Uitslaande brand Chinees restaurant

Op het Quatre Bras-kruispunt van de N65 tussen Oisterwijk en Udenhout is vandaag een grote brand ontstaan in een Chinees restaurant. Door deze brand moet restaurant Lei Ping als verloren worden beschouwd.

De brand brak vanmiddag waarschijnlijk in de keuken uit. Hier werden werkzaamheden aan de afzuiginstallatie verricht. Passanten zagen even voor 14.30 uur rook en vlammen uit de schoorsteen van het pand komen. Door de brand stortte de schoorsteen vrijwel onmiddellijk neer op het platte dak.

De brand verspreidde zich vervolgens erg snel. Er rukten 33 brandweerlieden met groot materieel uit. De brand had zich echter al zo ver verspreid dat het pand niet meer te redden was. Daarnaast was er een tekort een bluswater, waardoor de brandweer dit uit natuurgebied de Leemputten moest halen.

Rond 17.10 uur vanmiddag werd het sein brandmeester gegeven. Het verkeer ondervond veel hinder door de brand. Drie mensen, die het vuur probeerden te blussen, werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden last van ademhalingsproblemen.