FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 maart 2010

Man dood na pissen op hoogspanningskabel

Een man uit de Amerikaanse Washington is een opmerkelijke dood gestorven. De man is geëlektrocuteerd door tegen een hoogspanningskabel te plassen.

De vijftigjarige man reed vrijdag met zijn auto tegen een hoogspanningsmast. Ondanks dat zijn auto hierna in de sloot terechtkwam, bleek Roy Messenger slechts lichte verwondingen te hebben. Hij stapte uit en belde vervolgens een familielid om zijn auto uit de sloot te trekken.

Toen de familie eenmaal ter plaatse was, bleek Messenger morsdood op de weg te liggen. Volgens de politie had de man waarschijnlijk hoge nood gekregen, en leegde hij zijn blaas in de sloot. Hierbij had hij vermoedelijk de hoogspanningskabel over het hoofd gezien, die dankzij de omver gereden elektriciteitsmast in de greppel was komen te liggen.

De warme urinestraal heeft vervolgens gewerkt als een goede geleider en zo de arme man geëlektrocuteerd. Het lichaam zal nog aan sectie worden onderworpen, maar brandwonden op het lichaam van het slachtoffer wijzen erop dat hij inderdaad aan de gevolgen van zijn plaspauze is overleden.

Hamilton: "Ferrari grootste concurrent"

Lewis Hamilton ziet voor het nieuwe Formule 1-seizoen Ferrari als belangrijkste concurrent voor het kampioenschap. De McLaren-coureur vindt dat zijn team en Ferrari een goede wintertest achter de rug hebben en dat mogelijk de pikorde in de sport weer hersteld is.

"Het is erg moeilijk in te schatten welk team op dit moment over de snelste auto beschikt. Als ik iemand moet aanwijzen, kies ik voor Ferrari. Op dit moment lijken zij het snelst," zei Hamilton tegenover de Britse media. "Maar enkele andere renstallen zijn niet ver weg. Daarmee doel ik naast McLaren op Red Bull, Mercedes, BMW Sauber en Force India. Veel hangt af van hoe de banden zich houden tijdens de lange runs."

De Britse wereldkampioen uit 2008 is blij met het verloop van de wintertests. "Het begon allemaal niet zo goed, want we kwamen de eerste dagen veel tekort ten opzichte van Ferrari. Sindsdien hebben we ons flink weten te verbeteren. Op de laatste testdag heb ik een race-simulatie gedaan en zowel de balans van de auto als de genoteerde tijden waren prima. Dat was een welkome opsteker. Goed voor het vertrouwen ook."

Ex-Sugababe klaagt band aan

Ex-Sugababe Keisha Buchanan is van plan haar oude bandmaatjes voor de rechter te slepen. De 25-jarige zangeres, die in 1998 aan de wieg stond van de band, wil niet dat de huidige drie leden de naam Sugababes blijven gebruiken.

Keisha eist dat Heidi Range, Amelle Berrabah en Jade Ewen, de huidige Sugababes, een andere naam verzinnen. Doen ze dat niet, dan wil Keisha een forse som geld zien. Volgens de Britse krant Daily Mail kan Buchanan miljoenen ponden opstrijken. De 25-jarige Keisha werd in september gedwongen de Sugababes te verlaten. Ze was het laatste oorspronkelijke lid

De band brak in 2000 door met 'Overload'. Toen maakten naast Keisha ook Mutya Buena en Siobhan Donaghy deel uit van de meidenband. Siobhan werd als eerste vervangen, in 2001 nam Heidi haar plaats in. Vier jaar later maakte Mutya plaats voor Amelle.

Als Keisha gelijk krijgt, zou dat het einde van de Sugababes kunnen betekenen, voorspelt een ingewijde in de muziekindustrie. "De Sugababes is een van de meest succesvolle meidenbands ooit. Als ze hun naam moeten veranderen, is dat een complete ramp."

Ex-Sugababe klaagt band aan wegens naam
Ex-Sugababe klaagt band aan wegens naam (Foto: Novum)

Minderjarige softdrugshandelaren gepakt

De politie heeft in Huizen vijf minderjarige softdrugshandelaren aangehouden. De dealers zijn tussen de 13 en 16 jaar oud. De politie nam een stroomstootwapen en softdrugs in beslag. Een 40-jarige man leverde de drugs aan de tieners. Hij is ook aangehouden.

Begin februari kreeg de politie van het wijkteam Huizen/Blaricum de groep in het vizier. Nader onderzoek leidde naar de 40-jarige man uit Huizen. Bij een huiszoeking werd een andere 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Hij had softdrugs bij zich en werd ook aangehouden. De politie denkt niet dat hij verder iets met de zaak te maken heeft.

De tieners zitten niet meer vast.

Zuiplap 'te dik' voor cel

Een zestigjarige Zweed die is opgepakt wegens rijden onder invloed denkt zelf een goede reden te hebben om niet te hoeven zitten. Hij zegt namelijk te dik te zijn voor de gevangenis.

De man uit Älvsbyn in het noorden van Zweden is maar liefst 208 kilo. Onlangs werd hij voor een maand celstraf veroordeeld omdat hij met zijn zatte kop achter het stuur werd aangetroffen.

De zuiplap beweert dat hij door zijn omvang amper kan lopen, hetgeen een verblijf in de bajes er niet gemakkelijker op maakt. Hij heeft de regering dan ook een brief gestuurd, waarin hij smeekt om gratie. Mocht men er toch geen gehoor aan geven, dan stelt hij voor om thuis te gaan zitten met een enkelband.

Of de regering over het hart strijkt is een tweede, want thuiszitten is voor hem geen straf. "Door alle dingen die ik de laatste drie jaar heb meegemaakt, ben ik nauwelijks buiten geweest", schrijft hij in zijn smeekbede. Wel voegt hij eraan toe dat hij momenteel in het ziekenhuis zit wegens een behandeling tegen obesitas.

Waar ga jij op stemmen?

Mocht je aanstaande woensdag ergens in Amsterdam-Zuid erg lang moeten wachten op je beurt voor het stemhokje, en uit dat hokje verontrustende geluiden horen, wees dan niet bang dat er iemand onwel is geworden.
Nee, dat betekent, dat ik aan het stemmen ben. Althans: een poging doe tót. En de geluiden die je hoort zullen vermoedelijk bestaan uit gemompel mijnerzijds: Iene miene mutten, tien pond grutten…

Dopingcontroleurs bezoeken Die Mannschaft

De voetballers van het Duitse nationale elftal hebben onverwacht bezoek gekregen van dopingcontroleurs. Het nationale antidopinginstituut NADA bezocht de voetballers in München waar ze komende woensdag aan gaan treden tegen het nationale elftal van Argentinië.

Dopingcontroles vinden er in het voetbal niet op regelmatige basis plaats en daarom is het opmerkelijk dat er vier spelers tegelijk gecontroleerd werden. Van de vier gelukkigen waren er twee binnen aan het trainen en de andere twee die bloed en urine af moesten staan werkten een training op het veld af. Welke spelers het betroffen is niet bekendgemaakt.

Voormalig agent sterft in zelf aangestoken brand

Een 63-jarige man is afgelopen zaterdag dood aangetroffen in een grotendeels afgebrand huis in Kameoka City in Japan. De voormalig agent had het huis zelf in brand gestoken. Er moest DNA-techniek aan te pas komen om de man te identificeren.

Het slachtoffer is Masao Sakai. Hij was een voormalig lid van de politie van Kyoto. Volgens de politie is de man met een tank vol olie naar het huis van de zus van zijn ex-vrouw gegaan om daar over financiële zaken te praten. Toen er een ruzie uitbrak gooide hij de olie in verschillende kamers van het houten huis. Daarna stak hij de brandbare vloeistof aan.

Het vuur verzwolg ongeveer 170 vierkante meter aan oppervlakte voordat brandweermannen de vlammen onder controle hadden.

Er waren nog vijf andere personen in het huis aanwezig. Masahito Nishimura en zijn vrouw Toyoko, beiden 59 jaar oud, zijn in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden. Hun toestand is stabiel. De vrouw (32) van hun oudste zoon zat samen met twee kleinkinderen in de leeftijd van vier en negen jaar in bad. Zij konden aan het vuur ontsnappen zonder daarbij gewond te raken. De zoon zelf was aan het werk op het moment van de brandstichting.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het voorval wordt behandeld als poging tot moord.

 

Zoek Victoria's afstamming in DS-spel

Frogwares is een gamesstudio die bij adventure-liefhebbers wel bekend is van onder meer Sherlock Holmes-games en Dracula-games. Vandaag is aangekondigd dat ze nu werken aan een nieuw Sherlock Holmes-spel dat exclusief op de Nintendo DS zal verschijnen: Sherlock Holmes and the Mystery of Osborne House. We zullen hierin kennismaken met een wat jongere Sherlock en Watson. Als de documenten waarin de afstamming van koningin Victoria beschreven staat, gestolen worden, wordt Sherlock gevraagd om dit mysterie op te lossen. Ontwikkelaar Frogwares en uitgever Focus Home beloven ons dat we tientallen handgetekende locaties gaan bezoeken, veel charismatische personen zullen ontmoeten en uiteraard veel puzzels moeten oplossen voor we de zaak tot een goed einde kunnen brengen. De eerste vier screenshots vind je hieronder

 

Sherlock

Sherlock

Sherlock

Sherlock

Nog geen contact met 83 Nederlanders in Chili

Met 83 Nederlanders in het door een aardbeving getroffen Chili is nog geen contact geweest. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. Vooralsnog zijn er volgens hem geen concrete aanwijzingen dat Nederlanders gewond zijn geraakt of zijn omgekomen bij de aardbeving afgelopen zaterdag.

Van de 83 Nederlanders met wie nog geen contact is gelegd, zijn er 48 toerist. De overige 35 Nederlanders wonen in Chili. Van tien is het zeer waarschijnlijk dat zij op het moment van de aardbeving in of bij de stad Concepcion zaten. Het epicentrum van de beving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter lag in de buurt van deze stad.

Tot nu toe zijn er 239 meldingen binnengekomen over mogelijk vermiste Nederlanders in het gebied, vertelt de woordvoerder. Van 156 is inmiddels duidelijk dat zij ongedeerd zijn.

Dat met 83 Nederlanders in Chili nog geen contact is geweest en dat het moeilijk is achter informatie over ze te komen, komt deels door de problemen met communicatiemiddelen, zegt de woordvoerder. Zo zijn de internetverbindingen in Chili verstoord en is het vooral rond Concepcion lastig om te bellen.

De beving is een van de zwaarste uit de geschiedenis van het land en kostte honderden mensen het leven. Een tsunami die volgde op de aardbeving zorgde ook voor slachtoffers. Na de aardbeving vonden plunderingen plaats.

Hurt Locker mogelijk gediskwalificeerd

The Hurt Locker, de veelgeprezen film van Kathryn Bigelow, wordt mogelijk gediskwalificeerd van de Oscar-race. Reden is dat de producent zijn boekje te buiten is gegaan.

Nicolas Chartier stuurde leden van de Academy Awards e-mails dat ze moesten stemmen op The Hurt Locker. En dat ze zeker niet moesten stemmen op Avatar die hij 'de film van 500 miljoen' noemde. En dit soort lobbyen is verboden.

Chartier verontschuldigde zich en noemde zichzelf naïef omdat hij voor het eerst genomineerd was. Maar daarna doken er meer e-mails op waarin hij onder meer opriep Avatar op de laatste plaats te zetten. De Acadamy beraadt zich op stappen en mogelijk wordt The Hurt Locker uitgesloten van de Oscars. Morgen sluiten de stembussen.

Mocht The Hurt Locker worden uitgesloten dan is dat een fikse domper voor Kathryn Bigelow. Zij kreeg net als James Cameron negen nominaties. De strijd zal extra pikant zijn omdat Cameron en Bigalow begin jaren negentig getrouwd waren. Cameron verliet haar toen voor Linda Hamilton.

'Meer files in februari door winterweer'

Het winterweer met sneeuw en gladheid heeft in februari voor meer files gezorgd. De filezwaarte, de lengte keer de duur van de file, lag twee procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt de ANWB vandaag. Er was vooral een fors drukkere ochtendspits.

Maandag 1 februari was er als gevolg van het winterweer een zeer drukke ochtendspits van in totaal 571 kilometer file. Vrachtwagens kwamen niet voorbij de Ketelbrug en op de A6 tussen Emmeloord en Lelystad stonden automobilisten meer dan drie uur stil.

Het verkeer rond Utrecht liep woensdagmiddag 10 februari volledig vast doordat er tien centimeter sneeuw was gevallen. De avondspits bedroeg toen 541 kilometer file. Door vorstschade was er op 20 februari een spoedoperatie aan de A12 bij Beek nodig, waardoor er de hele nacht een file stond.

'Feyenoord haalt Auassar en Schaken gratis op'

Adil Auassar en Ruben Schaken komen vanaf komend seizoen uit voor Feyenoord. Dit meldt althans Johan Derksen maandag in het tv-programma Voetbal International.

Auassar en Schaken zijn vanaf komende zomer transfervrij en kunnen daardoor kosteloos vertrekken. Mede daarom zijn ze interessant voor Feyenoord, dat over weinig financiële mogelijkheden beschikt.

Beide spelers zijn dit seizoen vaste waardes bij VVV. Auassar speelde in alle 25 wedstrijden mee, waarin hij vier keer scoorde. De 27-jarige Schaken kwam tot 24 optredens en maakte daarin twee doelpunten.

Tientallen auto's beschadigd in Wijchen

Het afgelopen weekeinde zijn in het Gelderse Wijchen tientallen auto's beschadigd. Het grootste deel van de auto's was bekrast.

Volgens een politiewoordvoerder moeten de vernielingen in de nacht van eergisteren op gisteren hebben plaatsgevonden. Gisteren werden de beschadigingen namelijk geconstateerd. Het gaat om een stuk of dertig auto's in de wijk Aberland.

De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden. Gedupeerden wordt gevraagd aangifte te doen.

[WK Hockey] Vogels: "Het moet beter"

Nederland won vandaag zijn eerste wedstrijd op het WK hockey moeizaam van Argentinië. De gedachten van doelman Guus Vogels gingen terug naar vier jaar geleden, toen Nederland zijn eerste wedstrijd meteen verloor (2-3 tegen Zuid-Korea) en vervolgens het gehele toernooi achter de feiten aanliep. Nederland werd destijds in Mönchengladbach uiteindelijk zevende.

"We speelden nog niet zo heel goed," aldus Vogels, die na afloop werd uitgeroepen tot 'man of the match'. "We bleven onder meer te veel op eigen helft hangen. Ook hadden we moeite om in balbezit te komen en te blijven."

"Misschien was het de spanning van de eerste WK-wedstrijd wel. Ook het stroeve veld hielp niet mee. Maar als je met matig spel met 3-0 begint aan het wereldkampioenschap mag je toch niet klagen. We kunnen gaan groeien in het toernooi. Dat was destijds in Duitsland wel anders."

 

Zidane: "Sterf liever dan me te excuseren bij Materazzi"

Zinédine Zidane kreeg een rode kaart tijdens de WK-finale in 2006. De Fransman gaf de Italiaan Marco Matterazzi een kopstoot nadat die een opmerking maakte over zijn familie. De oud-speler van onder andere Real Madrid vraagt vergiffenis aan de voetbalwereld, supporters en zijn teamgenoten voor die rode kaart. Alleen bij Materazzi zelf verontschuldigt hij zich niet.

"Ik zou mezelf zo oneer aandoen," zei de 37-jarige ex-voetballer tegen El Pais. "Ik sterf nog liever dan hem ooit vergiffenis te vragen. Nooit. Ik zou mezelf zo oneer aandoen. Ik heb veel moeten incasseren, maar dat was erover."

"Mocht het nu Kaka geweest zijn of een andere goeie kerel, zou ik zeker ook de voetballer in kwestie om vergeving hebben gevraagd. Maar die gast... Nee, dat kan ik niet," zei Zidane verder. "Het is geen excuus, maar bovendien was mijn moeder op dat moment heel ziek. Ze lag in het ziekenhuis. Niemand was op de hoogte. Het was een slecht moment."

Nieuwe speler in handheld arena

Volgens analist Micheal Pachter zal Apple haar iPhone en iPad platform meer gaan profileren als serieus gaming-platform. "Ik denk dat Apple per ongeluk de computergames-wereld is ingerold en heeft ontdekt dat het een aangename plek is om te vertoeven. Ik denk niet dat Steve Jobs, toen hij de iPod bedacht, ooit heeft gedacht dat het wel eens zou uitgroeien tot een spelcomputer."

"De iPod touch is een spelcomputer. En zoals ik eerder heb aangegeven wordt de iPad een spelcomputer en denk ik dat Apple in gaat zien dat gamesoftware hardware verkopen genereert. Apple zal ontwikkeling van games voor deze platformen gaan stimuleren om meer hardware te verkopen en hiermee een serieuze concurrent te worden voor de gevestigde partijen."

Op de vraag waarom Apple niet een eigen console ontwikkelt, heeft Pachter ook een passend antwoord. "Het verschil tussen Apple, Nintendo, Sony en Microsoft is dat Apple niet bekend staat als software-ontwikkelaar. Er zal geen Apple-gamesgroep komen zoals Microsoft haar eigen Microsoft Games Studios heeft. Apple zal geheel afhankelijk zijn van externe partijen om hun console te voorzien van software en dat is een riskante onderneming."


iPad

Apple iPad; serieuze concurrent van de DS en PSP?

Iran verbiedt twee kranten

De Iraanse regering heeft twee hervormingsgezinde kranten verboden als onderdeel van een campagne om de oppositie tegen het regime en diverse media de kop in te drukken. Dat zeiden de hoofdredacteuren van de kranten vandaag.

De kranten werden verboden omdat ze de veiligheid in gevaar zouden brengen en beledigende artikelen zouden hebben gepubliceerd.

Journalisten klagen al langer dat het regime in Teheran publicaties verbiedt die gunstig uitvallen voor de oppositie. Sinds 2000 heeft de hardlijnige Iraanse rechtsspraak al meer dan honderdtwintig hervormingsgezinde kranten verboden en tientallen redacteuren en schrijvers laten arresteren.

'Feyenoord praat met transfervrije Pluim'

Nadat het afgelopen week duidelijk werd dat er een topclub uit de Eredivisie naar de diensten van Vitesse-aanvaller Wiljan Pluim hengelde is nu de naam van Feyenoord gevallen als de topclub in kwestie. Het is echter nog niet uitgesloten dat Pluim toch nog bijtekent in Arnhem.

In gesprek met de Gelderlander ontkent noch bevestigd Pluim dat hij deze week met Feyenoord om tafel gaat zitten. Wel heeft de 21-jarige het over een mogelijk vertrek, hoewel bijtekenen ook nog een optie is. "Ik heb veel te danken aan Vitesse, dat vergeet je niet', aldus Pluim, die dit seizoen dertien wedstrijden voor Vitesse speelde, waarin hij één keer tot scoren wist te komen. "Daar komt bij dat het voor mij heel belangrijk is hoe groot de kans is dat ik ga spelen. Ik zal de voors en tegens afwegen en dan een keuze maken."

Deze week zal Pluim naast het gesprek met Feyenoord ook nog met Vitesse om tafel zitten. Hierdoor is de kans groot dat hij voor het einde van de week al duidelijkheid over zijn toekomst heeft.

Verdachte steekpartij Heerlen opgepakt

Een 22-jarige man die gisteravond in Utrecht werd aangehouden na een poging tot doodslag op een 46-jarige Amsterdammer, wordt ook in verband gebracht met de dodelijke steekpartij die gistermiddag in Heerlen een 53-jarige Eindhovenaar fataal werd. Het slachtoffer stierf in een hotel-restaurant aan de Geleenstraat waar hij kort tevoren hevig bloedend was binnengerend. 

Uit camerabeelden blijkt dat de vermoedelijke dader de Eindhovenaar in het centrum volgde. De verdachte werd ook gezien op beelden van de beveiligingscamera's in het station van Heerlen waar hij de intercity richting Amsterdam nam. Daarop werd de KLPD, waar de Spoorwegpolitie onder valt, ingelicht. De man werd opgepakt kort nadat hij in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne de man uit Amsterdam meerdere malen met een hard voorwerp op diens hoofd sloeg. 

De politiekorpsen Limburg Zuid en Utrecht en de KLPD hebben een 20-koppig team van rechercheurs geformeerd die de zaak onderzoeken. Men is met name nog op zoek naar getuigen van de steekpartij in het centrum van Heerlen.

[WK Hockey] Overzicht dag 2

Vandaag werd in New Dehli de tweede dag van het wereldkampioenschap hockey afgewerkt. Hieronder vind je de verslagen en uitslagen van de wedstrijden die vandaag gespeeld werden.


