FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 januari 2010

Tottenham wil nieuw stadion bouwen

Tottenham Hotspur heeft plannen om een nieuw stadion te laten bouwen. De Engelse Premier League-club wil naast het huidige White Hart Lane een nieuwe voetbaltempel uit de grond stampen.

Het stadion moet plaats bieden aan ruim 56 duizend supporters, twintigduizend meer dan de huidige thuisbasis van de Spurs.

Of het stadion er ook daadwerkelijk komt, is nog maar de vraag. De Britse overheid heeft zijn vraagtekens geplaatst bij de bouwplannen, waarin ook sociale woningen en een supermarkt zijn opgenomen.

Vloet wil stunten met 'extra sausje' tegen Ajax

NEC neemt het woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Ajax. Volgens trainer Wiljan Vloet is het behalen van de kwartfinale al een hele prestatie.

"Want dat heb ik nog nooit gehaald met de andere clubs waar ik trainer ben geweest. Nu wil ik meer, dat wil ik altijd", aldus de oefenmeester tegenover Omroep Gelderland.

"In 1994 heeft NEC Ajax ook uitgeschakeld in Amsterdam, zo’n stunt wil ik nu ook wel. Dat zit er altijd in, daarom is de term stunt ook uitgevonden. Maar dan moeten we er wel een bepaald sausje overgooien."

Volgens Vloet heeft zijn ploeg sinds zijn komst progressie geboekt. "We spelen als team al een stuk beter, maar nu moet er schwung, bluf en meer passie in komen. Het is nog een beetje koud."

Belgische moslim valt door de mand op tv

Abdelali Jahoub is er gloeiend bij. Door mee te werken aan een televisieprogramma is de moslim uit de Belgische stad Gent door de mand gevallen. Hij gaf namelijk toe een schijnhuwelijk te zijn aangegaan om zo een verblijfsvergunning los te peuteren.

Voor het tv-programma 'In Godsnaam' gaat men iedere week op zoek naar de verhalen achter diverse religies. Gisteren was ene Linsey Daman uit Sint-Amandsberg in het programma, die zich na te zijn bekeerd tot de islam Safiya noemt. Ze is namelijk sinds kort getrouwd met Jahoub, die ze leerde kennen via de site Muslima.com. Al na twaalf dagen sinds de eerste ontmoeting stapten de twee in het huwelijksbootje.

De moslim woonde tijdens het maken van de rapportage al vijf jaar in België, maar hij gaf toe moeilijkheden te hebben gehad tijdens het invullen van zijn papieren. Zijn vrouw gaf op tv eerlijk toe dat hij onder een andere naam heeft gewerkt en had gelogen over zijn geboortestad. "De stad Binjuskut bestaat niet. Daardoor kan hij niet terug naar Algerije", zei ze op de zender Een. Jahoub gaf toe te hebben gelogen, maar wilde niet kwijt waarom. "Ik moest gewoon een paar letters aanpassen aan mijn naam", bekende hij.

Met deze uitspraken heeft het gelukkige gezin zichzelf in het nauw gedreven. De gemeente Gent, die destijds al vermoedde dat er iets niet helemaal klopte aan het huwelijk, gaat de rechtszaak tegen de Belgische moslim nu heropenen. "De dienst huwelijken van de stad Gent heeft bij de aanvraag van dit huwelijk vastgesteld dat er voldoende elementen waren om aan te nemen dat het om een schijnhuwelijk ging. Er is een dossier naar het parket verstuurd, maar de procureur had niet genoeg bewijzen. Daarom heb ik het huwelijk voltrokken", laat een ambtenaar van de Burgelijke stand weten.

De Gentse wethouder van Burgerzaken vindt dat de twee met hun openhartigheid het bewijs hebben geleverd voor een schijnhuwelijk. "In dit geval was er al een vermoeden, maar met een vermoeden kun je niets bewijzen. We ondernemen stappen en kunnen tot twee jaar teruggaan om een huwelijk te ontbinden en eventueel ook een verblijfsvergunning ongeldig te maken", luidt de reactie.

Corus-toernooi: Kramnik en Shirov aan kop

Alexei Shirov is niet langer alleen koploper van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Vladimir Kramnik wist vandaag te winnen en omdat Shirov niet verder kwam dan een remise, delen beiden na vandaag de koppositie.

Kramnik, die zondag al knap won van Hikaru Nakmura, trof vandaag de nummer één van de wereldranglijst, Magnus Carlsen. De jonge Noor, die onlangs tijdens een toernooi in Londen nog won van Kramnik, speelde niet sterk en moest de winst gunnen aan zijn opponent.

Shirov kon niet winnen van Vassili Ivanchuk en daardoor kon Kramnik op gelijke hoogte komen. Beide spelers hebben na vandaag 6,5 punt behaald. Carlsen en de Rus Karjakin volgen op een punt achterstand

De Nederlandse inbreng in de A-groep van het Corus-schaaktoernooi wisten vandaag goede resultaten neer te zetten. Loek van Wely won zijn partij van Peter Leko, terwijl Jan Smeets het talent Fabiano Caruana wist te verslaan.

Van Wely was voor de wedstrijd niet te spreken over het feit dat een goede bekende van hem in de pool van de journalisten had aangeven dat Tiviakov boven hem zal eindigen. "Dat zal ik toch met haar man moeten opnemen", aldus een geprikkelde Van Wely.

Onze landgenoot wist uiteindelijk een lastig lopereindspel na zeven uur in zijn voordeel te beslissen. Hij heeft nu, net als Tiviakov, drie punten uit negen wedstrijden behaald.

Hoogerland: "Ik ga bedachtzamer koersen"

Afgelopen jaar maakte Johnny Hoogerland zijn definitieve doorbraak in het wielerpeloton. Met zijn aanvallende stijl van rijden behaalde hij goede resultaten. Hij werd onder andere twaalfde in de Ronde van Spanje.

De sterke prestaties van Hoogerland leverden hem een verbeterd contract op bij zijn wielerploeg Vacansoleil. Komende zondag begint het seizoen voor de 26-jarige Zeeuw tijdens de GP Marseillaise. Een sterk optreden in de afgelopen Vuelta, het goed gereden WK en de Ronde van Lombardije hebben ervoor gezorgd dat Hoogerland klaar is voor het nieuwe wielerseizoen.

De Zeeuwse wielrenner vertelde tijdens de teampresentatie in Wernhout: "Ik heb een grote stap gemaakt. Maar ik zal zeker iets bedachtzamer gaan koersen. In klassiekers wil ik meedoen in finales en niet al vroeg aanvallen."

IJs nabij Emmen dik genoeg voor NK

Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs kan deze week in Drenthe nabij Emmen worden uitgeschreven. Dat heeft de secretaris van IJsclub Nieuw Amsterdam/Veenoord, Jan Baarslag, vandaag bekend gemaakt. De titelstrijd is echter nog niet bij KNSB-coördinator Teun Breedijk aangemeld. "We proberen hem te bereiken, maar dat lukt ons niet," zei Baarslag.

Het schaatspeloton en vele schaatsbestuurders, onder wie Breedijk, bivakkeren momenteel in de buurt van de Oostenrijkse Weissensee. Daar wordt woensdag het open Nederlands marathonkampioenschap gehouden. Drie dagen later staat op hetzelfde bergmeer de 200 kilometer lange alternatieve Elfstedentocht op het programma.

Baarslag meldt dat niemand op dit moment terug wil keren naar Nederland. "Dat is jammer, want wij hebben hier op een recreatieplas tussen Nieuw Amsterdam en Emmen een zestien centimeter dikke ijsvloer liggen. Dat is vier centimeter meer dan vereist. Als het peloton in Nederland was geweest dan hadden we binnen twee dagen het NK kunnen uitschrijven. We zullen nu nog een week moeten wachter eer iedereen weer in Nederland is. Aan een NK zonder deelnemers hebben we niks."

In 1996 werd het kampioenschap op natuurijs ook al door de ijsclub Nieuw Amsterdam/Veenoord georganiseerd. Destijds werd Yep Kramer Nederlands Kampioen.

ANWB: morgen drukke avondspits door sneeuw

Door sneeuwval kan de avondspits morgenavond druk uitpakken. Daarvoor waarschuwt de ANWB vandaag.

Rond het middaguur gaat het naar verwachting sneeuwen boven Groningen. De sneeuw trekt daarna naar Utrecht en gaat verder richting Vlissingen. "Het is even afwachten of de sneeuw verandert in regen als de wolken naar het westen gaan, maar druk wordt het zeker", zegt een woordvoerder.

Normaal staat op een woensdagavond in de spits zo'n honderdzeventig kilometer file. "Met neerslag wordt dat al snel driehonderd, maar als we in het westen ook met sneeuw te maken krijgen wordt het al snel nog meer."

'Campos Meta mist alle testdagen'

Het worstelende Campos Meta Formule 1-team zal waarschijnlijk geen enkele testdag voorafgaand aan het raceseizoen bijwonen. Dat blijkt uit berichten van vandaag. Campos is nog altijd bezig om financiering voor 2010 bijeen te krijgen.

Het team zou al de eerste twee tests overslaan, die aanstaande maandag in Valencia beginnen. Nu heeft echter hoofd strategie van het team, Daniel Eisen, laten doorschemeren dat het team geen enkele test zal bijwonen voor het seizoen op 14 maart in Bahrein van start zal gaan. Eisen zei voor de Associated Press: "Bahrein is een test, het is niet een eerste race voor ons."

Campos Meta is een van van de nieuwe teams waarvan Bernie Ecclestone gisteren zei dat ze "problemen" hadden met hun pogingen om in Bahrein op de grid te staan, net als mede-nieuwkomer US F1. Eisen legde uit dat het team nog steeds onderhandelt met sponsoren en investeerders, en dat het wacht totdat die onderhandelingen voltooid zijn voor het team de tweede coureur bekend maakt naast de al bevestigde Bruno Senna.

Het is een publiek geheim dat het Spaanse team nog altijd een gat in de begroting heeft voor 2010, en teambaas Adrian Campos gaf eerder deze maand toe dat hij bekeek of een deel van het beginnende team verkocht kon worden aan nieuwe investeerders zoals A1GP-baas Tony Teixeira. Ondanks de issues rond de toekomst van het team bleef Eisen volharden dat de ontwikkeling van de wagen van 2010, die ontworpen wordt door Dallara, op koers ligt.

"De wagens zijn al ver gevorderd, we hebben een rijder gecontracteerd en onze intentie is om in Bahrein aan de start te staan voor de eerste race. Iedereen is bezorgd en dat is logisch want het seizoen is lang en we zijn 'de nieuwelingen'. Maar één stap tegelijk: we willen erbij zijn met het beste spul, vooral de auto's", legde Eisen het nog eens geduldig uit.

'Verhagen kan beter thuisblijven'

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) gaat overmorgen met lege handen naar de internationale Afghanistan-conferentie die dan in Londen wordt gehouden omdat de coalitie het nog altijd niet eens is over de toekomst van de Nederlandse missie in Afghanistan. Dat vindt de oppositie in de Tweede Kamer, bleek vanavond tijdens een debat.

"Jongens, we weten nog steeds niet wat we gaan doen", wordt volgens VVD-Kamerlid Atzo Nicolaï Verhagens boodschap in Londen. "Verhagen gaat met lege handen naar Londen", constateerde ook SP-Kamerlid Harry van Bommel. Volgens GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters dreigt een blamage voor Nederland en kan Verhagen beter thuisblijven. "Verhagen zegt zelf altijd dat je niet serieus wordt genomen als je geen boter bij de vis kunt leveren."

Verhagen ging niet in op de kritiek. Hij reageerde evenmin op uitspraken van oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de Navo, Jaap de Hoop Scheffer (CDA). Die zei vanochtend in een radio-interview dat Nederland zes tot acht maanden langer in Uruzgan zou kunnen blijven. Dat is dan geen verlenging van de missie, maar uitstel van het vertrek.

Het kabinet discussieert al maanden over wat er moet gebeuren in Afghanistan als aanstaande zomer de huidige missie in Uruzgan afloopt. De PvdA wil dan weg, het CDA niet. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er voor de conferentie in Londen een plan zou zijn. Inmiddels is 1 maart de nieuwe deadline.

Het Kamerdebat ging verder onder meer over het pleidooi van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) voor onderhandelingen tussen het Westen en de Taliban, dinsdag in een interview in dagblad Het Parool. Dat is niet het kabinetsstandpunt, zei Verhagen. Het kabinet vindt dat alleen de Afghaanse regering zulke onderhandelingen kan voeren.

Verhagen zei dat hij in de ministerraad nooit heeft gemerkt dat Ter Horst zich niet kan vinden in de kabinetslijn. "Maar als een minister zich niet kan vinden in het kabinetsbeleid, is dat het probleem van die minister en niet van het kabinet", zei Verhagen. Verder liet hij blijken de bemoeienis van Ter Horst met zijn terrein niet te waarderen. "Ieder z'n toko."

Wilders een maand lang doodzwijgen? Wildersjournaal (8)

Kritische stukjes schrijven is wat mij betreft meestal een eenzaam gebeuren. Niet zelden lijk ik wel de enige die de absurditeit inziet van het verschijnsel dat ik beschrijf. Stiekem hoop ik altijd dat de stukjes die het oplevert zo venijnig zijn dat de desbetreffende verschijnselen onder mijn beukende woorden en de scherpte van mijn formuleringen vanzelf bezwijken, maar meestal moet ik me tevreden stellen met het voldane gevoel dat ik het weer mooi gezegd hebt. Bij het verschijnsel Wilders is dat totaal anders.

Politie schiet bij aanhouding inbrekers

De politie heeft gisteravond in Den Dungen meerdere keren geschoten bij de aanhouding van vier jonge inbrekers. De politie loste twee waarschuwingsschoten en schoot een keer gericht naar de benen van een vluchtende verdachte. De drie verdachten van 17 jaar en een 15-jarige jongen raakten niet gewond.

Een getuige zag de vier rond 20.00 uur uit een auto stappen en beginnen met de inbraak bij een woning aan de Lammershof in Den Dungen. Hij belde de politie die met meerdere eenheden naar het huis spoedde. De jongens waren toen al in de auto weggereden, maar dat had de getuige ook gezien.

Agenten zagen de auto verderop rijden en dwongen de inbrekers te stoppen. De vier renden direct weg. Twee van hen gaven zich over toen de politie een waarschuwingsschot loste. Een agent achtervolgde een derde verdachte door de bosjes. Daarbij loste hij nog een waarschuwingsschot en schoot hij gericht, maar de jongen werd niet geraakt.

De knaap rende verder en vluchtte door een weiland een schuur in. Daar werd hij uiteindelijk gevonden en opgepakt. De vierde verdachte kwam wat verder. Hij werd om 22.00 uur in Sint Michielsgestel aangehouden nadat hij daar al rennend de weg naar Den Bosch vroeg.

De minderjarige dieven bleken de auto eerder op de avond in Den Bosch te hebben gestolen. Het is nog niet bekend wat de inbrekers uit het huis hebben meegenomen. De vier Bosschenaren bleken allen bekenden van de politie.

Heavy metal wil officiële religie worden

Heb je toevallig lang haar, een leren jack met zogeheten 'studs', een superstrakke spijkerbroek, luister je alleen maar naar ronkende gitaren en schop je tegen alles aan wat maar met het geloof te maken heeft? Gefeliciteerd, want straks ben je zelf misschien wel zwaar religieus. Het klinkt gek, maar in het Verenigd Koninkrijk werkt een groepje hardnekkige fans hard aan een erkenning van de muziekstroming heavy metal als officiële religie.

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk wordt eens in de zoveel jaren een vragenlijst onder de neus gelegd met als doel zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat er zoal onder bevolking leeft. Zo moet men onder andere invullen welk geloof men aanhangt. Metal Hammer, hét tijdschrift voor metalliefhebbers, roept nu zoveel mogelijk fans op om als religie 'heavy metal' in te vullen.

De actie is tot nu toe een groot succes. Volgens de speciaal aangemaakte Facebook-groep hebben zich al ruim tienduizend fans gemeld. Een soort priester hebben de metalfans overigens al gevonden. Niemand minder dan Biff Byford van de metalband Saxon zou zich hebben opgeworpen om op te treden als 'wereldmetalvredesambassadeur'.

De oproep is overigens niet zo gek als het lijkt. Bij een eerdere volkstelling onder de Britten werd massaal de Star Wars-religie Jedi ingevuld. Dankzij de 390.000 Britse Star Wars-gekken is Jedi nu officieel een geloof in het Verenigd Koninkrijk.


Mama, ik heb een religie!!!

Teams stemmen voor een nieuwe bandenregel

Formule 1-teams hebben besloten een extra element in te voeren doordat leidende coureurs de race moeten beginnen met dezelfde banden als waarop ze gekwalificeerd hebben. Dat zegt autosport.com te hebben opgevangen.

Met de ban in 2010 op bijtanken worden de teams al gedwongen om een grote verandering in strategie tijdens de races door te voeren. De nieuwe regel wat betreft de banden uit de kwalificatie lijkt opnieuw het omgooien van de strategie noodzakelijk te maken, maar dan van de kwalificatie. Het is nog niet officieel maar bronnen hebben onthuld dat de meeting van de Sporting Working Group vorige week heeft ingestemd met de verandering om de races aantrekkelijker te maken.

Het zou zo zijn dat de meerderheid van de teams voor stemde met de regel die de top tien van de kwalificatie in de laatste kwalificatiesessie in de race op dezelfde banden moeten starten als waarmee ze de snelste tijd in Q3 hebben gereden. Dat geeft teams de gelegenheid te gokken de beste tijd in Q3 neer te zetten op een meer consistente dan snelle band om zo een betere kans te maken in de race.

Van de andere kant kan er ook gekozen worden voor een band die één ronde goed presteert om zo een goede gridplek veilig te stellen, ook al lopen ze de kans dat de perfomance in de race verslechtert. De teams hopen dat de regelwijziging veel verschillende tactieken met zich mee zal brengen in het hele veld en zo spannender races tot gevolg heeft.

De wijzigingen moeten nog wel volgende week door de Formule 1-commissie en de World Motor Sport Council (WMSC) behandeld worden voordat het opgenomen kan worden in de reglementen, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

De ban op bijtanken maakte veel gemengde gevoelens los of het wel een verbetering van het racen zou zijn - met de kanttekening dat het zo moeilijker wordt om in te halen en dat het  saaie optochten worden.

Teambaas van McLaren Mercedes Martin Whitmarsh zei gisteren dat hij hoopte dat het tankverbod positief zou uitpakken voor de F1. "Onvermijdelijk heb je bij een verandering voors en tegens. Wat betreft de voors, het maakt de kwalificatie puurder omdat de snelste auto- en coureurcombinatie de snelste tijden neer zal zetten, en het publiek begrijpt dat. Ten tweede was in de race het inhalen onderdeel van een strategie, waardoor dit meestal plaatsvond in de pitstraat en niet op de baan."

"Zonder dat effect zullen de coureurs gretiger zijn om in te halen. Er zijn voorvallen geweest waarbij de rijder die gretigheid niet had omdat hij wist dat hij langer door zou rijden dan de wagen voor hem en zo via de strategische pitstops er toch voorbij zou komen", aldus Whitmarsh.

Herbst wint slalom Schladming

De wereldbeker slalom in Schladming is gewonnen door Reinfried Herbst. De Oostenrijker, die zijn vierde zege van het seizoen boekte, nam door zijn winst de leiding over van de Fransman Julien Lizeroux, die de zevende plaats bemachtigde.

Herbst was na de eerste run tweede, op liefst 0,59 van zijn landgenoot Manfred Pranger. Pranger had echter een mindere tweede run en eindigde pas als derde, nog achter de Zwitser Silvan Zubriggen. De Nederlander Joery van Rooij maakte deze ontknoping van de zijkant van de piste mee. Hij haalde de finish niet in de eerste run en wist zich zodoende niet te plaatsen voor de finale.

Lelijkste vis ter wereld ernstig bedreigd

Het is een vis, het is roze, ongeveer 30 centimeter groot en lijkt zo weggekropen te zijn uit een science fiction-film: de blubbervis. Het beestje staat dan ook te boek als de lelijkste vis ter wereld. Die titel lijken de vissen echter te verliezen: ze worden namelijk met uitsterven bedreigd.

Blubbervissen, die rond Australië leven, leven normaliter op een diepte van zo'n 900 meter waar ze ronddobberen en leven van wat toevallig voorbij komt zwemmen. Veel van de beestjes sneuvelen echter omdat ze belanden in netten van krab- en garnaalvissers. Biologen vrezen dan ook dat de vreemde dieren uitsterven.

Vrouw wil seks met inbreker

Een vrouw uit de Chinese stad Changsha heeft vorige week een pijnlijke blunder begaan. Mevrouw Qiu wilde namelijk seks met de man die haar woning met een nachtelijk bezoekje vereerde. Ze was in de veronderstelling dat het haar man was.

De vrouw was in dromenland toen ze wakker werd van iemand die haar slaapkamer binnenkwam. Omdat ze dacht dat het hier haar echtgenoot betrof, besprong ze hem om hem tot een vrijpartij te verleiden.

De indringer wierp Qiu echter van zich af op haar bed en begon het spelletje mee te spelen. Toen realiseerde ze zich ineens dat het haar van de inbreker veel langer was dan dat van haar man. Terwijl ze het licht aandeed, zag ze de vreemde man en begon te gillen.

Gelukkig zat Qui's echtgenoot bij de buurman een potje Mahjong te spelen. Omdat hij het geschreeuw van zijn vrouw had gehoord, stormde hij naar binnen en wist de inbreker te overmeesteren. Hij wist de vreemdeling in bedwang te houden tot de politie hem kwam inrekenen.

Lijsttrekker Leefbaar Almere bespuwd

Frits Huis, lijsttrekker van Leefbaar Almere, is vanmiddag bespuwd door een 'huftertje van hooguit vijftien', zoals hij op zijn Twitter meldt. Huis sprak twee jongens aan omdat ze aan het urineren waren op straat. Het incident vond plaats vlak voor de opnamen van een interview met NCRV Netwerk. NCRV is in Almere aanwezig vanwege de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op 3 maart.

Toen Huis twee jongens die op straat aan het urineren waren op hun gedrag aansprak onstond een woordenwisseling. Hierbij werd Huis door een van de twee jongeren uitgemaakt voor 'kanker brillenjood'. Verder zei een jongen dat 'hij hem wel wist te vinden als hij op televisie zou komen'. Hierna werd Huis in zijn gezicht gespuwd.

Het incident heeft geen invloed op het kiesgedrag van Huis, die meldde namelijk dat hij nog steeds geen PVV zou gaan stemmen. Huis gaat donderdag aangifte doen van het voorval.

Bekijk hierboven het hele voorval

Fair-play prijs voor Kiplagat

Lornah Kiplagat heeft van internationale atletiekbond IAAF de fair-play prijs gewonnen voor de catagorie 'duurzame 'fair play' op en buiten de baan'. Dit heeft Kiplagat vooral te danken aan haar eigen stichting, de Lornah Kiplagat Foundation.

Met deze stichting helpt ze kansarme meisjes in haar geboorteland Kenia met onderwijs en voorlichting over hiv/aids en getalenteerde scholieren met een studie in Europa of de Verenigde Staten. Ook heeft ze er een trainingscentrum voor atleten opgericht.

Kiplagat komt sinds 2003 voor Nederland uit en won sindsdien driemaal het WK halve marathon (2006, 2007 en 2008) en werd in 2007 wereldkampioen op de cross.

Been blij met uitspraken Blatter

Harry Been, directeur van het HollandBelgium Bid, heeft verheugd gereageerd op de uitspraken van Sepp Blatter dat het WK voetbal 2018 in Europa moet plaatsvinden. Bovendien zou de voorzitter van de wereldvoetbalbond het geen enkel probleem vinden als het toernooi door twee landen wordt georganiseerd.

"Ik ben blij dat Blatter nog eens heeft benadrukt dat duo-kandidaten dezelfde kansen - zo niet betere - hebben als enkele kandidaturen. Onze boodschap is helder en die dragen we vol vertrouwen uit. De ervaring van Euro2000 en de eenvoudige bereikbaarheid van onze speelsteden kunnen vitaal zijn. Bovendien staan wij voor aantrekkelijk voetbal, wereldwijde bijdragen aan voetbalontwikkeling en benutten wij de mogelijkheden die voetbal biedt om de wereld te verbeteren. Kortom, dit is een mooie dag voor The HollandBelgium Bid,” aldus Been.

KNSB zoekt oplossing voor Kramer

De KNSB gaat op zoek naar een oplossing voor het probleem van Sven Kramer in de voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Vancouver. Kramer moet het namelijk stellen zonder zijn trainingsmaatjes Wouter Olde Heuvel, Carl Verheijen en Koen Verweij omdat die zich niet hebben geplaatst voor het evenement.

De coach van Kramer, Gerard Kemkers, vreest voor de voorbereiding van Kramer. Topsportcoördinator van de KNSB, Arie Koops, zei tegen Sportweek te werken aan een oplossing. "Ja, het is urgent. Daarom hebben we ook via het NOC*NSF de vraag neergelegd bij het organisatiecomité in Vancouver, of niet-gekwalificeerde rijders op het ijs van de Olympic Oval mogen trainen. Ik verwacht over een dag of twee antwoord."

Eigenaar asurn gezocht

In Emmen kwam zaterdagmiddag een vrij ongebruikelijke melding binnen van een gevonden voorwerp. Het ging namelijk om een heuse asurn die door een wandelaar op een bankje bij een flat werd aangetroffen. De politie is op zoek naar de mensen aan wie de urn toebehoort en verspreidt vandaag foto's via de regionale media.

"We hebben even geschud om te controleren of er iets in zat en dat bleek het geval", zo meldt een politiewoordvoerder. Onduidelijk is nog of de inhoud van de pot daadwerkelijk uit resten van een mens of een dier bestaat. De politie gaat vooralsnog niet uit van een grap.

Manchester trekt Fulham-talent Smalling aan

Manchester United heeft met Fulham een akkoord bereikt over de transfer van Chris Smalling. De talentvolle verdediger maakt het seizoen nog wel af in Londen.

De 20-jarige Smalling maakte vorig seizoen op Craven Cottage zijn debuut op het hoogste niveau. Hij mocht invallen tegen Everton, nadat hij juni 2008 werd overgenomen van Maidstone United. Dit jaar kwam Smalling twee keer in actie in de Premier League. Hoeveel geld er met de transfer gemoeid is, is niet bekend.

[upd] Storing 112 voorbij

Het landelijke alarmnummer 112 is momenteel onbereikbaar voor bellers met een mobiele telefoon. Wie met spoed politie, brandweer of ambulance nodig heeft, zal op zoek moeten gaan naar een vaste telefoon. De storing doet zich namelijk alleen voor bij mobiele telefoons.

Rond 18.30 uur vanavond begon de storing die door onbekende oorzaak optrad. Het telefoonnummer 0900-8844, waar de politie op bereikbaar is voor zaken die geen spoed hebben, is ook door de storing getroffen. Ook dit nummer is alleen te bereiken met een vaste telefoon.

Praat mee over dit nieuws op het forum.

Update 20.55 uur

Alarmnummer 112 is weer bereikbaar per mobiele telefoon. De storing is inmiddels verholpen. De KLPD onderzoekt de oorzaak van de storing nog.

Dit was niet de eerste storing waar het alarmnummer mee te kampen had. In april 2009 had de alarmcentrale ook al te kampen met een beperkte bereikbaarheid. De ISDN-leiding naar de 112-centrale in Driebergen lag er op dat moment uit. Via deze lijn kwamen alle mobiele telefoonoproepen binnen.

De storing is zo ernstig omdat ongeveer tachtig procent van de telefoontjes naar de alarmcentrale met een mobiele telefoon gepleegd wordt. Jaarlijks ontvangt 112 in totaal vijf miljoen oproepen.

Duel tussen Haarlem en Telstar uitgesteld

Het duel tussen het failliete HFC Haarlem en Telstar is op verzoek van Haarlem uitgesteld.

De Jupiler League-club heeft aan de KNVB laten weten dat het de organisatie niet voor elkaar krijgt, aldus een bericht op de website van de voetbalbond. De uitslagen en komende wedstrijden van Haarlem komen pas te vervallen als het faillisement definitief is.

De beroepstermijn bedraagt acht dagen. In deze periode kan een geldschieter of geslaagde reddingsactie het faillissement nog voorkomen. Als dat gebeurt, wordt de Noord-Hollandse derby opnieuw ingepland.

Haarlem liet maandagmiddag weten dat het doek gevallen is voor de traditierijke club vanwege een miljoenenschuld.

Familie fraudeerde voor tonnen met uitkeringen

De Limburgse politie heeft vanochtend zeven familieleden in Sittard aangehouden voor grootschalige fraude met uitkeringen. Ze hebben volgens de politie onterecht honderdduizenden euro's ontvangen.

Bij invallen in drie woningen werd voor tonnen aan horloges, sieraden, computers, meubilair en dure kleding gevonden en in beslag genomen. Verder stuitten de rechercheurs op drie auto's, een vuurwapen, munitie en vier zakken vol met henneptoppen.

Twee woningen liggen aan de Jozef Israëlstraat, de derde woning aan de Tudderenderweg. Vijf vrouwen van 25, 26, 27, 28 en 50 jaar en twee mannen van 29 en 57 jaar zijn opgesloten.

OM stopt vervolging journaliste Telegraaf

Een journaliste van De Telegraaf die staatsgeheimen publiceerde wordt niet meer vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag besloten.

De journaliste was als verdachte aangemerkt op basis van informatie die inlichtingendienst AIVD had verstrekt. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) heeft het OM onlangs laten weten dat de AIVD bepaalde bevoegdheden niet tegen de journaliste had mogen inzetten.

Strikt genomen mag het OM de AIVD-informatie toch gebruiken, omdat justitie niet zelf aan de AIVD heeft gevraagd de journaliste af te luisteren. Maar het OM zou naar eigen zeggen een 'ontoelaatbare inbreuk' op de journalistieke vrijheid maken als ze de informatie zou gebruiken. Daarom is de zaak geseponeerd.

De zaak tegen een AIVD-medewerkster en een ex-medewerker van de AIVD gaat wel door. Justitie verdenkt hen ervan dat ze een geheim AIVD-rapport over de oorlog in Irak en informatie over de beveiliging van de dalai lama tijdens zijn bezoek aan Nederland naar de journaliste hebben doorgespeeld.

NEVOBO slaat nieuwe weg in

Vandaag zijn tijdens een informele bijeenkomst de plannen van de Nevobo betreffende de A-League, Dela League en de Talent Teams uiteengezet. Het benutten van nieuwe kansen en maken van verschil in het volleybal stond centraal.

Directeur Marcel Sturkenboom en technisch directeur Bert Goedkoop gaven tekst en uitleg. Tevens waren Cees Vervoorn (HvA), Charlie Urbanus (CTO Amsterdam), Roelant Oltmans (NOC*NSF) en Tjeerd de Jong (HAN) aanwezig. De besluitvorming heeft immers ook belangrijke consequenties voor de samenwerking met deze partners.

Gisteren zijn in samenspraak met de verenigingen een aantal belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van de topcompetitie. Onder de belangrijke besluiten zijn de volgende zaken. De A-League wordt uitgebreid van 8 naar 10 teams met ingang van het seizoen 2010-2011. Ook worden de opleidingsteams HvA en HAN uit de competitie gehaald.

De vrijgekomen plaatsen worden middels een aangepaste PD-regeling in 2009-2010 opgevuld. Dit op basis van de eindstand van de huidige competitie. Na afloop van de competitie A-League 2010-2011 vindt er (eenmalig) geen promotie en degradatie plaats tussen de A- en B-League om de huidige en extra gepromoveerde teams in rust te kunnen laten wennen en bouwen aan de toekomst.

De nationale teams zullen op weg naar Londen 2012 een aangepast programma afwerken om tot een optimaal resultaat te komen op de Olympische Spelen.

Marcel Sturkenboom gaf aan dat verenigingen de kans moeten krijgen om de organisatie te professionaliseren. "Daarom is er voor gekozen om geen clubs te laten degraderen in het jaar 2010/2011. Clubs moet zich ontwikkelen en hebben tijd nodig om te bouwen zonder bang te hoeven zijn dat alles voor niets is geweest. We denken dat clubs daar zeker 2 jaar voor nodig hebben. We willen een sterke A-League/Dela League en dan is dit noodzakelijk."

Bert Goedkoop gaf in de presentatie aan hoe de Nevobo zijn talentontwikkeling wil organiseren en ging in op de hernieuwde samenwerking met scholen. "Het is van belang, juist voor de lange volleyballer, dat ze snel wennen aan sport en bewegen en zo optimaal belastbaar zijn als ze tegen de top aanzitten. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs. Op latere leeftijd moeten we talenten maatwerk leveren en puur letten op individuele ontwikkeling en het leggen van de fysieke, mentale en sociale basis. Alleen dan leiden we de toppers op die ons weer Olympisch kampioen kunnen maken."

Goedkoop gaf tevens aan dat een harde keuze tussen studie en topsport kan voorkomen. "Om de top te halen kunnen we geen compromissen sluiten in trainingsuren. Als blijkt dat het voor een speler boven de achttien jaar niet meer mogelijk is om de uren te maken in combinatie met een studie zal hij/zij een keuze tussen studie en sport moeten maken. Dat is absoluut nodig om onze doelstelling, de top acht van de wereld, te halen."

Toeristen vast in Machu Picchu door regen

Door hevige regenval en modderstromen in Peru raakte de treinverbinding met de Inca-stad Machu Picchu gisteren geblokkeerd, waardoor bijna tweeduizend toeristen kwamen vast te zitten. De regering heeft een noodsituatie afgekondigd.

Twintig bejaarde en zieke toeristen zijn inmiddels met een helikopter afgevoerd. In totaal zaten 1954 toeristen vast in het nabij de ruïnes gelegen dorp Machu Picchu Pueblo.

De trein is de enige vorm van transport op het laatste stuk naar de ruïnes, maar de dienstregeling werd opgeschort na modderstromen afgelopen zondag. 'Als het weer het toestaat' kan de dienstregeling vandaag weer hervat worden, aldus een woordvoerder van de spoorwegen.

Moordenaars krijgen geen verblijfsvergunning meer

Vreemdelingen die een moord hebben gepleegd krijgen geen verblijfsvergunning meer. Nu is het nog zo dat een moord tien jaar achter de rug moet zijn, wil een vreemdeling aanspraak maken op een verblijfsvergunning. Die termijn wordt samen met andere termijnen aangepast, schrijft staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) vandaag in een Kamerbrief.

Als een vreemdeling een verblijfsvergunning aanvraagt, wordt eerst nagegaan of hij geen ernstige misdrijven op zijn kerfstok heeft. Als dat zo is, moet het misdrijf minstens een bepaald aantal jaar geleden gepleegd zijn, anders krijgt de vreemdeling geen verblijfsvergunning.

Per misdrijf scheelt het hoeveel jaar het geleden moet zijn. Nu moet een moord nog minstens tien jaar achter de rug zijn, maar na de wijziging hebben moordenaars helemaal geen recht meer op een verblijfsvergunning. Voor misdrijven als aanranding, mishandeling en wapenbezit was de verlooptermijn aanvankelijk tien jaar. Dat wordt nu twintig jaar.

Albayrak kondigde tijdens het begrotingsdebat in de Tweede Kamer al aan de termijnen op te rekken. De aanleiding was een eerwraakzaak.

'Johannes Paulus II sloeg zichzelf met riem'

Paus Johannes Paulus II geselde zichzelf met een riem, zelfs als hij op vakantie was, en sliep op de grond. Bovendien vastte hij regelmatig. Hij beschouwde dit als boetedoening en hoopte daarmee dichterbij de christelijke perfectie te geraken. Dat schrijft monseigneur Slawomir Oder, de aanjager van de heiligverklaring van Johannes Paulus II, in zijn boek 'Waarom hij een heilige is', dat vandaag werd gepubliceerd.

Het boek bevat een aantal ongepubliceerde brieven en toespraken, waaronder een memo uit 1989, waarin de toenmalige paus schreef dat hij zou aftreden als hij handelingsonbekwaam zou worden. Volgens het boek overwoog Johannes Paulus II, die aan de ziekte van Parkinson leed, voor het eerst om af te treden toen hij 75 werd. Hij ging zelfs zo ver dat hij een groep vertrouwelingen bijeenriep voor een informele discussie over een mogelijk aftreden. Hij vroeg Joseph Ratzinger, de huidige paus die in die tijd kardinaal was, om uit te zoeken wat de implicaties zouden zijn als hij met emeritaat zou gaan. Uiteindelijk liet de paus de beslissing over aan de 'voorzienigheid'.

Oders boek beschrijft ook dat Johannes Paulus II na de aanslag op zijn leven door de Turk Mehmet Ali Agca al in de ambulance zijn aanvaller vergaf. Dat hij dit zo snel kon, beschouwde hij als een gave die hem door Jezus Christus was gegeven.

Oder schrijft ook dat de paus in eerste instantie dacht dat hij het slachtoffer was van een aanslag door de Rode Brigades, een radicale linkse groepering die Italië in de jaren zeventig en tachtig terroriseerde. Het Vaticaan had voor de aanslag informatie van de Italiaanse geheime dienst gekregen dat de Rode Brigades een ontvoering van de paus zouden voorbereiden.

De huidige paus, Benedictus XVI, die versneld de heiligverklaring van Johannes Paulus II op de rails zette, heeft vorige maand de eerste belangrijke stap in de heiligverklaring gezet door een decreet goed te keuren waarin de 'heroïsche deugden' van de paus worden beschreven.

Brands: vertrek Pocognoli zonde

Marcel Brands vindt het 'zonde' dat AZ afscheid heeft moeten nemen van Sébastien Pocognoli.

De linksback werd dinsdag getransfereerd naar Standard Luik. De directeur voetbalzaken van AZ zegt echter dat het pure noodzaak was op Pocognoli van de hand te doen.

"Het is zonde dat we afscheid moeten nemen van een jonge, talentvolle speler als Sébastien", liet Brands weten op de officiële clubsite van AZ. "Gezien de situatie waarin de club zich bevindt, kunnen we echter niets anders. Daarbij hebben we met Simon Poulsen en Ragnar Klavan twee spelers die op de linksbackpositie uit de voeten kunnen."

Standard betaalt naar verluid ruim twee miljoen euro aan de regerend landskampioen. Pocognoli tekende vanmiddag voor 4,5 jaar bij Les Rouches

Sneijder moet twee duels brommen voor applaus

Wesley Sneijder heeft twee duels schorsing opgelegd gekregen wegens zijn rode kaart in de derby van Milaan.

De Nederlandse spelmaker van Internazionale liet zich niet van zijn beste kant zien in de derby en moest vroeg in de wedstrijd vertrekken met rood. Sneijder had voor de scheidsrechter een cynisch applaus over nadat deze Lúcio een gele kaart gaf voor een schwalbe.

