Politieman verkracht man onder werktijd

Een politieagent uit de Amerikaanse stad San Antonio heeft zich schuldig gemaakt aan een bizar staaltje machtsmisbruik. De smeris ontvoerde onder werktijd een man in zijn dienstauto, waarna hij het slachtoffer elders verkrachtte.

Volgens het politierapport heeft de geile agent, Craig Nash, het slachtoffer rond drie uur donderdagnacht opgepikt bij een kruising. Vervolgens werd de arme man geboeid en gedwongen achterin de auto te gaan liggen. Hierop reed de 39-jarige agent naar een onbekende locatie en randde daar de arme man aan. Het slachtoffer werd na de daad keurig afgezet bij een school waarna de politieman verder reed.

Het slachtoffer liep echter gelijk door naar een politiebureau en deed aangifte wegens seksueel misbruik. Tijdens de traditionele line-up werd de agent er direct uitgepikt. Uit GPS-gegevens bleek tevens dat Nash de dader wel moest zijn, waarop hij werd gearresteerd.

"Ik ben boos, gefrustreerd en teleurgesteld", reageert politiechef William McManus. "Dit is een klap in het gezicht van iedere politieagent. We zullen dit nimmer tolereren en we drukken onze snor niet."

De verdachte agent is vrijdag opgepakt. Hij is hangende het onderzoek met onbetaald verlof gestuurd.