FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 maart 2010

Humanplasma noemt namen in dopingzaak

De Weense bloedbank Humanplasma heeft voor het eerst namen genoemd van personen die betrokken zijn bij een omvangrijk dopingnetwerk. Het bedrijf is hierin de spil en kreeg hierbij hulp van een drietal personen. Walter Mayer (biatlon). Stefan Matschiner (wielrennen) en Martin Kessler (roeien) zouden het contact tussen het bedrijf en andere sporters onderhouden hebben.

"Tussen eind 2003 en begin 2006 hebben deze drie personen - en alleen zij - geregeld dat ongeveer dertig atleten bloed zijn komen afstaan," zo staat er in een verklaring van het bedrijf te lezen. Het bloed werd opgeslagen en op een later tijdstip teruggegeven aan de sporters, zodat zij meer zuurstof op konden nemen in hun lichaam.

Mayer was de coach van de Oostenrijkse biatleten ten tijde van de Olympische Spelen in Turijn toen door een inval van de Italiaanse politie het schandaal van de bloeddoping aan het licht kwam. Matschiner was manager van wielrenner Bernhard Kohl die toegegeven heeft klant te zijn geweest van de bloedbank. Ook roeicoach Kessler werd al langere tijd aan het Weense bedrijf gelinkt.

Mayer en Kessler waren in 2003 de eersten die Humanplasma benaderder. "Ze hielden vol dat bloeddoping volstrekt legaal was en al heel lang een algemeen gebruik." Matschiner klopte twee jaar later bij het bedrijf aan. "Hun organisatie maakte de afspraken en deed de coördinatie. Ze begeleidden de atleten bij de bloedtransfusies, haalden de concentraten op en zorgden ervoor dat die werden geïnjecteerd voor de wedstrijden."

Woordvoerster Michaela Eisler van Humanplasma wilde niet ingaan op de vraag welke sporters er allemaal bij de bloedbank klant waren. Volgens haar is de lijst die het bedrijf heeft incompleet, maar ze kon wel bevestigen dat het niet alleen om wintersporters ging. In 2006 konden de sporters voor het laatst voor hun doping terecht in Wenen. "We hebben onze verantwoordelijkheid genomen voor ons verleden. Maar het enige dat mensen zich uiteindelijk nog weten te herinneren is de naam Humanplasma."

Lubbers niet aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Ruud Lubbers wordt niet aangeklaagd voor seksuele intimidatie in de Verenigde Staten. Het hof van beroep oordeelde vandaag dat medewerkers van de Verenigde Naties onschendbaar zijn voor vervolging in de VS. Eerder was de federale rechter tot eenzelfde oordeel gekomen.

De 57-jarige vrouw beschuldigt de oud-premier ervan dat hij haar in 2003 in zijn kantoor in Genève betaste toen hij nog hoge commissaris voor de vluchtelingen was. Na een intern onderzoek concludeerde de VN in 2004 dat er bij Lubbers sprake was van een patroon van seksuele intimidatie.

Toenmalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan verwierp het rapport en zei dat de conclusies een onderbouwing misten. Hij weigerde Lubbers te ontslaan. Wel kreeg de oud-premier een waarschuwing. Vanwege alle aandacht voor de zaak trad Lubbers in 2005 af als hoge commissaris voor de vluchtelingen.

Politiechef en drugsbaron Guatemala opgepakt

De politie in Guatemala heeft de nationale politiechef en de grootste drugsbaron in het land gearresteerd in verband met een zaak rond gestolen cocaïne, wat tot de dood van vijf politieagenten leidde. Dat heeft de procureur-generaal van het Midden-Amerikaanse land, Amilcar Velasquez, gezegd.

De politiechef en de drugsbaron zouden bij de diefstal van de cocaïne betrokken zijn. Op welke manier de dood van de vijf agenten te maken heeft met de gestolen drugs, wilde Velasquez niet zeggen. De vijf kwamen in maart 2009 bij een schietincident om het leven.

Balkenende wil alleen premier worden

Balkenende wil na de verkiezingen in juni alleen de functie als minister-president bekleden. Hij sluit uit dat hij minister wordt onder een andere premier, zo zei hij vanavond in het televisieprogramma Moraalridders.

Eerder op de dag zei Balkenende dat hij na de verkiezingen niet wil regeren met de PvdA omdat dat 'niet geloofwaardig' zou zijn. Dat hij minister zou worden onder PvdA-leider Wouter Bos als premier sluit Balkenende uit.

Balkenende ontvouwde vandaag de plannen van zijn partij om straatcriminaliteit tegen te gaan. Het CDA wil dat raddraaiers veel sneller worden opgepakt, voorgeleid en gestraft. Dit proces moet als een 'wasstraat' functioneren. "Criminelen moeten weten dat de samenleving hun gedrag niet weer accepteert."

Basketballers Den Bosch uitgeschakeld ondanks zege

De basketballers van EiffelTowers hebben in de vijfde ronde van de EuroChallenge 2010 ruim gewonnen, maar dat was niet genoeg om uit groep I door te gaan. De Brabanders, die in theorie nog een kleine kans hadden op de kwartfinale, voldeden wel aan de eerste voorwaarde. Ze versloegen dinsdagavond in de Maaspoort na een matig eerste kwart (20-28) de Cypriotische opponent AEL Limassol met 91-79.

Bij rust leidde de thuisclub met 43-35. De Amerikaanse forward Anthony Richardson was de grote man bij Den Bosch. Hij maakte 21 punten en pakte daarnaast 7 rebounds. Guard Rogier Jansen (17), de geroutineerde center Peter van Paassen (16+8) en de Canadees Tristan Blackwood (15) waren eveneens productief.

Göttingen nestelde zich alleen op kop. De Duitsers bedwongen de Russische concurrent Krasnye Krilia Samara met 89-68. Door dat resultaat gaan beide clubs door naar de kwartfinales. De laatste wedstrijd van Den Bosch, thuis tegen Göttingen, doet er niet meer toe.

Ik wil de achterkamertjespolitiek terug

Wouter Bos heeft in zijn achterkamertje de banken gered zonder mij te vragen of ik het er mee eens was. Zo zie ik het graag, dat je iemand iets kunt toevertrouwen. Stel je dan eens voor dat we geregeerd werden door alleen maar intelligente, verstandige, kundige mannen en vrouwen die je ons land rustig kan toevertrouwen. Die als het echt nodig is de belastingen durven te verhogen in plaats van de rekening door te schuiven naar de volgende generatie. Ik verlang van die regering niet meer dan dat ze er in hun achterkamertjes alles aan doen om verstandig beleid te maken

MJ's zoon Blanket getaserd door neefjes

Letterlijk schokkend nieuws uit huize Jackson. Volgens een goed ingelichte bron van TMZ is Blanket, het zoontje van wijlen Michael Jackson, getaserd door de kinderen van Jermaine Jackson.

Jaafar, de slechts dertienjarige zoon van Jermaine, bestelde enkele weken geleden online een taser. Jermaines broer Randy beweerde dat het stroomstootwapen direct na levering in beslag werd genomen, maar niets bleek minder waar. Uit onderzoek van de celebrityblog is namelijk gebleken dat Jermaines kinderen er vorige week nog vrolijk mee speelden.

Volgens TMZ's bronnen speelden de kinderen met de taser op de eerste verdieping van de riante villa. Beveiligers stonden perplex omdat ze het geluid maar niet konden thuisbrengen. Noch wisten ze waar het lawaai vandaan kwam. Vervolgens liep een van de beveiligers de trap op om 'een einde te maken aan de marteling van Blanket met een taser door Jermaines kinderen', zo beweert TMZ. Vervolgens nam de bewaker het stroomstootwapen in beslag.

De familie Jackson heeft gisteravond laat zelfs nog de kinderbescherming over de vloer gehad naar aanleiding van de aanval. De twee medewerkers hebben naast oma Katherine nog enkele kinderen verhoord en namen Jaafars speelgoed in beslag.

Volgens bronnen zouden de kinderen echter nog een tweede taser hebben die niet werd gevonden door de kinderbescherming. Deze zou nog ergens in de villa in Encino verstopt liggen. De kinderbescherming zal vandaag nogmaal het huis doorzoeken, want zij zouden de zaak uiterst serieus nemen.

'Wurgseks kostte BBC-presentator het leven'

Een Britse presentator heeft de tot bezuinigingen gedwongen BBC onbedoeld de helpende hand toegestoken: Kristian Digby zou het leven hebben gelaten bij een potje wurgseks, als we tenminste The Sun mogen geloven. De tabloid spreekt van auto-erotic asphyxiation, oftewel verstikking door solitaire wurgseks. 

De 32-jarige televisiepresentator werd gisterochtend dood aangetroffen in zijn Londense flat. De politie onderzoekt de zaak, maar stelt dat er geen sprake kan zijn geweest van zelfmoord. Vandaag is er sectie op zijn lichaam verricht. 

Het is niet de eerste keer dat het overlijden van een bekende persoonlijkheid wordt toegeschreven aan onhandig bedreven wurgseks. In 1997 zou INXS-zanger Michael Hutchence op die manier Magere Hein zijn tegengekomen. Ook het overlijden van Kill Bill-acteur David Carradine vorig jaar wordt toegeschreven aan deze variant van seks bedrijven.

Acht jaar cel voor moord op echtgenote

Een 59-jarige man uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de moord op zijn vrouw. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam had tien jaar geëist. Op 13 augustus vorig jaar sloeg de verdachte zijn 46-jarige vrouw met een balk om haar daarna te wurgen.

De politie vond het slachtoffer twee dagen later in de woning. De daaropvolgende dag werd de man aangehouden, hij bekende direct. De twee zouden ruzie hebben gehad over geld. Na zijn daad zou de man geprobeerd hebben om zelfmoord te plegen.

Toro Rosso verwacht plaats in middenveld

Hoewel de nieuwe bolide van Scuderia Toro Rosso er tijdens het testen goed bij zat verwacht het Formule 1-team dat ze gewoon in het middenveld mee gaan doen. Technisch directeur Giorgio Ascanelli vindt dat de top vier-teams nog te ver voor liggen. Daarom zal het gevecht aan worden gegaan met Sauber, Williams, Force India en Renault.

"De eerste indruk van de STR5 is goed. Je rijdt niet zomaar 600 kilometer op één dag," zei Ascanelli tegen Autosprint. "De belangrijkste graadmeter is de prestatie van de auto, waar we staan en dat is op dit moment goed. Op Barcelona, dat een mooie en selectieve baan is verwachtten we wat meer ronden te rijden dan in Valencia en Jerez. In de eerste twee sessies reed Jaime (Alguersuari, red.) dezelfde tijden als Sébastien (Buemi, red.), wat goed nieuws is, omdat het vorig jaar niet is voorgekomen."

"In mijn ogen zijn we nu waar we zouden moeten zijn. Je moet niet denken om ons te kunnen vergelijken met Red Bull, Ferrari, McLaren en Mercedes, want die teams liggen te ver voor. Tot Jerez zaten we in het middenveld, maar daarna hebben Sauber en Renault dingen beter gedaan, terwijl Williams al wat sneller dan ons was. We liggen echter niet ver achter."

Man pakt de auto om hond uit te laten

Een Britse hondeneigenaar heeft een boete gekregen omdat hij zijn hond uitliet terwijl hij zelf in de auto naast het dier reed. Ooggetuigen zagen dat de man langzaam op een landweggetje reed. Toen ze beter keken bleek dat er een hond naast de auto liep. Het arme dier zat vast aan een riem die de man uit het raam hield.

De 23-jarige man bekende schuldig te zijn aan het niet volledig onder controle hebben van de auto. Zijn advocaat verklaarde dat de man erkende 'dat het dom was om dit te doen'. Bovendien zou er een 'element van luiheid' in het spel zijn geweest.

De luie hondenliefhebber heeft een boete gekregen van 66 pond (bijna 75 euro), en moet de kosten voor de rechtszaak dragen. Hij kreeg ook drie punten op zijn rijbewijs. Volgens het three-strikes-you're-out-systeem mag hij nu zes maanden niet rijden. Hoe de hond nu wordt uitgelaten is niet bekend.

'Albers mogelijk in bobslee naar Sochi'

Na het niet mee willen doen van Edwin van Calker bij de viermansbob tijdens de Olympische Spelen in Vancouver is de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) op zoek naar atleten die wel naar beneden durven tijdens de Spelen van 2014 in Sochi.

Eén iemand die heeft bewezen genoeg durf en over snelheid te beschikken is voormalig Formule 1-coureur Christian Albers. Hem werd gevraagd of het niks voor hem is om te gaan bobsleeën. "Misschien toch niet zo'n gek idee," aldus Albers in een vraaggesprek tegen Sportweek. "Dat sturen moet niet al te spannend zijn, dat komt wel goed. De basisprincipes zijn hetzelfde als in autoracen: snelheid houden en zo min mogelijk remmen. En ik ken geen angst, dus misschien ben ik er geschikt voor."

Albers, die niet veel van de Spelen had gezien, wilde niet geloven dat Van Calker niet naar beneden durfde tijdens de afdaling. "Wat de Spelen betreft kijk ik alleen naar Sven Kramer. Ik zoek graag mensen op met dezelfde bezieling en beleving van topsport als ik."

De voormalig coureur van onder andere Minardi leek eerst niet enthousiast te maken voor een olympisch avontuur. "Ja maar, kom op zeg, hoe ziet de structuur eruit? Krijg ik dan zo'n uitkering van NIC MSF? Haha, je denkt toch niet dat ik vier jaar lang voor een euro per dag in een goed doel stap? Ik doe al genoeg aan liefdadigheid," aldus Albers die ook niet echt op de hoogte bleek van alle organisaties die een rol spelen.

Toch leek Albers op het eind wat bij te draaien. "Een olympische medaille zou me toch wel kunnen triggeren, misschien. Die Spelen zijn weer over vier jaar, hè? Dan ben ik 34. Zou moeten kunnen... Weet je? Regel maar een shakedown-test."

EuroparlementariŽr beledigt BelgiŽ

De Britse Europarlementariër Nigel Farage zal door het Europees Parlement worden bestraft voor het beledigen van België. Farage noemde België in een debat 'geen echt land'. Bovendien vertelde hij de president van de Europese Unie Herman van Rompuy dat hij 'het charisma van een natte dweil' had.

Farage weigerde zijn excuses aan te bieden voor de beledigingen en zal daarom tien dagen geen toelage krijgen. Dit komt neer op een bedrag van 2890 euro.

Het Europees Parlement zei vandaag dat het gedrag van Farage 'ongepast en respectloos' was. Zijn opmerkingen zouden aanstootgevend zijn voor Van Rompuy en België.

Europarlementariër bestraft voor belediging
Van Rompuy 'heeft het charisma van een natte dweil'. (Foto: Novum)

Samus vertelt in Metroid: Other M-trailer

Metroid: Other M is een game ontwikkeld door Team Ninja, bekend van Ninja Gaiden, in samenwerking met Nintendo. Het verhaal speelt zich af tussen Super Metroid en Metroid Fusion en zal zich veel meer focussen op de achtergrond van personages. Daarnaast zal het verhaal dit keer een veel grotere rol spelen dan eerdere Metroid-games. Naast het nieuwe verhaal zal de game ook een gameplay-stijl gebruiken die we voorheen nog nooit hebben gezien in een Metroid-game. Kortom: Metroid: Other M belooft een boel. Natuurlijk is het nog maar de vraag of Team Ninja de hooggespannen verwachtingen kan waarmaken. Hieronder hebben we een trailer waarin Samus aan het vertellen is. De game komt 27 juni in Amerika uit.

Einde verhaal voor US F1

Nog voordat het team één officiële kilometer heeft verreden, wordt de stekker al uit US F1 getrokken. De Amerikaanse renstal heeft vandaag besloten zijn project te staken en heeft zijn medewerkers daarvan op de hoogste gesteld.

Het team deed een laatste poging om het project alsnog door te laten gaan, door bij de FIA het verzoek neer te leggen om in 2011 te mogen debuteren. Echter, het team heeft nog voordat het antwoord heeft gehad, al besloten dat het geen zin meer had. Officieel is er nog niets bekend gemaakt, maar volgens Autosport.com zal het niet lang duren voordat oprichters Peter Windsor en Ken Anderson het nieuws bekend maken.

Door het terugtrekken van US F1 komt er een plek vrij op de startgrid bij de Formule 1. Mogelijk wordt deze positie ingenomen door het Servische Stefan GP, dat graag zo snel mogelijk zijn debuut wil maken.

 

Beckham na WK terug naar LA

David Beckham keert na de het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika terug naar Los Angeles Galaxy. Dat heeft Don Garber, het hoofd van de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), vandaag gezegd tijdens een congres in Manchester.

De Engelse middenvelder, 115-voudig international, speelt momenteel op huurbasis in Italië bij AC Milan. De nationale media wisten onlangs te melden dat Becks het in de Verenigde Staten wel heeft gezien. "David komt na de WK gewoon terug, geen twijfel mogelijk. Hij is een groot succes. Er zullen altijd mensen zijn, zeker in Engeland, die er van alles en nog wat bijhalen en het positieve niet willen zien. Onze competitie staat internationaal op de kaart. Beckham is een van de populairste spelers ter wereld en hij voetbalt in de Major League voor LA Galaxy. Dat alleen al maakt duidelijk dat we serieus zijn. Voetbal is een fenomeen geworden in de States", aldus Garber.

Balkenende: Snelle aanpak straattuig

Verdachten van kleine criminaliteit, uitgaansgeweld en geweld tegen agenten of hulpverleners moeten binnen een paar dagen voor de rechter gebracht worden. Premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende zei vanavond tijdens een partijbijeenkomst in Amersfoort dat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) maatregelen voorbereidt.

Na de aanhouding moeten onderzoek, dagvaarding en straf als een doorlopend proces plaatsvinden. Op die manier moet volgens Balkenende voorkomen worden dat verdachten binnen een paar uur weer op straat rondlopen. "Als het ware creëert Ernst Hirsch Ballin zo een wasstraat voor het knippen en scheren voor straattuig", aldus Balkenende.

Mac krijgt nieuwe game(s)

Guybrush Threepwood, de held uit Monkey Island is pas geleden al op de mac uitgekomen. Nadat deze game uit was kon je op de website van Telltale Games stemmen op welke game hierna op de mac zou uitkomen, je kon kiezen uit Sam & Max, Strong Bad en Wallace & Gromit.

Mensen hebben gestemd en de uitslag is binnen; Sam & Max is de volgende serie die nu naar mac komt. Strong Bad en Wallace & Gromit komen later dit jaar nog naar de mac.

Een releasedatum is nog niet bekend maar de game is wel gratis op de mac voor de mensen die de pc versie al hebben, en natuurlijk wordt de game ook gratis voor de pc als je de mac versie aanschaft.

Sam & Max

'FC Barcelona jaagt op Eriksen'

Er gaan geruchten dat FC Barcelona haar zinnen op Christian Eriksen van Ajax heeft gezet. Josep Guardiola zou de 18-jarige aanvaller afgelopen donderdag, tijdens het Europa League-treffen tussen de Amsterdammers en Juventus (0-0), hebben bekeken. Ook Arsenal zou geïnteresseerd zijn in de jongeling.

Toch blijft het vooralsnog afwachten, aangezien Eriksen met Ajax over een nieuwe overeenkomst onderhandelt. Deze gesprekken werder afgelopen week onderbroken, maar de verwachting is dat deze voor het verstrijken van de maand weer opgestart zullen worden. De jonge Deen heeft bij de Amsterdammers nog een verbintenis tot de zomer van 2011 en leek afgelopen week duidelijk te zijn over zijn toekomst: "Ik wil verlengen. De kans is denk ik groot dat het gebeurt, maar ik kan er nog niets over zeggen."

Mocht het zo zijn dat de besprekingen op niets uitlopen, dan kan Ajax overwegen om de middenvelder van de hand te doen. Het ligt dan ook voor de hand dat de interesse van FC Barcelona concreet zal worden. In het verleden liep speler namelijk al stage bij de Catalaanse formatie. Dit leverde hem uiteindelijk niets op, waarna hij bij Ajax ging spelen.

Eriksen ontwikkelt zich in elk geval goed en is inmiddels opgeroepen voor de nationale ploeg van Denemarken, dat morgen een oefeninterland tegen Oostenrijk speelt.

Gedwongen sterilisatie in Oezbekistan

De regering van Oezbekistan heeft de gezondheidszorg opgedragen vrouwen operatief te steriliseren als onderdeel van een campagne om de geboortecijfers in het autoritaire voormalige Sovjetland te beperken. Dat hebben de onafhankelijke denktank Expert Working Group en de rechtengroep Najot vandaag gezegd.

Het ministerie van Gezondheidszorg zou een wet hebben opgesteld waaronder artsen bij tienduizenden vrouwen de baarmoeder moeten verwijderen. Najot maakt melding van 'diverse' voorvallen waarbij gedwongen sterilisatie werd toegepast en dokters vrouwen zonder hun medeweten steriliseerden.

Het ministerie weigerde te reageren op de aantijgingen.

