FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 mei 2006

Gouden Gids Divisie wordt Jupiler League

Icoon VoetbalNa vijf jaar te hebben bestaan onder de naam Gouden Gids Divisie verandert de competitie die voorheen bekend stond als de Eerste Divisie opnieuw van naam. Door een nieuw sponsorcontract van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) met het Belgische biermerk Jupiler zal de competitie de komende drie seizoenen de naam Jupiler League dragen. Daarmee krijgt de tweede afdeling van het betaalde voetbal in Nederland éénzelfde naam als de hoogste afdeling van het Belgische betaalde voetbal.

"Omdat voetbal goed past bij het stoere, mannelijke Jupiler dat staat voor competitie, kracht en gezelligheid is sponsoring van de Eerste Divisie voor ons interessant", zo zei Manisha Thakker van InBev, het moederbedrijf van Jupiler. Ook Frans Derks, voorzitter van de CED, is blij met het contract. "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met Jupiler een meer dan volwaardige opvolger voor de Gouden Gids hebben gevonden. Het is een partner die een actieve bijdrage gaat leveren om de voetballiefhebber voor onze divisie te interesseren en daarmee onze stadions nog voller te krijgen", aldus Derks.

Met dank aan Belthazor voor de submit.

Drugsteam oefent bij verkeerde pand

Icoon PolitieEen oefening is voor het drugsteam van de politie van Venlo niet bepaald volgens planning verlopen. Het gedeelte van het pand binnenvallen verliep nog wel succesvol, helaas bleek het team alleen het verkeerde pand binnen te zijn gevallen. In plaats van het beoogde "drugspand", een leegstaand gebouw in Blerick, ten westen van Venlo, "bezocht" het team een even verderop gelegen winkel annex woonhuis.

Op het moment van de inval waren de bewoners niet aanwezig en was de winkel dicht. Volgens een woordvoerder van de Venlose politie kunnen de bewoners in elk geval schadeloosstelling en excuses tegemoet zien.
Met dank aan Sunit en R_Style voor de submit.

Janas laat Dudek thuis

Bondscoach Pawel Janas van Polen heeft zijn selectie voor het komende WK voetbal rond. Hij heeft daarin geen plaatsje ingeruimd voor Jerzy Dudek.

De reden voor Dudeks afwezigheid is waarschijnlijk dat hij dit seizoen amper een wedstrijd heeft gespeeld bij Liverpool. Ook niet erbij is de helft van het dodelijke aanvalsduo. Zurawski zal het in Duitsland moeten doen zonder kompaan Frankowski. Wel erbij zijn Arek Radomski (ex-Heerenveen) en Ebi Smolarek (ex-Feyenoord).

De selectie:

Doel: Artur Boruc (Celtic), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Lukasz Fabianski (Legia)

Verdediging: Jacek Bak (Al-Rayan), Mariusz Jop (FK Moscow), Michal Zewlakow (Anderlecht), Marcin Baszczynski (Wisla Krakow), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charkow), Mariusz Lewandowski (Shakhtar Donetsk), Dariusz Dudka (Wisla Krakow)

Middenveld: Jacek Krzynowek (Bayer Leverkusen), Miroslaw Szymkowiak (Trabzonspor), Radoslaw Sobolewski (Wisla Krakow), Ebi Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (Southampton), Arek Radmoski (Austria Wien), Sebastian Mila (Austria Wien), Damian Gorawski (FK Moscow), Piotr Giza (Cracovia)

Aanval: Maciej Zurawski (Celtic), Grzegorz Rasiak (Southampton), Pawel Brozek (Wisla Krakow), Ireneusz Jelen (Wisla Plock)

Safin, Coria snel onderuit

De eerste dag van het Masterstoernooi in Hamburg leverde de uitschakeling op van Guillermo Coria en Marat Safin. Nieuws van de dag was de terugtrekking van Roger Federer en Rafael Nadal.

Zowel Federer als Nadal kampt met vermoeidheidsverschijnselen na de zinderende finale van Rome. Bij afwezigheid van deze twee protagonisten ligt de titel dus voor het grijpen voor het tweede echelon toppers. Marat Safin en Guillermo Coria waren niet geïnspireerd door de forfaits van de nummer één en twee van de wereld.

Safin verloor met 7-5, 0-6, 4-6 van de Braziliaanse qualifier Flavio Saretta. Met name de uitstekende backhand van Saretta was de doodsteek voor de Rus. Safin leek het tij nog te keren aan het begin van de derde set (hij brak op love), maar het bleek een korte opleving. Coria boog het hoofd voor Novak Djokovic, na driemaal negen games: 3-6, 6-3, 3-6. Coria lijkt in niets meer op de speler die twee, drie jaar geleden zo schitterde op gravel.

Opvallend was eveneens de eliminatie van Carlos Moya door James Blake, al geniet de Amerikaan de status van geplaatste speler. Ondanks hevige kramp besliste Blake de derde set in zijn voordeel: 7-5. Outsiders Tommy Robredo, David Ferrer en Juan Carlos Ferrero begingen geen fout en keren woensdag terug op de banen van Hamburg.


Masters Hamburg Uitslagen 1e Ronde:
Robredo (Spa/8) – Novak (Tsj) 6-3, 6-2
Nieminen (Fin/13) – Sanguinetti (Ita) 5-7, 6-1, 6-4
Ferrer (Spa/16) – Lopez (Spa) 6-4, 6-2
Serra (Fra) – Berdych (Tsj) 6-4, 0-6, 7-5
Blake (USA/5) – Moya (Spa) 6-3, 3-6, 7-5
Djokovic (SeM) – Coria (Arg/10) 6-3, 3-6, 6-3
Ancic (Kro) – Waske (Dui) 6-2, 7-5
Ferrero (Spa) – O. Rochus (Bel) 7-6, 5-7, 6-3
C. Rochus (Bel) – Srichaphan (Tha) 7-5, 6-1
Garcia-López (Spa) – Youzhny (Rus) 6-0, 6-4
Saretta (Bra) – Safin (Rus) 5-7, 6-0, 6-4
Vliegen (Bel) – Gasquet (Fra) 6-4, 6-2
Verdasco (Spa) – Chela (Arg) 1-6, 6-4, 6-2
Mathieu (Fra) – Johansson (Zwe/11) 6-3, 6-4
Ljubicic (Kro/3) – Kohlschreiber (Dui) 6-7, 6-3, 6-3
Stepanek (Tsj/15) – Baghdatis (Cyp) 6-3, 3-1 opgave

Morgen overige eerste rondepartijen

Punten zesde ronde

De Grand Prix van Spanje is verreden en de punten zijn verdeeld. We hebben besloten Liuzzi wel punten te geven voor zijn vijftiende plaats, want hij is wel geklasseerd, maar het chassis toch vijftien strafpunten te geven, omdat de coureur door hydraulische problemen de finish niet heeft gezien.

Weekwinnaar was dit keer mastermint met 216 punten. Op een gedeelde tweede plaats, met slechts één punt minder, kwamen DPCKippie, Dukenator en E1f. Gmp werd vijfde met 209 punten.

De top van het algemeen klassement heeft weer veranderingen ondergaan. Arhan en Grooviee17 staan nu op een gedeelde eerste plaats met 1288 punten, gevolgd door Tee_F1 met 1277 punten.

Bij de subleagues waren er twee weekwinnaars, namelijk 2H en Optimized, ieder met 195 punten. UEC-racing werd derde met 190 punten en de vierde plaats, goed voor 185 punten, werd gedeeld door Geine Zeik, Marois Group en De Utregse Kudde.

Twijzel boppe blijft leider in het subleagueklassement, met 1201 punten. Ook R.I.P. Ferrari (plaats twee met 1177 punten) en Cold Feet (derde met 1172 punten) behouden hun positie in het klassement.

De volgende ronde is de Grand Prix van Monaco. Voor deze wedstrijd kan je tot 27 mei 00:01 uur wisselen.

Steel Panthers gratis te downloaden

Armchair Generals opgelet: Steel Panthers is gratis te downloaden. Niks nieuws? Nee, maar nu heeft een "grote" uitgever deze game ingelijfd. Shrapnel Games zal deze game, met de volledige naam WinSPWW (windows Steel Panthers: World at War), aan de man brengen. Dit kan zowel gratis via de downloadservice of voor 40 dollar voor een echte CD. De gratis download is de volledige game. Voor 40 dollar extra krijg je dus een CD, een boek en wat extra opties voor encyclopedie en editors.

WinSPWW is een uit de hand gelopen mod voor de SSI game Steel Panthers II. De game is een hex-based wargame rond WWII ('30-'46). In tegenstelling tot de meeste hex based games is deze game squad based, je ziet dus de individuele soldaatjes en tanks. Verder heeft de game heel veel verschillende units en naties (waaronder Nederland), uitgebreide statistieken en heel veel mogelijkheden. Potjes kunnen varieëren van 10 units tot honderden. Je kan aan de slag met scenario's, campagnes en een goede random map generator.

De liefhebbers hebben deze game waarschijnlijk al, maar voor meer info en downloaden ga je naar de site . Laat je niet afschrikken door de graphics en vele opties, want deze game is het checken zeker waard.

Krijgt Wii een physics-engine?

IGN interviewde een producer en director van Konami tijdens de E3 beurs en stelde enkele vragen over de Nintendo Wii. Op één van de vragen gaf Konami een opvallend antwoord, waaruit we zouden kunnen leiden dat de Wii een ingebouwde physics kaart heeft:

IGN: Is the hardware as easy to use on the Wii as it was with the GameCube? The two systems are very similar is structure we're told.

Konami: Yes, the structure is very similar to GameCube, but you already knew that. The development was not that difficult, as the Wii system has built in physics simulation. That helped the process.

Of het hier om hardwarematige physics of een middleware programma om physics te berekenen gaat is onbekend.

Uitslag NFL Europe Ronde 9

Met de World Bowl over twee weken in zicht, kon deze week het eerste ticket al bemachtigd worden. Deze week ging Berlin Thunder op bezoek bij de Cologne Centurions, het Düsseldorfse Rhein Fire reisde af naar Hamburg en de Amsterdam Admirals werden ontvangen door Frankfurt Galaxy.

Twaalfduizend mensen zagen in het Rhein-Energy-Stadium te Keulen de thuisploeg voortvarend van start gaan. Het was Berlijn dat de eerste balbezit had, maar hun eerste aanval strandde al na twee minuten. Keulen maakte daar goed gebruik van en maakte de eerste score van de wedstrijd. Jamaal Branch wist de bal in de endzone van Berlijn te krijgen en daarmee een touchdown te maken. Even later was het Kliff Kingsbury die het kunstje nadeed en Keulen op een voorsprong bracht van 14 tegen 0. Met nog één seconde op de klok van de eerste helft, maakte Nick Setta van Keulen de voorsprong nog groter door een field goal die goed tussen de palen verdween. De tweede helft begon slecht, een puntactie van Brian Simnjanovski ging fout en Berlijn werd in haar eigen endzone onderuit gehaald. Hiermee behaalde Berlijn twee punten voor Keulen wat de voorsprong vergrootte. Berlijn wist er nog wel een touchdown uit te halen, maar Keulen bleek toch de sterkste partij. De eindstand wordt uiteindelijk 25 tegen 7.

De wedstijd in Hamburg kwam met haar zestienduizend bezoekers langzaam op gang. Laat in de eerste helft was het Hamburg met een eerste scoringskans. De laatste pass van Hamburg werd helaas onderschept door Rhein Fire. Ronyell Whitaker van Rhein Fire wist deze bal ,na de onderschepping, van zijn eigen endzone met een run van 100 yards bij de endzone van de tegenstander af te leveren. De Düsseldorfse ploeg wist daarna haar leiding te behouden tot in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Met een stand van 10 tegen 6 in het voordeel van Rhein Fire bracht de thuisploeg een touchdown voort die de Sea Devils aan de leiding bracht. Deze leiding werd daarna niet meer uit handen gegeven en dus ging de ploeg uit Düsseldorf met een nederlaag naar huis. De eindstand in Hamburg werd 10 tegen 13 in het voordeel van Hamburg.

Amsterdam was voor één ding naar Frankfurt gekomen, de overwinning. Met deze overwinning zou de Amsterdamse ploeg verzekerd zijn van een plaats in de World Bowl XIV die 27 mei plaats zal vinden. Aan het begin van de wedstrijd had Frankfurt een sterke start. Bij een stand van 6 tegen 0 kwamen de Amsterdammers terug en begonnen de laatste vijftien minuten zelfs met een voorsprong, deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Door deze overwinning hebben de Admirals zich geplaatst voor de World Bowl. Volgende week wordt uitgemaakt wie de tegenstander van Amsterdam zal zijn op de 27ste mei. De eindstand in Frankfurt werd 17 tegen 12.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Cologne Centurions - Berlin Thunder25 - 7
Hamburg Sea Devils - Rhein Fire13 - 10
Frankfurt Galaxy - Amsterdam Admirals12 - 17

Stand na negen ronden

TeamGespeeldGewonnenVelorenGelijk
Amsterdam Admirals9720
Frankfurt Galaxy9630
Rhein Fire9540
Cologne Centurions9450
Berlin Thunder9261
Hamburg Sea Devils9261

Problemen met Wii-mote?

Nintendo's Wii-mote heeft misschien een klein probleem. Voor gamers die graag via een beamer spelen, is het kabeltje van de "positioning sensor" te kort.

Deze sensor wordt voor de TV geplaatst, registreert de bewegingen van de Wii-mote en verstuurt deze naar de Wii.
Onze collega's van Kotaku vroegen aan de aanwezige Nintendo-medewerkers hoe lang het kabeltje van de sensor uiteindelijk zou worden. Het antwoord was bijna even kort als het kabeltje zelf; 8 tot 10 voet, oftewel 2,5 tot 3 meter.

Ervan uitgaande dat de apparatuur achterin de kamer staat (alle apparatuur achter de kijker, en dus niet in het zicht tijdens het spelen/film kijken, is vaak de hoofdreden voor home cinema setups met een beamer), en de kabel niet dwars door de kamer moet liggen, maar netjes weggewerkt in de plinten, kom je uit op een minimale lengte van meer dan 6 meter.

Als Nintendo geen lange sensorkabels zal leveren, zullen gamers de Wii, als enige apparaat, voorin de kamer moeten plaatsen, en lange audio en videokabels moeten kopen.

