Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 4

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Het Engelse voetbal stond dit weekend vooral in het teken van het bekervoetbal. West Bromwich Albion (WBA) en Newcastle United troffen elkaar in het kader van de FA Cup. Jong Oranje-goalie Tim Krul kreeg bij Newcastle een basisplaats, maar zal niet met plezier terugdenken aan deze wedstrijd. WBA wist namelijk met 4-2 te winnen. Gianni Zuiverloon viel halverwege de tweede helft in bij de winnende ploeg. Evander Sno stond bij Bristol City na zijn doelpunt van vorige week tegen Cardiff City (1-1) in de basis. Het tweede duel ging echter met 1-0 verloren en daardoor ligt het team van de oud-Ajacied, die na een uur werd gewisseld, uit de FA Cup. Ook Sunderland wist de volgende ronde niet te halen. De ploeg waar Boudewijn Zenden de hele wedstrijd in het veld stond, ging met 2-1 ten onder bij Portsmouth. Swansea City speelde afgelopen weekend, in tegenstelling tot vele andere teams, een competitiewedstrijd tegen Middlesbrough. De ploeg die met keeper Dorus de Vries onder de lat startte, kwam met 1-0 voor. De voormalig keeper van ADO Den Haag verkeek zich vervolgens op een afstandsschot van Flood, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Het Schotse Celtic mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij St. Johnstone. Oud-Feyenoorder Glenn Loovens startte in de basis bij de ploeg uit Glasgow. De verdediger veroorzaakte na ruim tien minuten een strafschop waaruit de thuisploeg op een 1-0-voorsprong wist te komen. Na twintig minuten moest Loovens met een hoofdwond het veld ruimen. Aanwinst Jos Hooiveld zat nog niet bij de selectie. Uiteindelijk won Celtic de wedstrijd nog met 1-4. Ondanks dat koploper Glasgow Rangers gelijkspeelde, blijft Celtic met zeven punten achterstand tweede staan.

In de Belgische Jupiler Pro League liet Club Brugge, in de uitwedstrijd bij Racing Genk, dure punten liggen. De nummer twee van de competitie verloor met 2-0 en kon daardoor niet inlopen op lijstaanvoerder Anderlecht. Ryan Donk (Club Brugge) begon het duel als rechtsback en pakte op slag van rust een gele kaart. Tien minuten voor tijd werd onze landgenoot gewisseld voor Wesley Sonck. Aan de kant van Racing Genk bleef Istvan Bakx de gehele wedstrijd op de bank. KV Roeselare is afgelopen weekend van de laatste plaats verdwenen. De ploeg won met 1-4 van naaste concurrent SK Lokeren. Anduele Pryor viel na een uur spelen in aan de kant van Roeselare. Sherjill MacDonald kende een minder goed weekend. Onze landgenoot verloor met zijn ploeg Germinal Beerschot met 3-0 van KV Kortrijk en zakte daardoor naar de zesde plaats.

Ook in de Serie C1/A waren er afgelopen weekend weer landgenoten actief. Het Italiaanse Monza heeft voor een stuntje gezorgd door afgelopen weekend gelijk te spelen tegen koploper Novara. De wedstrijd eindigde in 1-1. Sander Westerveld verdedigde de hele wedstrijd het doel van Monza, Ook Chedric Seedorf kon weer op een basisplaats rekenen, hij begon op het middenveld. Het broertje van Clarence Seedorf werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Door dit resultaat blijft Monza wel in de onderste regionen hangen van de Serie C1/A.

Bas van den Brink is met Gold Coast United de koppositie in de Australische A-league kwijtgeraakt. Uit bij middenmoter Central Coast Mariners werd met 1-1 gelijkgespeeld. Daardoor zag de ploeg van verdediger Van den Brink Sydney FC terug op de eerste plaats komen. Ook Melbourne Victory ging de ploeg voorbij en staat nu tweede. Deze ploeg heeft tevens nog een wedstrijd tegoed. Ook stonden er dit weekend in de A-League twee landgenoten tegenover elkaar. Brisbane Roar, met Sergio van Dijk in de gelederen, ging op bezoek bij North Queensland Fury. Bij deze ploeg staat de bij Ajax opgeleide Dyron Daal onder contract. De wedstrijd tussen de laagvliegers eindigde in 1-1 en daarmee schieten beiden ploegen weinig op. Beide Nederlanders speelden wel de volle negentig minuten mee. North Queensland Fury neemt na dit weekend de voorlaatste plaats in, drie punten boven hekkensluiter Adelaide United. Brisbane Roar staat met één punt meer boven de ploeg van Daal.

APOEL Nicosia heeft afgelopen weekend in de Cypriotische competitie goede zaken gedaan. De ploeg van Joost Broerse won met 1-0 van laagvlieger Ermis. Oud-FC Groninger Broerse kwam echter niet in actie. Naaste concurrent Anorthosis Famagusta verloor op eigen veld de topper van Omonia Nicosia. De ploeg, waar oud-NEC'er Jeffrey Leiwakabessy als linksback de hele wedstrijd speelde, ging met 1-3 ten onder en zag Omonia daardoor naar de tweede plaats stijgen. Anorthosis staat nu derde, één punt achter Omonia Nicosia en drie punten achter koploper APOEL Nicosia.

Daniël de Ridder heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe ploeg Hapoel Tel Aviv. In de Israëlische competitie stond de topper tegen Maccabi Haifa op het programma. De oud-Ajacied mocht in de tweede helft opdraven, maar na ruim een kwartier moest hij zich noodgedwongen weer laten wisselen vanwege een hoofdwond. De huurling van Wigan Athletic liep deze blessure op in een luchtduel met Maccabi-speler John Culma. De wedstrijd eindigde overigens in een 0-0 gelijkspel. Door dit resultaat blijft Maccabi Haifa koploper en staat Hapoel Tel Aviv met tien punten achterstand nog steeds op een tweede plaats.

Submitter:  Bron: FOK!sport