[WK Hockey] Pakistan, AustraliŽ winnen duels

Vandaag de derde dag van het WK hockey in Spanje. De tweede wedstrijden in Groep A stonden op het programma. Pakistan won met 2-1 van  Spanje. India verloor met 5-2 van Australië.

Pakistan - Spanje

Pakistan, dat aantrad zonder Irfan Muhammad - de verdediger zat een schorsing uit vanwege het gebruik van illegale bescherming in het eerste duel - was in de matige eerste helft de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Maar het duurde tot de 29e minuut voor Haseem Khan voor 1-0 zorgde. Zijn voorzet werd door Xavier Ribastot doelpunt gepromoveerd, al zat Rehan Butt op de doellijn ook nog even aan de bal.

Na de pauze ontspon zich er dan uiteindelijk een strijd tussen beide landen. Spanje ging wat beter spelen en werd beloond met de eerste strafcorners. Pakistan kreeg een grote kans via Butt maar zijn backhandschot verdween langs de verkeerde kant van de paal. De Spanjaarden bleven in het vervolg van het duel aanvallen en kregen uiteindelijk in de 65e minuut de verdiende gelijkmaker via David Alegre.Pakistan, dat een overwinning nodig had om in de race te blijven voor de halve finales, ging in de slotfase op jacht naar de winnende treffer. Drie minuten voor tijd kreeg de viervoudig wereldkampioen zijn eerste strafcorner. En terwijl alle ogen waren gericht op de rechstreekse push van Sohail Abbas, besloten de Pakistani een variant te spelen. Loepzuiver legde Abbas de bal op de stick van de inlopende Haseem Khan, die met zijn tweede doelpunt de wedstrijd besliste.

Pakistan heeft zich eerder vandaag hersteld van de nederlaag op gastland India. De Pakistanen wonnen met 2-1 van het teleurstellende Spanje. De uitblinker bij de Pakistanen was Haseem Khan. Hij nam beide treffers voor zijn rekening. Pakistan, dat aantrad zonder Irfan Muhammad - de verdediger zat een schorsing uit vanwege het gebruik van illegale bescherming in het eerste duel - was in de matige eerste helft de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Maar het duurde tot de 29e minuut voor Haseem Khan voor 1-0 zorgde. Zijn voorzet werd door Xavier Ribastot doelpunt gepromoveerd, al zat Rehan Butt op de doellijn ook nog even aan de bal.

Na de pauze ontspon zich er dan uiteindelijk een strijd tussen beide landen. Spanje ging wat beter spelen en werd beloond met de eerste strafcorners. Pakistan kreeg een grote kans via Butt maar zijn backhandschot verdween langs de verkeerde kant van de paal. De Spanjaarden bleven in het vervolg van het duel aanvallen en kregen uiteindelijk in de 65e minuut de verdiende gelijkmaker via David Alegre.Pakistan, dat een overwinning nodig had om in de race te blijven voor de halve finales, ging in de slotfase op jacht naar de winnende treffer. Drie minuten voor tijd kreeg de viervoudig wereldkampioen zijn eerste strafcorner. En terwijl alle ogen waren gericht op de rechstreekse push van Sohail Abbas, besloten de Pakistani een variant te spelen. Loepzuiver legde Abbas de bal op de stick van de inlopende Haseem Khan, die met zijn tweede doelpunt de wedstrijd besliste.

India - Australië

Australië heeft zichzelf een goede dienst bewezen door te winnen van gastland India. De Australische hockeyers waren met 5-2 te sterk voor de Indiërs. Het Dhyan Chand Stadion was voor het eerst deze dag volgestroomd. Voornamelijk Indiase supporters bevolkten de tribunes in New Delhi. Het nog puntloze Australië leek geen moment onder de indruk van de kolkende massa. De Kookaburras begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Het energieke spel van Australië leverde een vroege 2-0 voorsprong op via Liam De Young en Glenn Turner.

De Indiase keeper Adrian D'Souza hield zich staande in de Australische wervelwind. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de winnaar van de Champions Trophy na een prachtige aanval over links op 3-0 kwam. India, dat met een zege op aartsrivaal Pakistan aan het toernooi in eigen land was begonnen, begon pas na een half uur te hockeyen. Vlak voor rust leidde een Indiaas mini-offensief tot de 3-1 van Vikram Pillay.

Na rust stelde Australië snel orde op zaken. Binnen acht minuten liep de score via Laren-speler Luke Doerner en de tweede goal van Glenn Turner op naar 5-1 en waren de kansen op de tweede overwinning van India verkeken. India zette nog wel aan, maar verder dan de 5-2 van Rajpal Singh kwam de gastheer niet. Jamie Dwyer kreeg vijf minuten voor tijd een uitgelezen kans op de zesde Australische treffer, maar de Bloemendaler miste vanaf de strafbalstip.

Uitslagen

Pakistan - Spanje 2-1
 
29'  Haseem Khan 1-0
 65'  David Alegre 1-1
 68'  Haseem Khan 2-1

India - Australië 2-5
 2' Liam de Jong 0-1
 8' Glenn Turner 0-2 (sc)
 26' Desmond Abott 0-3
 35' Vikram Pillay 1-3
 42' Luke Doerner 1-4 (sc)
 43' Glenn Turner 1-5
 53' Rajpal Singh 2-5

 

Tuitert: "Ik wil mijn titel verdedigen"

Schaatser Mark Tuitert gaat door tot en met de Olympische Spelen in het Russische Sochi over vier jaar. Dat zei de olympisch kampioen op de 1.500 meter vandaag tijdens de huldiging van de Nederlandse olympische ploeg in Haarlem.

"Ik heb er vanmorgen met mijn coach over gesproken en ik ga zeker door. Ik wil over vier jaar mijn olympische titel verdedigen", sprak de 29-jarige Holtenaar in de microfoon van de NOS. De ploeg keerde vandaag terug uit Vancouver en kreeg een enthousiaste ontvangst op luchthaven Schiphol. Daarna volgde een feestelijke huldiging van duizenden mensen op de Grote Markt in Haarlem.

Straf T. Dekker binnenkort bekend

De Monegaskische Wielerbond zal snel de straf bekend maken die het wielrenner Thomas Dekker op zal leggen. Dit vertelde Daniel Bottero, anti-dopingverantwoordelijke van de bond, vandaag tegen het Noordhollands Dagblad. Volgens hem wordt 'op zeer korte termijn' de beslissing kenbaar gemaakt aan de renner en de UCI.

Vlak voor de Tour van vorig jaar raakte bekend dat bij een staal van Dekker uit 2007 dynepo, een vorm van EPO, was aangetroffen. In september bleek ook de contra-expertise positief. Ruim vier maanden geleden werd Dekker verhoord in Monaco, maar tot vandaag kwam er geen nieuws over de zaak.

PvdA populairst onder scholieren

De PvdA is de populairste partij onder scholieren. Bij de landelijke scholierenverkiezingen behaalde de partij 21,3 procent van de stemmen. De VVD eindigde tweede met 21,3 procent, D66 werd derde met 12,7 procent. Lokale partijen kregen bijna elf procent van de ruim veertigduizend stemmen.

Alleen scholieren uit Almere en Den Haag konden op de PVV stemmen, omdat dit de enige twee gemeenten zijn waar de partij van Geert Wilders meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. In beide gemeenten eindigde de PVV achter de PvdA.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vier jaar geleden kwam de PvdA bij de scholieren ook al als populairste uit de bus, toen kregen de sociaal-democraten 29,3 procent van de stemmen. D66 eindigde toen als zevende met minder dan vijf procent van de stemmen. De partij maakt vier jaar later een forse sprong omhoog.

55 Duitse leerlingen gewond na gasaanval op school

Op een school voor beroepsonderwijs in het Duitse Wiesbaden is vandaag paniek uitgebroken. Onbekende 'grappenmakers' hadden een irriterend gas in de kelder van de school gespoten. Maar liefst 55 scholieren zijn hierdoor gewond geraakt.

Volgens de politie waren achttien leerlingen er zo ernstig aan toe, dat zij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Over de reden van de gasaanval tast de politie nog volledig in het duister.

Wel weet de politie dat het gifgas in de kelder van de school werd gespoten, waarna het zich snel verspreidde. Een grote chaos was hiervan het gevolg. Na de aanval heeft de politie de school geëvacueerd en een groot gebied rondom het gebouw hermetisch afgesloten.

Gisteren was dezelfde school ook al het doelwit van een gifgasaanval. Deze had echter veel minder effect. De politie ging er dan ook vanuit dat het hier een kwajongensstreek betrof, maar waarschijnlijk hebben de twee zaken met elkaar te maken.

Sparta krijgt geld voor Boukhari

Sparta krijgt alsnog een transfervergoeding voor Nourdin Boukhari, die in 2008 naar Al Ittihad in Saudi-Arabië verhuisde. De Rotterdamse eredivisionist maakte vandaag op de website bekend door de FIFA in het gelijk te zijn gesteld in de tegen de Arabische club aangespannen zaak.

De wereldvoetbalbond bepaalde dat Sparta recht heeft op het afgesproken bedrag en op de in de overeenkomst opgenomen boete. Al Ittihad, waar de Marokkaans-Nederlandse middenvelder aan spelen overigens nooit is toegekomen, heeft het recht de motivatie van het FIFA-vonnis op te vragen en maakt daarvan gebruik. De definitieve afwikkeling zal daardoor nog wel een maand of vier op zich laten wachten. Het gaat naar verluidt om 1,5 miljoen euro. De 29-jarige Boukhari voetbalt momenteel in de Turkse competitie bij Kasimpasa.

Sony koopt LittleBigPlanet developer

Sony is weer een sterke ontwikkelstudio rijker. Sony had al Naughty Dog en Insomniac Games ingelijfd. Nu kan Media Molecule bij het rijtje worden toegevoegd.

De ontwikkelaar van LittleBigPlanet is nu ook onderdeel van Sony Worldwide Studios. Sony beschrijft de deal als een strategische zet om goede spellen veilig te stellen voor huidige en toekomstige PlayStation platformen.

"Sinds de start van Media Molecule hebben we een unieke relatie met SCE. In de loop van de jaren hebben zij consequent blijk gegeven van hun toewijding aan creatieve spellen en aan Media Molecule. Niet alleen door hun steun aan het bedrijf, maar ook hun bereidheid om risico's te nemen met onze, vaak ongebruikelijke, aanpak en ideeën", aldus Alex Evans, mede-oprichter van Media Molecule.

Media Molecule, gevestigd in Surrey in Engeland, is de bekroonde ontwikkelaar van LittleBigPlanet, een van de best verkopende titels voor PS3, een spel dat meer dan 90 prijzen heeft gewonnen. Er zijn ondertussen al twee miljoen levels gemaakt door de gebruikers. Of er ooit nog een vervolg komt wilde men niet zeggen.

Media Molecule logo

FOK!sport crew analyseert de Spelen

Afgelopen zondag werd met de spannende ijshockeyfinale tussen Canada en de Verenigde Staten de Olympische Spelen afgesloten. Hoog tijd om terug te kijken op een bewogen Spelen, met mooie gouden medailles, grote teleurstellingen en zelfs een overleden sporter. De FOK!sportcrew keek terug op de Spelen door antwoord te geven op een vijftal vragen. Uiteraard mag jij in een reactie hieronder ook jouw antwoorden plaatsen!

Er is antwoord gegeven op de volgende vragen:
1. Wat vinden je de mooiste/beste sportieve prestatie van deze Spelen?
2. Wie is de sporter van de Spelen?
3. Wat/wie was voor jou de grootste verrassing?
4. Wat was het hoogtepunt van de Spelen?
5. Wat was het dieptepunt van de Spelen?

RedFever007
1. Ammann die tweemaal goud pakte op de schans net als in 2002 (ook toen 2x) . Vanuit Nederands oogpunt het legendarische goud voor Sauerbrij.
2. Ammann, Neuner, Sablikova, Bjoergen. Bij de Nederlanders Mark Tuitert
3. Geen idee, ik heb het daarvoor te weinig gevolgd denk ik.
4. Vanuit Nederlands oogpunt het goud van Tuitert en Sauerbreij.
5. De mannenbob en het achtervolgingsdebacle

nyny83
1. De ijshockeyfinale
2. Bode Miller
3. Goud van Mark Tuitert
4. Al het ijshockey
5. De dode rodelaar

JJdJ1984
1. Gerard Kemkers die het zat is dat zijn pupil alle prijzen wint en de concurrentie ook eens aan het goud laat ruiken.
2. Lindsey Vonn
3. Mark Tuitert
4. De gouden medaille van Nicolien Sauerbreij.
5. De organisatie

franklop
1. Petra Majdic die ondanks vier gebroken ribben nog een bronzen medaille haalde. Reactie van Anni Friesinger na haar snoekduik op ploegenachtervolging
2. Marit Bjørgen bij de vrouwen, Simon Ammann bij de mannen
3. Goud van Tuitert
4. Goud van Tuitert en Sauerbreij, evenals het zesde goud van Bjorndalen
5. Dode rodelaar, Sven Kramer en de organisatie, maar toch kunnen genieten

Aalbers
1. Mark Tuitert die goud pakt op de 1.500 meter! Wat ik ook mooi vond was hoe Kramer en Kemkers de dag na de fatale wissel gebroederlijk door de Oval liepen. Koning!
2. Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij
3. Seung-Hoon Lee
4. Mark Tuitert die na 38 jaar weer voor goud op de 1.500 meter zorgt voor Nederland. En de dag er op Ireen Wust die goud pakt op de 1.500 meter. En ook het eerste goud buiten de schaatsbaan voor Nederland door Sauerbreij.
5. Ik kan Sven Kramer en de foute wissel noemen, of de afzegging van de viermansbob. Maar ik houd het op de overleden Georgiër.

DerMeister
1. - Mark Tuitert die na zoveel ups en downs in de laatste paar jaar TOCH die gouden plak weet te winnen
- Apollo Anton Ohno die weer twee plakken pakt
- Simon Ammann die de Oostenrijkse concurrentie erg duidelijk achter zich hield
- Bode Miller die de combinatie weet te winnen
2. Tuitert bij de mannen. Neuner bij de vrouwen.
3. Seung-Hoon Lee, een Koreaan die de medailles wint op afstanden langer dan een halve kilometer
4. Alle gouden plakken van de Nederlandse schaatsers natuurlijk
5. - De crash van de Georgische rodelaar
- Zoals bijna iedereen zal opnoemen; De foutieve wissel van onze Sven.
- De terugtrekking van Edwin van Calker
- De dweilmachines

Sj0rSz
1. De tiende olympische plak voor Ole Einar Bjørndalen
2. Lindsey Vonn
3. De bronzen plak voor Laurine van Riessen op de 1.000 meter.
4. Het goud van Mark Tuitert en het commentaar van Erben Wennemars op Radio 1
5. Het debacle omtrent de ijsmachines op de Olympic Oval

Zeroku
1. Majdic brons, ondanks de gebroken ribben. Goud van Tuitert en weer medailles voor Ohno.
2. Simon Ammann
3. Lee, de winnaar op de 10 kilometer
4. Goud van Tuitert
5. Dat gezeik met de ijsmachines

dennistd
1. Tuitert wint goud op 1500m
2. Gerritsen: 500m gevallen, 1000m zilver
3. Lee (die van de 10km en zilver bij de 5km)
4. Goud van Tuitert en Sauerbreij
5. De foute wissel van Kramer en het gedoe met de ijsmachines

existenz
1. Daar heb ik te weinig voor gekeken helaas om die zo 1 te noemen
2. Daar heb ik de spelen te weinig voor gevolgd, maar het doorzettingsvermogen van Kemkes en Kramer vind ik zeker noemenswaardig.
3. Goud van Tuitert
4. Sauerbreij!
5. Dode rodelaar, Edwin van Calker die niet durft en het nauwelijks kunnen volgen van de winterspelen

Olga
1. Eindelijk goud voor Nicolien. Mladjic die niet van opgeven weet en met vier gebroken ribben brons pakt. Kunstrijdster Rochette die toch meedoet ondanks dat haar moeder twee dagen ervoor plotseling overleed en vechtend tegen de tranen het brons pakt.
2. Nicolien, Ammann en Tuitert
3. Het dubbele Nederlandse goud op de 1.500 meter. Beide waren geen favoriet maar ze flikten het wel. Lee die zilver pakt op de 5.000 meter en de titel op de 10.000 meter.
4. Het biatlon an sich.
5. De dood van de rodelaar, wissel van kramer, ijsmachines op de 500 meter en de ploegenachtervolging bij de mannen.

Muck
1. De 100e gouden medaille voor Nederland.
2. Sven Kramer.
3. Dat Sauerbreij goud haalde. Dat ze überhaupt in de finale kwam was al een verrassing voor me, gezien de fiasco's uit het verleden (verkeerde wax....)
4. De 100e gouden medaille voor Nederland
5. De verkeerde afslag van Sven. Maar het blijft een lekker ding

TJDoornbos
1. Goud voor Tuitert, gewoon omdat Mark er zo hard voor gewerkt heeft.
2. Kramer, zowel de 10 als de achtervolging had heel nederland al met goud geschreven en werd helemaal niks
3. Tuitert op de 1500 meter, altijd tegenslag en nu lukte alles
4. Canada dat eindelijk thuis eens goud pakt. En gelijk ook zoveel
5. De dood van die Georgier

sportfreak
1. Canada dat in overtime het ijshockey goud wint.
2. Simon Ammann met twee keer goud schansspringen
3. Mark Tuitert op de 1.500 meter schaatsen
4. Ireen Wust op de 1.500 meter schaatsen
5. De dood van rodelaar Nodar Kumaritahvili

Geert Wilders in de Playboy

Geert Wilders verschijnt overmorgen in de Playboy. Het gaat hier niet om een fotoreportage, maar om een uitgebreid interview.

Wilders geeft in het interview, dat afgenomen is door Jan Heemskerk en Marcel Langedijk van Playboy, antwoord op enkele vragen. Hierbij geeft hij bijvoorbeeld aan dat het nooit went om vierentwintig uur per dag beveiligd te worden.

Wilders zegt ook dat hij totaal geen spijt heeft van zijn 'kopvoddentaks'. "Volgens mij zijn we sinds die kopvoddentax alleen maar meer gestegen in de peilingen", zo geeft Wilders aan. "Als je niet af en toe hard bent, blijven ze zitten gapen in de politiek."

Op de vraag waarom hij altijd zo moet provoceren antwoordde hij dat hij helemaal niet lastig is. "De rest is gewoon gezapig, lief en saai." En waarom hij nooit bij Pauw en Witteman zal aanschuiven? Wilders heeft daar een heel eenvoudig antwoord op, namelijk: 'dat zijn verschrikkelijke mensen'.

Het complete interview is in de nieuwe Playboy te lezen die vanaf overmorgen in de winkels ligt.

Tramrukker moet dokken voor knoeiboel

Een Soedanees die illegaal in België verblijft, is vandaag voor de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot het betalen van 451 euro schadevergoeding. De geile man werd veroordeeld wegens het rukken op een dertienjarige knaap.

Het slachtoffertje nam eind vorig jaar de tram toen halverwege Alhamim A. instapte. Alhamim ging vlak tegen de jongen aanstaan en trok zichzelf af. Tijdens het klaarkomen spoot hij zijn zaad over de kleren, schoenen en rugzak van de arme knul.

Hierop liep de jongen met zijn moeder naar de politie om een aanklacht in te dienen. Dankzij camerabeelden kon de Soedanees snel worden aangehouden. Aanvankelijk ontkende de rukker zijn daden, maar verklaarde al snel opgewonden te zijn geraakt omdat enkele meisjes zeer dichtbij hem kwamen. Tijdens zijn arrestatie bleek Alhamim ook nog eens een verboden wapen op zak te hebben.

De la Rosa: "Sauber is niet het nieuwe Brawn GP"

Volgens Pedro de la Rosa zal Sauber niet het nieuwe Brawn GP worden. Dat team werd eind 2008 in de steek gelaten door autofabrikant Honda en won met de nieuwe bolide prompt beide titels in de Formule 1. BMW verliet het Sauber-team afgelopen winter, maar zo goed als Brawn het vorig jaar deed zal Sauber het dit jaar volgens de Spanjaard niet gaan doen.

"Het grote verschil met vorig jaar is dat er geen nieuwe technische regels zijn die nog kunnen worden uitgebuit. Er is dit jaar niet weer zoiets als een dubbele diffuser. Iedereen heeft tegenwoordig zo'n diffuser en iedereen kent de aërodynamische regels dit jaar door en door," zegt De la Rosa tegen GPUpdate. "Ik denk dus niet dat we dit jaar weer iets gaan meemaken zoals met Brawn GP vorig jaar. De teams die het hardst werken en over de meeste middelen beschikken, zullen dit jaar domineren. Wij zullen dus niet de nieuwe Brawn GP zijn"

Lady Gaga kan seks goed missen

Lady Gaga slaapt naar eigen zeggen alleen. Dat tekende de Britse krant The Daily Mirror op uit de mond van de 23-jarige zangeres. "Zelfs Lady Gaga kan celibatair door het leven. Je hoeft geen seks te hebben om geliefd te zijn."

