit laat, om te voorkomen dat klanten te lang blijven hangen in de zaak.