Vacansoleil zet zinnen op grote ronde

Vacansoleil wil in het nieuwe wielerseizoen in ieder geval aan een van de drie grote ronden deelnemen. Dat zei ploegleider Hilaire van der Schueren bij de presentatie van het team voor 2010. Omdat de Nederlandse wielerploeg niet tot de ProTour-formaties behoort, is het daarvoor wel afhankelijk wildcards.

Vacansoleil maakte vorig jaar een uitstekend debuut op het hoogste niveau. In de Ronde van Spanje werd dankzij Borut Bozic een rit gewonnen en eindigde Johnny Hoogerland als twaalfde in het klassement. Met Amsterdam en Rotterdam als startplaatsen is de hoop dit jaar vooral gevestigd op deelname aan de Giro d'Italia of de Tour de France.

Van der Schueren beseft dat de doelstelling er door de concurrentie van formaties als Team Sky, RadioShack en BMC niet eenvoudiger op wordt. "Maar gezien de groei van onze renners en de ploeg vind ik het wel essentieel dat we zeker één van de drie grote ronden rijden." Daarvoor zijn vooral goede resultaten nodig. "Een goed voorjaar met klinkende uitslagen, ons op groei gestoelde beleid en de sympathieke uitstraling van de ploeg kunnen ons aan een startbewijs helpen."

Om de ambities kracht bij te zetten bleven toppers als Bozic en Hoogerland behouden. Daarnaast zijn zeven nieuwe renners aan de ploeg toegevoegd. Opvallendste namen zijn die van de broers Romain en Brice Feillu. De eerste droeg al eens de gele trui in de Tour de France, Brice won vorig jaar de bergetappe naar Arcalis. Verder werd ook de Italiaanse sprinter Alberto Ongarato ingelijfd.

Vacansoleil wielerploeg 2010
De wielerploeg vacansoleil in 2010