Pocognoli: "Dit is het juiste moment om AZ te verlaten"

Sébastien Pocognoli en Standard Luik zijn met elkaar herenigd. Dinsdagmiddag zette de linksback van AZ zijn signatuur onder een contract dat hem tot medio 2014 zal verbinden aan de Belgische landskampioen.

"Het was het juiste moment om AZ te verlaten", sprak de speler tegenover Voetbal International. "De contacten met Standard dateren al van enkele weken geleden. We zijn snel tot een akkoord gekomen. Ik ben blij dat ik kan terugkeren naar de club die mij heeft opgeleid. Ik hoop dat ik Standard zo snel mogelijk iets zal kunnen bijbrengen."

Voor de Belg met Italiaanse roots is het een mooie terugkeer op het oude nest, waar hij echter nooit een duel in de hoofdmacht speelde. Een terugkeer naar Luik zweefde altijd door zijn bovenkamer: "Ik ben blij dat ik hier de fans terugvind, waar ik als kleine jongen nog tussen heb gestaan", aldus Pocognoli.

De viervoudig international kwam bij AZ tot 64 duels waarin hij vijf goals produceerde. De jongeling vertrekt per direct bij de landskampioen en zal zich deze week nog aansluiten bij de selectie van de Rouches, die in de eigen competitie op een beschamende negende plek staan. Zondag komt concurrent KV Kortrijk op bezoek.