Dead Rising 2 toont zijn wapensysteem, film ook in aantocht

Kevin (Tappy78)

Als je producent Keiji Inafune moet geloven kan het nogal een bloederige bende gaan worden in Fortune City wanneer Dead Rising 2 zijn release krijgt dit jaar. Inafune heeft namelijk recent meer details over het wapensysteem vrijgegeven en dat liegt er niet om. Je zal namelijk de mogelijkheid krijgen om diverse voorwerpen te combineren om er een sterker of inventiever wapen van te maken. Wel zal je hiervoor eerst combo-kaarten moeten verzamelen voordat je kan gaan beginnen met combineren. Deze kaarten bevatten de ingrediënten die je nodig hebt om de diverse wapenconstructies inelkaar te zetten. Je kan dit trouwens alleen op specifieke werkplaatsen doen, die over het gehele spel verspreid zijn.

Daadwerkelijk de meest bizarre combinaties zijn mogelijk in Dead Rising 2. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een waterpistool te vullen met benzine, je kan een kettingzaag vastmaken aan een roeispaan (de paddlesaw) en een knuppel voorzien van een vishaak. Zoals het er naar uitziet wordt Dead Rising 2 behoorlijk gewelddadig, misschien zelfs veel gewelddadiger dan je zou verwachten en er is helaas een kans dat men tezijnertijd een tikkeltje het gas gaat terugnemen hierin, tenminste, voor de Japanse versie dan.

Paddlesaw Dead Rising 2

 

Dead Rising wordt ontwikkeld door de Amerikaanse ontwikkelaar Blue Castle in samenwerking met producent Keiji Inafune. Blue Castle is vooral bekend van een aantal baseball-spellen (The Bigs) en Keiji Inafune is vooral beroemd geworden als geestelijke vader en regisseur/producent van de originele Mega Man-spellen (nu als producent). Terwijl de originele Dead Rising in Japan werd ontwikkeld, kan je zeggen dat Capcom momenteel meedoet aan de trend om diverse bekende Japanse game-reeksen wat meer te westerniseren (de Silent Hill-reeks is ook een goed voorbeeld hiervan). Inafune heeft al eerder toegegeven dat dit ook precies de reden was om over te stappen naar een Amerikaanse ontwikkelaar voor Dead Rising 2. Dan Brady, de president van Blue Castle, en Inafune waren het qua visie over het spel al gauw eens met elkaar en daardoor heeft hij uiteindelijk voor Blue Castle gekozen, ondanks de weinig ervaring die ze nog hebben in dit genre.

Inafune wil zich nog niet vastleggen aan een vaste releasedate voor Dead Rising 2, maar dat hij uitkomt in 2010 is wel zeker. Hij gaf aan dat de release niet lang na die van Lost Planet 2 (18 mei in Amerika) zal zijn. Dead Rising 2 zal uitkomen voor de PC, Playstation 3 en de Xbox 360.

Momenteel is Inafune overigens niet alleen regisseur van games, maar inmiddels heeft hij ook de overstap gemaakt naar films. Hij is namelijk momenteel bezig met het regisseren van een Japanse Dead Rising film. In deze film, met een wat standaard horrorverhaaltje, volgt men de twee broertjes Shin en Jouji die zich bevinden in een Japans stadje dat op dat moment in quarantaine is, dit uiteraard omdat de stad bezaaid is met zombies. Hieronder de trailer van deze film: