López tekent bij US F1

Peterselieman

José María López zal dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maken. De Argentijn heeft getekend bij het nieuwe Formule 1-team US F1. Het nieuws werd gisteravond in Argentinië wereldkundig gemaakt door de president Cristina Fernández de Kirchner.

"Het is een memorabele dag voor mij, mijn familie en de mensen in Argentinië," zei López. "Ik werk hier al mijn hele leven naar toe en ik weet niet hoe ik Peter (Windsor, red.) en Ken (Anderson, red.) kan bedanken voor deze kans. Een nieuw F1-team komt vele uitdagingen tegen en ons doel is dan ook om iedere race te verbeteren. Hiermee bouwen we de fundamenten waarmee het team uiteindelijk mee kan strijden om de overwinningen en de titels."

"We wilden Pechito López al lange tijd in ons debuutseizoen vastleggen," zei Windsor. "We volgen zijn loopbaan al sinds hij domineerde in de Renault V6 in 2003 en we zijn blij om hem binnen te hebben op het moment dat we Amerika weer kennis laten maken met de Formule 1. López is een ware professional en een geboren leider. Het meest opvallende aan zijn karakter is hoe hij met de teleurstelling om is gegaan om niet voor Renault te mogen racen na er drie jaar testrijder te zijn geweest."

"Hij ging terug naar Argentinië en domineerde in eigen land. Hij won 38 races en drie kampioenschappen. Hij werd er een grote ster en kreeg het hele land, waar F1 na voetbal de belangrijkste sport is, achter zich."