FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 mei 2006

[Upd] Assistent CL-finale vervangen

Ole Hermann Borgan heeft een blunder begaan. Een dag voor aanvang van de Champions League-finale heeft de Noor zich laten fotograferen in het shirt van FC Barcelona. Deze fotosessie werd in opdracht van de krant Drammens Tidende gemaakt.

"Ik heb er niet bij nagedacht en het was stom," was de vlugge reactie van Borgan op de internetsite van de krant. "Ik heb de situatie en de consequenties niet overdacht toen me werd gevraagd om het shirt aan te trekken."

Overigens was het originele verzoek van de krant dat de grensrechter zowel in het shirt van Barcelona, als dat van Arsenal zou poseren. Hij merkte echter dat hij geen Arsenalshirt bezat en liet zich vervolgens alleen in het Barcelonashirt fotograferen.

De 41-jarige Noor denkt niet dat deze foto's invloed zullen hebben op zijn beoordelingen die hij tijdens de Champions League-finale zal gaan doen. Woensdagavond moet de Spaanse kampioen het in Parijs opnemen tegen Arsenal.

Update @ 23:53
De UEFA heeft Borgan vervangen voor de finale van morgenavond. Zijn landgenoot Arild Sundet zal in zijn plaats scheidsrechter Terje Hauge bijstaan in de finale.

Grensrechter CL-finale vervangen na blunder

Grens BarcaWat het hoogtepunt van de carrière van Ole Hermann Borgan had moeten worden, is in een grote teleurstelling geëindigd. De Noor zou morgen assistent-scheidsrechter zijn bij de finale van de Champions League, maar een onhandige actie van zijn kant heeft ertoe geleid dat de UEFA hem heeft vervangen.

De reden voor de vervanging is het feit dat Borgan voor een fotograaf heeft geposeerd (zie foto) in een shirt van FC Barcelona, dat in de finale Arsenal treft. De assistent-scheidsrechter werd door de Noorse krant Drammens Tidende gevraagd om in de shirts van zowel de Spaanse club als de Engelse club te poseren. Borgan stemde toe, maar kwam tot de ontdekking dat hij geen Arsenalshirt bezat, waarna hij de volgende dag als supporter van Barcelona stond afgebeeld in de krant.

In een radioprogramma gaf Borgan al toe dat hij "niet slim" gehandeld heeft. Ook gaf hij aan absoluut onpartijdig te zijn. De Europese voetbalbond UEFA suste de zaak aanvankelijk, maar besloot later toch dat Borgan zal worden vervangen. Zijn landgenoot Arild Sundet zal in zijn plaats scheidsrechter Terje Hauge bijstaan in de finale.

Overigens maakte Frank Rijkaard, coach van Barcelona, zich niet al te druk om het gebeuren. "Laat hem even een shirt van Arsenal aantrekken, dan staat we weer gelijk", zo luidde zijn reactie.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Hogere maximumstraffen voor piraterij in Nederland

Toeval bestaat: daarom hebben ze er immers een woord voor verzonnen. Sommige nieuwsfeitjes zijn echter wel héél toevallig. In dezelfde week dat de Xbox 360 wordt gekraakt, weet Stichting Brein namelijk te melden dat de maximumstraffen voor piraterij in Nederland zijn vergroot.

De maximale gevangenisstraf die een rechter kan opleggen aan burgers is blijven staan op vier jaar, maar de maximale geldboete is verhoogd van 45 duizend euro naar 67 duizend euro. Voor rechtspersonen (zeg maar: een bedrijf of stichting die zich schuldig maakt aan piraterij) loopt de maximale boete op tot maar liefst 670.000 euro.

Voor een boete van die hoogte moet het wel eerst tot een strafzaak komen. De meeste zaken over auteursrecht worden echter door de civiele rechter behandeld. In zo'n geval kan Brein, afgezien van inbeslagname van de goederen, een schadevergoeding en deel van de gemaakte winst opeisen.

Onlangs bekenden twee eigenaren van een gameswinkel in Hollywood nog schuld in een zaak over het modden van Xbox-consoles en leveren van gekopieerde games. Het tweetal hangt een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 250.000 dollar boven het hoofd.

[upd] VVD dient motie in tegen Verdonk

Rita Verdonk Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken zegt in het spoeddebat in de Tweede Kamer vandaag dat ze de leugens van Ayaan Hirsi Ali over haar naam niet kende. Ze kwam deze leugen pas te weten tijdens het programma Zembla donderdagavond en heeft daarna een onderzoek ingesteld.

Verdonk meent dat haar uitspraak dat Hirsi Ali niets te vrezen zou hebben, zou slaan op haar verblijfsstatus. Hirsi Ali kan gewoon in het land blijven met haar vluchtelingenpaspoort. Ze wordt Nederland dus niet uitgezet. Inmiddels heeft Hirsi Ali zelf de Tweede Kamer verlaten.

De Kamer was verbaasd over het feit dat Verdonk niets wist over Hirsi Ali's leugen over haar naam. Hirsi Ali heeft volgens hen meerdere malen in de media haar echte naam laten weten. Verdonk reageerde daarop door te zeggen dat bijvoorbeeld in Hirsi Ali's boek geen directe aanwijzingen staan dat ze heeft gelogen over haar naam. Fractivoorzitter Femke Halsema van GroenLinks denkt dat Verdonk met Hirsi Ali e-mailcontact heeft gehad, terwijl haar werkelijke naam in haar e-mailadres stond. Dit leidde tot een verhit debat tussen Halsema en Verdonk. De NOS meldt dat GroenLinks nu in het parlement op zoek is naar bewijsmateriaal hiervoor.

Vanwege deze leugens heeft Hirsi Ali nooit de Nederlandse nationaliteit verkregen. Verdonk zegt dat hierop geen uitzondering gemaakt kan worden. Ze meent dat dit de juridische procedure is. De afgelopen drie jaar heeft er dus iemand in een Nederlandse parlement gezeten die geen Nederlander is. Volgens D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan is dit ongrondwettelijk. Hirsi Ali heeft zes weken de tijd om te reageren op de constatering van Verdonk. Tot die tijd is haar Nederlandse identiteit nog geldig, maar daarna wordt het met terugwerkende kracht teruggevorderd.

Ayaan Hirsi Ali kan met de juiste gegevens opnieuw de Nederlandse nationaliteit aanvragen. Hirsi Ali kan in de tussentijd met haar vluchtelingenpaspoort naar de VS reizen.

Update 23.13: De NOS meldt dat de VVD een motie wil indienen tegen de VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken. De VVD meent dat Verdonk wel degelijk zelf uitzonderingen kan maken op de regels, terwijl Verdonk dit in het debat ontkende. Ook D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan denkt dat Verdonk wel degelijk invloed kan hebben in de uiteindelijke beslissing. Fractievoorzitter Van Beek van de VVD overlegt nu met Verdonk en streeft ernaar om ervoor te zorgen dat er een compromis komt waar beiden zich in kunnen vinden.

Update 23.43: De VVD dient inderdaad de motie in, en deze wordt gesteund door GroenLinks, D66, SP, PvdA en CDA. De VVD meent dat er wel ruimte is voor een heroverweging. De minister zegt dat ze alleen kan constateren en niet kan overwegen. De minister moet dus iets doen wat volgens haar onmogelijk is. VVD-fractievoorzitter Van Beek vindt dat de minister de komende zes weken goed moet bestuderen wat de mogelijkheden zijn. Het kan dus voorkomen dat Verdonk haar constatering uiteindelijk niet hoeft te veranderen als de wet geen ruimte laat.

Update 00.36: Volgens Femke Halsema is GroenLinks nog steeds op zoek naar de e-mails die Verdonk naar Hirsi Ali heeft gestuurd, maar zijn deze in ieder geval nu nog niet boven tafel. Halsema wil ook interne memo's van het IND te zien krijgen, omdat daar misschien instaat dat Hirsi Ali's eigen naam wel degelijk bekend was.

Update 01.33: Verdonk heeft aangegeven de motie te willen steunen, maar veel partijen in de Kamer hebben een andere interpretatie van de motie dan de minister. De minister vindt namelijk dat de motie stelt dat ze zich aan de huidige regels moet houden en de nieuwe ontwikkelingen van de komende zes weken in haar oordeel moet betrekken. Ze kan niet van de huidige regels afwijken. De meeste partijen in de Kamer, waaronder PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie vinden dat Verdonk meer ruimte heeft dan zij denkt. Zij moet die ruimte volgens hen gebruiken. Er is dus feitelijk weinig veranderd in de standpunten van de Kamer en de minister. De Kamer denkt eraan een scherpere motie in te dienen om haar te dwingen aan de slag te gaan. Als ze zich niet houdt aan de Kamer kan ze politiek in de problemen komen. Dit gesteggel is nog niet opgelost, en daarom zal het spoeddebat een derde termijn krijgen. Het spoeddebat gaat verder om twee uur.