De Italiaanse voetbalbond is het eens met de rode kaart en legt Sneijder twee duels schorsing op. Dat heeft de bond dinsdag bekendgemaakt. Ploeggenoot Lucio, die later in het duel zijn tweede gele kaart zag, moet één duel toekijken.

Marco Materazzi kreeg een officiële waarschuwing van de bond omdat hij na afloop van het duel werd gesignaleerd met een masker van AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi. De club kreeg bovendien boetes omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid door supporters en omdat de elf spelers te laat op het veld waren voor het begin van de tweede helft.

Hetero slachtoffer antihomogeweld in Amsterdam

Een man is gisteravond in Amsterdam het slachtoffer geworden van antihomogeweld. Het 50-jarige slachtoffer, dat overigens heteroseksueel is, stond voor de deur van de winkel Gay & Gadgets in de Spuistraat en werd door twee mannen aangevallen. Hij is met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, meldt VVD-gemeenteraadslid en ProGay-voorzitter Frank van Dalen.

De mishandeling vond rond 22.00 uur plaats. De man, die een tas bij zich had van de homowinkel, werd door twee jongens van rond de 20 uitgescholden en belde hierop 112. Vervolgens ontstond een handgemeen, waarbij de man werd geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag. Het tafereel is door beveiligingscamera's vastgelegd.

Van Dalen laat weten 'geschokt' te zijn. Vorig jaar steeg het aantal gevallen van geweld en bedreiging tegen homo's tot 371, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. "Dit incident toont aan dat antihomogeweld zich tegen iedereen keert, homo's en hetero's."

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan, maar is voornemens dit spoedig te doen, meldt een woordvoerder. Overigens heeft de politie nog niet onomstotelijk vast kunnen stellen dat het om antihomogeweld gaat.

Spyker neemt Saab over voor 74 miljoen dollar

Spyker Cars nv neemt Saab van General Motors (GM) over voor ongeveer $74 miljoen, meldt de Wall Street Journal vandaag.

Spyker zal dat bedrag in contanten betalen, terwijl de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van $566 miljoen of EUR400 miljoen beschikbaar zal stellen die wordt gegarandeerd door de Zweedse overheid.

Na afronding van de transactie zal GM aflosbare preferente aandelen ter waarde van $326 in Saab houden. De preferente aandelen vertegenwoordigen minder dan 1% van de stemrechten.

Gisteren werd bekend dat Spyker als enige mogelijke koper van Saab is overgebleven, nadat de Luxemburgse investeringsmaatschappij Genii Capital zich terugtrok uit de onderhandelingen.

De handel in het aandeel Spyker werd vandaag om 13.45 uur op last van de AFM stilgelegd. De schorsing werd ingesteld in afwachting van het persbericht en geldt tot nader order.

Sinds Spyker sinds november van 2009 in beeld is als mogelijke koper van Saab, is het aandeel ruim 100% gestegen. Gisteren steeg het aandeel tot 80%, nadat in de Zweedse media werd beweerd dat de overname al rond zou zijn.

 

Antieke bijbel vernield om sjekkie van te draaien

FOK!ker tennisracket hoeft er niet op te rekenen dat hij na zijn dood in de hemel op zijn lauweren kan rusten. De FOK!ker heeft namelijk een antieke bijbel vernield en delen hiervan in brand gestoken. Tennisracket wilde een sjekkie draaien, maar zijn vloeitjes bleken op.

Na een zoektocht van naar eigen zeggen drie uur probeerde hij een sjekkie te draaien van wc-papier, maar helaas bleek dit niet te werken. Ineens viel zijn blik op een bijbel. Niet zomaar een simpele bijbel die je bij ieder winkeltje van het NBG kunt kopen, maar eentje uit 1937.

Ondanks dat het Heilige Boek bijna 75 jaar oud is en dus antiek, heeft de FOK!ker er slechts twee en halve euro voor betaald. Ondanks dat hij zegt zich nu vies te voelen, had tennisracket naar eigen zeggen geen keus. In zijn woonplaats Deventer is namelijk geen nachtwinkel te bekennen.

In het bewuste topic wordt door menig FOK!ker verbolgen gereageerd op de bijbelverbranding. Zo vindt men het triest en zonde om een oude bijbel te gebruiken voor een rookverslaving. Het vernielde stuk is overigens afkomstig uit het bijbelboek Zacharia.

Bijbelsjek
Er is nog genoeg over voor duizenden sjekkies

Groen licht voor extra geluidsdagen Zandvoort en Assen

De autosportfans in Nederland kunnen opgelucht adem halen. De Tweede Kamer heeft gestemd over het voorstel van minister Cramer van VROM om Zandvoort en Assen meer geluidsdagen toe te kennen. Met succes, het voorstel is aangenomen, hoewel de SP en Groenlinks tegen het voorstel waren.

Het voorstel van PVV-kamerlid Richard de Mos haalde het niet. De Mos had een motie ingediend om de Formule 1 terug naar Nederland te halen. Dit betekent dat er niet op politieke steun gerekend hoeft te worden bij het organiseren van een Formule 1 race.

KNVB wil Advocaat twee duels schorsen

Dick Advocaat heeft van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen van twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van de aanmerkingen van de Hagenaar op de scheidsrechter tijdens Ajax – AZ (1-0) van afgelopen weekend.

De trainer van AZ, die ook bondscoach is van België werd door scheidsrechter Björn Kuipers uiteindelijk naar de tribune gestuurd. Na afloop bekende Advocaat dat hij Kuipers een 'oetlul' had genoemd. Advocaat kan nog tot morgenochtend 10:00 reageren op het voorstel.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 4

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

                                                             

Het Engelse voetbal stond dit weekend vooral in het teken van het bekervoetbal. West Bromwich Albion (WBA) en Newcastle United troffen elkaar in het kader van de FA Cup. Jong Oranje-goalie Tim Krul kreeg bij Newcastle een basisplaats, maar zal niet met plezier terugdenken aan deze wedstrijd. WBA wist namelijk met 4-2 te winnen. Gianni Zuiverloon viel halverwege de tweede helft in bij de winnende ploeg. Evander Sno stond bij Bristol City na zijn doelpunt van vorige week tegen Cardiff City (1-1) in de basis. Het tweede duel ging echter met 1-0 verloren en daardoor ligt het team van de oud-Ajacied, die na een uur werd gewisseld, uit de FA Cup. Ook Sunderland wist de volgende ronde niet te halen. De ploeg waar Boudewijn Zenden de hele wedstrijd in het veld stond, ging met 2-1 ten onder bij Portsmouth. Swansea City speelde afgelopen weekend, in tegenstelling tot vele andere teams, een competitiewedstrijd tegen Middlesbrough. De ploeg die met keeper Dorus de Vries onder de lat startte, kwam met 1-0 voor. De voormalig keeper van ADO Den Haag verkeek zich vervolgens op een afstandsschot van Flood, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

                                                            

Het Schotse Celtic mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij St. Johnstone. Oud-Feyenoorder Glenn Loovens startte in de basis bij de ploeg uit Glasgow. De verdediger veroorzaakte na ruim tien minuten een strafschop waaruit de thuisploeg op een 1-0-voorsprong wist te komen. Na twintig minuten moest Loovens met een hoofdwond het veld ruimen. Aanwinst Jos Hooiveld zat nog niet bij de selectie. Uiteindelijk won Celtic de wedstrijd nog met 1-4. Ondanks dat koploper Glasgow Rangers gelijkspeelde, blijft Celtic met zeven punten achterstand tweede staan.

                                                            

In de Belgische Jupiler Pro League liet Club Brugge, in de uitwedstrijd bij Racing Genk, dure punten liggen. De nummer twee van de competitie verloor met 2-0 en kon daardoor niet inlopen op lijstaanvoerder Anderlecht. Ryan Donk (Club Brugge) begon het duel als rechtsback en pakte op slag van rust een gele kaart. Tien minuten voor tijd werd onze landgenoot gewisseld voor Wesley Sonck. Aan de kant van Racing Genk bleef Istvan Bakx de gehele wedstrijd op de bank. KV Roeselare is afgelopen weekend van de laatste plaats verdwenen. De ploeg won met 1-4 van naaste concurrent SK Lokeren. Anduele Pryor viel na een uur spelen in aan de kant van Roeselare. Sherjill MacDonald kende een minder goed weekend. Onze landgenoot verloor met zijn ploeg Germinal Beerschot met 3-0 van KV Kortrijk en zakte daardoor naar de zesde plaats.

Ook in de Serie C1/A waren er afgelopen weekend weer landgenoten actief. Het Italiaanse Monza heeft voor een stuntje gezorgd door afgelopen weekend gelijk te spelen tegen koploper Novara. De wedstrijd eindigde in 1-1. Sander Westerveld verdedigde de hele wedstrijd het doel van Monza, Ook Chedric Seedorf kon weer op een basisplaats rekenen, hij begon op het middenveld. Het broertje van Clarence Seedorf werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Door dit resultaat blijft Monza wel in de onderste regionen hangen van de Serie C1/A.

                                                           

Bas van den Brink is met Gold Coast United de koppositie in de Australische A-league kwijtgeraakt. Uit bij middenmoter Central Coast Mariners werd met 1-1 gelijkgespeeld. Daardoor zag de ploeg van verdediger Van den Brink Sydney FC terug op de eerste plaats komen. Ook Melbourne Victory ging de ploeg voorbij en staat nu tweede. Deze ploeg heeft tevens nog een wedstrijd tegoed. Ook stonden er dit weekend in de A-League twee landgenoten tegenover elkaar. Brisbane Roar, met Sergio van Dijk in de gelederen, ging op bezoek bij North Queensland Fury. Bij deze ploeg staat de bij Ajax opgeleide Dyron Daal onder contract. De wedstrijd tussen de laagvliegers eindigde in 1-1 en daarmee schieten beiden ploegen weinig op. Beide Nederlanders speelden wel de volle negentig minuten mee. North Queensland Fury neemt na dit weekend de voorlaatste plaats in, drie punten boven hekkensluiter Adelaide United. Brisbane Roar staat met één punt meer boven de ploeg van Daal.

APOEL Nicosia heeft afgelopen weekend in de Cypriotische competitie goede zaken gedaan. De ploeg van Joost Broerse won met 1-0 van laagvlieger Ermis. Oud-FC Groninger Broerse kwam echter niet in actie. Naaste concurrent Anorthosis Famagusta verloor op eigen veld de topper van Omonia Nicosia. De ploeg, waar oud-NEC'er Jeffrey Leiwakabessy als linksback de hele wedstrijd speelde, ging met 1-3 ten onder en zag Omonia daardoor naar de tweede plaats stijgen. Anorthosis staat nu derde, één punt achter Omonia Nicosia en drie punten achter koploper APOEL Nicosia.

Daniël de Ridder heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe ploeg Hapoel Tel Aviv. In de Israëlische competitie stond de topper tegen Maccabi Haifa op het programma. De oud-Ajacied mocht in de tweede helft opdraven, maar na ruim een kwartier moest hij zich noodgedwongen weer laten wisselen vanwege een hoofdwond. De huurling van Wigan Athletic liep deze blessure op in een luchtduel met Maccabi-speler John Culma. De wedstrijd eindigde overigens in een 0-0 gelijkspel. Door dit resultaat blijft Maccabi Haifa koploper en staat Hapoel Tel Aviv met tien punten achterstand nog steeds op een tweede plaats.

Wielerbond Australië wil ProTour-team opzetten

De Australische wielerbond wil in 2011 een eigen ProTour-team hebben die deel moet gaan nemen aan onder andere de Tour de France. Het laatste decennium zijn er veel Australiërs doorgebroken in het wielerpeloton, maar er is nog geen één groot Australisch team.

De opzet moet gaan lijken op die van het Britse Team Sky. De formatie, die dit seizoen zijn intrede maakt in het peloton, heeft een Britse hoofdsponsor en een aantal sterke renners uit eigen land. De Australische wielerbond zou een team willen die voor ongeveer de helft bestaat uit Australische renners en met een budget van dertien miljoen euro kan gaan werken.

'Van der Struijk keert terug bij Willem II'

Willem II heeft zich versterkt met een oude bekende. Frank van der Struijk keert per direct terug bij de Tilburgers.

Dat bericht het Brabants Dagblad vanavond. Willem II huurt de verdediger voor de rest van het seizoen van Vitesse, waar hij niet veel aan spelen toekomt.

De 24-jarige Van der Struijk is afkomstig uit de jeugdopleiding van Willem II en speelde tot 2008 al voor de club. De ploeg van Alfons Groenendijk maakt een ongelukkig seizoen door en bezet de zeventiende plaats in de Eredivisie

Eerder deze winter werd Stef Nijland al gehuurd van PSV.

Broodjeszaak beroofd met 'AIDS-naald'

Een man heeft in Rehoboth, in de Amerikaanse staat Delaware, een bijzonder wapen gehanteerd om een winkel te beroven. De blanke man van rond de 25 jaar stapte de broodjeszaak binnen met een injectiespuit in de hand. Hij vertelde de medewerker dat hij leed aan AIDS en niet zou schromen de bediende te steken indien deze hem geen geld zou geven.

Volgens de politie beweerde de overvaller ook nog een ander wapen op zak te hebben. Deze was niet nodig, want de nog onbekende man nam een som geld mee en vertrok te voet. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Uitslaande brand Chinees restaurant

Op het Quatre Bras-kruispunt van de N65 tussen Oisterwijk en Udenhout is vandaag een grote brand ontstaan in een Chinees restaurant. Door deze brand moet restaurant Lei Ping als verloren worden beschouwd.

De brand brak vanmiddag waarschijnlijk in de keuken uit. Hier werden werkzaamheden aan de afzuiginstallatie verricht. Passanten zagen even voor 14.30 uur rook en vlammen uit de schoorsteen van het pand komen. Door de brand stortte de schoorsteen vrijwel onmiddellijk neer op het platte dak.

De brand verspreidde zich vervolgens erg snel. Er rukten 33 brandweerlieden met groot materieel uit. De brand had zich echter al zo ver verspreid dat het pand niet meer te redden was. Daarnaast was er een tekort een bluswater, waardoor de brandweer dit uit natuurgebied de Leemputten moest halen.

Rond 17.10 uur vanmiddag werd het sein brandmeester gegeven. Het verkeer ondervond veel hinder door de brand. Drie mensen, die het vuur probeerden te blussen, werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden last van ademhalingsproblemen.

Zwaarbewapende man opgepakt in motel New Jersey

De Amerikaanse autoriteiten hebben gisteren in een motel in New Jersey een zwaarbewapende man opgepakt.

De 43-jarige Lloyd Woodson had geweren, een granaatwerper en een nachtkijker op zijn motelkamer, plus kaarten van een Amerikaanse legerbasis en van een stad in een andere staat. Hij droeg een kogelvrij vest en een semiautomatisch geweer onder zijn jack toen hij in Branchburg werd gearresteerd.

De autoriteiten proberen te achterhalen wat de man met de wapens van plan was. Volgens de FBI heeft hij voor zover bekend geen banden met terroristische groepen. Hij is voorlopig ingesloten op verdenking van onwettig wapenbezit.

zwaarbewapende man opgepakt

'Zoek aliens hier, in de ruimte vind je ze niet'

Zoeken naar buitenaards leven op planeten ver buiten ons zonnestelsel is zinloos, zo beweren wetenschappers. De zoektocht moet volgens hen namelijk beginnen op Aarde, aangezien bewijzen voor buitenaards leven ook hier kunnen worden gevonden.

Deze stelling, die door enkele Bulgaarse wetenschappers enkele maanden geleden al werd gebezigd, zal worden besproken tijdens een meeting van de zogeheten 'Royal Society'. Aan deze vergadering nemen naast de NASA ook afgevaardigden van het Europees Ruimteagentschap en de Verenigde Naties deel. Dit jaar gaat het 'Extra-Terrestrial Intelligence' programma haar eerste lustrum in, hetgeen de reden vormt voor de bijzondere meeting.

"We moeten afstappen van het idee dat een soort van 'ET' ons gecodeerde boodschappen stuurt of zal sturen", beweert Professor Davies van de universiteit van Arizona. "Het onderzoek moet zich vanaf nu toespitsen op woestijnen, vulkanen, zoutmeren en Antarctica. Misschien kunnen op die plaatsen, waar normale wezens het moeilijk hebben om te overleven, vreemde microben gevonden worden."

Professor Colin Pillinger, leider van de Beagle 2 missie naar Mars, staat echter sceptisch tegenover de nieuwe aanpak. "Dit is voor mij echte sciencefiction. Mars blijft toch de uitgelezen plaats om buitenaards leven te vinden", vindt hij.

Trainer Livorno stapt toch niet op

Livorno hoeft toch niet op zoek naar een nieuwe trainer. Serse Cosmi stapte afgelopen zondag op na de 2-0 nederlaag tegen Napoli nadat hij onenigheid met de voorzitter van de club Aldo Spinelli had gekregen. Vandaag bleek de ruzie bijgelegd en komt de coach terug op zijn eerdere besluit.

"Het was niet zo moeilijk om het misverstand uit de wereld te helpen. We zetten het huwelijk gewoon voort omdat dat in het belang is van de club en hij het goed doet bij ons, gezien de resultaten," zei Spinelli tegen Sky. De club staat momenteel zestiende in de Serie A. Eerder werd trainer Gennaro Ruotolo al de laan uitgestuurd bij Livorno.

McAvoy en Duff krijgen een kindje

James McAvoy en zijn vrouw Anne-Marie Duff zijn in verwachting van hun eerste kindje. Het Britse acteurskoppel trouwde in 2006 en gaf eerder aan graag kinderen te willen.

"Ik wil dolgraag een baby. Ik sluit niets uit, maar helaas werkt een lichaam niet op die manier", zei Duff volgens de Britse BBC. Vandaag liet een woordvoerder van het koppel weten dat er inmiddels een kindje op komst is.

McAvoy en Duff leerden elkaar in 2003 kennen op de set van 'Shameless', een televisieserie waarin de acteurs elkaars geliefden speelden. De 30-jarige McAvoy speelde onder meer in 'Atonement', 'Last King of Scotland' en 'The Narnia Chronicles'. De 39-jarige Duff was onder meer te zien in 'Nowhere Boy' en de televisieserie 'The Virgin Queen'.

James McAvoy en Anne-Marie Duff in verwachting van hun eerste kindje

Verhagen fluit Ter Horst terug

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje Ter Horst (PvdA) moet zich met haar eigen zaken bemoeien. Dat vindt minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA). Hij is niet te spreken over de oproep die zijn collega vandaag in Het Parool deed. Net als een paar jaar geleden zei ze dat het Westen moet praten met de Taliban.

Ter Horst moet maar eens met de politiebonden praten hoe Nederland veiliger kan worden, stelde hij op Radio 1 voor. Zo wilde hij duidelijk maken dat ieder zich met zijn eigen toko bezig moet houden.

Toen Ter Horst haar gedachte over onderhandelen met de Taliban eind 2007 voor het eerst openbaarde, kreeg ze Verhagen ook over zich heen. Ook een deel van de Tweede Kamer gaf toen kritiek.

"Praat eens met de politiebonden!"

Fable 3 wordt getoond op het X10 event

Fable 3 wordt voor het eerst getoond op het X10 event in San Francisco op 11 februari. Hier zullen we de eerste beelden van Fable 3 gaan zien en misschien krijgen we ook wat meer te horen over de Natal ondersteuning voor deze game.