Nederland – Argentinië

Duitsland – Zuid-Korea

Wereld- en Olympisch kampioen Duitsland begon moeizaam aan WK in India. Tegen Zuid-Korea werd maar net een verrassende nederlaag vermeden: 2-2.

Al na drie minuten was het raak voor de Zuid-Koreanen. Hyun Hye-Sung pushte raak vanuit een strafcornervariant, 0-1. Twaalf minuten later scoorde Nam-Yong Lee knap want bijna vanaf de linkerachterlijn en met zijn backhand, 0-2. Het was een droomstart voor de Koreanen die zo hun favoriete tactiek konden blijven spelen: leunend op de verdediging en via de counter gebruik maken van de fouten van de tegenstander.

De Duitsers liepen zich voor rust stuk op de rode Koreanse muur. Zo ook Martin Häner die zowel bij een strafcornervariant als de rebound de Zuid-Koreaanse doelman Lee Myong-Ho op zijn weg vond. Ondertussen hadden de Duitsers hadden geluk dat Yoon Sung-Hoon (voorlangs) en Seo Jong-Ho (over) bij counters van Zuid-Korea het vizier niet scherp kregen in de buurt van doelman Max Weinhold.

Pas een kwartier na rust keerde Duitsland terug in de strijd via een knappe maar dubieuze goal van de jonge spits Florian Fuchs, 1-2. De slimme Benjamin Wess scoorde de gelijkmaker na knap voor bereidend werk van Matthias Witthaus, 2-2. De Koreanen kregen maar liefst drie grote kansen op meer dan een punt. Onder meer Nam Yong Lee kreeg de bal echter niet achter de Duitse doelman Max Weinhold

Canada – Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het WK met een overwinning begonnen. De Black Sticks versloegen Canada met 3-2. Rotterdam-speler Ryan Archibald tekende vier minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Canada begon wervelend aan het WK. De ploeg die in 1998 voor het laatst op een mondiale eindstrijd aanwezig was, opende al na dertig seconden de score. Aanvaller Nick Pearson profiteerde van een rommelige situatie in de cirkel van Nieuw-Zeeland. De Black Sticks begonnen slecht aan het duel en hadden in de openingsfase geluk dat Canada niet verder uitliep.

De eerste schotkans voor Nieuw-Zeeland leverde gelijk een treffer op via Priyesh Bhana, de vervanger van thuisblijver Simon Child. Defensief geklungel bij de Kiwi's leidde de 2-1 van Canada in. Philip Wright stond vogelvrij in de cirkel en schoot tegen keeper Kyle Pontifex op. De Nieuw-Zeelandse goalie was de bal echter kwijt, waardoor Wright de bal alsnog eenvoudig in het doel werkte.

Nieuw-Zeeland zette steeds meer druk op het Canadese doel. Gevaarlijk werd het pas toen de eerste corner werd versierd. Nick Haig pushte vanaf kop cirkel feilloos raak (2-2). Na de gelijkmaker bleven de Black Sticks druk zetten. Het oude Canada, waar HGC'ers Rob Short en Ken Pereira hun driehonderdste interland speelden, kwam nog maar sporadisch in het stuk voor. Een hard schot van Rotterdam-speler Ryan Archibald gooide de wedstrijd in het slot (3-2).

Stand groep A

# Land Duels Gew. Gel. Ver. Goals v. Goals t. Punten
1 Nederland 1 1 0 0 3 0 3
2 Nieuw-Zeeland 1 1 0 0 3 2 3
3 Duitsland 1 0 1 0 2 2 1
4 Zuid-Korea 1 0 1 0 2 2 1
5 Canada 1 0 0 1 2 3 0
6 Argentinië 1 0 0 1 0 3 0

Wuytens twee duels geschorst

Jan Wuytens, de Belgische verdediger van FC Utrecht, is akkoord gegaan met een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, nadat hij in de verloren uitwedstrijd tegen Ajax met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Wuytens was het na de wedstrijd echter niet eens met zijn uitsluiting.

Wuytens kreeg in de eerste helft een rode kaart nadat de scheidsrechter van mening was dat de Belg een stevige overtreding op Siem de Jong beging. Hoewel Wuytens het niet met de scheidsrechter eens was is FC Utrecht toch akkoord gegaan met het schorsingsvoorstel.

"Jan is ervan overtuigd dat hij de Ajax-speler niet heeft geraakt," aldus een woordvoerder van FC Utrecht. "Maar omdat de verklaringen van de scheidsrechter en de betrokkenen van Ajax anders luiden en de beelden bovendien geen uitsluitsel geven, lijkt het ons weinig zinvol niet akkoord te gaan."

[WK Hockey] "We waren te weinig dominant"

Michel van den Heuvel is zijn eerste WK als bondscoach van Oranje begonnen met een 3-0 overwinning. Het ging allemaal niet vanzelf, maar de eerste drie punten zijn vast binnen. De Eindhovenaar was tevreden met de drie goals die zijn ploeg maakte en ook het feit dat zijn doelman Guus Vogels geen enkele keer gepasseerd werd was een pluspunt. Maar de coach plaatste ook enkele kritische kanttekeningen.

Van den Heuvel: "We zijn te weinig dominant geweest. In balbezit was het vaak te onrustig. Dat was vooral in de middenfase van de eerste en tweede helft. In die periodes moeten we dus wat volwassener spelen."

De keuzeheer voelde ook dat er een soort matheid over de wedstrijd hing. "Ik kan daar de vinger niet goed op leggen, maar het leek alsof er een deken over het stadion lag. Misschien omdat er zo weinig publiek in het stadion zat. Maar dat weet ik niet. Het is ook geen excuus. De zaken die we moeten verbeteren moeten gewoon uit onszelf komen, niet uit het stadion."

Nieuwe EU-regel mobiel internet van kracht

Telecombedrijven moeten zich sinds vandaag houden aan nieuwe regels over het bedrag dat zij in rekening mogen brengen voor het gebruik van mobiel internet in de Europese Unie. Klanten moeten tot 1 juli aangeven hoeveel zij maximaal willen besteden, diegenen die dat niet doen krijgen automatisch een limiet van vijftig euro.

Wanneer gebruikers van mobiel internet op tachtig procent van hun limiet zitten, moeten netwerken hen een waarschuwing sturen. Gaan zij daar overheen, dan worden ze automatisch afgesloten.

De Europese Commissie droeg netwerken al op de kosten voor mobiele telefonie te drukken, wat leidde tot een daling van gemiddeld 35 procent in telefoonrekeningen. De kosten voor mobiel internet bleven tot dusverre onaangeroerd.

Daar kwam verandering in toen bleek dat een Duitse reiziger een rekening van 46.000 euro gepresenteerd kreeg voor het via mobiel internet kijken van een tv-show in Frankrijk in 2009. Een Britse student moest negenduizend euro betalen voor een maand mobiel internetten in het buitenland.

Door een maximaal bedrag in te voeren hoopt de Commissie dat 'telecomaanbieders zullen werken aan het verlagen van de prijzen', aldus EU-woordvoerder Jonathan Todd. De nieuwe Eurocommissaris voor digitale zaken Neelie Kroes noemde de maatregel een stap in het 'winnen van het vertrouwen van de consument om internet te gebruiken, terwijl hij door Europa reist'.

Telecombedrijven mogen elkaar nu niet meer dan een euro per megabyte in rekening brengen.

Ontsnapte gevangene keert terug na kopen tabak

Een gevangene is vorige week ontsnapt uit een gevangenis in de Amerikaanse staat Texas. Een zoekactie was echter niet nodig, want de man is even later op eigen houtje teruggekeerd. De man ging slechts even sigaretten halen bij de lokale Walmart.

De Texaanse bevolking is naar verluidt nimmer in gevaar geweest. De boef zat namelijk in een minder streng bewaakt deel van de gevangenis, bestemd voor gevangenen met een laag risico. Toch zal het ministerie van Justitie een onderzoek instellen naar de ontsnapping.

Wielertalent Lugten na aanrijding in kunstmatige coma

Het Nederlandse wielertalent Jelle Lugten is gisteren tijdens de GP de Rocheville ernstig gewond geraakt. De 19-jarige renner van AVC Aix-en-Provence werd tijdens de wedstrijd aangereden door een auto toen hij samen met Thomas Vaubourzeix op kop reed. Hij wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden met ernstig hoofdletsel.

Lugten werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis en de wedstrijd werd direct stilgelegd. Achteraf bleek dat de auto een stopteken van de organisatie had genegeerd van een gemotoriseerde verkeersbegeleider. Het is nog niet bekend hoelang het herstel van het klimtalent zal duren.

Naar aanleiding van dit incident heeft de zwaar aangeslagen organisator Claude Guérin een open brief geschreven naar onder anderen de Franse president Nicolas Sarkozy en de Franse Minister van Sport. In het kort vraagt de organisator Claude Guérin de open brief aan de waarom de wedstrijd (en andere wielerwedstrijden) geen politiebegeleiding krijgt terwijl er bij voetbalwedstrijden vele agenten op de been worden gebracht.

Verklaring Sony PS3 faal

Sony heeft zojuist een verklaring afgegeven omtrent de 8001050F fout waar veel gebruikers van het oude PS3 model sinds gisteren mee te maken hebben. Samengevat; "gebruik je PS3 niet voor 24 uur".

De verklaring van vandaag komt van Sony Computer Entertainment of America in de vorm van Patrick Seybold. Hij verklaarde eerder dat Sony druk met de zaak bezig was. Eerder werd gedacht dat alleen consoles die online waren onbruikbaar waren, dit blijkt niet het geval.


Zoals waarschijnlijk al eerder is opgevallen is het voor sommige spelers onmogelijk om verbinding te maken met het PlayStation Network. Dit probleem kan zich voordoen op alle PS3 modellen behalve de nieuwe PS3 slim.

We denken dat het probleem wordt veroorzaakt door een fout in de interne klok van het systeem.

Symptomen;

 •  De datum van het PS3 systeem kan gereset worden naar 1 januari 2000.
 • Wanneer een gebruiker probeert in te loggen op het PlayStation Network krijgt hij of zij de volgende foutmelding; "An error has occurred. You have been signed out of PlayStation Network (8001050F)".
 • Wanneer een gebruiker probeert om een spel te starten kan de volgende foutmelding verschijnen; "Failed to install trophies. Please exit your game."
 • Wanneer een gebruikers probeert om de tijd en datum van het systeem probeert aan te passen via het internet krijgt hij of zij de volgende foutmelding; "The current date and time could not be obtained. (8001050F)".
 • Gebruikers zijn niet in staat om gehuurde content af te spelen welke aangeschaft is via de PlayStation Store voor de verlopingsdatum. (waar beschikbaar).

 

We hopen dit probleem de volgende 24 uur op te kunnen lossen. We adviseren gebruikers van de orginele PS3 (anders dan de slim PS3) hun systeem in de tussentijd niet te gebruiken. Gebruik kan resulteren in fouten van bepaalde functionaliteit zoals het registreren van behaalde trophies en het niet in staat zijn om bepaalde data te herstellen.

Meer informatie is te vinden op PlayStation.com of blog.eu.playstation.com/

McEwen aan de kant met knieblessure

Robbie McEwen zal één à twee weken uit de roulatie zijn. De Australische sprinter heeft tijdens de Omloop Het Nieuwsblad een knieblessure op en liet daardoor ook al de door Bobbie Traksel semi-klassieker Kuurne - Brussel - Kuurne schieten.

"Na de wedstrijd kon hij bijna niet meer rechtop staan," aldus de ploegleider van Katusha Bart Leysen tegen de Belgische TV-zender Sporza. "Zowel Robbie als wijzelf wenste daarom geen risico's te nemen en lassen rust in tot hij op doktersvisite geweest is."

3D Inside DSi

Soms gebeurt er iets in gameland dat stiekem toch wel heel erg vet is. Laten we dit voorbeeld bekijken:

De Nintendo DS wordt altijd gezien als een niet zo sterk apparaatje. Zolang 'ie gewoon normaal Nintendo DS games kan spelen, is 'ie goed, vond Nintendo. Bij de DSi veranderde die instelling ineens, en werd het een apparaatje dat ook een internetbrowser had, foto's kon weergeven, muziek kon afspelen én foto's maken.

Om nog maar weer eens de mogelijkheden van de DSi te weergeven, bekijken we dit filmpje:

Dit is dus een behoorlijk mooi filmpje, van een spel dat via DSiWare zal aangeboden worden. De ontwikkelaar is Feel-Good, en je hebt (gelukkig) geen 3D bril nodig om de boel te kunnen zien. Eentje om in de gaten te houden!

 

Felle confrontatie tussen Bos en Wilders

Het laatste landelijke lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen stond vanavond vooral in het teken van confrontaties tussen PvdA-leider Wouter Bos en PVV-leider Geert Wilders.

Wilders verweet Bos dat hij capituleert voor de islam. "U vertegenwoordigt niet de Partij van de Arbeid maar de Partij van de Arabieren", beet hij Bos toe tijdens het debat, dat werd gehouden in Rotterdam.

Bos op zijn beurt zei te willen opkomen voor de vrijheid van iedereen, niet alleen die van niet-moslims. "Ik wil dat moslima's zonder angst over straat kunnen met een hoofddoekje en homo's zonder angst hand in hand kunnen lopen."

SP-fractievoorzitter Agnes Kant trok een impliciete vergelijking tussen Wilders en het nazisme. "Zondebokken zoeken is levensgevaarlijk, heeft de geschiedenis bewezen." Wilders is volgens Kant een 'bedreiging voor de samenleving'.

Dat vond Bos te ver gaan. "We hebben de geschiedenis er niet bij nodig. Ook heb ik niets tegen de heer Wilders, maar wel tegen zijn ideeën."

Wilders viel Bos verder aan omdat de PvdA niet wil bezuinigen op ontwikkelingshulp. Bos zei dat hij niet wil dat de arme landen de dupe worden van de kredietcrisis, die in het rijke Westen is ontstaan.

Kijkers van het debat, dat werd uitgezonden door het tv-programma EenVandaag, riepen Wilders uit tot de winnaar. 32 procent vond hem de beste debater. Bos werd tweede met 24 procent.

Bekijk via de website van EénVandaag het debat van vanavond.

Assassin's Creed II: Multiplayer voor de iPhone.. gratis!

Assassin's Creed II: Multiplayer is vandaag uitgekomen voor de iPhone. En wel gratis!, tenminste voor de eerste 48 uur na de release, daarna moet je weer gewoon $2,99 dokken.

De app(hier te downloaden) komt wel plotseling uit en beloont de mensen die snel handelen met de gratis game.

Assassin's Creed II: Multiplayer is zoals de meesten van jullie wel begrijpen, een online multiplayer game. In het Italië tijdens de Renaissance kan je als assassin andere assassins koud maken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl het assassinaten van nietsvermoedende guards in Assassin's Creed II niet erg lastig was, zal je nu te maken hebben met een assassin die net als jij kan blenden tussen de burgers.

iphone

Paay: 'Bitterballengate' borrelde in me op

Patricia Paay heeft gisteren tijdens een modeshow bitterballen in de nek van roddeljournalist Ger Lammens gedrukt. "Ik zag de hete bitterballen voorbij komen en het borrelde zomaar in me op", reageerde Paay vandaag in RTL Boulevard. Het incident is door verschillende media al omgedoopt tot 'bitterballengate'.

Paay was kwaad op de roddeljournalist omdat hij haar moeder zou hebben gebeld onder valse voorwendselen. Lammens was bezig met een stuk over de scheiding van de diva. Daarbij deed hij zich voor als goede vriend van de blondine, beweert Paay vandaag.

Lammens spreekt 's werelds oudste Playmate tegen. Volgens hem wist Paays moeder meteen dat hij een journalist was. Lammens beschuldigt de diva ervan dat ze alleen maar op aandacht uit is. "We zijn allemaal een beetje Paay-moe. Dat voelt ze op haar theewater aan." De 60-jarige diva deed dat af als onzin. "Ik hoef geen aandacht, die krijg ik gewoon."

De dochter van Patricia Paay deed er via haar Twitter nog een schepje bovenop. "Volgende keer stop ik een frikadel in Ger Lammens z'n anus", waarschuwde Christina Curry. "Met de groeten van mijn moeder."

A few bitterballen a day, keeps the roddelpers away! (foto: Novum)
 

'Tilburg klimaatvriendelijkste gemeente'

Tilburg is de klimaatvriendelijkste gemeente van Nederland. Dat vinden althans de provinciale Milieufederaties en COS Nederland na het klimaat- en energiebeleid van 167 Nederlandse gemeenten tegen het licht te hebben gehouden. Alphen aan den Rijn en Teylingen eindigden samen op de tweede plaats.

Tilburg komt volgens de organisaties als beste uit de bus, omdat de gemeente een actueel klimaatbeleidsplan heeft, investeert in oplossingen om CO2-uitstoot terug te dringen en het gebruik van duurzame energie en energiebesparing bij bedrijven en burgers stimuleert. Ook wil Tilburg in 2040 volledig klimaatneutraal zijn. Hiervoor zet de gemeente onder meer een klimaat- en energieteam van ambtenaren in.

Volgens de Tilburgse milieuwethouder Marieke Moorman zit de kracht van de Tilburgse aanpak hem in het samenwerken. Zo leveren vier lokale ondernemers 'maatwerkadvies' aan woningeigenaren en is energiebesparing een prioriteit bij afspraken met woningcorporaties. "Ook is Tilburg op grote schaal overgeschakeld op slimmere en energiezuinige straatverlichting."

Politieman verkracht man onder werktijd

Een politieagent uit de Amerikaanse stad San Antonio heeft zich schuldig gemaakt aan een bizar staaltje machtsmisbruik. De smeris ontvoerde onder werktijd een man in zijn dienstauto, waarna hij het slachtoffer elders verkrachtte.

Volgens het politierapport heeft de geile agent, Craig Nash, het slachtoffer rond drie uur donderdagnacht opgepikt bij een kruising. Vervolgens werd de arme man geboeid en gedwongen achterin de auto te gaan liggen. Hierop reed de 39-jarige agent naar een onbekende locatie en randde daar de arme man aan. Het slachtoffer werd na de daad keurig afgezet bij een school waarna de politieman verder reed.

Het slachtoffer liep echter gelijk door naar een politiebureau en deed aangifte wegens seksueel misbruik. Tijdens de traditionele line-up werd de agent er direct uitgepikt. Uit GPS-gegevens bleek tevens dat Nash de dader wel moest zijn, waarop hij werd gearresteerd.

"Ik ben boos, gefrustreerd en teleurgesteld", reageert politiechef William McManus. "Dit is een klap in het gezicht van iedere politieagent. We zullen dit nimmer tolereren en we drukken onze snor niet."

De verdachte agent is vrijdag opgepakt. Hij is hangende het onderzoek met onbetaald verlof gestuurd.

Obodai wijst Amerikaanse clubs af en blijft bij RKC

Anthony Obodai lijkt het seizoen gewoon af te maken bij RKC Waalwijk. De middenvelder van de hekkensluiter van de Eredivisie heeft een avontuur in de Major League Soccer voorlopig afgewezen.

Houston en Kansas City azen beiden op de signatuur van de oud-Ajacied, maar de Ghanees geeft aan hoe dan ook het seizoen in Waalwijk te willen completeren.

De kleine Afrikaanse voetballer kon volgens het Algemeen Dagblad per direct een contract tekenen in de Verenigde Staten, maar prefereert vooralsnog trouw te blijven aan de noodlijdende club waar zijn contract afloopt.

Sinds 2007 speelt Obodai voor de Rooms Katholieke Combinatie. De Noord-Brabanders hebben overigens al kenbaar gemaakt het contract van de 27-jarige rechtspoot niet te willen verlengen.

Goede start voor Heavy Rain

Heavy Rain is nu een tijdje te koop en Quantic Dream kan niet klagen. De verkopen zien er goed uit, zelfs in Japan , waar het vorige week op de zesde plek binnen is gekomen. Sony kan ook weer eens de champagne ontkurken, want ze hebben na lange tijd weer een nummer één in het Verenigd Koninkrijk. Dat is na Killzone 2 niet meer gebeurd.

De top tien in Engeland ziet er zo uit:

1 - Heavy Rain (Quantic Dream, SCEE)
2 - Alien vs Predator (Rebellion, Sega)
3 - Just Dance (Ubisoft, Ubisoft)
4 - Wii Fit Plus (Nintendo, Nintendo)
5 - Call of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward, Activision Blizzard)
6 - Wii Sports Resort (Nintendo, Nintendo)
7 - New Super Mario Bros. Wii (Nintendo, Nintendo)
8 - Sonic & Sega All-Stars Racing (Sumo Digital, Sega)
9 - BioShock 2 (2K Marin, 2K Games)
10 - FIFA (EA Sports, EA)

Heavy Rain

Tijd voor een feestje voor Heavy Rain

Ontwikkeling Aliens: Colonial Marines weer opgepakt

De ontwikkeling van Aliens: Colonial Marines  was uitgesteld door Sega zodat deze niet zou gaan concurreren met Aliens vs Predator waar Sega ook de uitgever van is. Begrijpelijk, maar nu Aliens Vs Predator  goede verkoopcijfers blijkt te hebben  in zijn eerste weken lijkt het niet meer dan logisch dat de ontwikkeling van die andere Aliens –game weer snel opgepakt gaat worden.

De medeoprichter van ontwikkelaar Gearbox Randy Pitchford meldde het volgende op een Engelse gamesite: “ We zijn heel erg enthousiast over het Alien-spel dat we in samenwerking met Sega en 20th Century Fox aan het ontwikkelen  zijn.” Dus hoe het er nu naar uitziet zal de game er inderdaad in de nabije toekomst aankomen.

Sega directeur Mike Hayes bevestigt dit nog eens indirect door te verkondigen dat ze de release van Alien: Colonial Marines laten afhangen van de verkoop van Alien vs. Predator. Nu heeft deze game matige reviews op zijn naam staan, maar de verkoop liegt er niet om. Sega zal dus het liefst zo snel mogelijk een nieuwe Aliens game in verkoop willen gooien!

Politie walgt van kledingreclame

Een komisch bedoelde advertentie, bedoeld om skateboardkleding aan de man te brengen, is Poolse agenten in het verkeerde keelgat geschoten. In de bewuste advertentie is een jongeman te zien die op het punt staat met een pistool de hersens van een agent kapot te schieten.

De advertentie komt op een nogal lullig moment. In de Poolse hoofdstad Warschau is namelijk net een politieagent doodgeschoten. "Na de moord op een politieman is deze advertentie bijzonder weerzinwekkend", aldus politiewoordvoerder Mariusz Sokolowski.

Modekoning Lukasz Kosy is zich echter van geen kwaad bewust. Zijn advertentie, waar een jongeman met een pistool onder de bedreiging 'Op je knieën, hond' een agent onder schot houdt, moet gewoon kunnen vindt hij. "Dit is niet bedoeld om aan te zetten tot slechte daden. Het is gewoon voor de gein", reageert Kosy.

Skateboardreclame
'Geintje, moet kunnen'

Een op de tien gamers is verslaafd

Australische onderzoekers hebben uit hun onderzoek geconcludeerd dat acht procent van de mensen, die computerspelletjes spelen, lijden aan symptomen van verslaving.

Een team van onderzoekers van de psychologische afdeling van het Nepean Hospital in Sydney hebben tweeduizend gamers van veertien jaar en ouder ondervraagd. Daarvan bleken er 156 een probleem te hebben.

De helft daarvan heeft vergeefs een poging gedaan om te minderen. Minder dan een kwart van alle gevallen zijn door hun verslaving in financiële problemen gekomen. Driekwart van de mensen zeggen dat ze slechter slapen en dat hun studie of werk er negatief door wordt beïnvloed. De grootste groep van de probleemgevallen zijn jonge, alleenstaande mannen.

Benieuwd of je jezelf ook tot gameverslaafde mag rekenen? Kijk even of je aan veel van onderstaande symptomen last hebt:

- Vaak bezig zijn met spellen en het spelen ervan
- Rusteloosheid en prikkelbaarheid wanneer je niet kan spelen
- Herhaalde mislukte pogingen om te minderen
- Studies of werk worden negatief beïnvloed
- Problemen in relaties
- Stoppen met andere sociale activiteiten
- Pijnlijke ogen, rugpijn, RSI
- Slecht slapen, gewichtstoename of gewichtsverlies van vijf kilo

En, wat was de uitslag? Mag jij je ook verslaafd noemen of valt het allemaal wel mee?

Belastingschuld achtervolgt Portsmouth

Portsmouth is nog niet van de Engelse belastingdienst af. De Engelse club is door de fiscus voor de rechter gesleept. Her Majesty's Revenue and Customs vecht een uitspraak van vorige week aan. Door die uitspraak werd het voor de door geldzorgen geplaagde voetbalclub mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen en kan de belastingdienst voorlopig naar zijn centen fluiten.

Portsmouth werd vrijdag de eerste Premier League-club die surseance aanvroeg. De Zuid-Engelse club krijgt daardoor negen punten in mindering en degradatie naar het Championship lijkt onafwendbaar. Pompey had dit seizoen al vier eigenaren. De bewindvoerder wil de club saneren om aantrekkelijker te zijn voor nieuwe investeerders.

Mega Man 10 en andere releases

Deze week komt Mega Man naar de Wii in de vorm van een nieuwe WiiWare editie gebaseerd op de orginele 8-bit klassieker Mega Man. Dit keer 'gelukkig' uitgerust met een easy mode voor de niet zo die-hard Mega Mannen. Ook onder de rest van de online releases van deze week zitten een aantal aardige titels.


DSiWare

 • Let's Golf (Gameloft, 1-2 spelers, 800 DSi Points): Speel golf alleen of (turn based) multiplayer op één van de drie locaties.
 • Globulos Party (GlobZ, 1 speler, 500 DSi Points): 20 minigames met onder andere Funky-Soccer, Monster, Pinball, Sumo, en meer.
 • VT Tennis (Virtual Toys, 1-2 spelers, 500 DSi Points): Gebruik het touch screen om je speler te besturen en van hem een grote tennis ster te maken.
 • Flips: Terror in Cubicle Four (EA, 1 speler, 500 DSi Points): Onderzoek een mysterieus, spookachtig toilet in de avonturen uit dit e-book.

 

WiiWare

 • Mega Man 10 (Capcom, 1 speler, 1,000 Wii Points): Bereid je voor op talloze confrontaties met 'Sheep Man' in deze editie van Capcom's instant klassieker uit de Mega Man saga. 
 • Dart Rage (JV Games, 1-4 spelers, 600 Wii Points): Woedend potje dart? JV Games zal dat geweest zijn toen ze te horen kregen dat Mega Man 10 in dezelfde week uitkwam.
 • Happy Hammerin' (Gamebridge, 1-4 spelers, 500 Wii Points): Een WiiWare versie van de arcade 'whack-a-mole' kast. Inclusief verschillende spel modi en leaderboards.

 

Virtual Console

 • Fatal Fury Special (Neo Geo, 1-2 spelers, 900 Wii Points): Valt ongeveer samen met de 20ste verjaardag van de Neo Geo. Uitgever D4 Enterprise voegt deze week een vernieuwde versie van Fatal Fury 2 toe aan de virtual console.

Silooy nieuwe coach Dayton Dutch Lions FC

Oud-international Sonny Silooy is aangetrokken als coach van het Nederlands-Amerikaanse voetbalteam Dayton Dutch Lions F.C.. Silooy zal a.s. woensdag 3 maart om 18:30 officieel worden gepresenteerd in Bo Cinq te Amsterdam.

De ex-professional heeft 25 interlands op zijn naam staan en is ruim 21 jaar verbonden geweest met Ajax. In totaal speelde hij veertien seizoenen voor de Amsterdamse club. Met Ajax werd hij zevenmaal Nederlands Kampioen, won drie keer de KNVB- beker, de Europa Cup II cup, de UEFA- cup, de Champions League, de wereldbeker voor clubteams en de Europese Super Cup. Ook voetbalde Silooy bij Matra Racing Paris, Arminia Bielefeld, De Graafschap en GVV Unitas. In 2002 is hij als professioneel voetballer gestopt en ging verder als trainer. Van 2005 tot en met 2008 was hij jeugdtrainer van de A1-junioren bij Ajax, waarna hij tot 2009 hoofd jeugdopleidingen bij de Young Boys in Haarlem was. Het afgelopen jaar was Silooy voor GR8 Industries werkzaam als technisch en tactisch adviseur van jonge spelers en voetballers in de Eerste Divisie en Eredivisie. Nu is hij klaar om het Amerikaanse avontuur aan te gaan. "Een unieke uitdaging. Bij Dayton Dutch Lions F.C. kan ik meewerken aan het opbouwen van een nieuwe ambitieuze profclub. Dit komt als een geschenk uit de hemel", Aldus Silooy.

De clubeigenaren Erik Tammer en Mike Mossel zijn erg enthousiast over de komst van Silooy. ''Sonny is een trainer met veel ervaring. Hij heeft een fantastische voetballoopbaan achter de rug en veel prijzen op zijn conto geschreven. Door zijn achtergrond is hij in staat om dicht bij de spelers te staan. Mede hierdoor denken wij dat Sonny een zeer geschikte coach is voor Dayton Dutch Lions F.C.''

Illegaal giftransport in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is een illegaal transport van 43.000 kilo giftig afval met Vietnam als bestemming ontdekt. Het afval bestond uit pvc-pasta en weekmakers en zat in twee zeecontainers. Dat meldt de Vrom-Inspectie vandaag.

In de pasta en de weekmakers werden hoge concentraties van de stof diethylhexylftalaat aangetroffen, die bekendstaat als hormoonverstorend en kan leiden tot misvorming. Het afval was afkomstig uit Duitsland. Op de papieren stond dat de lading van de containers bestond uit plastic. Bij inspectie bleek echter dat er vaten en kleinere containertjes in zaten met het giftige afval.

De export van dergelijk afval naar derdewereldlanden is verboden. Het gebeurt volgens de inspectie nog maar zelden dat gevaarlijk afval in deze vorm wordt aangetroffen. Tegen de betrokken bedrijven is proces-verbaal opgemaakt. De bedrijven en de Duitse autoriteiten is gevraagd de twee containers terug te halen, waarna het gevaarlijke afval in Duitsland onder toezicht van de milieuautoriteiten wordt vernietigd.

Stefan GP racet niet in Bahrein

Stefan Grand Prix zal definitief niet op de startgrid in Bahrein gaan verschijnen. De renstal van Zoran Stefanovic heeft nog geen officiële inschrijving van de FIA maar stuurde alvast op 2 februari wel een container met materiaal naar de Grand Prix van Bahrein. Officials op het circuit hebben bevestigd dat de container nooit is aangekomen.

Het is mogelijk dat de container nog bij de douane staat, maar de claim van Stefan GP dat de container gearriveerd is klopt volgens de officials zeker niet. Daarnaast heeft de FIA opdracht gegeven om de naam Stefan GP uit alle papieren voor de Grand Prix van Bahrein te schrappen, waardoor Stefan GP niet mag racen.

Het team heeft op haar site de eerder geuite kritiek op de FIA en de FOM wel afgezwakt. Het team zegt klaar te zijn voor deelname in de Formule 1 en vertrouwt er op dat beide instanties de juiste beslissing zullen gaan maken.

Faber: "Kans bij MVV moest ik pakken"

Ernest Faber treedt vanaf volgend seizoen in dienst van MVV Maastricht. Een mooie uitdaging, denkt de oud-voetballer.

Faber is momenteel nog trainer van de A1 van PSV en assistent-trainer bij Jong PSV. In Maastricht tekent hij voor twee seizoenen. "MVV is een mooie uitdaging en een positief vervolg van mijn trainerscarrière", zegt hij op de website van PSV.

"Een kans die ik moet pakken, het is ook goed voor mijn ontwikkeling. Soms moet je je nek uitsteken", vervolgt Faber, die in zijn keuze niets te duchten had van Jan Reker.

"De keuze was aan Ernest", aldus algemeen directeur van de Eindhovenaren. "We hebben gesproken over zijn toekomst en hadden hem ook een tweejarige aanbieding gedaan. Hij heeft voor MVV gekozen. Ik wens hem daar veel succes en hoopt dat hij goede resultaten neerzet. Daarbij is er weer een trainer van PSV die elders aan de slag kan en goed terecht komt."

Debat Wilders vs. Bos vanavond

Vanavond om 18:15 uur organiseert het actualiteitenprogramma EénVandaag het laatste lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart. Door de recente val van het kabinet zijn deze lokale verkiezingen meer dan ooit een testcase voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 9 juni.

In het live debat, gehouden op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, zullen de fractievoorzitters en partijleiders Pieter van Geel (CDA), Wouter Bos (PvdA), Agnes Kant (SP), Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Alexander Pechtold (D66) elkaar de hersens inslaan over uiteenlopende onderwerpen. GroenLinks en ChristenUnie zijn dit keer niet van de partij.

Voor het eerst gaan vanavond Wilders en Bos direct met elkaar in debat over veiligheid en integratie. Kant kruist de degens met Van Geel over de gevolgen van de financiële en economische crisis. Daarna zullen Rutte en Pechtold met elkaar in discussie gaan over mobiliteit en duurzaamheid. Na elk één-op-één debat volgt een plenair gedeelte.

Het debat zal geleid worden door EénVandaag-presentatoren Pieter Jan Hagens en Wouter Kurpershoek. Na de tv-uitzending, die een uur duurt, zal het debat nog een half uur online doorgaan op de website van EénVandaag. Het EénVandaag Opiniepanel zal vervolgens een winnaar kiezen uit het debat.

Bekijk via de website van EénVandaag het debat (tv-gedeelte en het internet-gedeelte) terug.


Vanavond debat Geert Wilders (PVV) vs. Wouter Bos (PvdA) over integratie

Obama verliest krat bier na weddenschap

Barack Obama is een kratje bier kwijt. De president van de Verenigde Staten sloot, voorafgaand aan de finale van het olympisch ijshockeytoernooi, namelijk een weddenschap met Stephen Harper, premier van Canada, af.

Bij een gouden medaille voor de Amerikaanse ijshockeyers zou Obama een kratje bier krijgen. Bij winst van de Canadezen was het juist omgekeerd en zou Harper een krat van het goud-gele goedje in ontvangst mogen nemen.

Gisteren zegevierde Canada uiteindelijk op de Verenigde Staten, waardoor Obama nu een schuld moet inlossen. Volgens Canadese media zal Harper een krat Yuengling, bier afkomstig uit Pennsylvania, ontvangen.

Mochten de Amerikanen met de gouden plak aan de haal gaan, dan zou Obama een kratje Molson, gebrouwen in de oudste brouwerij van Canada, in ontvangst mogen nemen.

Rooney: "Steun Terry"

Wayne Rooney blijft achter Chelsea-verdediger John Terry staan. Deze is in opspraak omdat hij het aangelegd had met de vriendin van oud-ploeggenoot Wayne Bridge. Terry raakte hierdoor de aanvoerdersband bij het nationale elftal kwijt en Bridge wil niet meer voor Engeland uitkomen zolang Terry er speelt.

"Ook al draagt John niet de aanvoerdersband, hij blijft een grote speler en grote leider. Voor mij is er geen verschil sinds de eerste keer dat ik hem ontmoette," zei Rooney die het niet over Bridge wilde hebben. "Ik hoop dat het publiek Terry goed zal ontvangen in het Wembley-stadion. Ik heb verschillende keren meegemaakt dat een ploeggenoot werd uitgefloten. Het is niet leuk en het geeft niet het goede signaal af."

Gestolen asdoosje leeg teruggevonden

Het gestolen doosje met as van een overleden jongen is vanmiddag door een inwoner van Rucphen in haar woonplaats leeg en beschadigd teruggevonden. Het doosje werd vorige week ontvreemd bij een inbraak in een woning in Sint Willebrord, dat onder de gemeente Rucphen valt. De ouders hebben het voorwerp teruggekregen.

Hulpdiensten hebben gisteren en vandaag tevergeefs gezocht in het Brabantse plaatsje. De 23-jarige inbreker, die donderdag werd aangehouden, had aangegeven dat hij het doosje op de Pastoor Bastiaansensingel in Sint Willebrord uit de auto had gegooid. Het werd uiteindelijk aangetroffen op de Rozenkransstraat.

Labyad blijft met beide benen op de grond

Zakaria Labyad heeft een stormachtige week achter de rug. De 16-jarige voetballer beleefde namelijk zijn debuut in de Europa League tegen Hamburger SV (3-2) en kwam ook afgelopen zondag, tijdens het treffen met RKC Waalwijk (5-1), binnen de lijnen.

"Fantastisch om mee te maken," liet Labyad, terugkijkend op zijn eerste officiële wedstrijden in de selectie, weten. "Vóór je invalt, voel je je hart wel even kloppen. Maar als je eenmaal binnen de lijnen staat, ben je alles vergeten en doe je gewoon je ding. De trainer zei dat ik mezelf en rustig moest blijven en vanuit de positie moest spelen. Mijn doelstelling is nu om meer speelminuten te maken. Daarom was ik ook blij dat ik tegen RKC een hele helft mocht meedoen."

Labyad gaf dan ook toe dat zijn ontwikkeling in een stroomversnelling terecht is gekomen. "Soms zit ik na te denken en dan besef ik hoe snel het allemaal gaat. Twee jaar geleden was ik zo blij, omdat ik naar de C1 was gepromoveerd. Nu zit ik vaak bij de selectie en train ik met de 'grote' jongens! Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar dit is al fantastisch."

"Ik heb nog zoveel te leren. Als ik nu met het eerste elftal train, dan merk ik dat ik aan alles nog moet werken. Op alle gebieden, of het nu over fysiek, tactiek, techniek, loopacties of vrijlopen gaat. Ik ben nog volop aan het leren, maar ik geniet ook van elke minuut. Het is hard werken en wie weet waar mijn toekomst ligt. Op dit moment ben ik bezig om zoveel mogelijk te leren."

Daarnaast gaf Labyad ook toe veel van Ibrahim Afellay op te steken. "Bij alles wat hij doet, blijft hij zo rustig. Zowel naar de media toe als in de groep met de andere spelers. Hij toont belangstelling en praat veel met mij. Binnen en buiten het veld. Hij is een echte prof. En je kunt ook heel veel lol met hebben. Hij is net als een broer voor mij."

Lady Gaga geeft voorjaarsconcert in Arnhem

Lady Gaga geeft op 15 mei een concert in het Arnhemse Gelredome. Dat maakte concertorganisator Mojo vandaag bekend. De zangeres heeft besloten haar 'Monster Ball Tour' te verlengen en doet nu ook Nederland aan.

De excentrieke zangeres noemt haar show 'meer een musical dan een concert'. Gaga pakt groot uit met een bewerkte Rolls Royce en vijftien verschillende outfits. De Amerikaanse brengt onder meer haar hits 'Just dance', 'Poker face' en 'Bad Romance' ten gehore. De kaartverkoop start zaterdagochtend.

Lady Gaga geeft voorjaarsconcert in Arnhem
Lady Gaga geeft voorjaarsconcert in Arnhem (Foto: Novum)

[WK Hockey] Oranje wint eerste duel

Nederland is dankzij driemaal een treffer van Taeke Taekema het WK hockey in India goed begonnen. De Nederlandse ploeg kwam na veertien minuten op voorsprong tegen Argentinië. Na 35 minuten werd deze score verdubbelt en tien minuten voor tijd scoorde Taekema de derde treffer.

Nederland speelde een matig duel en de drie treffers uit een strafcorner verbloemde dat een beetje. Nederland mag woensdag om 16:05 uur laten zien dat het aan in het toernooi groeit dan moeten ze het opnemen tegen Nieuw Zeeland.

Force India dient jaarrekening 2008 in

Het Formule 1-team Force India heeft de jaarrekening over het jaar 2008 ingediend bij de Britse Kamer van Koophandel. Het Indiase team was zodanig laat met het jaarstuk dat de Companies House dreigde om het team uit te schrijven mochten de papieren niet op 25 februari ingediend zijn.

"Het was een storm in een glas water, omdat er nooit een risico voor ons was," zo meldt de uitvoerend directeur van Force India Otmar Szafnauer tegen Autosport. "De documenten zijn op 25 februari ingediend en het is normaal om uitstel te krijgen. Voor ons is het business as usual."

In de wintertest bleek in Barcelona dat het met de snelheid van de nieuwe bolide van het Indiase team wel goed zit, want zowel Adrian Sutil als Vitantonio Liuzzi meldden zich qua rondetijden bij de top.

Oekra´ne stopt energielevering aan drie EU-landen

Oekraïne heeft vandaag vanwege een tekort aan steenkool de export van elektriciteit naar de EU-landen Roemenië, Hongarije en Slowakije voor zeker een maand stilgelegd. Ondertussen reisde de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj naar Brussel om daar met EU-leiders te spreken over energieveiligheid en andere kwesties.

Door een tekort aan steenkool zijn er geen Oekraïense energiemaatschappijen die elektriciteit kunnen verkopen, aldus een woordvoerder van het ministerie van Brandstof en Energie. Hoewel de export naar drie landen is stilgelegd gaat het maar om een klein deel van de totale Oekraïense energielevering. De export moet rond 1 april weer volledig hervat zijn.

Vierde Shrek-film opent filmfestival New York

'Shrek Forever After' wordt de openingsfilm van het Tribeca filmfestival in New York. Daarmee beleeft de vierde en laatste Shrek-film meteen zijn wereldpremière, zo schrijft filmtijdschrift Variety op zijn website.

De film is de tweede animatiefilm in 3D die een groot, toonaangevend filmfestival opent. Vorig jaar was het 'Up' dat het festival van Cannes inluidde.

"We hebben altijd geprobeerd ons festival te openen met films die boeiend zijn en het publiek emotioneel weten te raken", zegt Jane Rosenthal, medeoprichter van het Tribeca festival. 'Shrek Forever After' combineert volgens haar 'het allerbeste qua verhaal en tekenkunsten, en laat tegelijk de wonderen van 3D-films zien'.

In de Engelstalige versie zijn wederom de stemmen van acteurs Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy en Antonio Banderas te horen.

Het Tribeca filmfestival opent op 21 april. 'Shrek Forever After' gaat in Nederland op 8 juli in première.

'Shrek Forever After' (foto: Novum)

Overval wordt 90-jarige fataal

Een bejaarde vrouw van negentig jaar oud uit Duiven is vannacht overleden na maandenlang in coma gelegen te hebben. Ze raakte in coma na een overval in haar woning, in september vorig jaar. Ze werd nooit meer wakker.

De politie heeft een speciaal team ingezet om de dader te kunnen vinden. Tot op heden is niet bekend wie de dader is. Er zijn ongeveer tweehonderd getuigenverklaringen afgelegd, waarbij verschillende namen van mogelijke daders genoemd zijn.

De overvaller heeft vermoedelijk een DNA-spoor achtergelaten op de plaats delict. Dit spoor heeft echter nog niet kunnen leiden naar een verdachte.

De politie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader.

Uitbuiter tienermeisjes opgepakt in Apeldoorn

De politie heeft na maandenlang onderzoek een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor betrokkenheid bij mensenhandel en uitbuiting van meisjes. Hij zou via MSN en Hyves contact hebben gelegd met zeker negen meisjes van 14 tot 20 jaar. Drie van hen kwamen in de prostitutie terecht, meldt de politie vandaag.

De politie pakte ook twee medeverdachten op. Deze 19-jarige en 58-jarige mannen uit Apeldoorn worden verdacht van seks met minderjarige meisjes. De politie wil niet zeggen of dit klanten van de hoofdverdachte waren.

De 18-jarige Apeldoorner is volgens de politie geen loverboy. Een loverboy palmt zijn slachtoffers in, terwijl deze man zijn slachtoffers bedreigde en chanteerde. Zo dreigde de pooier van enkele slachtoffers pornografische foto's te verspreiden.

De hoofdverdachte werd al in januari opgepakt, maar de politie komt nu pas met het nieuws naar buiten omdat het onderzoek verder is gevorderd. De verdachte zit nog vast, maar dat geldt niet voor de twee medeverdachten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

[UPD] Lowlands is compleet uitverkocht

Een week geleden waarschuwden we jullie al dat de tickets van Lowlands snel gingen en vandaag is dat gebleken. Het festival is, op enkele CJP-tickets na, uitverkocht, dat meldde de organisatie vanmorgen op haar site.

Opmerkelijk is dat slechts drie artiesten van de ongeveer 150 acts bekend zijn. Vorig jaar verkocht het festival begin mei uit. De organisatie is niet van plan om achterover te hangen, aldus directeur Eric van Eerdenburg in een interview met NOS Headlines.

Evenals vorig jaar komt de organisatie hard in actie tegen de zwarthandel. Daarom zal Lowlands de komende maanden de illegale tickets nog ongeldig maken en opnieuw in de verkoop gooien. Het festival is van 20 tot en met 22 augustus in het Flevolandse Biddinghuizen.

Kijk hier voor meer informatie over de zwarthandel.

Update 17:15 uur

Zojuist twitterde de Lowlandsorganisatie dat ook de CJP-kaarten zijn uitverkocht. Dat betekent dat er geen legale manier meer mogelijk is om een kaart te bemachtigen. Wees voorzichtig met illegale kaarten via Marktplaats.

Lippi kan Nesta niet overhalen

Een terugkeer van Alessandro Nesta in de nationale voetbalploeg van Italië zit er niet in. Dat meldde bondscoach Marcello Lippi vandaag tijdens een persconferentie. Lippi had de 33-jarige verdediger van AC Milan gepolst voor een comeback met het oog op het komende WK in Zuid-Afrika.

"Hij heeft me verteld dat hij het niet ziet zitten", vertelde Lippi. "Het is jammer. Alessandro zou een versterking zijn, maar ik respecteer zijn beslissing." Nesta maakte in 2006 deel uit van de ploeg die bij het WK in Duitsland de wereldtitel opeiste. In 2007 beëindigde hij zijn interlandloopbaan wegens aanhoudend blessureleed. Inmiddels is Nesta al lange tijd fit en in vorm.

Italië oefent woensdag in Florence tegen Kameroen, een van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK.

Rabobank met drie Nederlanders in Murcia

Rabobank heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Murcia die aankomende woensdag van start gaat. Denis Menchov won de vierdaagse ronde vorig jaar en staat ook nu weer aan de start.

Naast Menchov selecteerde de wielerploeg de Nederlanders Stef Clement, Pieter Weening en Steven Kruijswijk. Verder komen ook Mauricio Ardila, Graeme Brown en Dmitriy Kozontchuk aan het vertrek.

Tiener springt uit ambulance en komt om

Een Amerikaanse tiener is op akelige wijze aan zijn einde gekomen toen hij in de staat South Carolina op een drukke snelweg uit een rijdende ambulance sprong. De ambulance was met de 16-jarige onderweg naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Volgens de politie lag de jongen vastgebonden op een brancard in de ambulance. Hij wist de riemen echter los te maken, schoot langs de ambulancemedewerker die eveneens achterin het voertuig zat, opende de deur en wierp zich naar buiten.

Het ambulancepersoneel probeerde hem nog te reanimeren, maar enkele minuten na aankomst in het ziekenhuis van Greenville werd hij overleden verklaard.

Zalm mag blijven bij ABN Amro

Gerrit Zalm mag aanblijven als baas van ABN Amro. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft in een herbeoordeling positief geoordeeld over het functioneren van de voormalige financiële topman van de DSB Bank. Dat schrijft demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) aan de Tweede Kamer.

Hij baseert zich hierbij op de toets die de commissie-Scheltema uitvoerde op de twee integriteitsonderzoeken naar het faillissement van de DSB Bank. Behalve DNB deed ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzoek naar het functioneren van Zalm. De AFM komt tot een andere conclusie dan DNB, maar Scheltema stelt dat de conclusie om Zalm heen te zenden als topman van ABN Amro 'onvoldoende onderbouwing' bevat.

DNB is de leidende toezichthouder. Scheltema oordeelt dat DNB 'zorgvuldig' te werk is gegaan en in 'redelijkheid' tot een eindoordeel is gekomen. "Op basis hiervan heb ik geen aanleiding om tot een ander oordeel te komen", schrijft De Jager.

Uit het rapport blijkt dat beide toezichthouders onderling niet steeds dezelfde beoordelingslijn hebben gehanteerd. Hierover is Scheltema kritisch. Daarom gaat De Jager op korte termijn met de voorzitter van de AFM als met de president van DBN hierover praten.

Zalm laat in een reactie weten blij te zijn 'dat uit de hernieuwde toets blijkt dat mijn betrouwbaarheid en deskundigheid buiten twijfel staan'. "Ik sluit hiermee, ook voor mij persoonlijk, een lastige periode af." De oud-minister richt zijn aandacht nu op het integreren van ABN Amro en Fortis Nederland. Het resultaat moet een bank zijn, 'die er is voor haar klanten en recht doet aan de middelen die er zijn ingestopt'.

Armstrong aan start Ronde van Murcia

Lance Armstrong neemt vanaf komende woensdag met Team RadioShack deel aan de Ronde van Murcia. Sinds de Tour Down Under in januari trainde de Amerikaan voornamelijk alleen in de Verenigde Staten.

In 2004 stond de zevenvoudig Tourwinnaar ook al eens aan de start van de Ronde van Murcia. Toen eindigde hij als 23e in het algemeen klassement. Naast Armstrong bestaat de selectie van RadioShack uit Daryl Impey, Andreas Klöden, Jason McCartney, Gregory Rast, José Luis Rubiera en Haimar Zubeldia.

Gewonde bij schietpartij Den Bosch

Bij een schietpartij in Den Bosch is vanmiddag een persoon gewond geraakt. De identiteit van het slachtoffer en de ernst van de verwondingen zijn nog niet bekend. De vermoedelijke dader kon kort daarna in de buurt worden aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

De schietpartij vond rond 14.00 uur plaats bij de Maaspoortweg. De veronderstelde schutter kon niet ver daar vandaan op de straat Lugteren bij een doe-het-zelfzaak worden ingerekend. De aanleiding van het schietincident is nog onduidelijk.

Sluiter onderuit in Cherbourg

Raemon Sluiter is in de eerste ronde van de Challenger in het Franse Cherbourg uitgeschakeld. De Rotterdammer ging met 6-4, 3-6 en 1-6 onderuit tegen de Belg Niels Desein.

Het was voor Sluiter, de nummer 188 van de wereld, zijn tweede nederlaag in een eerste ronde van een Challenger op rij. Afgelopen maand ging hij al in de eerste ronde van de Challenger in Belgrado onderuit tegen Dieter Kindlmann.

Ontwikkelaars ook getroffen door PS3-problemen

De problemen voor Sony lijken zich verder op te stapelen, was er vanochtend al het bericht dat veel PS3 niet meer op PSN konden, nu klagen verschillende ontwikkelaars dat hun debug-units in een eindeloze opstartcyclus blijven zitten. Het is een ander probleem dan mensen thuis ervaren, maar beide problemen lijken wel met elkaar in verband te staan.

De problemen met de oude PS3-modellen lijken los te staan van het PlayStation Network, mensen die niet met hun console op internet zitten ondervinden namelijk ook problemen. Het euvel lijkt te worden veroorzaakt door de interne klok van de PS3. Een paar pientere gebruikers van NeoGaf denken dat het waarschijnlijk met het schrikkeljaar te maken heeft. 2008 was een echt schrikkeljaar, 2010 is dit echter niet, maar wellicht dat de interne klok van de PS3 dit wel als zodanig heeft herkend en dat hierdoor het probleem is ontstaan.

Sony laat via haar Twitter weten dat PS3-slim gebruikers nergens last van hebben. Het bedrijf is hard bezig om het probleem te lokaliseren en op te lossen. Laten we hopen dat alle PS3-bezitters weer snel volwaardig van hun console kunnen genieten.

Appels tegen Nazi´s

Duitsland, laten we eerlijk zijn niet het eerste land waar je aan denkt als het gaat om humor, en zeker geen humor in de politiek. Maar toch bestaan ze echt, het Duitse Appel Front om precies te zijn, en ik hoop dat ze goed werk doen want ze hebben iets tegen neo nazi´s en dat soort mensen daar kun je alleen maar met humor tegen strijden, want hun gedachtengoed moet je ook niet te serieus nemen...

Borderlands-uitbreidingen op disc

Alle downloadable content voor 'Borderlands' komt vanaf 9 april op een disc in de winkel te liggen. De speciale compilatie disc bevat de uitbreidingen 'Zombie Island of Doctor Ned', 'Mad Moxxi's Underdome Riot' en het recentelijk uitgebrachte 'The Secret Armory of General Knoxx'.

De 'Borderlands' uitbreidingsdisc is enkel voor de Xbox 360 en PC bevestigd. Het is vooralsnog onduidelijk of er ook een PlayStation 3-release komt. Verder wil uitgever 2K Games op dit moment nog niets over de prijs kwijt.

'Borderlands' speelt zich af in de verre toekomst, waar het reizen door de ruimte en veroveren van planeten de gewoonste zaak van de wereld is. De 'Borderlands' staan dan ook voor planeten en gebieden die je liever niet bezoekt en waar je de vreselijkste dingen tegenkomt. De setting heeft erg veel weg van een soort Wilde Westen in een futuristische stijl.

Borderlands-uitbreidingen op disc
Borderlands-uitbreidingen op disc (Foto: Novum)

Naughty Dog: 'Invloed Natal groter dan alleen games'

"De invloed van Natal reikt verder dan games". Volgens Naughty Dog-oprichter Jason Rubin kan de bewegingsgevoelige camera voor de Xbox 360 voor meerdere toepassingen een revolutie ontketenen.

"Ik denk dat Natal en gelijksoortige technologieën niet alleen de game-industrie zullen veranderen", aldus Rubin in de online games-talkshow Bonus Round. "Door Natal in de Xbox te stoppen wordt het zoveel meer dan enkel een spelcomputer. Als Microsoft het slim speelt, kunnen ze hiermee mensen bereiken die normaal geen games spelen."

Project Natal is een nieuwe controller voor de Xbox 360. Games worden met het lichaam bestuurd zonder dat de speler een apparaat in z'n handen heeft. Project Natal wordt dit najaar exclusief voor de Xbox 360 op de markt gebracht.

'Invloed Natal groter dan alleen games'
'Invloed Natal groter dan alleen games' (Foto: Novum)

David Cage: Censuur is pijnlijk

De ontwikkelaar van 'Heavy Rain' heeft een hekel aan censuur. "Het blijft een groot probleem", aldus David Cage in een interview met de website GameSpot.

"Er zit redelijk wat geweld en seks in de game, maar het heeft altijd een functie" zegt Cage. "Het vertelt iets over een karakter en draagt bij aan het verhaal."

Cage is erg blij dat zijn meesterwerk heelhuids de strenge Australische leeftijdskeuring heeft doorstaan. "Het is nooit leuk om elementen te moeten censureren of schrappen, behalve als het om artistieke redenen gebeurt."

'Heavy Rain' draait om vier verschillende diepgaande verhalen en de emoties die daaruit voortkomen. Als FBI-profiler Norman Jayden, privédetective Scott Shelby, architect Ethan Mars of journalist Madison Paige ga je op zoek naar een seriemoordenaar die de 'Origami Killer' wordt genoemd. De review van deze unieke game is hier te lezen.


Heavy Rain

Tokyo Game Show begint 16 september

De organisatie van de grootste Japanse beurs voor videogames, Cesa, heeft bekendgemaakt dat de 'Tokyo Game Show 2010' van 16 tot en met 19 september gehouden wordt. Dat schrijft website Japan Today.

Het is dit jaar de tiende keer dat de 'Tokyo Game Show' georganiseerd wordt. Cesa wil dit jaar meer bedrijven en bezoekers dan ooit tevoren naar het Makuhari beursgebouw in Tokio krijgen. De organisatie verwacht 180 bedrijven en 180 duizend bezoekers van de beurs.

Andere grote evenementen rond videogames worden eerder dit jaar georganiseerd. Zo wordt de E3 Expo in Los Angeles van 15 tot en met 17 juni georganiseerd. Het Europese evenement Gamescom vindt van 18 tot en met 22 augustus plaats in Keulen.

Tokyo Game Show begint 16 september
Tokyo Game Show begint 16 september (Foto: Novum)

Omzet 'Dungeons & Dragons' met 500 procent gestegen

Turbine Entertainment heeft de omzet van 'Dungeons & Dragons: Online' met 500 procent zien stijgen, schrijft de website Gamesindustry. De grote online game werd vorig jaar september opnieuw gelanceerd nadat de game was overgestapt naar een free-to-play-verdienmodel.

"We wisten al lang dat dit een goede game was. Door dit nieuwe innovatieve model te implementeren krijgen spelers de keuze over hoe ze de game willen spelen en hoeveel ze willen betalen. We hebben onze reikwijdte succesvol uitgebreid, en kunnen nu nieuwe energie in de game steken", stelt Jim Crowley, voorzitter van Turbine Entertainment.

De verkoop van kleine producten binnen de game ligt drie keer boven het gemiddelde van andere games binnen de industrie. "Nu we onze vierjarige verjaardag vieren, is de game nog nooit zo goed en succesvol geweest. We beginnen nog maar net met het aanbieden van meer missies, objecten en andere innovatieve uitbreidingen die zullen komen in de grote updates in de loop van 2010."

'Dungeons & Dragons: Online' werd in het voorjaar van 2006 uitgebracht voor de PC. De game zou een sterke tegenhanger moeten worden voor 'World of Warcraft', maar heeft die naam nooit waar kunnen maken. Ontwikkelaar Turbine besloot om 'Dungeons & Dragons: Online' in de Verenigde Staten om te zetten naar een game die gratis gespeeld kan worden. Momenteel kent de game een miljoen spelers.

Bij een free-to-play-game kunnen spelers gratis gamen, maar dient er betaald te worden voor kleinigheden. Wil je meer dan twee personages aanmaken, dan moet daarvoor betaald worden. Datzelfde geldt voor bepaalde rassen, soorten personages, of bonusmissies.

Omzet 'Dungeons & Dragons' met 500 procent gestegen
Omzet 'Dungeons & Dragons' met 500 procent gestegen (Foto: Novum)

Disney wil Nintendo imiteren

Graham Hopper, topman van Disney Interactive Studios, wil dat zijn bedrijf lering trekt uit de werkwijze van Nintendo. Dit stelt hij in een interview met zakelijke website Gamasutra. Disney wil zich sterk richten op de productie van games voor de Nintendo Wii en Nintendo DS, en imiteert hiervoor de wijze waarop Nintendo haar games produceert.

"Een van de dingen die Nintendo doet op hun eigen platformen is dat ze hun projecten de tijd geven om succesvol te worden. Ze werken er aan totdat het perfect is. En ik denk dat wij hetzelfde doen met 'Epic Mickey'. We geven het de tijd en de middelen om succesvol te worden", stelt Graham Hopper.

In 'Epic Mickey' is Mickey Mouse gekidnapt uit zijn huis en gebracht naar de Tekenfilm Woestenij, een wereld waar alle ooit door Disney geweigerde creativiteit te vinden is. Met verf en kwast in de hand moet Mickey de interactie aangaan met de omgeving. Gebieden moeten verwoest of juist opgebouwd worden en natuurlijk zijn er vijanden waarmee Mickey op de vuist moet.

"Als er een ander bedrijf dan Nintendo succesvol kan zijn op de Wii met de mate van succes dat Nintendo weet te bereiken, dan is dat Disney met 'Epic Mickey'", meent de topman van Disney.

Eén van de taken die de speler voorgeschoteld krijgt in 'Epic Mickey' is zorgen dat Oswald het Gelukkige Konijn weer in genade wordt genomen. Disney verloor de rechten voor Oswald in 1928. Disney heeft deze in 2006 teruggekocht van Universal. Voor de game 'Epic Mickey' is Oswald de grote vijand. Oswald walgt van het succes van Mickey en de liefde die Walt Disney toonde voor de muis. Het is een doel van de speler om ervoor te zorgen dat Oswald en Mickey weer samen door één deur kunnen.

Disney wil Nintendo imiteren
Disney wil Nintendo imiteren (Foto: Novum)

[Upd] Kramer ontkent breuk met Kemkers

De samenwerking tussen Sven Kramer en Gerard Kemkers komt na het wereldkampioenschap allround ten einde. De Fries heeft dan vijf seizoenen onder de Drent getraind en vindt het tijd voor iets anders. Hij vertelde het nieuws aan de Leeuwarder Courant.

Dat de samenwerking tussen Kramer en Kemkers beëindigd wordt, heeft niets te maken met de deels mislukte Olympische Spelen in Vancouver. Kramer won maar één gouden medaille, waar gerekend was op een aantal van drie. De beslissing was al op een eerder tijdstip genomen. "Dit wisten we intern allang. Voor ons is dit niets nieuws. Ik ben er de man niet naar om mensen een schop te geven, maar ik wil iets nieuws."

Overigens hebben zowel Kramer als Kemkers nog een doorlopend contract bij de TVM-schaatsploeg. Het lijkt waarschijnlijk dat Kemkers de technisch directeur van het schaatsteam wordt. Wie de nieuwe coach van Kramer zal worden is nog niet bekend.

Update 15.25 uur

Ron Mulder, de zaakwaarnemer van Sven Kramer, ontkent dat de schaatser gaat breken met zijn trainer Gerard Kemkers. De zaakwaarnemer reageert daarmee op een bericht in de Leeuwarder Courant vandaag.

"Daar is geen sprake van en er is ook over niets gesproken. Sven speelt helemaal niet met die gedachte", aldus Mulder. "Er komt na dit seizoen wel een evaluatiegesprek tussen Sven en TVM. Daar zullen alle facetten op tafel komen. Maar op dit moment heeft Sven niet het idee dat hij wil stoppen met Gerard."

Bandenprikker Venlo slaat weer toe

In Venlo zijn in de afgelopen nacht banden van 25 tot 30 auto's lek gestoken. Dat meldt de politie. Sinds november is in Limburg al zo'n vierhonderd keer aangifte gedaan van lekgeprikte banden. De gemeente Venlo loofde ruim twee weken geleden duizend euro uit voor de gouden tip.

Afgelopen nacht was het raak in acht straten in het centrum van Venlo. Eerder waren auto's in Blerick, Maasbree, Grubbenvorst en Horst het doelwit. De politie zegt er alles aan te doen om de vernielingen te stoppen en roept daarbij opnieuw de hulp van het publiek in. Elke aanwijzing, hoe klein ook, kan belangrijke informatie opleveren, meldt de Limburgse politie. Mogelijk gaat het om meer daders.