Update 02.18: De Tweede Kamer gaat volgens de NOS een nieuwe motie indienen, die strenger wordt dan de vorige motie. Het gaat allemaal om kleine nuances, maar de basis van het debat is dat Verdonk niet zorgvuldig genoeg is geweest en nu de ruimte moet gebruiken waarvan Verdonk denkt dat die wettelijk niet mogelijk is. De CDA en VVD steunen deze motie in ieder geval, en er is ook overleg geweest met minister Gerrit Zalm en minister-president Jan-Peter Balkenende. Verdonk zegt zelf "benieuwd naar de motie" te zijn. Een motie van wantrouwen is niet aan de orde.

Update 02.28: De minister wordt geacht een nieuw standpunt in te nemen, het standpunt van de Kamer, en moet onderzoek doen naar de ruimte die er is. Indiener Verhagen vindt dat de "bijzondere omstandigheden" ruimte creëren, en Verdonk moet de ruimte maximaal benutten. De minister moet over haar conclusies naar de Kamer rapporteren. Verdonk laat straks haar antwoord horen.

Update 02.43: Minister Verdonk heeft aangegeven de moties uit te zullen voeren. Meer heeft ze er niet echt over gezegd. De moties werden gesteund door een Kamerbrede meerderheid. De moties verklaren echter niet dat Verdonk verplicht de ruimte moet gebruiken, maar de "bijzondere omstandigheden" moeten de komende zes weken wel onderzocht worden. Ook kan Hirsi Ali de komende zes weken met nieuwe informatie komen. Het spoeddebat is nu afgelopen. Het Nederlanderschap van Hirsi Ali kan nog steeds afgenomen worden. Binnen zes weken wordt dit vervolgd.

Forum Admin vraagt user ten huwelijk

Icoon OpmerkelijkZoals de FOK!Forum liefhebbers om zeven minuten voor tien in de index hebben kunnen lezen in dit topic, heeft Dagonet zojuist op ludieke wijze de user Misstique ten huwelijk gevraagd.

De twee hebben elkaar in een topic op het FOK!Forum ontmoet in november 2005. Dagonet begint het topic met:
"De afgelopen paar maanden met je waren geweldig, wat enigszins schuchter en aftastend (whehehe) begon (nadat je je als teringnewbie met een grote bek in een kliekjestopic mengde) groeide al heel snel uit naar iets waar ik nog jaren van wil genieten. De laatste paar weken groeiden we ook steeds dichter tot elkaar en dit weekend was voor mij de druppel.

Misstique, ik wil je niet meer kwijt.

Misstique, wil jij mij de eer doen om mijn vrouw te worden?"
en "Streefdatum ergens in 2008 trouwens. Lange verlovingen zijn okay."

Iets verderop reageert Misstique met: "In dat geval graag "

Dagonet en Misstique zijn overigens niet alleen als FOK!paar. Onlangs gaven Knut en Silmarwen elkaar nog het jawoord. Dus ben je nog alleen? Op zoek naar je grote liefde? Bewijs dat FOK!ken niet alleen leuk tijdverdrijf is en vind ook jouw liefde op het forum!

Burgemeester wil cruisende homo's fotograferen

Icoon OpmerkelijkHomo's die seksen op en rond het strandje in het recreatiegebied Ulesprong aan het Tjeukemeer, langs de rijksweg A7, lopen het risico om tijdens hun bezigheden op de gevoelige plaat te worden vastgelegd. Burgemeester Bert Kuiper van de Friese gemeente Skarsterlân, waar Sint Nicolaasga onder valt, wil een beveiligingsbedrijf inhuren om ter plekke foto's te laten nemen van de bezoekers die het niet zo nauw nemen met de goede zeden.

"Vorig jaar hebben we de beslissing genomen dat het gebied 's nachts op slot gaat. Dat is het probleem niet meer. Maar het is weer voorjaar en het gebeurt nu ook als het licht is", aldus de wanhopige burgervader. Politiesurveillances, zowel in uniform als in burger, hebben vooralsnog weinig uitgehaald tegen de seks-overlast. "Dit moet echt stoppen", zo zegt de burgemeester vastbesloten, "maar het moeilijke is dat agenten bepaalde handelingen moeten constateren. Alleen daar aanwezig zijn is niet strafbaar."

Kuiper heeft zijn hoop dan ook gevestigd op de preventieve werking die kan uitgaan van het idee om herkend te worden op de foto's. "Dan haal je ze uit de anonimiteit. Eventueel kun je dan het thuisfront van die mensen benaderen", aldus de burgemeester.
Met dank aan Boesh en babbelbox voor de submit.

The Hunter is out!


Met de woorden: "Klaas-Jan heeft pech dat wij de technische staf zijn", bezegelde Marco van Basten zondag het tijdelijke lot van Klaas-Jan Huntelaar. En in een land met 16 miljoen bondscoaches kan zoiets niet in stilte worden geaccepteerd.

In de Volkskrant van maandag stonden dan ook drie artikelen over de WK-selectie. Volgens de krant poeierde Van Basten de vijf laatste afvallers binnen een half uur af. En dat kostte hem weinig moeite want zo stelde hij: "Dat komt doordat ik niet op grond van gevoelens en relaties selecteer, maar puur op verstandelijke voetbalgegevens".

Terug naar Klaas-Jan Huntelaar. De man die Ajax door het tweede deel van de competitie naar een redelijke vierde plaats schoot, en passant ongeveer in zijn eentje Ajax naar de voorronde van de Champions League hielp en bovendien met een aantal last-minute doelpunten hetzelfde Ajax de Gatorade Cup schonk. Die man dus. En die wil Van Basten niet mee nemen op het WK.

Vreemd? Wellicht. Maar Van Basten heeft een aardige staat van dienst en vermoedelijk miste hij "iets" bij Huntelaar.
Hiervoor ga ik terug naar het EK van '88. De selectie van Van Basten was niet geheel logisch. Hij had een jaar met veel blessureleed achter de rug en bij AC Milan weinig gespeeld en weinig gescoord. Willem Kieft en Johnny Bosman waren eerste keuzes naast de onbetwiste Ruud Gullit. En Van Basten had nog niet echt naam gemaakt in het Nederlands Elftal. Maar Michels had vertrouwen in hem. En nam hem dus mee.

Nadat Bosman in de eerste wedstrijd geen potten had kunnen breken kreeg Van Basten zijn kans. Nederland moest in de tweede wedstrijd van Engeland winnen en Van Basten scoorde drie keer. Tegen Duitsland schoot hij Nederland vlak voor tijd naar de finale en daarin maakte hij een weergaloos doelpunt.

Het kan verkeren zullen we maar zeggen. Toch was de selectie van Van Basten niet geheel vreemd. Hij was inmiddels vier keer op rij topscorer van Nederland geweest. En als een held binnengehaald in Milaan. Kortom, Van Basten had zijn waarde al vele malen bewezen.

Als geen ander weet Van Basten wat nodig is om op een groot toernooi te kunnen exceleren.
Of zoals Freek de Jonge het ooit eens zei: "Hij die een truukje eenmaal doet is een held, hij die dit truukje blijft herhalen is een vedette".

Gameplay-video Winning Eleven 10

De aankomende Winning Eleven 10 (bij ons bekend als Pro Evolution Soccer 6) zal ten opzichte van z'n voorganger vele veranderingen kennen. Niet alleen grafisch is de lat weer iets hoger gelegd, maar vooral op het gebied van gameplay hebben de voetbalkenners van Konami flink lopen sleutelen.

We zien onder meer Ruud van Nistelrooy tussen 3 verdedigers door kruipen, een typische passeerbeweging van Zlatan Ibrahimovic en ook de keeper zien we nu meer betrokken in het spel.
Daarnaast kunnen we aanschouwen hoe Philip Cocu zich vrij vecht voor een kopbal en natuurlijk is een trailer van een voetbalgame niet compleet zonder een kunststukje van Ronaldhino.

Wat je exact allemaal uit zult kunnen spoken met je favoriete spelers, zie je hier.

Favorieten verder in Hamburg

De tweede dag van het sterk gedevalueerde Masterstoernooi in Hamburg leverde nauwelijks verrassingen op. De favorieten, Gaston Gaudio, Nikolai Davydenko en Fernando Gonzalez, deden wat van hen werd verwacht: winnen.

Op voorhand had Davydenko in Nicolas Massu de lastigste tegenstander. De Rus koerste echter af op een soepele 6-3, 6-4 zege. Davydenko ruikt zijn kans bij afwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer. Gaston Gaudio moest tot het uiterste gaan om Alberto Martin te knakken: 6-2, 3-6 en 6-4. Schaduwfavoriet Fernando Gonzalez sloeg zich met 6-4 en 6-3 langs Dmitri Tursunov.

Verrassing van de dag was de uitschakeling van Gaël Monfils door Andrew Murray. Monfils begon wegens zijn uitmuntende prestaties in Rome (waar hij strandde in de halve finale) als favoriet aan het duel der youngsters, maar pakte slechts vijf games: 4-6, 1-6. Murray vond een uitstekende balans tussen verdedigen en aanvallen. ”Ik wil de wind niet de schuld geven”, aldus Monfils. ”Het ging gewoon niet, het was een slechte dag.”


Uitslagen 1e Ronde:
Hrbaty (Slw) – Mayer (Dui) 6-4, 6-2
Murray (Sch) – Monfils (Fra) 6-4, 6-1
Mirnyi (WRu) – Horna (Per) 7-6, 7-5
Malisse (Bel) – Monaco (Arg) – later
Seppi (Ita) – Wawrinka (Zwi) 2-6, 7-6, 6-1
Davydenko (Rus/4) – Massu (Chi) 6-3, 6-4
Gonzalez (Chi/7) – Tursunov (Rus) 6-4, 6-3
Kiefer (Dui/9) – Melzer (Oos) 6-2, 3-6, 5-3 opgave
Simon (Fra) – Rusedski (Eng) 6-1, 6-1
Gaudio (Arg/6) – Martin (Spa) 6-2, 3-6, 6-4
Schüttler (Dui) – Dlouhy (Tsj) 4-6, 6-3, 6-2
Haas (Dui) – Söderling (Zwe) – later
Volandri (Ita) – Pashanski (SeM) 6-2, 6-2
Grosjean (Fra) – Ginepri (USA/14) 7-5, 7-5
Acasuso (Arg) – Greul (Dui) 6-2, 6-1


De andere eerste rondepartijen vonden maandag plaats

Chelsea hoofdleverancier WK

Na bekendmaking van alle WK-selecties is het duidelijk dat in de Engelse competities, net als vier jaar geleden, de meeste deelnemende spelers hun brood verdienen. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zowel de nummer een als twee op de lijst van hoofdleveranciers Engelse clubs zijn.

Chelsea voert de lijst aan met zestien spelers uit tien verschillende landen, een meer dan stadsgenoot Arsenal, dat in Duitsland ook in tien verschillende ploegen een afvaardiging zal hebben. Opvallend in de top tien is de aanwezigheid van het Saoedische Al-Hilal; negen spelers van deze club uit Riyadh zullen hun opwachting maken op de mondiale, en allen zullen zij het groen van Saoedi-Arabië dragen.

In schril contrast met de glorie van Chelsea staat Jeanne d'Arc Poiré sur Vie. Deze club speelt op het vijfde plan in de Franse competitiepyramide. Togolees Richmond Forson zal hun eer hoog moeten houden.

Van de Nederlandse ploegen staat alleen Ajax in de top tien, met negen spelers. PSV zal met acht spelers vertegenwoordigd zijn en AZ completeert de vaderlandse top drie met vijf spelers, en is daarmee ook de laatste Nederlandse club met meer dan een speler op het WK.

De top 'tien':

PositieClubLandAantal spelersAantal landen
1.ChelseaEngeland1610
2.ArsenalEngeland1510
3.AC MilanItalië137
4.JuventusItalië126
=.Manchester UnitedEngeland128
6.FC BarcelonaSpanje117
=.Bayern MünchenDuitsland116
8.Real MadridSpanje104
9.AjaxNederland94
=.Al-HilalSaoedi-Arabië91
=.Bayer LeverkusenDuitsland98
=.Dynamo KievOekraïne93
=.InternazionaleItalië96
=.LiverpoolEngeland95
=.Olympique LyonFrankrijk94

Nederlandse clubs:

PositieClubAantal spelersAantal landen
1.Ajax94
2.PSV85
3.AZ51
=.ADO Den Haag11
=.Feyenoord11
=.NAC Breda11
=.NEC11
=.SC Heerenveen11

IJsstokjesboot is zinkende

Als ijsliefhebber is dit de droom van je leven. 15 Miljoen ijsjes opeten om er daarna een boot van te maken. Dat je daar dan wat tijd voor nodig hebt, spreekt voor zich. 15 Miljoen ijsjes heb je ook niet in een maand op.
Dus het duurt allemaal even. Maar onze ex-stuntman is niet voor een kleintje vervaard.
Sterker nog, deze man doorstaat alles. Op zeven jarige leeftijd raakt hij gewond door een gasexplosie. 6 Jaar lang moest hij in het ziekenhuis verblijven om zijn rechterarm te kunnen behouden. Tja, dat waren nog eens tijden. Nu word je met je hart in een plastic tasje na twee dagen al naar huis gestuurd.
Hij zag zijn vrienden allemaal doodgaan. Wat heeft het leven dan voor zin. Totdat er een vrouw bij hem op bezoek kwam en hem speelgoed kwam brengen. Zeg maar de clini clown van vroeger. Zij had dan geen rode neus, maar wel tatoo's. Dat is onze Robert McDonald niet vergeten en kreeg weer zin in het leven.

Zo'n jaar of tien geleden wist hij zich omhoog te werken in de 5 Uur show. Met een spetterend verhaal kreeg hij bijna Viola Holt aan het janken. En dan moet je van goede huize komen.
Zijn verhaal was dat hij met een of andere groep mensen knuffelbeesten is gaan uitdelen in het voormalig Joegoslavië. Toen niet echt de veiligste plek om je te begeven.
Hij kwam daar dus aan en begon meteen zijn zak met speelgoed leeg te gooien over straat. Kinderen kwamen er op af alsof ze nog nooit speelgoed hadden gezien. Wat wil je, het was een soort sinterklaas. De kindertjes liepen met tranen in hun ogen, met tranen over hun wangen en uiteraard zeer dankbaar weer naar huis.
Robert zag een jongetje weglopen met een knuffelbeest en Robert kreeg een warm gevoel van binnen.
Het jongetje liep de hoek om en Robert hoorde, zo vertelde hij huilend bij Viola op schoot, dat er een granaat insloeg. Het jongetje was dood. Heel erg dood.
Viola pinkte een traantje weg en het publiek was in shock. Tja, het waren zware tijden.

Maar ja, de 5 Uur show kreeg een aantal telefoontjes na de uitzending. Maar Viola, er waren helemaal geen granaat aanslagen daar. Sterker nog, wij waren met Robert mee en wij hebben nooit wat gezien.
Godver, Viola boos, redactie boos en Robert spoorloos. Dus tijd voor wat actie. Allemaal in de auto en met de camera in de aanslag aanbellen bij de familie McDonald. Helaas, de hele rit voor niks gemaakt naar de polder. Meneer was niet thuis en op een paar bewegende gordijnen na kreeg de cameraman niks in beeld.
Gelukkig was zijn partner bereid om te melden, telefonisch, dat Robert psychische problemen had. Het is nooit duidelijk geworden of hij deze heeft opgelopen in Joegoslavië of dat deze er bij de geboorte ingebakken waren. Maar goed, meneertje is een liegebeest. Lekker over de rug van kleine kindertjes uit huilen op de schouder van Viola Holt. Tja, daar heeft iedereen wel begrip voor.

Na een tijdje stilte rond onze bekende stuntman, die zich graag ziet naast namen als Jackie Chan, Kirk Douglas en John Wayne lachte het leven hem weer toe. Een pot goud zou hem goed doen. Een klein cadeautje van boven. Maar helaas, ook hier bleek de waarde nogal tegen te vallen, en tja, je kan er dan geen kinderen mee helpen. Ach, je komt er tenminste mee in de krant. Niet dat dat zijn doel was hoor, hij zoekt niet graag de publiciteit op.