Sid Meier's Railroads kiekjes

Treinliefhebbers hebben wat om naar uit te kijken, de meester van de simulatie games gaat een nieuw treinspel uitgeven; Sid Meier's Railroads. Tijdens de E3 zijn wat meer details over deze game verschenen. De meeste zijn echter weinigzeggend als: gestroomlijnde gameplay, easy to learn hard to master, enzovoorts. Wel interessant zijn de multiplayer mogelijkheid en de scenario- en map editor. Dit zorgt voor veel replayability en extra content van de community.

Geen E3 zonder screenies:

De game moet oktober in de winkels liggen.

Geen licentie voor Beveren

De Belgische voetbalbond geeft Beveren geen licentie om ook het komend seizoen in de hoogste klasse uit te komen. Vóór 8 mei had de club een bankgarantie van een miljoen euro moeten overleggen, maar Beveren bleef in gebreke.


De club zegt dat ze het geld wel hebben, maar dat het op een geblokkeerde rekening staat. De club heeft aangekondigd dat het in in beroep zal gaan tegen de uitsluiting.

Linux op PS3 mogelijk

Izumi Kawanishi, een van de topmensen binnen Sony, vertelde dat hij graag zou zien dat er niet-officiële software door mensen gemaakt gaat worden voor de PS3.

Dit zou mogelijk moeten zijn met de PS3-Linux-Devkit. Hoewel nog niet zeker is of de PS3 een Linux-based operating system zal gebruiken, zou iedereen op z'n (linux-)PC software voor de PS3 moeten kunnen maken.
De zogenaamde homebrew applications zouden vooral simpele applicaties en games moeten zijn, de engines en middleware waar PS3 gebruik van maakt blijft voorbehouden aan game-developers, die daar voor betalen.


binnenkort zonder draadje?

Ook support voor de Linux-kit zal erg mager zijn. Sony geeft de mogelijkheid, de programmeurs moeten zelf maar oplossingen bedenken voor hun problemen. Natuurlijk zul je voldoende hulp kunnen krijgen via diverse fora van mede-programmeurs.

FOK!radio: Veronica-dj Patrick Kicken Live

FOK!Radio3333, 4242, 5380, allemaal nummers waar je tegenwoordig naartoe kunt sms'en om in contact te komen met een radiostation. Maar toen sms er nog maar net was en niemand er nog gebruik van maakte, startte 3FM-dj Patrick Kicken al met een nummer waar je naartoe kon sms'en om in contact te komen. Daarnaast startte hij al heel vroeg met de site Kicken.com waar je grappige files kunt vinden. Internet en technologie lagen hem dus erg goed. Maar ziet hij zichzelf ook als de grondlegger van het gebruik van internet en sms op de radio? We vragen het hem zelf. De dj van Radio Veronica hebben we vanavond namelijk in de uitzending. Kunnen we hem meteen vragen hoe het nu bevalt om al om 05:00 uur met een programma te beginnen. FOK!radio begint om 20:00 uur.
En hoe is het eigenlijk met Yvonne? Onze admin was een tijdje onbereikbaar en ook op het forum weinig te vinden. En dat was niet voor niks. Vanavond is ze er weer en horen we wat er aan de hand was. En natuurlijk willen we ook weer roddels en nieuwtjes van haar horen.

MissHobje vroeg vorige week aan Caz!-dj Jeroen Kijk in de Vegte of ze stem van de radiozender mocht worden. Hoe dat afgelopen is horen we vanavond ook. En als er vrouwen in de uitzending zitten, dan horen we Marty26 meteen. De ex-mod van DIG werd versneld op zwart gezet en kreeg zelfs een ban. Wat hij heeft uitgevreten hoor je vanavond ook!

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Demo filmgame Over the Hedge beschikbaar

Activision heeft een speelbare demo vrijgegeven van het spel Over the Hedge, een game op basis van de gelijknamige animatiefilm. In Over the Hedge neemt de speler de rol op zich van RJ de wasbeer, Verne de schildpad, Hammy de hamstereekhoorn en Stella het stinkdier. In een drukke en gevaarlijke buitenwijk moeten de dieren obstakels ontwijken en de buurt veilig maken om te kunnen leven en spelen. Dit doe je door het oplossen van puzzels en het spelen van mini-games. Het spel komt uit op Nintendo DS, GameBoy Advance, PlayStation 2, Xbox, PC en GameCube.

De demo is zo'n 180 MB groot en is te downloaden op de volgende lokaties:
Gamer's Hell
WorthPlaying
3D Gamers




Huntelaar niet verbaasd, wel teleurgesteld

Klaas-Jan Huntelaar is teleurgesteld, maar hij is niet echt verbaasd dat hij geen plek in het Nederlands elftal voor het wereldkampioenschap in Duitsland heeft kunnen afdwingen.

Dit zei de spits maandag tijdens het trainingskamp van Jong-Oranje in Doorwerth. "Natuurlijk is dit erg zuur, maar ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb er alles aan gedaan. Ik had het idee dat voor aanvang van de trainingsstage al min of meer vaststond dat ik niet bij de selectie zou zitten.

Cancellara wint de proloog in Catalonië

De proloog van de ronde van Catalonië is gewonnen door Fabian Cancellara. De Zwitser was in Salou het snelst over een parcours van 12,6 kilometer.

De meerdaagse rittenkoers in Catalonië trapte af met een proloog. Niemand minder dan tijdritspecialist Fabian Cancellara bleek oppermachtig op dit onderdeel. Hij hield Karpets, Brajkovic en Hunter achter zich met een verschil van drie seconden.

Beste Nederlander was Erik Dekker op de achttiende plaats met een verschil negentien seconden. Morgen zal Cancellara uiteraard in de leiderstrui vertrekken en moet deze zien te verdedigen in een lastige bergrit met drie hellingen. De ronde van Catalonië, die ProTour-status heeft, duurt tot en met aanstaande zondag.

Uitslag Proloog Salou - Salou (12,6 km):

#CoureurPloegTijd
1.Fabian Cancellara (Zwi)CSC14.55
2.Vladimir Karpets (Rus)CEI0.03
3.Janez Brajkovic (Slv)DSCz.t.
4.Robert Hunter (Zaf)PHOz.t.
5.Santiago Botero (Col)PHO0.05

Singstar-songs niet duurder dan iTunes

Mensen die in Singstar op de PS2 high-scores aan de lopende band produceren krijgen met de PS3-versie een flinke uitdaging voor de kiezen.
Met de nieuwe Singstar worden ook nieuwe microfoons geleverd die technisch dusdanig in elkaar zitten dat je stem nóg beter geanalyseerd kan worden.
De microfoons krijgen naast een technische upgrade, ook een uiterlijke metamorfose; de microfoons worden zilverkleurig.

Belangrijker nog; Sony heeft bekend gemaakt dat de liedjes voor Singstar op gelijke hoogte met iTunes-nummers geprijsd zullen worden. Dit vertaalt zich naar 99 eurocent per song.

Mocht je op 17 november een Playstation 3 kopen, kun je vanaf dag 1 je buren laten meegenieten, want Singstar komt tegelijk met de PS3 uit.

GTA: Vice City Stories voor PSP

Nadat eerder al het gerucht ging dat Rockstar bezig zou zijn aan GTA: Vice City Stories hebben ze het nu ook zelf bevestigd. Sam Houser, oprichter van Rockstar Games, zei er het volgende over:

"The success of Liberty City Stories on the PSP system was nothing short of spectacular. The incredible PSP system technology allowed us to do things we never thought possible on a handheld system and we are excited to once again give our audience a fresh experience in one of their favorite locales in the Grand Theft Auto series, Vice City. With Grand Theft Auto: Vice City Stories we look to once again smash expectations of portable gaming, bringing an all new story and exciting new gameplay elements to this classic setting."

Vice City Stories zal net als zijn voorganger Liberty City Stories een geheel nieuwe verhaallijn en nieuwe missies hebben. De game moet exclusief voor de PSP uitkomen op 17 oktober 2006.

Column: Schumacher's Dagboek

Al weken staan de kranten, websites en magazines er vol van. Eigenlijk is er nog maar één gerucht de moeite waard: gaat Schumacher na dit jaar met pensioen of niet? Vandaag bladeren we door de afgelopen week in het dagboek van Schumacher, om er achter te komen hoe hij de geruchten zelf beleeft.

Dinsdag
De doktor belde vandaag. Hij probeerde me te overtuigen om met pensioen te gaan. Ik was even bezorgd om mijn gezondheid, maar gelukkig bleek het Valentino weer te zijn. Hij zit klem bij z'n contractonderhandelingen met Yamaha, en wat olie op het vuur zou hem wel uitkomen. Ik wou dat die aasgier zichzelf gewoon met z'n echte naam zou aankondigen aan de telefoon, ik schrik me iedere keer weer rot.

Woensdag
De postbode kwam nog even langs voor ik op de heli naar het vliegveld stapte. Of ik van plan was om tijdens het weekend al te stoppen en terug naar huis te komen. Ik heb hem nog maar eens uitgelegd dat ik sowieso dit jaar ga afmaken. Hij is altijd heel blij als ik hem vertel dat ik nog even doorga. Hij zal wel een vette bonus krijgen voor alle fanmail die hij moet verslepen. En het is hem gegund, de aardige man. Corinne spreekt ook altijd heel lovend over hoe hij post aflevert als ik niet thuis ben.

Donderdag
Vandaag niet zelf naar de persconferentie voor rijders gegaan, maar een Honda Asimo robot neergezet met een Schumacher maskertje op. Ik had hem geprogrammeerd om heel vaak obviously te zeggen, in combinatie met de zinnetjes "daar beslis ik pas in juni over" en "daar kan ik nu nog niets over zeggen". Niemand had het door. Even leek het mis te gaan toen een journalist vroeg of ik al wist welke strategie we zondag zouden gebruiken en die robot zei dat ik daar obviously pas in juni over zou beslissen. Gelukkig vroeg de volgende journalist meteen of mijn strategie iets met mijn beslissing om te stoppen te maken had. Obviously kan ik daar nu nog niets over zeggen, was het volgende zinnetje van Asimo. Goede robot. Misschien toch ook Honda maar overwegen voor volgend jaar.

Vrijdag
Giancarlo kwam vandaag nog naar me toe. Hij mag Alonso ook niet zo, dat schept toch een band. Hij schijnt in de wandelgangen van Renault gehoord te hebben, dat Byrne en Brawn volgend jaar weer voor Briatore willen gaan werken. Hij is, zo zei hij, best bereid om een stoeltje met me te ruilen zodat ik met ze mee kan. Best een goede deal eigenlijk - als Brawn en Byrne weggaan bij Ferrari is het toch onmogelijk om daar kampioen te worden. Ik zal dit zeker mee laten spelen als ik straks over mijn toekomst na ga denken.

Zaterdag
Jack Plooij sprak me na de kwalificatie aan, en vroeg me of ik al had besloten had om door te gaan of niet. Moeilijke vragen zijn dat altijd, van Jack. Ik heb 'm maar verteld dat ik absoluut 100% zeker weet dat ik ga stoppen, maar dat ik het pas na de zomer bekend ga maken. Hij vertaalde dat voor de Hollandse tv kijkers als: "Schumacher is er nog niet helemaal uit, maar hoopt ergens in juni meer te weten." Je moet even weten hoe dat werkt bij Jack, maar daarna is het best te doen.

Zondag
Erg lang gedaan om m’n strategie voor vandaag te bepalen. Ik had kunnen winnen, maar ik heb ooit gezegd dat ik pas zou stoppen met Formule 1 als ik niet meer kan winnen. Maar iedere keer als ik win vinden ze dat ik op m'n hoogtepunt moet stoppen, en als ik niet win lijkt het alsof ik m'n eerdere woorden tegenspreek als ik toch besluit door te gaan. Uiteindelijk maar besloten om voorlopig iedere race tweede te worden, en te hopen dat het genoeg is voor de titel. Kijken hoe ze dat uit gaan leggen.

Maandag
Jean Todt belde vandaag, of ik al iets wist. Ik heb 'm nogmaals uitgelegd dat ik de tussentijdse begroting voor m'n nieuwe huis pas volgende maand verwacht, en dat ik die toch echt even af wil wachten voordat ik ga beginnen met contractonderhandelingen.

Barreto met Paraguay naar WK

Bondscoach Anibal Ruiz van Paraguay heeft bekendgemaakt welke spelers meegaan naar Duitsland.

Het goede nieuws voor hem is dat sterspeler Roque Santa Cruz tijdig is hersteld van een zware blessure. Verder moet Paraguay het vooral hebben van het sterke middenveld, met onder meer NEC’er Edgar Barreto. Ook de ster van vier jaar geleden, Nelson Cuevas, zal er deze zomer bij zijn op het WK.

De selectie:

Doel: Justo Villar (Newell's Old Boys), Aldo Bobadilla (Libertad), Derlis Gomez (Sportivo Luqueno)

Verdediging: Denis Caniza (Cruz Azul), Carlos Gamarra (Palmeiras), Julio Cesar Caceres (River Plate), Delio Toledo (Zaragoza), Paulo da Silva (Toluca), Julio Manzur (Santos), Jorge Nunez (Estudiantes de La Plata)

Middenveld: Edgar Barreto (NEC), Roberto Acuña (Deportivo La Coruna), Carlos Humberto Paredes (Reggina), Julio Dos Santos (Bayern München), Cristian Riveros (Libertad), Carlos Bonet (Libertad), Jose Montiel (Olimpia), Diego Gavilan (Newell's Old Boys)

Aanval: Roque Santa Cruz (Bayern München), Nelson Haedo (Werder Bremen), José Cardozo (San Lorenzo de Almagro), Salvador Cabanas (Jaguares de Chiapas), Nelson Cuevas (Pachuca)

Tom Hanks haalt uit naar kritieken op Da Vinci Code

Icoon FilmCritici van The Da Vinci Code zijn door Tom Hanks gewaarschuwd voor het maken van "een erg grote fout". In de London's Evening Standard haalde Hanks uit naar het geklaag uit Katholieke hoek; de afgelopen weken staken woedende priesters (en kardinalen) hun mening niet onder stoelen of banken. Hij benadrukt dat zijn film veel meer is dan een sneer naar de Katholieke kerk.