De blondine zwoer seks af na de breuk met haar ex-vriend. "Ik heb tijdens mijn tournee geen tijd om iemand te leren kennen. Ik ben single en ik heb geen seks." Lady Gaga zegt dat ze een andere manier heeft gevonden om aan haar trekken te komen: de liefde van haar fans is bevredigend genoeg. "Als ik mijn lieve fans zie, krijg ik een warm gevoel. Ze beschermen me en betekenen heel veel voor me."

Tussen neus en lippen door laat de extravagante 23-jarige los dat ze seks helemaal niet zo bevredigend vindt. "Seks zou leuk, mooi en kleurrijk moeten zijn, maar vrouwen trekken altijd aan het kortste eind. Wij ontvangen slechts."

Man gedood door modelvliegtuigje

Een man uit Maleisië is overleden nadat hij een modelvliegtuigje tegen zijn hoofd kreeg. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis na in coma te zijn geraakt.

Het vliegtuigje, dat een snelheid van 200 kilometer per uur kon bereiken, raakte de man aan het hoofd. Het 48-jarige slachtoffer stond samen met een groep vrienden op het vliegveld waar hij zijn eigen modelvliegtuigje bestuurde toen het ongeval gebeurde.

De man viel zwaar bloedend op de grond waarna hij in coma raakte. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij enige tijd later het leven liet.

De eigenaar van het dodelijke vliegtuigje is opgepakt.

Gezin land uitgezet om diefstal 53 cent

Een Australische vrouw wordt vrijdag samen met haar twee zonen de Verenigde Staten uitgetrapt. Het gezin is niet langer welkom in het land nadat Tracey Washingtons oudste zoon een medeleerling had beroofd van maar liefst 53 cent.

Washington verhuisde vorig jaar van Australië naar de Amerikaanse stad San Fransisco om daar te trouwen met haar grote liefde die ze tijdens een vakantie had leren kennen. In mei werden zij en haar kinderen van dertien en vijf jaar tot illegale immigrant verklaard nadat de termijn om een verblijfsvergunning aan te vragen was verstreken. Volgens Washington had de Amerikaanse immigratiedienst haar echter een verkeerde einddatum doorgegeven.

Mevrouw Washington trok zich niets aan van haar illegale status en bleef bij haar man Charles wonen. Al die tijd kraaide er geen haan naar, totdat de puberzoon werd opgepakt op verdenking van geweldpleging, beroving en afpersing na een incident op het schoolplein in januari. 

Tijdens de vermeende beroving maakte de jongen een bedrag van slechts 53 dollarcent buit. Volgens de advocaat was de stomp dan ook een grap. De getroffen scholier bleek ongedeerd en de dader had zelfs zijn excuses aangeboden. De ouders van het slachtoffer deden echter aangifte bij de politie, waarna het balletje is gaan rollen.

Ondanks het incident is het land van de onbegrensde mogelijkheden onverbiddelijk. Het drietal zal vrijdag het land worden uitgezet. Meneer Washington kan zijn vrouw echter niet achterna reizen wegens een voogdijregeling met zijn ex voor hun twaalfjarige dochter. De regering van Australië heeft geweigerd te bemiddelen in de uitzettingszaak.

Reina vijf jaar langer bij Liverpool

Pepe Reina heeft met Liverpool een mondeling akkoord bereikt om zijn verbintenis met vijf jaar te verlengen. Momenteel is de keeper bij de nationale Spaanse ploeg, maar bij terugkeer in Liverpool zal hij het contract ondertekenen.

Liverpool heeft er een prioriteit van gemaakt om de sterspelers van de club voor langdurig aan zich te binden. De verbintenissen van Steven Gerrard, Fernando Torres en Daniel Agger werden al eerder verlengd. Ook Yossi Benayoun en Dirk Kuyt ondertekenden al een meerjarencontract.

Liverpool wil middenvelder Javier Mascherano ook graag behouden voor de club. De Argentijn staat in de belangstelling van Barcelona maar trainer Rafa Benitez wil graag dat het contract van Mascherano met twee jaar wordt verlengd.

Castlevania: Lords of Shadow laat weer van zich zien

Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear serie, is met zijn bedrijf Kojima Productions bezig met een nieuw deel in de Castlevania reeks. Samen met MercurySteam zijn deze twee ontwikkelteams bezig om de serie een herkansing te geven in 3D. De vorige avonturen in 3D waren namelijk geen succes te noemen. Maar Hideo is overtuigd dat dit spel dat tij zal keren.

Gabriel Belmont is lid van de broederschap van licht, een verbond van heilige ridders. Zij hebben gezworen de mensheid te helpen tegen het bovennatuurlijke kwaad. Een kwaadaardig wezen heeft zijn vrouw Marie vermoord en haar ziel doolt nu tussen leven en dood. Marie leidt Gabriel in zijn tocht om het grote kwaad uit te roeien. Op zijn avontuur leert Gabriel van een masker, dat de doden weer kan doen herrijzen...

Het spel zal ergens dit jaar voor de XBox 360 en de PlayStation 3 uitkomen.

Castlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of Shadow

Castlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of Shadow

Castlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of Shadow

Castlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of Shadow

Rita Verdonk voor paal in Eindhoven

Rita Verdonk stond vrijdag behoorlijk voor paal toen ze ter promotie van haar lokale Trots op Nederland-afdeling in Eindhoven een verslaggever te woord stond. In het filmpje met een lokale verslaggever, dat gisteren pas opdook, vergiste de politiek leider van TON zich in het geslacht van de lokale TON-lijsttrekker.

Verdonk noemde haar Eindhovense lijsttrekker Tonnie van den Berk-van Bragt 'een geweldige vent'. Nadat de verslaggever Verdonk op haar fout wees moest ze na kort overleg inderdaad toegeven dat de lijsttrekker een vrouw is.

De journalist vroeg zich af of Verdonk toch niet zou moeten weten wie de lijsttrekkers van TON zijn. "Het is maar wat je belangrijk vindt", aldus Verdonk.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 9

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Dorus de Vries en Ferrie Bodde wisten afgelopen weekend met Swansea City te winnen van Peterborough. Bodde startte voor het eerst sinds 18 maanden in de basis en was meteen nadrukkelijk aanwezig. Hij gaf een voorzet op zijn teamgenoot Kuqi die omver werd geduwd door een tegenstander waardoor Swansea een penalty kreeg. Het goede optreden van Bodde werd echter verstoord door een nieuwe blessure, zodat de oud ADO-speler na iets meer dan een half uur spelen weer naar de kant moest. Patrick van Aanholt wist met zijn club Newcastle United wederom te winnen. Bij Watford werd het 1-2 voor Newcastle. Newcastle blijft zo op het kampioenschap afstevenen. Op woensdag werd West Bromwich Albion door Reading na verlenging uitgeschakeld in de FA Cup. WBA, waar Gianni Zuiverloon de hele wedstrijd speelde, verloor na 120 minuten met 2-3. In de competitie blijft het wel goed gaan. Zaterdag werd er thuis met 3-1 van Derby County gewonnen, maar nu kwamen zowel Zuiverloon als Andwele Slory niet in actie.

AC Monza heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Italiaanse ploeg won de uitwedstrijd bij Alessandria, de nummer acht, met 1-2. Sander Westerveld stond in de basis, terwijl Stefano en Chedric Seedorf de gehele wedstrijd op de bank bleven. Monza stijgt door deze winst naar de elfde plaats. Het verschil met hekkensluiter Paganese is gegroeid naar negen punten.


In maart beginnen de Scandinavische competities weer en daarom spelen diverse clubs in de voorbereiding oefenwedstrijden tegen elkaar. Zo stonden Brøndby IF en Malmö FF tegenover elkaar. Malmö FF won de wedstrijd nipt met 2-3. Aan de kant van Brøndby IF kreeg Remco van der Schaaf een rode kaart. Bij Malmö FF speelde Rick Kruys niet mee.

Edson Braafheid heeft met zijn ploeg Celtic verloren van de grote rivaal Glasgow Rangers. De wedstrijd eindigde in 1-0 en dankzij dit verlies is het gat tussen de twee clubs nu tien punten, terwijl de Rangers een wedstrijd minder gespeeld hebben.

KSV Roeselare heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Woensdag speelde men thuis gelijk tegen RC Genk. Bij Roeselare vielen Anduele Pryor en Sergio Hellings vlak voor tijd in. Germinal Beerschot speelde met Sherjill MacDonald gelijk tegen AA Gent. MacDonald gaf een schitterende assist op zijn collegaspits Dawid Janczyk. De eindstand was uiteindelijk 1-1. Zondagavond kwam Roeselare weer in actie. Ditmaal stond het tegenover koploper Anderlecht. Roeselare verloor nipt met 1-2 en bezet hierdoor nog altijd de laatste positie. Bij Roeselare begon Sergio Hellings in de basis. Hij werd in de 74ste minuut naar de kant gehaald voor een andere Nederlander, Samir El Gaaouiri.

Koploper Red Bull Salzburg heeft wederom gewonnen. Tegen Rapid Wien werd het 1-0 dankzij een goal van Afolabi. Hierdoor zakte Rapid Wien terug naar de derde stek en kon Austria Wien oprukken naar de tweede positie. Bij Red Bull Salzburg speelde Barry Opdam de gehele wedstrijd mee. Robin Nelisse moest de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken.

In Israel werd afgelopen weekend speelronde 24 afgewerkt. Hapoel Tel Aviv won hier met 2-4 van Maccabi Tel Aviv. Hapoel bezet momenteel de tweede plaats in de competitie op geruime achterstond van Maccabi Haifa. Nederlander Daniël de Ridder begon op de bank maar mocht in de 57ste minuut voor Al Lala invallen. Hij kwam overigens niet tot scoren.

Gerritsen: "Af en toe baal ik nog wel"

Schaatsster Annette Gerritsen kwam vandaag glunderend op Schiphol aan met haar zilveren plak van de 1.000 meter om de nek. Ze werd, samen met de andere olympische sporters, door juichende fans onthaald. "Ik ben heel tevreden over de Spelen. Af en toe baal ik nog wel van die twee honderdsten die ik van het goud af zat, maar ben toch vooral tevreden."

Terwijl de meeste medaillewinnaars direct doorliepen om naar de nationale huldiging in Haarlem te worden gebracht, nam de Ilpendamse wel de tijd. "Na die val op de 500 meter dacht ik 'nu moet het op de 1.000 gebeuren'. Dat is gelukt, dus dat voelt goed. Dit is echt overweldigend."

Ook chef de mission Henk Gemser is tevreden met het resultaat. Terwijl zijn ambitie was om de Spelen van Nagano te overtreffen, kan hij met acht medailles tevreden zijn. "Ons doel was om bij de beste tien landen te eindigen. Dat hebben we gehaald, dus ben ik tevreden."

Gemser was ook de man die Sven Kramer opving na zijn diskwalificatie op de 10.000 meter. "Ik heb hem gelijk gegeven, ben met hem meegeveerd, zo krijg je toegang tot hem. Voor de rest heeft iedereen het wel op televisie gezien."

[GP2] Clos en Vietoris naar Racing Engineering

Dani Clos en Christian Vietoris zullen dit jaar de rijders zijn van Racing Engineering in de hoofdklasse van de GP2. Vietoris maakt dit jaar zijn debuut in de GP2, terwijl het voor Clos zijn tweede seizoen wordt.

Clos verklaart: "Ik ben er heel erg trots op dat ik nog een tweede jaar voor Racing Eningeering zal gaan rijden. Ik  ben erg tevreden over wat we vorig jaar samen hebben bereikt, maar komend jaar willen we voor de titel gaan. We hebben de afgelopen wintermaanden hard gewerkt en heb alle vertrouwen in dit team."

Vietoris op zijn beurt vertelt: "Ik ben erg blij dat ik deel zal gaan uitmaken van dit team. Ik heb vorig jaar al erg genoten van de test die ik me ze heb gedaan op Paul Ricard, dus ik kijk nu heel erg uit naar de start van het seizoen. Ik ben mij momenteel zo goed mogelijk aan het voorbereiden in de GP2 Asia Series. Ik hoop dat ik dit jaar voor de podiumplekken kan gaan."

Dembťlť: "Leg niet te veel druk op Lukaku"

Romelu Lukaku is de revelatie van het Belgische voetbal. De 16-jarige spits van Anderlecht is dan ook door Dick Advocaat opgeroepen voor een oefeninterland van de Rode Duivels tegen Kroatië. Het talent was het gesprek van de dag bij de persdag van de Belgische nationale ploeg. Lukaku's collega's Moussa Dembélé en Thomas Vermaelen waarschuwen voor te veel druk op de schouders van de debutant.

"Het is natuurlijk heel bijzonder", beseft AZ-aanvaller Dembélé. "Het is een 16-jarige jongen, die het supergoed doet, dus al die aandacht is normaal. Maar ze moeten wel beseffen dat hij pas 16 is en niet gelijk van hem verwachten dat hij ons wereldkampioen gaat maken. Ze moeten die jongen gewoon zijn ding laten doen en dan weet ik zeker dat het goedkomt."

Ook Arsenal-verdediger Vermaelen waakt voor te hoge verwachtingen. "Ik denk dat hij er wel mee om kan gaan. Hij integreert heel makkelijk in de groep." Vermaelen weet nog niet precies wat hij van Lukaku kan verwachten. "Ik heb nog niet veel van hem gezien, dus het is goed om eens te zien hoe hij is. Het is duidelijk dat hij veel potentie heeft."

Het onderwerp van de ophef bleef zelf nuchter. "Ik ben goed opgevangen. Ik moet nu rustig blijven en op de trainingen laten zien dat ik erbij hoor. Het is belangrijk om er plezier aan te beleven." Het doel van de tiener in zijn eerste interland is even bescheiden. "Ik ben tevreden met één minuut." Lukaku krijgt meer dan hij hoopt. Dick Advocaat heeft de spits inmiddels een basisplaats toegezegd.

Europese beleggers goedgeluimd

De Europese beurzen hebben vandaag opnieuw met winsten de dag afgesloten. Beleggers trokken zich op aan berichten dat Griekenland vorderingen maakte bij de aanpak van de financiële problemen.

De AEX-index sloot 3,87 punten hoger op 328,24 punten. Een winst van 1,2 procent. De MidKap-index kreeg er 1 procent bij en sloot op 530,99 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 1,1 procent. Londen ging 1,5 procent vooruit.

Zorgen over de miserabele financiële positie van Griekenland namen vandaag enigszins af nu het erop lijkt dat de Griekse regering voortgang boekt. Een woordvoerder van de Europese Commissie herhaalde vandaag dat het land meer moet doen om zijn begrotingstekort onder controle te krijgen, maar maakte daarbij de aantekening dat de Griekse regering verenigd is en vast voornemens is de noodzakelijke stappen te zetten.

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM stond vrijwel bovenin de AEX met een plus van 3,9 procent. De internationale luchtvaartorganisatie IATA had laten weten dat het luchttransport en passagiersvervoer in januari een herstel hebben doorgemaakt. Ook elders in Europa boekten luchtvaartmaatchappijen winst. British Airways ging 6,2 procent vooruit. Lufthansa boekte een winst van 3,6 procent.

TomTom, de producent van navigatie-apparatuur stond onderin de AEX met een minieme plus van 0,4 procent. Vermogensbeheerder Gert-Jan Geels van Eureffect wees op mediaberichten dat klanten van het Duitse telecomconcern T-Mobile gratis navigatiesoftware krijgen. SNS Reaal stond vanmiddag bovenin de MidKap. Volgens een handelaar waren er geruchten in de markt over mogelijke interesse in het concern. Er zouden volgens de handelaar verscheidene potentiële kopers zijn, waaronder verzekeraar Delta Lloyd. SNS noteerde aan het einde van de handel een plus van 3,9 procent. Automatiseerder Ordina zei bij de publicatie van de jaarresultaten te verwachten dat 2010 opnieuw een uitdagend jaar zal worden. De automatiseerder zag de omzet in 2009 sterk dalen en boekte een bescheiden nettowinst van 1,3 miljoen euro. Ordina keert daarom geen dividend uit. Beleggers reageerden negatief en zetten het aandeel 10,3 procent lager.

In Amsterdam voerde beursbedrijf NYSE Euronext de jaarlijkse herschikking van de drie graadmeters van het Damrak door. In de samenstelling van de AEX-index veranderde niets. Wel werd het gewicht dat de verschillende aandelen in de berekening van de index leggen, veranderd. In de MidKap nam verzekeraar Delta Lloyd de plaats in van vastgoedbedrijf Prologis European Properties, dat naar de AScX-index is gedegradeerd.

De euro stond op 1,3555 dollar, tegen 1,3500 dollar aan het eind van de handel gisteren.

PETA wil castratie ijsbeer Knut

Dierenrechtenorganisatie PETA Deutschland heeft vandaag de castratie van de beroemde ijsbeer Knut geëist. De organisatie meent dat dit noodzakelijk is, omdat Knut en Giovanna, een andere ijsbeer waarmee Knut samenleeft in een Berlijnse dierentuin, een 'gemeenschappelijke opa' hebben. Dat heeft PETA vandaag gezegd.

Op basis van de verwantschap wordt 'inteelt voorgeprogrammeerd'. Dat zou de instandhouding van de ijsbeer, zoals de Berlijnse dierentuin voorstaat, behoorlijk schade toebrengen; de genetische diversiteit zal verminderen en er bestaat een risico op inteeltdepressies bij nakomelingen. "Fans van Knut moeten zich er bewust van zijn dat Knut alleen met Giovanna kan blijven samenleven als hij gecastreerd wordt. Alle andere verwachtingen en wensen maken alleen maar dat de ijsberenpopulatie in gevangenschap nog sneller aan zijn hoe dan ook voorgeprogammeerde einde komt", aldus Frank Albrecht, dierentuindeskundige van PETA.

'Knut moet gecastreerd worden' (foto: Novum)

De Jager roept DNB en AFM op matje

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft bestuurders van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiele Markten (AFM) ontboden op het ministerie om uitleg te geven over de tegenstrijdige adviezen over chief executive Gerrit Zalm van ABN Amro Bank.

Dit zegt de kersverse minister vandaag in een vraaggesprek met televisiezender RTL. "Ik heb ze gevraagd langs te komen", aldus De Jager. Hij zegt 'zeer ongelukkig' te zijn met de constatering dat de toezichthoudende instanties een tegenstrijdig oordeel over Zalm hebben geveld, in het bijzonder over zijn rol bij de ondergang van de DSB Bank vorig jaar.

Professor Michiel Scheltema rapporteerde zijn bevindingen, over het oordeel dat DNB velde over Zalm, aan de minister die hierop vandaag de Tweede Kamer inlichtte. Scheltema ging ook in op de negatieve aanbeveling van de AFM aan DNB over de CEO van ABN Amro, die al voor het omvallen van DSB was overgestapt.

De Jager benadrukt dat het slechts een aanbeveling betrof. "Scheltema zou alleen DNB toetsen, maar heeft daarin de aanbeveling van de AFM meegenomen", aldus de minister. Het eindoordeel van de professor blijft hetzelfde en de minister sluit zich daarbij aan: Zalm kan aanblijven.

Dat de indruk is gewekt dat toezichthouders verdeeld zijn en er iets rond de integriteit van Zalm niet in de haak is, is volgens de minister 'betreurenswaardig'. Toch zegt hij niet verrast te zijn geweest over de uitkomst van het onderzoek van Scheltema.

Volgens De Jager was de reactie van de beurswaakhond onnodig. "De AFM had anders kunnen reageren", aldus de minister. "We moeten voorkomen dat zoiets weer gebeurt."

De Jager werd afgelopen weekeinde beëdigd als demissionair minister van Financiën. Daarvoor was de CDA-politicus staatssecretaris op hetzelfde ministerie.

Thompson wint in Langkawi, Erler nieuwe leider

Jay Thompson heeft de tweede etappe in de Ronde van Langkawi op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan won de sprint van zijn medevluchters Tobias Erler en de Australiër David Pell.

De sprint van het peloton, dat op ruim drie minuten na de kopgroep over de finish kwam, werd gewonnen door Michael Matthews. De Duitser Erler is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Applaus voor Kemkers bij aankomst op Schiphol

Vandaag kwam de olympische ploeg aan op Schiphol. Een zichtbaar gespannen schaatscoach Gerard Kemkers kreeg bij aankomst een luid applaus van de aanwezigen.

Tegenover de massaal toegestroomde pers zei Sven Kramer dat hij blij is weer huis te zijn. Bob de Jong noemde het uniek om weer voet op Nederlandse bodem te zetten. "Nu besef ik weer hoe het heeft geleefd in Nederland," aldus de stayer.

De supporters, die op Schiphol aanwezig waren, hadden ballonnen, spandoeken en knuffels bij zich. De fanclub van Tuitert bracht het Sallandlied ten gehore. Vanaf Schiphol gingen de sporters naar Haarlem voor een feestelijke ontvangst op de Grote Markt.

 

'De Wereld Draait Door te links'

Steeds meer mensen vinden dat het programma De Wereld Draait Door (DWDD) te veel linkse gasten in de uitzending heeft. Bijna iedere avond sinds de val van het kabinet zit er een PvdA'er aan de tafel bij het programma.

