CD: VA - Hardcore The 2009 Yearmix

De eerste disc opent met het wat rauwere werk. Kicks met een hoop distortion, vage geluiden en onheilspellende effecten voeren hier de boventoon. Zo horen we de bekende sounds van Promo en het experimentele van The Outside Agency. Langzaamaan maken de rauwe beats plaats voor het bekende mainstreamgeluid. Met een gemiddelde van een minuutje per track gaat de cd van climax naar climax. In dit geval dus veel melodie, zoals die van het heerlijke 'Get It Crackin' van Re-Style en de Weapon-X remix van het Q-Base anthem 'Lost In Dreams'. Naarmate de mix vordert neemt ook het tempo toe, wordt het wat meer ragwerk en sluit de eerste schijf af met wat beukende terror. Het laatste stuk is, net zoals de titel van de laatste track, harder dan de rest!

Werden er op de eerste cd al 62 tracks gemixed, op de tweede zijn het er maar liefst 74! Deze disc bevat vooral mainstream, waarbij de naam van Tha Playah veelvuldig op de tracklist terug komt. Niet zo raar aangezien hij afgelopen jaar een ijzersterk album uitbracht. Ook hier weer veel lekkere melodieuze platen die in een lekker tempo voorbij vliegen. Tussen al die tracks kom je ook nog wel eens platen tegen waarvan je al bijna zou vergeten dat die in 2009 zijn uitgebracht. 'My Music' van Nexes is daar een voorbeeld van, net als 'Quiet Dedication' van Evil Activities en Panic. Die laatste werd dan ook op het album van eerstgenoemde gereleased in 2008, maar kwam pas in 2009 op vinyl uit. Zo wordt 2009 wel een heel rekbaar begrip natuurlijk! Ter afsluiting wordt het ook op deze disc wat ruiger en harder met onder andere tracks van Tha Playah en de Neophyte Records All Stars.

Zo'n beetje alle klappers van het afgelopen jaar hoor je terug tussen deze 136 tracks. Al is het ontbreken van dé productie van 2009, Lenny Dee - Forgotten Moments (Ophidian Remix) wel een klein minpuntje. Het mixwerk is soms wat abrupt, maar zit voor het grootste deel lekker in elkaar. Dat is ontzettend knap,  want het is toch flink knippen, plakken en mixen geweest om een track van gemiddeld zes minuten in een kleine 60 seconden te proppen. Mocht je iets gemist hebben in 2009, dan ben je na het luisteren van deze mixen weer helemaal bij.