In de Evening Standard zei Hanks: "We hebben altijd geweten dat een bepaald deel van de maatschappij deze film niet zou tolereren. Het verhaal wat we vertellen is echter gevuld met allerlei gekkigheid en is in feite niet meer dan een kat-en-muis-spel."

"Als je een film, welke soort dan ook, voor werkelijk aanneemt, vooral een high-budget bioscoopfilm als deze, zou je een zeer grote fout begaan. Het is een verdomd goed verhaal en een hoop plezier... Het is allemaal fictie. Dat doet nooit pijn."

Vandaag werd de film overigens nog uit onverwachte hoek aangevallen door enkele moslims die zich gekwetst voelen. Hanks heeft hier niets over kunnen zeggen.


The Da Vinci Code gaat volgende week wereldwijd in première.

Tunesië met Trabelsi, Saidi

Roger Lemerre heeft een plaatsje ingeruimd voor Karim Saidi en Hatem Trabelsi in de Tunesische WK-selectie.

Trabelsi kwam het afgelopen seizoen uit voor Ajax, maar zal deze zomer transfervrij de deur uitlopen. Saidi ligt onder contract bij Feyenoord en speelde de laatste zes maanden op huurbasis voor Lecce. Francileudo dos Santos zal voor de doelpunten moeten gaan zorgen. De voormalige Braziliaan is samen met Radhi Jaidi, Ziad Jaziri en Hamed Namouchi een van de bekendste figuren. Tunesië is ingedeeld in poule H en treft Saoedi-Arabië, Oekraïne en Spanje.


De selectie:

Doel: Ali Boumnijel (Club Africain), Hamdi Kasraoui (Esperance Tunis), Adel Nefzi (US Monastir)

Verdediging: David Jemmali (Bordeaux), Hatem Trabelsi (Ajax), Mehdi Meriah (Etoile du Sahel), Anis Ayari (Samsunspor), Alaeddine Yahya (Saint-Etienne), Radhi Jaidi (Bolton Wanderers), Karim Hagui (Strasbourg), Karim Saidi (Lecce)

Middenveld: Jawhar Menari (Nürnberg), Adel Chedli (Nürnberg), Mehdi Nafti (Birmingham City), Sofiene Melliti (Gaziantespor), Hamed Namouchi (Glasgow Rangers), Karim Zdiri (Rosenborg BK), Yassine Chikhaoui (Etoile du Sahel), Riadh Boazizi (Kayserispor), Issam Jomaa (RC Lens), Kais Ghodhbane (Diyarbakirspor)

Aanval: Francileudo Santos (Toulouse), Ziad Jaziri (Troyes)

Eigen schuld, afgezaagd hoofd

Nu we met z'n allen reikhalzend uitkijken naar de aflevering waarin Ayaan het Binnenhofhuis zal moeten verlaten vraag ik me serieus af of we als natie eindelijk collectief malende zijn geworden. Ze is al door de rechtbank uit haar beveiligde woning gezet omdat haar arme buren zo nerveux van haar werden, nu willen ze d'r ook nog het land uitgooien omdat ze -naar goede gewoonte onder negentig procent van de asielzoekers- tijdens haar aanvraagprocedure de boel heeft belazerd.

Lees verder

Boukhari toch naar Nantes

Nourdin Boukhari speelt de komende vier seizoenen bij FC Nantes. De Marokkaan verkoos een verbintenis van de Franse club boven de contractaanbieding van Ajax.

Boukhari heeft een merkwaardig seizoen achter de rug. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft, werd hij na de winterstop door een deel van de Ajax-aanhang uitgefloten. De middenvelder kende echter een sterk slot van dit jaar.

FC Nantes is dit jaar in de Ligue 1 als geëindigd op een teleurstellende veertiende plaats. Volgend jaar gaat de Franse ploeg voor Europees voetbal. Boukhari wordt één van de sleutelspelers in het elftal.

Zidane haalt flink uit naar Perez

Volgens Zinedine Zidane is Florentino Perez schuldig aan het verval van Real Madrid. De oud-voorzitter was degene die de Fransman naar de Koninklijke haalde, maar Zidane zegt tegenover het tv-station Antena 3 dat Perez de sfeer binnen de club flink heeft verziekt.

"Volgens hem behoorden sommige spelers, onder wie ik, tot de sterren en anderen, zoals Pavon, niet. Dat zorgde voor een rotsfeer in de kleedkamer," aldus de Fransman. Verder zei Zidane, die na het WK in Duitsland stopt met voetballen, dat de sfeer zo slecht was dat sommige spelers niet eens meer met elkaar spraken

Lippi laat Cassano thuis

Antonio Cassano geeft geen acte de presence op het WK. De aanvaller van Real Madrid werd gepasseerd ten faveure van Filippo Inzaghi en Vincenzo Iaquinta. Alle selectieleden verdienen hun brood in de Serie A.

Inzaghi maakt na lange tijd zijn rentree bij de Squadra Azzurri. De aanvaller werd maanden geteisterd door blessureleed, maar toonde recent aan over een goede vorm te beschikken. Ook Francesco Totti ontving een uitnodiging van bondscoach Marcello Lippi. Het boegbeeld van AS Roma is net hersteld van een gebroken enkel. Italië stuit in Duitsland op Tsjechië, Ghana en de Verenigde Staten.

De selectie:

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Angelo Peruzzi (Lazio Roma), Marco Amelia (Livorno)

Verdediging: Gianluca Zambrotta (Juventus), Alessandro Nesta (AC Milan), Fabio Cannavaro (Juventus), Fabio Grosso (Palermo), Cristian Zaccardo (Palermo), Andrea Barzagli (Palermo), Marco Materazzi (Internazionale), Massimo Oddo (Lazio Roma).

Middenveld: Mauro Camoranesi (Juventus), Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Simone Barone (Palermo)

Aanval: Francesco Totti (AS Roma), Luca Toni (Fiorentina), Alberto Gilardino (AC Milan), Alessandro Del Piero (Juventus), Filippo Inzaghi (AC Milan), Vincenzo Iaquinta (Udinese)

Petkovic heeft selectie rond

Ilja Petkovic, de oefenmeester van Servië en Montenegro, maakte vanmiddag zijn 23 spelers voor het 18e wereldkampioenschap voetbal bekend.

De meest prominente namen zijn die van Savo Milosevic, Dejan Stankovic, Nemanja Vidic, Mladen Krstajic en Mateja Kezman. Ook Dragoslav Jevric, voormalig doelman van Vitesse, kreeg een invitatie. Servië is een van de tegenstanders van het Nederlands elftal in poule C. Op 11 juni treden beide landen tegen elkaar in het strijdperk.


De selectie

Doel: Dragoslav Jevric (Anakaraspor), Oliver Kovacevic (CSKA Sofia), Vladimir Stojkovic (Nantes)

Verdediging: Goran Gavrancic (Dinamo Kiev), Ivica Dragutinovic (FC Sevilla), Mladen Krstajic (Schalke 04), Nemanja Vidic (Manchester United), Milan Dudic (Rode Ster Belgrado), Nenad Djordjevic (Partizan), Dusan Basta (Rode Ster Belgrado)

Middenveld: Dejan Stankovic (Internazionale), Igor Duljaj (Shakhtar Donetsk), Predrag Djordjevic (Olympiakos), Ognjen Koroman (Portsmouth), Albert Nadj (Partizan Belgrado), Sasa Ilic (Galatasaray), Zvonimir Vukic (Partizan Belgrado), Ivan Ergic (FC Basel)

Aanval: Savo Milosevic (Osasuna), Mateja Kezman (Atlético Madrid), Nikola Zigic (Rode Ster Belgrado), Danijel Ljuboja (VFB Stuttgart), Mirko Vucinic (Lecce)

HDMI-kabel voor de 360 binnenkort te koop?

Op de website van Lik Sang is te zien dat er een HDMI-kabel aan zit te komen voor de Xbox 360. Tot nu toe had de Xbox 360 alleen maar component-kabels en scart-kabels, maar als we Lik Sang moeten geloven binnenkort dus ook HDMI-kabels.

Het is nog niet bekend wanneer de kabel te koop zal zijn of hoe duur hij zal worden. De verwachting is wel dat hij ongeveer tegelijk zal komen met de HD-DVD speler voor de Xbox 360 omdat je zonder HDMI niet optimaal kan genieten van de HD-kwaliteit.

Brazilië zonder Alex, Gomes

De Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira wachtte ook tot de laatste dag met het onthullen van zijn WK-selectie. De PSV’ers Alex en Gomes zijn niet opgenomen in het keurkorps.

Parreira maakte enkele weken geleden al zijn opstelling bekend, waarmee hij expliciet de namen van elf selectieleden verraadde. De keuzeheer had kennelijk meer twijfels over de resterende invulling. Uiteindelijk mag ook aanvaller Fred van Olympique Lyon afreizen naar Duitsland. Slechts twee spelers zijn actief in de Braziliaanse competitie: Ceni en Ricardinho. Eerstgenoemde kreeg de voorkeur boven Gomes als een van de reservedoelmannen.

De Goddelijke Kanaries openen hun WK met een duel tegen Kroatië op 13 juni in Berlijn. Daarna ontmoet de vijfvoudig eindwinnaar nog Australië en Japan in de poulefase.


De selectie:

Doel: Dida (AC Milan), Ceni (Sao Paulo), Julio Cesar (Internazionale)

Verdediging: Cafu (AC Milan), Cicinho, Roberto Carlos (beiden Real Madrid), Gilberto (Hertha BSC), Lucio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen), Luisao (Benfica), Cris (Olympique Lyon)

Middenveld: Emerson (Juventus), Edmilson (FC Barcelona), Kaka (AC Milan), Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Zé Roberto (Bayern München), Ricardinho (Corinthians), Gilberto Silva (Arsenal).

Aanval: Ronaldinho (FC Barcelona), Ronaldo, Robinho (beiden Real Madrid), Fred (Olympique Lyon), Adriano (Internazionale)

Giro: Vaitkus rapste in kortste etappe

De Litouwer Tomas Vaitkus heeft de negende en tevens kortste etappe in de Ronde van Italie op zijn naam geschreven. Na 127 kilometer koersen was de Litouwer in de massasprint de sterkste, voor Bettini en Pollach.

Na dat het eerste uur van de etappe nogal rustig verliep, zorgden Krivitsov en Monnerais voor wat leven in de brouwerij. Quickstep hield echter de voorsprong van het duo binnen handbereik, dit ten behoeve van Bettini, die wel brood zag in de etappeoverwinning.

De maximale voorsprong van het duo was vier minuten, maar nadat Monnerais wegviel en het parkoers heuvelachtiger werd, slonk de voorsprong. Met nog 30 kilometer te gaan werd ook Krivitsov door het peloton gepakt, en stond niets een massasprint meer in de weg.

Enigszins verbazingwekkend was het Tomas Vaitkus, die de winnaar werd van deze rit, alhoewel in eerste instantie Paolo Bettini de ritoverwinning claimde. Uit de finishfoto bleek echter toch duidelijk dat Vaitkus als eerste over de streep kwam voor Bettini, die de armen omhoog gooide. Robbie McEwen kende een iets mindere dag in deze rit en eindigde op een vierde plek in de eindspurt.

In het algemeen klassement leidt Basso nog steeds. De Italiaan heeft een voorsprong van 1 minuut 24 op de Spanjaard Gutierrez.

Giro d’Italia – 9e etappe – Francaville al Mare – Termoli – 127 km :

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1T. VaitkusLITAGR3.05,14
2P. BettiniITAQSTz.t.
3O. PollackDUITMOz.t.
4R. McEwenAUSDVLz.t
5P. GilbertBELFDJz.t

Stand na 9e etappe:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1I. BassoITACSC34.46’30
2E. GutierrezSPAPHO1.34”
3D. Cunego ITALAM1.48”
4P. SavoldelliITADSC2’35”
5S. HoncharOEKTMO2’43”

MTV Networks opent online muziekwinkel

Icoon MuziekAanstaande woensdag lanceert MTV Networks haar downloadprogramma Urge. Met het programma is het mogelijk om tegen betaling muziek en video's te downloaden. Om te kunnen downloaden dient de gebruiker zich eerst gratis te laten registreren. De muziekzender gaat ruim twee miljoen nummers online aanbieden. Ook is het mogelijk om exclusieve beelden van optredens tegen betaling te downloaden. MTV Networks Nederland heeft al laten weten dat het voorlopig alleen vanuit de Verenigde Staten mogelijk zal zijn om het downloadprogramma te gebruiken.

Urge zal worden geïntegreerd in de nieuwste versie van Windows Media Player van Microsoft. Samen zullen MTV en Microsoft de strijd aan gaan met concurrent Apple. Het zal daarom niet mogelijk zijn om de via Urge gekochte muziek en video's af te spelen op een iPod. Deze razend populaire mp3-speler van Apple is sinds de lancering in 2001 al meer dan vijftig miljoen keer verkocht. "Slechts vijf procent van alle muziekverkoop gebeurt digitaal. Door onze muziekzenders en websites kunnen we mensen ervan overtuigen dat ze zich bij Urge moeten inschrijven", aldus President Van Toffler van MTV Networks.

Räikkönen zet titel uit het hoofd

Kimi Räikkönen gelooft niet meer in zijn titelkansen dit seizoen. De Fin gelooft wel in het winnen van races maar denkt dat Renault en Ferrari voor de titel gaan strijden.


De McLaren-coureur kwam als vijfde over de streep in Barcelona en was niet tevreden. "Het titelgevecht zal tussen Ferrari en Renault gaan, omdat zij altijd het einde van de race halen en omdat zij altijd om de podiumplaatsen en de overwinningen kunnen vechten. Ik hoop nog wel enkele races te winnen. Het circuit van Barcelona is onvergeeflijk. Je kunt je zwakke plekken daar niet verbergen. Als je daar geen goede auto hebt, dan ben je nergens. We kwamen nooit echt goed in de wedstrijd, terwijl we op de andere banen wel in de buurt van Ferrari en Renault kunnen blijven."

Kanker bij mannen doodsoorzaak nummer 1

Icoon MedischDe meeste mannen stierven tot nu toe altijd aan de gevolgen van hart- en vaatziekten, maar sinds vorig jaar is kanker de belangrijkste doodsoorzaak. Vorig jaar stierven 21.200 mannen in Nederland aan de gevolgen van kanker, 20.800 mannen verloren het leven aan hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij vrouwen is doodsoorzaak nummer één nog wel hart- en vaatziekten, ruim 22.600 van de vrouwen stierven hieraan. 18.100 vrouwen stierven aan kanker.