Toen kwam het waanzinnige idee om de wereld over te varen met een boot gemaakt van 15 miljoen ijsstokjes. Voor de kinderen natuurlijk een tot de verbeelding sprekende droom en Robert McDonald was de man om dit te realiseren.
Even Ola bellen om wat raketjes te laten bezorgen. Ola is de beroerdste niet en stelde voor om de ijsjes eerst te laten smelten, dat maakte het vervoer wat makkelijker en hoef je ook geen grote ijskast te kopen. Dus zo werden er dozen met ijsstokjes bezorgd. 15 Miljoen.
Nu nog even bedenken hoe we dat gaan doen, even Bison bellen. Die stelde genereus een paar tubes lijm ter beschikking en Robert kon aan de slag.
Na een tijdje lijmen met een groep enthousiaste vrijwilligers begonnen ze aan de klus en een ware poging tot het verbreken van een record werd gedaan. Weliswaar met 370.000 stokjes, maar waarom niet.
Veel vrijwilligers later, die op stapte vanwege de vreemde kapitein, of Captain Rob zoals hij zich zelf noemt. Hij was toch niet helemaal zo betrouwbaar als dat ze dachten. Meneer kwam zijn beloftes niet na en op een gegeven moment moest hij zelfs zijn stokjes verhuizen naar een andere loods. En om op wat verhuiskosten te besparen, werd er een groot aantal stokjes gedumpt. De gaten die dan in de boot zouden vallen, werden wel stiekem opgevuld met platen hout, beplakt met stokjes.

En nu, helaas voor alle zielige kindertjes in de wereld, lijkt het er op dat de boot gezonken is. Sponsor Ola heeft zich inmiddels terug getrokken. Voorlopig geen stokjes meer voor Captain Rob. Als je dan toch geen stokjes meer hebt, heb je ook geen lijm meer nodig. Zelfs Bison overweegt om zich terug te trekken. Voorlopig gaat onze Rob dus niet op vakantie met zijn bootje. Deze maand zou hij vertrekken en moet het nu dus een jaartje uitstellen.

Tijd voor Robert om Viola te bellen. Misschien moet hij het verhaal wel iets erger maken dan dat het is. Misschien moet hij even een paar kinderen in het IJselmeer gooien, dat schijnt kijkers te trekken.

Apple's iPod onder vuur

Icoon DigitalCreative Technology is boos op concurrent Apple. Volgens Creative heeft Apple inbreuk gemaakt op de gepatenteerde interface die in de mp3-spelers van Creative gebruikt wordt. Het bedrijf heeft twee rechtszaken aangespannen met als doel een verbod op de verkoop van de iPod en iPod Nano in de Verenigde Staten. Creative heeft een klacht ingediend bij de Amerikaanse handelscommissie en eist verder een schadevergoeding van het Amerikaanse computerbedrijf.

Creative heeft in augustus 2001 patent aangevraagd op het gebruik van afspeellijsten, het benaderen van liedjes via meerdere categorieën en het organiseren van muziek via de software van het menu in hun mediaspelers. Pas in 2005 kreeg het bedrijf het patent toegewezen. Het concern, dat zich heeft gevestigd in Singapore, leed de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 114 miljoen dollar. Een belangrijke oorzaak hiervan is het grote succes van de iPod.

Deze maand won Apple nog een rechtszaak. De muzikale erven van The Beatles hadden een proces aangespannen tegen het bedrijf. Volgens de muziekale erven had Apple afspraken over het verkoop van muziek onder de naam en het logo van Apple verbroken.

Uitbarsting 'tegengaan' met dans en voedsel

Icoon RampVeel dorpelingen weigeren te evacueren van de hellingen van de Merapi-vulkaan, ondanks waarschuwingen van de overheid en geleerden, want de vulkaan zou op uitbarsten staan. De dorpelingen echter, bereiden voedseloffers voor en houden traditionele voorstellingen, zoals Javaanse dansen, om de geesten van de vulkaan positief te stellen.

Lokale overheden die belast zijn met de evactuaties worden vooral tegengewerkt door een 80-jarige spiritueel leider, Marijan, die weigert te vertrekken en er tevens van overtuigd is dat de vulkaan veilig is. "Er is geen risico," zegt Marijan tegen Associated Press van voor zijn huis, slechts zes kilometer van de top van de vulkaan. "Ik wacht nog altijd hier." De inmiddels overleden sultan van Yogyakarta gaf Marijan de officiële titel 'sleutelbewaarder der Merapi-vulkaan'.

Door deze speciale positie wordt van hem verwacht dat hij de geesten in de gaten houdt die bovenop de berg leven, waarin hij en vele andere dorpelingen geloven. Marijan zegt dat hij niet zal vertrekken totdat hij een signaal van de overleden sultan zal krijgen. Maar geologen zeggen dat de uitbarstingen steeds heviger worden, en dat de groeiende lava-berg op de top van de Merapi-vulkaan snel kan instorten, wat er toe zal leiden dat er hete wolken gas en as met hoge snelheid de berghellingen zullen denderen.

De westelijke helling van de vulkaan wordt steevast voorzien van een nieuw laagje lava, en een uitbarsting gisteren zorgde er al voor dat deze hete wolken (pyroclastische wolken) zo'n vier kilometer ver de hellingen af kwamen rollen.

Merapi-vulkaan
Merapi-vulkaan




Opnieuw dank aan onze vaste Indonesië-correspondent indahnesia.com voor de submit, herschrijven en foto.

NBA: Dallas verslaat San Antonio opnieuw

In de Conference Semifinals waren de Dallas Mavericks maandag opnieuw te sterk voor de titelverdediger, de San Antonio Spurs. In Dallas werden de Spurs na verlenging verslagen, waardoor de stand in de best-of-seven nu 3-1 in het voordeel van Dallas is.

De huidige kampioen staat voor een zware taak aangezien Dallas maar liefst zeven van de acht playoffswedstrijden in winst wist om te zetten. Nadat de eerste wedstrijd in San Antonio verloren ging, werden de drie volgende wedstrijden gewonnen. In de NBA-historie zijn er slechts acht teams geweest die na een 3-1 achterstand nog de series wisten te winnen.

De verliezend finalist van vorig jaar, Detroit, deed het niet veel beter. De Detroit Pistons verloren wederom van Cleveland en staan nu, na een 2-0 voorsprong, gelijk in de series, 2-2. Opmerkelijk is dat Rasheed Wallace, die in een interview een overwinning garandeerde voor de Pistons, slechts zeven punten wist te scoren. LeBron James was topscorer aan de kant van de Caveliers, hij was goed voor 22 punten.

Standen series:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 2-2
Miami Heat - New Jersey Nets 3-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1-3
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 2-2

Tanzwut

Afgelopen was het dan zover. Ik had er lang naar uitgekeken, het concert van Tanzwut.
Het idee dat ik weer naar de Melkweg ging, daar had ik in de jaren 80 elk weekend gezeten, de theekamer, de onbekende bandjes en natuurlijk de housedealer.
Nu speelde daar een band die ik sinds een paar maanden zeer heb leren waarderen.
Eerst lekker gegeten op het Leidse Plein en gewoon lekker mensjes kijken, in het zonnetje op een terras.
Daarna rustig naar de Melkweg, het lidmaatschap aanschaffen en dan nog even buiten staan tot we naar binnen mogen. We weten precies welke mensen naar het concert gaan, de meeste dragen zwart en dragen T-shirts met Rammstein, Tanzwut , Slipknot of een andere naam van een band in de Metalscene. Maar de sfeer is gemoedelijk en rustig.

Dan naar binnen en ik kijk vol verbazing rond, de Melkweg is veranderd in de loop van tijd, maar ach zo ben ik.
Gelukkig een stand waar CD en DVD’s verkocht worden, ik heb er enkele aangeschaft, aangezien ik deze nergens kan krijgen of ze moet bestellen uit Duitsland. Ardor, een van de bandleden, ziet rustig aan hoe de verkoop gaat en knikt ons vriendelijk toe.

Het voorprogramma bestaat uit Red Ink, een Duitse Hard Metal band, en deze brengt de sfeer er goed in, hard en heftig.

En dan Tanzwut, ik sta op de derde rij vooraan en heb goed zicht. Wat een show, Teufel die sprekend zingt en een energie heeft voor tien. WIm die de meisjes vooraan wel erg aantrekkelijk vond, Ardor en Castus, die op hun doedelzakken een soort show in een show geven, Patrick op gitaar en Norri op slagwerk en Hatz keyboard maken het geheel compleet.