Dagzege Matthews in Langkawi

De eerste etappe van de Ronde van Langkawi (Maleisië) is gewonnen door Michael Matthews. De Australische renner van Jayco-Skins was na 174,5 kilometer koersen de snelste in de massasprint.

De etappe werd kleur gegeven door de Australische kampioen Peter McDonald. Na ruim vijftig kilometer koersen ging hij er alleen vandoor. McDonald bouwde een maximale voorsprong op van bijna tien minuten, maar werd 25 kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton.

Er doen overigens geen Nederlanders mee aan de Ronde van Langkawi.

SGP noemt ordeverstoring Sint-Jan 'crimineel'

Het kabinet moet 'krachtig afstand nemen' van de actievoerende homo's en sympathisanten die gisteren de mis in de Sint-Jan van Den Bosch verstoorden. Dat vindt de SGP. Volgens Tweede Kamerlid Kees van der Staaij is sprake van een 'criminele actie'.

De mis werd gisteren verstoord omdat bisschop Antoon Hurkmans vindt dat homo's niet ter communie mogen gaan. Toen dat tijdens de mis nog eens duidelijk werd gemaakt, verlieten veel homo's de kerk met veel protest. De actie volgde op een incident in Reusel. Pastoor Luc Buyens weigerde een prins carnaval de hostie, omdat hij homoseksueel is.

Van der Staaij bestempelt de gebeurtenissen van gisteren als 'crimineel' en wil dan ook weten of het Openbaar Ministerie van plan is om actie te ondernemen. Het orthodox-protestantse Kamerlid verwijst naar een artikel uit het wetboek van strafrecht dat expliciet gaat over het verstoren van kerkdiensten.

De actie van gisteren krijgt de komende weken een vervolg. De SGP wil weten wat de mogelijkheden zijn om dit te voorkomen. "Het kabinet moet daarom snel reageren", aldus Van der Staaij.

Zuid-Afrika teleurgesteld over schorsing Togo

De Zuid-Afrikaanse minister van buitenlandse zaken heeft zich uitgesproken tegen de schorsing van Togo voor de twee komende Afrika Cups. Maite Nkoana-Mashabane liet vandaag weten teleurgesteld te zijn in de Afrikaanse voetbalbond CAF. Togo vecht de schorsing aan bij het sporttribunaal CAS.

De Togolese voetbalploeg werd begin januari een dag voor het begin van het toernooi om de Afrika Cup beschoten. De teambus van het West-Afrikaanse land was op weg van het trainingskamp in Congo naar de Angolese provincie Cabinda, waar de Togolezen hun eerste poulewedstrijden zouden afwerken.

Bij de grensovergang werd het team aangevallen door onafhankelijkheidsstrijders. Drie mensen kwamen daarbij om het leven en een aantal spelers raakten gewond. Togo trok zich op aandringen van de regering terug. Volgens de CAF is dat overheidsinmenging en mag Togo daarom niet meedoen aan de volgende twee Afrikaanse kampioenschappen.

Problemen met website Belastingdienst

De website van de Belastingdienst kampt vandaag met problemen. Wie naar de site probeert te gaan krijgt negen van de tien pogingen niks te zien, maar moet in ieder geval veel geduld hebben. De site is volgens een woordvoerder van de fiscus niet uit de lucht, maar alleen heel traag.

De oorzaak van de problemen met de site wordt nog onderzocht. Of er een verband is met de vele mensen die deze maand nog hun belastingaangifte willen versturen, weet de zegsvrouw niet. Wie zijn aangifte voor 1 april doet krijgt voor 1 juli bericht van de fiscus.

Hoe lang het gaat duren voor de site weer goed werkt, kan de dienst niet zeggen. Volgens de Belastingdienst wordt er met man en macht aan het probleem gewerkt.

Medvedev eist vertrek sportbobo's na debacle Spelen

De Russische president Dmitri Medvedev eist dat sportbestuurders ontslag nemen na het matig optreden tijdens de Winterspelen. Rusland won in Vancouver slechts vijftien medailles, drie goud, vijf zilver en zeven brons. Daardoor eindigde het land als elfde op de medaillespiegel, een plaats achter Nederland. Naar het totaal aantal medailles gemeten werd Rusland zesde.

Medvedev liet vandaag op de Russische televisie weten dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden van de atleten "de moed moeten hebben om op te stappen". De Russische leider noemde geen namen van mensen die volgens hem hun conclusies moeten trekken.

Rusland is traditioneel een grootmacht op wintersportgebied en haalde in Vancouver een van de slechtste resultaten ooit. Voor de Spelen begonnen lieten bestuurders nog weten een plaats bij de beste drie op de medaillespiegel voor ogen te hebben. Daarbij noemden ze een aantal van veertig medailles.

Eerder vandaag werd al bekend dat de bondscoach van de schansspringers is ontslagen.

Noors avontuur Waterman ketst af

Boy Waterman wordt toch niet aan Viking FK verhuurd. Dat maakte AZ vandaag bekend. De Noorse voetbalclub denkt dat Waterman door een liesblessure slechts beperkt beschikbaar is. De 26-jarige doelman wordt momenteel door AZ verhuurd aan ADO Den Haag, maar daar heeft hij geen basisplaats. Hij blijft tot het einde van het seizoen bij ADO.

Vorige week liet AZ nog weten dat de overgang zo goed als rond was. Waterman zou woensdag medisch worden gekeurd door de club uit Stavanger en daarna een huurcontract voor een halfjaar tekenen. Daarna had Viking een optie tot koop. Waterman heeft nog een contract tot 2011 bij AZ.

Adler momenteel eerste keeper Duitsland

René Adler heeft de beste papieren om tijdens het WK het Duitse doel te verdedigen. Keeperstrainer Andreas Köpke van Die Mannschaft zei dat vandaag.

Adler is volgens Köpke "op dit moment de nummer een en het is aan hem om dat waar te maken". Woensdag mag de doelman van Bayer Leverkusen onder de lat plaatsnemen als Duitsland tegen Argentinië oefent.

De 25-jarige Adler strijdt met Tim Wiese van Werder Bremen en Schalke-keeper Manuel Neuer om eerste doelman van Duitsland te worden. De oefeninterland tegen Argentinië is de laatste voordat bondscoach Joachim Löw in mei de Duitse selectie bekend moet maken.

VWA waarschuwt voor scherpe handdoekhaken

Handdoekhaken van Praxis, Gamma en Karwei kunnen gevaar opleveren voor kleine kinderen. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt vandaag voor de scherpe randen van de roestvrijstalen haken, waardoor vingers bekneld kunnen raken. Het gevaar bestaat dat kinderen zich niet meer kunnen bevrijden.

Mensen die de haken hebben gekocht wordt geadviseerd deze te verwijderen of hoger op te hangen, zodat kinderen er niet bij kunnen. Wie de handdoekhaken wil retourneren kan terecht bij een van de betreffende bouwmarktfilialen, waar het aankoopbedrag wordt vergoed.

Waarschuwing voor scherpe handdoekhaken
De bewuste haken (Foto: Novum)

Rossiter had ook bij US F1 getekend

Naar nu blijkt had Team US F1 naast José Maria López al een tweede coureur vastgelegd. Voormalig Honda-testcoureur James Rossiter heeft in december al een contract bij het Amerikaanse team getekend, maar het nieuws werd nooit officieel bevestigd. López werd in januari aangekondigd door US F1.

Zowel Rossiter als López moesten bij US F1 acht miljoen dollar meebrengen, waarvan het merendeel voor de start van het seizoen betaald moest zijn. Het management van Rossiter nam volgens SpeedTV begin februari contact op met het team om te kijken of de financiën nog op orde waren. Toen de garanties er niet kwamen haakte de Brit uiteindelijk af.

Enkele dagen later werd bekend dat ook López naarstig op zoek was naar een stoeltje en dat US F1 de grid in Bahrein niet zou gaan halen. Het team heeft inmiddels de FIA benaderd met het verzoek om pas volgend jaar de Formule 1 te mogen betreden. López zit nu zonder stoeltje omdat de onderhandelingen met Campos Meta mislukt zijn. Rossiter heeft na het avontuur in de Verenigde Staten een nieuw contract op zak: hij gaat in de Indycars racen voor KV Racing.

Bioscopen gaan Alice in Wonderland toch draaien

Pathé heeft besloten om Alice in Wonderland, de nieuwe Disneyfilm van regisseur Tim Burton met Johnny Depp en Anne Hathaway, toch in al haar bioscopen te draaien. Dat meldt de bioscoopketen vandaag.

Met filmdistributeur Disney was onenigheid ontstaan omdat de dvd-release van Alice in Wonderland te kort na de bioscooppremière zou zijn. De afgelopen weken is er volgens Pathé uitgebreid overlegd met Disney. Nu is men tot een 'voor beide partijen aanvaardbare oplossing gekomen', waardoor de film alsnog vertoond gaat worden.

Youry Bredewold van Pathé is verheugd met de overeenkomst. "Vooral voor alle filmliefhebbers in Nederland. Alice in Wonderland is bij uitstek een film om in de bioscoop te zien." Verwacht wordt dat andere bioscoopexploitanten die de film in eerste instantie zouden boycotten, de film nu ook gaan draaien. Alice in Wonderland gaat officieel op woensdag 10 maart in première, maar vanaf 5 maart zijn er in heel Nederland al voorpremières. Veel bioscopen draaien een 3D-versie van de film.

Australische Grand Prix mogelijk verplaatst

De Grand Prix van Australië zou vanaf 2015 wel eens op een andere locatie gehouden kunnen worden. Volgens de Herald Sun heeft de Confederation of Australian Motor Sport van de FIA een subsidie van 130.000 dollar ontvangen om de haalbaarheid van een 200 miljoen dollar kostend permanent circuit in Avalon, dat op 40 minuten rijden van Melbourne ligt, te onderzoeken.

Momenteel rijden de coureurs op Albert Park, maar het contract van dat circuit loopt in 2015 af. In Avalon zouden de rijders onder donkere omstandigheden kunnen rijden, waardoor de kans dat Melbourne de Grand Prix voor langere tijd houdt zeker is. Het terrein is eigendom van transportbedrijf Linfox dat zegt dat de belastingbetalers in Melbourne hierdoor niet ieder jaar meer de kosten voor het opbouwen van het circuit op hoeven te hoesten.

Het onderzoek van het CAMS zal door Britse experts uitgevoerd worden die alle mogelijkheden voor het circuit in Avalon gaan onderzoeken. De overheid zal echter beslissen of er een circuit gebouwd gaat worden of dat de race in Australië op Albert Park zal gaan blijven.

Bos verwijt CDA krokodillentranen

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel plengt krokodillentranen wanneer hij de machocultuur in de politiek hekelt. "Het spook dat hij bestrijdt heeft het CDA zelf in het leven geroepen", zei PvdA-leider Wouter Bos vandaag in een reactie op een interview met Van Geel in de Volskrant.

Van Geel vreest dat het land onregeerbaar wordt omdat steeds meer partijen bepaalde standpunten niet-onderhandelbaar verklaren, zo liet hij vandaag optekenen. Als voorbeelden noemde hij de PvdA die samenwerking met de PVV uitsluit en de PVV van Geert Wilders die de verhoging van de AOW een breekpunt noemt.

'Buitengewoon onverstandig' allemaal, meent Van Geel. "We weten allemaal dat er na de verkiezingen weer moet worden samengewerkt, dus wie is er dan straks teleurgesteld? De kiezer, die dacht dat er geen water bij de wijn zou worden gedaan."

Bos wees er echter op dat het CDA het sluiten van compromissen zelf in een kwaad daglicht te stellen, door bij de vorige campagne in 2006 het concept van de 'draai' te introduceren. "Dit is een fenomeen dat het moeilijk maakt om van gedachten te veranderen en compromissen te sluiten."

Van Geel zei verder dat de PvdA beter is in uitgeven dan in bezuinigen. "Dat is een constante." De voormalig minister van Financiën noemt dit een 'bizar verwijt'. Hij wijst er op dat het vooral de CDA-bewindslieden waren die de afgelopen jaren niet bereid waren om water bij de wijn te doen. De ministers van Justitie Ernst Hirsch Ballin, van Volksgezondheid Ab Klink en van Verkeer Camiel Eurlings waren 'notoir weigerachtig' als het op bezuinigen aankwam.

Zijn eigen PvdA-bewindslieden -staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma en van Volksgezondheid Jet Bussemaker- waren wel bereid om 'hele forse bezuinigingen' voor hun rekening te nemen.

Kovalainen: "Lotus doet het beter dan verwacht"

Heikki Kovalainen vindt dat Lotus F1 op de goede weg is. Het Maleisische team debuteert dit jaar in de Formule 1 en was bij de laatste twee wintertestsessies aanwezig. Daarin bleek dat de renstal het op kan nemen tegen Virgin Racing en de Fin hoopt dat zijn team in de eerste race in Bahrein de beste van de nieuwkomers wordt.

"Alles bij elkaar genomen was het een zeer goede test. Volgens mij hebben we erg veel progressie geboekt. Als je kijkt naar hoe het ging in Jerez, waar we een crash en wat technische problemen hadden, en naar de afgelopen week in Barcelona, dan is dat een wereld van verschil. Jarno heeft tijdens zijn twee dagen behoorlijk wat ronden weten te rijden en ik heb op de laatste dag ook nog meer dan zestig ronden kunnen doen. In de middag was er een hydraulisch probleem, maar in de ochtend wist ik 55 ronden af te leggen en daar was ik behoorlijk tevreden over," zei Kovalainen tegen GPUpdate.

"Ik voelde me vanochtend gelijk op mijn gemak in de auto. Ik kon meteen tot het uiterste gaan. Ik had in de middag graag nog wat langere runs gedaan, maar daar kwam het dus helaas niet van. Als je echter naar de tijden kijkt en je je bedenkt dat we maar vijfeneenhalve maand hadden om een auto te bouwen, dan vind ik het vrij indrukwekkend hoe we nu bezig zijn. Ik heb ook al erg positieve reacties gehad van de jongens bij McLaren. Zij vinden ook dat de Lotus er geweldig uitziet, dus dat is bemoedigend," zei de Fin die er wel bij vermeldde dat Lotus nog wel met hydraulische problemen kampt.

"Het gaat beter dan verwacht, moet ik eerlijk zeggen. Toen ik bevestigd werd door het team, twijfelde ik nog of we wel op tijd klaar zouden zijn voor de eerste tests. Het team had de auto echter eerder op het circuit dan ik had verwacht, dus dat is goed. Natuurlijk moeten de prestaties nog iets beter worden, maar de tijden zijn gezien de omstandigheden respectabel. We mogen tevreden zijn. We zullen als een professioneel raceteam aan de start verschijnen in Bahrein. Mijn doel is om die race te finishen en hopelijk kunnen we de andere nieuwe teams voorblijven. Ik denk dat dat ons doel moet zijn"

Twee panden verzakt langs route N/Z-lijn

Twee panden aan de Vijzelgracht in Amsterdam aan de route van de Noord/Zuidlijn zijn verzakt. In 2008 liepen door werkzaamheden aan de metrolijn meerdere panden in de straat forse schade op, maar van een verband met de werkzaamheden is nu volgens de gemeente geen sprake. De schade valt mee, zegt een woordvoerder. "Er is geen acuut gevaar."

De recente verzakkingen zijn volgens het projectbureau Noord/Zuidlijn het gevolg van de slechte funderingen van de oude panden. Die worden de komende weken met spoed vervangen. De gemeente staat de eigenaren van de panden financieel en met advies bij.

Een banketbakker en een klokkenmaker in de panden laten vandaag in Het Parool weten te twijfelen aan de vermeende onschuld van het projectbureau. Volgens de klokkenmaker, die kampt met scheuren in de muur en klemmende ramen, tasten de werkzaamheden het grondwaterpeil aan en zijn de funderingen daardoor versneld achteruitgegaan.

Er vinden volgens de gemeente momenteel nauwelijks werkzaamheden plaats. Alleen de grond wordt bevroren, maar dat zou geen invloed hebben op het grondwaterpeil. Sterker nog, volgens de gemeente komt het door het monitoringssysteem dat de verzakkingen zijn opgemerkt. "Bij tig panden elders in de stad gebeurt dit ook, maar daar merken ze het niet."

VVD: overal en altijd preventief fouilleren

Preventief fouilleren moet 'overal en altijd' zijn toegestaan. Dit moet in de wet worden vastgelegd, meent Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD).

"De VVD wil zich wapenen tegen het feit dat men ongestoord wapens kan dragen", licht Teeven zijn voorstel toe. "Met name in de grote steden vinden veel wapenincidenten plaats, in totaal iedere dag wel zo'n vijftig tot zestig. Het bezit van wapens moet veel onaantrekkelijker gemaakt worden, en het is bewezen dat het uitbreiden van preventief fouilleren daarbij kan helpen."

Teeven beseft dat fouilleren de persoonlijke levenssfeer van mensen kan aantasten. Maar daar staat volgens hem tegenover dat mensen zonder veiligheid ook geen vrijheid ervaren. Iedereen moet ongestoord van de openbare ruimte gebruik kunnen maken, vindt hij.

De VVD'er pleit voor een landelijke regeling. Wanneer het wordt overgelaten aan de gemeenten, zou er niet veel van terechtkomen. Preventief fouilleren wordt daar een onderwerp van 'politiek gekissebis', aldus Teeven.

US F1 vraagt FIA jaar uitstel

Team US F1 heeft volgens SpeedTV de FIA gevraagd om het Formule 1-debuut met een jaar uit te mogen stellen. Het Amerikaanse team kreeg voor dit jaar de financiën niet bijeen, waardoor uitstel noodzakelijk is geworden. Eerder was al bekend dat het team met de ontwikkeling achter lag en dat het de eerste vier races van het jaar wilde gaan missen.

Vorige week deed YouTube-oprichter en sponsor van US F1 Chad Hurley een poging om het team te laten fuseren met Stefan GP, maar dit liep uiteindelijk op niets uit. Hierdoor is het nu zeker dat US F1 voorlopig niet op de F1-grid zal staan. De eigenaren van het team Ken Anderson en Chad Hurley hebben de FIA aangeboden om voor volgend jaar een garantie van meer dan tien miljoen dollar te overleggen.

Russen ontslaan bondscoach schansspringers

De Russische ploeg deed het bij de afgelopen Olympische Spelen in Vancouver slecht voor een eens zo sterk wintersportland. Ze wonnen vijftien medailles waarvan maar driemaal goud.

De coach van de schansspringers, de Duitser Wolfgang Staiert, is nu vanwege de slechte prestaties door de Russische skispringfederatie ontslagen. De Russen bleven bij het schansspringen ver verwijderd van de medailles.

Staiert liet vandaag weten dat hij zelf is opgestapt, maar dat is tegengesproken door Vladimir Slavski van de Russische skiferatie. "Dat is niet waar. Ik heb hem ontslagen. Staiert heeft veel goed werk gedaan sinds zijn aanstelling zes jaar geleden, maar op dit moment zien we meer min- dan pluspunten”, aldus Slavski.

FOK!radio met FOK!ker die reli-rel veroorzaakte

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het begon allemaal op carnavalszondag. Prins Gijs d’n Urste van Reusel, of Narredonk in die periode, kreeg voor de carnavalsmis al te horen dat hij geen hostie zou krijgen. Dar was voor sympathiserende homoseksuelen reden om naar de kerk in Reusel te gaan. Het Nuenense raadslid en FOK!ker Dick Boonman deelde roze driehoekjes met het woord 'homo' uit aan de kerkgangers. Pastoor Buyens besloot na overleg met het bisdom helemaal niemand ter communie te laten gaan. Daarop trokken de homo's gisteren naar de St. Jan in Den Bosch waar ze door Bisschop Hurkmans ook de communie geweigerd werd. Hoe is het allemaal gegaan en hoe is het gisteren afgelopen? We vragen het aan Dick Boonman, op FOK! bekend als TheaterMaMa. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur. Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columnisten van de FOK!frontpage laten wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week is het de beurt aan Zonnetje40. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406.

Sj0rSz presenteert de uitzending samen met Martijn en heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows
 Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC

Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Ballenknijper krijgt taakstraf

Een 25-jarige man uit het Friese Arum is vandaag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur. De Fries heeft in december een agent in zijn ballen geknepen, toen deze hem in bedwang wilde houden.

De agent greep samen met collega's in bij een ruzie tussen twee vriendengroepen. Om de Fries in bedwang te houden was de agent op hem gaan zitten. "Ik greep de agent toen vast," bekende de man in de rechtszaal. "Ja, u kneep hem in zijn ballen," vulde de rechter aan. "Bovendien zei u tegen één van de agenten dat zijn moeder een hoer was."