Naar verwachting zullen in 2010 ook de meeste Nederlandse vrouwen sterven aan kanker. Vanaf 1970 is de kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten bijna gehalveerd. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat mannen steeds minder roken, mensen gezonder eten en ook is de zorg de afgelopen decennia steeds beter geworden.

Kanker
Tot op de dag van vandaag is borstkanker de meest voorkomende vorm van kankersterfte bij vrouwen. Men verwacht echter dat dit in 2007 longkanker zal zijn omdat het percentage rokende vrouwen de afgelopen jaren fors is gestegen. Bij mannen is longkanker nu al de belangrijkste oorzaak van kankersterfte en dat zal, ondanks afname van het aantal rokende mannen, voorlopig zo blijven. Het aantal mannen dat overlijdt aan prostaatkanker stijgt, dit komt door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking.

Sjevtsjenko met Oekraïne naar WK

Aankomende zomer maakt de Oekraïne zijn debuut op het WK. Bondscoach Oleg Blochin heeft vandaag zijn selectie voor het evenement bekend gemaakt, met als sterspeler Andrei Sjevtsjenko van AC Milan.

Selectie Oekraïne

Keepers: Sjovkovski (Dinamo Kiev), Pjatov (Vorskla Poltava), Sjoest (Sjachtar Donetsk)

Verdedigers: Nesmatsjni, Vasjtsjioek, Fjodorov (allen Dinamo Kiev), Jeserski, Roesol (beiden Dnjepr), Sviderski (Arsenal Kiev), Tsjigrinski (Sjachtar Donetsk)

Middenvelders: Timosjtsjoek (Sjachtar Donetsk), Goesjev, Rotan (beiden Dinamo Kiev), Nazarenko, Sjelajev (beiden Dnjepr), Hoesin (Samara), Kalinitsjenko (Spartak Moskou)

Aanvallers: Voronin (Bayer Leverkusen), Milevski, Rebrov (beiden Dinamo Kiev), Vorobei, Belik (beiden Sjachtar Donetsk), Sjevtsjenko (AC Milan)

Geen oranje kleding op werk voor velen

Icoon OpmerkelijkTwee op de vijf Nederlanders durft geen oranje kleding aan te trekking tijdens het wereldkampioenschap voetbal, later dit jaar in Duitsland. Dit durven ze niet omdat ze bang zijn voor sancties van de baas. Een kwart van de ondervraagden zegt wel iets oranjes te dragen, maar redelijk onopvallend, zoals een stropdas.

Zestien procent van de deelnemers vindt de kledingvoorschriften geen enkel probleem. Zij durven gewoon helemaal in het oranje op het werk te verschijnen, maar de werkgever kan eisen dat een werknemer "normale" kleding draagt. Een werkgever heeft namelijk het recht te eisen dat een medewerker representatief op de werkvloer verschijnt.

Ook zegt veertig procent van de ondervraagden zich ziek te melden als Nederland speelt, en tien procent neemt een extra vrije dag op.

Vlaams Belang onder vuur in België

BuitenlandsIn België is afgelopen weekend het Vlaams Belang flink onder vuur genomen door politieke tegenstanders. Volgens velen is de partij moreel verantwoordelijk voor de schietpartij van Hans van Themsche op allochtonen. De Belgische premier Guy Verhofstadt stelde al eerder het Belang mede verantwoordelijk voor de schietpartij.

Op de Belgische televisie wezen VLD-voorzitter Bart Somers, Antwerps CD&V-gemeenteraadslid Ergun Top en Brussels parlementslid voor Spirit Fouad Ahidar, het Vlaams Belang aan als medeschuldig. Volgens Somers draagt het Belang ''een verpletterende verantwoordelijkheid voor het creëren van een vijandbeeld. ''

Het Vlaams Belang zelf wees op een partijcongres elke verantwoordelijkheid van de hand. ''Wij hebben altijd geweld veroordeeld. Wij hebben nooit politieke tegenstanders uitgescholden. Wie denkt dat wij nu gaan zwijgen over samenlevingsproblemen heeft het verkeerd voor'' aldus voorzitter Frank Vanhecke. Hij noemde premier Verhofstadt een ''lijkenpikker'' en een ''pyromaan''.

Verhofstadt wilde vandaag niet reageren op die uitlatingen: ''Het is nu niet het moment voor scheldpartijen, maar voor sereniteit en rust.''

Harde aanpak
De voormalig directeur Johan Leman van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding, vindt dat zijn opvolger niet streng genoeg optreedt tegen racistische uitspraken. Hij wijst op een uitspraak van Paul Beliën, de echtgenoot van Vlaams Belang-parlementslid Alexandra Colen. Na de roofmoord op Joe Van Holsbeeck noemde hij Noord-Afrikanen ''roofdieren die gewoon zijn om te kelen tijdens het offerfeest.'' Leman zegt dat zo'n uitspraak direct had moeten worden vervolgd.

''In een samenleving heb je altijd mensen die minder stabiel zijn. Als je zegt dat we ons moeten verdedigen, zal er altijd iemand zijn die dat letterlijk zal doen. Daarom moeten we tegen dergelijke uitspraken optreden'', aldus de oud-directeur. Verder noemt hij het verweer van Filip Dewinter zwak. De Vlaams Belang-leider schreef dat het om een daad van een psychopaat ging. Leman: ''Wat zou Dewinter schrijven als de dader een Marokkaan was geweest die Vlamingen had neergeschoten? Nu proberen ze er een individueel geval van te maken, een jongen die in een probleemsituatie zat. Maar dat zouden ze niet doen als de dader Marokkaans was, dat geef ik je op een blaadje.''

Berouw
Ondertussen is schutter Hans van Themsche aan de beterende hand. Morgen wordt hij voorgeleid. Zijn ouders hebben hem intussen mogen bezoeken. Zij zeggen dat hun 18-jarige zoon nu wel inziet wat hij heeft aangericht. Volgens vader Themsche heeft zijn zoon ook verteld waarom hij de moorden gepleegd heeft. Maar hij wil daar voorlopig niets over kwijt.

Eerder werd gesteld dat de reden lag in het feit dat de dader vijf jaar geleden gepest was door allochtonen.

WK-selectie Costa Rica bekend

Bondscoach Alexandre Guimaraes heeft vandaag de selectie van Costa Rica voor het WK in Duitsland bekendgemaakt. De bekendste naam in de selectie is aanvaller Paulo Wanchope, die momenteel zonder club zit.

WK-selectie Costa Rica:

Keepers: José Francisco Porras (Saprissa), Wardy Alfaro (Alajuelense) en Alvaro Mesén (Herediano)

Verdedigers: Jervis Drummond (Saprissa), Gabriel Badilla (Saprissa), Luis Marín (Alajuelense), Harold Wallace (Alajuelense), Michael Rodríguez (Alajuelense), Gilberto Martínez (Brescia), Douglas Sequeira (Real Salt Lake), Leonardo González (Herediano) en Michael Umaña (Brujas FC).

Middenvelders: Walter Centeno (Saprissa), Christian Bolaños (Saprissa), Randall Azofeifa (Saprissa), Carlos Hernández (Alajuelense), Mauricio Solís (Comunicaciones), Dany Fonseca (Brujas FC) en Kurt Bernard (Puntarenas)

Aanvallers: Rónald Gómez (Saprissa), Alvaro Saborío (Saprissa), Víctor Núñez (Alajuelense) en Paulo Wanchope (zonder club)

Koné met Ivoorkust naar WK


Er zijn weinig verrassingen in de selectie van Ivoorkust voor het WK, die bondscoach Henri Michel maandag presenteerde. Michel heeft slechts één wijziging aangebracht in de groep, die zich voor Duitsland wist te plaatsen. Abdoul Kader Keita van Lille vervangt Siaka Tiene Chico van Saint Etienne.

Van de 23 spelers komen er dertien uit in de Franse competitie, onder hen Bonaventuro Kalou, de ex-Feyenoorder en oudere broer van Salomon. Ook PSV-aanvaller Arouna Koné reist mee naar Duitsland, waar Ivoorkunst in Groep C één van de tegenstanders van Oranje is.

Selectie Ivoorkust

Doel: Jean-Jacques Tizie (Esperance Tunis), Boubacar Barry Copa (Beveren), Gerard Gnanhouan (Montpellier).

Verdediging: Cyrille Domoraud (Créteil), Blaise Kouassi (Troyes), Abdoulaye Meite (Olympique Marseille), Etienne Arthur Boka (Strasbourg), Abib Kolo Toure (Arsenal), Emmanuel Eboue (Arsenal), Marc Zoro (Messina).

Middenveld: Didier Zokora (Saint Etienne), Emerse Fae (Nantes), Kanga Gauthier Akale (Auxerre), Romaric Ndri Koffi (Le Mans), Gnegneri Yaya Toure (Olympiakos), Gilles Yapi Yapo (Young Boys), Guy Roland Demel (Hamburger SV).

Aanval: Bakari Kone (Nice), Didier Drogba (Chelsea), Arouna Koné (PSV), Bonaventure Kalou (Paris SG), Abdoul Kader Keita (Lille), Aruna Dindane (Lens).

Capcom geeft gratis bikini weg

De limited edition van Capcoms Finder Love zal een bikini bevatten. Voor de mensen die zich afvragen wat Finder Love in godsnaam is: het is een Japanse dating sim.

De game draait om interactie met 3 lieftallige dames, waarvan je foto's kunt maken die je later weer kunt uitwisselen met vrienden. Elke dame zal zelfs een eigen versie van de game krijgen, dus een kwartetje zit er helaas niet in. De bikini zal ook per versie verschillen en zal in stijl van de bijbehorende dame zijn.

Capcom waarschuwt wel dat de bikini niet geschikt is om te dragen, maar waar is hij dan voor?


Wat heb jij een mooie... ogen

Japan vond PS3 en Square-Enix meest interessant op E3

Famitsu, het grootste Japanse gamesmagazine, heeft op hun site een top 10 geplaatst waarin de meest interessante dan wel belangrijke nieuwsitems van de E3 staan. Deze top 10 is gericht op de Japanners en dat zien we terug in de populariteit voor de PS3 en Square-Enix

1. Aankondiging en presentatie PS3 controller
2. Square Enix kondigt Final Fantasy XIII (PS3) aan
3. Prijs en Launchgegevens PlayStation3
4. Super Smash Bros. Brawl (Wii) onthulling met Snake als nieuw karakter
5. PlayStation3 Menu
6. Details PlayStation3 Online-Service
7. Beelden PlayStation3 games
8. Final Fantasy XIII welke in drie versies komt (FF XIII (PS3), FF Versus XIII (PS3) en FF Agito XIII (GSM))
9. Nieuwe Dragon Quest voor de Wii
10. Beelden van Square-Enix games

Wat vond jij het interessantste danwel belangrijkste nieuws op de E3?

Ook moslims willen verbod Da Vinci Code

FilmDe film The Da Vinci Code ligt nu ook volop onder vuur in India. Christelijke groeperingen hadden al om een verbod gevraagd op de film die is gebaseerd op het boek van Dan Brown. Nu hebben invloedrijke islamitische geestelijken zich daarbij aangesloten.

Gezamenlijk willen ze proberen de film verboden te krijgen. Indiase moslimgeestelijken noemen de film ''godslasterlijk en vol leugens over Jezus Christus. Wat het boek beweert, is een belediging voor zowel christenen als moslims'', aldus een geestelijke.

Wat het boek beweert staat hier:
SPOILER
In het boek is Jezus getrouwd met Maria Magdalena en heeft het stel kinderen.
India is niet het enige land waar de film onder vuur ligt. Her en der over de wereld hebben rooms-katholieke kopstukken opgeroepen tot een verbod.

Klinsmann verrast met selectie voor WK

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft maandag een verrassende selectie voor het wereldkampioenschap voetbal gepresenteerd. Kevin Kuranyi, Fabian Ernst en Patrick Owomoyela behoren tot de belangrijkste afvallers.

David Odonkor (Borussia Dortmund) kreeg van Klinsmann een onverwachte uitnodiging. Ook de twijfelgevallen Mike Hanke, Thomas Hitzlsperger, Jens Nowotny en Oliver Neuville mogen mee naar het WK.

De WK-selectie van Duitsland:

doel: Jens Lehmann (Arsenal), Oliver Kahn (Bayern München), Timo Hildebrand (VfB Stuttgart)

verdediging: Arne Friedrich (Hertha BSC), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Hannover 96), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Jens Nowotny (Leverkusen)

middenveld: Michael Ballack (Bayern München), Tim Borowksi, Torsten Frings (Werder Bremen), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart)

aanval: Gerald Asamoah (Schalke 04), Miroslav Klose, Mike Hanke (Werder Bremen), Oliver Neuville (Borussia Mönchengladbach), Lukas Podolski (FC Köln), David Odonkor (Borussia Dortmund).

Info en screens van Flushed Away

Er is meer info over de eerder aangekondigde Flushed Away games verschenen. De games moeten uitkomen voor de PlayStation 2, GameCube, Nintendo DS en Gameboy Advance.
Herleef het verhaal van de film - Speel als een van de drie hoofdpersonen uit de film. Roddy, een avontuurlijk figuur die na hij door de WC gespoeld is terecht komt in het riolensysteem van Londen, Rita, een slimme stelende straatrat en the Jammy Dodger, de boot van Rita die soms een eigen wil heeft.

Leer speciale vaardigheden - Ieder personage heeft zijn eigen speciale vaardigheden, zoals Roddys “dashing fence attack,” Ritas “bouncing bungee” en the Jammy Dodgers “crayon crossbow”.

Pimp my ride - Verzamel speciale items om het uiterlijk en de vaardigheden van the Jammy Dodger aan te passen.

Single player en multiplayer gameplay modes - Speel het verhaal van de game alleen door, of speel een minigame in split screen.

Dual screen actie op de Nintendo DS - Gebruik het touchscreen en de microfoon van de DS in minigames die door de game verspreid te vinden zijn.

Bonus mini-games (console versie) - Unlock verschillende mini-games als Rat Traps & Crayons, Pathfinder en meer door de story mode te spelen.


