[NHL] Flames voor zesde maal op rij onderuit

Denny (nyny83)

De Calgary Flames zijn aan een slechte reeks bezig. Voor de zesde maal op rij werd er verloren, ditmaal van de laag geklasseerde St. Louis Blues. De Flames hebben vooral moeite met scoren, en dat bleek ook tijdens deze wedstrijd. De eindstand was 2-0. Man van de wedstrijd was Blues-goalie Ty Conklin die 34 reddingen maakte. 

"Hij deed het geweldig voor ons en heeft de wedstrijd voor ons binnengehaald", aldus Blues-coach Davis Payne. Conklin zelf bleef bescheiden: "We zijn geen team dat op halve kracht ook zijn wedstrijdjes wel eventjes wint, dus het is een teamprestatie. Twee jongens scoorden op het juiste moment, andere jongens offerden zichzelf op door schoten te blocken en penalties te killen en Cam Janssen heeft tweemaal gevochten. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en zo hoort het."

De doelpuntenmakers voor de Blues waren Patrick Berglund en David Perron. De goal van Berglund was een lucky. Zijn schot zou naast het doel gaan, ware het niet dat deze van richting veranderd werd door verdediger Cory Sarich die in de weer was met Blues-aanvaller Brad Boyes. De 2-0 van Perron kwam uit een pass van Andy McDonald die twee man naar zich toetrok en vervolgens knap aflegde op de vrijstaande Perron. 

Jarome Iginla had nog een goede kans om de Flames in de eerste periode op voorsprong te zetten toen hij de puck aan de zijkant van het doel ineens in zijn bezit kreeg, maar hij raakte de puck kwijt tussen zijn schaatsen waardoor hij niet kon scoren. "We hebben nu weinig zelfvertrouwen en dan kunnen we dat soort situaties niet omzetten in goals. Normaal gesproken scoor ik deze gewoon," aldus de teleurgestelde teamcaptain. Met een 1-0 achterstand kregen de Flames nog een grote kans. Het schot van Iginla werd gekeerd door Conklin, maar Curtis Glencross kon de rebound onderscheppen. Dankzij de alerte TJ Oshie werd het echter geen goal, want deze wist van achter de stick van Glencross te 'liften' waardoor deze niet kon uithalen. 

Uitslagen NHL

Calgary Flames - St. Louis Blues 0-2

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-4

Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 3-2