De officier van justitie had een taakstraf van tachtig uur geëist. De rechter legde echter een straf van zestig uur op, omdat de man de agent al eerder zijn excuses had aangeboden en een schadevergoeding van driehonderd euro had betaald.

Kameroen oefent tegen Slowakije en Portugal

Als voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Zuid-Afrika speelt Kameroen oefenwedstrijden tegen Slowakije en Portugal.

Op 29 mei vindt de oefenwedstrijd tegen Slowakije plaats in het Duitse Klagenfurt. Daarna reist de ploeg van bondscoach Paul le Guen naar Portugal voor de laatste oefenwedstrijd voorafgaande het WK. Kameroen is bij het WK in Zuid-Afrika ingedeeld in een poule met Nederland, Denemarken en Japan.

Aankomende woensdag speelt Kameroen een oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Italië.

Mateschitz: "Geen F1-plannen met Rńikk÷nen"

Mocht Kimi Räikkönen besluiten om terug te keren naar de Formule 1, dan hoeft de Fin niet bij Red Bull Racing aan te kloppen. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz sponsort de Fin in het World Rally Championship bij het Citroën Junior Team, maar daar zal de samenwerking dan ook bij blijven.

Räikkönen beslist later dit jaar of hij in het WRC blijft of voor 2011 weer een F1-stoeltje wil. In de geruchten werd The Iceman al Red Bull Racing gelinkt. "Dat is pure speculatie," meldt Mateschitz. "We weten niet wat Kimi van plan is. We hebben een goede band en vandaar dat er speculaties komen. Maar of Kimi voor ons zal racen in 2011? Dat is niet waar. Als Webber dit jaar zeer goed rijdt, dan zullen we hem er natuurlijk niet voor gaan belonen door het stoeltje aan Räikkönen te geven."

De Australiër heeft een contract voor 2010, waarna er gesproken wordt over contractverlenging. Sebastian Vettel ligt tot eind 2012 vast.

Franse rechter veroordeelt Nederlandse basketbalbond

De Nederlandse basketbalbond NBB is door een rechtbank in het Franse Chambéry veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 70.000 euro aan de Franse eersteklasser Challes-les-Eaux.

De Franse club heeft recht op deze vergoeding omdat haar Nederlandse speelster Marlous Nieuwveen zich blesseerde bij de nationale ploeg en daardoor maanden niet in actie kon komen voor haar club. De uitspraak, die op 26 februari is verspreid door het Franse persbureau AFP, kan verstrekkende gevolgen hebben. Dat meent advocaat Michel Pautot van de club. "Het is de eerste keer dat een basketbalclub schadeloos wordt gesteld voor een buitenlandse speler, die zich bij een nationale ploeg blesseert en daardoor niet kan spelen. Het is jurisprudentie die een sneeuwbaleffect kan veroorzaken in de hele sportwereld."

Frankrijk meldt 47 doden na storm

De storm Xynthia heeft in Frankrijk 47 levens geëist, heeft minister van binnenlandse zaken Brice Hortefeux vandaag meegedeeld. In andere landen werden zeker tien doden gemeld.

In Frankrijk vielen de meeste doden langs de Atlantische kust in de Vendee en Charente-Maritime. Hortefeux zei te vrezen dat het dodencijfer nog zal toenemen. Ruim negenduizend hulpverleners leggen in het getroffen gebied huisbezoeken af om het aantal slachtoffers in kaart te brengen.

De storm, die gisteren over Frankrijk trok, bereikte windsnelheden van honderdvijftig kilometer per uur langs de kust tot tweehonderd kilometer per uur in de bergen. Het was de zwaarste storm in Frankrijk sinds 1999, toen negentig mensen om het leven kwamen.

Ongeveer een miljoen huishoudens zaten vandaag in Frankrijk nog zonder elektriciteit.

Ook in buurland Spanje zorgden stormen en zware regenval dit weekeinde voor veel overlast, met name in de noordelijke regio's. Drie mensen kwamen om het leven.

In Duitsland werden als gevolg van de storm zes doden gemeld en in België één.

Nuyens: "Tegen lekke banden kan ik niet op"

Rabo-renner Nick Nuyens maakte afgelopen zaterdag een zeer sterke indruk in de Omloop het Nieuwsblad. Desalniettemin kreeg hij tot driemaal toe een lekke band en moest toezien hoe zijn oud-ploeggenoot Juan Antonio Flecha de overwinning pakte.

"Drie lekke banden, daar kan ik niet tegenop. De eerste keer dat ik lek reed, was vroeg in de wedstrijd. Geen ramp. De tweede keer was in de afdaling van de Taaienberg. Dat was het slechtst mogelijke moment. Maar ik ben blijven rijden en slaagde erin om terug aan te sluiten bij de voorwacht van het peloton," aldus de Belg tegenover Het Nieuwsblad. "Ik stond even later opnieuw langs de kant met materiaalpech. Zowaar een nog slechter moment. Dit is balen! Want de benen waren super. Zo zie je maar dat je zelfs met superbenen nog naast de prijzen kan vallen."

"Maar ik krijg veel vertrouwen van ploegleiding en ploegmaats. In Kuurne-Brussel-Kuurne ben ik afgestapt, want ik was nog niet gerecupereerd van de Omloop. En daarbij: dat rotweer, jong! Ik bevroor gewoon. Maar kom, ik probeer alleen het positieve te onthouden. Ik wist dat ik goed was, maar niet dat ik zó goed was. En dat is een prettige vaststelling," besloot Nuyens.

Aantal online stemadviezen nadert miljoen

Al bijna een miljoen mensen hebben via internet een stemadvies gekregen. Stemwijzer gaf tot vanochtend zo'n 630 duizend adviezen. De teller bij concurrent Kieskompas staat op 320 duizend. De aantallen lopen naar verwachting in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen woensdag nog flink op.

Een woordvoerder van de Stemwijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek verwacht dat uiteindelijk ongeveer evenveel mensen de hulp van een stemwijzer inroepen als vier jaar geleden. Toen werden zo'n 1,1 miljoen adviezen gegeven.

Dat is opvallend omdat voor minder gemeenten een test beschikbaar is. Een aantal gemeenten is overgestapt naar de site van Kieskompas, die in 2006 nog niet bestond, van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Stemwijzer bedient nu 52 gemeenten en deelgemeenten. Kieskompas heeft 64 testen beschikbaar.

Welk advies het vaakst uit de computer rolt, wil Stemwijzer niet meer uit de doeken doen. Volgens de zegsman geven die cijfers een verkeerd beeld omdat het geen goede voorspeller is voor de populariteit van een partij. Vier jaar geleden was GroenLinks het meest gegeven stemadvies.

De kieshulpen op internet kunnen nog worden gebruikt tot de stembureaus woensdag om 21.00 uur sluiten.

'Angst voor allochtonen voorspelt PVV-stem'

Angst voor allochtonen is een belangrijke voorspeller of mensen al dan niet op de PVV gaan stemmen. Mensen die bang zijn voor geweld van moslims en bang zijn dat allochtonen hun economische positie en hun eigen culturele waarden bedreigen, stemmen eerder PVV. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Religie, vertrouwen in de overheid en eigenschappen als empathie en een open houding verminderen die angst. Gelovigen en mensen die vertrouwen hebben in de regering, stemmen dan ook minder snel op de PVV.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de angst voor allochtonen samenhangt met de mate van verbondenheid met Nederland. Mensen die zich sterk identificeren met Nederland zijn eerder geneigd om PVV te stemmen dan Nederlanders die deze verbondenheid minder sterk voelen. Friezen die zich zowel met Nederland als met Friesland verbonden voelen, hebben minder de neiging om op de PVV te stemmen. Hun angst voor allochtonen is minder groot, omdat zij al gewend zijn om met meerdere culturele perspectieven om te gaan, stellen de onderzoekers.

Een gamende vader, 1UP!

Een lezer van online magazine Kotaku heeft wel een erg bijzonder verjaardagscadeau voor zijn dochter gemaakt. Toen Jacob C. en zijn vrouw twee jaar geleden een kind verwachten kwam hij op het idee om een quilt bedsprei voor haar te maken. "Ik wilde graag een handgemaakt videogame quilt sprei voor haar bed, ongeëvenaard zoals alleen een quilt sprei kan zijn". Het enige probleem was wel dat zowel hijzelf, als zijn vrouw, geen ervaring met quilten had.

Met de hulp van vier vrouwelijke vrienden werd het project vorm gegeven. Hij koos voor een 1UP paddestoel thema omdat dit voor hem het ultieme 8-bit game symbool is. Twee jaar later was het verjaardagscadeau voor zijn dochter klaar.

Hoewel quilten niet als typische mannelijke bezigheid gezien wordt klinkt het al een stuk beter wanneer je zegt dat dit een mod is van een bedsprei. Als het spelen van computerspelletjes niet alleen voor jongens is, dan is het maken van computerspel gerelateerde handenarbeid niet alleen voor meisjes.

1Up quilt

 

 

De Vault Boy als kindermoordenaar

De naam Brian Menze zal misschien weinig belletjes doen rinkelen. Hij is de persoon die verantwoordelijk is voor het design van de Vault Boys zoals die in de Fallout games te zien zijn. Voor Fallout 2 kreeg Menze destijds het verzoek om een ontwerp te maken voor de reputatie "Childkiller" die gepland was in de game. Deze hele reputatie bleek toch te controversieel te zijn om in Fallout te stoppen en ook de afbeelding die daarbij zou horen is dan ook nooit in de game te zien geweest. Menze heeft echter wel kortstondig onderstaande afbeelding op zijn website gezet. Als reden waarom de reputatie en afbeelding nooit gebruikt zijn geeft Menze het volgende commentaar:

“This image was unused and the only Vault Boy image to ever be cut from Fallout 2. (I'm sure you can figure out why) I remember when I got the request to do a perk illustration for "child Killer" that there would be no way to keep in from being offensive. I mean really! How do you make an illustration of "child killer" and keep it from being offensive? Anyway for some reason, I thought this was the least offensive way to do it. I have no idea what i was thinking. Even the designer who requested it realized it was a bad idea, so we nixed it. Looking back on it now, I can't believe I drew this.” 

Oftewel in eerste instantie leek het hele Childkiller idee wel iets, maar zelfs na het maken van een afbeelding die zo min mogelijk afkeer zou opwekken moest ook de designer die erom gevraagd had toegeven dat het een slecht idee was. Achteraf vraagt Menze zich dan ook af waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Het is overigens de enige Vault Boy die tot op heden ooit geschrapt is.

 

Fallout Childkiller Vault Boy

Marcellis: "Maak nu even pas op de plaats"

Nog niet zo heel lang geleden scheen de zon in de loopbaan van Dirk Marcellis. Bij PSV was hij een vaste keus centraal in de verdediging, hetgeen hem een selectie voor het Nederlands elftal opleverde.

Momenteel zijn het echter donkere wolken die zich samenpakken boven de jonge Limburger. Trainer Fred Rutten gunt Marcellis weinig speeltijd bij PSV. Tegen RKC Waalwijk (5-1) mocht de verdediger gisteren eindelijk weer eens opdraven. "Het is lastig om je te bewijzen als je op de tribune of op de bank zit", aldus Marcellis na afloop tegen Sportweek.

"Daarom ben ik blij met iedere invalbeurt die ik krijg. Want zo lang het team blijft winnen, kan ik moeilijk tegen de trainer zeggen dat ik moet spelen." Voor zijn terugval heeft Marcellis geen passende verklaring. "Ik ben snel omhoog gegaan en maak nu even pas op de plaats, zo zie ik dat. Natuurlijk wil ik spelen, maar ik ben nu vooral iedere training bezig om mezelf te verbeteren."

Bij zijn toekomst in Eindhoven heeft Marcellis nog niet uitgebreid stilgestaan. "We komen net uit de winterstop... Volgend seizoen is nog ver weg. Maar er moet voor mij persoonlijk wel wat gaan veranderen, natuurlijk. Maar ja, als je niet speelt heb je niet zoveel te vertellen. Aan de andere kant ben ik pas 21 jaar en zie ik nog genoeg ruimte voor verbetering. Ik moet er nu voor zorgen, dat ik er straks weer sta."

'Dead or Alive is geen softporno!'

Yoshinori Ueda, de producer van 'Dead or Alive: Paradise' heeft tegenover de site Eurogamer ontkend dat de game vernederend is voor vrouwen en dat het softporno is. "We proberen geen softporno te maken. Dat is niet ons doel", zegt Ueda.

In 'Dead or Alive: Paradise' huppelen vrouwen met grote borsten over het strand, en kunnen er spelletjes gespeeld worden met de dames. De slogan voor de game luidt 'Het paradijs in je handpalm', maar Ueda wil absoluut niet seksistisch overkomen met de PSP-game. "Vanuit ons perspectief proberen we mooie vrouwen op het scherm brengen. De personages uit de Dead or Alive-serie (DOA) zijn krachtig. Hun uiterlijk is gebaseerd op het benadrukking van de schoonheid van vrouwen."

De DOA-serie bestaat uit een viertal vechtgames. Daarnaast is er een aantal games dat zich afspeelt op het strand, waaronder een beachvolleybal-game. De dames in deze games zijn veelal voorzien van een grote buste waarbij de ontwikkelaars speciale aandacht hebben gehad voor de bewegingen van de borsten tijdens het lopen, springen en vechten.

"We proberen zeker niet om vrouwen te beledigen. Ze hebben schitterende lichamen. Wij proberen om de schoonheid van hun lichaam te tonen, en we willen er zeker niet denigrerend over doen. We willen laten zien dat het mooie personages zijn."

In 'Dead or Alive: Paradise' kunnen spelers, naast diverse spellen op het strand, ook een fotoreportage maken met hun favoriete dame. De PSP-game is aangekondigd voor een release op 2 april in Europa.

'Dead or Alive is geen softporno!'
'Dead or Alive is geen softporno!' (Foto: Novum)

'Downloadverbod zal industrie niet helpen'

Een wettelijk downloadverbod zal geen invloed hebben op het koopgedrag van internetgebruikers. Zo'n verbod, voorgesteld door het kabinet, kan zelfs een averechts effect hebben op het bestrijden van illegale muziek- en films op internet. Dit blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van de stichting Copyright en Nieuwe Media heeft gehouden onder een representatief deel van de Nederlandse bevolking.

De stichting pleit voor het verbeteren van de kwaliteit van legale downloads, en het weglaten van kopieerbeveiligingen en niet te skippen intro's, omdat dit de verkoop wél zal stimuleren.

Van de ondervraagden zegt 63 procent niet meer films of muziek in de winkel te gaan kopen door een verbod. Tien procent van de ondervraagden zegt zelfs minder in de winkel te gaan kopen bij een downloadverbod.

Een derde van de Nederlandse bevolking haalt wel eens muziek of films van internet. Meer dan een miljoen Nederlanders zelfs meer dan eens per week. Maar liefst 75% van de respondenten die downloaden is niet van plan te minderen als zo'n verbod er zou komen.

Pas als het verbod gekoppeld zou worden aan permanente controle en afsluiten van internet bij overtreding zouden worden genomen om illegaal downloaden te bestrijden, geeft 43% van de respondenten aan te gaan minderen. In Frankrijk is het al wettelijk verplicht dat internetproviders hun klanten permanent in de gaten houden en afsluiten van internet als ze drie keer betrapt worden op illegaal downloaden.

Auteursrechtenwaakhond Brein zou graag een afsluitplicht ook in Nederland invoeren, bijvoorbeeld door dit via rechtszaken af te dwingen. Ruim zestig procent van de ondervraagden vindt het echter te ver gaan wanneer de internetprovider verplicht wordt downloadverkeer te controleren om overtreders af te sluiten bij overtredingen. Afsluiting is uitsluiting.

Het aanbieden van legale alternatieven zal weinig aan het gedrag van downloaders veranderen: slechts 10 procent van de ondervraagden zou daarom stoppen met illegaal downloaden. Hoewel legaal aanbod van muziek en films op internet moet worden gestimuleerd, is criminaliseren van de huidige downloadpraktijk een heilloze weg.

Het onderzoek laat zien dat het karige aanbod, kopieerbeveiligingen en de gebrekkige kwaliteit van de legale bronnen belangrijke redenen zijn om te downloaden uit illegale bron. Zoals Apple met iTunes voor muziek heeft laten zien, en ook uit Brits onderzoek is gebleken, zal investeren in deze punten veel meer opleveren.

Onder de bezoekers van FOK.nl ligt het percentage mensen dat downloadt uit illegale bron overigens boven de 93%.
 

Mathijsen: "Ruud wil vooral in optimale conditie raken"

Gaat Ruud van Nistelrooy nu wel of niet mee naar het WK in Zuid-Afrika? Deze vraag blijft maar rondzingen in Nederland. Volgens Joris Mathijsen, teamgenoot van Van Nistelrooy bij Hamburger SV, is het WK helemaal niet zijn eerste bron van zorg.

"Dat het WK nu een item is, komt doordat die vraag honderd keer per dag wordt gesteld", zegt de verdediger in De Telegraaf. "Hij wil vooral in optimale conditie raken, zijn oude topvorm halen en dan nog lekker twee jaar voetballen."

Van Nistelrooy maakte in januari de overstap van Real Madrid naar HSV om meer speelminuten te maken en op die manier weer in beeld te komen voor het Nederlands elftal. Daarvoor moet hij naar eigen zeggen wel eerst fit, sterk en in vorm zijn. Voorlopig is daarvan nog niet veel sprake. Tegen VfB Stuttgart imponeerde Van Nistelrooy met twee treffers bij een invalbeurt, maar voor het overige kwam hij nog niet veel in actie namens HSV.

"Ruud heeft niet echt een blessure", weet Mathijsen. "Hij heeft te snel te veel willen doen. Het is een terugslag in de opbouw om fit te worden, een hapering. Als hij eenmaal fit is, komt de rest vanzelf wel."

Terry definitief geen aanvoerder meer van Engeland

Bondscoach van Engeland Fabio Capello laat er geen twijfel over bestaan: onder zijn leiding zal John Terry niet meer de aanvoerdersband dragen bij het Engelse nationale team.

Terry werd een dankbaar onderwerp voor de tabloids nadat zijn affaire met Vanessa Perroncel naar buiten kwam. Perroncel is de ex-vriendin van Wayne Bridge, speler van Manchester City en voormalig vriend van de Chelsea-verdediger.

"Ik verwacht altijd van een aanvoerder dat hij een voorbeeld is voor kinderen en supporters", aldus Capello in The Sun. "Zolang ik bondscoach van Engeland ben, zal Terry geen aanvoerder meer zijn. Terry begrijpt mijn beslissing. Hij zal ook zonder die armband een leider zijn. Ik heb nooit overwogen om hem niet te selecteren."

Bridge stelt zich niet meer beschikbaar voor Engeland en laat zo het WK aan zich voorbij gaan. Capello: "We hebben nog drie maanden om daar wat aan te doen. De deur staat open." 

Minder mensen met psychische klachten

Het aantal mensen met psychische gezondheidsproblemen neemt af. In 2008 had negen procent van de bevolking een psychische gezondheid die niet zo goed was, in 2001 lag dit nog op elf procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De afname is vooral aan vrouwen te danken: in zeven jaar daalde het aantal vrouwen die aangaven zenuwachtig, neerslachtig, ongelukkig of onrustig te zijn van veertien naar elf procent. Bij mannen was nauwelijks sprake van een daling en bleef het percentage stabiel rond de acht procent.

Het aantal verwachte levensjaren in goede geestelijke gezondheid lag in 2008 op 74. In 2001 was dit nog 70. Deze cijfers zijn voor gelijk voor beide geslachten. Omdat vrouwen een hogere levensverwachting hebben, leven zij wel meer jaren met een minder goede psychische gesteldheid dan mannen.

Carlo & Irene dupe sterallures Yolanthe

De facepalm-award van deze week gaat naar Yolanthe Cabau van Kasbergen: de soapactrice en TROS-presentatrice weigerde naar Carlo & Irene's Life 4 You te komen zolang er geen garanties waren dat ze niks over haar aanstaande huwelijk zouden vragen.

Yolanthe gaat namelijk binnenkort trouwen met voetbalmiljonair Wesley Sneijder. Maar daar mocht niks over gevraagd worden, zo eiste de dame. Carlo en Irene wilden en konden dit echter niet garanderen, dus bleef mevrouw op het laatste moment thuis. Waarom Yolanthe en het management deze eisen stelden is niet bekend.

Splinter Cell: Conviction achievements bekend

Binnenkort komt de game Splinter Cell: Conviction uit, hierin speel je Sam Fisher geheimagent en behoorlijk boos want iemand heeft aan zijn dochter gezeten.

Nu, een behoorlijke tijd voor de game uitkomt zijn de achievements voor de game al bekend. Er zijn in totaal 45 achievements die 1000 punten waard zijn. Er zijn achttien geheime achievements die voor het verhaal zijn (single en multiplayer), deze zijn nu nog niet bekend maar waarschijnlijk als de game circuleert komen deze al snel genoeg.