Hier de aankondiging:

We hinted at this a couple of weeks ago but today it’s official, a big Xbox event called X10 will take place in San Francisco next month showing all the upcoming Xbox games! Of course Lionhead is excited about showing the latest of Fable III, but we’re also very much looking forward to all other games and announcements… coming from this event! So put it in your diaries; 11th February in SF and on the internet, X10!

Fable 3

Win de eerste vijf seizoenen van Lost!

Vrijdag 5 februari aanstaande begint het laatste seizoen van de populaire tv-serie Lost. Dit zesde seizoen zal ons eindelijk vertellen hoe het nou precies zit met de overlevenden van Oceanic Flight 815. Alle mysteries zullen samenkomen tot een spannend en vooral schokkend einde van deze geweldige serie!

In samenwerking met Walt Disney Studios Home Entertainment mogen we een aantal geweldige prijzen weggeven! De hoofdprijs zal bestaan uit een DVD-box met alle voorgaande seizoenen! De tweede en derde plaats krijgen, naast een toffe hoody, het vijfde seizoen op DVD

Om kans te maken op één van deze mooie prijzen willen van jou graag een zelfbedacht einde voor het laatste seizoen van Lost! Hoe dit einde er precies uit komt te zien is geheel aan jou. Ook op welke manier jij je zelf bedachte einde met ons wilt delen staat je volledig vrij! Kijk dus in het topic op het forum hoe jij mee kan doen! 

Veendam keert salarissen van januari gewoon uit

BV Veendam zal de salarissen over de maand januari gewoon uit gaan keren. De club zou volgens berichten in onder meer het programma Voetbal International geen geld meer hebben om de lonen te betalen, maar dit blijkt volgens Veendam onjuist te zijn.

De club verkeert in financiële problemen en is momenteel met potentiële geldschieters in onderhandeling om de club weer schuldenvrij te krijgen. Het bestuur van Veendam wil niet vermelden met welke partijen ze in onderhandeling is, maar zegt wel alles in het werk wordt gesteld om de club te redden en dat een goede afloop met vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Liefdesboek Gordon loopt vertraging op

Het boek 'Alles over de liefde en gids voor het gebroken hart' van Gordon verschijnt niet eerder dan april. Aanvankelijk was het idee om het nieuwe project van de 41-jarige zanger rond Valentijnsdag te laten verschijnen. Het boek is wel al af, maar moet nog geredigeerd en gebonden worden, laat een woordvoerder van Gordon weten.

Gordon schreef het boek over zijn eigen liefdesleven, maar geeft daarbij ook bruikbare tips om 'andere liefdesverslaafden te helpen in hun zoektocht naar geluk'. "Omdat de liefde voor mijzelf soms onbegrijpelijk is, heb ik al veel meegemaakt, waar een ander wat aan kan hebben", legde hij eerder uit.

Gordon schreef eerder twee autobiografische dieetboeken. De zanger en presentator, die zelf ooit tot kok werd opgeleid, verleende onlangs ook zijn medewerking aan een kookboek. 'Koken voor Kika' is een boek waarin bekende koks en sterren, onder wie Gordon, hun kookgeheimen onthullen. Het kookboek wordt maandag gepresenteerd en de opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij.

Liefdesboek in april

Gerard Joling met tijgerbalsem op paard

Gerard Joling begaf zich zondag in de piste tijdens het internationale topconcours Jumping Amsterdam. De voorbereiding leverde Joling flinke spierpijn op. Zijn poging om die te bestrijden met tijgerbalsem bleek niet erg succesvol.

Joling gaf onder leiding van dressuurruiter Edward Gal een demonstratie met het paard French Kiss. De zanger trainde anderhalve week voor de show met fikse spierpijn als gevolg. Om de pijn in zijn benen iets te verzachten smeerde Joling ze op de grote dag in met tijgerbalsem, maar dat bleek geen groot succes in combinatie met een strakke paardrijbroek, is te lezen op zijn website.

Het was niet de eerste keer dat Joling een paard besteeg. Voor de opnames van zijn clip '24 Uur Verliefd' klom de zanger ook al eens op een edele viervoeter. Als Gerard het niet zo druk zou hebben, zou hij naar eigen zeggen vaker in het zadel te vinden zijn.

Joling
Hopelijk heeft hij het niet op zijn eikel gesmeerd (foto: Novum)

Vacansoleil zet zinnen op grote ronde

Vacansoleil wil in het nieuwe wielerseizoen in ieder geval aan een van de drie grote ronden deelnemen. Dat zei ploegleider Hilaire van der Schueren bij de presentatie van het team voor 2010. Omdat de Nederlandse wielerploeg niet tot de ProTour-formaties behoort, is het daarvoor wel afhankelijk wildcards.

Vacansoleil maakte vorig jaar een uitstekend debuut op het hoogste niveau. In de Ronde van Spanje werd dankzij Borut Bozic een rit gewonnen en eindigde Johnny Hoogerland als twaalfde in het klassement. Met Amsterdam en Rotterdam als startplaatsen is de hoop dit jaar vooral gevestigd op deelname aan de Giro d'Italia of de Tour de France.

Van der Schueren beseft dat de doelstelling er door de concurrentie van formaties als Team Sky, RadioShack en BMC niet eenvoudiger op wordt. "Maar gezien de groei van onze renners en de ploeg vind ik het wel essentieel dat we zeker één van de drie grote ronden rijden." Daarvoor zijn vooral goede resultaten nodig. "Een goed voorjaar met klinkende uitslagen, ons op groei gestoelde beleid en de sympathieke uitstraling van de ploeg kunnen ons aan een startbewijs helpen."

Om de ambities kracht bij te zetten bleven toppers als Bozic en Hoogerland behouden. Daarnaast zijn zeven nieuwe renners aan de ploeg toegevoegd. Opvallendste namen zijn die van de broers Romain en Brice Feillu. De eerste droeg al eens de gele trui in de Tour de France, Brice won vorig jaar de bergetappe naar Arcalis. Verder werd ook de Italiaanse sprinter Alberto Ongarato ingelijfd.

Vacansoleil wielerploeg 2010
De wielerploeg vacansoleil in 2010

Naakte modellen douchen op straat in Parijs

Mensen die toevallig gisteren door het centrum van Parijs liepen, hadden mazzel. Voor het oog van duizenden passanten begonnen enkele modellen zich te douchen in een doorschijnend douchehokje.

Het bleek hier te gaan om een bijzondere reclamestunt. De mannen en vrouwen waren namelijk ingehuurd voor de commercial van een bekende douchefabrikant. Of de stunt heeft geleid tot een toename van schennisplegers is helaas niet bekend.


Only in Paris helaas...

Den Haag is mediageil

Hoewel het aantal spoeddebatten het afgelopen jaar iets minder was dan in 2008, is het, ten opzichte van 2006, toch flink gestegen.  Waar in 2006 nog maar 29 van zulke kuddebijeenkomsten waren, zijn dat er nu 62. Dit tot grote ergernis van de Kamervoorzitter Verbeet, die gelukkig ook inziet dat dit nijpende probleem de spuigaten uitloopt. Politici willen scoren en krijgen bijna een orgasme als ze met hun kanis op het achtuurjournaal verschijnen. Den Haag loopt over van mediageilheid.

Screens en concept-art Halo: Reach

Halo Reach was al eerder in het nieuws met het 'lekken' van screenshots. Bungie heeft de screenshots nu zelf op het internet gezet. Naast het officieel uitbrengen van de screenshots heeft bungie ook wat concept-art op het internet geplaatst.

  

 

Vorig jaar had Bungie Halo: Reach aangekondigd, een prequel op Halo 1. De mensen zijn daar natuurlijk ook in oorlog met aliens, alleen dit is op de planeet Reach. Een planeet met vele verrassingen en genoeg mysteries. De game komt in de herfst van 2010 uit en in de lente van 2010 kan je de Beta spelen als je Halo: ODST hebt gekocht.

Dead Rising 2 toont zijn wapensysteem, film ook in aantocht

Als je producent Keiji Inafune moet geloven kan het nogal een bloederige bende gaan worden in Fortune City wanneer Dead Rising 2 zijn release krijgt dit jaar. Inafune heeft namelijk recent meer details over het wapensysteem vrijgegeven en dat liegt er niet om. Je zal namelijk de mogelijkheid krijgen om diverse voorwerpen te combineren om er een sterker of inventiever wapen van te maken. Wel zal je hiervoor eerst combo-kaarten moeten verzamelen voordat je kan gaan beginnen met combineren. Deze kaarten bevatten de ingrediënten die je nodig hebt om de diverse wapenconstructies inelkaar te zetten. Je kan dit trouwens alleen op specifieke werkplaatsen doen, die over het gehele spel verspreid zijn.

Daadwerkelijk de meest bizarre combinaties zijn mogelijk in Dead Rising 2. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een waterpistool te vullen met benzine, je kan een kettingzaag vastmaken aan een roeispaan (de paddlesaw) en een knuppel voorzien van een vishaak. Zoals het er naar uitziet wordt Dead Rising 2 behoorlijk gewelddadig, misschien zelfs veel gewelddadiger dan je zou verwachten en er is helaas een kans dat men tezijnertijd een tikkeltje het gas gaat terugnemen hierin, tenminste, voor de Japanse versie dan.

Paddlesaw Dead Rising 2

 

Dead Rising wordt ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Blue Castle in samenwerking met producent Keiji Inafune. Blue Castle is vooral bekend van een aantal baseball-spellen (The Bigs) en Keiji Inafune is vooral beroemd geworden als geestelijke vader en regisseur/producent van de originele Mega Man-spellen (nu als producent). Terwijl de originele Dead Rising in Japan werd ontwikkeld, kan je zeggen dat Capcom momenteel meedoet aan de trend om diverse bekende Japanse game-reeksen wat meer te westerniseren (de Silent Hill-reeks is ook een goed voorbeeld hiervan). Inafune heeft al eerder toegegeven dat dit ook precies de reden was om over te stappen naar een Amerikaanse ontwikkelaar voor Dead Rising 2. Dan Brady, de president van Blue Castle, en Inafune waren het qua visie over het spel al gauw eens met elkaar en daardoor heeft hij uiteindelijk voor Blue Castle gekozen, ondanks de weinig ervaring die ze nog hebben in dit genre.

Inafune wil zich nog niet vastleggen aan een vaste releasedate voor Dead Rising 2, maar dat hij uitkomt in 2010 is wel zeker. Hij gaf aan dat de release niet lang na die van Lost Planet 2 (18 mei in Amerika) zal zijn. Dead Rising 2 zal uitkomen voor de PC, Playstation 3 en de Xbox 360.

Momenteel is Inafune overigens niet alleen regisseur van games, maar inmiddels heeft hij ook de overstap gemaakt naar films. Hij is namelijk momenteel bezig met het regisseren van een Japanse Dead Rising film. In deze film, met een wat standaard horrorverhaaltje, volgt men de twee broertjes Shin en Jouji die zich bevinden in een Japans stadje dat op dat moment in quarantaine is, dit uiteraard omdat de stad bezaaid is met zombies. Hieronder de trailer van deze film:

 

 

 

 

Dummy image generator

Handig voor de webdesigners onder ons! Je bent een webpagina aan het designen en opmaken en je wilt op een bepaald plekje een header of afbeelding hebben. Dan kun je nu via DummyImage.com een afbeelding met jouw gewenste maten genereren. Zet gewoon de dimensies van de image achter het domein en daar is je plaatje. Voorbeeld: 450*300px:

http://dummyimage.com/500x350

Maak het zo extreem als je wilt, hij kan alles aan: http://dummyimage.com/9999x1234

[Gerucht] StarCraft 2 beta nabij?

Blizzard is al jarenlang bezig met het vervolg op één van de populairste RTS-games aller tijden: StarCraft. Helaas voor de fans zijn de mogelijkheden om alvast met StarCraft 2 aan de slag beperkt tot een baan bij Blizzard of enkele gamesbeurzen. Reikhalzend wordt er daarom uit uitgekeken naar de beta van StarCraft 2, die eigenlijk al afgelopen zomer online had moeten gaan maar om onbekende redenen is uitgesteld.

Het lijkt er nu echter op dat de beta niet heel lang meer op zich zal laten wachten, naast berichten dat fansites inmiddels keys voor de beta hebben ontvangen is de beta ook in de teaser voor het komende seizoen van de Jace Hall-show opgedoken. In de teaser is te zien dat Jace dit seizoen langsgaat bij Blizzard om over Diablo 3 te babbelen maar ook om bier te drinken met het StarCraft 2-team. Nu is dit natuurlijk absoluut niet boeiend, wat wel interessant is is dat er op de achtergrond een projector draait die beelden van Battle.net laat zien met de melding "WELCOME TO THE STARCRAFT II BETA".

Blizzard heeft vooralsnog geen datum bekendgemaakt voor de beta van StarCraft 2, dus wanneer we precies aan de slag kunnen blijft vooralsnog speculatie.

Fitte Pantelic vervangt geschorste Suárez tegen NEC

Ajax kan in de kwartfinale van de KNVB beker een beroep doen op Marko Pantelic. De Servische spits is hersteld van zijn hamstringblessure.

Pantelic, die tijdens het trainingskamp eerder deze maand in Portugal geblesseerd raakte, heeft geen last meer van zijn hamstring en kan zodoende de leegte opvullen die de geschorste Luis Suárez nalaat.

De van Hertha BSC overgekomen goalgetter miste de duels met NAC Breda (1-1) en AZ (1-0 winst), maar kan woensdagavond in actie komen namens de equipe van Martin Jol. Dat geldt ook voor Demy de Zeeuw (terug van een schorsing) en de kersverse vader Maarten Stekelenburg.

De Hagenaar neemt tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie ook Hyun Jun Suk en Christian Eriksen weer op in zijn selectie. De twee tieners zaten afgelopen zondag tegen AZ ook al op de bank, maar kregen geen speelminuten.

Pocognoli: "Dit is het juiste moment om AZ te verlaten"

Sébastien Pocognoli en Standard Luik zijn met elkaar herenigd. Dinsdagmiddag zette de linksback van AZ zijn signatuur onder een contract dat hem tot medio 2014 zal verbinden aan de Belgische landskampioen.

"Het was het juiste moment om AZ te verlaten", sprak de speler tegenover Voetbal International. "De contacten met Standard dateren al van enkele weken geleden. We zijn snel tot een akkoord gekomen. Ik ben blij dat ik kan terugkeren naar de club die mij heeft opgeleid. Ik hoop dat ik Standard zo snel mogelijk iets zal kunnen bijbrengen."

Voor de Belg met Italiaanse roots is het een mooie terugkeer op het oude nest, waar hij echter nooit een duel in de hoofdmacht speelde. Een terugkeer naar Luik zweefde altijd door zijn bovenkamer: "Ik ben blij dat ik hier de fans terugvind, waar ik als kleine jongen nog tussen heb gestaan", aldus Pocognoli.

De viervoudig international kwam bij AZ tot 64 duels waarin hij vijf goals produceerde. De jongeling vertrekt per direct bij de landskampioen en zal zich deze week nog aansluiten bij de selectie van de Rouches, die in de eigen competitie op een beschamende negende plek staan. Zondag komt concurrent KV Kortrijk op bezoek.

Darwinia+ 10 februari op Xbox Live

Veel geplaagde en vertraagde Xbox Live Arcade-game Darwinia+ is eindelijk klaar, eindelijk door Microsofts certificeringsproces en komt dan eindelijk naar onze huiskamers toe. Vanaf 10 februari wordt het mogelijk om in ruil voor 1200 Microsoft punten (ongeveer €14) de game in huis te halen. Darwinia+ is een combinatie van de PC-spellen Darwinia en Multiwinia.

Darwina

In Darwinia ontferm je je over de Darwinians, 8-bit platte mannetjes die je op een Lemmings-achtige manier naar veiligheid moet brengen. Helaas zijn er virussen op pad om de Darwinians op te eten en zul je deze op een Cannon Fodder-achtige manier moeten verslaan. Het klinkt nu vast als de ultieme natte droom van een oude PC-gamer, maar lees onze review en raak overtuigd van de charme van het spel. Multiwinia is een multiplayer-variant van Darwinia, met hetzelfde uiterlijk maar een aangepaste gameplay.

Microsoft gaat Japan veroveren met Monster Hunter

In Japan doet de Xbox het nou niet echt top, het verkoopt niet goed en Nintendo en Sony hebben allebei het voordeel dat ze een Japans bedrijf zijn wat Microsoft niet is. Het leek er al een jaar op dat Microsoft de handdoek in de ring had gegooid voor de console-oorlog in Japan, maar ze gaan het weer proberen. Zo heeft Capcom vandaag Monster Hunter Frontier aangekondigd, exclusief voor de Xbox 360.

De Monster Hunter-serie is een miljoenen-franchise in Japan waarin de speler met een groepje vechters op monsterjacht gaat. Dit spel werkt alleen via internet en er moet een maandelijks bedrag voor worden betaald. Voor Monster Hunter Frontier zal dit 1400 yen (12 euro) zijn, waarin je 30 dagen toegang krijgt tot Xbox Live en 30 dagen Monster Hunter kan spelen. Of het spel ook naar het westen komt is nog niet duidelijk


Griekse politie rolt kinderpornonetwerk op

De Griekse politie heeft een kinderpornonetwerk opgerold na een drie maanden durend onderzoek verspreid over het land. Er zijn twee personen gearresteerd en tegen nog eens acht personen worden aanklachten voorbereid. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder zijn agenten de huizen van tien personen binnengevallen. Bij de invallen werden duizenden computerbestanden, twaalf harde schijven, een laptop en meerdere CD's met afbeeldingen van kinderporno in beslag genomen.

In totaal werden 38 internetadressen in vijf Griekse regio's getraceerd. Dit was het resultaat van een wereldwijd online onderzoek dat vorig jaar door Interpol werd gestart.

Nepbrief Belastingdienst in Brabant

In de regio Brabant circuleert een nepbrief van de Belastingdienst. Hierin staat dat mensen iedere maand een 'persoonsgegevenbelasting' van 63,82 euro moeten betalen. Het ministerie van Financiën waarschuwt mensen die zo'n brief ontvangen geen geld over te maken.

"De belasting bestaat niet en de brief is ook niet verstuurd door de Belastingdienst", laat het ministerie vandaag weten. Er is inmiddels aangifte gedaan van oplichting.

Erasmusbrug dicht vanwege ijs

In de punt van de Erasmusbrug hangt een klomp ijs die naar beneden dreigt te vallen. De brug is daarom vanmiddag rond 15.30 uur afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting van de brug kan nog tot morgenochtend duren. Medewerkers van de gemeente Rotterdam proberen het ijs van binnenuit te laten smelten met behulp van warmtekanonnen.

Vanwege de afsluiting van de Erasmusbrug zullen de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Maastunnel vanavond niet doorgaan. De Erasmusbrug is de omleidingsroute als de Maastunnel dicht is.

Bierchick
Erasmusbrug tijdens warmere tijden

"Di Resta vrijdagrijder bij Force India"

Het lijkt er op dat Paul di Resta de derde coureur bij Force India wordt. De Schot zou zelfs op de vrijdagen voorafgaand aan de races mogen rijden in de officiële trainingssessies. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.

"Paul zal volgens mij het merendeel van de vrijdagtrainingen voor Force India rijden, dus dat is een grote kans voor hem," zei Whitmarsh op de vraag of Di Resta de naar Sauber vertrokken Pedro de Rosa op zou volgen als testcoureur bij McLaren. "Ik ben blij voor hem. Hij zal dit jaar erg hard zijn best doen om een stoeltje af te dwingen voor volgend jaar."

