"Di Resta vrijdagrijder bij Force India"

Het lijkt er op dat Paul di Resta de derde coureur bij Force India wordt. De Schot zou zelfs op de vrijdagen voorafgaand aan de races mogen rijden in de officiële trainingssessies. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.

"Paul zal volgens mij het merendeel van de vrijdagtrainingen voor Force India rijden, dus dat is een grote kans voor hem," zei Whitmarsh op de vraag of Di Resta de naar Sauber vertrokken Pedro de Rosa op zou volgen als testcoureur bij McLaren. "Ik ben blij voor hem. Hij zal dit jaar erg hard zijn best doen om een stoeltje af te dwingen voor volgend jaar."

McLaren zelf is na het vertrek van De la Rosa nog op zoek naar een tweede testcoureur. Gary Paffett zal wederom een seizoen in de DTM rijden, waardoor hij niet bij alle evenementen aanwezig kan zijn. Volgens de geruchten zou Nick Heidfeld in beeld zijn bij het Britse team. Whitmarsh wilde niet op namen ingaan, maar zei dat we dat de rijdersmarkt meer in beweging is dan andere jaren en dat sommige rijders die denken dat ze een contract ergens hebben toch redelijk snel weer beschikbaar zullen zijn.