Klik hier voor de hele achievement lijst.

RTL scoort niet met Joran vd Sloot

Nederland is duidelijk Joran van der Sloot-moe. De speciale uitzending op RTL, waarin Joran een nieuwe bekentenis aflegt in de zaak Natalee Holloway, haalde 900.000 kijkers. Twee jaar geleden scoorde Peter R. de Vries 7 miljoen kijkers met zijn special.

Deze keer vertelde Joran op tv dat Natalee Holloway van een balkon was gevallen en dat hij haar lichaam in een moeras had gedumpt. Psychologen denken dat Joran expres weer een rare bekentenis aflegt om een rookgordijn op te trekken rond zijn betrokkenheid destijds.

Zolang het lichaam van Holloway niet wordt gevonden is er echter geen enkel bewijs. Mocht Joran ooit worden uitgeleverd aan de VS: daar zijn twee bekentenissen voldoende om levenslang te krijgen.

Gratis internet bij McDonalds NL

Vanaf vandaag kun je gratis internetten tijdens het eten van een Big Mac. McDonalds biedt in elke Nederlandse vestiging gratis internet aan.

Voorheen moest je bij de Mac je wifi-verbinding kopen via een hotspot, maar om klanten weg te houden van Starbucks en BurgerKing is het nu gratis. In Amerika is er trouwens al jaren gratis internet, net als gratis ketchup en mayonaise. In Nederland betaal je per bakje of zakje vijftig eurocent.

Karadzic: zaak ServiŰrs was heilig

De oorlog in Bosnië is uitgebroken, omdat de moslims "100 procent macht" wilden in Bosnië-Herzegovina. De zaak van de Bosnische Serviërs daarentegen was "rechtvaardig en heilig". Dat heeft de ex-president van Republika Srpska, Radovan Karadzic, vanochtend in de openingsverklaring van zijn verdediging voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag gezegd.

"Ik sta hier voor u niet alleen om mijn sterfelijke zelf te verdedigen, maar ook de grootheid van een kleine natie, die eeuwenlang heeft geleden", aldus Karadzic, die tijdens de oorlog in Bosnië (1992/95) leiding gaf aan de Bosnische Serviërs.

Rus, Krajicek zakken op WTA-ranglijst

Op de nieuwste editie van de wereldranglijst bij de vrouwen zijn er in de top geen veranderingen. Serena Williams blijft op de eerste plek staan, gevolgd door Dinara Safina en Svetlana Kuznetsova.

Arantxa Rus verloor twee plekken en is nu de nummer 113 van de wereld. Ook Michaella Krajicek zakte. Zij staat nu op plek 128. Krajicek verloor gisteren in de kwalificaties voor het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey.

Stijging aantal schuldsaneringen houdt aan

Het aantal schuldsaneringen is eind vorig jaar opnieuw gestegen. De rechter sprak in het laatste kwartaal negentien procent meer schuldsaneringen uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook in het derde kwartaal was er al een stijging. Dat was toen voor het eerst sinds het einde van 2007, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar zijn in totaal negenduizend schuldsaneringen uitgesproken. Dat waren er 250 minder dan in het jaar ervoor. De lichte daling komt door het begin van vorig jaar toen er nog een forse daling was. Die werd bijna helemaal teniet gedaan in de tweede helft van het jaar. Vooral eenmanszaken kwamen in de problemen. Schuldsaneringen bij deze groep zitten al sinds het tweede kwartaal van 2009 in de lift.

In Zeeland nam het aantal uitgesproken schuldsaneringen vorig jaar met zeventig fors af. De grootste stijging was in Friesland. Daar werden 54 procent meer schuldsaneringen uitgesproken. Ook in Groningen en Noord-Holland nam het aantal uitspraken fors toe.

Een rechter spreekt een schuldsanering uit als er geen andere mogelijkheden meer zijn om problematische schulden op te lossen. Onder toezicht van een bewindvoerder worden de schulden volgens een strikt regime zoveel mogelijk afgelost. Schuldeisers moeten hieraan meewerken.

Meestal na drie jaar wordt de restschuld kwijtgescholden. Daarmee wordt voorkomen dat iemand jarenlang door zijn schulden word achtervolgd.

De Bakker stijgt twee plaatsen

Thiemo de Bakker is op de nieuwste editie van de wereldranglijst twee plaatsen gestegen. De Nederlander staat nu 74e. Igor Sijsling is nog steeds de tweede Nederlander op de lijst. Hij bleef staan op de 187e plek.

In de top van de ranglijst steeg de Chileen Fernando González van de twaalfde naar de tiende plaats. González bereikte afgelopen week de halve finale van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco. Hij verloor toen van de latere winnaar David Ferrer. Roger Federer blijft de beste tennisser van dit moment, gevolgd door Novak Djokovic en de Spanjaard Rafael Nadal.

Chili zet leger in tegen plunderaars

De Chileense regering heeft gisteren het leger de straat opgestuurd om plunderingen na de aardbeving van zaterdag te voorkomen. In de zwaar getroffen stad Concepcion moesten brandweermensen hun reddingswerk bij een ingestort flatgebouw onderbreken vanwege het traangas dat werd afgevuurd om plunderaars uit een supermarkt aan de overkant van de straat te verjagen.

De beving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter was een van de zwaarste sinds eeuwen. Pogingen om een beeld van de verwoesting te krijgen werden doorkruist door een onophoudelijke reeks naschokken. Het officiële dodencijfer staat op 708, maar president Michele Bachelet liet weten dat 'een groeiend aantal' mensen als vermist wordt opgegeven.

"Wij worden geconfronteerd met een ramp van onvoorstelbare omvang", zei de president na zes uur durend crisisberaad met bewindslieden en generaals in het eveneens gehavende La Moneda-paleis. Ze vaardigde een decreet uit waardoor het leger de controle krijgt over de ordehandhaving in de provincie Concepcion, waar plunderaars hun slag sloegen in supermarkten, tankstations, apotheken en banken.

Mannen en vrouwen maakten zich uit de voeten met plastic bakken vol kip, vlees en worst. In bijna geen enkele supermarkt was meer voedsel of drank te vinden. Inwoners maakten zich kwaad over het niet ingrijpen van de autoriteiten en het uitblijven van hulpvoorraden. "Wij zijn overweldigd", zei een politieagent.

Bachelet stelde een avondklok in. Tussen 19.00 uur en 06.00 uur mogen alleen ordetroepen en hulpdiensten zich op straat begeven. Veel inwoners durfden niet naar hun woning terug te keren en sloegen kampen op in plantsoenen en wegbermen.

Bachelet zei dat buitenlandse hulp welkom is. Ze zei dat er behoefte is aan veldhospitaals en tijdelijke bruggen, waterzuiveringsinstallaties en schade-experts, naast gespecialiseerde bergingswerkers om de hulpverleners af te lossen die als sinds de beving in touw zijn.

De verwoestingen zijn het grootst in het gebied ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De beving veroorzaakte vloedgolven die plaatsen langs de kust verwoestten. Daar vielen ook de meeste doden. Minister van defensie Francisco Vidal zei dat de marine verzuimd had een tsunami-alarm af te geven. Maar havenmeesters zijn in de rampenplannen zelf bevoegd alarm te slaan en dat was gelukkig op veel plaatsen ook gebeurd, zei hij.

In Concepcion, de grootste stad in het rampgebied, viel een flatgebouw van vijftien verdiepingen op zijn kant. Veel bewoners van de kant die boven kwam te liggen konden wonder boven wonder zelf naar buiten klauteren; aan de andere kant lagen naar schatting zestig mensen onder het puin. Het grootste ziekenhuis doorstond de beving goed, alleen de patiënten in een ouder gedeelte van het gebouw werden uit voorzorg van de zalen naar de gangen verplaatst.

In de eerste 24 uur na de beving werden meer dan negentig naschokken met een kracht van 5 of meer geregistreerd. Eén was bijna net zo sterk als de beving die op 12 juni de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince verwoestte.

Dodental Irak stijgt vlak voor verkiezingen

Het aantal doden door geweld in Irak is aan de vooravond van de verkiezingen flink gestegen. In februari kwamen 352 Irakezen, vooral burgers, om door aanslagen. Dat is bijna een verdubbeling van de 196 doden in januari. Dat hebben de Iraakse autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

In februari raakten ook 684 mensen gewond. Zeker 52 militanten werden gedood en 661 werden gearresteerd. Op 7 maart vinden de verkiezingen plaats. De stembusgang wordt gezien als een cruciale test voor de verzoening tussen de soennieten, die onder Saddam Hussein aan de macht waren, en de sjiieten die tegenwoordig het land leiden.

In 2006 en 2007 overspoelde een golf van fanatiek religieus geweld het land waarbij vele duizenden doden vielen en honderdduizenden mensen op de vlucht sloegen. Veel Irakezen vrezen in de aanloop naar de verkiezingen een opleving van het geweld.

CDA'er Van Geel hekelt machocultuur

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel vreest dat het land onregeerbaar wordt door de machocultuur. De niet-onderhandelbare strijdpunten uit de tijd van Joop den Uyl (PvdA) keren terug, zegt hij vandaag in de Volkskrant. Zo sluit de PvdA samenwerking met de PVV nu uit en de PVV noemt verhoging van de AOW als breekpunt.

Dat op voorhand uitsluiten vindt Van Geel 'buitengewoon onverstandig'. "We weten allemaal dat er na de verkiezingen weer moet worden samengewerkt, dus wie is er dan straks teleurgesteld? De kiezer, die dacht dat er geen water bij de wijn zou worden gedaan."

Zelf wil de CDA'er niets uitsluiten, ook opnieuw samenwerken met de PvdA niet. Wel noemt hij een plan van de PVV in Almere voor een hoofddoekjesverbod in gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen 'belachelijk'. Ook andere 'belachelijke zaken' zoals de kopvoddentaks van de PVV is voor het CDA een nee 'met een uitroepteken'.

'Russische club biedt vijf miljoen op Lazovic'

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft een nog onbekende club uit Rusland een bod van vijf miljoen euro gedaan op PSV'er Danko Lazovic.

Het vermoeden bestaat dat het om Zenit Sint-Petersburg gaat. Lazovic heeft wel oren naar een transfer en zou dit hebben aangegeven bij de clubleiding van PSV. Een transfersom voor Lazovic zou PSV goed kunnen gebruiken. De club koerst af op een begrotingstekort en zou met de miljoenen het verlies kunnen compenseren.

Trainer Fred Rutten zou echter een groot tegenstander zijn van een vertrek van Lazovic, die als rechteraanvaller is opgebloeid onder de coach. In Rusland loopt de transfermarkt nog tot 31 maart, waardoor transfers nog mogelijk zijn.

Activision begraaft King's Quest: The Silver Lining

Velen van jullie kennen ongetwijfeld de adventuregames van King's Quest wel. In de jaren '80 en '90 was dit een van de meest succesvolle reeksen adventures van Sierra, naast o.a. Leisure Suit Larry, Police Quest en Space Quest. Het spreekt dan ook voor zich dat King's Quest een grote groep fans heeft. In 1998 is het allerlaatste officiële deel verschenen en daarom besloot een groep fans in 2002 om een eigen vervolg te maken. Phoenix Online Studios werd de naam van de groep ontwikkelaars en zij verkregen het recht om een niet-commerciële game te maken onder de U.S. Fair Use Copyright Law

In 2005 echter belandde er een brief in de bus van Phoenix Online met een cease-and-desist verklaring. Vivendi Universal, eigenaars van de King's Quest IP destijds, eisten dat de ontwikkeling gestaakt zou worden. In de maanden die volgden vonden een aantal gesprekken tussen Vivendi en Phoenix plaats en het resultaat was dat Vivendi ermee instemde dat een vervolg toch mocht komen, zolang het maar een niet-commerciële release zou zijn.

Intussen zijn Vivendi en Activision gefuseerd tot Activision Blizzard. Het beleid is blijkbaar ook gewijzigd met betrekking tot de Sierra licenties en de nieuwe eigenaar heeft er geen trek in als er een game komt die gemaakt is door fans, ook niet als ze er geen geld mee gaan verdienen. Daarmee lijkt het doek definitief gevallen te zijn voor "The Silver Lining", zoals de game zou gaan heten. Gesprekken tussen Activision en Phoenix Online Studios hebben geen effect gehad en al het werk is voor niets geweest. 

King's Quest IX The Silver Lining

Nederland tiende op medaillespiegel, Canada eerste

Nederland is definitief als tiende geëindigd op de medaillespiegel. De Oranje-equipe haalde acht keer eremetaal, waarvan vier keer goud voor schaatsers Sven Kramer, Mark Tuitert en Ireen Wüst en snowboardster Nicolien Sauerbreij. Annette Gerritsen haalde zilver, Laurine van Riessen, Bob de Jong en de mannenachtervolgingsploeg mochten op de laagste trede van het podium plaatsnemen.

Canada's 'own the podium'-programma heeft het gastland geen windeieren opgeleverd. Dankzij het felbegeerde ijshockeygoud, het laatste goud van de Spelen, eindigde Canada op veertien keer goud, zeven keer zilver en vijf keer brons. Dat was vier gouden plakken meer dan Duitsland, dat ook dertien keer zilver en zeven keer brons haalde.

De Verenigde Staten haalde met een totaal van 37 plakken het meeste eremetaal, waarvan negen keer goud, vijftien keer zilver en dertien keer brons. Noorwegen, Zuid-Korea, Zwitserland, China, Zweden en Oostenrijk haalden ook de toptien.

Grootste tegenvaller was de elfde plaats voor Rusland. De organisator van de Winterspelen over vier jaar haalde slechts drie keer goud, vijf keer zilver en zeven keer goud. Verder viel op dat Japan geen enkele gouden medaille ophaalde in Vancouver.

Nederland eindigt als tiende op medaillespiegel ©Novum/AP

Rogge: "Bijzonder vriendelijke Spelen"

De Olympische Spelen in Vancouver zijn vannacht afgesloten met de sluitingsceremonie. Jacques Rogge, de voorzitter van het IOC, sprak in het stadion BC Place van "uitstekende en bijzonder vriendelijke Spelen". Daarna werd het olympische vuur gedoofd.

John Furlong, de hoogste baas van het Canadese organisatiecomité VANOC, bedankte eerder op de avond alle vrijwilligers voor hun inzet de afgelopen Spelen.

Over vier jaar zijn de volgende Olympische Winterspelen. Van 7 tot 23 februari 2014 is het Russische Sochi gastheer.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag strooien we met complimenten.

Nationale complimentendag. Een vinding van Hans Poortvliet, waarderingsspecialist van beroep. Ik krijg er een beetje kriebelig gevoel van. Net als bij vader-, moeder-, secretaresse en Valentijnsdag, trouwens. Die dagen suggereren toch een beetje dat je de rest van het jaar qua aardig zijn wat meer de kantjes eraf kan lopen. Maar goed:

Blade of Chaos bij je thuis

United Cutlery is een bekende fabrikant van allerlei soorten zwaarden en messen. Ze hebben in het verleden al talloze kwalitatief hoogstaande replica's van zwaarden uit films en dergelijke gemaakt, zoals uit Lord of the Rings en Highlander. Ook in een hoop games komen zwaarden veelvuldig voor zoals in de PlayStation exclusive God of War. Kratos heeft daarin de beschikking over de Blades of Chaos, twee korte zwaarden die met kettingen aan zijn armen vastzitten.

Voor de fans die niet genoeg hebben aan de Blades of Chaos in de game heeft United Cutlery nu dan ook een natuurgetrouwe replica gemaakt. Het lemmet is gemaakt van een zink/aluminium legering om het zwaard uit de game er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Deze Blade of Chaos wordt geleverd met een tafelstandaard voorzien van een God of War-insigne en een echtheidscertificaat. De oplage is beperkt en ieder exemplaar wordt voorzien van een serienummer. De adviesprijs bedraagt $224, zo'n €165.

 

Blade of Chaos Replica

Bedrijfspand in Grou uitgebrand

In het Friese Grou heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed in een bedrijfspand. Het vuur ontstond iets voor 23.00 uur in het pand aan de Stationsweg. De brandweer was tot 03.30 uur in touw met blussen. De schade is groot, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

Vermoedelijk was er een hennepkwekerij in het pand aanwezig. Dit was mogelijk de oorzaak van de brand.

Hier een aantal foto's.

Matt Damon: 'Bourne-films kunnen verder zonder mij'

Matt Damon heeft zijn ideeën over de toekomst van de Bourne-films uit de doeken gedaan. Volgens hem kan de serie gewoon verdergaan zonder zijn medewerking. Jason Bourne kan wat Damon betreft een codenaam worden die doorgegeven kan worden aan meerdere geheim agenten. Dat vertelde de acteur aan website Comingsoon.net op een persconferentie ter promotie van zijn nieuwe film 'Green Zone'.

Ook al zegt Damon nog steeds niet definitief dat hij nooit meer de rol van Jason Bourne zal spelen, wel kan hij voor zijn gevoel op dit moment niets meer aan de rol toevoegen: "Elke studio wil graag een filmserie hebben die maar door kan blijven gaan, maar in ons geval kan dat niet omdat Bourne zijn problemen heeft opgelost. Hij heeft nu al drie films lang zijn geheugen teruggekregen", zo legt Damon uit.

Volgens de Bourne-acteur kan een nieuwe filmserie met een nieuwe Jason Bourne echter een goed alternatief zijn: "Wat je wel kunt doen is een paar films maken met een andere acteur, en dan maakt het niet uit of dat Denzel Washington of Russell Crowe is, die Jason Bourne speelt en aan het eind die identiteit doorgeeft aan mij".

De oplossing die Damon noemt lijkt niet eens zo gek bedacht; in de voorlaatste James Bond-film 'Casino Royale', die zich gretig door de Bourne-films liet inspireren, werd ook al geïmpliceerd dat de Britse Geheime Dienst steeds één geheim agent tegelijk de codenaam James Bond met bijbehorende code 007 toevertrouwt.

Matt Damon speelde agent Jason Bourne in drie films, te weten 'The Borne Identity'(2002), 'The Bourne Supremacy' (2004) en 'The Bourne Ultimatum'. De laatste twee films maakte Damon samen met regisseur Paul Greengrass, met wie hij ook de op 15 april uit te komen actiethriller 'Green Zone' maakte.

Matt Damon: 'Bourne-films kunnen verder zonder mij'
Matt Damon: 'Bourne-films kunnen verder zonder mij' (Foto: Novum)

Gewonde bij schietpartij in Breda

Bij een schietpartij in Breda is gisteravond een man gewond geraakt. Rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een schietincident in een woning aan de Johanna Ufkesstraat. Daar aangekomen troffen agenten een gewonde man aan.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn letsel is nog niets bekend, net als over de toedracht van de schietpartij, meldt de politie.

Burgers gedood bij zelfmoordaanslag Kandahar

Bij een zelfmoordaanslag op een NAVO-konvooi buiten de zuidelijke Afghaanse stad Kandahar zijn vandaag ten minste vier burgers om het leven gekomen, meldt het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken.

De dader wachtte in een stationwagen bij een brug tussen de luchthaven en de stad die regelmatig door NAVO-militairen op explosieven wordt gecontroleerd. Hij bracht de explosieven in zijn auto tot ontploffing toen het konvooi de brug overstak, zei een Afghaanse legerwoordvoerder. Een legervoertuig belandde hierdoor in het ravijn, maar een NAVO-woordvoerder kon nog niets zeggen over eventuele slachtoffers.

Het ministerie van binnenlandse zaken maakte melding van vier burgerslachtoffers. Drie van hen zaten in een auto die aan de kant moest wachten totdat het konvooi gepasseerd was.

Ravage op A9 na kettingbotsing

Door een kettingbotsing is de A9 van Alkmaar naar Amstelveen vanochtend afgesloten. Bij het ongeluk waren negen auto's betrokken en raakten enkele mensen gewond, meldt de ANWB, die spreekt van een ravage. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Akersloot.

De weg werd helemaal afgesloten, met een fikse file tot gevolg. Verkeer wordt geadviseerd om een alternatieve route te nemen. Waarschijnlijk duurt het tot na de ochtendspits voor de weg weer volledig vrij kan worden gegeven.

Bj÷rndalen geeft jacht op record nog niet op

Biatlonlegende Ole Einar Björndalen richt zijn vizier op de Olympische Spelen van 2014 in Sochi. Björndalen geeft zijn jacht op het record van zijn landgenoot Björn Daehlie nog niet op. In Sochi wil de Noor alsnog toeslaan.

"Ik weet niet veel van Sochi. ik zal me de komende vier jaar voorbereiden en mijn best doen en zal in vorm zijn in Sochi,” aldus Björndalen die nu tweede staat op de lijst van succesvolste wintersporters ooit. De 36-jarige Noor heeft tot nog toe zes keer goud, vier keer zilver en een keer brons gehaald. Daehlie staat eerste, de langlaufer won van 1992 tot en met 1998 acht gouden medailles op de Winterspelen.