McLaren zelf is na het vertrek van De la Rosa nog op zoek naar een tweede testcoureur. Gary Paffett zal wederom een seizoen in de DTM rijden, waardoor hij niet bij alle evenementen aanwezig kan zijn. Volgens de geruchten zou Nick Heidfeld in beeld zijn bij het Britse team. Whitmarsh wilde niet op namen ingaan, maar zei dat we dat de rijdersmarkt meer in beweging is dan andere jaren en dat sommige rijders die denken dat ze een contract ergens hebben toch redelijk snel weer beschikbaar zullen zijn.

CZ: Postcodecheck AZM onrechtmatig

Zorgverzekeraar CZ stelt dat het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) onrechtmatig handelt, omdat het ziekenhuis patiënten met zeldzame immunologische ziekten, die niet in de regio wonen, weigert. Het ziekenhuis moet per direct stoppen met de postcodecheck, schrijft de verzekeraar in een brief aan het AZM.

Omdat het ziekenhuis een zorgplicht heeft, die niet alleen voor de directe omgeving geldt, mag het AZM volgens CZ geen patiënten weigeren. Het AZM bezuinigt op de kostbare behandelingen door alleen patiënten die in de buurt van het ziekenhuis wonen toe te laten.

Eerder eiste minister Ab Klink van Volksgezondheid al opheldering van het AZM. De kosten mogen geen reden zijn om een patiënt met een zeldzame aandoening te weigeren, stelt de bewindsman.

Xbox Live Marketplace: Portal: Still Alive aanbieding van deze week

Het is weer een nieuwe week en elke nieuwe week heeft Xbox Live speciaal voor Gold Members een deal of the week. Deze week kan je de arcade game Portal: Still Alive aanschaffen voor maar 800 MSP, terwijl de originele prijs 1200 MSP is. Een goede 33% korting dus als je hem deze week koopt. Maar er zijn meer updates voor Xbox Live deze week:

Dead Rising is vanaf nu verkrijgbaar via Games on Demand. De game kost 30 euro, al moet je jezelf toch afvragen of je hem echt digitaal wilt hebben: de game is namelijk goedkoper in de winkels verkrijgbaar. Tevens is er voor de mensen met een Amerikaans, Canadees of Aziatisch account Halo: Wars beschikbaar. Tenslotte komt morgen de arcade-game KrissX uit. In KrissX zitten rond de 3500 woordpuzzels die je helpen met het verbeteren van je vocabulaire en algemene kennis.

portal 

Nadal: "Volgende toernooi is Rotterdam"

Rafael Nadal moest vandaag zijn partij in de kwartfinale door een knieblessure laten aan Andy Murray. De Spanjaard zegt dat het dezelfde blessure is als waarmee hij vorig jaar te kampen kreeg. Destijds was hij ruim twee maanden uitgeschakeld. Dit jaar denkt hij dat het mee zal vallen en hij op tijd fit is voor de ABN Amro Wold Tennis Tournament in Rotterdam.

"Het is dezelfde blessure als vorig jaar. Ik ben nu alleen gestopt om niet dezelfde fout te maken als toen. Vorig jaar speelde ik te lang door, waardoor ik de zaak verergerd heb," zei Nadal die vorig jaar door zijn blessure onder meer Wimbledon aan zich voorbij moest laten gaan. "Het is moeilijk om heel veel over mijn blessure te zeggen, zo kort na de partij. Maar ik ga er vanuit dat mijn volgende toernooi gewoon Rotterdam is."

Kamer besluit over kilometerheffing

De Tweede Kamer besluit uiteindelijk of de kilometerheffing er wel of niet komt, niet de ANWB. Dat bleek uit de antwoorden die minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) vandaag gaf tijdens het wekelijkse vragenuurtje. "Ik heb op geen enkele manier de Tweede Kamer willen desavoueren."

De bewindsman was door D66 in de Kamer ontboden vanwege de ophef die was ontstaan over het belang dat Eurlings toedicht aan de ledenraadpleging die de ANWB momenteel houdt over de kilometerheffing. De minister verklaarde afgelopen vrijdag dat de heffing er niet komt, als de ledenraadpleging ertoe leidt dat de ANWB een verklaard tegenstander van de heffing wordt.

Verschillende partijen in de Kamer legden deze woorden zodanig uit dat de minister het besluit over de invoering van de kilometerheffing overlaat aan de ANWB in plaats van het parlement. "Wie regeert er nu eigenlijk", vroeg Boris van der Ham (D66) zich af.

Volgens Eurlings, die zich verbaasd toonde over de ontstane commotie, waren zijn opmerkingen alleen bedoeld om de ANWB bij de les te houden. Hij wees erop dat de invoering van de kilometerheffing nog jaren gaat duren, en dat de steun van de ANWB daarbij onontbeerlijk is. "Het is de grote uidaging om dit draagvlak de komende jaren overeind te houden."

Het zou verkeerd zijn om alleen de steun van de huidige coalitiepartijen in de Kamer te zoeken. Dat kan wel eens 'pyrrusoverwinning' blijken als het draagvlak over een paar jaar wegvalt, zei Eurlings. "Als de ANWB uit de kar zou springen en een groot tegenstander zou worden, dan maak ik mij weinig illusies, de kans dat het er dan komt is heel erg klein."

Daarom moeten verbeteringen die de ANWB voorstelt naar aanleiding van de ledenraadpleging ook serieus worden genomen. De bewindsman zei dat de Kamer daarbij vanzelfsprekend het laatste woord heeft. "Dat is een waarheid als een koe; ik heb ook nooit anders beweerd." Als de ANWB vindt dat er dingen beter kunnen, dan zal Eurlings de 'koninklijke weg' bewandelen en wijzigingsvoorstellen indienen bij de Tweede Kamer, die er vervolgens over besluit.

Handel in aandeel Spyker stilgelegd

De handel in het aandeel Spyker Cars nv ligt op last van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) vanaf 13.45 uur stil, meldt de AFM vandaag. De AFM stelt de handel tot nader order en in afwachting van een persbericht te hebben stilgelegd.

Spyker is met General Motors Corp. (GM) in onderhandeling over een mogelijke overname van GM-onderdeel Saab ab. Spyker is inmiddels de enig overgebleven kandidaat om het verlieslatende Zweedse automerk over te nemen.

Het aandeel Spyker steeg gisteren tot 80% op speculatie dat de overname rond zou zijn, maar dat werd later ontkend.

VS overweegt oliewinning in Atlantische Oceaan

De Verenigde Staten willen tot tweehonderd kilometer buiten de kust in de Atlantische Oceaan naar olie boren. De Amerikaanse minister van binnenlandse zaken Ken Salazar heeft gisteren gezegd binnenkort een onderzoek te starten naar de gevolgen van olieboring voor de oceaanbodem.

Volgens Salazar is de kennis van de regering over het Atlantische kustgebied beperkt vanwege een langdurig moratorium op olie- en gaswinning op het buitenste continentaal plat. Het Congres hief het moratorium in 2008 op. De huidige kennis van het mogelijke effect van boren in de Atlantische Oceaan 'is ruim dertig jaar gedateerd', aldus Salazar.

Zes bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld om seismisch onderzoek te verrichten, drie andere bedrijven zijn eveneens geïnteresseerd.

A73 afgesloten na ernstig ongeluk

Bij een ongeluk op de A73 bij Roermond is vanmiddag een persoon om het leven gekomen en zijn meerdere mensen gewond geraakt. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en twee auto's betrokken. Een ambulance die ter plaatse kwam werd vervolgens ook aangereden, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De botsing vond iets na 13.00 uur plaats. De traumahelikopter is uitgerukt om medische ondersteuning te verlenen. Nog onduidelijk is wat de oorzaak van de aanrijding is.

De weg is afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en Linne. Het verkeer wordt omgeleid.

Tour 2011 start zonder proloog

De Tour de France start volgend jaar in de Vendée. Dat heeft organisator ASO dinsdag bekendgemaakt. De rittenkoers begint op 2 juli met een vlakke etappe en niet met de gebruikelijke proloog. Op 24 juli komen de renners aan in Parijs. Deze zomer staat eerst nog het Grand Départ in Rotterdam op het programma.

Het is voor de vierde keer dat de Tour begint in de Vendée, een departement aan de westkust van Frankrijk. De eerste dag staat direct de beruchte Passage du Gois op het programma. Het weggetje, dat bij vloed onder water komt te staan, zorgde in 1999 voor een grote valpartij. Alex Zülle verloor daarbij zes minuten, ongeveer de tijd die hij uiteindelijk tekortkwam om Lance Armstrong van zijn eerste Tourzege af te houden.

De dag na de 180 kilometer lange openingsetappe staat een tijdrit op het programma. Deze race tegen de klok door Les Essarts bedraagt 23 kilometer. Het complete rittenschema wordt in oktober bekendgemaakt.

Extra Europees ticket ver weg voor Nederland

Nederland hoeft voor volgend seizoen niet te rekenen op een extra plaats in de Europa League. De UEFA deelt elk seizoen drie extra tickets uit aan landen die het best scoren in het Fair Play-klassement, maar Nederland bezet daarin halverwege het seizoen slechts de zeventiende plaats. Zweden voert de ranglijst aan, voor Denemarken en Engeland.

Het definitieve Fair Play-klassement wordt pas opgemaakt aan het eind van het Europese seizoen. De drie landen die het hoogst eindigen, moeten het extra Europese ticket geven aan de club die zich in de nationale competitie het sportiefst heeft gedragen. Die clubs moeten in eigen land wel het hele seizoen zijn uitgekomen op het hoogste niveau.

De kans is groot dat er op termijn zelfs een Europese plaats moet worden ingeleverd. Voorlopig staat Nederland nog achtste in de UEFA-ranking, maar het voelt de hete adem van Portugal en Roemenië in de nek. Als Nederland daalt naar de tiende plaats, mag het voor het seizoen 2011/2012 nog maar vijf in plaats van zes clubs inschrijven voor de Europese competities.

Twee jaar cel geëist tegen naakte aanrander

Tegen een 33-jarige man die in Alkmaar vrouwen aanrandde terwijl hij naakt was is twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De man heeft twintig tot dertig zaken bekend. De aanrandingen vonden plaats tussen juni 2007 en juni 2009, meldt het Openbaar Ministerie.

De man benaderde in zijn nakie 's nachts lopend of fietsend de jonge vrouwen en betastte hun billen en borsten. Soms ging dit gepaard met geweld en trok hij kleding, zoals strings, kapot. Enkele slachtoffers werden van hun fiets geduwd en liepen hierbij verwondingen op.

In totaal zijn negen meldingen en vijftien aangiften gedaan bij de politie. Het OM vervolgt de Alkmaarder voor acht aanrandingen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

VS verbiedt sms'en tijdens rijden

Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs mogen niet meer sms'en tijdens het besturen van hun voertuig. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van transport vandaag gezegd. Het verbod gaat per direct in. Als de chauffeurs tijdens het rijden toch sms'en kan hun dat een boete opleveren van maximaal 2750 dollar (bijna tweeduizend euro).

In negentien staten gold al een verbod op sms'en voor alle chauffeurs, dus ook die van personenauto's, en in nog eens tien staten is het onervaren bestuurders verboden te sms'en.

Uit onderzoek van de Federal Motor Carrier Safety Administration blijkt dat bestuurders die sms-berichten ontvangen en versturen gemiddeld 4,6 seconden naar hun telefoon kijken. Als een auto 90 kilometer per uur rijdt, betekent dat dat de chauffeur de lengte van een voetbalveld aflegt, zonder op de weg te kijken.

De Amerikaanse president Barack Obama gaf op 30 december alle federale overheidspersoneel opdracht om niet meer te sms'en tijdens het rijden.

Derde rijder Mercedes GP deze week mogelijk bekend

Mercedes Grand Prix zal waarschijnlijk later deze week haar derde rijder bekend gaan maken. Enkele dagen geleden meldde de manager van Nick Heidfeld dat de Duitser de derde coureur bij het Formule 1-team zou worden en dat de deal rond was, maar hij moest er later op terug komen.

"We zijn druk bezig, maar er is nog niets ondertekend. Het zou nu dus ook te vroeg zijn om hier uitspraken over te doen. Eerlijk gezegd heeft het voor ons ook niet echt prioriteit, maar we werken er wel aan. Later deze week kunnen we waarschijnlijk meer vertellen," zei Brawn vanuit Stuttgart waar de livery van de 2010-bolide gisteren onthuld werd.

Broertje Babangida traint mee bij Feyenoord

Haruna Babangida is de komende periode gastspeler bij Feyenoord, zo meldt de Telegraaf dinsdag. Het broertje van oud-Ajacied Tijjani is clubloos na zijn afscheid bij het Russische FK Kuban Krasnodar. Of de Nigeriaanse aanvaller bij de Rotterdammers een contract kan verdienen is onduidelijk.

Babangida's loopbaan is opmerkelijk te noemen. Op advies van Tijjani haalde voormalig Ajax-coach Louis van Gaal hem in 1996 naar de jeugdopleiding van de Amsterdamse topclub. De trainer vertrok, maar nam de nu 27-jarige speler mee naar FC Barcelona. Daar kwam hij slechts tot drie duels in de hoofdmacht.

Recentelijk liep de Afrikaan nog wel stage bij het Duitse Mainz 05, maar daar wist hij niet te overtuigen. Nu meldt de kleine voetballer zich in De Kuip, waar hij mede door oud-Barcelona-ploeggenoot Dani Fernandez terecht is gekomen.

KPN boekt winst 1,1 miljard door meevaller

KPN heeft in het vierde kwartaal een winst geboekt van 1,1 miljard euro. De winst is vooral te danken aan een eenmalige belastingmeevaller van ruim 700 miljoen. Exclusief deze bate kwam de winst lager uit dan analisten gemiddeld verwachtten.

De doelen voor 2009 zijn gehaald, met uitzondering van het omzetdoel vanwege de economische recessie. Het telecombedrijf ligt verder op schema voor het behalen van doelen voor 2010 en voorziet een verdere groei van de EBITDA, vrije kasstroom en dividend in 2011.

Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) belandde op EUR1,31 miljard, in lijn met de consensus. De omzet daalde in de laatste periode met 6,9% tot EUR3,37 miljard, licht onder de concensus van EUR3,44 miljard.

KPN kondigt een nieuw aandeleninkoopprogramma aan voor dit jaar ter waarde van EUR1 miljard.

Over 2009 stelt het telecombedrijf een dividend voor van EUR0,69 per aandeel.

Pechstein definitief niet naar Spelen

Claudia Pechstein mag niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De Duitse vind bot bij de Zwitserse federale rechtbank die geen noodzaak zag in het verzoek om te starten met spoedprocedures tegen de internationale schaatsunie ISU en het internationale sporttribunaal CAS.

De rechtbank vindt dat Pechstein weinig kans op succes heeft in de procedures tegen beide instanties en wees daarom het verzoek van de schaatsster af. De ISU schorste de 37-jarige Duitse voor twee jaar nadat afgelopen zomer abnormale bloedwaarden bij een controle waren geconstateerd. Het CAS bekrachtigde de zaak, waarna Pechstein bij beide instanties beroep tegen de schorsing aantekende.

In Vancouver had de Duitse de meest succesvolle schaatsster bij de Winterspelen ooit kunnen worden. Op vijf achtereenvolgende Spelen won Pechstein in totaal vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. Lidia Skoblikova blijft nu met zes gouden medailles dat klassement aanvoeren.

Uitgehongerde menigte krijgt pepperspray

Bij het presidentieel paleis in Haïti heerste vandaag grote chaos. De hulptroepen van de Verenigde Naties hadden grote moeite de orde onder duizenden Haïtianen te bewaren bij het uitdelen van voedsel. De uitgehongerde mensenmassa stormde op de vredessoldaten af, die zich op hun beurt moesten weren met pepperspray en rubberen kogels.

Iedereen drukte elkaar plat in de poging een deel van het beschikbare voedsel te bemachtigen. De VN-soldaten maakten zich uit de voeten op het moment dat er nog vijftig rijstzakken waren. Een zwangere vrouw die onwel werd, droegen zij uit de heisa weg.

Van de rijst en bonen bleef niet veel over. Ook lukte het lang niet iedereen een deel van het voedsel te bemachtigen. Zoals op foto's te zien is, doen sommigen zelfs nog hun uiterste best om wat rijstkorrels van de straat te rapen. Ondanks benefietconcerten en recorddonaties zitten er in Haïti nog altijd talloze mensen verlegen om hulp en voedsel.

DSM moet uitbreiding vakbondsacties vrezen

DSM moet vrezen voor uitbreiding van de vakbondsacties, nadat CNV Vakmensen vanochtend al actie voerden bij de poorten van DSM Limburg in Geleen tegen het loonbod van het bedrijf. In de loop van de week volgen acties in Emmen, Schoonebeek en Zwolle. Volgende week breiden die acties zich mogelijk uit naar onder meer het hoofdkantoor van DSM in Sittard.

DSM biedt 1,75 procent loonsverhoging per augustus 2010 waarbij in 2011 in het geval van een negatief resultaat een korting van een half procent op een deel van het salaris kan volgen. Daarnaast wil DSM de vrijheid behouden om meer dan de op dit moment beoogde 350 banen te schrappen.

CNV Vakmensen eist twee procent loonsverhoging per 1 januari 2010 en verzet zich tegen de mogelijke verdwijning van extra arbeidsplaatsen. "Dit voorstel is wat ons betreft onacceptabel. Nog meer arbeidsplaatsen schrappen kan alleen bij dringende redenen en als wij ook van die redenen overtuigd zijn. Het zou DSM wat waard moeten zijn om de werkgelegenheid na het schrappen van die 350 banen te behouden", zegt Ron Smeets van CNV Vakmensen.

DSM was vanochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Medal of Honor kiest voor twee grafische motoren

Het is logisch dat EA werk maakt van de nieuwe Medal of Honor, want ze willen ongetwijfeld beter verkopen dan Call of Duty: Modern Warfare 2. EA pakt het wel erg uniek aan. Ze hebben er namelijk voor gekozen om voor de singleplayer en multiplayer aparte engines te gebruiken.

Voor de singleplayer wordt een sterk aangepaste versie van de Unreal3-engine gebruikt. De singleplayer wordt ontwikkeld door EA:LA, bekend van eerdere Medal of Honor-games en van de nieuwe Command en Conquer: Tiberium Twilight.

De multiplayer neemt DICE voor zijn rekening, die hiervoor hun eigen frostbite-engine gebruikt. Deze engine wordt gebruikt in Battlefield: Bad Company en Bad Company 2 en staat bekend om zijn vernietigbare omgevingen. Dice is bekend geworden door de Battlefield-serie, die nog altijd erg populair is. Hele volksstammen spelen nog steeds Battlefield 2 en Battlefield 1942.

Het is afwachten hoe de twee engines op elkaar worden afgestemd. De Unreal3-engine staat voornamelijk bekend om zijn gespierde karakters, in tegenstelling tot de Forstbite-engine die het moet hebben van zijn vernietigbare omgevingen. Hoe het allemaal uitpakt zien we pas in het najaar van 2010, dan komt het spel uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3

[AO] Nadal geeft op tegen Murray

Rafael Nadal heeft in de derde set van zijn kwartfinalepartij tegen Andy Murray op moeten geven met knieproblemen. Op dat moment stond de Spanjaard in de Rod Lever Arena al met 6-3, 7-6 (2) en 3-0 achter.