De gratis krant Sp!ts heeft geteld hoeveel politici uit verschillende partijen te gast waren bij het programma, dat gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk. In zeven uitzendingen waren er maar liefst negen PvdA'ers te gast.

De eindredacteur van DWDD zegt dat het niets met links of rechts te maken heeft, maar alleen met 'journalistieke relevantie'.

Vandaag is Mark Rutte (VVD) te gast in het programma.

Fries steelt koper van honderd graven

Een 57-jarige man uit Leeuwarden is vandaag aangehouden omdat hij een groot aantal graven zou hebben vernield. De afgelopen weken werd van zo'n honderd graven op de Noorderbegraafplaats en de Huizumerbegraafplaats in de Friese hoofdstad koper en lood afgesloopt, meldt de politie.

De verdachte verkocht het lood aan een ijzerhandel. Daar herkende een man het patroon van het koper van een graf en sloeg alarm. De eigenaar van de ijzerwinkel had bij aankoop van het koper ook al een 'vreemd gevoel' en had het kenteken van de verkoper van de auto genoteerd. Zo kon deze worden opgespoord en aangehouden.

De politie neemt de zaak hoog op. "Een graf heeft grote emotionele waarde. Als dat vernield wordt doet dat enorm pijn bij nabestaanden", aldus een woordvoerder. De winkelier wordt niet verdacht, hij heeft het koper tegen een normale prijs gekocht en handelde volgens de politie te goeder trouw.

Stelende agent bestraft

Een 20-jarige agent in opleiding is vandaag veroordeeld voor het stelen van computers en randapparatuur uit politiebureaus in de regio Rotterdam. Tientallen computers, muizen en toetsenborden werden ontvreemd en op Marktplaats aangeboden.

De rechter legde Justin B. 180 dagen gevangenisstraf op, waarvan er negentig voorwaardelijk zijn. Hij moet ook een werkstraf van 150 uur uitvoeren.

De man zat al bijna twee maanden achter de tralies. De rechters hielden er rekening mee dat hij net een nieuwe baan heeft. Het laatste deel van zijn straf mag hij dan ook gewoon thuis en op zijn werk uitzitten. Het Openbaar Ministerie (OM) had twaalf maanden celstraf geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

De verdachte heeft de diefstal bekend. Aanleiding voor de diefstal was volgens hem de zorgen over zijn financiële situatie.

Ploertendoder versus breekijzer in Bergen op Zoom

Een 42-jarige man uit Bergen op Zoom is vanochtend aangehouden wegens het bezit van een ploertendoder. Hij had bij een ruzie een 54-jarige man geslagen, die volgens hem eerst met een breekijzer had uitgehaald.

De twee hebben al langer een conflict met elkaar, meldt de Brabantse politie. De twee kregen het rond 11.00 uur met elkaar aan de stok op een bedrijventerrein aan de Zeelandhaven, waar beiden een bedrijfje hebben. De ploertendoder, een verboden wapen, is in beslag genomen.

Van Marwijk eist winnaarsmentaliteit

Bert van Marwijk verlengt zijn contract als bondscoach van het Nederlands elftal tot en met het EK van 2012 in Polen en Oekraïne, onder meer omdat hij van mening is dat zijn ploeg steeds beter beseft wat er nodig is om echt iets te winnen.

Hij gaat er daarom ook van uit dat de vriendschappelijke interland van morgenavond tegen de Verenigde Staten niet als een vervelend tussendoortje op de overvolle voetbalkalender wordt ervaren. "Het is niet makkelijk, maar zo'n duel moet je eigenlijk als een wedstrijd op een WK benaderen." Van Marwijk benadrukt al sinds zijn aanstelling als bondscoach hoe belangrijk het is om altijd maar weer te willen winnen.

Hij kreeg vorig jaar zomer serieus het gevoel dat zijn spelers de boodschap begrepen. Het Nederlands elftal was na een lang seizoen nagenoeg zeker van een ticket voor het WK in Zuid-Afrika, maar won wel nog even met redelijk voetbal de kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (1-2), Noorwegen (2-0) en Schotland (0-1). "Ik vond het een heel goed teken dat de jongens dat toen konden opbrengen", zei Van Marwijk voordat hij nog even aan het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland refereerde. "Het is leuk dat je wint van Frankrijk en Italië. Toch koop je daar weer weinig voor als je vervolgens van Rusland verliest. Zelfs een leek kan zien dat we de afgelopen twee jaar beter zijn geworden. Nu moeten we de puntjes verder op de i zetten."

Van Marwijk ging voor het gemak voorbij aan het gegeven dat het Nederlands elftal de laatste optredens niet meer zo dominant presteert als tijdens het kwalificatietoernooi voor het WK in Zuid-Afrika. De laatste drie duels tegen Australië, Italië en Paraguay eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. De laatste treffer van Oranje dateert alweer van de uitwedstrijd tegen Schotland, toen Eljero Elia in de 81e minuut het verschil maakte.

Het gebrek aan doelpunten de laatste maanden bij Oranje heeft wellicht te maken met de situatie waarin veel aanvallers van Oranje zich voor de winterstop bevonden. De nog steeds geblesseerde Robin van Persie belandde in de ziekenboeg. Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart en Ryan Babel kregen nauwelijks speeltijd. "Het kan natuurlijk nog altijd beter", zei Van Marwijk. "Maar ik heb wel het idee dat het ook met die jongens steeds beter gaat. Van der Vaart was tot voor zijn blessure zelfs even basisspeler van Real Madrid op het moment dat alle toppers ook fit waren. Huntelaar en Babel krijgen ook vaker speeltijd."

Van Marwijk neemt in de aanloop naar het WK eveneens de defensie van zijn ploeg nog eens onder de loep. Hij heeft Khalid Boulahrouz en Glenn Loovens niet uitgenodigd voor het duel met Verenigde Staten. André Ooijer, niet altijd meer basisspeler bij PSV, heeft wel concurrentie gekregen van Ron Vlaar. De verdediger van Feyenoord zit na vijf jaar weer bij de selectie van Oranje. Doelman Sander Boschker vervangt de zieke Michel Vorm. "Ik beslis in de aanloop naar het WK of ik naast Stekelenburg twee jonge doelmannen of een jonge keeper en een ervaren goalie meeneem", verklaarde Van Marwijk.

Schalke legt jeugdspeler Matip vast

Schalke 04 heeft jeugdspeler Joel Matip voor 3,5 jaar vastgelegd. Dat maakte de club uit Gelsenkirchen vandaag bekend. De 18-jarige middenvelder, die bij Schalke zijn opleiding genoot, tekende zijn contract voordat hij zich in het trainingskamp van Kameroen meldde. Het West-Afrikaanse land oefent morgen in en tegen wereldkampioen Italië.

Matip, de zoon van een Duitse moeder en Kameroense oud-voetballer Jean Matip, steeg het afgelopen decennium door de rangen van de jeugdopleiding van de königsblauen. Hij debuteerde in november in de Bundesliga en heeft inmiddels twaalf duels op het hoogste niveau achter zijn naam staan. De tiener scoorde daarin twee doelpunten.

Russen koken dood in sauna

Twee mannen in een Russische sauna die een verfrissende duik wilden nemen in het zwembad na een verblijf in de zweetruimte, zijn op gruwelijke wijze aan hun einde gekomen.

Het water was namelijk per ongeluk tot kookpunt verhit, meldde de krant Komsomolskaya Pravda vandaag. Een derde man had direct na het incident nog geprobeerd de mannen te redden, maar tevergeefs. De twee lichamen waren totaal verminkt door het kokende water.

Volgens de politie in de stad Kirov in Centraal-Rusland had een van de slachtoffers de vergissing gemaakt om het water op te warmen. De slachtoffers waren de directeur van een bejaardentehuis en de directeur van psychiatrische instelling.

PSG zonder fans naar uitwedstrijden

Voetbalclub Paris Saint Germain neemt voorlopig geen fans meer mee naar uitwedstrijden. Dat heeft clubvoorzitter Robin Leproux bekend gemaakt. Aanleiding was een vechtpartij tussen hooligans van de Parijse club en aartsrivaal Olympique Marseille. Daarbij raakte afgelopen weekeinde een PSG-fan zwaargewond. Het incident gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd in Parijs, die Olympique met 3-0 won.

Een 38-jarige Parijse fan liep zwaar hoofdletsel op bij de confrontatie en ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Leproux liet weten "zich verantwoordelijk te willen gedragen en veiligheid voor iedereen te willen garanderen".

PSG maakte verder bekend geen beroep aan te tekenen als de Franse voetbalbond de club dwingt wedstrijden zonder fans af te werken.

Splinter Cell: Conviction Xbox 360 bundel op komst

Gelijktijdig met de release van de nieuwe Splinter Cell brengt Microsoft een nieuwe Xbox 360 bundel uit die draait om dit spel. Deze console zal een zwarte Xbox 360 bevatten, een harde schijf van 250GB, 2 controllers en het spel Splinter Cell Conviction.

Deze bundel komt midden april uit in Europa, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. De bundel is te kopen voor $399,- wat €295,- is. Of de bundel in Europa ook voor die prijs over de toonbank gaat is nog niet bekend.

Splinter Cell

Honda: "Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor"

Keisuke Honda moet de haperende voetbalploeg van Japan weer aan de praat krijgen. Bondscoach Takeshi Okada heeft in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup tegen Bahrein van morgen zijn hoop volledig gevestigd op de voormalige spelmaker van VVV-Venlo.

Honda, tegenwoordig in dienst van CSKA Moskou, vindt echter dat zijn landgenoten geen wonderen van hem moeten verwachten. "Ik ben Cristiano Ronaldo niet hoor." Okada staat al wekenlang onder grote druk. De bondscoach heeft de verwachtingen voor het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika zelf opgeschroefd door te roepen dat Japan - een van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de groep - de halve finales gaat halen. Zijn elftal presteert de laatste maanden echter wisselvallig.

"We weten dat we wat problemen op te lossen hebben", aldus Okada. "Met Honda hebben we iemand in de ploeg die kansen kan creëren en een sterke geest heeft. Hij kan voor wat leven op het middenveld zorgen." Honda zei vandaag de druk op zijn schouders te voelen. "We zullen tegen Bahrein inderdaad moeten scoren. Maar ik ben niet de verlosser of Cristiano Ronaldo hoor."

Prehistorische kano gevonden bij Elst

Tijdens graafwerkzaamheden bij het Gelderse Elst is een deel van een kano gevonden die meer dan tweeduizend jaar oud is. Het gaat om twee stukken hout, die samen waarschijnlijk een kwart van de boomstamkano vormen. Niet eerder werd in Gelderland zo'n oud vaartuig gevonden, meldt de Gasunie, die de vondst deed.

Archeologen vermoeden dat de kano dateert uit de periode 400 tot 200 voor Christus, de Midden-IJzertijd. Binnenkort wordt geprobeerd om aan de hand van de jaarringen van de boom het exacte kapjaar te achterhalen. De delen van de boot, het ene deel twee meter lang en tachtig centimeter breed, het andere ongeveer tachtig bij veertig centimeter, zijn ondergebracht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Lelystad.

IJslandse premier: uitstel referendum Icesave

De IJslandse minister-president heeft er vandaag op gehint dat het aanstaande referendum over hoe het Verenigd Koninkrijk en Nederland worden terugbetaald voor de neergang van internetbank Icesave mogelijk wordt uitgesteld.

"Ik sluit niet uit dat het referendum wordt uitgesteld, bijvoorbeeld met een week of zo", zei de IJslandse premier Johanna Sigurdardottir tegenover journalisten na een vergadering over de volksraadpleging, die gepland staat voor zaterdag.

IJsland wees vorige week een voorstel van het Verenigd Koninkrijk en Nederland af over de terugbetaling van geld dat de landen voorschoten aan Britse en Nederlandse spaarders die het slachtoffer werden van de ondergang van de internetbank.

De IJslandse wet waarin een eerder akkoord over terugbetaling zou worden bekrachtigd, weigerde president Olafur Ragnar Grimsson te ondertekenen. In plaats daarvan wil hij dat de IJslanders in een referendum over de maatregel beslissen. De stemming staat gepland voor 6 maart.

De wet zal volgens een opiniepeiling door circa driekwart van de stemmers worden afgewezen. Om een eventuele chaos te voorkomen probeert de overheid van IJsland al weken een nieuwe overeenkomst te sluiten met de Britse en Nederlandse overheid, maar die pogingen bleven tot nu toe zonder succes.

Een IJslandse delegatie is in Londen en "we zullen ons best blijven doen om de komende uren of dagen een betere deal te sluiten", zei Sigurdardottir. Minister van Financiën Steingrimur Sigfusson zei dat het "absurd" zou zijn het referendum door te laten gaan wanneer er een mogelijkheid is dat IJsland een betere overeenkomst kan sluiten dan waar het referendum over gaat.

Tijdens parlementaire debatten over Icesave vorig jaar dreigde Sigurdardottir op te stappen wanneer de wet zou worden afgewezen. Sigfusson zei vandaag echter dat de overheid geen plannen heeft om campagne te voeren voor een ja-stem. "Er is geen echte campagne gepland. Het is aan de IJslanders om te kiezen", zei hij.

Kramer weigert huldiging in Heerenveen

Sven Kramer heeft vriendelijk bedankt voor een huldiging in zijn woonplaats Heerenveen. De Fries won bij de Olympische Spelen in Vancouver goud op de 5.000 meter, maar de bittere nasmaak van de 10.000 meter en de ploegenachtervolging hakt er in bij hem.

"Het heeft een bittere nasmaak achtergelaten bij Sven," zo meldt de gemeente Heerenveen dinsdag. Het draaiboek voor het huldigingsfeest lag al klaar. "We wilden er een geweldig feest van maken. Sven verdient het om in zijn Heerenveen gehuldigd te worden," zei sportwethouder van de gemeente Lykele Buwalda.

Overigens wordt Kramer op dit moment samen met de rest van de Nederlandse olympische ploeg wel in Haarlem gehuldigd. Daar vindt op de Grote Markt een groot feest plaats.

Cordeiro naar GP3

Leonardo Cordeiro, F3-kampioen van Zuid-Amerika, zal in het komende seizoen in de GP3 gaan rijden voor MW Arden.

Cordeiro werd vorig jaar tot kampioen van de Zuid-Amerikaanse raceklasse gekroond, terwijl er nog twee races te rijden waren. In 18 races heeft hij 14 keer het podium bereikt. Tien keer eindigde hij op de eerste plaats en hij was net zo vaak in staat om het beste rondje neer te zetten. Afgelopen seizoen is Cordeiro vijftien keer vanaf de eerste rij gestart, waarvan twaalf pole positions.

Julian Rouse is erg enthousiast over de komst van Cordeiro: "We zijn erg blij dat we Leonardo in ons team mogen verwelkomen. Hij heeft in de historie van de jonge rijders in Zuid-Amerika laten zien dat hij het talent heeft dat we nodig hebben om ons team te versterken en ons competitievermogen te laten zien in ons eerste jaar in de GP3."

Leonardo Cordeiro zegt zelf: "De GP3 geeft me de mogelijkheid om direct in contact te komen met de F1-extravaganza en -teams, wat me dichter bij mijn uiteindelijke doel brengt. Ik wil Mark Webber en Christian Horner bedanken voor de mogelijkheid die ze me geven om me bij het team te voegen. Het team betaat natuurlijk niet alleen uit mij en deze twee mannen, en met de kennis en inzet van iedereen binnen het team heb ik er het volste vertrouwen in dat we ons best gaan doen de beste resultaten te behalen in dit eerste GP3-seizoen."

Van Marwijk langer bondscoach van Oranje

Bert van Marwijk heeft zijn contract als bondscoach bij het Nederlands elftal met twee jaar verlengd. De 57-jarige oefenmeester blijft nu tot en met het EK van 2012, dat in Polen en Oekraïne gehouden wordt, aan Oranje verbonden.

Onder Van Marwijk plaatste het Nederlands elftal zich zonder puntverlies voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika dat komende zomer gehouden wordt. Eerder vandaag werd al bekend dat assistenten Frank de Boer, Philip Cocu en Dick Voorn hun contract bij de KNVB verlengd hebben.

Lůpez dichtbij reserverol bij Campos

José Maria López lijkt te gaan tekenen bij het team Campos Meta om daar de functie van derde rijder te gaan bekleden. De Argentijn had een contract bij Team US F1, maar dat maakte bekend dat het dit jaar niet aan de start zal gaan verschijnen. Het management van López werkt daarom aan een nieuwe deal.

"De kans is groot dat hij de reserve-coureur van Campos wordt," zo meldt een van zijn managers Victor Rosso aan de Argentijnse radiozender Cadena 3. "Op dit moment is Felipe McGough de details aan het afronden om zijn contract bij US F1 te ontbinden en zijn geld terug te krijgen. Het hangt allemaal van de ontbinding van het contract af."

"We hebben de Amerikanen duidelijk gemaakt dat hij niet als normale zakenman behandeld moet worden, maar meer als een persoon die dankzij veel inspanningen het geld bijeen heeft gekregen en dat dit de laatste kans voor hem is om in de Formule 1 te gaan racen."

'Ook Zachte G, Harde L is plagiaat'

Nadat de New Kids al beschuldigd werden van plagiaat, zou nu ook het nummer 'Zachte G, Harde L' van zanger Jos van Oss gejat zijn. De makers van 'Busje komt zo' beschuldigen Jos ervan dat hij hun melodie heeft gestolen en zijn naar auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra gestapt.

De band Höllenboer vindt de liedjes te veel op elkaar lijken. Hun platenmaatschappij EMI wil daarom de rechten claimen. Daarbij betrekken ze ook parodieën zoals 'Ik heb een Gooische R en Dubbel D', gemaakt door mensen van radiozender Q-music, en 'We hebb'n een lange ooo en slikk'n alles in'.

RTV Oost meldt dat Buma Stemra EMI gelijk geeft. Alle vergoedingen voor gedraaide nummers, komen nu bij Höllenboer terecht.

Huntelaar en Robben denken al aan WK

Oranje-aanvallers Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben denken in de voorbereiding op de oefenwedstrijd met de Verenigde Staten vooral aan het WK. Huntelaar zegt dat hij met Oranje de finale wil bereiken in Zuid-Afrika. "We moeten ons laten zien en de finale halen," liet de AC Milan-spits dinsdag weten. "We hebben de laatste jaren kwartfinales en halve finales bereikt, maar geen finales."

Sinds Nederland in 1974 en 1978 de finale van het WK speelde was de halvefinaleplaats in 1998 het beste resultaat. Op het laatste WK in 2006 ging Oranje in de achtste finale onderuit. Vier jaar geleden in Duitsland maakte Robben zijn WK-debuut. De snelle vleugelspits van Bayern München noemt het WK 'een geweldig toernooi'. "Ik denk dat het het beste podium is om iets te presteren en ik kijk ernaar uit", zei de Groninger die als kind al van het WK droomde.

Nederland speelt woensdag in de ArenA tegen de Verenigde Staten. Het is de laatste interland voor begin mei de selecties voor het WK bekend moeten worden gemaakt.

Jordan: "Stefan GP op grid in Bahrein"

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan denkt dat Stefan GP er op de F1-grid in Bahrein bij zal zijn over minder dan twee weken. De BBC-analist voorspelde eerder al dat Michael Schumacher terug zou keren in de Formule 1, iets wat geschiedde.

Het dertiende slot op de grid is nu nog vergeven aan US F1, maar dat team heeft aangegeven er niet bij te kunnen zijn in het Formule 1-seizoen en het in 2011 opnieuw te willen proberen. Dit schept ruimte voor een nieuw team dat het kan proberen. Stefan GP heeft aangegeven klaar voor het nieuwe F1-seizoen te zijn. "Wat ik er van begrijp is dat ze in Bahrein zullen zijn met voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve als coureur."

Gisteren meldde een andere journalist dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat Stefan GP op de grid in Bahrein aanwezig kan zijn. Dit omdat de container met materiaal die ze begin februari verzonden hebben nooit op het circuit aangekomen is.

Weinig animo voor Evers Staat Op op tv

De uitzendingen van het radioprogramma 'Evers Staat Op' via RTL 7 vanaf de Olympische Spelen in Vancouver hebben maar weinig kijkers getrokken. Twee weken lang was de uitzending op televisie te volgen tussen 6:00 en 9:00 uur. Het kijkersaantal kwam alleen niet boven de 23.000 uit.

Vorige week woensdag en donderdag waren er zelfs maar 6000 kijkers. Het gemiddelde aantal over alle uitzending is 13.000.

De lage cijfers zijn geen goede voorbode voor een andere ambitie van de commerciele radiozender: Radio 538 wil binnenkort beginnen met TV 538, een digitaal themakanaal.

ACTA kan gigaboetes voor filesharers betekenen

Een nieuw gelekt document uit de gelederen van het ACTA-verdrag, waar de wereldtop momenteel hard aan werkt, maakt duidelijk dat de Amerikanen aandringen op megaboetes voor filesharers, dat meldt Webwereld.