O'Neill snapt niets van arbitrage na verloren finale

Martin O'Neill verloor gisteren met Aston Villa de League Cup-finale van Manchester United. The Villans kenden een uitstekende start door een doelpunt van James Milner. United maakte de achterstand echter ongedaan en won met 1-2. Volgens O'Neill mede met hulp van scheidsrechter Phil Dowd.

Arbiter Dowd gaf Aston Villa al na vijf minuten een strafschop. Nemanja Vidic had de doorgebroken Gabriel Agbonlahor onderuit gewerkt. De scheidsrechter gaf vervolgens een strafschop, maar weigerde Vidic van het veld te sturen zoals de regels voorschrijven. "Een erg slechte beslissing van een scheids die normaal gesproken prima fluit", oordeelde O'Neill in Engelse media na de verloren finale. "Ik denk dat niemand had kunnen klagen als Vidic rood had gekregen. Wij scoren dan de penalty en zij spelen de hele wedstrijd met tien man. Het was een keerpunt".

De teleurstelling overheerst dan ook bij O'Neill en zijn spelersgroep. "Het is moeilijk om dit te accepteren. We speelden goed en ik had echt het gevoel dat we konden winnen, maar zij vochten zich knap terug", besluit de manager van de ploeg uit Birmingham.

Van Veldhoven zet handtekening onder nieuw contract

Nadat beide partijen al een mondelinge overeenkomst hadden bereikt over een nieuw contract, heeft trainer Harm van Veldhoven nu definitief bijgetekend bij Roda JC. De Belgische coach zette zijn krabbel onder een nieuw eenjarig contract, zo meldt De Limburger. Met Roda was Van Veldhoven het eind januari al eens geworden over een nieuwe verbintenis.

Van Veldhoven nam in november 2008 bij Roda het stokje over van Martin Koopman, de tijdelijke opvolger van de ontslagen Raymond Atteveld. Mede door alle fusieperikelen kostte het de Belg enorm veel moeite de club uit Kerkrade in de Eredivisie te behouden. Een bloedstollende play-off met SC Cambuur hield Roda uiteindelijk op het hoogste niveau.

Eenzelfde scenario ligt dit seizoen niet op de loer. Door de 1-2 zege op ADO Den Haag afgelopen vrijdag steeg Roda naar de tiende plaats en is men hard op weg naar rechtstreekse handhaving.

Vitesse houdt crisisberaad

Vitesse houdt vandaag crisisberaad, zo weet De Gelderlander te berichten. Het rommelt momenteel flink bij de Gelderse bvo. Door de 0-3 thuisnederlaag tegen AZ bleef Vitesse afgelopen weekend op een teleurstellende vijftiende plaats steken. De voorsprong op nummer zestien ADO Den Haag bedraagt nog maar één punt.

De fans van Vitesse pikken de tegenvallende klassering niet en lieten dit zaterdag al blijken. Na het verlies tegen AZ meldden ontevreden supporters zich aan de poort van de Gelredome. Directeur Paul van der Kraan benadrukte dat de positie van trainer Theo Bos niet in het geding is.

Recordaantal bezoekers Holland Heineken House

Zo'n honderdtwintigduizend mensen hebben tijdens de Olympische winterspelen in Vancouver een bezoek gebracht aan het Holland Heineken House. Achttien dagen lang was het Holland Heineken House de thuishaven voor de Nederlandse enclave in Canada, waar alle medaillewinnaars gehuldigd werden.

Nog nooit bezochten zoveel mensen het Holland Heineken House, dat voor de tiende keer aanwezig was op de Olympische Spelen. In totaal werkten 320 mensen in de feestzaal, waarvan 190 vrijwilligers, meldt de organisatie.

De Olympische Spelen werden vannacht afgesloten met een grootse ceremonie. Sven Kramer droeg namens Nederland de vlag. Over vier jaar vinden de Olympische winterspelen plaats in het Russische Sochi.

Nintendo DSi XL UK prijs bevestigd

De DSi werd in april vorig jaar een groot succes. Duizenden mensen, inclusief ik, kochten hem op de dag van release. Toen is er bij Nintendo een lampje gaan branden: "Als we nou eens precies hetzelfde maken, met alleen grotere schermen en wat voorgeïnstalleerde spelletjes, dan hebben we weer een gat in de markt!". En zo geschiedde: de DSi XL komt in maart naar Nederland.

Het Magazine The Futur zegt dat de DSi XL  £159,99 zal kosten. Ook de webstores Amazon en Play hebben de prijs van de DSi XL op hun site gezet.

De DSi XL is dus  £10 duurder dan de gewone DSi. En de DS lite? Die is nog maar  £100.

PlayStation Network heeft problemen

Op dit moment is er een probleem met het PlayStation Network. Games crashen of als je probeert in te loggen, krijg je een '8001050F' foutcode. Sony is de zaak aan het onderzoeken, hopelijk kunnen we dus weer snel online.

Logischerwijs kun je trophies niet synchronizeren, maar als je het probeert kan het corrupt raken. Een afrader om te proberen dus. De PlayStation Store is ook niet bereikbaar. Online games zullen het ook niet doen en games als Heavy Rain kan men niet opstarten, omdat die contact zoeken met een server via PSNs. Sony mag meteen onderzoeken waarom PlayStation Phat eigenaren hun klok nu op 31 december 1999 zien staan, want dat is wel een raar effect van deze storing.

PSN Logo

Oops, verkeerde knop.

Duizenden poseren naakt voor Opera House

Ruim vijfduizend personen hebben vandaag lage temperaturen weten te trotseren voor een foto voor het Opera House in de Australische stad Sydney. Mensen van alle leeftijden en maten poseerden voor het ochtendgloren naakt op de trappen van het muziekgebouw voor de bekende Amerikaanse beeldend kunstenaar Spencer Tunick, zo berichtten Australische media.

Tunick fotografeerde hen staand met hun armen in de lucht. Ook moesten de modellen op de grond liggen en elkaar omhelzen. Het evenement, getiteld 'Mardi Gras: De Basis', trok twee keer zoveel belangstellenden als verwacht en viel samen met Sydney's jaarlijkse parade van homoseksuelen en lesbiënnes op zaterdag. "Homoseksuele mannen en vrouwen lagen naakt naast hun heteroburen. Dit gaf de wereld de krachtige boodschap dat Australiërs een vrije en gelijkwaardige samenleving omarmen", verklaarde Tunick.

De artiest is vooral bekend door zijn opstellingen van grote aantallen naakte mensen in de natuur en in grote steden als New York en Londen. In 2007 wist hij maar liefst 18.000 naakte mensen bijeen te krijgen in Mexico-stad.

Final Fantasy XIV beta op komst

Gisteren kwam er al ander nieuws van Square Enix, maar ze hebben meer voor ons in petto. Final Fanstasy XIV, een MMORPG, zal deze maand beta gaan. De gelukkigen zijn al bekend, dus als je nog niets gehoord hebt: je zit er niet bij.

Het spel zal eerst te testen zijn voor een klein groepje genodigden, maar in de loop van de tijd zal deze groep steeds uitgebreid worden. Hoe je je daarvoor kan inschrijven wil Square Enix, ontwikkelaar en uitgever, nog niet zeggen. De beta zal eerst alleen op de PC uitkomen. Of deze uitgebreid gaat worden naar de PlayStation 3 is nog niet bekend.

Op 11 maart begint de beta, dus vanaf dan verwachten we een heleboel informatie over het spel. Gelukkig is Final Fantasy XIII bijna onder ons, zodat we het wachten dragelijker kunnen maken.

Final Fantasty XIV

Chili vraagt om hulp na aardbeving

De Chileense president Michelle Bachelet heeft om internationale hulp gevraagd na de verwoestende aardbeving van zaterdag. Ook heeft ze het leger opgedragen de politie te helpen plunderingen te voorkomen.

"We staan tegenover een ramp van verschrikkelijk grote omvang en dat vereist een enorme inspanning van Chili om hier overheen te komen", zei Bachelet. Ze heeft aangegeven de al aangeboden hulp uit het buitenland te zullen accepteren. Het land heeft veldhospitalen en tijdelijke bruggen nodig, evenals reddingswerkers om de al aanwezige hulptroepen af te lossen, aldus Bachelet.

De aardbeving van zaterdag had een magnitude van 8,8 en heeft al aan ten minste 708 mensen het leven gekost. Het aantal mensen dat vermist wordt, blijft stijgen.

Tribunaal hervat proces tegen Karadzic

Het Joegoslavië-Tribunaal hervat vanochtend het proces tegen Radovan Karadzic. De ex-president van Republika Srpska, die zichzelf verdedigt, krijgt dan de gelegenheid in zijn openingsverklaring twee dagen lang zijn visie te geven op de oorlog in Bosnië (1992/95), die aan meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost. De aanklacht luidt onder meer genocide na de val van Srebrenica in 1995.

De zaak tegen Karadzic heeft maandenlang stilgelegen. De ex-president boycotte het begin van zijn proces op 26 oktober 2009, naar eigen zeggen omdat hij te weinig voorbereidingstijd had gehad. De rechters schorsten de zaak daarop na enkele zittingsdagen.

Ook wezen de magistraten Richard Harvey aan als 'stand-by' advocaat, een stok achter de deur. De Britse jurist moet de verdediging overnemen, als Karadzic de rechtsgang blijft dwarsbomen door te weigeren in de rechtszaal op te komen dagen. De rechters schorsten het proces tot 1 maart om Harvey enkele maanden de tijd te gunnen zich op zijn eventuele taak voor te bereiden.

Drie op tien raadsleden bedreigd

Drie op de tien raadsleden in Nederland is wel eens bedreigd of heeft te maken gehad met geweld. Dat blijkt uit eigen onderzoek van dagblad Trouw. Als voorbeelden worden dreigbrieven, nachtelijke telefoontjes en klappen genoemd.

De krant heeft een onderzoek uitgevoerd waaraan 3373 van de circa tienduizend raadsleden die Nederland rijk is, meewerkten. Dertig procent van hen gaf aan wel eens te maken te hebben gehad met geweld of bedreiging. Dit percentage lag nog hoger bij steden met honderdduizend inwoners of meer: zo'n 46 procent.

Het lot van de stufi

Als “Samen werken, samen leven” Newspeak is voor “je aars eraf werken en nét genoeg overhouden om geen droog brood te hoeven vreten”, dan was de slogan van het Kabinet Balkenende IV een waar woord. De al jaren publiekelijk bekvechtende regering klapte uit elkaar om het Uruzgan-vraagstuk, maar pas na een drie jaar lange foltering van betuttelende maatregelen en inefficiënte prestigeprojecten van einzelgängers.

McClaren: "Eerste half uur beste voetbal in tijden"

FC Twente-trainer Steve McClaren zag gisteren weer wat terug van het FC Twente van voor de winterstop. De Tukkers wonnen in eigen huis van NEC (2-1). Volgens de Engelsman was het moeizaam maar zag hij ook een goed eerste half uur.

McClaren toonde zich lange tijd ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. Druk gebarend, waarbij hij eenmaal onderuit gleed, toonde hij zijn ongenoegen. Een laat doelpunt van goudhaantje Bryan Ruiz voorkwam puntenverlies in de Grolsch Veste.

"Het was over negentig minuten gezien een verdiende overwinning, maar moeizaam was het wel", zei McClaren na afloop. "Ik had liever gezien dat we de kansen in het eerste half uur, toen we het beste voetbal sinds hele lange tijd speelden, beter hadden benut. Dan waren we niet in de problemen gekomen. Nu speelde de vermoeidheid, verklaarbaar na een Europese wedstrijd, ons parten.''

NEC-trainer Wiljan Vloet had gehoopt op meer in Enschede. "We hadden het eerste half uur geen schijn van kans, maar daarna is de zaak goed opgepikt en hoopte ik zelfs op een puntje. Heel sneu dat we dat uiteindelijk toch uit handen hebben gegeven."

Uitslagen ItaliŰ speelronde 26

In Italië werd dit weekend de 26ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Palermo

Juventus leek onder Alberto Zaccheroni progressie te boeken. Maar Palermo heeft De Oude Dame weer een gevoelige tik uitgedeeld. De Sicilianen zegevierden in Turijn met 0-2. Voor de thuisploeg betekende het al de vijfde nederlaag van dit seizoen in het eigen Stadio Olimpico.

Palermo startte goed in Turijn, maar zag Juventus aanvankelijk gevaarlijker worden. Doelpogingen van Antonio Candreva, Alessandro del Piero en Diego kwamen echter niet langs doelman Salvatore Sirugu. Na de pauze was er een grote mogelijkheid voor Mohamed Sissoko om Juventus op voorsprong te zetten. Maar de middenvelder volleerde de bal hopeloos mis. Aan de andere kant bleef Pastore een plaaggeest voor de defensie van Juve. Het was echter oud-Juve spits Fabrizio Miccoli die zijn voormalig werkgever op achterstand zette met een goed schot langs Manninger.

Fabio Cannavaro leek de thuisploeg al snel op gelijke hoogte te helpen. Maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Collega-verdediger Giorgio Chiellini was vervolgens ook dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet zeilde net naast. Een fout van oud-Ajacied Zdenek Grygera leidde vervolgens de beslissing in. De Tsjech speelde te zacht terug op Manninger en zag invaller Igor Budan de eindstand op het scorebord zetten: 0-2.

Lazio Roma - Fiorentina

Lazio is in de Serie A er niet in geslaagd een overwinning te behalen op Fiorentina. De thuisploeg stond in Olimpico lang op voorsprong, maar in de slotminuut ging het mis. Keirrison, bij het begin van de tweede helft ingevallen bij Fiorentina, bezorgde zijn team toch nog een punt. De Braziliaan scoorde in de negentigste minuut.

Daarmee eindigde het duel voor Lazio in een teleurstelling. Sebastiano Siviglia had de thuisclub na zeven minuten namelijk al op 1-0 gebracht. Lazio staat daardoor nog steeds op een gevaarlijke zeventiende plek. Ook Fiorentina schiet met een gelijkspel weinig. La Viola, dat nog wel achtste finalist in de Champions League is, bezet nu de tiende plaats.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
AC Milan Atalanta Bergamo 3-1
Parma Sampdoria 1-0
Udinese Internazionale 2-3
Napoli AS Roma 2-2
Genoa Bologna 3-4
Livorno Siena 1-2
Chievo Cagliari 2-1
Juventus Palermo 0-2
Catania Bari 4-0
Lazio Roma Fiorentina 1-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Internazionale 26 17 7 2 58 52-22
2 AC Milan 26 16 6 4 54 46-26
3 AS Roma 26 15 6 5 51 45-29
4 Palermo 26 12 7 7 43 37-31
5 Juventus 26 12 5 9 41 40-35
6 Napoli 26 10 11 5 41 34-29
7 Sampdoria 26 11 7 8 40 32-32
8 Cagliari 26 11 5 10 38 41-34
9 Genoa 26 11 5 10 38 44-43
10 Fiorentina 26 10 5 11 35 32-31
11 Chievo 26 10 5 11 35 26-26
12 Parma 26 9 6 11 33 27-36
13 Bari 26 8 8 10 32 31-34
14 Bologna 26 8 7 11 31 30-36
15 Catania 26 6 9 11 27 27-31
16 Udinese 26 7 6 13 27 32-39
17 Lazio Roma 26 5 11 10 26 21-28
18 Livorno 26 6 5 15 23 17-36
19 Atalanta Bergamo 26 5 6 15 21 22-38
20 Siena 26 5 5 16 20 27-47

Topscorers

# Speler Club Goals
1 Di Natale Udinese 19
2 Diego Milito Internazionale 15
3 Pato AC Milan 12
= Pazzini Sampdoria 12
5 Barreto Bari 11
= Gilardino Fiorentina 11
= Matri Cagliari 11
8 Totti AS Roma 10
= Maccarone Siena 10

Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
za 6/3 Fiorentina Juventus
za 6/3 AS Roma AC Milan
zo 7/3 Atalanta Bergamo Udinese
zo 7/3 Siena Parma
zo 7/3 Palermo Livorno
zo 7/3 Internazionale Genoa
zo 7/3 Bari Chievo
zo 7/3 Sampdoria Lazio Roma
zo 7/3 Cagliari Catania
zo 7/3 Bologna Napoli

Vancouver Update 0:10 uur

Vannacht worden de Olympische Spelen in Vancouver afgesloten. Vandaag zijn de laatste medailles uitgereikt, waardoor dit de laatste Update zal zijn. Over enkele uren zal de vlam gedoofd worden en richt het olympische circus zich op de Zomerspelen van 2012 in Londen.

De langlaufers legden traditioneel op de laatste dag de 50 kilometer af. Ditmaal was de klassieke stijl uitgekozen en het veld bleef lang bijeen. In de sprint wist Petter Northug het één-na-laatste goud van deze Spelen voor zich op te eisen. De Noor bleef Axel Teichmann maar nipt voor.

Het ijshockey had de gedroomde finale. Thuisland Canada moest het opnemen tegen de Verenigde Staten. Canada pakte de leiding in de eerste periode en leidde na tweemaal twintig minuten met 2-1. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd kwam de Verenigde Staten langszij, waarna een verlenging noodzakelijk werd. Voor Canada was Sidney Crosby de held door in de verlenging de winnende goal te scoren en zo de Spelen voor het thuisland helemaal geslaagd te maken.

De Spelen kregen van de Chef de Mission van Nederland Henk Gemser een acht. Hij roemde het collectief van de Nederlandse ploeg, alsmede het incasseringsvermogen. Kroonprins Willem-Alexander noemde de Spelen geslaagd. "De organisatie heeft het goed gedaan." Tenslotte maakten de rodelaars een goed gebaar, omdat ze voor hun overleden collega Nodar Kumaritashvili geld inzamelden.

Canada wint ijshockeygoud

Team Canada heeft als gastland van de Olympische Spelen in Vancouver de voor hun belangrijkste gouden medaille gewonnen: die van het ijshockey. De maker van het winnende doelpunt in overtime was Sidney Crosby, die de rest van de wedstrijd eigenlijk onzichtbaar was.

In de eerste periode kwamen de Canadezen via Jonathan Toews op voorsprong. Hij ramde een rebound van een schot van Mike Richards achter de wederom uitstekend keepende Ryan Miller. Canada bleef de bovenliggende ploeg in deze periode, maar verder werd er niet meer gescoord. In de tweede periode was er eenzelfde beeld in het begin. Canada was iets sterker en had de wat betere kansen en liepen uit naar 2-0 via een goal van Corey Perry.

Aan het einde van deze periode werd Team USA steeds sterker, en dit leidde dan ook tot de 2-1. Ryan Kessler veranderde een schot van Patrick Kane van richting, waardoor goalie Roberto Luongo kansloos was. Amerika drong hierna steeds meer aan, maar de nerveus keepende Luongo wist zijn doel verder schoon te houden in deze periode.

In de derde periode werd verwacht dat de Verenigde Staten verder door zouden proberen te drukken, maar Canada had zijn zaakjes weer goed op orde inmiddels. Canada was zelfs de bovenliggende ploeg en had twee schoten op de paal. Amerika leek zelfs wat onmachtig. Pas toen goalie Ryan Miller aan het einde van de wedstrijd uit het doel werd gehaald voor een extra aanvaller gingen de Amerikanen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel prompt met nog 25 seconden te gaan. Na een klutssituatie voor het doel scoorde Zach Parise de treffer die zorgde dat er een overtime periode nodig was.

In de overtime werd vier tegen vier gespeeld, en dat leek in het voordeel van Team USA dat iets meer snelheid bezit. Uiteindelijk scoorde echter Sidney Crosby, die gezien de torenhoge verwachtingen een tegenvallend toernooi speelde, de winnende treffer.

Schumi: "Mercedes staat er veel beter voor"

Michael Schumacher denkt dat Mercedes Grand Prix er steeds beter voor komt te staan. De Duitser heeft in de laatste testweek van de Formule 1-winter in Barcelona vertrouwen getankt, maar hij weet nog niet precies waar het team ten opzichte van de concurrentie staat.

"De vier dagen die we hier in Barcelona hebben getest, hebben ons geholpen bij het progressie boeken met de Mercedes W01 en ik heb nu veel vertrouwen in de start van het seizoen. Het is altijd lastig om iets te zeggen naar aanleiding van een test, maar ons programma kennende, is het wel zo dat de tijden niet altijd het juiste plaatje weergaven," zegt de zevenvoudig wereldkampioen die dit jaar zijn rentree maakt.

"We kunnen met een goed gevoel de eerste race in en zullen dan ook wat verbeteringen op de auto hebben. De vraag is of dat genoeg is in vergelijking met wat de concurrentie zal doen,"
zei de Duitser die onder meer af zal moeten rekenen met McLaren. "Ze zagen er vandaag erg snel uit, daar is geen twijfel over."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.