Kesler niet rouwig om HFC Haarlem

HFC Haarlem vroeg maandag het faillissement aan, waardoor de club verdwijnt uit het betaalde voetbal. Op medelijden vanuit Zeist hoeft de bankroete eerstedivisionist niet te rekenen.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, blijft koel onder het verdwijnen van Haarlem. In het Algemeen Dagblad betoogt hij dat een club zonder achterban en zonder veel geld kansloos is in het betaalde voetbal. "Hoezo nou verdrietig dat Haarlem verdwijnt? We leven in een grotemensenwereld zeg, hou op."

Kesler kijkt klinisch tegen de situatie aan. "Zo moet je het ook benaderen. Als je publiek wegblijft en de inkomsten uit sponsoring en mediarechten zakken in, dan kun je inderdaad wachten tot er een hulpsinterklaas voorbij komt. Maar dat is niet professioneel. De club heeft uitstel van betaling aangevraagd en dan loop je het risico dat de bewindvoerder of de curator de stekker eruit trekt. We wachten nog tot het faillissement onherroepelijk is en dan vervalt de licentie."

Treurig gestemd is Kesler niet door het verdwijnen van Haarlem. "Deze club kan zijn eigen broek niet ophouden en verdwijnt. Laat dat een goede les voor andere profclubs zijn. Dan is het nog ergens goed voor geweest. En voor alle duidelijkheid: ik zit niet te hopen op meer faillissementen, hè. Ik wil gewoon dat mijn bedrijfstak zijn zaakjes op orde heeft."