Murray speelde een goede partij tegen de nummer twee van de wereld. De Brit zette Nadal vroeg onder druk en was op de beslissende momenten de sterkere. Met name in de tweede set was het krachtsverschil klein en speelden beide tennissers op een zeer hoog niveau. Nadat de tiebreak van die set naar Murray was gegaan leek de partij over voor Nadal. De Spanjaard kreeg vroeg in de derde set last van zijn knie en ondanks een behandeling van de fysiotherapeut moest hij opgeven bij een 3-0 achterstand.


Murray heeft zich in Sydney voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. Hij treft hierin Marin Cilic die verrassend afrekende met Andy Roddick.

Awesome: meest complete draagbare N64 ooit

De koning onder de draagbare Nintendo 64 is verschenen. Namelijk de Kamikaze 64, de draagbare n64 is de meest complete draagbare-versie van de N64 tot nu toe. Hij heeft een extra controller ingang, ingebouwde speakers, een batterij die 2 to 3 uur mee gaat en een video-output zodat je hem ook op je tv kan aan sluiten.

De Kamikaze 64 is gebouwd in opdracht van een onbekend persoon, het is dus niet duidelijk hoeveel geld er voor betaald is. Ook heeft de maker een mooi filmpje op YouTube gezet die de verdere werking van het apparaat uitlegt. Geef mij er maar er ook maar eentje!

Edwin Evers wil best in Glazen Huis

Edwin Evers wil best in het Glazen Huis, het jaarlijkse radio-evenement van 3FM. Dat zei de best betaalde dj van Nederland gisteren in zijn ochtendshow.

Aanleiding was een gesprek over zijn goede samenwerking met Giel Beelen tijdens Radio555. Op de vraag van een sidekick of hij ook niet in het Glazen Huis wilde zei Evers dat hij daar best een week in wilde gaan.

Wel realiseerde hij zich dat er wellicht wat problemen zouden ontstaan omdat 538 en 3FM concurrenten zijn. Maar omdat het voor het goede doel is zou een oplossing kunnen zijn om de 5 en de 8 tussen haakjes te zetten. Serious Request op Radio [5]3[8] als het ware. Tijdens de week voor kerst draaien drie dj's een week lang verzoekplaatjes voor geld. Ze eten dan een week niet.

Maradona wilde schorsing afkopen

Diego Armando Maradona heeft de FIFA aangeboden om zijn twee maanden durende schorsing af te kopen. De Argentijn zei dit gisteren in een persconferentie in Buenos Aires. De FIFA legde de schoring op naar aanleiding van beledigende opmerkingen richting journalisten na de gewonnen WK playoff-wedstrijd tegen Uruguay.

"Het was een vervelende periode, waarin ik wat verder van de spelers kwam te staan. Ik sprak ze alleen nog telefonisch. Dit wens ik niemand toe. Nu denk ik alleen nog maar aan het WK," zei de coach wiens schorsing op 15 januari afliep.

Overbodige Pellè mag verhuurd worden

AZ staat open voor een tijdelijk vertrek van spits Graziano Pellè. In Alkmaar komt de Italiaan ook onder de nieuwe coach Dick Advocaat nauwelijks aan spelen toe.

Sportweek meldt dat Pellè van AZ te horen heeft gekregen dat hij mag worden vehuurd. De clubs Udinese, Catania en Chievo Verona zouden in de markt zijn voor de spits, die bezig is aan zijn derde seizoen in Alkmaar.

"Zijn zaakwaarnemer heeft gevraagd of hij te huur is", licht directeur voetbalzaken Marcel Brands toe. "Ik heb daarop een huursom genoemd. Met Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui, Ari, Jeremain Lens en Jonathas hebben we nog vijf aanvallers. Verhuur zullen we dus niet tegenhouden."

Pellè werd in de zomer van 2007 voor veel geld gehaald door AZ, maar een succesverhaal is de lange aanvaller nooit geworden in Alkmaar. Tot nu toe scoorde Pellè slechts acht keer.

Blu-Ray: Ghosts of Girlfriends Past

Het meest verfilmde verhaal is waarschijnlijk het kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Het verhaal gaat over een vrek (in het boek Scrooge) die bezoek krijgt van drie geesten: de Geest van het Verleden, van het Heden en van de Toekomst. In de film Ghosts of Girlfriends Past speelt acteur Matthew McConaughey de rol van een Scrooge-achtig persoon. Verrassing: ook hij krijgt drie geesten op bezoek.

 

Blatter zinspeelt op WK 2018 in Europa

FIFA-voorzitter Sepp Blatter acht de kans groot dat het WK van 2018 zal plaatsvinden in Europa, zo liet de Zwitser weten tijdens een persconferentie.

"Naar aanleiding van discussies met UEFA-president Michel Platini de afgelopen dagen in Moskou ziet het er naar uit dat er alleen naar Europese kandidaten zal worden gekeken wat betreft het WK 2018"
, aldus Blatter.

"Onder de verschillende kandidaten leeft nu de gedachte dat het beter zou zijn als de kandidaten voor het WK van 2018 alleen maar uit Europa zouden komen. Besloten is er nog niets, maar het idee erachter is dat dit makkelijker werken zou zijn voor de FIFA."


Voor Nederland, dat samen met België een gooi doet naar de organisatie van het evenement, is dit goed nieuws. Kandidaten als Australië, Japan, Zuid-Korea, de VS, Indonesië en Qatar zouden vervolgens gaan strijden om het WK 2022.

Cilic: "Ik klop Nadal of Murray in vijf sets"

Mario Cilic plaatste zich vandaag ten koste van Andy Roddick voor de halve finales van de Australian Open. Opnieuw had de Kroaat vijf sets nodig om zich van zijn tegenstander te ontdoen.

Zijn eerdere partijen tegen Bernard Tomic en Juan Martín Del Potro gingen ook pas na vijf sets gewonnen. Tegen Roddick gaf Cilic een voorsprong van 2-0 in sets weg, maar in de allesbeslissende vijfde set wist de Kroaat alsnog de partij te winnen.

Tegenover Sporza liet Cilic weten: "Ik was even de weg kwijt, maar heb het toen punt voor punt aangepakt. Ik heb deze week al wat ervaring opgedaan met vijfsetters en dat heeft mij geholpen. Ik had nog een extra versnelling."

Door de overwinning op Roddick, zal Cilic het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Andy Murray. Cilic werd gevraagd voor wie hij de voorkeur had. "Ach, ik klop de winnaar wel in vijf sets", vertelde de Kroaat lachend.

Nederlands koningshuis bijna duurste Europa

Het Nederlands koningshuis is het op één na duurste van Europa. Dat heeft de Belgische politicoloog Herman Matthijs, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel, becijferd.

Het Nederlandse koningshuis kost 39,6 miljoen euro per jaar, aldus Matthijs vandaag in de Vlaamse krant De Morgen. Alleen de Britten zijn duurder uit: zij zijn 46,6 miljoen kwijt aan hun koninklijke familie. In Noorwegen bedragen de kosten ruim 28 miljoen, in België 13,7 miljoen, in Denemarken en Zweden een dikke 12 miljoen en in Spanje bijna 8,8 miljoen.

Het goedkoopst zijn de Luxemburgers uit: hun groothertog en familie staat jaarlijks voor 8,7 miljoen euro op de begroting.

Illegaal seksfeest in sauna opgedoekt

In het Friese Nijetrijne hebben de politie Friesland en gemeente Westellingwerf zaterdag een einde gemaakt aan een seksfeest.

Bij de gemeente was informatie binnengekomen dat in het bedrijf 'Sauna Eldorado' illegale seksfeesten georganiseerd werden. De politie kreeg daarnaast tips dat er criminelen verbleven. Bij de inval werden zestig bezoekers aangetroffen.

"Er was daar een groot feest", zegt een woordvoerder van de gemeente Westellingwerf. "Iedereen moest zich eerst nog aankleden." Drie vermeende winkeldieven werden aangehouden. Eén man had nog een boete van zeshonderd euro openstaan en moest die direct betalen. De overige bezoekers werden weggestuurd.

De uitbaters van het saunabedrijf worden bestuurlijk en strafrechtelijk aangepakt. Over de bestuurlijke maatregelen moet de gemeente nog nadenken. "Het pand heeft een recreatieve bestemming, mensen kunnen daar overnachten en feesten. Zo recreatief als we daar aantroffen hadden we het in de vergunning niet bedoeld."

Negen tieners opgepakt voor in elkaar slaan medescholier

De Amsterdamse politie heeft gisteren negen jongens van 15 en 16 jaar opgepakt die een medescholier in elkaar hebben geslagen. De vechtpartij vond bijna drie weken geleden plaats op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Drie scholieren zijn door de school geschorst en werden thuis opgepakt. De andere zes werden op school aangehouden.

Volgens de politie sluimerde er al langer een conflict tussen de negen en hun slachtoffer. Daarbij zou het slachtoffer regelmatig zijn lastiggevallen, maar nog niet eerder fysiek zijn aangepakt. Het slachtoffer was bont en blauw na de vechtpartij, maar raakte niet ernstig gewond, zegt een woordvoerder van de politie.

Bij de vechtpartij zouden alle negen verdachten het slachtoffer hebben mishandeld. "Het begon als één tegen één, maar toen kwamen die andere acht erbij." Van de vechtpartij zijn camerabeelden gemaakt, die door de politie in beslag zijn genomen. Om welke school het gaat wil de politie niet zeggen.

Politie en justitie geven aan door het incident geschokt te zijn, omdat een scholier zich op school veilig moet kunnen voelen. Het is volgens de politie dan ook onacceptabel dat de daders op school een soort aanzien krijgen door de vechtpartij.

De negen zitten nog vast. Uiterlijk morgen wordt besloten of ze nog langer in de cel moeten blijven.

'Laat reizigers beslissen over strippenkaart'

De reizigers in het openbaar vervoer moeten het laatste woord krijgen over het afschaffen van de strippenkaart. Dat bepleit reizigersvereniging Rover vandaag.

De vereniging reageert hiermee op minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA), die de invoering van de kilometerheffing wil laten afhangen van de opstelling van de ANWB. De ANWB houdt momenteel een ledenraadpleging onder de vier miljoen leden om tot een standpunt te komen.

Hoewel een aantal partijen in de Tweede Kamer niet zo blij is met de opstelling van de minister -het parlement moet immers het laatste woord hebben- spreekt Rover van een 'boeiende bestuurlijke vernieuwing'.

"In het kader van deze vernieuwing vindt Rover dat de afschaffing van de strippenkaart bepaald moet worden door een raadpleging onder haar achterban." De reizigersvereniging is graag bereid deze peiling te organiseren. De uitkomst moet 'leidend' zijn voor staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (CU) bij het al dan niet afschaffen van de strippenkaart.

Rover startte vorige week een nieuw offensief tegen de afschaffing van de strippenkaart, samen met ouderenorganisaties en vertegenwoordigers van chronisch zieken en gehandicapten. Met name ouderen en mensen met een fysieke beperking ondervinden nog veel problemen met de OV-chipkaart.

Huizinga liet de Tweede Kamer gisteren echter opnieuw weten dat Rotterdam wat haar betreft gewoon op 11 februari de strippenkaart in het hele openbaar vervoer mag afschaffen. De stad voldoet aan alle voorwaarden. Uit evaluaties blijkt dat ook ouderen, blinden en slechtzienden uit de Maasstad 'positief' zijn over het gebruik van de chipkaart, aldus de bewindsvrouw.

Geen samenwerkingsverband tussen Ajax en Nacional

Ajax zal geen samenwerkingsverband aangaan met het Uruguayaanse Nacional, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

Beide clubs deden onlangs zaken met elkaar bij de transfer van Nicolas Lodeiro. De Amsterdammers overwogen een samenwerkingsverband met Nacional, maar hebben besloten niet in zee te gaan met de club. Ajax gaat op zoek naar een andere partner.

Ajax zou geen prettig gevoel hebben overgehouden aan de manier waarop Nacional trachtte de club en AZ tegen elkaar uit te spelen. Ook de Alkmaarders toonden belangstelling voor Lodeiro, die een voorkeur had voor de hoofdstedelingen. Nacional liet beide clubs toch tegen elkaar opbieden.

Lodeiro voegt zich op 1 februari bij de spelersgroep van Ajax. Momenteel is de kleine aanvallende middenvelder bezig de papieren in orde te maken.

Leonardo drie duels geschorst

NAC Breda zal het de komende drie wedstrijden zonder aanvaller Leonardo moeten doen. De Braziliaan kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Afgelopen zaterdag maakte Leonardo in de wedstrijd tegen RKC een natrappende beweging in de richting van Dustley Mulder. Arbiter Pieter Vink stuurde de oud-speler van onder meer Ajax en Feyenoord vervolgens van het veld.

De ploeg uit Breda kan nog in beroep gaan. Er zal echter geen opschortende werking van de schorsing zijn. NAC zal het daardoor komende woensdag tijdens het bekerduel tegen Go Ahead Eagles sowieso zonder Leonardo moeten stellen.

Sluiter in kwalificatietoernooi ATP Zagreb

Raemon Sluiter zal vanaf komend weekeinde zich via de kwalificaties proberen te plaatsen voor het ATP-toernooi in Zagreb. Het is voor de Nederlandse tennisser het eerste tennistoernooi van het jaar.

De nummer 199 van de wereld kwam in december voor het laatst in actie tijdens de Masters. Na het toernooi in Zagreb, zal Sluiter zich op gaan maken voor het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam.

Weer aanslag in Bagdad

Een nieuwe aanslag met een bomauto in het centrum van Bagdad heeft vandaag aan zeker zes mensen het leven gekost. Minstens 26 mensen raakten gewond. Doelwit van de zelfmoordaanslag waren kantoren van het ministerie van binnenlandse zaken in de Iraakse hoofdstad.

Gisteren kwamen bij een serie zelfmoordaanslagen op hotels in het centrum minstens 41 mensen om het leven en raakten er 106 gewond. Doelwit waren het Sheraton hotel vlakbij de rivier de Tigris en de hotels Babylon en Al-Hamra, die beide populair zijn bij westerse journalisten.

Barre kou maakt plaats voor sneeuw

Vandaag voelt het overdag en 's nachts extreem koud aan. De temperatuur komt op veel plaatsen in het land niet boven de min vijf graden, maar door de matige wind kan het aanvoelen als min zeventien. Morgen wordt de ergste kou verdreven, maar gaat het in een groot deel van Nederland opnieuw sneeuwen, voorspelt het KNMI.

De koude lucht wordt aangevoerd vanuit het oosten van Duitsland en Polen, waar het al geruime tijd extreem koud is. Op sommige plekken in Polen worden temperaturen van dertig graden onder nul gemeten. De lucht die op weg is naar Nederland warmt onderweg nauwelijks op, een situatie die weerkundigen 'transportkou' noemen.

Morgen wordt het in Nederland iets warmer, waarbij het kwik net onder of net boven het vriespunt uitkomt. Het gaat dan wel sneeuwen. Ook de dagen daarna blijft het onaangenaam weer: windkracht vier tot vijf en winterse buien met sneeuw, natte sneeuw, hagel en regen. 's Nachts vriest het licht, overdag komt de temperatuur iets boven nul uit.

Vloeibaar aardgas project Shell start dit jaar

Qatars minister van olie heeft gisteren gezegd dat het 'Pearl van gas naar vloeibaar aardgas project', dat de oliestaat in combinatie met Shell uitvoert, aan het einde van het jaar operationeel zal zijn. Qatar zal dit jaar verder miljarden dollars blijven spenderen aan energieprojecten.

Het 'Pearl van gas naar vloeibaar aardgas project' (grootste ter wereld in zijn soort) zal eind 2010 beginnen te werken, vertelde Abdullah bin Hamad Al Attiyah journalisten op een conferentie in Doha.

Een woordvoerder van Shell meldde in november dat het project naar verwachting tussen $18 miljard en $19 miljard kost en binnen het budget zal blijven.

Rooney: "Ik ben gelukkig in Manchester"

Wayne Rooney heeft gereageerd op de geruchten over een mogelijke transfer naar FC Barcelona of Real Madrid. De bonkige spits vertelde dat hij zich op zijn plek voelt bij Manchester United en helemaal niet bezig is met een vertrek vanuit Engeland.

De 24-jarige Rooney is dit seizoen bezig aan een sterk seizoen en dit bewees hij afgelopen weekend nog maar eens in het met 4-0 gewonnen competitieduel tegen Hull City. De Engels international wist viermaal het net te vinden. Door zijn sterke spel heeft hij de interesse gewekt van de Spaanse grootmachten.

Toch wil Rooney niet aan een vertrek denken. "Er wordt altijd van alles gespeculeerd en het is vleiend als grote Europese clubs over je praten", aldus Rooney via de site van The Mancunians. "Maar zoals ik al eerder heb aangegeven: ik ben gelukkig bij Manchester United en heb niet de intentie om te vertrekken. Ik heb hier nog veel doelstellingen. Het zou mooi zijn als we dit jaar weer kampioen kunnen worden." 

Ricciardo en Hartley reserverijders Red Bull

Daniel Ricciardo en Brendon Hartley zullen dit jaar de reservecoureurs zijn voor Red Bull Racing en het zusterteam Scuderia Toro Rosso. Beide coureurs nemen deel aan het young driver programme van Red Bull en namen in december deel aan de rookietest in de Formule 1. Beide rijders maakten hierin zoveel indruk dat Red Bull beide de reserverol op zich mogen gaan nemen.

De regerende Britse Formule 3-kampioen Ricciardo en World Series by Renault-rijder Hartley zullen om beurten derde coureur bij de F1-races zijn. Ze wonen dan vergaderingen van de teams bij, brengen met de huidige coureurs tijd door en maken kennis met hoe Red Bull Racing en Toro Rosso werken, zodat ze er klaar voor zijn mochten ze dit seizoen in de Formule 1 in actie moeten komen.

Pool bijt pink van marechaussee af op Schiphol

Een Pool heeft gisterenochtend een deel van de pink van een marechaussee op Schiphol afgebeten. De 29-jarige man was dronken en gedroeg zich agressief in aankomsthal 4. Zo maakte hij slaande bewegingen naar omstanders.

Toen hij rond 11.00 uur werd afgevoerd naar de cel, beet hij het bovenste kootje van de vinger af, meldt een woordvoerder van de marechaussee. In het ziekenhuis bleek dat het stukje vinger niet meer aangezet kon worden.

De Pool zit vast, hem wordt zware mishandeling ten laste gelegd.

Zeven teams zeker van WK Indoor vrouwen in 2011

Zes vrouwenteams hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor het WK Indoor 2011 in Poznan, Polen. Oekraïne, Spanje, Duitsland, Nederland en Wit-Rusland plaatsten zich door hun prestaties op het EK in Duisburg voor het WK door bij de eerste vijf te eindigen.

Doordat het al geplaatste gastland Polen ook op een plaats eindigde die recht geeft op WK-plaatsing (zesde), krijgt de winnaar van het EK Indoor voor B-landen, Tsjechië, ook een ticket voor het toernooi in januari 2011.

De resterende plaatsen gaan naar de kampioenen van Afrika, Pan-Amerika, Azië en Oceanië. Van dit laatste continent plaats ook de nummer twee zich voor het WK Indoor

McEwen: "Ik wil het podium weer beklimmen"

Na maandenlang blessureleed maakte Robbie McEwen vorige week eindelijk weer zijn gewenste rentree in het wielerpeloton. De Australische renner van Katusha eindigde meteen op een knappe vierde plaats tijdens de Tour Down Under in eigen land.

McEwen vertelde tegenover Cyclingnews tevreden te zijn met de prestatie: "Daar ben ik erg blij mee, zeker als je ziet waar ik vandaan kom." De sprinter vervolgde: "Dat ik na zeven maanden uit competitie te zijn geweest, direct zo presteer in een Pro Tourkoers stemt me heel erg tevreden. Ik kijk er naar uit om meer te gaan koersen en om meer kracht op te bouwen. Ik kan niet wachten om weer eens het podium te beklimmen als winnaar."

Het eerste grote doel voor McEwn is Milaan-San Remo. Verder zal de coureur naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting maken in de Tour de France en de Giro d'Italia.

Eru gaat eredivisie ijshockey sponsoren

De Nederlandse eredivisie ijshockey heeft een nieuwe hoofdsponsor. Kaasfabrikant Eru heeft zijn naam voor enkele jaren aan de eredivisie verbonden. De sponsoring van het ijshockey staat voor Eru niet op zich. Vanaf komende zaterdag zal RTL 7 wekelijks aandacht gaan schenken aan de Nederlandse eredivisie.

Een belangrijk onderdeel van het sponsorcontract is het uitzenden van commercials rond de uitzendingen van RTL7.  Alle clubs zullen verder met het logo van Eru Prestige op de shirts gaan spelen.

Het ijshockeyseizoen loopt van eind september tot en met maart en behoort tot een van de best bezochte zaalsporten in Nederland.

Sonck steeds nadrukkelijker gelinkt aan Genk

In de Belgische media wordt aanvaller Wesley Sonck gelinkt aan een terugkeer naar Racing Genk. Bij Club Brugge is de 31-jarige Sonck niet zeker van een basisplaats. Het contract van de voormalig speler van Ajax loopt na dit seizoen af. Intussen wordt Sonck steeds vaker in verband gebracht met een terugkeer naar Limburg.

Voormalig bondscoach van België Aimé Anthuenis doet vrolijk mee aan de speculaties. "In Vlaanderen hoor ik meer en meer het gerucht dat Sonck terugkeert naar Genk", zegt Anthuenis in de kranten van Sudpresse. "Het zou een goede zaak voor hem zijn."

In Genk, waar Sonck tussen 2000 en 2003 speelde, blijft het vooralsnog stil. "Geen commentaar", aldus voorzitter Houben.

PSV bereidt miljoenenclaim voor inzake Reis

Jonathan Reis is nog niet van PSV af. De jonge aanvaller werd afgelopen weekend ontslagen door de Eindhovenaren, die het geld dat is geïnvesteerd in Reis terug willen zien.

PSV zette Reis per direct op straat vanwege drugsgebruik. Wanneer hij zijn carrière bij een andere club wil vervolgen, kan hij een schadeclaim van de huidige koploper van de Eredvisie verwachten. Om die reden heeft PSV een onafhankelijke drugstest laten uitvoeren, aldus VI.

Als voorbeeld haalt PSV de zaak Adrian Mutu aan. In dienst van Chelsea werd de Roemeen betrapt op het gebruik van cocaïne. Nadat hij zijn schorsing had uitgezeten tekende Mutu bij Juventus. De FIFA legde de aanvaller destijds een boete van achttien miljoen euro op.

Daar Reis nooit na een duel is gecontroleerd, is hij niet geschorst. Als hij ergens anders wil gaan voetballen, zal PSV de transfersom van ongeveer tweeënhalf miljoen euro op hem willen verhalen. Ook het salaris sinds zijn komst in 2007 wil de Eindhovense club dan terugzien.

KNVB voert 'Where-aboutsregeling' in

Het bestuur van de KNVB heeft de zogenaamde 'where-aboutsregeling' toegevoegd aan het bestaande dopingreglement.

De aanvullende regeling beschrijft verplichtingen van de sporter, de sportbond en andere belanghebbenden met betrekking tot de verblijfsregistratie. Hiertoe behoort het verplicht doorgeven van contact- en verblijfsgegevens.

Voorlopig is de regeling nog niet van toepassing op voetballers. "We hebben deze where-aboutsbijlage wel alvast vastgesteld en zullen clubs en betrokkenen hierover informeren, zodat ze goed zijn voorbereid als de regeling van toepassing wordt", vertelt een KNVB-woordvoerder aan De Telegraaf.

De woordvoerder zei dat dit elk moment kan gebeuren, maar dat de beslissing wordt genomen door de Dopingautoriteit.

Kesler niet rouwig om HFC Haarlem

HFC Haarlem vroeg maandag het faillissement aan, waardoor de club verdwijnt uit het betaalde voetbal. Op medelijden vanuit Zeist hoeft de bankroete eerstedivisionist niet te rekenen.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, blijft koel onder het verdwijnen van Haarlem. In het Algemeen Dagblad betoogt hij dat een club zonder achterban en zonder veel geld kansloos is in het betaalde voetbal. "Hoezo nou verdrietig dat Haarlem verdwijnt? We leven in een grotemensenwereld zeg, hou op."

Kesler kijkt klinisch tegen de situatie aan. "Zo moet je het ook benaderen. Als je publiek wegblijft en de inkomsten uit sponsoring en mediarechten zakken in, dan kun je inderdaad wachten tot er een hulpsinterklaas voorbij komt. Maar dat is niet professioneel. De club heeft uitstel van betaling aangevraagd en dan loop je het risico dat de bewindvoerder of de curator de stekker eruit trekt. We wachten nog tot het faillissement onherroepelijk is en dan vervalt de licentie."

Treurig gestemd is Kesler niet door het verdwijnen van Haarlem. "Deze club kan zijn eigen broek niet ophouden en verdwijnt. Laat dat een goede les voor andere profclubs zijn. Dan is het nog ergens goed voor geweest. En voor alle duidelijkheid: ik zit niet te hopen op meer faillissementen, hè. Ik wil gewoon dat mijn bedrijfstak zijn zaakjes op orde heeft."

López tekent bij US F1

José María López zal dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maken. De Argentijn heeft getekend bij het nieuwe Formule 1-team US F1. Het nieuws werd gisteravond in Argentinië wereldkundig gemaakt door de president Cristina Fernández de Kirchner.

"Het is een memorabele dag voor mij, mijn familie en de mensen in Argentinië," zei López. "Ik werk hier al mijn hele leven naar toe en ik weet niet hoe ik Peter (Windsor, red.) en Ken (Anderson, red.) kan bedanken voor deze kans. Een nieuw F1-team komt vele uitdagingen tegen en ons doel is dan ook om iedere race te verbeteren. Hiermee bouwen we de fundamenten waarmee het team uiteindelijk mee kan strijden om de overwinningen en de titels."

"We wilden Pechito López al lange tijd in ons debuutseizoen vastleggen," zei Windsor. "We volgen zijn loopbaan al sinds hij domineerde in de Renault V6 in 2003 en we zijn blij om hem binnen te hebben op het moment dat we Amerika weer kennis laten maken met de Formule 1. López is een ware professional en een geboren leider. Het meest opvallende aan zijn karakter is hoe hij met de teleurstelling om is gegaan om niet voor Renault te mogen racen na er drie jaar testrijder te zijn geweest."

"Hij ging terug naar Argentinië en domineerde in eigen land. Hij won 38 races en drie kampioenschappen. Hij werd er een grote ster en kreeg het hele land, waar F1 na voetbal de belangrijkste sport is, achter zich."

[NHL] Flames voor zesde maal op rij onderuit

De Calgary Flames zijn aan een slechte reeks bezig. Voor de zesde maal op rij werd er verloren, ditmaal van de laag geklasseerde St. Louis Blues. De Flames hebben vooral moeite met scoren, en dat bleek ook tijdens deze wedstrijd. De eindstand was 2-0. Man van de wedstrijd was Blues-goalie Ty Conklin die 34 reddingen maakte. 

"Hij deed het geweldig voor ons en heeft de wedstrijd voor ons binnengehaald", aldus Blues-coach Davis Payne. Conklin zelf bleef bescheiden: "We zijn geen team dat op halve kracht ook zijn wedstrijdjes wel eventjes wint, dus het is een teamprestatie. Twee jongens scoorden op het juiste moment, andere jongens offerden zichzelf op door schoten te blocken en penalties te killen en Cam Janssen heeft tweemaal gevochten. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en zo hoort het."

De doelpuntenmakers voor de Blues waren Patrick Berglund en David Perron. De goal van Berglund was een lucky. Zijn schot zou naast het doel gaan, ware het niet dat deze van richting veranderd werd door verdediger Cory Sarich die in de weer was met Blues-aanvaller Brad Boyes. De 2-0 van Perron kwam uit een pass van Andy McDonald die twee man naar zich toetrok en vervolgens knap aflegde op de vrijstaande Perron. 

Jarome Iginla had nog een goede kans om de Flames in de eerste periode op voorsprong te zetten toen hij de puck aan de zijkant van het doel ineens in zijn bezit kreeg, maar hij raakte de puck kwijt tussen zijn schaatsen waardoor hij niet kon scoren. "We hebben nu weinig zelfvertrouwen en dan kunnen we dat soort situaties niet omzetten in goals. Normaal gesproken scoor ik deze gewoon," aldus de teleurgestelde teamcaptain. Met een 1-0 achterstand kregen de Flames nog een grote kans. Het schot van Iginla werd gekeerd door Conklin, maar Curtis Glencross kon de rebound onderscheppen. Dankzij de alerte TJ Oshie werd het echter geen goal, want deze wist van achter de stick van Glencross te 'liften' waardoor deze niet kon uithalen. 

Uitslagen NHL

Calgary Flames - St. Louis Blues 0-2

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-4

Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 3-2


 

Boek: Helena von Zweigbergk - Ren voor je leven

Scandinavische thrillers doen het de laatste jaren ook buiten hun eigen regio erg goed, met als hoogtepunt uiteraard de Millennium-trilogie. Ook de Zweedse schrijfster Helena Zweigbergk, van oorsprong journaliste, past in deze trend. Haar boek Ren voor je leven werd in 2006 genomineerd voor de beste Scandinavische thriller, maar kan ze ook de rest van de wereld veroveren?

 

Mercedes GP: "Beide coureurs rijden op eerste testdag"

Mercedes Grand Prix heeft bekendgemaakt dat zowel Nico Rosberg als Michael Schumacher komende maandag op de eerste testdag in Valencia met de MGP W01 in actie zullen gaan komen. Daarna zullen beide coureurs in Spanje elk een dag mogen testen van het Duits/Britse team.

"Nico zal als eerste met de auto rijden," zei teambaas Ross Brawn. "Wat we willen is beide coureurs op de eerste dag laten rijden. De eerste dag bestaat uit het checken van de auto en alle onderdelen grondig bekijken. De auto zal op belangrijke plaatsen enkele malen uit elkaar worden gehaald. In die periode kunnen we van rijder wisselen, omdat we beide coureurs een run in de auto willen geven om hun ervaringen met ons te delen. Nico zal waarschijnlijk de tweede dag doen en Michael de derde."

De Brit ging ook in waarom gisteren in Duitsland alleen de nieuwe livery is gepresenteerd en niet de nieuwe auto. "Die is nog niet klaar! Iedereen heeft een zeer krap schema. We hebben maar vier tests, dus moeten we de tijd voor de eerste test maximaal gebruiken. De nieuwe auto zal volgende week in Valencia zijn, maar voor nu gaat de voorkeur uit naar het laten presteren van de auto. In Valencia lanceren we de auto en de fundamentele zaken voor 2010, maar voor de race in Bahrein komt er nog een grote aerodynamische update."

Israël: geen onafhankelijk Gaza-onderzoek

Israël is niet van plan het verzoek van de Verenigde Naties in te willigen om een onafhankelijk panel in het leven te roepen die de Gaza-oorlog van vorig jaar onderzoekt. Dat heeft de Israëlische minister Yuli Edelstein vandaag gezegd.

De Algemene Vergadering van de VN riep Israël en de Palestijnen op een 'onafhankelijk en geloofwaardig' onderzoek uit te voeren naar de strijd die afgelopen winter in Gaza werd gevoerd. Edelstein zei dat een document, dat Israël deze week naar de VN stuurt, alleen handelt over Israëls eigen onderzoekingen naar de oorlog.

Het hoge aantal burgerslachtoffers aan Palestijnse zijde en de wijdverpreid aangerichte schade deed de VN besluiten zowel Israël als Hamas, de heersers in Gaza, schuldig te bevinden aan het plegen van oorlogsmisdaden.

[AO] Roddick onderuit tegen Cilic

Andy Roddick is uitgeschakeld op de Australian Open. De Amerikaan verloor in een merkwaardige wedstrijd met 3-2 van de Kroaat Marin Cilic. Roddick leek na een 2-0 achterstand in sets op te willen geven maar wist zich uiteindelijk tot 2-2 terug te vechten. In de vijfde set wist Cilic uiteindelijk de tegenstand van de Amerikaan te breken en hem met 6-3 aan de kant te zetten.

Cilic zal het nu in de volgende ronde moeten opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Andy Murray.

Avatar nu meest winstgevende film ooit

Het sciencefictionepos Avatar van regisseur James Cameron is nu officieel de meest winstgevende filmproductie aller tijden. De spektakelfilm, over een militair die in de nabije toekomst de natuurvriendelijke planeet Pandora gaat verkennen, bracht in ruim een maand tijd wereldwijd ruim 1,84 miljard dollar op. 

Met deze prestatie heeft Avatar de vorige recordhouder, Titanic, van zijn troon gestoten. Ook deze film, over de ondergang van het roemruchte schip, werd gemaakt door Cameron.

Op de derde en vierde plaats staan nog steeds de derde delen uit de Lord of the Rings- en Pirates of the Caribbean-series. Deze films brachten wereldwijd 'slechts' 1,1 miljard dollar op. Ook in Nederland doet Avatar, die vorige week ook werd bekroond met een aantal Golden Globes, het goed: de film trok in iets meer dan vijf weken tijd een miljoen bezoekers.

Obama werkt sterk polariserend

Het verschil in waardering voor een Amerikaanse president door aanhangers van de twee grote partijen in de Verenigde Staten, is nog nooit zo groot geweest als in het eerste jaar van Barack Obama. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Gallup, die vandaag op de website van het onderzoekbureau was te lezen.

Obama geniet de steun van 88 procent van zijn Democratische partijgenoten, terwijl slechts 23 procent van de oppositionele Republikeinen waardering heeft voor de verrichtingen van de president. Het verschil van 65 procent overtreft het vorige record van president Bill Clinton. Het verschil was toen 52 procent in zijn eerste jaar.

Over het hele jaar genomen kon Obama rekenen op de steun van 57 procent van alle Amerikanen. Bij zijn aantreden genoot hij de grootste steun voor een Amerikaanse president sinds de Tweede Wereldoorlog, maar onder Republikeinen werd die snel minder. Bij de Democraten is de waardering voor Obama nooit onder de 80 procent geweest.

Kippenslagveld bij brand op A28

Een brand op de A28 heeft vannacht het leven gekost aan 1600 kippen die in een vrachtwagen zaten. De truck vloog vermoedelijk door een defect aan een wielstel in brand. Zo'n veertig kippen kwamen op de weg terecht en vroren daar vast. De overige kippen kwamen om bij de brand of vroren dood.

De brand brak uit rond 01.30 uur bij het knooppunt Hoevelaken. De oplegger van de vrachtwagen brandde grotendeels uit.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten is de weg nog deels afgesloten. Het verkeer wordt tot de berging is voltooid omgeleid over de parallelrijbaan.

De kippen hadden hun langste tijd sowieso gehad. De vrachtwagen was vanuit Baarle Nassau in Noord-Brabant op weg naar een kippenslachterij in het Groningse Leek.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vraag, wie de stomste zijn.

Da’s toch niet zo’n rare constatering van de Arbeidsinspectie? Beveiligingsmedewerkers worden vaak geïntimideerd en beledigd. Goh. Volgens mij hoort dat een beetje bij het werk. Een bakker krijgt een lamme arm van het in het deeg roeren, een schilder stinkt naar verf en een beveiliger krijgt nu eenmaal zo nu en dan een verwensing naar het hoofd geslingerd. Vervelend, maar dat is een ongemak dat nu eenmaal bij je beroep hoort. Voetbalfans of winkeldieven zijn doorgaans nu eenmaal niet zo bedreven in het netjes met twee woorden spreken. Wat is er dan wél schokkend?

Amerikaan bekent DDoS Scientology-sites

Een Amerikaan uit Nebraska zal maandag schuld bekennen aan computercriminaliteit vanwege het platleggen van websites van de Scientology Kerk in januari 2008. Dat hebben aanklagers in Californië gezegd.

De verdachte, Brian Thomas Mettenbrink, stemde ermee in schuld te bekennen aan computervredebreuk. Hij kan tot een jaar gevangenisstraf krijgen.

Mettenbrink viel de websites aan als lid van de groepering Anonymous, die optreedt tegen de Scientology Kerk. Op de websites werd een denial-of-service aanval uitgevoerd, waarbij met verschillende computers zoveel verbindingsverzoeken naar de sites werden gestuurd dat die tijdelijk niet beschikbaar waren.

"Faillissement Haarlem was onvermijdelijk"

Met het verdwijnen van HFC Haarlem verliest Nederland één van z'n oudste bvo's. Oud-spelers van de club betreuren het faillissement van de roodbroeken, maar beseffen dat het onvermijdelijk was. Bij Haarlem voetbalden in het verleden grote namen als Ruud Gullit, Dick Advocaat, Arthur Numan, Barry van Galen en Gregory van der Wiel. In de persoon van Barry Hughes kende de club één van de markantste in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. "Met het verdwijnen van die club verliest het voetbal toch een stukje prachtige historie", aldus Gullit tegen De Telegraaf.

"Ik verlies als voetballer ook wat van mijn geschiedenis. In het betaalde voetbal is het voor mij allemaal begonnen bij Haarlem", vertelt Gullit. De voormalig speler van onder meer AC Milan is veruit de bekendste speler die Haarlem ooit voortbracht. "Ik heb daar een geweldige tijd meegemaakt, kennisgemaakt met het vak van profvoetballer en een transfer naar Feyenoord verdiend." Gullit verliest met het faillissement een stukje eigen geschiedenis, maar weet dat het eraan zat te komen. "Als er geen inkomsten zijn en geen publiek is, dan is een faillissement onvermijdelijk. Een fusie met Telstar had het bestaansrecht misschien kunnen verlengen, maar dat willen de clubmensen niet. Hoewel het een hopeloze zaak was, blijf ik het wel verschrikkelijk vinden."

Ook oud-linksback Arthur Numan had wel door dat de bvo niet leefde in Haarlem. "In de benefietwedstrijd werd dat onlangs pijnlijk duidelijk. Ik kon er helaas niet bij zijn. Maar als je de volgende dag in de krant leest dat er nog geen duizend mensen waren, weet je wel hoe laat het is." Dat er maar weinig mensen naar de benefietwedstrijd kwamen, was voor Numan geen verrassing. "In 1990 speelden we in de eredivisie tegen Ajax. In de week daarvoor moesten elke dag twee of drie spelers naar de Grote Markt om mensen te vragen kaartjes te kopen, terwijl het stadion op alle andere plaatsen in Nederland wél vol zat als Ajax op bezoek kwam."

Ajacied Gregory van der Wiel speelde in zijn jeugdjaren voor Haarlem. "Ik heb daar in de jeugd gespeeld en dat was een goede periode voor mijn ontwikkeling. Ik ben Haarlem veel dank verschuldigd."

