Hurt Locker mogelijk gediskwalificeerd

The Hurt Locker, de veelgeprezen film van Kathryn Bigelow, wordt mogelijk gediskwalificeerd van de Oscar-race. Reden is dat de producent zijn boekje te buiten is gegaan.

Nicolas Chartier stuurde leden van de Academy Awards e-mails dat ze moesten stemmen op The Hurt Locker. En dat ze zeker niet moesten stemmen op Avatar die hij 'de film van 500 miljoen' noemde. En dit soort lobbyen is verboden.

Chartier verontschuldigde zich en noemde zichzelf naïef omdat hij voor het eerst genomineerd was. Maar daarna doken er meer e-mails op waarin hij onder meer opriep Avatar op de laatste plaats te zetten. De Acadamy beraadt zich op stappen en mogelijk wordt The Hurt Locker uitgesloten van de Oscars. Morgen sluiten de stembussen.

Mocht The Hurt Locker worden uitgesloten dan is dat een fikse domper voor Kathryn Bigelow. Zij kreeg net als James Cameron negen nominaties. De strijd zal extra pikant zijn omdat Cameron en Bigalow begin jaren negentig getrouwd waren. Cameron verliet haar toen voor Linda Hamilton.