Uit een aantal passages blijkt ook dat providers kunnen worden gedwongen actief inbreuk op auteursrechten op te sporen en adequaat op te treden. Doen zij dit niet, dan kunnen zij verantwoordelijk worden gehouden. In de praktijk kan dit uitmonden in filteren van internetverkeer, afsluiten van gebruikers en actief opsporen van misbruik. Ook zoekmachines zouden niet aan dergelijke maatregelen ontkomen.

Europa lijkt zich niet te verzetten tegen dergelijke maatregelen. Het filteren van verkeer veronderstelt dat actief wordt gezocht naar inhoud van verkeer. Eerder keerden diverse europarlementariërs zich al tegen het principe dat al het verkeer continu 'preventief wordt gefouilleerd'. Sophie in 't Veld, D66 en lid van de Liberale Fractie in het Europees Parlement, stelde eerder al dat dit haaks staat op de vrijheden van burgers.

Dat de maatregelen zo diep ingrijpen op het leven van burgers valt voor een groot deel de Verenigde Staten te verwijten. Eerder werd al bekend dat dit land het hoofdstuk over civiele maatregelen heeft opgetekend. Eerder werd de vrees uitgesproken dat daarom veel maatregelen lijken op de fel bekritiseerde Amerikaanse Auteurswet of wel de DMCA-wetgeving.

Inmiddels is duidelijk dat de teksten ook daadwerkelijk veel van de DMCA in zich hebben. Zo komt er een verbod om de beveiliging van auteursrechtelijk beschermd materiaal te doorbreken. Daardoor zou het bijvoorbeeld alsnog verboden worden om DVD's te kunnen bekijken op computers met bijna alle Linux-edities.

De VS wil dat in ACTA geregeld wordt dat bij schending van auteursrechten en ander intellectueel eigendom 'statutory damages' worden toegewezen. Deze 'boetes' liggen vele malen hoger dan de geleden schade en kan in de praktijk boetes van miljoenen euro's opleveren voor mensen die een handvol liedjes delen. Onder intellectueel eigendom vallen overigens ook afbeeldingen en teksten, wat inhoudt dat iemand die straks een foto op een forum zet of een stukje tekst overneemt op zijn blog weleens gigantische boeten van vele tienduizenden euro's kan verwachten.

De EU wil dat de boete niet hoger ligt dan de daadwerkelijke inkomstenderving, maar erg sterk is dat verzet niet.  Zo zijn er clausules mogelijk die 'toekomstige schade' meenemen in het bepalen van de boete.

Nederland heeft overigens helemaal niets in te brengen in de onderhandelingen, waarvan de inhoud angstvallig geheim wordt gehouden. Wel zal het verdrag ook voor Nederland gaan gelden.

Spider-man geraakt door economische crisis

Spider-man is zijn baan kwijt. In het nieuwste stripboek over de superheld wordt hij slachtoffer van de economische crisis. Spider-man, die normaal door het leven gaat als Peter Parker, krijgt het zwaar te verduren. "Hij gaat worstelen met werkloosheid en het redden van de wereld terwijl hij amper een dak boven zijn hoofd heeft", zegt een van de makers, Steve Wacker.

Peter Parker is fotograaf en heeft daarnaast baantjes als leraar en onderzoeker gehad. In tegenstelling tot de film verschijnen de strips rond Spider-man al sinds 1963.

Van Geel: links leerde niets van periode-Fortuyn

De linkse partijen hebben niets geleerd van de periode-Fortuyn. Dat schrijft CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel op zijn weblog. "Vooral linkse politici buitelen over elkaar heen om in krachttermen afstand te nemen van de PVV en Wilders."

Hij schrijft dat een 'sterk gevoel van déjà vu' zich de afgelopen dagen van hem meester heeft gemaakt. "De politiek lijkt zonder lessen getrokken te hebben de geschiedenis te herhalen van de campagne van 2002. Alleen de namen zijn veranderd."

Fortuyn, die vlak voor de verkiezingen in 2002 werd vermoord, klaagde dat hij werd 'gedemoniseerd' door onder meer de PvdA en D66. PVV-leider Geert Wilders speelt nu de rol van Pim Fortuyn en PvdA-leider Wouter Bos heeft het stokje overgenomen van Ad Melkert, meent Van Geel.

Tijdens een televisiedebat stelde SP-fractievoorzitter Agnes Kant gisteren dat Wilders een gevaar is voor de samenleving, en verwees daarbij naar 'de geschiedenis'. Hiermee heeft zij de 'nominatie binnen voor de Thom de Graaff van deze campagne', schrijft Van Geel. De D66'er maakte destijds een 'even smakeloze verwijzing' naar het Achterhuis. Bos nam tijdens het debat overigens scherp afstand van de vergelijking die Kant maakte.

Ook de oproep van oud-staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA) om een 'cordon sanitaire' rond Wilders te vormen is niet goed, vindt Van Geel. "De politiek lijkt te vergeten, in hun aversie van de stijl en agressie van hun debatopponent, dat er in Nederland honderdduizenden zo niet miljoenen mensen rondlopen die dagelijks de problemen ervaren die Wilders adresseert."

Van Geel roept zijn collega's op om hun energie 'eens wat meer te steken in het zoeken van oplossingen voor de echte problemen', in plaats van enkel het bestrijden van de 'oplossingen' van Wilders. "Ik ga daar in ieder geval niet aan mee doen, want ik herken wel degelijk veel van de problemen."

Erasmus krijgt kans bij Zuid-Afrika

Kermit Erasmus krijgt volgende week de kans om zich in de kijker te spelen voor het Zuid-Afrikaans voetbalelftal. De spits van Excelsior heeft van zijn coach Alex Pastoor toestemming gekregen om met het Bafana Bafana van bondscoach Carlos Alberto Parreira op oefenstage naar Brazilië te gaan.

"Parreira is hier drie weken geleden geweest tijdens een reis door Europa om zijn internationals aan het werk te zien. Hij vroeg of hij Kermit twee weken mocht meenemen op de trip naar Brazilië," zei Pastoor over de huurling van Feyenoord tegen Voetbal International. "Eigenlijk hoef ik hem niet vrij te geven, want het viel buiten de internationale kalender, maar ik wil hem die kans niet ontnemen. Ik heb alleen het voorbehoud gemaakt dat hij terug zou keren als ik dun in mijn aanvallers zou komen te zitten."

"Inmiddels ben ik Guyon Fernandez kwijt door een blessure en is Mitchell Schet terug naar Feyenoord. We hebben daarom een compromis gesloten. Hij gaat de eerste week mee en komt de tweede terug. Daardoor mist hij twee wedstrijden voor ons,"
vervolgt de trainer van Excelsior. "Natuurlijk hoop ik dat hij meegaat naar het WK. Ik kan alleen zijn concurrentie slecht inschatten. Ik ken alleen Benni McCarthy. Maar hij heeft een goede kans. Ze vragen hem niet voor niets mee te gaan naar Brazilië."

GP Prep krijgt toestemming F1-bazen

De opleidingsschool die Anthony Hamilton op wil zetten om jonge talenten klaar te stomen voor de Formule 1 heeft toestemming gekregen van Bernie Eccestone en de FOM om de officiële naam van de F1 te mogen gebruiken. Bij GP Prep, zoals het initiatief heet, zullen rookies in oude bolides F1-ervaring op mogen doen.

"Ik ben verheugd dat meneer Ecclestone en het Formula One Management ons officieel toestemming hebben gegeven om als het opleidingsinstituut voor de ontwikkeling van F1-rijders te gaan dienen," zei Hamilton. "Ik wil meneer Ecclestone en het FOM bedanken voor hun steun en visie ten aanzien van de toekomst van de opleiding en de voordelen die wij de Formule 1 kunnen bieden. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met de Formule 1 en de debutanten om te helpen bij het identificeren, ontwikkelen en koesteren van talent voor de autosport."

[WRC] Raikkonen: "Finishen belangrijkste"

Kimi Raikkonen zal ook tijdens de tweede WRC-rally van het seizoen dezelfde strategie blijven volgens als tijdens de eerste rally. De Fin beleefde geen makkelijk debuut in het WRC tijdens de rally van Zweden. Hij werd hierbij 29e en heeft nog niet op gravel kunnen testen vanwege problemen met zijn rug. Hierdoor heeft hij nog weinig ervaring met de ondergrond in Mexico waar de tweede rally plaatsvindt.

Raikkonen is er echter van overtuigd dat zijn aanpak uit de eerste rally nog steeds de beste is en wil vooral finishen: "Gravel is de ondergrond die iedereen associeert met rally. Het is echt compleet wat anders dan waar ik op reed in de Formule 1. In de Formule 1 betekent glijden een probleem, hier doe je het elke dag. We hebben veel geleerd in Zweden en dat zal ons zeker helpen in Mexico. Maar eigenlijk begin ik weer opnieuw."

"Mijn aanpak zal dan ook hetzelfde zijn. Ik wil langzaam snelheid opbouwen naar een comfortabele snelheid en daarmee finishen. Langzaam worden we steeds sneller, dat was al te merken in Zweden, en dat willen weer voortzetten in Mexico."

F1-team Campos gaat naam wijzigen

Het Formule 1-team Campos Meta staat op het punt om haar naam te wijzigen naar Hispania Racing F1 Team. De naamswijziging komt niet uit de lucht vallen, want de nieuwe eigenaar van het team José Ramon Carabante bezit een bedrijf dat onder de naam Grupo Hispania actief is.

De Spaanse krant Dario AS onthulde dat de nieuwe naam komende donderdag bekend zal worden gemaakt in de Spaanse stad Murcia. Daar zal de livery van de door Dallara gebouwde auto onthuld worden en zullen Bruno Senna en Karun Chandhok als coureurs gepresenteerd worden. De naamswijziging zal echter nog wel formeel goedgekeurd moeten worden door de Formule 1-autoriteiten.

The Pirate Bay negeert Nederlands vonnis

The Pirate Bay, de Zweedse torrentsite waar Stichting BREIN afgelopen jaar een rechtzaak tegen aanspande, negeert het vonnis van de rechter.  Deze oordeelde dat de site voor 1 maart alle verwijzingen naar illegale content moest verwijderen.

De beheerders van de site staat eventueel een flinke boete te wachten.  Bij niet voldoen aan het vonnis wordt deze bestraft met een dwangsom van 5000 euro per dag of per inbreukmakende torrent, aldus Tim Kuik.  De maximum boete bedraagt 3 miljoen euro.

Volgens Stichting BREIN is het nog niet duidelijk hoe hoog de dwangsom inmiddels is. Het vonnis vermeldt niet duidelijk of het bedrag van 5000 euro geldt per inbreukmakende torrent, of per dag dat die torrents aangeboden worden.

De Nederlandse auteursrechtenwaakhond overweegt nu providers via de rechter te dwingen de torrentsite te blokkeren, maar zal eerst trachten de dwangsom aan te zeggen. Als het aan BREIN ligt komt er overigens een totaalverbod op het praten over 'illegale' downloads op internet en zou verregaande controle en censuur moeten worden toegepast. BREIN wil via de rechter afdwingen dat providers toegang tot inbreukmakende sites blokkeren.

In de afgelopen maanden daalde het gebruik van The Pirate Bay, maar andere torrentsites groeiden juist.  Ook verdrievoudigde het aantal torrentsites zich na het vonnis over The Pirate Bay.

Gerechtshof Brussel wijst emissieklacht af

Het Europees gerechtshof in Brussel heeft vandaag een verzoek van ArcelorMittal tot behandeling van een klacht over de Europese emissiehandel afgewezen. Het algemeen gerechtshof, vroeger bekend als het hof in eerste aanleg, wees de eis af als 'ontoelaatbaar' en de eis van een schadevergoeding 'ongegrond'.

ArcelorMittal zegt dat de handel in emissierechten de rechten van het bedrijf onder EU-wetgeving schenden. Bedrijven die minder gebruiken dan hun quota kunnen onder EU-wetgeving hun overschot aan een bedrijf verkopen dat niet genoeg heeft aan het eigen quotum.

Het gerechtshof gaf aan dat een bedrijf een rechtszaak kan beginnen als regels van de EU direct of indirect betrekking op het bedrijf hebben. Het systeem voor quota en emissierechten heeft betrekking op een grote reeks bedrijven en wijst niet specifiek naar ArcelorMittal, aldus het gerechtshof.

Chinese student steekt snurkende kamergenoot dood

Een Chinese student heeft bekend dat hij een kamergenoot heeft doodgestoken omdat hij zich stoorde aan diens snurken. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag gemeld.

De 22-jarige Zhao Yan werd vorig jaar op zijn kamer aan de landbouwuniversiteit van Jilin in zijn borst en rug gestoken. Zijn 23-jarige kamergenoot Guo Liwei legde gisteren een bekentenis af.

Guo had bij Zhao over diens gesnurk geklaagd. Hij had ook een video van zijn snurkende kamergenoot op een website van de universiteit gezet, wat de verstandhouding tussen de twee er niet beter op maakte.

"Ik kaartte het bij Zhao aan en hij werd kwaad. Hij schold mij meermalen uit, waarna ik hem vermoordde", zo haalde persbureau Xinhua de bekentenis van Guo aan.

Slachtoffer schietpartij Den Bosch overleden

Een 42-jarige man uit Uden die gisteren gewond raakte bij een schietpartij in Den Bosch is vanochtend in het ziekenhuis overleden. Een 21-jarige verdachte van de schietpartij werd kort erna opgepakt en zit nog vast. Dat meldt de politie.

Het motief van de schietpartij rond 14.15 uur op de Maaspoort is nog niet bekend. De verdachte werd niet ver vandaan aangehouden op de Treurenburg.

De politie heeft een groot rechercheteam op de zaak gezet.

Balkenende wil niet weer met PvdA

Demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) wil na de verkiezingen niet opnieuw regeren met de PvdA. Dat zou 'niet geloofwaardig' zijn, zei Balkenende vandaag in een interview op RTL-Z.

"De kiezer zou het niet begrijpen als je nu het kabinet laat vallen om een paar maanden later weer door te gaan", zei Balkenende. Hij wilde niet ingaan op de vraag of hij opnieuw in één kabinet zou kunnen samenwerken met PvdA-leider Wouter Bos.

Man eet al twee jaar lang gras

Een 50-jarige man uit China leeft al twee jaar lang op gras en bladeren. Andere voedingsstoffen neemt hij niet tot zich.

Aan de man, de 50-jarige Li Sanju uit Niuwei, is niets opmerkelijks te zien. Hij heeft wel een geur van gras om zich heen hangen.

"Ik zag een televisieprogramma waarop iemand zei dat een mens meer dan tien dagen alleen op water kan leven, zonder te eten. Toen dacht ik, laat ik proberen te leven van natuurlijke zaken rondom mijn huis," aldus Li Sanju.

Zijn eerste ervaringen met het groene voedsel waren niet meteen goed, hij werd namelijk ziek van het gras uit een weide waar ook dieren grazen. Hij denkt dat dat door de pesticiden komt. Ook vond hij het te bitter smaken.

Hij ging toen op zoek naar voedsel in de bergen rond zijn huis. Het groene spul dat hij daar aantrof vond hij wel te eten. Hij begon met een mengsel van groenvoer en rijst, maar de rijst liet hij op een gegeven moment ook weg. Hij leeft nu alleen van gras en bladeren.

Pogingen om de man van zijn levenswijze af te helpen lukten tot nu toe niet. "Iemand bood me laatst duizend euro om een stuk varkensvlees te eten maar dat heb ik geweigerd. Ik denk dat ik hartstikke ziek word van vet eten. Ik had altijd gezondheidsproblemen maar daar ben ik helemaal van af," zo zegt Li.

Het groene dieet wordt overigens sterk afgeraden door doktoren uit China.

Opnieuw problemen tussen Maradona en Argentijnse bond

Opnieuw zijn er problemen tussen Diego Armando Maradona en de Argentijnse voetbalbond ontstaan. De hoofdcoach en de Argentijnse bond hebben ditmaal onenigheid over het te volgen oefenprogramma als voorbereiding op het naderende WK in Zuid Afrika. Argentinië oefent woensdag in München tegen Duitsland maar de bond wil op termijn nog een oefenduel plannen tegen Canada.

Maradona wil zijn spelers rust geven, de Argentijnse bond (AFA) denkt juist dat een oefenwedstrijd tegen Canada nuttiger is. Dat ziet Pluisje evenwel niet zitten. "Ik wil niet oefenen tegen Canada. De competities eindigen laat en spelers melden zich met veel duels in de benen. We willen ze vijf dagen rust geven voor de voorbereiding op het WK begint", aldus Maradona tegenover TV-zender TyC Sports.

Het is niet de eerste keer dat de oud-voetballer en de bond overhoop liggen met elkaar. Gedurende de kwalificatie lag de bondscoach al onder vuur wegens uitblijvende resultaten, zijn optreden in de media, het selectiebeleid en zijn opmerkelijke reis naar Italië om daar af te vallen door middel van een vermageringskuur. Maradona ziet er het positieve wel van in. “In 1986 riepen de journalisten dat we als laatste zouden eindigen bij het WK en toen wonnen we het toernooi. Laat dat een boodschap zijn voor mijn spelers.” Hij ziet het WK met vertrouwen tegemoet en hoopt kampioen te worden. Dit gebeurde voor het laatst in 1986. “Ik wil nu nieuwe helden zien, want na 24 jaar neem ik de wereldbeker graag weer mee terug naar Argentinië. Wij kunnen de geschiedenis herhalen”, aldus een vastberaden Maradona.

Nog 57 Nederlanders zoek in Chili

Het aantal Nederlanders in Chili waarmee na de zware aardbeving van zaterdag nog geen contact is geweest is gedaald naar 57. Gisteren was de teller nog opgelopen naar 83. Van de 57 wonen twintig mensen in Chili, de rest is toerist. Vier mensen bevinden zich vermoedelijk in de omgeving van de zwaar getroffen stad Concepcion.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt liever niet van vermisten, maar van mensen met wie nog geen contact is geweest na de beving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Na een eerste lijst met 27 van de radar verdwenen mensen, liep de teller gisteren op. Dat kwam volgens een ministeriewoordvoerder doordat veel mensen pas gisteren aan de bel trokken.

In totaal zijn bij het ministerie de namen van vierhonderd Nederlanders binnengekomen die zoek waren. Op 57 na zijn deze allemaal gevonden. Een aantal van hen heeft na de aardbeving op straat geslapen, maar fysiek mankeren ze niets, aldus de zegsman.

De ambassade roept alle in Chili verblijvende Nederlanders op zich te melden om zo een compleet beeld te krijgen. In Chili wordt volgens het ministerie met man en macht getracht contact te leggen met de mensen die nog niet zijn getraceerd. Vandaag is in Chili een consulaire missie van de EU vertrokken naar Concepcion. De groep ambassademedewerkers hoopt daar meer duidelijkheid te krijgen over het lot van vermisten.

Levenslang geŽist tegen Boere

De Duitse aanklager Ulrich Maass heeft vandaag voor de rechtbank in Aken levenslang geëist tegen de Nederlandse oorlogsmisdadiger Heinrich Boere. Boere staat daar terecht voor de moord in 1944 op de Bredase apotheker Frits Bicknese, op Teun de Groot en op Frans Kusters.

De oorlogsmisdadiger heeft inmiddels bekend deze drie mannen te hebben vermoord. De Nederlander deed dat destijds als korporaal van een speciale eenheid van de SS in Nederland als vergelding voor aanslagen, gepleegd door het verzet.

Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak

Toshihiro Nagoshi van Sega Japan heeft tegenover Novum Nieuws verklaard dat de geschrapte hostesses uit de game 'Yakuza 3' enkel dienen ter vermaak. "De dames in de hostess clubs zijn in de game gestopt om gamers te vermaken met realistische conversaties", legt hij uit. Eerst werd nog aangenomen dat het zou gaan om te seksueel expliciete content.

Vorige week werd bekendgemaakt dat enkele typisch Japanse elementen uit de Europese versie van 'Yakuza 3' zijn gehaald. "Voor Europese gamers zijn de hostess clubs moeilijk te begrijpen", beargumenteert uitgever Sega de keuze om dat onderdeel van de game te schrappen.

Nagoshi verklaarde in het interview dat de game volledig gebaseerd is op de Japanse cultuur: "Alle elementen in de game komen uit Japan. Dit varieert van een straatbordje, een onderwerp van gesprek tot en met een evenement. Alle elementen in de game bestaan echt. Deze game is gebaseerd op het echte Japan. Het zou lastig moeten zijn om iets te vinden dat niet in een Japanse stijl in de game is verwerkt", zegt Nagoshi.

Hoewel 'Yakuza 3' voor de visionair van de game een verwijzing is naar allerlei elementen uit de Japanse cultuur, worden onder andere de hostesses geschrapt voor de release in Europa. De speler zal nog wel stripclubs bezoeken, want deze zijn een onderdeel van het verhaal. Dit blijkt uit een recent uitgebrachte trailer waarin diverse locaties uit de game worden getoond.

'Yakuza 3' verschijnt exclusief op de PlayStation 3 en ligt vanaf 12 maart in de winkel.

Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak
Nagoshi: Hostesses enkel ter vermaak (Foto: Novum)

Nieuwe titel Epic Games tijdens E3

Er wordt mogelijk een nieuwe game van Epic Games op de aankomende E3 beurs bekendgemaakt. Die hint gaf Epic-baas Mike Capps in een interview met GamesBeat.

Op de vraag of er binnenkort nieuwe projecten bekend worden gemaakt, reageert Capps "We hebben misschien wel iets klaarstaan. Ik denk dat de E3 erg spannend voor fans van Epic gaat worden."

Het is nog totaal onduidelijk waar het nieuwe project van Epic uit bestaat. Het zou een uitbreiding van het veelgeprezen 'Gears of War' of de 'Unreal Tournament' game-serie kunnen zijn, of iets compleet nieuws.

De Electronic Entertainment Expo vindt plaats in Los Angeles van 15 t/m 17 juni.

Nieuwe titel Epic Games tijdens E3
Nieuwe titel Epic Games tijdens E3 (Foto: Novum)

Madison Paige volledig naakt door bug

Een nogal vreemde bug in 'Heavy Rain' kan ervoor zorgen dat Madison Paige volledig naakt in beeld verschijnt. Een lezer van de website Kotaku bestuurde na het laden van zijn save-game plotseling een naakte versie van de onderzoeksjournaliste.

Het volgende gedeelte kan spoilers bevatten dus mocht je niets over het verhaal willen weten dan kun je beter stoppen met lezen.

De bug ontstond toen Kotaku-lezer 'kuroner' ervoor koos om in het hoofdstuk 'On The Loose' Ethan niet met Madison te laten zoenen. Hierop werd de liefdesscène alsnog geactiveerd. Hij was het er niet mee eens en herlaadde zijn opgeslagen save-game. Vervolgens stond hij met een naakte en speelbare Madison in de hotelkamer.

Het is niet voor het eerst dat Madison naakt te zien is. De sexy journaliste verscheen eerder dit jaar in het januarinummer van de Amerikaanse Playboy.

Madison Page volledig naakt door bug
Madison Paige volledig naakt door bug (Foto: Novum)

Dembťlť niet blij met uitspraken Advocaat

Moussa Dembélé kreeg de voorbije tijd de nodige kritiek te verwerken van AZ-trainer en bondscoach Dick Advocaat. De Belg was niet blij met de uitlatingen van Advocaat, maar hij vermoedt dat het hem alleen maar beter maakt.

 "Hij moet veranderen" en "Dembélé kent zijn positie niet", waren uitspraken waar de Belgische aanvaller niet blij van werd. "Als trainer heeft hij het recht om die dingen te zeggen, al ben ik er natuurlijk niet blij mee", reageerde hij tegenover Voetbal België. "Eerder heeft hij ook al uitspraken gedaan in de media die niet echt positief voor mij waren", vervolgt Dembélé.

"Het maakte me alleen sterker. Ik heb de afgelopen jaren vele trainers gehad en moest op verschillende posities spelen, waardoor ik zelf niet meer weet wat mijn beste positie is." Dembélé die het liefst als middenvelder of linksbuiten wil spelen, had onlangs een gesprek met Advocaat. "Ik ben echter niet de persoon die gaat zeggen waar hij moet spelen. Ik ben geen grote ster."

NEC maand zonder Heubach

Jeroen Heubach staat vier tot zes weken aan de kant. Dat maakte zijn club NEC dinsdag bekend. De 35-jarige verdediger liep zondag in het duel met zijn oude ploeg FC Twente een kuitbeenblessure op, waardoor hij al voor rust uitviel. Een echo wees maandag uit dat hij zijn rechterkuitspier heeft beschadigd.

Heubach speelt pas sinds de winterstop bij NEC, dat hem huurt van Twente. Half januari maakte de routinier zijn debuut en sindsdien speelde hij vijf wedstrijden voor de Nijmegenaren. De Enschedeër speelde tussen 1994 en 2009 in totaal 13,5 seizoenen voor Twente. Tussendoor speelde hij twee jaar bij MVV.

Studenten sturen deur op reis

Een losse voordeur in een trein heeft afgelopen nacht aardig wat vragen opgeroepen bij de spoorwegagenten die hem vonden. De deur was rond 1.30 uur op weg van Delft naar Den Haag. De politiemensen zetten de deur op de eerste trein terug naar Delft.

Tegelijk gingen agenten in Delft kijken bij een pand aan de Buitenwatersloot. Daar was een studentenfeestje aan de gang en de studenten misten hun voordeur. De agenten vogelden al snel uit dat leden van een andere studentensociëteit hun collega's een loer hadden gedraaid. Ze hadden de deur meegenomen en op de trein gezet.

Balkenende wil door met opheffing Antillen

Demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) vindt dat de hervorming van de Nederlandse Antillen gewoon moet doorgaan, ondanks de val van het kabinet. Dat heeft hij vandaag gezegd in een interview op RTL-Z.

De oppositiepartij VVD ziet de hervorming van de Antillen als een zogeheten controversieel onderwerp, dat niet meer mag worden behandeld nu het kabinet demissionair is. Balkenende noemde dat merkwaardig, omdat de VVD altijd voor de hervorming was. "We zijn goed op streek. Laten we alsjeblieft onze verantwoordelijkheid nemen."

Volgens het kabinetsplan worden Curaçao en Sint Maarten per 10 oktober een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, zoals Aruba dat al langer is. Saba, Sint Eustatius en Bonaire worden dan bijzondere Nederlandse gemeenten. De Tweede Kamer moet nog stemmen over de wetten die dit regelen.

Balkenende zei verder dat ook de verhoging van de AOW-leeftijd wat hem betreft gewoon kan worden behandeld. Of dat ook gebeurt, hangt af van de Tweede Kamer, tekende hij erbij aan.

CNN gaat Lotus F1 sponsoren

Lotus F1 heeft voor dit Formule 1-seizoen een grote sponsor binnen weten te halen. Nieuwszender CNN zal de nieuwe renstal gaan sponsoren. Het logo van het Amerikaanse bedrijf zal te zien zijn op de auto's en de pakken van de coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen.

"We zijn blij dat we CNN in de Lotus-familie op kunnen nemen," zegt teambaas Tony Fernandes. "Het is positief dat een prestigieus merk als CNN dat bij miljoenen mensen ter wereld bekend is, met ons samen wil werken. We hopen in de komende maanden en jaren met CNN samen te kunnen gaan werken."

Ov-chipkaart goedkoper dan ooit!

Ik geef toe dat ik de komst van de ov-chipkaart met angst en beven tegemoet zag. Veel te dure kaarten, tariefsverhogingen, niet werkende apparatuur, de overheid als Grote Broer, hulpeloze bejaarden en veel fraude. Nu ik zelf ruim twee maanden aan de kaart ben gewend, snap ik echt niet meer hoe ik nou aan die angst kwam. Wat nou angst? Al mijn toekomstvisioenen komen uit, maar dan met het geweldige effect dat het hilarischer is dan ik ooit had kunnen bedenken.

Den Haag stopt met preventief fouilleren

Rond het station Hollands Spoor in Den Haag wordt niet langer preventief gefouilleerd. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) geschreven in een brief aan de gemeenteraad.

De overlast in het gebied is afgenomen. Er worden minder wapens aangetroffen en de criminaliteit is afgenomen. Het is daarom niet langer noodzakelijk om het gebied rond het station nog langer aan te wijzen als zogeheten veiligheidsrisicogebied, meldt de gemeente.

Het aantal processen-verbaal wegens wapenbezit daalde van in 2006 naar 41 in 2008 en 26 vorig jaar. Van Aartsen heeft daarom de conclusie getrokken te stoppen met "het paardenmiddel preventief fouilleren". De burgemeester heeft het stationsgebied vorige week wel opnieuw aangewezen als plek waar overlastgevers een gebiedsverbod kan worden opgelegd. Het gaat hierbij vooral om drugsdealers en -gebruikers.

Van Aartsens partijgenoot in de Tweede Kamer Fred Teeven pleitte gisteren nog voor een uitbreiding van het preventief fouilleren. Hij wil het niet aan gemeenten overlaten waar preventief mag worden gefouilleerd, maar pleit voor een landelijke regeling die het preventief fouilleren altijd en overal mogelijk maakt.

Nog acht mensen vermist na storm in Frankrijk

Reddingswerkers zoeken vandaag aan de westkust van Frankrijk naar acht personen die nog vermist worden na de storm Xynthia. Het noodweer kostte eergisteren in Frankrijk aan ten minste 51 mensen het leven.

In Duitsland vielen ten minste vijf doden, in Spanje drie, en in België en Portugal ieder een. De zwaarste storm die Frankrijk sinds 1999 trof, zorgde voor golven tot acht meter hoog. Verschillende bewoners aan de Atlantische kust werden verrast door het snel stijgende water, onder meer in L'Aiguillon-sur-Mer. Zeeweringen die soms nog dateren uit de tijd van Napoleon begaven het onder het natuurgeweld.

Lokale bestuurders legden een verband tussen de verouderde kademuren en het grote aantal slachtoffers. De Franse president Nicolas Sarkozy zei echter dat het te vroeg is om te speculeren over de oorzaak.

Duits hof haalt opslag telecomgegevens onderuit

Het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe heeft de opslag van telefoongegevens en e-mailverkeer om criminele netwerken op te sporen vandaag ongrondwettig verklaard. Alle bewaarde gegevens dienen onmiddellijk te worden gewist.

De wet uit 2008 bepaalde dat gegevens van telefoongesprekken en e-mailverkeer zes maanden moeten worden opgeslagen, opdat de autoriteiten ze voor opsporingsdoeleinden kunnen gebruiken. De wet kwam voort uit een richtlijn van de Europese Unie. Maar volgens het Duitse hof is de wet in zijn huidige vorm in strijd met het grondwettelijk beschermde telefoongeheim.

Opslag van telefoon- en e-mailgegevens is volgens het hof niet principieel strijdig met de grondwet, maar een eventuele nieuwe wet zal wel aan strengere eisen moeten voldoen.

Van der Zande naar GP3-series

Renger van der Zande heeft een contract getekend bij RS Mücke Motorsport om dit jaar in de GP3 Series te gaan races. De nieuwe raceklasse is in het Europese voorprogramma van de Formule 1 opgenomen en moet de opstap vormen naar de GP2 Series. Vermoedelijk zal de teamgenoot van Van der Zande Mika Mäki worden.

RS Mücke is het team van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher en Peter Mücke. "Ik zie een uitdaging in de GP3, omdat alle teams weer bij nul moeten beginnen met de opbouw van kennis over deze klasse. Verder is de tijd die we op de baan kunnen doorbrengen voorafgaand aan de kwalificaties en de races zeer kort. Dus je krijgt maar beperkt de gelegenheid om de set-up van de auto te ontwikkelen. Condities die van een coureur vragen dat hij koelbloedig is en strakke feedback kan geven aan zijn engineers. Ik hoop daarin onderscheidend te kunnen zijn," meldt Van der Zande.

De Nederlander maakte vorig jaar indruk in de Britse en Europese Formule 3 en kon daardoor rekenen op de belangstelling van de grotere GP3-teams. "Ralf Schumacher en Peter Mücke, die een nieuwe teamcombinatie vormen, overtuigden me het meest. Verder is het een voordeel dat ze allebei, net zo als ik, een meerjarige verbintenis met Mercedes hebben. Zo blijft ook dit avontuur weer in de familie," zei Van der Zande die gesteund wordt door enkele Nederlandse bedrijven. Later deze week zal hij op Paul Richard kennismaken met de nieuwe bolide. "Ik ben benieuwd. Aan de package van team en sponsors zal het niet liggen."

RWE krijgt geen belang in kerncentrale Borssele

Het Duitse RWE krijgt geen aandeel in de kerncentrale in Borssele. Dat heeft het gerechtshof van Arnhem vandaag in een bodemprocedure bepaald. De rechtbank had in een kort geding in juli al bepaald dat de energiereus geen rol krijgt in het beheer van de kerncentrale.

De energiebedrijven Essent en Delta hebben ieder een belang van vijftig procent in de Elektricteits Productiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ), dat eigenaar is van de kerncentrale. RWE, dat Essent heeft overgenomen, wilde ook het belang in de kerncentrale overnemen.

Delta wilde het belang van Essent echter zelf verwerven en sleepte Essent en RWE voor de rechter. Hetzelfde gebeurde met de 136 aandeelhouders van Essent, provincies en gemeenten.

Delta voerde aan dat is afgesproken dat de kerncentrale volledig bij de overheid blijft. Omdat een groot deel van de aandelen van RWE niet in publieke handen is, zou RWE de kerncentrale niet over mogen nemen. Essent stelde dat de uitspraken van Delta juridisch niet kunnen worden onderbouwd, maar het hof stelde Delta in het gelijk.

Cocu en De Boer langer bij Oranje

Frank de Boer en Phillip Cocu hebben hun contract als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal met twee jaar verlengd. Beide oud-internationals zijn nu tot medio 2012 aan Oranje verbonden. Met de verlenging heeft de KNVB de weg vrij gemaakt voor een langer bondscoachschap van Bert van Marwijk.

Deze had expliciet in zijn onderhandelingen genoemd dat De Boer en Cocu voor afgelopen weekend een akkoord met de KNVB moesten hebben bereikt over verlenging van hun contracten. Hierdoor lijkt de bekendmaking van het nieuwe contract van Van Marwijk tot en met het EK van 2012 in Polen en Oekraïne slechts een kwestie van tijd.

[Upd] Keepersprobleem voor sc Heerenveen

Sc Heerenveen-doelman Martin Lejsal viel in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo uit nadat hij bij een redding ongelukkig terecht kwam. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de schouder van de Tsjech niet is beschadigd. Het is echter onzeker of hij aankomend weekend tegen AZ onder de lat kan staan.

Daarnaast ligt ook eerste doelman Brian Vandenbussche in de lappenmand. Uiterlijk vrijdag zal blijken of hij inzetbaar is tegen de Alkmaarders. Door de blessure van Lejsal stond afgelopen zaterdag de 19-jarige doelman Diederik Bangma in de tweede helft in het doel van de Friezen.

Update:

Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de schouder van doelman Martin Lejsal niet beschadigd is geraakt. De Tsjech heeft nog wel last van zijn schouder en daarom is nog onduidelijk of hij komend weekend weer onder de lat plaats kan gaan nemen.

Schenk: "Kramer moet terug naar basis"

Volgens Ard Schenk doet Sven Kramer er goed aan om terug te gaan naar de basis. De Fries behaalde bij de Olympische Spelen in Vancouver één gouden medaille, terwijl er gerekend was op drie. Door allerlei fouten die voornamelijk buiten zijn schuld liggen, heeft Kramer zich volgens Schenk ernstig tekort gedaan.

"Als ik bijvoorbeeld naar de ploegachtervolging kijk, dan moet ik vaststellen dat de voorbereiding te gebrekkig is geweest en de uitvoering te lichtvaardig is opgenomen. Illustratief daarvoor was de ruzie na afloop tussen Jac Orie en Gerard Kemkers, die elkaar na de uitschakeling voor de finale eens even goed de waarheid zeiden. Op dat moment stond de verantwoordelijke bondscoach (Wopke de Vegt, red.) met een mobieltje aan zijn oor. Of moest hij sms'en? Dat zegt veel over zijn rol in het proces," met Schenk in zijn column op de website van Essent.

De olympisch kampioen van Saporro (1972) is van mening dat Kramer nu de juiste weg in zal slaan. "Ik weet niet of hij door kan en wil met Kemkers, maar als dat gebeurt, dan is het wel in een aangepaste vorm. Elke houdbaarheid van een coach heeft zijn datum. Sven heeft de komende vier jaar nieuwe spirit nodig, nieuwe motivatie. Hij moet niet al te veel mensen meer om zich heen verzamelen. Gewoon terug naar de basis."

VVV-Venlo wil dameselftal

VVV-Venlo heeft zich bij de KNVB gemeld om deel te gaan nemen aan de Eredivisie vrouwen. De ploeg uit Venlo zal hiervoor samen gaan werken met voetbalclubs uit Reuver en uit Venray.

Het is niet de eerste Limburgse club die een vrouwenelftal op de been brengt, want vorig jaar was het Roda JC dat één seizoen deelnam aan de competitie bij de vrouwen. Voor volgend jaar wil de KNVB uitbreiden van zes naar acht teams, waardoor het niveau in het vrouwenvoetbal in de breedte omhoog moet gaan.

Jongeren legen brandblusser op treinpassagiers

Een groep jongeren heeft gisteravond in Hoorn met een brandblusser op treinpassagiers gespoten. Ook mishandelden ze volgens een politiewoordvoerder een conducteur.

De jongeren spoten rond 22.45 uur een brandblusser leeg op het treinstation. Toen ze de trein uitrenden, mishandelden ze een conducteur die hen tegen wilde houden. De groep nam vervolgens de benen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

EnschedeŽr vast voor brute verkrachting

Een 19-jarige Enschedeër die al vastzat voor een mishandeling met een knuppel wordt ook verdacht van de brute verkrachting van een plaatsgenote. De politie verdenkt hem van de mishandeling en verkrachting van een 43-jarige vrouw in haar woning aan de Paulus Potterstraat in Enschede, negen dagen geleden.

De vrouw raakte ernstig gewond, maar kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De dader drong vorige week zondag rond 6.00 uur via de achterkant de woning binnen. Het betreft een blanke Nederlandssprekende man.

Vrijdag werd de verdachte opgepakt voor een mishandeling een week eerder. In een fietstunnel onder de A35 zou hij rond 7.20 uur een 41-jarige vrouw met een houten knuppel op het hoofd hebben geslagen. Ze wist echter door te fietsen.

Karadzic: moslims begonnen met vechten

De moslims zijn begonnen met het geweld dat tot de oorlog leidde die Bosnië van 1992 tot 1995 teisterde. Dit stelde Radovan Karadzic vandaag op de tweede dag van zijn openingsverklaring voor het Joegoslavië-Tribunaal.

Gisteren had de ex-president van Republika Srpska al met de beschuldigende vinger naar de moslims gewezen, die volgens hem "100 procent macht" wilden in Bosnië. Karadzic herinnerde gisteren aan de eerste schoten die in 1992 in Sarajevo werden gelost in het gewapend conflict tussen Serviërs en moslims: een Bosnische moslim schoot bij een Servische bruiloft om zich heen.

Later vandaag gaat Karadzic in op de val van Srebrenica in 1995. Volgens de VN-aanklagers is toen genocide gepleegd op duizenden moslims.

Man met geladen wapen op Schiphol opgepakt

Op Schiphol is gisteren een man aangehouden die met een geladen pistool rondliep. De 30-jarige man viel op doordat op camerabeelden te zien was dat hij en twee andere mannen zich verdacht gedroegen. Bij een controle bleek de man een geladen vuurwapen in zijn binnenzak te hebben, zo liet een woordvoerder van de marechaussee Radio 1 weten.

Volgens de zegsman liepen de mannen door het winkelgebied Schipholplaza en vielen ze op, omdat ze heen en weer liepen en veel aan het bellen waren. Wat de mannen van plan waren is niet bekend.

De gewapende man, zonder vaste woonplaats, zit nog vast. De andere twee mannen van 24 en 26 jaar uit Dordrecht en Den Haag waren aangehouden als medeverdachten, maar zijn na verhoor vrijgelaten.

Boek: Marie Hermanson - Paddestoelen voor Madeleine

Paddestoelen. Ze zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Ze zijn leuk om naar te kijken, lekker door het eten en dienen vaak als huis voor mythische wezens. Maar voor Gunnar en zijn vader, de twee hoofdpersonen uit de roman Paddestoelen voor Madeleine van de Zweedse schrijfster Marie Hermanson, zijn paddestoelen meer dan dat. Voor hen symboliseren ze bijna alle aspecten van het leven, maar bovenal zorgen ze voor hun voornaamste connectie met vrouwen.

 

[NASCAR] Uitslag Shelby American

Afgelopen weekend kwamen de NASCAR-coureurs in actie op de Las Vegas Motor Speedway. Jimmie Johnson wist zijn 49e Sprint Cup-race te winnen in 294 starts. De regerend kampioen klopte in The Shelby American Kevin Harvick en Jeff Gordon die bijna de gehele race aan de leiding had gelegen. In het klassement na drie races gaat Harvick nog aan de leiding voor Clint Bowyer en Mark Martin.

Uitslag Shelby American:

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 20 Jimmie Johnson Chevrolet 190/5 267  
2 34 Kevin Harvick Chevrolet 175/5 267  
3 2 Jeff Gordon Chevrolet 175/10 267  
4 8 Mark Martin Chevrolet 160/0 267  
5 11 Matt Kenseth Ford 160/5 267  
6 6 Joey Logano Toyota 150/0 267  
7 9 Tony Stewart Chevrolet 151/5 267  
8 13 Clint Bowyer Chevrolet 147/5 267  
9 19 Kasey Kahne Ford 138/0 267  
10 7 Greg Biffle Ford 139/5 267  
11 22 Jeff Burton Chevrolet 130/0 267  
12 12 Carl Edwards Ford 127/0 267  
13 17 David Reutimann Toyota 124/0 267  
14 32 Marcos Ambrose Toyota 121/0 267  
15 5 Kyle Busch Toyota 123/5 267  
16 4 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 115/0 267  
17 26 Paul Menard Ford 112/0 267  
18 3 Ryan Newman Chevrolet 109/0 267  
19 27 Denny Hamlin Toyota 106/0 267  
20 35 Martin Truex Jr. Toyota 103/0 267  
21 28 Regan Smith Chevrolet 100/0 267  
22 23 Scott Speed Toyota 102/5 266  
23 18 David Ragan Ford 94/0 266  
24 25 Travis Kvapil Ford 91/0 265  
25 40 A.J. Allmendinger Ford 88/0 265  
26 16 Brad Keselowski Dodge 85/0 265  
27 37 Elliott Sadler Ford 82/0 265  
28 14 Sam Hornish Jr. Dodge 79/0 264  
29 36 Dave Blaney Toyota 76/0 264  
30 38 David Gilliland Ford 73/0 263  
31 31 Brian Vickers Toyota 70/0 262  
32 42 Robby Gordon Toyota 67/0 262  
33 21 Max Papis Toyota 64/0 262  
34 24 Jamie McMurray Chevrolet 61/0 260  
35 1 Kurt Busch Dodge 58/0 259  
36 39 Kevin Conway * Ford 55/0 256  
37 10 Juan Montoya Chevrolet 52/0 247  
38 29 Bobby Labonte Chevrolet 49/0 216  
DNF 30 Mike Bliss Chevrolet 46/0 135 Accident
DNF 41 Boris Said Ford 43/0 134 Rear Gear
DNF 15 Joe Nemechek Toyota 40/0 65 Overheating
DNF 33 Michael McDowell Toyota 37/0 40 Brakes
DNF 43 Aric Almirola Chevrolet 34/0 23 Vibration

DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 3 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 506 Leader 3 0 0 2
2 Clint Bowyer 459 -47 3 0 0 1
3 Mark Martin 457 -49 3 1 0 2
4 Matt Kenseth 448 -58 3 0 0 1
5 Jimmie Johnson 443 -63 3 0 2 2
6 Greg Biffle 443 -63 3 0 0 1
7 Jeff Burton 430 -76 3 0 0 1
8 Joey Logano 413 -93 3 0 0 1
9 David Reutimann 397 -109 3 0 0 1
10 Carl Edwards 389 -117 3 0 0 0
11 Tony Stewart 386 -120 3 0 0 0
12 Kyle Busch 375 -131 3 0 0 0

'Seks in 'God of War III' meer diepgang'

De seks in 'God of War III' gaat een belangrijke functie vervullen. Die boodschap verkondigde game-director Stig Asmussen van Sony Entertainment op een evenement in Los Angeles.

De seksscènes in de eerste twee delen bestonden uit enkele grappige mini-games. Het was voor Asmussen belangrijk dat de seksuele escapades van Kratos in deel drie meer om het lijf zouden hebben. "De seks in de eerste twee delen was er voornamelijk om Kratos als een echte man in beeld te brengen. Voor deel drie wilden we dat het een diepere betekenis zou krijgen."

Na overleg met de schrijvers besloot Asmussen om de seks deel van het verhaal uit te laten maken. "De seksscènes helpen het verhaal verder. Ze geven je meer inzicht en zijn niet langer inwisselbare momenten."

Mensen die benieuwd zijn moeten nog eventjes wachten. 'God of War III' komt 17 maart pas uit.

'Seks in 'God of War III' meer diepgang'
'Seks in 'God of War III' meer diepgang' (Foto: Novum)

[NHL] Red Wings te sterk voor Avalanche

Na de Olympische break is het ijshockeyseizoen weer van start gegaan. Er werd begonnen met een interessante wedstrijd tussen twee rivalen: de Detroit Red Wings en de Colorado Avalanche, een rivaliteit die zijn hoogtepunt kende in 1997 met een enorme vechtpartij als gevolg van een smerige bodycheck van Claude Lemieux een jaar eerder.

Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de Red Wings, een overwinning die hard nodig was in de playoff-race waarin ze achtste staan in de conference, de laatste plaats die recht geeft op een plekje in de playoffs. Bovendien zijn de door veel blessures geplaagde Detroit-spelers nu weer vrijwel allemaal fit. Vooral aanvaller Johan Franzen en verdediger Andreas Lilja werden node gemist.

De Red Wings kwamen in de eerste periode met 2-0 voor via goals van Tomas Holmstrom en Johan Franzen. In de tweede periode was het bijna 3-0, maar Holmstrom stond bij deze goal te dichtbij goalie Craig Anderson, waardoor de goal werd afgekeurd. "De scheidsrechter vond dat de goalie zo geen kans had om een redding te maken. De regels zijn dat je buiten de crease (blauwe deel rondom het doel) moet staan, dus de scheids had gelijk", aldus coach Mike Babcock die een dag eerder als coach van Team Canada nog goud won op de Olympische Spelen.

Prompt kwam Colorado terug in de wedstrijd via goals van T.J. Galiardi en Chris Stewart. Uiteindelijk wonnen de Red Wings alsnog via een goal van veteraan Nicklas Lidstrom. De verdediger kon in de powerplay binnenschieten nadat Holmstrom te puck voor hem achterliet. "Goede timing. Het is altijd leuk om te winnen, maar vooral in wedstrijden als deze".

DVD: Jennifers Body

Megan Fox heeft haar bekendheid voornamelijk te danken aan haar fantastische looks, die haar matige acteerprestaties in bijvoorbeeld de Transformersserie en How to lose friends and alienate people ruimschoots compenseren. Recentelijk mocht ze voor het eerst een hoofdrol op haar naam schrijven als de bezeten higschoolgirl Jennifer in Jennifer's Body.

In oktober verscheen er hier al een review van de bioscoopversie, nu is de tijd aangebroken voor Jennifer's Body voor thuis. Hell Yes! of toch niet?

Gebouw in Jemen na explosie ingestort

In de stad Taiz in het zuiden van Jemen is vanochtend een gebouw van drie verdiepingen ingestort na een explosie. Daarbij zijn ten minste acht mensen om het leven gekomen en vijftien gewond geraakt.

Volgens de autoriteiten lagen in de kelder van het gebouw explosieven opgeslagen. Ze behoorden tot de voorraad van een wapenhandelaar. Waardoor ze tot ontploffing kwamen, is nog niet bekend.

Door de kracht van de explosie stortte het gehele gebouw, dat zes appartementen telde, in. Twee aanpalende gebouwen raakten beschadigd en moesten worden ontruimd.

Aanhoudingen na schietpartij Rotterdam

De politie heeft vier Rotterdammers aangehouden voor een schietpartij waarbij vanochtend een man gewond raakte aan zijn heup. De 32-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is naar een ziekenhuis gebracht en wordt in de loop van de dag gehoord als getuige, meldt de politie.

Volgens de politie was een ruzie de oorzaak voor de schietpartij in Rotterdam, maar waar de ruzie over ging is niet bekendgemaakt. De schietpartij vond rond 4.15 uur plaats op de kruising van de Putselaan en de Putsebocht. Agenten troffen het slachtoffer daar gewond aan.

De politiemannen zagen hoe een auto met hoge snelheid wegreed, maar wisten het voertuig op de Brielselaan te laten stoppen. De vier Rotterdammers van 31 tot 34 jaar werden met getrokken wapens gedwongen uit te stappen en vervolgens aangehouden.

'Hamilton breekt met management vader'

Volgens bronnen rondom Autosport zal Lewis Hamilton binnenkort breken met het management van zijn vader. De succesvolle Britse coureur wordt al jaren door zijn vader begeleid in zijn carriere, maar gezamenlijk hebben vader en zoon Hamilton besloten een einde te maken aan hun professionele samenwerking. Vader Hamilton zal actief blijven totdat Hamilton een nieuwe manager gevonden heeft, maar zal wel minder nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig zijn.

"Ik ben nu vijfentwintig en ik denk dat het onomkeerbaar is dat er een moment zou komen waarop ik iets moest veranderen. De laatste paar jaar zijn we al bezig geweest om te zoeken naar iemand die mijn vader zou kunnen vervangen. Maar tot op heden heb ik nog niemand gevonden waar ik mij op mijn gemak bij voelde. De meeste managers huur je in als medewerker, maar mijn vader blijft mijn vader. Nu zijn we een punt gekomen waarop wij denken dat wij gewoon de stap te moeten maken", aldus Hamilton.

Gebied in Eygelshoven afgezet om gaslek

Door een gaslek in het Limburgse grensdorp Eygelshoven is vandaag een gebied met een straal van vijfhonderd meter afgezet geweest. Enkele woningen werden korte tijd ontruimd. Ook het treinverkeer dat de straat kruist was stilgelegd, laat de brandweer weten. Het gaat om een spoor dat vanuit Duitsland naar Heerlen loopt.

Het gaslek ontstond rond 9.00 uur bij graafwerkzaamheden op een bouwterrein. Binnen drie kwartier was het lek gedicht en konden de geëvacueerde omwonenden naar huis. Ook een stroomkabel is geraakt, maar dat heeft volgens netbeheerder Enexis voor hoogstens tien huizen problemen opgeleverd.

Door een omleiding is er geen gasstoring geweest.

Deco wil na WK terugkeren naar BraziliŽ

Na het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Zuid-Afrika wil Deco weg bij Chelsea. De Portugese spelmaker, die onder coach Carlo Ancelotti weinig aan spelen toekomt, wil terugkeren naar Brazilië, het land waar hij is geboren en opgegroeid.

Deco stond dit seizoen pas tien keer in de basis bij Chelsea. "Ik wil terug naar Brazilië. Ik kan nog een paar jaren op hoog niveau voetballen, maar ik wil vooral meer in de buurt van mijn kinderen zijn", aldus Deco tegenover Skysports.

Dode vrouw in woning Emmen

In een woning in Emmen is gisteravond een dode vrouw gevonden. Haar 48-jarige medebewoner lag volgens de politie in coma. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

De bewoners van het huis aan het Valkenveld werden even voor 20.00 uur gevonden. De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd en houdt alle opties open.

De recherche onderzoekt de woning. Op het lichaam van de vrouw wordt vanmiddag sectie verricht. De man ligt nog in coma. Als hij bijkomt en er aan toe is, wordt hij als getuige gehoord.

In het huis waren gisteravond geen kinderen aanwezig. Wel zou er een kind bij de vrouw wonen.

Spyker wil 190.000 Saabs per jaar bouwen

Spyker Cars nv verwacht de productie bij Saab te kunnen opvoeren naar uiteindelijk 190.000 stuks per jaar en speelt daarnaast steeds nadrukkelijker met de gedachte om over een paar jaar een klein model in de markt te zetten, zo blijkt uit uitspraken van CEO Victor Muller aan de vooravond van de autosalon in Genève, opgetekend door De Telegraaf.

De opmerking over de jaarproductie van Saab is opmerkelijk omdat onlangs nog werd uitgegaan van lagere productiecijfers voor het Zweedse automerk dat nu eigendom is van Spyker. In een persbericht van 1 februari stelt Spyker namelijk terug te willen keren naar een productie van voor de crisis van 100.000 tot 125.000 auto's per jaar.

De krant stelt verder dat de CEO zeer optimistisch is over de toekomst. "In week 12 start de productie van de Saab 9-5. Volgend jaar staan de 9-5 Sport Estate en de 9-4X op de rol; in 2012 komt een nieuwe Saab 9-3. Voor 2013 of 2014 staat een compact model, de 9-2."

Van de nieuwe Saab 9-5 worden dit jaar naar verwachting 20.000 stuks geproduceerd. Over de verwachte productieaantallen van de 9-3, inclusief de cabrio, laat Muller zich nog niet uit, aldus De Telegraaf.


Saab 9-5 Aero Turbo XWD

Justitie incasseert 50 miljoen met pluk-ze-wet

Justitie heeft vorig jaar 50 miljoen euro via de pluk-ze-wet geïncasseerd. Dat is veel meer dan in 2008, toen 31 miljoen euro werd binnengehaald. Door nieuwe wetgeving moet dit in de toekomst nog meer worden.

Vijftien miljoen euro werd geïnd door schikkingen te treffen met criminelen. In zulke gevallen betaalt de verdachte justitie een bedrag. In ruil daarvoor hoeft hij niet voor de rechter te verschijnen.

Justitie incasseerde elf miljoen euro aan verbeurdverklaringen. Dat gebeurt als een rechter bepaalt het vermogen van een verdachte af te pakken. In 2008 werd langs deze weg acht miljoen euro geïncasseerd.

Zodra een onderzoek naar een crimineel met veel vermogen vaart krijgt, legt justitie beslag op zijn vermogen. Pas als iemand schuldig is bevonden, kan hij worden geplukt. Doordat strafzaken jaren kunnen duren, had justitie in 2009 in totaal beslag gelegd op zeshonderd miljoen euro en dat cijfer groeit.

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft onlangs een wetsvoorstel ingediend om de mogelijkheden van justitie te verruimen. Zodra iemand is veroordeeld, mag justitie niet meer nagaan of hij elders nog meer vermogen heeft verstopt. De wetswijziging moet dat veranderen.

'Nederlander doodgeschoten in BraziliŽ'

In Brazilië is een man uit Nederland doodgeschoten. De man en zijn Braziliaanse vriendin zijn volgens de familie van de vrouw bij een gerichte actie geliquideerd, zeggen ze in Braziliaanse media.

De man werd twee keer in het hoofd geschoten door een motorrijder toen hij de deur opendeed. De schutter ging daarna het huis in en schoot de vrouw ook dood.

De schietpartij vond plaats in de regio Aracagi bij de plaats Vila Luizao. Het motief voor de moord is onbekend. De schutter ging er na de daad vandoor op een motor.

Het stoffelijk overschot van de Nederlander ligt nog in een mortuarium in Brazilië. Zijn familie reist naar Brazilië om het lichaam op te halen.

Authenticator World of Warcraft onder vuur

Zou er voor een World of Warcraft-speler iets ergers bestaan dan een account dat gehacked wordt? Waarschijnlijk niet. Om het aanmelden zo veilig mogelijk te maken is er onder andere een "authenticator" beschikbaar. Dit apparaatje genereert een random nummer wat samen met je regulier wachtwoord ingevuld moet worden om aan te kunnen melden. Dit heeft veel weg van beveiligingen zoals internetbankieren die kennen en wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd.

Op het forum van World of Warcraft heeft een medewerker van Blizzard nu bevestigd dat een claim over het hacken van een account met een authenticator geëscaleerd is, kortom dat lijkt een feit te zijn. Het hacken komt eigenlijk neer op een keylogger. Zodra iemand aan wil melden met behulp van de authenticator wordt de code die de speler intoetst afgevangen en tevens wordt een verkeerde code naar de servers van Blizzard gestuurd. De speler krijgt dan ook een melding dat de code niet klopt en zal het opnieuw proberen. In de tussentijd heeft de person die de hack geschreven heeft de tijd om met de juiste gegevens aan te melden en op die manier zichzelf toegang te verschaffen tot het account van de speler. 

Het lijkt vooralsnog vrij eenvoudig om de hack te detecteren. Zoek op de PC naar het bestand emcor.dll. Indien deze aanwezig is, dan is het waarschijnlijk dat de logger actief is en het WoW-account al gehacked is. Blizzard is aan het onderzoeken of dit bestand inderdaad de boosdoener is en op welke manier de hack voorkomen kan worden.

WoW authenticator

Forse stijging squashers Bennett en Schweertman

Squashers Dylan Bennett en Piedro Schweertman hebben een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst van maart 2010. Dat maakten de Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gisteren bekend.

De 25-jarige Bennett won afgelopen weekend in Peru voor de vierde keer een toernooi op de PSA World Tour. De Eindhovenaar verdiende daarmee 105 punten voor de wereldranglijst, hetgeen resulteerde in een verbetering van zeven plaatsen. De Nederlander staat nu drieënzeventigste. Ook Bennett’s landgenoot, de één jaar oudere Piedro Schweertman, steeg op de mondiale ranking. De linkshandige Zeeuw ging vijf posities vooruit en staat nu nog maar net buiten de top-100. Schweertman is de nummer 101 van de wereld.

Laurens Jan Anjema is vanzelfsprekend nog steeds de hoogst gerangschikte Nederlander. De 27-jarige Hagenaar, de komende drie weken actief in Canada, zakte wel twee plekken en staat nu vijftiende. De PSA Ranking wordt aangevoerd door de Egyptenaar Ramy Ashour, de Engelsman Nick Matthew is de nummer twee.

Bij de dames blijft Natalie Grinham de tweede positie op de wereldranglijst bezetten. De 31-jarige Almeerse is inmiddels al bijna vijf maanden niet meer in actie gekomen als gevolg van haar zwangerschap, maar haalde in de periode juni t/m september 2009 zoveel punten dat ze Jenny Duncalf (3), haar zus Rachael Grinham (4) en Brits kampioene Alison Waters (5) nog steeds voor blijft. Vanessa Atkinson (12), Annelize Naudé (40), Orla Noom (41) en Milou van der Heijden (94) zijn de overige Nederlandse speelsters in de top-100. De Maleisische Nicol David is nog steeds de onbedreigde mondiale lijstaanvoerster.

Vermaelen wil landstitel winnen voor Ramsey

De beenbreuk van Aaron Ramsey in het duel met Stoke City schokte de voetbalkijker en niet in het minste geval zijn ploeggenoten. Thomas Vermaelen wil de landstitel graag winnen voor de pechvogel van Arsenal.

Vermaelen zat er tijdens het duel, net als zijn ploeggenoten, verslagen bij. De knop ging uiteindelijk om en The Gunners boekten alsnog een 3-1 overwinning bij Stoke City. De voormalig Ajacied denkt dat de titelstrijd vooral mentaal wordt. "Het is een kwestie van mentaliteit", vertelt hij aan ArsenalTV. "Het zijn fysieke wedstrijden en daar moet je mentaal op voorbereid zijn."

Vermaelen wil de titel winnen voor zijn club, maar speciaal voor Ramsey. "We proberen elke wedstrijd te winnen, voor Aaron. We moeten elk duel en de landstitel winnen."

Financieel directeur Ajax: "Cijfers dramatisch"

De clubs in Nederland hebben het financieel zwaar. Ook Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, heeft de nodige kopzorgen als het gaat om de financiën in Amsterdam. Het halen van de Champions League is een 'must'.

Slop liet zich in Studio Ajax uit over de situatie bij de Amsterdammers. Hij schijnt er 's nachts zelfs minder goed van te kunnen slapen. "Wanneer Ajax niet op korte termijn in de Champions League actief is, heeft dat grote gevolgen voor de financiële situatie van de club."

Eerder werd bekend dat Ajax een verlies van tien miljoen euro heeft geleden. "Dat is vrij dramatisch", nam Slop geen blad voor de mond. Het feit dat Nicolas Lodeiro naar Amsterdam is gekomen, stemt hem wel tot tevredenheid. "Om die reden heeft Suárez bijgetekend", weet Slop. Opvallend is dat de financieel directeur nog geen maand geleden positief gestemd was over het financiële plaatje van Ajax.

'Belastingdienst misleidend over teruggave'

De Belastingdienst wekt in een brief de indruk dat er niks te verrekenen is terwijl Nederlanders recht kunnen hebben op zeventienhonderd euro teruggave. Daar schrijft het AD vandaag over.

In een brief die veel Nederlanders krijgen schrijft de dienst aan te nemen dat vorig jaar niets is veranderd en dat er dus niks te verrekenen is. Vakcentrale FNV raadt aan altijd aangifte te doen. Wie nog moet betalen wordt toch wel gevonden en als je geld moet krijgen wil je dat niet mislopen, is het idee.

Vooral werknemers met een kleine baan lopen kans geld mis te lopen. Stimuleringsmaatregelen die vooral voor vrouwen zijn bedoeld kunnen voor een teruggave van zevenhonderd tot zeventienhonderd euro zorgen. Ook mensen met een partner kunnen vaak schuiven waardoor ze meer terugkrijgen.

Wie een brief krijgt waarin staat dat waarschijnlijk niks te verrekenen valt, moet zelf in actie komen om alsnog de aangifteformulieren te ontvangen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de manier waarop de Rooms-Katholieke kerk omgaat met seksueel misbruik.

Homo’s mogen van Nederlandse pastoors geen hostie. Schandelijk. En dat terwijl ook in Nederland binnen de Rooms-Katholieke kerk mannen zich schuldig te maken aan seksueel misbruik. Nadat incidenten uit de jaren-60 en 70 boven water kwamen, ging de beerput open. Het regent klachten over misbruik binnen de Roomse kerk:

Cech wederom Tsjechisch Voetballer van het Jaar

Petr Cech is gisteren voor de derde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Tsjechisch Voetballer van het Jaar. De 27-jarige doelman van Chelsea en het nationale elftal kreeg de voorkeur boven aanvaller Milan Baros die voor Galatasaray speelt.

