Bioscopen gaan Alice in Wonderland toch draaien

Pathé heeft besloten om Alice in Wonderland, de nieuwe Disneyfilm van regisseur Tim Burton met Johnny Depp en Anne Hathaway, toch in al haar bioscopen te draaien. Dat meldt de bioscoopketen vandaag.

Met filmdistributeur Disney was onenigheid ontstaan omdat de dvd-release van Alice in Wonderland te kort na de bioscooppremière zou zijn. De afgelopen weken is er volgens Pathé uitgebreid overlegd met Disney. Nu is men tot een 'voor beide partijen aanvaardbare oplossing gekomen', waardoor de film alsnog vertoond gaat worden.

Youry Bredewold van Pathé is verheugd met de overeenkomst. "Vooral voor alle filmliefhebbers in Nederland. Alice in Wonderland is bij uitstek een film om in de bioscoop te zien." Verwacht wordt dat andere bioscoopexploitanten die de film in eerste instantie zouden boycotten, de film nu ook gaan draaien. Alice in Wonderland gaat officieel op woensdag 10 maart in première, maar vanaf 5 maart zijn er in heel Nederland al voorpremières. Veel bioscopen draaien een 3D-versie van de film.