Ploegleider voorziet heerschappij van Froome

Dave Brailsford denkt dat Chris Froome nog jaren de dienst kan uitmaken in de Tour de France. De Brit legde zondag beslag op zijn eerste tourzege en volgens de teambaas van Team Sky kunnen er nog vele volgen. "Ik denk dat hij alle ingrediënten in huis heeft heeft om een meervoudig kampioen te worden", vertelde hij maandag tegen Skysports.

Volgens Brailsford ligt Froome's beste jaren nog voor zich. De geboren Keniaan is pas 28 jaar. "Hij is nog niet op zijn best. Hij kan zeker nog in betere conditie raken dan hij nu is."

Froome kreeg tijdens de Tour veel voor zijn kiezen, waaronder dopingbeschuldigingen, maar bleef altijd de rust zelve. Volgens Brailsford tekent dat de ware kampioen. "De manier waarop hij met alle beschuldigen van valsspelen is omgesprongen, zoals bij hem keer op keer gebeurde, getuigt van grote klasse."

"Hij is niet geknapt, bleef geduldig en verdraagzaam en begrijpt waarom mensen giftig op hem zouden kunnen reageren", vervolgt Brailsford. "Hij zal hierdoor meer ervaren en een stuk wijzer worden."

Brailsford leverde na Bradley Wiggins voor het tweede jaar op rij een tourwinnaar uit de Sky-stal af. Vorig jaar moest Froome nog genoegen nemen met een dienende rol achter Wiggins en eindigde hij als tweede.

In de honderdste editie van La Grande Boucle mocht hij voor eigen kans rijden en het vertrouwen beschaamde hij niet. Froome won drie etappes en had in het algemeen klassement een straatlengte voorsprong op zijn concurrenten.