Het programma bestaat uit oude nummers als Ich Wollte Spass en nieuwe nummers van het album Schattenreiter. En het straalt plezier, perfectie en kracht uit. De zaal doet mee ( ondanks dat er niet meer dan 500 mensen zijn) we springen, zingen en klappen. Ik sta te headbangen en de jongen naast mij, hooguit twintig, kijkt mij aan, lacht vriendelijk en we vervolgen ons ritme. Ik geniet, de band geniet en de tijd gaat te snel, na twee uur is het afgelopen, mijn nek doet zeer, mijn handen rauw van het klappen, maar het was het waard.

De volgende dag voel ik me stijf en heb het gevoel dat ik mijn nek teveel moet bewegen, het wijst mij ook op het feit dat ik inderdaad niet meer die 20jarige ben, maar het gehele concert en het gevoel erom heen, geeft
mij wel het idee dat muziek zich niet houdt aan leeftijd en dat echte fans ook niet kijken naar de leeftijd van hun mede fans. Het gaat erom dat we van de muziek houden en dat we daar, jong en oud ten volste van kunnen genieten.

Veel onwetendheid nabestaandenpensioen

Icoon BinnenlandsStichting Pensioenkijker.nl meldt dat zeven van de tien Nederlanders niet exact weten wanneer ze recht hebben op een nabestaandenpensioen. De stichting waarschuwt dat achterblijvers niet altijd recht hebben op het nabestaandenpensioen. Het pensioen kan vervallen wanneer de overledene vlak voor overlijden van baan is gewisseld en er sprake is van een risicoverzekering. Er is dan te weinig pensioen opgebouwd bij de nieuwe werkgever om van rond te komen."Dat is iets wat mensen zich niet goed realiseren", aldus Henriëtte de Lange van Pensioenkijker.nl

Het pensioenfonds heeft bij een opgebouwd nabestaandenpensioen een reservepotje gevormd, zodat in dat geval de nabestaanden het volledige opgebouwde pensioen uitbetaald krijgen. Eén op de vijf respondenten weet niet hoe de nabestaanden moeten leven wanneer de kostwinner plotseling komt te overlijden. De onwetendheid over de pensioenregeling is zorgwekkend te noemen volgens de stichting. Via haar website wil de stichting de mensen bewuster maken van de pensioenregelingen.

Presidentiële humor.

Een paar weken geleden lag de hele wereld nog in een deuk om het komische optreden van Bush, maar het jaar ervoor was Laura Bush nét iets grappiger met haar "Desperate Housewive" comedy stukje.
Afgelopen zaterdag begon Saturday Night Live met een mededeling van de President van de Verenigde Staten. Tot ieders verbazing: Al Gore! Hij legde tegenover het Amerikaanse publiek verantwoording af over zijn presidentschap sinds hij in 2000 met overweldigende meerderheid gekozen werd. Een grappig stuk waarin het huidige Bush-beleid feilloos en met humor op de hak genomen wordt.

Hoe grappig Al Gore ook bleek te zijn, voor de echte standaard in Presidentiële humor, moet je nog steeds bij Bill Clinton zijn!

Bevrijd Hongarije in de game 1848

Hongarije ja. 1848 was een roerig jaar. Een van de landen die hier van wist te profiteren was Hongarije. In 1849 veroverde het Hongaarse leger Hongarije van de Oostenrijkers, om gelijk daarna weer door de Russen ingelijfd te worden. Om deze gebeurtenis aan de man te brengen heeft de Hongaarse regering een game gesubsideerd die deze roerige periode op een moderne manier aan de Hongaarse jeugd aanbiedt. In Hongarije was de game een groot succes, want de game werd 100.000 keer gedownload. Niet gek voor een land met 10.000.000 inwoners.

Battlefront zag er wel wat in en nam de engine over van de Hongaarse developers Hussar Games. Ze vertaalden de game naar het Engels en bieden hem nu gratis aan. Natuurlijk hebben ze de engine niet alleen gekocht om deze game te vertalen; ze gebruiken de engine om eenzelfde game te maken over de Amerikaanse Revolutie, For Liberty.

1848 is, net als de gratis game van gisteren , een turn-based strategie spel met matige graphics. Ben je geïnteresseerd in de Hongaarse Revolutie of houd je gewoon van goede wargames, hier kun je wat extra info vinden en de game downloaden (70 mb).

RvC: Perez wint tweede etappe

Luis Perez heeft de tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Spanjaard won de rit na een ontsnapping met drie man.

De tweede etappe voerde over een parcours van 146 kilometers rond de plaats Cambrils. Luis Perez zat met drie andere coureurs in een ontsnapping. Daaruit vluchtte de renner van de Continental-ploeg Andalucia-Paul Versan weg om met twaalf seconden voorsprong het sprintende peloton op de finishlijn voor te blijven. Die spurt werd gewonnen door Isaac Galvez voor Thor Hushovd.

In het algemeen klassement verandert er niets. Ook morgen zal Fabian Cancellara de etappe ingaan als leider.

Uitslag tweede etappe Cambrils-Cambrils (146 km):

#CoureurPloegTijd
1.Luis Perez (Spa)APV14.55
2.Isaac Galvez (Spa)CEI0.12
3.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
4.Aaron Kemps (Aus)LSWz.t.
5.Eros Capecchi (Ita)LIQz.t.

Sony komt met accessoires voor de PS3

Sony heeft bekend gemaakt dat er een WiFi-adapter zal komen voor de PS3 en er zal ook een adapter waardoor je geheugenkaartjes kunt gebruiken verkocht worden. Deze twee accessoires zullen van de 500 euro versie bijna een 600 dollar versie kunnen maken.

Het enige wat niet zal gebeuren is dat er HDMI-output zal komen voor de 500 euro versie van de PS3. Het is wel bekend dat je elke Hard-Disk in je PS3 kan stoppen, zolang het maar een laptop-HD is. Sony reageerde ook op de geruchten dat de goedkope versie geen draadloze controllers zou bevatten: allebei de versies zullen gewoon draadloze controllers bevatten en de geruchten zijn niet waar.

Screen van het Halo 3 menu?

Natuurlijk hadden jullie liever een echte in-game screen verwacht, maar iets is toch beter dan niets. Er is namelijk een screen gelekt van Halo 3; het gaat echter om een screen van het menu. De screen werd voor het eerst gespot op het forum van Bungie en is daar weer snel weg gehaald. Er is ook een tweede screen te zien, maar daaruit is eigenlijk op te zien dat de screen waarschijnlijk nep is. Er is namelijk helemaal geen animatie in het menu, terwijl dat bij Halo 2 wel het geval was.



Nevland niet in selectie Noorwegen

Het leek erop dat Erik Nevland na vijf jaar afwezigheid weer terug zou keren in de nationale selectie van Noorwegen. De spits van FC Groningen was door de Noorse bondscoach Age Hareide opgenomen in de voorselectie voor de oefeninterlands tegen Paraguay en Zuid-Korea.

De definitieve selectie haalde hij echter niet. Hareide liet Nevland, die zijn eerste en enige interland op 6 juni 2001 speelde, afvallen.

'Dode' patiënt Maasziekenhuis blijkt levend

Icoon MedischEen man die ten gevolge van een kijkoperatie zou zijn overleden in het Maaslandziekenhuis te Boxmeer, blijkt helemaal niet dood te zijn. Dit verklaarde de directeur van het ziekenhuis. Over een ander sterfgeval, dat van een baby'tje, is tot nu toe nog niets bekend.

Onlangs startte de Inspectie voor de Gezondheidszorg het onderzoek naar het ziekenhuis naar aanleiding van de twee sterfgevallen die in een anonieme brief aan de Inspectie werden gemeld.

Het ziekenhuis raakte eind maart in opspraak nadat De Telegraaf meldde dat er door problemen binnen de chirurgische afdeling er al drie patiënten overleden waren. Ook zouden er bij tientallen patiënten complicaties op zijn getreden na een operatie.

De directeur van het ziekenhuis zegt dat het er op lijkt dat iemand zijn ziekenhuis in een kwaad daglicht wil stellen, maar hij heeft nog geen idee wie. "Op dit moment tast ik nog volledig in het duister."

Iwata: 40 tot 60 miljoen exemplaren van de Wii

Nintendo president Satoru Iwata ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De hoogste baas van de voormalige speelgoedfabrikant verwacht dat de Wii twee tot drie keer zo vaak over de toonbank zal gaan als de Gamecube. Dit betekent dat Nintendo tussen de 40 en 60 miljoen exemplaren wil verkopen.