Ook zijn er nog screens van de PS2 en GBA versies verschenen.

PS2:


Meer screenshots vind je hier.

GBA:


Meer screenshots vind je hier.

Blootcafé Teasers moet sluiten

'Blootcafé' Teasers op het Damrak te Amsterdam moet haar deuren sluiten. Volgens de gemeente past het erotisch getinte amusement niet langer in het bestemmingsplan. Teasers is heel populair bij toeristen vanwege de schaars geklede serveersters.

De te naakte serveersters zijn niet de enige reden dat het café dicht moet. Het landelijk bureau BIBOB (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) heeft namelijk een negatief advies uitgebracht over de horecagelegenheid.

Teasers is in handen van de omstreden Iraakse broers Sabah en Salman Nissan. De gebroeders Nissan liggen al langer in de clinch met de gemeente. Sabah Nissan bezat ooit een coffeeshop aan het Damrak en werd begin jaren 90 veroordeeld wegens hasjhandel. In 1996 werd Sabah door de commissie-Van Traa gerekend tot een groep van zestien investeerders met ''min of meer ernstige criminele antecedenten en/of duidelijke criminele connecties'' die de dienst uitmaakten op en rond de Wallen.

Amsterdam geeft de Nissans tot 23 mei de tijd om het café vrijwillig te sluiten. Zo niet, dan wordt het dichtgespijkerd.

Een fotoalbumpje met Teasergirls.

Met dank aan DSp voor de submit.

ADO Den Haag wil Aerts


ADO Den Haag heeft interesse in Maikel Aerts. Bij Feyenoord is de doelman op een zijspoor geraakt en hij moet in Den Haag het vertrek van doelmannen Dorus de Vries, Cees Paauwe en Arjan van der Kaaij gaan opvangen.

In het AD geeft technisch directeur Rob Baan toe dat de Hagenezen belangstelling hebben voor Aerts.

De club uit het Zuiderpark heeft overigens nog steeds hoop op een langer verblijf van de huidige eerste doelman Jaroslav Drobny. De Tsjech werd in de winterstop van het Engelse Fulham gehuurd, maar de Londenaren willen de doelman verkopen. "Maar we weten dat hij nog altijd niet verkocht is", aldus Baan.

Red Bull moet aan snelheid werken

De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, zag zijn coureurs, tijdens de Grand Prix van Spanje gisteren, op een ronde achterstand van winnaar Fernando Alonso over de finish komen. Christian Klien en David Coulthard eindigde als dertiende en veertiende en beiden hadden geen moment uitzicht op punten.

Ondanks dat ze ver van de punten verwijderd waren, zag Horner ook positieve dingen. "Dit is de eerste keer sinds Bahrein dat we met beide wagens aan de finish zijn gekomen. Het tempo van Christian was in het eerste deel van de race respectabel. We hadden echter geen nieuwe banden meer voor hem voor zijn tweede en derde stint. David kende een zware middag. Hij had wel een goede eerste ronde. Hij reed toen weg bij de Midlands en de Super Aguri's. We moeten nu aan de snelheid van de auto werken om een stap voorwaarts te kunnen zetten."

FOK! Prijswinnaars week 19

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! een spannend Kamasutra-prijzenpakket van X-Toys weg. De vraag was: "Welke kleur hebben de strings uit het Kamasutrapakket?". Het antwoord moest zijn "Rood", maar ook Rose, of een combinatie van kleuren met rood of rose is natuurlijk goed gerekend. Dit zijn de winnaars:

Calixte_Lexiss
taken


Mocht je nou niet gewonnen hebben, geen nood. Al onze bezoekers krijgen namelijk bij deze ook een kortingscode voor X-toys.nl (18+)! Als je bij een bestelling van 25 euro of meer de kortingscode '193466' toevoegt, krijg je als FOK!ker automatisch 2,50 euro korting!

Ook gaven we drie keer een Limited Edition Hoodwinked-sweater weg. Om op deze prijs kans te maken had je het volgende antwoord moeten geven: "Xzibit". De winnaars zijn:


Nicktrix
jappertje
seeya_40


Tot slot gaven we nog 2x2x2 kaarten weg (twee winnaars per event, die krijgen twee kaarten!) voor Michel de Hey en Marco V. Het enige goede antwoord op de vraag was "Marco V." en dit zijn de winnaars:


Winnaars kaarten Michel de Hey (27 mei):
Bode
nixxx



Winnaars kaarten Marco V. (25 mei):
Meng
Override.nl


Zie voor meer informatie: http://www.fca-music.nl

Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Ayaan Hirsi Ali gaat naar Washington

Ayaan Hirsi Ali Het VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali gaat per 1 september naar de Amerikaanse hoofdstad Washington. Ze zal daar gaan werken voor het American Enterprise Institute (AEI), een conservatieve denktank. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat haar beveiliging regelen. Ze vertrekt dus uit de Tweede Kamer.

Het was de bedoeling dat Hirsi Ali pas in mei 2007 naar de VS zou vertrekken. Ze moet echter haar huis in Den Haag ontruimen en heeft daarom met het AEI geregeld dat ze eerder daar terecht kan. Hirsi Ali heeft de denktanks voor het uitkiezen. Ze weigerde te werken bij de Johns Hopkins University, omdat ze volgens haar "te arm" zijn, en de Brooks Institution zat niet helemaal op haar lijn.

Hirsi Ali gaat haar boek Shortcut to Enlightenment, een korte weg naar Verlichting, afmaken. Ze had geruime tijd het idee dat haar aanwezigheid in Nederland "averechts werkte. Ik maak meer kapot dan ik goedmaak. Bij de burgers komt mijn boodschap vervormd over". Afgelopen vrijdag raakte Hirsi Ali in opspraak, doordat ze heeft gelogen over haar naam, leeftijd en vluchtland tijdens haar asielaanvraag in Nederland.

Gaswolken denderen de Merapi-vulkaan af

Icoon RampWolken dodelijk as, steenfragmenten en heet gas denderden eerder vandaag naar beneden over de hellingen van de Merapi-vulkaan. De activiteit van de vulkaan is flink opgelopen nadat de vulkaan enkele weken geleden opnieuw tot leven kwam. Een kleine uitbarsting veroorzaakte een lawine van puin en as die bijna vier kilometer ver naar beneden kwam aan de westelijke kant van de berg, dit zei Ratdomopurbo, de hoofd-vulkanoloog van de regio. Er volgden hierna nog enkele grote explosies.

Veel mensen die eerder beslist niet weg wilden uit de gevarenzone, vluchten nu alsnog weg in kleine busjes of vrachtwagens. Dorpen bij de top van de vulkaan leken vandaag wel spookdorpen, waar slechts een handjevol mannen te zien was. Huizen, sommigen onder een laagje as, waren verlaten en winkels gesloten. "Ik raak nu in paniek," zei Katimi, een moeder van drie kinderen, die toevlucht had genomen in de moskee die dienst doet als een evacuatie-post. "De Merapi-vulkaan lijkt wel kwaad."

De politie - die meldt dat er geen schade is of gewonden zijn gevallen tot op heden - patrouilleert in het gebied, ook om vooral maar zoveel mogelijk mensen weg proberen te krijgen. Velen weigeren, ze willen hun vee en landerijen bewaken. "Ik ben kalm, want ik heb dit al vaker meegemaakt," zei Romadi, een 60-jarige dorpeling wiens huis inmiddels onder een laagje as ligt. "Ambtenaren vertellen ons dat we weg moeten, maar ik weet dat het niet gevaarlijk is."

In één van de dorpen in de schaduw van de Merapi-vulkaan hielden honderden mensen een wake waarbij wierook aangestoken werd, en voedsel als rijst en fruit geofferd werd om de geesten tevreden te stellen om zo een uitbarsting tegen te gaan. "Het helpt zeker," zegt Parsi. "Iedereen hier gelooft het, het zit in ons bloed."

Hoewel de meeste Indonesiërs moslim zijn, volgen ook veel de animistische geloven die voorouderlijke geesten aanbidden, vooral in centraal Java. Bij volle maan wordt er vaak een bezoek gebracht aan de krater, om er rijst, juwelen en levende dieren in te gooien in de hoop de geesten positief te stemmen. "Alle dingen die we hier doen zorgen ervoor dat we het voor ons veiliger maken," zei Assize Ashore, een islamitische priester die ook deelnam aan de ceremonie. "Alleen Allah weet of de Merapi-vulkaan zal uitbarsten."

Subheader


Opnieuw dank aan onze vaste Indonesië-correspondent indahnesia.com voor de submit, herschrijven en foto.

Kroes wist niet van leugens Hirsi Ali

Eurocommissaris Neelie Kroes Eurocommissaris Neelie Kroes wist niet dat VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali bij haar asielaanvraag in Nederland niet de volledige waarheid heeft verteld. Kroes heeft Hirsi Ali actief geholpen met het overstappen van de PvdA naar de VVD.

"Zelfs als Hirsi Ali maar drie oorlogen van de vijf zou hebben meegemaakt, dan nog is zij iemand die erg veel heeft moeten doorstaan. Ze is nu niet precies opgegroeid in een lommerrijke buitenwijk van Amsterdam, van waaruit ze elke dag vrolijk naar school kon fietsen", aldus de woordvoerder van de Eurocommissaris.

De top van de VVD was bij de komst van Hirsi Ali al op de hoogte dat zij destijds had gelogen om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen. Ze had bij aankomst in Nederland in 1992 een andere naam, leeftijd en een ander vluchtland opgegeven. Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken stelt een onderzoek in naar de verblijfsstatus van Hirsi Ali. Het zou kunnen zijn dat haar het Nederlanderschap ontnomen wordt.

Aragones kiest voor drie spitsen

Luis Aragones, de bondscoach van Spanje, heeft besloten om Fernando Morientes niet mee te nemen naar het WK voetbal. Ook Baraja en Vicente reizen deze zomer niet af naar Duitsland.

De afwezigheid van Morientes is opvallend. Net als Van Basten heeft Aragones er voor gekozen om maar drie spitsen op te roepen. Die spitsen zijn Raúl, Fernando Torres en David Villa. Real Madrid en Valencia zijn hofleverancier met ieder vier afgevaardigden.

Spanje heeft makkelijk geloot voor het WK. Na de eerste wedstrijd tegen Oekraïne moet gewonnen worden van Tunesië en Saudi-Arabië om een ontmoeting met Frankrijk in de tweede ronde te ontlopen.

De selectie:

Doel: Casillas (Real Madrid), Canizares (Valencia), Reina (Liverpool)

Verdediging: Ibañez en Antonio Lopez (Atletico Madrid), Puyol (Barcelona), Juanito (Betis Sevilla), Del Horno (Chelsea) Salgado en Sergio Ramos (Real Madrid), Marchena (Valencia)

Middenveld: Fabregas en Reyes (Arsenal), Iniesta en Xavi (Barcelona), Joaquin (Betis Sevilla), Luis Garcia en Xabi Alonso (Liverpool), Albelda (Valencia), Senna (Villarreal)

Aanval: Villa (Valencia), Raúl (Real Madrid), Fernando Torres (Atletico Madrid)

'Christelijke jeugd tegen Temptation Island'

EnquêteHet Veronica-programma Temptation Island kan niet door de beugel, zo vindt een meerderheid van de christelijke jongeren. Het zou van de buis moeten. Dat blijkt uit een onderzoek van het programma Gospeltime van Radio Moordrecht FM, naar het kijk- en luistergedrag van christelijke jongeren. Aan de enquête hebben 355 jongeren uit de doelgroep meegedaan

Ook Goede tijden, slechte tijden (GTST) van RTL4 en BNN's Spuiten en slikken mogen wat de christelijke jongeren betreft uit de uitzendschema's worden verwijderd. Volgens Gospeltime storen christelijke jongeren zich vooral aan programma's met seks en occulte invloeden.

Waar kijken christelijke jongeren dan wel graag naar? Dat zijn onder meer: Wie is.. De mol? van de Avro, CSI op RTL 4 en McLeod's daughters op Net 5.

Met dank aan pberends voor de submit.

Hauge fluit finale Champions League

Terje Hauge is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Arsenal.

Hauge, die niet in actie zal komen op het WK, zal woensdag worden geassisteerd door zijn landgenoten Steinar Holvik en Ole Borgan Hermann. Tom Henning Øvrebø is vierde official. Eerder dit seizoen was Hauge in het nieuws nadat hij in de wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona Asier Del Horno met rood van het veld stuurde.

Nederland heeft beste water

Glas kraanwater Nederland heeft het meest kwalitatieve drinkwater van Europa. Dit blijkt uit een onderzoek die de Europese Commissie in dertig landen uitgevoerd heeft. De Europese richtlijn stelt dat de consument levenslang drinkwater kan drinken zonder nadelige effecten voor zijn of haar gezondheid. Met de consument worden dus ook de zwakkeren in de samenleving bedoeld, zoals bejaarden en zuigelingen.

Boven op deze richtlijn heeft Nederland een extra pakket strenge veiligheids- en kwaliteitsmaatregelen genomen. Deze zijn de reden dat Nederland zo goed scoort op het onderzoek. Nederland heeft de strengste normen als het gaat om de stoffen die in het leidingwater voorkomen en zaken als kleur, geleidbaarheid, zuurgraad en troebelheid van het water. Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen genomen op de temperatuur en de hardheid van het drinkwater.

De Nederlandse consument heeft een groot vertrouwen in kraanwater. De smaak wordt als uitstekend gewaardeerd. Dit komt mede omdat Nederlandse waterbedrijven geen chloor meer gebruiken, maar hwat water desinfecteren met uv-licht. Andere Europese landen gebruiken wel chloor. Daarom drinken Nederlanders ook beduidend minder water uit flesjes in verhouding tot andere Europeanen.

Haris Medunjanin wel in Olympisch team


De bondscoach van het Olympisch elftal, Wim van Zwam, heeft zijn selectie bekend gemaakt. De ploeg neemt de komende twee weken deel aan het jeugdtoernooi van Toulon. Tegenstanders zijn Colombia, Frankrijk en Mexico.

