Mercedes GP: "Beide coureurs rijden op eerste testdag"

Peterselieman

Mercedes Grand Prix heeft bekendgemaakt dat zowel Nico Rosberg als Michael Schumacher komende maandag op de eerste testdag in Valencia met de MGP W01 in actie zullen gaan komen. Daarna zullen beide coureurs in Spanje elk een dag mogen testen van het Duits/Britse team.

"Nico zal als eerste met de auto rijden," zei teambaas Ross Brawn. "Wat we willen is beide coureurs op de eerste dag laten rijden. De eerste dag bestaat uit het checken van de auto en alle onderdelen grondig bekijken. De auto zal op belangrijke plaatsen enkele malen uit elkaar worden gehaald. In die periode kunnen we van rijder wisselen, omdat we beide coureurs een run in de auto willen geven om hun ervaringen met ons te delen. Nico zal waarschijnlijk de tweede dag doen en Michael de derde."

De Brit ging ook in waarom gisteren in Duitsland alleen de nieuwe livery is gepresenteerd en niet de nieuwe auto. "Die is nog niet klaar! Iedereen heeft een zeer krap schema. We hebben maar vier tests, dus moeten we de tijd voor de eerste test maximaal gebruiken. De nieuwe auto zal volgende week in Valencia zijn, maar voor nu gaat de voorkeur uit naar het laten presteren van de auto. In Valencia lanceren we de auto en de fundamentele zaken voor 2010, maar voor de race in Bahrein komt er nog een grote aerodynamische update."