Disney wil Nintendo imiteren

Graham Hopper, topman van Disney Interactive Studios, wil dat zijn bedrijf lering trekt uit de werkwijze van Nintendo. Dit stelt hij in een interview met zakelijke website Gamasutra. Disney wil zich sterk richten op de productie van games voor de Nintendo Wii en Nintendo DS, en imiteert hiervoor de wijze waarop Nintendo haar games produceert.

"Een van de dingen die Nintendo doet op hun eigen platformen is dat ze hun projecten de tijd geven om succesvol te worden. Ze werken er aan totdat het perfect is. En ik denk dat wij hetzelfde doen met 'Epic Mickey'. We geven het de tijd en de middelen om succesvol te worden", stelt Graham Hopper.

In 'Epic Mickey' is Mickey Mouse gekidnapt uit zijn huis en gebracht naar de Tekenfilm Woestenij, een wereld waar alle ooit door Disney geweigerde creativiteit te vinden is. Met verf en kwast in de hand moet Mickey de interactie aangaan met de omgeving. Gebieden moeten verwoest of juist opgebouwd worden en natuurlijk zijn er vijanden waarmee Mickey op de vuist moet.

"Als er een ander bedrijf dan Nintendo succesvol kan zijn op de Wii met de mate van succes dat Nintendo weet te bereiken, dan is dat Disney met 'Epic Mickey'", meent de topman van Disney.

Eén van de taken die de speler voorgeschoteld krijgt in 'Epic Mickey' is zorgen dat Oswald het Gelukkige Konijn weer in genade wordt genomen. Disney verloor de rechten voor Oswald in 1928. Disney heeft deze in 2006 teruggekocht van Universal. Voor de game 'Epic Mickey' is Oswald de grote vijand. Oswald walgt van het succes van Mickey en de liefde die Walt Disney toonde voor de muis. Het is een doel van de speler om ervoor te zorgen dat Oswald en Mickey weer samen door één deur kunnen.

Disney wil Nintendo imiteren
Disney wil Nintendo imiteren (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum