Negen tieners opgepakt voor in elkaar slaan medescholier

Redactie

De Amsterdamse politie heeft gisteren negen jongens van 15 en 16 jaar opgepakt die een medescholier in elkaar hebben geslagen. De vechtpartij vond bijna drie weken geleden plaats op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Drie scholieren zijn door de school geschorst en werden thuis opgepakt. De andere zes werden op school aangehouden.

Volgens de politie sluimerde er al langer een conflict tussen de negen en hun slachtoffer. Daarbij zou het slachtoffer regelmatig zijn lastiggevallen, maar nog niet eerder fysiek zijn aangepakt. Het slachtoffer was bont en blauw na de vechtpartij, maar raakte niet ernstig gewond, zegt een woordvoerder van de politie.

Bij de vechtpartij zouden alle negen verdachten het slachtoffer hebben mishandeld. "Het begon als één tegen één, maar toen kwamen die andere acht erbij." Van de vechtpartij zijn camerabeelden gemaakt, die door de politie in beslag zijn genomen. Om welke school het gaat wil de politie niet zeggen.

Politie en justitie geven aan door het incident geschokt te zijn, omdat een scholier zich op school veilig moet kunnen voelen. Het is volgens de politie dan ook onacceptabel dat de daders op school een soort aanzien krijgen door de vechtpartij.

De negen zitten nog vast. Uiterlijk morgen wordt besloten of ze nog langer in de cel moeten blijven.