Onder deze miljoenen kopers zit in ieder geval Peter Moore, die zich lijkt te ontpoppen als de grootste Nintendofan op de loonlijst van Bill Gates. In een interview met Famitsu liet Moore weten heel graag Super Mario Galaxy op de Wii te willen spelen. Overigens ziet Moore 'zijn' 360 nog wel als marktleider tijdens het komende jaar.

Ook Balkenende verrast door Verdonk

Icoon PolitiekZelfs premier Balkenende is erg verrast door de snelheid waarmee minister Verdonk van Vreemdelingenzaken aan heeft gekondigd dat Ayaan Hirsi Ali nooit Nederlandse is geweest.

Vandaag wees de premier er op dat de wetten en regels zorgvuldig uit moeten worden gevoerd en dat Verdonk aan de Tweede Kamer uit moet leggen of dat in deze zaak ook werkelijk het geval is. "Ik wist waar Verdonk mee bezig was, maar dit was erg snel." Balkenende riep Verdonk hier eerder vandaag over op het matje.

Ook zei Balkenende begrip te hebben voor het 'stukje emotie' dat vicepremier Zalm vandaag uitte over zijn partijgenote Verdonk. "Zalm sprak als VVD'er die Hirsi Ali gevraagd heeft als Kamerlid. Ik kan me voorstellen dat hij geraakt is door wat zich heeft afgespeeld."

Later in de procedure moet nog blijken of het Nederlanderschap van Hirsi Ali beëindigd zal worden, maar ook als ze de Nederlandse nationaliteit niet meer houdt hoeft ze toch niet te vertrekken. "Ze heeft dan een andere status."

Huysegems blijft het liefst bij AZ

De Belgische voetballer Stein Huysegems heeft over belangstelling niet te klagen: Zowel Feyenoord als FC Utrecht heeft interesse in de spits.

De Belg blijft toch het liefst bij AZ, en laat zijn keuze afhangen van het aankoopbeleid van de Alkmaarders. Als de Alkmaarder een linksbuiten voor veel geld halen, dan weet hij genoeg, maar blijft dit uit, dan zal Huijsegems blijven.

AZ deed Huysegems een nieuwe aanbieding, maar daar wil hij pas op ingaan als er in de komende weken duidelijkheid komt over de ploeg die volgend jaar in Kooimeer Plaza aan de slag gaat. Het huidige contract van Huysegems loopt nog tot medio 2007.

Pellizotti wint, Eltink vijfde

Franco Pellizotti heeft de tiende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Liquigas-coureur stak 150 meter voor de finish Axel Merckx voorbij. Theo Eltink eindigde als vijfde.

Net als maandag was de rit van vandaag op voorhand onvoorspelbaar. Tussen Termoli en Peschici lag weliswaar slechts één col die meetelde voor het bergklassement, vlak was het nooit. Iets over twaalven zetten de overgebleven 187 coureurs zich in gang voor de tiende rit van deze Giro. Na diverse aanvalspogingen ontstond na zo’n anderhalf uur een 21 man tellende kopgroep, die in enkele trappen tot stand kwam.

Franco Pellizotti was met z’n 23e plaats op 5.48 van roze trui Ivan Basso de best geklasseerde in de frontlinie. Theo Eltink, Aleksandr Kolobnev en Axel Merckx maakten ook deel uit van de groep vluchters, evenals de onvermoeibare aanvaller Sylvain Calzati. De maximale voorsprong zou uitgroeien tot ruim vijf minuten. Op de Monte San Angelo maakte het peloton, onder aanvoering van Lampre, veel tijd goed.

De samenwerking voorin bleef uitstekend, zodat de hoofdmacht nooit echt dichtbij wist te komen. De etappewinnaar zat voorin. Na vruchteloze pogingen van Joachim en Carrasco waagde Merckx zijn kans. De Belg maakte daarbij gebruik van zijn uitmuntende daalcapaciteiten. Helaas voor Merckx was de finish gelegd na een lastige slotkilometer. Pellizotti stak hem 150 meter voor de meet voorbij. Efimkin en Yakovlev pakten de overige podiumplaatsen. Eltink bolde als nummer vijf over de streep. Het peloton verloor ruim drie minuten, maar in de top drie van het klassement verandert er niets

Morgen genieten de renners voor de tweede (en laatste) keer van een rustdag. Donderdag is er rond Pontedera een individuele tijdrit van 50 kilometer waarin Basso de kans krijgt zijn marge uit te breiden. Het parcours is biljartvlak. In het weekend wordt het hooggebergte aangedaan.


Giro d’Italia - 10e etappe – Termoli – Peschici – 187 kilometer:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1F. PellizottiITALIQ4.39,47
2V. EfimkinRUSCDIz.t.
3S. YakovlevKAZLIB0’02”
4H. DupontFRAAGR0’02”
5T. EltinkNEDRAB0’03”

Stand na 10e etappe:

#Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1I. BassoITACSC39.29’40
2E. GutierrezSPAPHO1.34”
3D. Cunego ITALAM1.48”
4F. PellizottiITALIQ2’05”
5P. SavoldelliITADIS2’35”

Wii in Oktober?

Nintendo heeft op de E3 gezegd dat de Wii in het vierde kwartaal van 2006 zal launchen, maar een exacte datum is nog niet bekend. Het Japanse blad Game Labo zegt nu dat ze uit betrouwbare bron hebben vernomen dat de Wii in oktober uit moet komen, een maand eerder dan de concurrent Sony. Sony komt namelijk op 17 november met de PlayStation 3.


In oktober in ons bezit?

'Van Nistelrooij mag alleen weg voor 14 miljoen'

De Britse krant The Sun meldt dat Ruud van Nistelrooij alleen mag vertrekken bij Manchester United voor een bedrag van minstens veertien miljoen euro. Als geen club bereid is dat bedrag op tafel te leggen, blijft de Nederlandse spits bij de Mancunians.

De trainer van United, Alex Ferguson, zou gedreigd hebben om 'Van the Man' op de tribune te laten wegkwijnen als de speler een gereduceerde afkoopsom probeert af te dwingen.

PSV, AC Milan, Internazionale en Olympique Lyon zouden interesse hebben om Van Nistelrooij aan te trekken. Lyon zou van de vier het meest serieus zijn en zou tevens bereid zijn de gevraagde transfersom voor de 29-jarige aanvaller te betalen.

De verhouding tussen Van Nistelrooij en Ferguson is de afgelopen tijd sterk bekoeld. De Schot zette de Nederlander uit de selectie voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Charlton Athletic. Ook bij het afscheidsduel voor Roy Keane was Van Nistelrooij niet welkom op Old Trafford.

Informate Heroes (van makers Killer 7)

In een interview met The Wiire hebben de makers van Killer 7 wat meer informatie verschaft over hun aankomende Wii game, Heroes.

Zoals eerder al bekend was had de game op de afgelopen E3 getoond moeten worden. Dit is helaas niet doorgegaan en daarom komt nu de eerste informatie pas. Een trailer zal waarschijnlijk pas in de zomer getoond gaan worden.

Het gehele development team is op dit moment bezig met twee projecten. Naast Heroes wordt er ook nog gewerkt aan Blood+, een PS2 game met dezelfde grafische engine als Killer 7. Heroes zal een geheel nieuwe engine krijgen en compleet los staan van Killer 7, het is geen opvolger of iets dergelijks.

In Heroes zullen verschillende thema's aan bod komen als geweld en sociale problemen. Politiek zal echter geen rol spelen in de game. Overigens willen de makers van Heroes een game maken die een breder publiek kan dienen dan Killer 7 welke een M (mature, volwassen) rating kreeg in Amerika.

Nintendo is behulpzaam met programmeren, ze geven support en informatie en een developmentkit, maar de game wordt wel puur en alleen door Grasshopper ontwikkeld. De devkit is volgens het team makkelijk te gebruiken. De speaker in de Wiimote zal in Heroes gebruikt gaan worden.

Op dit moment is Heroes een Wii exclusive game, maar dat kan altijd veranderen als de publisher dat wil: We are very sorry about that... that question is very hard to answer because we are developers and [with] publishers, they decide.

Goichi Suda, director en maker van Killer 7 heeft een persoonlijke voorkeur voor de Wii controller boven de 360 en PS3 controller.