Haris Medunjanin van AZ, die afviel voor Jong-Oranje, is wel opgenomen in de selectie van het olympisch elftal

Selectie Olympisch elftal:

Doel: Job Bulters (AZ), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Mark Otten (Excelsior), Gianni Zuiverloon (RKC), Henrico Drost (SC Heerenveen), Royston Drenthe (Feyenoord), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Frank van der Struijk (Willem II)

Middenveld: Wout Brama (FC Twente), Kemy Agustien (Willem II), Kees Luycks (AZ), Jeffrey Sarpong (Ajax), Haris Medunjanin (AZ)

Aanval: Eljero Elia (ADO Den Haag), Prince Rajcomar (FC Den Bosch), Otman Bakkal, Tim Janssen (beiden FC Eindhoven), Marvin Emnes (Sparta)

Standby lijst: Jeremain Lens (AZ), Roy Beerens (PSV), Beau Molenaar (FC Omniworld), Jens Janse (Willem II), Michael Timisela (Ajax), Lorenzo Davids (Feyenoord), Steef Nieuwendaal (MVV), Willy Overtoom (AZ)

Beer eet aapje op in de Beekse Bergen

OpmerkelijkEen beermakaakje heeft in Safaripark Beekse Bergen een sprong tegen het schrikdraad niet overleefd. Het beestje raakte daardoor versuft en werd zo een makkelijke prooi voor een, in hetzelfde buitenverblijf levende, lippenbeer (een soort vaak gebruikt als dansbeer).

Het aapje wist nog wel een paal in te klimmen, maar een beer klauterde er achteraan en kreeg hem te pakken. Voor de ogen van de bezoekers werd het aapje vervolgens verslonden. Een toeschouwer schoot foto's van het incident.

Het safaripark heeft de beermakaakjes inmiddels weggehaald bij de lippenberen. ''In de natuur leven ze ook samen. Normaal gebeurt er niets. Er zitten ook resusapen bij de lippenberen, maar die laten we zitten want die zijn watervlug'', aldus een woordvoerder.


Beer eet aap


Met dank aan hoppa, P.A. en Sunit voor de submit

Vogel en Vonlanthen mee naar het WK

Ook Zwitserland zal een speler naar het wereldkampioenschap voetbal meenemen uit de Nederlandse Eredivisie. Zoals verwacht nam bondscoach Jakob Kuhn Johann Vonlanthen van NAC Breda op in zijn selectie. Ook oud-PSV'er Johann Vogel, die bij AC Milan bankspeler is, maakt als vaste waarde deel uit van de Zwitserse ploeg.

Tijdens het wereldkampioenschap is Zwitserland ingedeeld in Groep G met Frankrijk, Zuid-Korea en Togo.

Selectie Zwitserland

Doel: Pascal Zuberbühler (FC Basel), Fabio Coltorti (Grasshoppers), Diego Benaglio (CD Nacional)

Verdediging: Johan Djourou (Arsenal), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Philippe Senderos (Arsenal), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Valon Behrami (Lazio), Patrick Müller (Olympique Lyon), Philipp Degen (Borussia Dortmund)

Middenveld: Xavier Margairaz (FC Zürich), Johann Vogel (AC Milan), Ricardo Cabanas (1.FC Köln), Raphaël Wicky (Hamburger SV), Daniel Gygax (Lille OSC), David Degen (FC Basel), Blerim Dzemaili (FC Zürich), Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen)

Aanval: Alexander Frei (Rennes), Marco Streller (1.FC Köln), Mauro Lustrinelli (Sparta Praag), Johan Vonlanthen (NAC Breda)

Wat is Dit: Opgave 22 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

CD : Raffaëla - Raffaëla

Henkjan Smits sprak tijdens Idols al zijn twijfels uit over Raffaëla. Niet zozeer over haar zangkwaliteiten, maar over haar slecht getimede zwangerschap. Nu Raffaëla daadwerkelijk met zwangerschapsverlof is, moest de winnares van de laatste Idols-editie uiteraard nog wel even een cd-tje volzingen. De kassa's moeten immers nog gauw even rinkelen voordat de eind augustus uitgerekende Idol bij het grote, cd-kopende publiek is vergeten.
Het eindresultaat valt te lezen op een stickertje dat op de hoes is geplakt. Geen 'Parental Advisory' natuurlijk, maar: "HAAR DEBUUT ALBUM! Met: 13 spetterende tracks, Het duet met Floortje, De Right Here Right Now Video", aldus de wervende sticker.

Galasek en Grygera mee met Tsjechië

De Tsjechische bondscoach Karel Brückner heeft bekendgemaakt wie mee gaat naar het WK voetbal in Duitsland. De Ajacieden Tomas Galásek en Zdenek Grygera maken deel uit van de selectie.

Brückner kan beschikken over een groep die sterk lijkt op de ploeg die op het EK 2004 de halve finale bereikte. Ook Nedved keerde voor de play-offs weer terug bij de nationale selectie. Jan Koller is net terug van een blessure. Hij maakte op 2 mei zijn rentree na lang out te zijn geweest.

Tsjechië heeft goede hoop op een goed resultaat, al moet het afwachten of het in de tweede ronde niet op Brazilië stuit. De groep moet in ieder geval haalbaar zijn met Italië, USA en Ghana.

De selectie:

Doel: Blazek (Sparta Praag), Cech (Chelsea), Kinsky (Saturn Ramenskoye)

Verdediging: Grygera (Ajax), Jankulovski (AC Milan), Jiranek en Kovac (Spartak Moskou), Mares (Zenit St. Petersburg), Rozehnal (PSG), Ujfalusi (Fiorentina)

Middenveld: Galásek (Ajax), Jarolim (HSV), Nedved (Juventus), Plasil (AS Monaco), Poborsky (Ceske Budejovice), Polak (FC Nürnberg), Rosicky (Borussia Dortmund), Smicer (Girondins Bordeaux)

Aanval: Baros (Aston Villa), Heinz (Galatasaray), Koller (Borussia Dortmund), Lokvenc (Red Bull Salzburg), Stajner (Hannover 96)

Giel Beelen gaat moederkoekhappen

Giel Beelen3FM-DJ Giel Beelen gaat deze week doen wat Tom Cruise uiteindelijk toch niet deed: moederkoekhappen. Dat maakte de DJ maandagochtend in zijn eigen programma bekend. Hiermee gaat voor hem een langgekoesterde wens in vervulling. De VARA-presentator vond een goede vriendin bereid haar moederkoek af te staan. Gisteren beviel de vrouw van een jongen; de placenta werd meteen ingevroren voor Giel.

Kok Pierre Wind zal de moederkoek aanstaande woendag gaan bereiden. Hij twijfelt nog of hij placenta gaat frituren of dat hij een paté er van maakt. In sommige culturen is het eten van placenta een delicatesse en ook sommige artsen beweren dat een placenta gezond is.

Beelen wilde jaren geleden overigens al moederkoekhappen op de radio. De jock werd destijds, net toen hij er een had geregeld, ontslagen door de KRO.

Met veel dank aan SunChaser voor het herschrijven van het bericht en het aanleveren via de submit.

Uitslagen Spanje speelronde 38

In Spanje is afgelopen zaterdag de laatste speelronde van de Spaanse competitie gespeeld. Dat wil echter niet zeggen dat alle wedstrijden ook daadwerkelijk gespeeld zijn.

Op jacht naar die felbegeerde vierde plaats moest Sevilla aantreden tegen Barcelona. Sevilla, dat nog altijd nafeestte van de UEFA Cup-overwinning, en Barcelona dat met een B-elftal op de proppen kwam, zorgden alsnog voor een vermakelijk potje voetbal. Sevilla kwam al redelijk snel op 1-0 via Alvés. Even later was het opnieuw raak, toen Aitor Ocio een strafschop mocht verzilveren. De ploeg van Frank Rijkaard liet dat niet op zich zitten en maakte nog voor rust gelijk, via Ezquerro en Silvinho. In de tweede helft werd het iets minder aangenaam, en vielen er enkele kaarten. Toch ging Sevilla er wel met de drie punten vandoor, toen Kepa een kwartier voor tijd de winnende maakte. Barcelona's Gabri kreeg in blessuretijd nog de rode kaart.

Espanyol en Deportivo Alavés streden nog om lijfsbehoud. Espanyol zou bij winst zichzelf handhaven, en Alavés moest dus hopen op puntverlies van de bekerwinnaar. De Catalanen speelden in eigen huis tegen Real Sociedad; Alavés trad, ook in het eigen stadion, aan tegen Deportivo la Coruña. In beide wedstrijden bleef het lang 0-0. Tien minuten voor tijd schoot Diaz de 1-0 binnen namens Alavés. Espanyol moest nu scoren om in de Primera División te blijven. Alavés waande zich al de nummer 17, maar toen kreeg Espanyol het toch voor elkaar. Diep in blessuretijd maakte Coro alsnog de winnende voor Espanyol, waardoor de club uit Barcelona ook volgend seizoen in de Liga, én de UEFA Cup speelt.

Celta de Vigo maakte zich ook zeker van UEFA Cup-voetbal, door te winnen van Getafe. In een wedstrijd die niet om aan te zien was, wist Celta toch te winnen. De enige treffer kwam op naam van Contreras. Voor Getafe eindigde de wedstrijd in 10 man, aangezien Pernia zijn tweede gele kaart vlak voor tijd kreeg toegewezen.

In een onderonsje tussen de twee degradanten die voor aanvang van deze speelronde al bekend waren, bleek Cádiz veel te sterk voor hekkensluiter Málaga. Pavoni, González (2x), Estoyanoff en Milosavljevic wisten allemaal het doel te vinden. Helaas voor Cádiz kwam het uiteindelijk vier punten tekort voor lijfsbehoud.

Villarreal bleef uiteindelijk met lege handen achter. Geen Champions League, geen Copa, en geen Europees voetbal voor volgend seizoen. Toch wist de Gele Duikboot nog een aardigde wedstrijd neer te zetten in de laatste speelronde. Juan Roman Riquelme schoot raak vanaf elf meter, nadat Garay de overtreding had gemaakt namens Real Racing. Xisco Nadal verdubbelde de stand na een uur, en zette daarmee direct de eindstand op het scorebord.

Uitslagen:

Atlético Madrid - Real Betis 1-1
Cádiz - Málaga 5-0
Celta de Vigo - Getafe 1-0
Real Mallorca - Real Zaragoza 3-1
Deportivo Alavés - Deportivo la Coruña 1-0
Espanyol - Real Sociedad 1-0
Sevilla - Barcelona 3-2
Villarreal - Real Racing 2-0

Programma:

Dinsdag spelen de nummers 2 t/m 5 nog om de tweede plaats, danwel de laatste Champions League plaats. Osasuna speelt thuis tegen Valencia, en Real Madrid reist af naar Sevilla voor hun confrontatie. Osasuna en Sevilla spelen nog om de vierde plek, Valencia en Real Madrid nog om de tweede plek. Athletic de Bilbao - FC Barcelona wordt ooit nog een keer gespeeld, maar die wedstrijd is slechts om des keizers baard.

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona* (CL)378279 - 32
2.Real Madrid377067 - 36
3.Valencia376957 - 31
4.Sevilla376550 - 36
5.Osasuna376547 - 42
6.Celta de Vigo (UC)386445 - 33
7.Villarreal385750 - 39
8.Deportivo la Coruña385547 - 45
9.Getafe385454 - 49
10. Atlético Madrid385245 - 37
11.Real Zaragoza384646 - 51
12.Real Mallorca384337 - 51
13.Athletic de Bilbao374237 - 45
14.Real Betis384234 - 51
15.Espanyol (UC)384136 - 56
16.Real Racing384036 - 49
17.Real Sociedad384048 - 65
18.Deportivo Alavés**383935 - 54
19.Cádiz**383636 - 52
20.Málaga**382436 - 68

* = Kampioen van Spanje 2005/2006
** = gedegradeerd
CL = Champions League voetbal
UC = UEFA Cup voetbal

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona25
2.David VillaValencia24
3.RonaldinhoBarcelona17
4.Diego MilitoReal Zaragoza15
5.RonaldoReal Madrid14
6.Fernando BaianoCelta de Vigo13
=.Fernando TorresAtlético Madrid13
8.EwerthonReal Zaragoza12
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal12
10. Juan ArangoReal Mallorca11

Davids mag niet naar Ajax

Een terugkeer van Edgar Davids naar Ajax lijkt voorlopig van de baan.

De middenvelder van Tottenham Hotspur liet gisteren na afloop van het duel met de Suriprofs weten "Onder geen beding weg te mogen bij Tottenhem Hotspur". Met deze houding van de Spurs lijkt een terugkeer naar Nederland voorlopig van de baan.

Davids heeft nog een doorlopend contract tot 2007 bij de club uit Londen. Manager Martin Jol ziet in 'de pitbull' op het middenveld een belangrijke schakel in zijn elftal en hoopt volgend seizoen met Davids in het team wel de Champions League te zullen behalen.

SNK, Metal Slug en de Wii

In een interview met SNK is er wat meer duidelijk geworden over Metal Slug Anthology voor de Wii. Je kan in de game richten en schieten met de Wiimote en je kan granaten gooien door met de Wiimote te zwaaien. Precieze besturingsfeatures zijn er verder nog niet bekend omdat het development team er nog mee bezig is. SNK gaat in ieder geval proberen om zoveel mogelijk Wii features in de game te stoppen, ook de Wi-Fi mogelijkheden.

De console plannen voor Metal Slug 6 (op dit moment net uit in de arcades) zijn nog niet bekend. Maar het lijkt erop dat de Wii de meest geschikte console is voor de game volgens SNK aangezien de game in 2D is: It's a 2-D game so we can't bring it to PS3 or Xbox 360 as is. Quite possibly it will come to a Nintendo system because Nintendo is certainly does not have a high-definition requirement but we're still analyzing our plans for that.

Wiimote kleurtjes

Nintendo heeft officieel nog niet gezegd welke in kleur de Wii en de Wiimote launchen, maar het lijkt erop dat het wit zal zijn aangezien alle demopods deze kleur hebben. Echter, Joystiq heeft op de E3 een foto genomen van een etalage waarin er nog twee andere kleuren Wiimote stonden:

De kleuren blauw en zwart staan hier naast de witte Wiimote. Misschien komt de Wiimote dus in verschillende kleuren, of misschien zelfs de Wii zelf. Even afwachten nog voor de definitieve kleuren.

