Verdachte steekpartij Heerlen opgepakt

Een 22-jarige man die gisteravond in Utrecht werd aangehouden na een poging tot doodslag op een 46-jarige Amsterdammer, wordt ook in verband gebracht met de dodelijke steekpartij die gistermiddag in Heerlen een 53-jarige Eindhovenaar fataal werd. Het slachtoffer stierf in een hotel-restaurant aan de Geleenstraat waar hij kort tevoren hevig bloedend was binnengerend. 

Uit camerabeelden blijkt dat de vermoedelijke dader de Eindhovenaar in het centrum volgde. De verdachte werd ook gezien op beelden van de beveiligingscamera's in het station van Heerlen waar hij de intercity richting Amsterdam nam. Daarop werd de KLPD, waar de Spoorwegpolitie onder valt, ingelicht. De man werd opgepakt kort nadat hij in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne de man uit Amsterdam meerdere malen met een hard voorwerp op diens hoofd sloeg. 

De politiekorpsen Limburg Zuid en Utrecht en de KLPD hebben een 20-koppig team van rechercheurs geformeerd die de zaak onderzoeken. Men is met name nog op zoek naar getuigen van de steekpartij in het centrum van Heerlen.