De laatste boodschap die Suda wil meegeven aan de gamer is het volgende: After publishing Killer 7 in North America and Europe, [we received] very many e-mails from fans. So please look forward to Heroes. [It] will be extreme game that no one has seen before. Everyone can be surprised about Heroes...[I] want [the game] to make [a] big piece. So many people can play Heroes, but [it's] a completely new game. Many people can play, but extremely new. Het komt er dus op neer dat Heroes een aparte game zal zijn die iedereen moet aanspreken, maar zeker geschikt is voor Killer 7 fans.

Heroes is een game die komt van Grasshopper, de makers van Killer 7 en de publishers zijn Marvelous Interactive en Spike.

Christelijke game: bidden voor de overwinning

Het succes van de christelijke rockband POD en films als The Passion Of The Christ heeft ontwikkelaar Left Behind Games niet ongemoeid gelaten. Een veertigkoppig team legt momenteel de laatste hand aan de game 'Left Behind: Eternal Forces', de meest ambitieuze christelijke videogame tot nogtoe.

Deze militaire RTS voor de pc speelt zich af in New York, waarvoor de makers 500 blokken van Manhattan natuurgetrouw hebben nagebouwd. De evangelische aspecten zijn duidelijk aanwezig tijdens het spel. Zo moeten de good guys bidden voor een gevecht om hun kans op succes te vergroten en geven scrollen met heilige teksten de speler bovennatuurlijke krachten. Ook is het mogelijk om je leger te vergroten door ongelovige New Yorkers te bekeren tot het Christendom.

Het spel is gebaseerd op de boekenreeks "Left Behind" van Tim LaHaye en Jerry Jenkis. De apocalypstische sci-fi thriller is gevuld met Bijbelse thema's en draait om de strijd tussen goed en kwaad. De boekenreeks werd in 2000 en 2002 al verfilmd met Kirk Cameron (dat knulletje uit Growing Pains) in de hoofdrol.

De game moet in de tweede helft van dit jaar in de winkels liggen.

HD-DVD versie van Xbox 360 goedkoper dan PS3

Het gevecht tussen BluRay en HD-DVD begint nog maar net. Microsoft en Sony staan met hun twee consoles hierin recht tegenover elkaar. Omdat de PS3 een BluRay drive bevat heeft Microsoft besloten om een HD-DVD drive te verkopen voor gebruik met de Xbox 360. Retailers in Engeland hebben gehoord van Microsoft dat de Xbox 360 met HD-DVD support goedkoper moet worden dan de PlayStation 3. Waarschijnlijk wordt hiermee de dure versie van de PlayStation 3 bedoeld. Dit zou betekenen dat de add-on minder dan 200 dollar gaat kosten. Zo probeert Microsoft de HD-DVD steviger en goedkoper in de markt te zetten dan het BluRay formaat.

Een stand-alone HD-DVD-speler kost in Amerika 500 dollar, waar de Xbox 360 met HD-DVD add-on dus minder dan 600 dollar gaat kosten. BluRay spelers worden bij de launch waarschijnlijk ongeveer 1000 dollar, waar de PS3 een prijs heeft van 500 tot 600 dollar.

Sony last van klein spellenaanbod tijdens release

De introductie van Sony’s nieuwe PlayStation 3 zal waarschijnlijk last krijgen van een lager aanbod van spellen, die ook nog eens minder krachtig zullen zijn dan verwacht. Dit is een direct gevolg van het feit dat het bedrijf de technische details van de console te laat heeft vrijgegeven; aldus verscheidene publishers.

THQ inc. heeft besloten dat ze niet genoeg informatie hadden om een PS3 versie te maken van “The Sopranos”, dit is bekend gemaakt door Brian Ferrel, CEO van THQ. “It was too risky to do it” ,volgens Farrell in een interview. “It made no sense.” THQ zal het spel wel uitbrengen voor de PS2 en de Xbox 360.

Simon Jeffrey van Sega of America had er het volgende over te zeggen: “Other developers will release a first batch of games that don't use all the power of Sony's new Cell processor.

Sony’s (ver)late vrijgave van de technische details en het feit dat de ontwikkelaars pas laat toegang hadden tot de zogenaamde “development kits” hebben er voor gezorgd dat de spelmakers weinig tijd hebben om hun spellen te perfectioneren en niet genoeg tijd hebben om de volledige kracht van de PS3 te gebruiken.
Deze “development kits” bestaan doorgaans uit een werkende versie van de console met gelijk(waardig)e processoren, harddrives etc; ze worden constant vervangen totdat Sony de uiteindelijke versie klaar heeft.

Sommige spellen worden uitgesteld en andere worden uitgegeven zonder de features die gebruik zouden maken van de nieuwe hardware. Hierdoor wordt verwacht dat de kerstverkoop zal tegenvallen.
A lot of developers have not gotten the kits,” Aldus Jeffrey in een interview tijdens de E3 in Los Angeles.“There certainly will not be a lot of titles available.

Volgens Jeffrey is het grootste probleem op dit moment het feit dat Sony de ontwikkelaars nog geen toegang heeft gegeven tot de nieuwe revolutionaire Cell processor die al het zware rekenwerk van de PS3 op zich zal nemen. De chip zal de PS3 ongeveer 35 keer zo snel maken als de PS2 en zal de nieuwste grafische effecten mogelijk maken. Ook zal de nieuwe console de nieuwste optische technologie gebruiken die de opslagcapaciteit van de spelschijfjes vertienvoudigd ten opzichte van de DVD.

Sommige uitgevers willen het risico niet nemen die gepaard gaat met de hoge ontwikkelingskosten voor de nieuwe console van Sony. De ontwikkelkosten zullen ongeveer 25 miljoen dollar bedragen, waardoor er te weinig bedrijven zijn die het aandurven om spellen ontwikkelen voor de release.

De PS3 zal ongeveer 15 games beschikbaar hebben ten tijde van de release, volgens Kazou Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment tijdens een interview vorige week. Sony is bezig om de game ontwikkelaars de laatste prototypes en software te sturen, zodat ze genoeg tijd hebben om de games te prepareren. “I don't think there will be too much of an issue,”Aldus Hirai.

De grote hoeveelheid populaire games voor de PlayStation 2 waren verantwoordelijk voor het succes van Sony in de vorige ronde van de “console wars”. Een tekort aan titels was het grootste nadeel van de Xbox console van Microsoft, totdat de kaskraker “Halo” in de schappen kwam te liggen. Dit keer heeft Microsoft een jaartje voorsprong op de PS3 met de gloednieuwe Xbox 360. Deze console kwam uit in november 2005 met een assortiment van 18 spellen tijdens de release.

Niet iedereen heeft problemen met de nieuwe console, Robert Kotick van Activision vertelde dat zijn bedrijf geen problemen heeft gehad tijdens het ontwikkelen voor de console.
While we may not have the final, final hardware, we know what the processor's capacity is,[…]We have active development under way.

Grote(re) rivaal Electronic Arts heeft ook geen problemen met het ontwikkelen vanaf de geleverde kits. Volgens een woordvoerder is het makkelijker voor grote uitgevers om spellen te ontwikkelen aangezien ze relatief veel mensen beschikbaar hebben die zich op de nieuwste console prototypes kunnen richten.

De eerste generatie games voor de nieuwe PlayStation zal ongeveer 20% van de mogelijkheden van de nieuwe Cell-chip gebruiken. Volgens Kotick is dat normaal voor een nieuw platform omdat de ontwikkelaars een paar jaar nodig hebben om de techniek in de vingers te krijgen.
This is the most sophisticated piece of consumer hardware ever

Slovenië krijgt euro, Litouwen niet

Euro bankbiljetten De Europese Commissie zal vandaag bekendmaken of Slovenië en Litouwen op 1 januari 2007 toe mogen treden tot de eurozone. Waarschijnlijk zal de Commissie zich strikt aan de criteria houden, wat betekent dat Slovenië wel toe mag treden tot de eurozone en Litouwen niet.

De inflatie van Litouwen is met 2.63 procent slechts een klein beetje hoger dan de criteria, die 2.60 procent toestaan. De inflatie is ontstaan sinds het land een grote economische groei heeft. De economie van Litouwen groeide met 7,5 procent vorig jaar. Daarmee staat Litouwen op de derde plaats van meest groeiende EU-lidstaten. Economische groei zorgt vaak voor inflatie. Sinds de toetreding van de Oost-Europese staten tot de EU is de economische groei in deze staten behoorlijk gestegen.

Eurocommissaris Joaquin Almunia van Monetaire Zaken wil dat de regels van eurozone sterk nageleefd worden. De belangrijkste taak van de Europese Centrale Bank is het tegengaan van inflatie, vandaar dat de criteria zo sterk nageleefd moeten worden. Hij denkt dat het versoepelen van de criteria later problemen kan geven. De inflatie van Slovenië is 2,4 procent, en daarmee voldoen zij aan de criteria.

