DVD: Horsemen

In Horsemen is niets wat het lijkt. In eerste instantie heb je het idee te maken te hebben met een thriller/horrorfilm, om vervolgens erachter te komen dat er toch ook wel wat fatalistisch wereldgewauwel aan ten grondslag ligt. Wederom komt de apocalyps om de hoek kijken, het lijkt op dit moment een gewild onderwerp voor een film, maar Horsemen is absoluut geen 2012. Wat is het dan wel?

Horsemen


Dennis Quaid speelt de rol van Aidan Breslin, een detective die onlangs zijn vrouw aan kanker heeft verloren. Hij probeert zijn werk toch weer te hervatten, ondanks het rouwproces. Wanneer hij bezig is met een moordonderzoek komt hij erachter dat er een connectie bestaat tussen de moordenaars die hij onderzoekt en hemzelf. Deze groep moordenaars hangen de 'Four Horsemen'-leefwijze aan. Dit houdt in dat zij het einde van de wereld voorspellen en in aanloop naar dit einde laten zij een spoor van vermoorde mensen achter. Aan Aidan de schone taak om de moorden te stoppen, de moordenaars vast te zetten en in de tussentijd ook nog te ontdekken wat zijn link is met deze moordende groep. Kortom: moord, moord en nog eens moord.

Horsemen1

Ondanks de redelijk gedegen acteerprestaties van Dennis Quaid haalt deze film toch echt niet het niveau waar je zo op gehoopt had. Het verhaal is ongeloofwaardig, op veel punten voorspelbaar en bevat veel te weinig angstaanjagende momenten om de naar thriller/horror te mogen dragen. Bij het eerste kwartier heb je nog goede moed, er worden verwachtingen verwekt, maar al snel verdwijnen die in een diepe, lege put. Wat overblijft is een leeg omhulsel met weinig échte spannende momenten, een flinterdunne verhaallijn en een plot dat niet echt bijster veel indruk achterlaat.

Naast de verhaallijn omtrent de moordenaars en het onderzoek in die zaak, hebben de makers geprobeerd ook nog wat verdieping in te brengen door het gezin van Aidan een eigen lijn in de film toe te bedelen. Helaas, ook deze komt niet uit de verf. Horsemen is over het geheel genomen een teleurstellende film en doet de kreet op de cover absoluut niet goed. 'Come and see' schreeuwt het dvd-hoesje... daar denken wij toch anders over. Ons advies is eerder 'Don't see'. Een teleurstellende ster voor deze haast zoetsappige thriller. Het feit dat de dvd geen noemenswaardige extra's geeft helpt uiteraard ook niet mee om de beoordeling op te krikken.