Sneijder: "Ik baal een beetje van mezelf"

Wesley Sneijder viel afgelopen weekend tijdens de altijd beladen stadsderby tussen Internazionale en AC Milan negatief op. De kleine middenvelder pakte na een half uur spelen een domme rode kaart wegens heftig protesteren.

De arbiter trapte niet in een schwalbe van Inter-verdediger Lúcio en gaf AC Milan een vrije trap. Sneijder reageerde hierop door middel van cynisch applaudiseren richting de scheidsrechter. In de Italiaanse competitie staat daar de rode kaart als straf tegenover.

Sneijder reageerde in het tv-programma Sport 1 United op de rode kaart: "Ik baal wel een beetje van mezelf dat het zo is gegaan. Ik wist niet dat je er rood voor kon krijgen, maar als ik dat had geweten, had ik het wel gelaten."

Nadat de middenvelder rood kreeg, moesten ploeggenoten de boze Sneijder in bedwang houden. "Op het moment dat ik de kaart zag, ging er van alles door me heen. Allereerst schrok ik dat ik er af moest, maar vooral ook dacht ik aan het feit dat mijn ploeggenoten met tien man verder moesten. Ik denk dat de scheidsrechter ook zo reageerde, omdat hij vlak daarvoor de bal voor mijn voeten wegliep en ik daar ook al fel op had gereageerd. Ik liet me teveel leiden door emotie"

Toch won Inter de wedstrijd met tien man alsnog met 2-0. "Als we hadden verloren had ik de hele wereld over me heen gekregen", sloot Sneijder af. Het was alweer de derde keer dat hij de rode kaart kreeg toegewezen.

De rode kaart van Sneijder: