'Campos Meta mist alle testdagen'

Sally (Tessa)

Het worstelende Campos Meta Formule 1-team zal waarschijnlijk geen enkele testdag voorafgaand aan het raceseizoen bijwonen. Dat blijkt uit berichten van vandaag. Campos is nog altijd bezig om financiering voor 2010 bijeen te krijgen.

Het team zou al de eerste twee tests overslaan, die aanstaande maandag in Valencia beginnen. Nu heeft echter hoofd strategie van het team, Daniel Eisen, laten doorschemeren dat het team geen enkele test zal bijwonen voor het seizoen op 14 maart in Bahrein van start zal gaan. Eisen zei voor de Associated Press: "Bahrein is een test, het is niet een eerste race voor ons."

Campos Meta is een van van de nieuwe teams waarvan Bernie Ecclestone gisteren zei dat ze "problemen" hadden met hun pogingen om in Bahrein op de grid te staan, net als mede-nieuwkomer US F1. Eisen legde uit dat het team nog steeds onderhandelt met sponsoren en investeerders, en dat het wacht totdat die onderhandelingen voltooid zijn voor het team de tweede coureur bekend maakt naast de al bevestigde Bruno Senna.

Het is een publiek geheim dat het Spaanse team nog altijd een gat in de begroting heeft voor 2010, en teambaas Adrian Campos gaf eerder deze maand toe dat hij bekeek of een deel van het beginnende team verkocht kon worden aan nieuwe investeerders zoals A1GP-baas Tony Teixeira. Ondanks de issues rond de toekomst van het team bleef Eisen volharden dat de ontwikkeling van de wagen van 2010, die ontworpen wordt door Dallara, op koers ligt.

"De wagens zijn al ver gevorderd, we hebben een rijder gecontracteerd en onze intentie is om in Bahrein aan de start te staan voor de eerste race. Iedereen is bezorgd en dat is logisch want het seizoen is lang en we zijn 'de nieuwelingen'. Maar één stap tegelijk: we willen erbij zijn met het beste spul, vooral de auto's", legde Eisen het nog eens geduldig uit.