Marek Hamsik, middenvelder van het Italiaanse Napoli, werd uitgeroepen tot Slowaaks Voetballer van het Jaar. Hij had een belangrijk aandeel had in de kwalificatie voor de eindronde van het WK in Zuid-Afrika komende zomer.

Problemen bij Infinity Ward

Een aantal zware jongens hebben blijkbaar een bezoekje gebracht aan het kantoor van Infinity Ward. Deze kwamen nogal dreigend over en de sfeer rondom het kantoor van de Modern Warfare 2-ontwikkelaar is op zijn minst spannend te noemen aangezien niemand weet waarom deze figuren er zijn. De werknemers hebben zelf ook geen flauw idee en zijn nogal verward door de hele commotie.

Ietsje later was op het LinkedIn profiel van Jason West, president van Infinity Ward, te lezen dat hij geen baan meer zou hebben. Of dat er iets mee te maken hebben is niet bevestigd, maar die kans is zeker aanwezig. Op dat moment had Robert Bowling, community manager van IW, ook niet meer info.

Wel heeft Activision gisteren een rapport ingediend waarin te lezen is dat er een onderzoek gaande is naar twee belangrijke figuren binnen Infinity Ward met betrekking tot insubordinatie en het verbreken van contracten. Verwacht wordt dat Jason West er daar dus een van is, en Vince Campella de meest waarschijnlijke tweede persoon. In het rapport staat verder dat verwacht wordt dat er sleutelfiguren binnen IW zullen vertrekken maar dat dit geen effect op het bestaan van het bedrijf zal hebben.

 

Jason West

Jason West, werkeloos..

Landen schieten Chili te hulp

Chili heeft gisteren meer internationale hulp aangeboden gekregen om het hoofd te bieden aan de noodsituatie als gevolg van de aardbeving en tsunami. Australië heeft 3,3 miljoen euro toegezegd voor noodhulp en wederopbouw, de Europese Commissie en Japan zegden elk 3 miljoen euro toe en China een miljoen.

De Braziliaanse president Lula da Silva was het eerste buitenlandse staatshoofd dat gisteren een bezoek bracht aan het getroffen land. Argentinië zal medisch personeel sturen, voedsel en water. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties liet weten 30 ton voedsel in Ecuador klaar te hebben staan.

Volgens de Chileense president Michelle Bachelet is de luchtmacht begonnen met het vliegen van voedsel en hulp naar zwaar getroffen gebieden in het midden en zuiden van het land. Bachelet had onder meer gevraagd om veldhospitalen, satelliettelefoons, elektrische generatoren en waterzuiveringssystemen.

Het dodental als gevolg van het natuurgeweld van zaterdag is opgelopen tot zeker 723. Zo'n twee miljoen Chilenen zijn getroffen door de ramp, wat neerkomt op een op de acht inwoners.

PS3 problemen opgelost

Na speculaties, ontvreden PS3-bezitter en flamewars over en weer tussen fanboys lijken de problemen met de PlayStation 3 nu opgelost. Op het PlayStation blog van Sony is intussen te lezen dat het inderdaad ging om een fout met betrekking tot de schrikkeljaren in de oudere modellen PS3. Sony bevestigt tevens dat de problemen intussen opgelost zijn. Mocht de tijd op de XMB nog fout staan dan is deze nu handmatig aan te passen danwel te synchroniseren via het internet. Sony geeft excuses voor het ongemak.

 Mocht dit niet direct lukken dan zou het volgende moeten werken:

  1. Schakel de internetverbinding een keer uit en in
  2. Verbind de PlayStation 3 met PSN
  3. Als de trophies van bepaalde games niet correct weergegeven worden, start het spel een keer op, verlaat deze en probeer opnieuw om de trophies te synchroniseren. In uitzonderlijke gevallen is het nodig om de game een paar minuten te laten draaien en dan pas de game te verlaten.

 

Transformers naar Moskou

Opnames voor de derde Transformers-film zullen onder meer plaats vinden in Moskou. Dat heeft regisseur Michael Bay op zijn eigen website laten weten. Ook zal er in Chicago gefilmd worden. In beide steden zullen grote actiescènes opgenomen worden. Hieruit blijkt dat het eind vorig jaar uitgelekte script van de film nep is, want hierin kwamen geen scènes in de Russische hoofdstad voor.

Het is nog niet duidelijk of de film in 3D opgenomen zal worden, daar is Michael Bay nog over aan het twijfelen. De filmmaker is momenteel tests met 3D-camera's aan het doen, en als het resultaat hem bevalt zal hij de derde Transformers daarmee opnemen. Dit vertelde de regisseur afgelopen weekend aan MTV in Amerika: "We zijn nu tests aan het doen met allerlei dingen die op de kijker afkomen, zoals zand en andere kleine deeltjes die op de camera afkomen, hopelijk werkt dat."

Tegelijk verklaarde Bay waarom hij toch wel bereid bleek om dit jaar al een derde Transformers-film te maken, waar hij vorig jaar nog riep dat hij eerst een jaar rust wilde: "Ik ben bevriend met de jongens van filmstudio Paramount en die zeiden tegen mij: 'Als wij geen deel 3 in 2011 hebben worden we ontslagen'. Daarnaast zijn het moeilijke tijden op economisch gebied, en met zo'n film geef ik meteen drieduizend mensen werk: duizend voor het speelgoed, tweeduizend voor de film."

Het derde Transformers-avontuur moet eind juni 2011 de bioscopen indenderen.

Transformers naar Moskou
Transformers naar Moskou (Foto: Novum)

 

Drie Nederlanders naar WK indoor

De Atletiekunie vaardigt drie Nederlandse sporters af naar de wereldkampioenschappen indoor, die 12 maart in Doha van start gaan. Het zijn Melissa Boekelman (kogel), Gregory Sedoc (60 meter horden) en Adrienne Herzog (3000 meter).

Boekelman dankt haar uitverkiezing aan een afstand van 18,02 die ze eind janurai in Apeldoorn haalde. Sedoc voldeed bij wedstrijden in Leipzig met 7,61 seconden aan de eis voor uitzending naar de WK. Herzog liep op 20 februari in Birmingham een wedstrijd over twee mijl. Haar doorkomsttijd na drie kilometer was 8.53,80 en die tijd was genoeg om ook in Doha aan de start te mogen verschijnen.

'Ozb gaat flink stijgen'

Eigenaren van koopwoningen krijgen de komende jaren een flink hogere rekening voor de onroerendezaakbelasting (ozb). Dat verwacht de Raad voor de Financiële Verhoudingen, die het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert, schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

Omdat gemeenten flink moeten bezuinigen, wordt het voor hen steeds verleidelijker de huisbelasting te verhogen. Daarbij mogen gemeenten sinds kort zelf bepalen hoeveel zij de belasting verhogen.

Wel moet de verhoging van alle gemeenten samen onder een bepaalde norm blijven. Als een gemeente de ozb flink verhoogt, moet een andere gemeente zich inhouden. De raad zegt nu te vrezen dat die norm wordt overschreden.

Amsterdam zou plannen hebben om de belasting voor eigen woningen met twintig procent te verhogen. Als dat gebeurt, zouden bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam hun tarief helemaal niet kunnen verhogen. Het landelijke gemiddelde mag per jaar maar een paar procent stijgen.

De raad vreest dat gemeenten er niet uitkomen. Een boete voor het overschrijden van de norm wordt namelijk door alle gemeenten gedeeld. De gemeenten die de norm flink overschrijden hebben er dus maar weinig last van.

Omzet Real Madrid boven 400 miljoen euro

Real Madrid heeft in het seizoen 2008-2009 opnieuw de grootste omzet geboekt van alle voetbalclubs wereldwijd. De veelvoudig Spaanse kampioen kwam voor het eerst boven de 400 miljoen euro uit. Dat blijkt uit cijfers die het economisch onderzoeksbureau Deloitte vandaag heeft gepubliceerd. In de top twintig staan louter clubs uit Spanje (2), Engeland (7), Duitsland (5), Italië (4) en Frankrijk (2).

"Hekkensluiter" Newcastle United draaide met een begroting van ruim 100 miljoen maar iets minder dan nieuwkomer Manchester City. Deze 'big spender' zal waarschijnlijk in het overzicht van 2009-2010 met stip stijgen. De 'Deloitte Football Money League' 2008-2009 wordt opgemaakt aan de hand van de financiële jaaroverzichten en andere betrouwbare bronnen.

CD: Fun Lovin' Criminals - Classic Fantastic

Waar was jij in het voorjaar van 1996? Misschien weet je dat niet meer, maar dikke kans dat de muziek van het debuutalbum van de Fun Lovin' Criminals je bekend in de oren klinken. Hun eerste album, Come Find Yourself, telt namelijk heel wat juweeltjes. Scooby Snacks bijvoorbeeld of The Grave and the Constant. Inmiddels is het echter een behoorlijk aantal jaartjes verder en kunnen we het zesde studioalbum van deze band verwelkomen. De titel Classic Fantastic legt de lat hoog!

 

 

Keuze internetbrowser na update Windows

Computergebruikers moeten vandaag niet raar opkijken als zij opeens moeten kiezen met welke browser zij voortaan het internet op gaan. Dit is een gevolg van een schikking die softwareconcern Microsoft met de Europese Commissie heeft getroffen.

In Nederland krijgen ruim negen miljoen consumenten met het besturingssysteem Windows op hun thuiscomputer ermee te maken, zo schat het bedrijf. Microsoft stuurt tot eind april stapsgewijs een software-update naar zijn gebruikers. Na installatie komt er bij het opstarten van internet een keuzescherm tevoorschijn. Daarop staan de vijf grootste browsers vermeld, door met de computermuis naar rechts te scrollen komen er nog zeven browsers bij.

De Europese Commissie vond dat Microsoft zijn dominante positie met Windows misbruikte. Door er bijvoorbeeld de browser Internet Explorer aan te koppelen kregen concurrerende producten weinig kans. Alleen de computergebruikers die nu standaard met Internet Explorer surfen, krijgen met het keuzescherm te maken.

Naar verwachting zal vooral Google terrein winnen met zijn browser Chrome. De grootste concurrent van Internet Explorer is nu Firefox, maar de partij achter deze browser beschikt over veel minder financiële middelen dan Google om haar product te promoten.

Nederlands team keert terug naar Nederland

De Nederlandse Olympische ploeg keert vandaag terug in Nederland. De ploeg met daarin vier gouden, één zilveren en drie bronzen medailles zullen omstreeks drie uur landen op Schiphol en daarna naar Haarlem vertrekken voor een officiële ontvangst.

NOC*NSF organiseert op de Grote Markt in Haarlem een feestelijke ontvangst voor de sporters. De atleten worden door familieleden, vrienden, artiesten en fans binnengehaald. Onder andere olympisch judoka en DJ Dennis van der Geest, Wolter Kroes en VanVelzen zullen optreden.

De NOS zendt de ontvangst tussen 16.17 en 17.00 uur live uit op Nederland 1 en Radio 1.

Eurlings stopt 2,6 miljard in wegennet

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) investeert 2,6 miljard euro om verschillende knelpunten in het wegennet aan te pakken. Dat kondigt hij vandaag aan in De Telegraaf.

Hij wil de zuidelijke A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom doortrekken. Vrachtverkeer en reizigers tussen Amsterdam en Antwerpen moeten zo een stuk sneller reizen.

Daarnaast moet de A15 ten zuiden van Rotterdam worden verbreed. Ook wil de demissionaire minister een nieuwe Botlekbrug bouwen. Die wordt hoger, zodat er meer schepen onderdoor kunnen zonder dat de brug open hoeft te gaan.

Ook op de A50 tussen Ewijk en Valburg wil Eurlings het aantal rijstroken verdubbelen.

Parker in onzekerheid over toekomst

Bernard Parker verkeert in grote onzekerheid over zijn toekomst bij FC Twente. De Zuid-Afrikaan is sinds zijn komst naar Enschede afgelopen zomer veroordeeld tot een bijrol en vreest voor zijn plek in de WK-selectie.

"Ik ben bang om het WK te missen, want de bondscoach heeft aangegeven, dat internationals bij hun club in de basis moeten spelen." Ook speelt er nog een zaak bij de FIFA. Parker zou contractbreuk hebben gepleegd bij zijn vorige club Rode Ster Belgrado en daarom hangt hem mogelijk ook nog een schorsing van een half jaar boven het hoofd. "Mijn agent zegt dat het allemaal wel goed zit, maar ik maak me wel zorgen. Het zou onterecht zijn als ik word gescchorst, want ik heb niets verkeerd gedaan. Rode Ster betaalde al een hele tijd geen salaris meer en daarom dacht ik dat ik kon vertrekken. Het is een vervelende situatie en ik probeer er niet al te veel aan te denken."

Obama rookt te veel en eet te lekker

De Amerikaanse president Barack Obama laat toetjes, taart en vette hap voortaan zoveel mogelijk aan zich voorbij gaan. Dat is het voornemen van het staatshoofd na zijn medische test van afgelopen zondag, waaruit bleek dat zijn cholesterolgehalte flink is gestegen sinds zijn aantreden als president. Dat berichtte dagblad Los Angeles Times gisteren.

Obama is van plan van tafel te gaan zodra het dessert wordt opgediend, zo liet zijn woordvoerder weten. Hoewel de gedisciplineerde Obama 's ochtends geen fitnesssessie overslaat, heeft hij de grootste moeite om taarten en desserts van de chefs in het Witte Huis te weerstaan. Favoriet van de familie Obama is de bosbessentaart met caramelijs. Ook bij eten buiten de deur proberen koks hem altijd zoveel mogelijk te verwennen.

De 48-jarige Obama onderging eergisteren zijn eerste officiële medische controle sinds hij begin vorig jaar president werd. Het staatshoofd is volgens artsen volkomen fit voor zijn taken. Maar de artsen vonden dat Obama zijn best moet blijven doen om te stoppen met roken.


Obama please!

Neo Geo classics naar PSN?

Het lijkt erop dat het antwoord van Sony op de Wii's Virtual Console zich verder uitstrekt dan de Turbografx-16 bibliotheek. Recentelijk zijn er voor Neo Geo spellen ESRB ratings aangevraagd voor gebruik op de PS3 en PSP.

Het amerikaanse Entertainment Software Ratings Board heeft een viertal spellen gekeurd welke oorspronkelijk zijn uitgekomen voor de Neo Geo, SNK's 16-bit arcade en console systeem. De eerste vier spellen zijn; Baseball Stars Professional, Alpha Mission II (zie onder), League Bowling, and Super Sidekicks. Wellicht niet de Neo Geo klassiekers welke men had gehoopt, maar het is zeker een stap in de goede richting.

Hopelijk vervolgen hierna andere platformen zoals de PlayStation 2 of de DreamCast hun weg naar de online PlayStation winkel. Wellicht dat de Neo Geo Archives, zoals de PC Engine Archives, op de komende Game Developer Convention bekend gemaakt worden.

 

Mission Alpha 2

 

Mission Alpha 2 binnenkort op PSN?

'Geen vertraging bij ontmanteling Antillen'

Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie en Binnenlandse Zaken) wil niet dat de val van het kabinet de staatkundige hervormingen van de Antillen vertraagt. Dat zei de minister gisteren na overleg met de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage.

Eerder had De Jongh-Elhage in een brief aan verscheidene Haagse politici haar zorgen geuit over een mogelijke vertraging van de ontmanteling van de Antillen. Hirsch Ballin verzekerde echter dat niemand hierbij gebaat is. "Zowel staatssecretaris Bijleveld als ik hopen op een goede voortgang van de ontmanteling van de Antillen. Daarover hebben we afspraken gemaakt en het is van belang dat er geen vertraging ontstaat."

Na de ontmanteling, die gepland staat voor 10 oktober dit jaar, worden Bonaire, Saba en Sint-Eustatius gemeenten van Nederland. Curaçao en Sint-Maarten worden dan landen binnen het Koninkrijk.

De demissionair minister bezocht gisterenochtend (lokale tijd) Aruba voor overleg met de collega-ministers van Justitie van de Antillen en Aruba. Hij heeft daar ook gesproken over Nederlandse hulp aan Aruba wat betreft de aanpak van criminele jongeren en het bestrijden van mensensmokkel en illegale emigratie. 's Middags was hij voor overleg op Curaçao.

'Materieelbudget Defensie is nu al op'

Het ministerie van Defensie kan alleen nog materieel kopen dat hard nodig is. Het leger heeft het materieelbudget voor dit jaar opgebruikt, schrijft De Telegraaf vandaag op basis van een uitgelekte interne mail. Op de missie in Uruzgan wordt echter niet bezuinigd.

In de mail zegt directeur van de Defensie Materieel Organisatie Lex Hendrichs dat geen nieuwe contracten worden afgesloten. Dit zou gevolgen hebben voor de vervanging van pantservoertuigen of helikopters. Ook de aanschaf van munitie en kleding wordt teruggebracht tot 'slechts de absoluut noodzakelijke hoeveelheden'.

In 2009 is het budget met 120 miljoen euro overschreden. Om dat gat te vullen is volgens de krant budget van dit jaar gebruikt, waardoor het nu al op is. Hierdoor zou het niet lukken leveranciers op tijd te betalen. In de top van het leger wordt volgens De Telegraaf druk overlegd over hoe dit op te lossen.

Alan Wake laat ons nog steeds in spanning

Het lijkt wel of elke console één spel moet hebben dat op zijn zachtst gezegd lang duurt. PlayStation 3 heeft zijn Gran Turismo 5, de Xbox 360 heeft Alan Wake. In mei moet het dan eindelijk gaan gebeuren, vanaf dan staat Alan Wake in de winkels. Remedy heeft nog wat screenshots uitgegeven om ons te overtuigen dat het er echt van gaat komen.

Het verhaal in een notendop: Alan Wake is een schrijver van goed verkopende boeken. Hij heeft al twee jaar niets meer uitgebracht, omdat er niets creatiefs meer uit zijn pen komt. Zijn vrouw Alice haalt hem over om naar een dorpje te gaan om tot rust te komen en zo weer inspiratie op te doen. Als zij opeens verdwijnt, gaat Alan op zoek naar haar. Voordat hij het weet, wordt hij hoofdpersonage in zijn eigen thriller.

Alan WakeAlan Wake

Alan WakeAlan Wake

Alan WakeAlan Wake

Alan WakeAlan Wake

Alan WakeAlan Wake

Alan Wake

Nintendo Wii haalt een nieuwe mijlpaal

Volgens de laatste cijfers van 28 februari heeft Nintendo het toch voor elkaar, ondanks de negatieve berichtgevingen zoals laatst. In de totale verkopen over de gehele levenscyclus van de consoles is de Wii de overduidelijke winnaar in Japan.

Het heeft de console 170 weken gekost om de tien miljoen grens te overtreffen. Alleen de PlayStation 2 is dat sneller gelukt, die deed er 131 weken over. De verkoopcijferscijfers in Japan van de huidige consoles op een rijtje:

1. Wii: 10.007.736
2. PlayStation 3: 4.766.408
3. XBox 360: 1.235.049

Nintendo hoopt nog meer te verkopen, zeker met toppers als Super Mario Galaxy 2 en Metroid: Other M dit voorjaar. Ook Zelda, die dit jaar nog moet uitkomen, moet zorgen dat de Japanners weer met slaapzakken voor de winkels gaan liggen.

Leraar draagt hoofddoek als protest

Leraar Nederlands Jos Baijens van het Sint Joriscollege in Eindhoven draagt voorlopig een hoofddoekje als protest tegen de PVV van Geert Wilders.

Hij besloot hiertoe toen Wilders vrijdag opriep tot een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen. Baijens hoopt met zijn actie dat "mensen thuis gaan nadenken over hoe belachelijk het is anno 2010 in Nederland hoofddoekjes te willen gaan verbieden". En: "We moeten zien een tolerante, vrije en veilige maatschappij op te bouwen. Wilders zijn manier dat te bereiken, is niet de manier om dat te doen", aldus Baijens tegen het Eindhovens Dagblad gisteren.

De reacties op het dragen van een hoofddoek door de docent Nederlands zijn wisselend. Baijens benadrukt echter dat hij met zijn actie niemand belachelijk wil maken. "Ik heb navraag gedaan bij moslimdeskundigen, en die zagen ook geen enkel probleem in het feit dat ik met een hoofddoek op loop." Het Sint Joriscollege heeft Baijens inmiddels verboden op school met het hoofddoekje rond te lopen. Ze vinden dat de school geen platform is voor zijn politieke opvattingen.

LittleBigPlanet haalt de 2 miljoen

Terwijl de aandacht voor de PS3 games nu gefocust is op de toppers van dit jaar, heeft LittleBigPlanet een milestone gehaald. Wel 2 000 000 levels speelbaar! De eerste miljoen is gehaald negen maanden na de release in juli 2009, wat betekent dat de tweede miljoen nog sneller is gehaald. Wellicht dat de release van de PSP-versie een boost heeft gegeven aan het aantal levels gemaakt door de gebruikers.

Het lijkt er op dat de groei het aantal levels nu eventjes in een dal zit, aangezien een groot aantal PS3's met problemen kampt.
lbp
Wel 2 miljoen levels om uit te kiezen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.