Stand NHL-playoffs per 15 mei

Nog een serie dient beslist te worden. Edmonton versloeg voor de tweede keer op rij San Jose met 6-3 om een 2-0 achterstand in de serie om te buigen in een 3-2 voorsprong. Carolina elimineerde met een 4-1 overwinning de New Jersey Devils, met een 4-1 eindstand in de serie.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-3
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

PS3-menu screens

Eerder lieten we al een erg vage foto zien van het PS3-menu. Er zijn nu duidelijke screenshots beschikbaar van de XMB.



We kunnen uit deze screens opmaken dat er verschillende gebruikersprofielen gekozen kunnen worden, en dat er waarschijnlijk een custom thema (achtergrond & kleurstelling) ingesteld kan worden.
Ook zien we in de interface de albumcovers als iconen voor de CD-player.
Daarnaast is definitief bevestigd dat het gebruik van muis & toetsenbord op de PS3 mogelijk zal zijn.

Dingsdag en Heerenveen bereiken akkoord

Michael Dingsdag speelt volgend seizoen waarschijnlijk voor SC Heerenveen. De verdediger, die nu nog onder contract staat bij Vitesse, bereikte zelf al een akkoord met de Friese club over een vierjarig contract. Nu moet hij wachten totdat ook de beide clubs tot een akkoord komen. Dingsdag heeft nog een doorlopend contract tot medio 2008 bij de Arnhemmers.

De 23-jarige Dingsdag, die in 2001 debuteerde voor Vitesse, houdt zelf nog een slag om de arm. "Zolang de clubs er niet uit zijn, speel ik volgend jaar gewoon bij Vitesse," zei de speler op de officiele fansite van de club.

Vlagtwedde kampioen winkeldiefstallen

Icoon MisdaadDe plaats in Nederland met de meeste winkeldiefstallen per inwoner is niet Amsterdam of Rotterdam maar het Groningse Vlagtwedde, zo blijkt uit de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad, waar FOK! al eerder over schreef. Per tienduizend inwoners werden er vorig jaar 87,8 winkeldiefstallen gepleegd.

Het AD wijt het hoge aantal diefstallen aan Oost-Europese asielzoekers uit het opvangcentrum in Ter Apel. Enkele FOK!ers uit de buurt claimen echter dat hun dorpje helemaal niet zo crimineel is en dat het gemiddelde fors omhoog gestuwd wordt door enkele autochtone veelplegers die op zo'n kleine populatie (16.000 inwoners) het gemiddelde al snel vertekenen.

Met dank aan singlemetkids voor de submit.

Zico maakt selectie Japan bekend

De Japanse bondscoach Zico heeft de selectie voor het WK voetbal bekendgemaakt. De Braziliaan heeft gekozen voor de ervaren spelers.

Zico heeft maar vijf Japanners opgeroepen die hun geld in Europa verdienen. De bekendste namen hiervan zijn Nakamura en Nakata. Verder zal ook ex-Feyenoorder Shinji Ono mee gaan naar Duitsland.

Vier jaar geleden bereikten de Aziaten de tweede ronde. Dit jaar zal dat resultaat moeilijk te evenaren zijn. Japan moet het in groep F opnemen tegen Australië, Brazilië en Kroatië.

De selectie:

Doel: Kawaguchi (Jubilo Iwata), Doi (FC Tokyo), Narazaki (Nagoya Grampus)

Verdediging: Miyamoto en Kaji (Gamba Osaka), Alex en Tsuboi (Urawa Reds), Nakazawa (Yokohama), Tanaka (Jubilo Iwata), Komano (Hiroshima)

Middenveld: H. Nakata (Bolton Wanderers), Nakamura (Celtic), Ono (Urawa Reds), Inamoto (West Bromwich Albion), K. Nakata (FC Basel), Fukunishi (Jubilo Iwata), Ogasawara (Kashima Antlers), Endo (Gamba Osaka)

Aanval: Yanagisawa (Kashima Antlers), Takahara (HSV), Oguro (Grenoble), Tamada (Nagoya Grampus), Maki (JEF United)

Martina evenaart wereldrecord 100 meter

Churandy Martina heeft bij universiteitswedstrijden in El Paso het wereldrecord van Justin Gatlin op de 100 meer geevenaard. De Antilliaanse sprinter liep, net als Gatlin een dag eerder, een tijd van 9.76 seconden.

Het record komt echter niet in aanmerking voor opname in de recordboeken vanwege een teveel aan rugwind (6.1 meter per seconde). 2 meter per seconde is toegestaan.

De Nederlander Daniel Ward wist bij dezelfde wedstrijd de limiet voor het Europees kampioenschap atletiek, begin augustus, in Gothenburg te halen. Ward liep op de 200 meter een tijd van 20.63 seconden.

[upd] Turks voetbal zorgt voor Haagse matpartij

Icoon PolitieEen voetbalwedstrijd op duizenden kilometers afstand was vanavond de aanleiding voor een massale vechtpartij in Den Haag. In het Turkse Denizli hield de plaatselijke voetbalclub Denizlispor de topclub Fenerbahce op 1-1, waardoor deze laatste op de laatste dag van de competitie de titel verspeelde. Concurrent Galatasaray wist wel te winnen en werd met twee punten voorsprong landskampioen.

In de Haagse Schilderswijk sloegen hierdoor bij enkele honderden personen de stoppen door. Ze gingen met elkaar op de vuist, waarbij volgens de politie ook met stenen is gegooid. Volgens een politiewoordvoerster was het rond half tien weer redelijk rustig in de buurt. Of er gewonden zijn gevallen of arrestaties zijn verricht was nog niet duidelijk.

Update 9:24 uur
Sprak de politie eerder nog over 'honderden personen', later is dit bijgesteld tot 'enkele supporters van de rivaliserende Turkse voetbalploegen Galatasaray en Fenerbahce'. De politie kon de vechtjassen snel uit elkaar halen. Er vielen geen gewonden en er werden geen arrestaties verricht.

Renault verwachtte zwaardere race in Spanje

Het team van Renault had van te voren gedacht dat het een stuk moeilijker zou zijn om de Grand Prix van Spanje winnend af te sluiten. Pat Symonds, de chief engineer van het team, gaf dit na afloop van de race toe.

"Dit was meer dan verwacht. Ik dacht echt dat dit een zware race zou gaan worden. Ik was pessimistischer dan bij andere races. Maar het viel allemaal op zijn plaats. De snelheid van Ferrari in de lange runs baarde me eerder dit weekend zorgen, maar in de race bleek het anders te zijn," aldus Symonds.

Over twee weken staat de volgende race op het programma, de Grand Prix van Monaco, en dat is weer andere koek volgens Symonds. [i]"En dat is weer een heel ander circuit. We zullen zie hoe het daar allemaal gaat."[i/]

Bush: militaire grensbewaking Mexico

Icoon BuitenlandsVrijwel zeker zal de Amerikaanse president Bush vanavond live op televisie het Amerikaanse volk toespreken en zeggen dat hij militairen naar de grens met Mexico zal sturen, die de grens moeten bewaken en moeten voorkomen dat er illegalen het land binnenkomen. Hiermee reageert hij op de verschillende protesten van de afgelopen maanden, zowel vóór als tegen rechten voor illegalen.

Jaarlijks komen honderdduizenden mensen, voornamelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, illegaal de Verenigde staten binnen. Deze illegale gelukszoekers hebben in principe weinig tot geen rechten. Mede daardoor werken ze voor lage lonen, waarmee ze onmisbaar geworden zijn voor de Amerikaanse economie. Deze onmisbaarheid is voor deze Latino's de afgelopen maanden reden geweest om hun burgerrechten op te eisen. Onder andere tijdens de Dag van de Immigrant werd hier aandacht voor gevraagd.

De tegenstanders zijn vooral patriottische Amerikanen. Zij vinden dat illegalen het land moeten verlaten. Wie denkt dat het daarbij vooral om blanke Amerikanen gaat, heeft het mis: juist ook veel zwarte Amerikanen zijn de illegale immigratie meer dan zat. Ze storen zich dan ook enorm aan vergelijkingen met de zwarte onafhankelijkheidsstrijd, die door Latino's getrokken worden: "Wíj zijn als slaaf hierheen gehaald en hadden dus later recht op het burgerschap. Zíj zijn hier gekomen door de wet te breken. Hoe durven ze die zaken te vergelijken?"

Vanavond zullen dus de details bekend gemaakt worden. Dát er militairen gestuurd gaan worden, staat inmiddels echter wel vast. Mexico maakt zich grote zorgen, maar in een telefoongesprek heeft president Bush zijn Mexicaanse collega verzekerd dat het slechts om een tijdelijke maatregel gaat. Bush is wel van plan om enkele miljoenen illegalen onder strenge voorwaarden een legale status te geven. Het zijn immers wel onmisbare arbeidskrachten.

Zenden weer zo goed als fit

Voetballer Boudewijn Zenden is weer bijna de oude. De Nederlandse middenvelder van Liverpool is zo goed als hersteld van de zware blessure aan zijn knie, die hij vijf maanden geleden opliep.

"Ik heb deze week voor het eerst weer met de groep meegetraind en dat ging heel goed. De finale (FA Cup) kwam net twee weken te vroeg. Dat was wel balen, maar aan de andere kant, kan ik me nu volledig op volgend seizoen richten", aldus Zenden.

John Carmack uit kritiek op PlayStation 3

In een interview met de Amerikaanse gameszender G4 werd ID-oprichter John Carmack gevraagd naar zijn mening over de verschillen tussen de 'next-gen' consoles. Hier bevestigde de hoofdprogrammeur van legendarische games als Wolfenstein, Doom en Quake dat de PlayStation 3 de beste 'peak performance' heeft en dat dat ook is waar Sony zich op gericht heeft bij de ontwikkeling van de PlayStation 3.

Volgens hem heeft Sony echter een mindere keus gemaakt dan Microsoft vanuit het perspectief van de gamedevelopers. Microsoft koos namelijk onder andere niet voor een ingewikkelde CPU-architectuur zoals bij de Cell CPU in de PlayStation 3. Deze Cell CPU maakt het volgens Carmack voor developers veel moeilijker om goede prestaties uit de console te toveren, maar omdat Sony in de dominante marktpositie zit worden developers gedwongen om 'bloed te zweten' en wordt ontwikkeling voor hen twee maal zo moeilijk.

Het interview is hieronder te bekijken.

Indy 500: Aangepaste kwalificatie

Als een kwalificatiedag niet door kan gaan dan krijgen die mensen de volgende kwalificatiedag weer een kans. Zo was het de bedoeling dat de eerste 22 plaatsen zondag werden vergeven, niet de eerste elf. De directie van de Indy Racing League heeft bepaald dat alle 33 plaatsen bij de volgende kwalificatiedag worden gevuld.

Die volgende dag is 20 mei. Het is eerder voorgekomen dat alle auto's op één dag moesten kwalificeren. De laatste keer dat dit het geval was, was in 1999. Dat jaar behaalde Arie Luyendyk voor de derde keer pole position.

Het schema voor de komende week ziet er als volgt uit:

15-16 mei: Geen track activiteiten
17-19 mei: Training voor alle auto's
20 mei: Kwalificatie voor plaatsen 1 - 33
21 mei: Bump day

Indy Racing League president en COO Brian Barnhart meldde dat allerlei factoren bij het besluit zijn afgewogen. Er zijn vier dagen gepland voor kwalificatie en "we houden ons aan die vier geplande dagen," aldus Barnhart. "Ons originele plan voor de nieuwe opzet ging uit van 33 auto's op het veld aan het eind van de derde dag, dus we blijven bij dat plan en we doen de plaatsen 1 tot en met 33 op zaterdag. [...] Zondag blijft als Bump day, de langzaamste auto uit het veld wordt gestoten."

Galatasaray kampioen van Turkije

Erik Gerets heeft met zijn ploeg Galatasaray de Turkse landstitel veroverd. De ploeg van de Belgische trainer profiteerde optimaal van het puntenverlies van rivaal Fenerbahce.

Zondag gingen beide ploegen met evenveel punten de laatste competitieronde in. Galatasaray versloeg daarin Kayserispor met 3-0, terwijl Fenerbahce met 1-1 gelijkspeelde tegen Denizlispor.

De spelers en fans moesten na de wedstrijd een kwartier wachten voor men feest kon vieren, vanwege de extreem lange blessuretijd.

Nieuwe 9/11 Film, Gotta Learn Sometime

"Vele van de verontrustende gebeurtenissen rondom de aanslagen van 9/11, grotendeels genegeerd door de mainstream media, roepen indringende ethische vragen op over zaken als verantwoordelijkheid, gerechtigheid en censuur in Amerika.

Everybody's Gotta Learn Sometime geeft, als wellicht de meest indrukwekkende film tot nu toe, een overzicht van de onrustbarende en zwaar gecensureerde feiten die de grootste terreuraanslag in de Verenigde Staten vergezellen. En terwijl een wereldwijde volksbeweging blijft groeien, en antwoorden eist op de vele onbeantwoorde vragen, maakt de publieke roep om verantwoording en opheldering deze film wellicht tot de belangrijkste van 2006.

Everybody's Gotta Learn Sometime is vrij beschikbaar, geproduceerd door een onafhankelijke filmmaker, enkel bedoeld voor voorlichting en journalistieke doeleinden."

Afgelopen weekend ging Everybody's Gotta Learn Sometime in première, waarbij het publiek na afloop een staande ovatie gaf. Of de film inderdaad de veelbelovende inleiding van hierboven waarmaakt kun je zelf bekijken. Voor iedereen die geïnteresseerd is in 9/11 zeker de moeite waard.

Je kunt hem bekijken op
Google Video (helaas nog vrij matige kwaliteit)
Windows Media of Quicktime formaat
of via de torrent downloaden.

Eindexamen 2006 in Sarajevo

Na nauwgezette controle met camera's bij het hek, verschijnt een vlotte lenteachtige gedaante bij de zware deur van de Nederlandse ambassade. Een meisje, of eigenlijk een jonge vrouw, wordt verwacht en binnengelaten door het geïnstrueerde personeel.

Haar tas moet ze bij binnenkomst afgeven en bewapend met slechts een pen, potlood, gummetje en een flesje water, gaat ze het examenlokaal binnen, een in de haast omgebouwd kantoor van een van de diplomaten van de Nederlandse consulaat in Sarajevo.