Ranglijst Jupiler League nog niet aangepast

De KNVB heeft nog niet besloten de stand van de Jupiler League definitief te wijzigen. Door het wegvallen van HFC Haarlem blijven er negentien clubs over en zullen de resultaten van de roodbroeken worden geschrapt. De partijen hebben acht dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank. Zolang deze termijn niet is verstreken, houdt Haarlem nog de licentie en blijven de resultaten staan.

Wanneer het faillissement van Haarlem definitief wordt, zullen alle duels van de club als niet gespeeld worden beschouwd en wordt de stand in de derde periode aangepast. De eindstanden van de eerste twee periodes blijft ongewijzigd.

Haarlem slaagde er niet in een investeerder te vinden die de schuldenlast van twee miljoen euro wilde wegwerken. Nu de Noord-Hollanders verdwijnen uit de Jupiler League, zal er aan het einde van het seizoen nog maar één ploeg degraderen.

Haarlem traint nog éénmaal

Het faillisement van HFC Haarlem treft ongeveer vijftig tot zestig mensen. Voetballer Benjamin van den Broek leek in de winterstop zijn heil ergens anders te gaan zoeken maar dit ging op het laatste moment niet door.

"Zeer triest, ja. De trainer heeft gezegd dat wij nog één keer trainen, want we willen wel op een normale manier van elkaar afscheid nemen," aldus de middenvelder die eerder bij NAC onder contract stond. "Bij NAC debuteerde ik als achttienjarige in het betaald voetbal. Dat je zo plotsklaps met betaald voetbal moet stoppen? Ik wil nog langer mee. Ik ben nu net als de andere spelers transfervrij en mijn zaakwaarnemer kijkt al rond."

CDA wil vreemdeling na twee delicten land uit

Vreemdelingen die in het eerste jaar dat ze in Nederland zijn twee keer een strafbaar feit begaan moeten het land uit worden gezet. Dat gaat het CDA morgen voorstellen aan staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak. Van de PvdA-bewindsvrouw hoeven 'nieuwe Nederlanders' pas na vijf misdrijven het land uit.

Voor de huidige regeling geldt bovendien dat alleen fouten waar een minimumstraf van een maand cel op staat meetellen. Het CDA wil dat alles meetelt, legt Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma vandaag uit op Radio 1. "Het gaat daarbij zelfs al om een simpele winkeldiefstal."

Volgens de CDA'er gaat iemand die twee keer in de fout gaat in zijn eerste jaar de kant op van een veelpleger. "Zo iemand heeft hier niets te zoeken."

[AO] Henin nu tegen Chinese Jie

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. De Belgische won in twee sets van reuzendoder Nadia Petrova 7-6 en 7-5.

Petrova rekende in de vorige ronde af met Kim Clijsters en daarvoor was ze ook Svetlana Koeznetsova de baas. Henin zal het nu moeten opnemen tegen de Chinese Zheng Jie. Jie wist als eerste Chinese ooit door te dringen tot de halve finale van de Australian Open. Ze won overtuigend met twee sets van de Russische Maria Kirilenko.

 

'Turkse piloten onschuldig bij Poldercrash'

De piloten van het vorig jaar neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines bij Schiphol valt weinig te verwijten. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor de Veiligheid van Pieter van Vollenhoven in een voorlopig rapport over de crash. De raad legt de schuld vooral bij Boeing, schrijft De Telegraaf.

De vliegtuigfabrikant wordt door de onderzoeksraad verantwoordelijk gehouden voor de defecte hoogtemeter. Die meter stuurde de automatische piloot aan. Die 'dacht' daardoor dat het vliegtuig te hoog zat, waardoor het snel de daling inzette en feitelijk uit de lucht viel. Bij de crash voor de Polderbaan kwamen negen mensen om.

Onder de slachtoffers waren de piloten. Die hoorden voor het ongeluk weliswaar waarschuwingssignalen, maar kenden de defecte, tweede hoogtemeter in de cockpit van de Boeing 737 niet. Daardoor gingen ze uit van de eerste, wel werkende hoogtemeter en dachten dat er niks aan de hand was.

Volgens de krant haalt het rapport ook uit naar de Nederlandse luchtverkeersleiding. Die lieten het toestel volgens de regels landen, maar de raad vindt dat het vliegtuig voor de landing een te scherpe bocht moest maken.

Het definitieve rapport zal niet voor 25 februari, de datum van het ongeluk, verschijnen. Het wordt volgens een woordvoerder van de onderzoeksraad waarschijnlijk eind maart.

 

Zorgverleners beloven beter samen te werken

Artsen, ziekenhuizen, psychologen, apothekers en andere zorgverleners hebben afgesproken vanaf vandaag beter te gaan samenwerken. Patiënten krijgen vaak met steeds meer zorgverleners te maken, waardoor geen enkele instantie zich op een gegeven moment nog eindverantwoordelijk voelt. Hierdoor ontstaan er problemen. Dat moet met de nieuwe afspraken worden voorkomen.

Organisaties voor onder andere artsen (KNMG), ziekenhuizen (NVZ en NFU) en patiënten (NPCF) stelden op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg dertien aandachtspunten vast. Voor patiënten moet altijd duidelijk zijn wie het aanspreekpunt is voor hun vragen, wie eindverantwoordelijk is en wie de zorg coördineert. Alle partijen moeten samen een dossier gaan bijhouden en informatie beter gaan uitwisselen. Bovendien pleiten zij voor meer openheid tegenover de cliënt.

Die afspraken zijn niet vrijblijvend, liet een woordvoerder weten. De inspectie heeft aangekondigd er strenger op te gaan toezien. Ook controleren artsen elkaar door middel van zogenoemde kwaliteitsvisitaties. Bovendien blijft de tuchtrechter bestaan.

Wethouder Zoetermeer weg om gif-dossier

In Zoetermeer is wethouder Frank Speel opgestapt vanwege het falende toezicht op Sterigenics. Dat bedrijf steriliseert medische apparatuur, maar daarvoor werd veel meer van een kankerverwekkende stof gebruikt dan toegestaan. In een debat kwam vandaag het college onder vuur te liggen, maar Speel stapte uiteindelijk zelf op.

Volgens de CDA-wethouder was zijn aftreden onvermijdelijk, zegt hij op zijn Twitterpagina. "Ik ben afgetreden om het dossier Sterigenics. Het was de enige juiste stap naar mijn mening." De gemeente bleek al in 2004 op de hoogte te zijn gesteld van de uitstoot, maar een rapport daarover is nooit doorgestuurd naar de gemeenteraad.

Eind december maakte de gemeente bekend dat Sterigenics jarenlang veel meer van de kankerverwekkende stof ethyleenoxide uitstootte dan toegestaan. Tweeduizend bewoners nabij het bedrijf en werknemers hebben hierdoor volgens de GGD een 'klein gezondheidsrisico' gelopen.

De kans dat mensen door de stof daadwerkelijk kanker oplopen is volgens de GGD klein. Er wordt nog onderzocht hoe het komt dat er zo lang niets is gedaan tegen de overmatige uitstoot.

'Oliemaatschappijen VS doelwit hackers'

Hackers hebben ten minste bij drie Amerikaanse oliemaatschappijen verschillende keren ingebroken via internet. Zeker een spoor van deze aanvallen loopt naar China. Dat berichtte de Amerikaanse krant the Christian Science Monitor vandaag (lokale tijd).

De hackers hadden het vooral gemunt op informatie over de grootte, waarde en plaats van nieuw ontdekte olievelden waar nog niet op geboden was. Het opsporen van dergelijke velden kost vaak honderden miljoenen euro's. De aanvallen vonden in 2008 plaats, maar de bedrijven Marathon Oil, ExxonMobil en ConocoPhilips kwamen er pas achter toen de Amerikaanse federale recherche FBI hen begin 2009 inlichtte.

De hackers zouden onder meer gebruik hebben gemaakt van zo geavanceerde spyware op maat, dat de cyberaanvallen vrijwel niet te traceren waren.

Volgens een anonieme bron in de krant realiseren de oliegiganten zich niet dat grote buitenlandse inlichtingendiensten de macht hebben over grote delen van hun netwerk. De bedrijven hebben de aanvallen ontkend noch bevestigd.

Vergissing artsen kost man twee benen

Peruaanse doktoren hebben abusievelijk het gezonde been van een 86-jarige man geamputeerd. Toen de dochter van de man de fout ontdekte, hebben ze alsnog het andere been geamputeerd. Dat meldde het Peruaanse radiostation RPP vandaag.

"Ik was gechoqueerd toen ik de dekens omhoog deed en zag dat ze zijn linkerbeen hadden afgezet", zei de dochter van de patiënt op de radio. Juist het rechterbeen moest afgezet worden om te voorkomen dat een infectie zich door het lichaam zou verspreiden.

Het Alberto Sabogal ziekenhuis in de kustplaats Callao, ten noorden van de hoofdstad Lima, heeft de betreffende artsen geschorst en een onderzoek ingesteld.

Jemen: 43 mensen vast om aanslag Detroit

De Jemenitische autoriteiten hebben in verband met de mislukte aanslag op een Amerikaans passagiersvliegtuig 43 personen opgepakt. Onder hen zijn ook enkele buitenlanders, die in Jemen Arabisch studeren of met Jemenitische vrouwen getrouwd zijn. De Verenigde Staten zijn over de arrestaties ingelicht, maakte de regering gisteren bekend.

De Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab, die op eerste kerstdag het vliegtuig uit Amsterdam met een in zijn onderbroek verstopte bom boven Detroit probeerde op te blazen, woonde volgens de autoriteiten in de hoofdstad Sanaa in een huis dat eigendom is van een vermoedelijk Al-Qaida-lid.

Meteen na de aanhouding van de Nigeriaan eiste de organisatie Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland de verantwoordelijkheid op. Vermoed wordt dat Abdulmutallab naar Jemen reisde onder het voorwendsel Arabisch te willen leren.

'Man City heeft 114 miljoen over voor Torres'

Het Engelse blad The People bericht dat Manchester City maar liefst 114 miljoen euro over heeft om Fernando Torres van Liverpool over te nemen. Daarmee zouden The Citizens het recordbedrag van 94 miljoen van Real Madrid voor Cristiano Ronaldo verbreken.

Mocht Torres daadwerkelijk vertrekken naar Manchester City, dan zal de Spaanse goaltjesdief 225 duizend euro per week verdienen. Volgens The People wil trainer Roberto Mancini het bod uitbrengen in de zomer. Momenteel kampt Liverpool met geldproblemen, dus zal een megabod op hun spits mogelijk dit probleem kunnen verhelpen.

Rafael Benítez, coach van Liverpool, liet eerder weten dat het moeilijk is om Torres te behouden voor de club. Het bod van 114 miljoen is volgens de oefenmeester bijna niet te weigeren. Ook gaf hij te kennen dat als Torres de club verlaat, dat hij zelf ook zal vertrekken bij The Reds.

Zwaanswijk wil rap duidelijkheid van NAC Breda

Bij NAC Breda is Patrick Zwaanswijk een onmisbare kracht. De verdediger is in het bezit van een aflopende verbintenis en heeft de club laten weten dat hij snel duidelijkheid wil.

Volgens Voetbal International wil de 35-jarige speler niet meer in april of mei met de club praten over zijn aflopende contract. Iets wat wel gebeurde bij de vorige keer toen zijn contract afliep.

De oud-speler van FC Utrecht staat nu vijf seizoenen onder contract bij de ploeg van huidig trainer Robert Maaskant. NAC haalde hem destijds over van het Japanse Oita Trinita.

Eerder werd al bekend dat de contracten van Kurt Elshot en Ellery Cairo, zoals het nu lijkt, niet worden verlengd. Edwin de Graaf en doelman Jim van Fessem kunnen wel rekenen op een nieuw contract.

Armstrong: "Ik voel me sterker dan vorig jaar"

Lance Armstrong voelt zich sterker dan een jaar terug. De Amerikaan rijdt op dit moment de Tour Down Under en is in vergelijking met vorig jaar meer in positieve zin aanwezig.

De demarrage in de etappe naar Goolwa is een bewijs dat Armstrong zich sterker voelt dan vorig jaar. In de afgelopen editie van de Australische koers reed de Amerikaan vaak passief mee.

De captain van Team Radio-Shack vertelt: "Het voelt anders dan vorig jaar. Ik voel me meer op mijn gemak in het peloton en je bent flink in het voordeel als je de koers beter aan kan voelen. Ik denk dat mijn conditie nu wat beter is, ik ben lichter en we hebben een goed jaar voor de boeg. We hebben nu een simpeler schema en weer ons eigen team."

Ook ploegbaas Johan Bruyneel kan zich in deze uitspraken vinden: "Hij ziet er goed uit. Hij ziet er volkomen anders uit op de fiets, is fysiek een stuk beter en is blij met zijn ploeg."

Nederlandse korfballers openen EK tegen Duitsland

De Nederlandse korfbalploeg zal 22 oktober tijdens het Europees kampioenschap beginnen tegen Duitsland. Gisteren werd het programma van het toernooi bekendgemaakt door de korfbalbond KNKV.

Het Nederlands team zal de groepswedstrijden afwerken in Leeuwarden. Naast het duel tegen Duitsland, staan op 23 en 24 oktober wedstrijden tegen Hongarije en Servië op het programma. De tweede groepsfase en de halve finales zullen afgewerkt worden in het Topsportcentrum in Rotterdam.

De uiteindelijke finale zal gespeeld worden in Ahoy' Rotterdam. Nederland is tijdens dit Europees kampioenschap titelverdediger. Bondscoach van de ploeg, Jan Sjouke van den Bos, gaf ook een deel van de nieuwe selectie prijs. Daarin zijn Nisha Verwey (TOP) en Rosemarie Roozenbeek (Koog Zaandijk) nieuwe namen. Barry Schep (Fortuna) keert na twee jaar afwezigheid terug in het Nederlandse team.

Het Europese kampioenschap zal van 22 tot en met 31 oktober duren.

VfL Wolfsburg ontslaat trainer Veh

Armin Veh is niet langer trainer van VfL Wolfsburg. De regerend kampioen heeft de oefenmeester ontslagen, omdat de ploeg afgelopen weekend voor de negende keer op rij niet wist te winnen.

Zaterdag was het laaggeklasseerde 1. FC Köln de tegenstander, maar ook van dit team wist Wolfsburg niet te winnen. Aangezien dit al de negende keer op rij was dat de ploeg van Veh geen wedstrijd wist te winnen, besloot de directie om de trainer te ontslaan.

Veh was afgelopen zomer de opvolger van Felix Magath, die naar Schalke 04 vertrok. Magath werd vorig seizoen nog kampioen met Wolfsburg.

Belangrijkste kandidaat om Veh op te volgen is Bernd Schuster. Ook worden de namen van Huub Stevens en Marco van Basten genoemd in de Duitse media.

'Scorpion-kicker' Higuita stopt met keepen

René Higuita is gestopt met het keepen van wedstrijden. De legendarische keeper sluit zijn actieve loopbaan af bij Deportivo Pereira. De doelman werd vooral bekend door zijn Scorpion Kick tijdens een wedstrijd met zijn land Colombia tegen Engeland.

Higuita maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij het Colombiaanse Millionarios. In totaal speelde hij 382 duels en daarin maakte de sluitpost maar liefst 33 doelpunten. Ook heeft de Colombiaanse keeper een tijdje in Europa gespeeld. In Spanje kwam hij uit voor Real Valladolid. Verder speelde hij in Mexico en bij diverse andere Colombiaanse clubs.

In Europa zorgde Higuita voor de meeste indruk. Tijdens een wedstrijd met het Colombiaanse elftal tegen Engeland stopte hij een schot met zijn hakken. Deze ging later de boeken in als de Scorpion Kick. Voor zijn land kwam de keeper tot 69 interlands. Daarin scoorde hij driemaal.

De Scorpion Kick van René Higuita:

Sneijder: "Ik baal een beetje van mezelf"

Wesley Sneijder viel afgelopen weekend tijdens de altijd beladen stadsderby tussen Internazionale en AC Milan negatief op. De kleine middenvelder pakte na een half uur spelen een domme rode kaart wegens heftig protesteren.

De arbiter trapte niet in een schwalbe van Inter-verdediger Lúcio en gaf AC Milan een vrije trap. Sneijder reageerde hierop door middel van cynisch applaudiseren richting de scheidsrechter. In de Italiaanse competitie staat daar de rode kaart als straf tegenover.

Sneijder reageerde in het tv-programma Sport 1 United op de rode kaart: "Ik baal wel een beetje van mezelf dat het zo is gegaan. Ik wist niet dat je er rood voor kon krijgen, maar als ik dat had geweten, had ik het wel gelaten."

Nadat de middenvelder rood kreeg, moesten ploeggenoten de boze Sneijder in bedwang houden. "Op het moment dat ik de kaart zag, ging er van alles door me heen. Allereerst schrok ik dat ik er af moest, maar vooral ook dacht ik aan het feit dat mijn ploeggenoten met tien man verder moesten. Ik denk dat de scheidsrechter ook zo reageerde, omdat hij vlak daarvoor de bal voor mijn voeten wegliep en ik daar ook al fel op had gereageerd. Ik liet me teveel leiden door emotie"

Toch won Inter de wedstrijd met tien man alsnog met 2-0. "Als we hadden verloren had ik de hele wereld over me heen gekregen", sloot Sneijder af. Het was alweer de derde keer dat hij de rode kaart kreeg toegewezen.

De rode kaart van Sneijder:

Releaselijst week 4: Mass Effect 2 en MAG

Het is al weer week 4, dat betekent een nieuwe releaselijst, deze keer zijn er 2 games bij waar de gamers zeker naar uit kijken. Mass Effect 2 en MAG komen namelijk allebij deze week uit! Verder zijn er deze week nog twee andere titels, te weten Arthur and the Revenge of Malthazard en Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-stars. Hier onder kan je de volledige releaselijst vinden, per platform gesorteerd.


Xbox 360:
Mass Effect 2

PC:
Mass Effect 2
Arthur and the Revenge of Malthazard

Playstation 3:
MAG
Arthur and the Revenge of Malthazard

Nintendo Wii:
Arthur and the Revenge of Malthazard
Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-star

Nintendo DS:
Arthur and the Revenge of Malthazard

 

Heracles Almelo wil door met productieve Dost

Bas Dost laat dit seizoen bij Heracles Almelo zien dat de club er prima aan heeft gedaan om hem te halen van FC Emmen. De veelscorende aanvaller kan zijn contract bij de Almeloërs verlengen, zo weet Voetbal International.

Dit seizoen scoorde de Drent al acht keer. Mede door de doelpunten van de lange spits doet de club momenteel mee in de subtop van de Eredivisie.

Volgens VI heeft FC Utrecht belangstelling voor de jeugdinternational, die in het seizoen 2007/2008 debuteerde in het betaalde voetbal voor Emmen. Een jaar later vertrok hij naar Almelo.

In zijn eerste seizoen bij de Zwart-witten wist hij zijn draai nog niet te vinden. Tijdens 27 duels wist hij destijds drie keer het net te vinden. Bij de ploeg van trainer Gertjan Verbeek heeft Dost nog een contract tot medio 2011.

DVD: Horsemen

In Horsemen is niets wat het lijkt. In eerste instantie heb je het idee te maken te hebben met een thriller/horrorfilm, om vervolgens erachter te komen dat er toch ook wel wat fatalistisch wereldgewauwel aan ten grondslag ligt. Wederom komt de apocalyps om de hoek kijken, het lijkt op dit moment een gewild onderwerp voor een film, maar Horsemen is absoluut geen 2012. Wat is het dan wel?

Horsemen

 

 

Laatste reviews en specials
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
©FOK.nl e.a.