Trage hbo'er moet betalen

Icoon Onderwijs Hbo-studenten die te lang over hun studie doen, moeten in de toekomst veel meer collegegeld gaan betalen. Ze zullen jaarlijks vele duizenden euro's meer moeten betalen dan het huidige collegegeld van 1500 euro. De nieuwe prijzen komen tussen 4000 en 8000 euro te liggen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad onder de grote hogescholen. Hogescholen berekenen een groot deel van de kostprijs van een opleiding door aan de student, als zijn of haar studie meer dan twee jaar uitloopt. Momenteel slaagt meer dan de helft van de 360.000 hbo-studenten er niet in om de studie binnen vijf jaar af te ronden.

Bestuursvoorzitter Marcel Wintels van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen meent dat de onderwijsinstellingen niet anders kunnen, omdat in 2010 de rijksbijdrage voor trage studenten stopt. "Om het financieel rond te breien, moeten we wel andere prijzen in rekening brengen". "We zullen een kostendekkend tarief stellen, geen commercieel bedrag", zegt een woordvoerder van Hogeschool Zeeland. "Maar de gemiddelde kostprijs ligt rond de 8000 euro". Hogeschool InHolland denkt aan 4265 euro. De HanzeHogeschool Groningen, waar de studiekostprijs gemiddeld 6500 euro is, gaat een andere aanpak hanteren. De kosten worden daar hoger naarmate de studietijd van de student verder overschreven wordt. Universiteiten hebben eerder al laten weten dat het collegegeld voor trage studenten bij hen zal oplopen van 8000 tot 15.000 euro per jaar.

De hogescholen voorspellen daarnaast een administratieve chaos. Wintels vreest dat onderwijsinstellingen miljoenen euro's kwijt zijn om de chaos te verhelpen. "Dat geld kunnen we beter in onderwijs steken", vindt hij.

De hoge prijzen zijn het gevolg van een nieuw wetsvoorstel van het hoger onderwijs van staatssecretaris Mark Rutte (Onderwijs). Die maakt het voor studenten makkelijker om van opleiding of onderwijsinstelling te wisselen, maar in ruil daarvoor mogen ze dan niet langer dan zes jaar over een studie van vier jaar doen. Dan gaat het collegegeld omhoog. Rutte vindt dat studenten harder moeten studeren.

In de Tweede Kamer krijgt het plan steun, maar studentenbonden vrezen dat veel studenten hun opleiding niet af zullen maken. "Uit onderzoek blijkt dat twintig procent voortijdig afhaakt als het collegegeld wordt verhoogd tot 4500 euro", zegt voorzitter Evelien van Roemburg van studentenbond ISO.

3 man aangehouden voor groepsverkrachting

Icoon MisdaadDrie mannen van 18 en 19 jaar uit het Brabantse Lage Zwaluwe zijn zaterdagavond aangehouden wegens betrokkenheid bij een groepsverkrachting van een 16-jarig meisje. De politie meldde zondag dat er meteen na de aangifte van het meisje een intensief onderzoek heeft plaatsgevonden die dezelfde dag nog leidde tot het aanhouden van deze drie mannen.

Vrijdagavond was het meisje naar de havenfeesten in Lage Zwaluwe geweest en zocht haar vriendin rond middernacht op omdat ze naar huis wilde. De drie mannen hielpen haar ongevraagd, en verkrachtten haar vervolgens tussen 00.30 en 2.10 uur op een afgelegen terrein bij een sluis. De drie zijn in hechtenis genomen in afwachting van verder onderzoek.

Rookvrije horeca geen succes

Icoon BinnenlandsRookvrije horeca zijn tot nog toe geen gat in de markt gebleken. In de afgelopen weken gingen in Groningen en Arnhem de eerste geheel rookvrije horecagelegenheden open, maar van een enorme toeloop van niet-rokers is bepaald geen sprake. De reden: niet-rokers binnen een groep stappers zijn solidair met hun rokende maten en gaan liever samen met hen naar een plek waar wel gerookt mag worden.

Clean Air Now (CAN), een organisatie die pleit voor een rookvrije werkplek in de horeca, ziet in de matige resultaten van de rookvrije horeca het bewijs dat de horeca-sector nooit vanzelf rookvrij zal worden. "De horecaondernemer kan het zich niet veroorloven klanten te verliezen", aldus CAN-voorzitter Willem van den Oetelaar, "In andere landen is het daarom gewoon opgelegd. Dat moet hier ook", waarmee hij verwijst naar onder andere Ierland, Noorwegen en Zweden, waar al een algeheel rookverbod in de horeca van kracht is.

Club Ohmsu in Arnhem, de eerste rookvrije disco, denkt al voorzichtig aan intrekking van het rookverbod. "Ook al rookt er maar één persoon uit een groepje, dan nog zoeken ze met z'n allen een tent op waar wel gerookt mag worden", aldus eigenaar Rolls Ratelband. Ook bij de rookvrije pub van De Drie Gezusters in Groningen blijft men vooralsnog weg.
Met dank aan static voor de submit.

Fora goed voor integratie

Icoon Internet Fora op internet bevorderen vaak de integratie tussen autochtonen en allochtonen. Jongeren krijgen door discussies op internet meer begrip voor elkaars standpunt. Dit staat in het jaarboek ict 2006, samengesteld door het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Rathenau Instituut.

Het is de eerste keer dat beide organisaties het internetgebruik van jongeren in kaart hebben gebracht. De conclusie luidt dat het internet een bindmiddel kan zijn tussen jongeren van verschillende etnische groepen. "Dit staat haaks op het beeld dat internet de segregatie bevordert, omdat allochtone jongeren elkaar op hun eigen sites zouden opzoeken", zegt Rathenau-onderzoeker Christian van 't Hof. "Marokkaanse fora blijken vaak een ontmoetingsplaats voor Marokkaanse en Nederlandse jongeren. Zij bespreken daar elkaars opvattingen over homoseksualiteit, religie en man-vrouw verhoudingen: onderwerpen waar zij het met hun ouders niet over kunnen hebben. Ik vind dat geruststellend".

Meer dan tachtig procent van de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse jongeren communiceert op het internet voornamelijk met mensen met een andere etnische achtergrond. De overige tien tot twintig procent richt zich enkel op de eigen gemeenschap. Bij die laatste groep zal het internet het gemeenschapsgevoel juist versterken, zo betogen de onderzoekers. Buitenstaanders (op de websites vaak "kaaskoppen" genoemd) worden op deze sites buitengesloten, net zoals xenofobe autochtone sites allochtone indringers weren.

Het onderzoek heeft ook gekeken naar het aantal internetgebruikers. 97 procent van de autochtone jongeren heeft thuis een computer. Dat is meer dan bij allochtone jongeren. Bij Surinaamse en Antilliaanse jongeren is dat bij circa negentig procent het geval, en bij Turkse en Marokkaanse jongeren heeft tachtig procent een computer. De onderzoekers denken dat deze achterstand snel ingehaald zal worden.

Opmerkelijk is dat Antilliaanse jongeren meer chatten dan autochtone jongeren. Daarnaast maken meer allochtone meisjes van het internet gebruik dan autochtone meisjes.

Als je dus mee wil integreren, kun je altijd een discussie openen in het FOK!forum.

TV-actie Suriname brengt veel op

Icoon Ramp De twee uur durende televisieactie Doekoe voor Suriname heeft het rampgebied van de overstroming in Suriname enkele honderdduizenden euro's opgeleverd. Verschillende bedrijven, instellingen en bekende Nederlanders hebben hiervoor gezorgd.

Er was geen telefoonpanel waar mensen met hun giften terecht konden. Wel werd het gironummer 797 onder de aandacht gebracht. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn benieuwd hoeveel er de komende dagen op het gironummer gestort zal worden. Dinsdag of woensdag komt de SHO met een tussenstand. De Nederlandse overheid had eerder 1 miljoen euro aan noodhulp toegezegd. Ook enkele grote gemeenten maakten enkele tonnen vrij voor de ramp. Het totale bedrag voor Suriname zal sowieso nog stijgen, omdat er vele toezeggingen zijn gedaan.

De SHO gaat het geld gebruiken voor noodhulp en wederopbouw van het getroffen gebied. Minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking zal vier Lynx-helikopters naar het rampgebied sturen. Die zullen een luchtbrug vormen tussen Paramaribo en het getroffen binnenland. De inzet van deze helikopters komt bovenop de 1 miljoen euro die de overheid eerder al beloofde.

Tijdens de aflevering doneerde TPG Post 25.000 euro. Voetballen met handtekeningen van voetbalsterren werden ter plekke geveild. Bekende Nederlanders riepen de kijker op om geld te storten op gironummer 797.

Naast informatie werd er tijdens het programma ook muziek en amusement gebracht. De artiesten Boris, Replay en Birgit Lewis traden op. Bij Jörgen Raymann kwamen Claudia de Breij, minister-president Jan-Peter Balkenende en enkele zogeheten Suriprofs op bezoek. Suriprofs zijn profvoetballers van Surinaamse afkomst. Patrick Kluivert zegde 10.000 euro toe en Edgar Davids zal 15.000 euro overmaken.

LPF- en SP-kiezers meest optimistisch over kansen Oranje

Icoon BinnenlandsEen op de vijf kiezers van de SP en LPF gelooft dat Nederland wereldkampioen voetbal zal worden in Duitsland. De mensen die op het CDA, GroenLinks of D66 stemmen, hebben hier een stuk minder vertrouwen in. Van deze stemgerechtigden denkt maar drie procent dat Oranje met de hoofdprijs naar huis zal gaan. Uit een enquête die vrijdag door opiniepeiler Maurice de Hond is gehouden, blijkt dat maar negen procent van de ondervraagden verwacht dat Nederland wereldkampioen zal worden.

Ruim eenderde van de LPF-stemmers heeft veel vertrouwen in de bondscoach, en zijn daarmee ook het meest positief over Marco van Basten. Van de ondervraagden die het WK zullen volgen, verwacht de helft dat Nederland de poule met Argentinië, Servië en Ivoorkust zal doorkomen, maar vervolgens zal stranden in de kwart- of halve finale. Volgens de helft van deze ondervraagden wordt Brazilië wereldkampioen.

Volgens de ondervraagden was Manchester United-aanvaller Ruud van Nistelrooy minder populair dan Feyenoord-spits Dirk Kuyt en wilden ruim twintig procent Huntelaar thuishouden. Zondag maakte de bondscoach Van Basten de WK-selectie bekend. Opvallend was dat Ajax-spits Klaas Huntelaar niet geselecteerd was. Een derde van de ondervraagden hadden liever PSV'er Jan Vennegoor of Hesselink zien afvallen.

Met dank aan _4ever_ voor de submit.

Alleen 60 GB versie bij PS3 launch?

Tijdens de E3 kondigde Sony aan dat de PS3 in twee versies zal komen, een goedkopere (500 euro) versie met een HDD van 20GB en een duurdere (600 euro) met een 60 GB HDD en extra's als HDMI en Wi-Fi.

Een Britse retailer heeft nu gezegd dat de 20 GB versie misschien niet beschikbaar zal zijn voor de launch. Dit antwoordden ze na een vraag over het waarom ze enkel pre-orders voor de dure versies aannamen.

Sony heeft er nog niets over gezegd.

DS gameplay filmpjes

Op de E3 zijn er een hoop nieuwe DS games aangekondigd waaronder Yoshi's Island 2 en een nieuwe Kirby game. De website GCCafe heeft nu van een aantal DS games wat gameplay beelden:

Zelda: Phantom Hourglass
Yoshi's Island 2
Starfox DS
Mario vs DK 2
New Kirby
Elite Beat Agents (Ouendan)
Chibi Robo
Tenchu
DS Air

Update

Helaas heeft de betreffende site alle E3 filmpjes weggehaald vanwege teveel dataverkeer: Unfortunately we have now had to remove all of our E3 videos for the time being to make sure the site does not get completely destroyed. This actually works out better for you guys in the long run as it means the videos will be back up sooner. If we left them up now it could be many weeks before GCCafé is back up again. Hopefully we will have these issues resolved and the videos will be back up again shortly. Thank you for understanding.

Lemmings komt naar de PS2

De PSP kreeg al eerder een Lemmings game en nu krijgt ook de PS2 een Lemmings game. De PS2 versie zal een aangepaste versie van de PSP zijn. Het zal dezelfde levels en features krijgen, maar uitgebreid worden met Eyetoy support. Uitleg over hoe de Eyetoy gaat werken in Lemmings voor de PS2 wordt duidelijk in de volgende screen:

De Eyetoy specifieke levels zijn exclusief voor de PS2, bovenop de 156 levels uit de PSP versie. De game komt in Q4 van dit jaar uit.

Partij voor de Dieren bij verkiezingen 2007

Icoon PolitiekDe Partij voor de Dieren, momenteel nog niet in het parlement, zal deelnemen aan de eerstvolgende verkiezingen voor de Tweede Kamer, die indien het kabinet niet eerder valt in mei volgend jaar zullen plaatsvinden. Dat is vandaag op een partijcongres unaniem besloten. In 2003 haalde de destijds vrij onbekende partij al een half procent van de stemmen, meer dan bijvoorbeeld Leefbaar Nederland maar niet genoeg voor een zetel.

In de politieke enquêtes van opiniepeiler Maurice de Hond staat de Partij voor de Dieren al geruime tijd op een zetel. Bij de Europese verkiezingen van 2004 werd zelfs een percentage van 3,2 procent gehaald. Op het congres vandaag werd tevens besloten dat de partij gaat deelnemen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2007. Van de 170 aanwezigen was één persoon tegen, met de reden dat de PvdD zich moest concentreren op een landelijke doorbraak. Om deze reden liet de partij van voorzitter Marianne Thieme eerder de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar schieten.

Eigen schuld, afgezaagd hoofd

Nu we met z'n allen reikhalzend uitkijken naar de aflevering waarin Ayaan het Binnenhofhuis zal moeten verlaten vraag ik me serieus af of we als natie eindelijk collectief malende zijn geworden. Ze is al door de rechtbank uit haar beveiligde woning gezet omdat haar arme buren zo nerveux van haar werden, nu willen ze d'r ook nog het land uitgooien omdat ze -naar goede gewoonte onder negentig procent van de asielzoekers- tijdens haar aanvraagprocedure de boel heeft belazerd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.