Estland wil ook toetreden tot de eurozone, maar heeft deze wens laten varen omdat ook de inflatie van Estland te hoog is. Estland zal geen extra belasting op tabak en alcohol voeren om inflatie tegen te gaan. Brussel was het eens met dit besluit.

Gratis Xbox-game bij Amerikaanse Burger King

Soms krijg je honger van al dat gamen, maar Amerikanen kunnen binnenkort gamen na het eten. De Amerikaanse burgergigant Burger King werkt aan een drietal Xbox-games die gratis worden weggegeven bij een menu van vier dollar.

De games hebben de werktitels Sneak, Bump en Pocketbike. Burger King onthoudt zich momenteel van commentaar, maar de website kokatu.com wist al wel wat details te vertellen. Het zou gaan om een shooter geïnspireerd door Halo, een vechtspel in het straatje van Street Fighter en Mortal Kombat, en een racespel in de traditie van Need For Speed.

Burger King ziet de games vooral als advertentiemiddel waarmee jonge mannen tussen 12 en 34 bereikt moeten worden. "'With a television commercial, it's 30 seconds and then it's gone', aldus expert David Gilison van onderzoeksbureau Nielsen Entertainment. "With a game, you potentially could be playing with the brand. In effect, you've gotten to experience the brand on a much more in-depth level."

Burger King geeft jaarlijks ruim 200 miljoen dollar uit aan marketing en reclame.

Brard adviseert een ieder een klysma

Iedereen zou aan de klysma moeten om zo zijn darmen te reinigen van poepresten. Dat betoogt zangeres/tv-persoonlijkheid Patty Brard. ''Ik zat laatst naar Oprah Winfrey te kijken. Die liet zien wat er allemaal in je darmen gebeurt, en hoe belangrijk het is om goed te spoelen'', aldus de tv-diva deze week in Veronica Magazine.

Brard, die vorig jaar al een 'klysma show' op televisie had, zegt dat dj Rob Stenders op haar advies een slang in zijn anus propte om de boel eens grondig door te spoelen. Volgens Brard vertelde Stenders haar daarna dat hij 15 jaar aan zijn leven heeft vastgeplakt door de klysma-sessie. ''Je werd niet vrolijk van wat daar allemaal uitkwam hoor. Maar uitwerpselen op televisie moeten kunnen, als dat functioneel is. Over een bevalling op tv wordt niet moeilijk gedaan, maar over een klysma wel'', aldus de zangeres die momenteel met Back In Luv' op tv te zien is.


'Het is belangrijk om goed te spoelen'

Luirink wil voor EK duidelijkheid

Voor het begin van het EK wil Gijs Luirink duidelijkheid over zijn toekomst hebben. De verdediger van FC Groningen en Jong Oranje gaat er daarom vanuit, dat deze week nog de knoop zal worden doorgehakt wordt of AZ en zijn huidige werkgever overeenstemming bereiken over een afkoopsom voor zijn tot 2009 lopende contract.

Beide clubs zullen deze week verder gaan praten. De 22-jarige speler zelf, ziet een overstap naar Alkmaar wel zitten.

Tandarts mept met hamer in op gebit

OpmerkelijkIn Israël heeft een tandarts het gebit van een man met een hamer bewerkt na een ruzie. De smoelensmid uit Tel Aviv raakte slaags met een man die de uitslag van een onderzoek van het gebit van de zoon van zijn vriendin wilde ophalen. De tandarts wilde hem die niet geven waarna ze op de vuist gingen.

De politie heeft de 49-jarige tandarts aangehouden. Het gebit van het slachtoffer raakte door de aanval zwaar beschadigd.

Met dank aan rubbereend en YubYub voor de submit.

Stilte in de bieb

Dezelfde game show als al eerder gepost is, nu met de Nederlandse K1 figther Ernest Hoost.
De kandidaten moeten een kaart kiezen, op een van die kaarten staat een doodshoofd, kies je die kaart uit moet je iets ondergaan, zoals wasabi eten, een neushaar uittrekken, of hele vieze lucht inademen!
Ik moest contstant lachen, Veel plezier!

Met dank aan NinjaNoKa en Xtr3mE voor de submit

En nog een muziek link, Korn - Live and Rare (2006) voor de liefhebbers. Uit sinds 9 mei dus misschien dat jullie hem al hebben maar je weet nooit

Red Bull weer met speciale livery in Monaco

Begon het in 2004 met 'Ocean's Twelve' op de Jaguar, vorig jaar kwam Red Bull Racing, dat Jaguar had overgenomen, met een 'Star Wars, Revenge of the Sith'.

Dit jaar zullen de Oostenrijkse bolides in Monaco opnieuw in een speciale uitvoering rijden. 'Superman Returns' is de film die de kleuren bepaald. Christian Klien reed in 2004 met een diamant in de neus van zijn Jaguar maar raakte die in de eerste ronde kwijt. Waarschijnlijk is Kevin Spacey , Lex Luthor in de film, te gast bij Red Bull in Monaco.


David Coulthard in actie met de speciale Star Wars look

Guitar Hero designer over Wii en Guitar Hero

In een interview met The Wiire vertelt Rob Kay, Harmonix Senior Designer en Guitar Hero Lead Designer, over Mario, de Wii en natuurlijk over Guitar Hero.

Een aantal interessante opmerkingen zullen we hier samenvatten. Kay begon over Mario Galaxy en was daar erg enthousiast over: Oh my God! I love this thing they have done with the planets and how you run around them!

Toen Kay hoorde dat zowel de Wiimote als de Nunchuck motion-sensors had ging hij denken aan de muziekgames die erop mogelijk zouden zijn. Natuurlijk was een trommelgame zijn eerste gedachte: Ah, wouldn't it be great do drum with this.

Op de vraag of er een Guitar Hero mogelijk zou zijn die zou werken met de Wiimote kwam er een lang antwoord. Het is zeker mogelijk, maar de manier waarop de gitaar dan zou werken vergt nog wel wat denkwerk: Well I guess if that situation were to arise we would have to consider: do we want it to be a stand alone controller where it had nothing to do with the Wii remote, or do we want it to plug into the Wii remote? I guess you could do that for some advanced tilt type mechanisms, it's got all that advanced movement and rotation data, so maybe we could use that for when you lift your guitar up, your avatar in game, he's doing the exact same thing as you. Yeah, you can totally imagine it as being an awesome way to play. And also the fact that it's got a speaker. That is huge. Absolutely huge. I can see that being a feature with music games. Tevens is de speaker in de Wiimote een leuke toevoeging in muziekgames: One of the things that's really helpful with that, is if all of the players have their own speaker, they can hopefully get their own unique stream of audio feedback, which could be big. I'm excited.

Tot slot nog wat zaken over Guitar Hero. De game is niet Sony exclusief: Guitar Hero is not limited to Sony. It is not an exclusive title, and there is not a deal with Sony or anything like that. Red Octane decided to release Guitar Hero for Playstation 2 because that was the biggest installed user base. That was the only reason.

In Guitar Hero 2 zullen ze proberen om weer een ijzersterke line-up van songs te krijgen. In deel 1 was het bijvoorbeeld niet gelukt om Metallica en ACDC te krijgen: I know, and we were so disappointed when we couldn't get [Metallica and ACDC]. Yeah, I think we are beginning to see that, and fingers crossed for Guitar Hero 2, that should make a big difference. The way that we do things is that, we currently have 7 or 8 songs in the game, and it's not like we are hiding the rest of them somewhere. We haven't gotten them all yet. We license them as we go, get the recordings done at WaveGroup if we are going to do a cover version of it, or we get the master originals for the game.

Het volledige interview is *hier* te lezen.

Demichelis zwaar teleurgesteld

Nu de selecties voor het naderende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland allemaal bekend zijn, heerst er bij de afvallers een diepe teleurstelling.

Eén van de voetballers die het WK aan zijn neus voorbij ziet gaan is Martin Demichelis. De verdediger/middenvelder van Bayern Munchen is geschokt door het nieuws dat hij niet geselecteerd is. "De coach heeft me gebeld, voordat de selectie naar buiten werd gebracht. Ik ben totaal verslagen. Het voelt alsof ik nooit meer wil spelen of zelfs leven. Sinds ik weet dat ik niet naar Duitsland ga wil ik me op dit moment niet meer toeleggen op het voetbal. Iets anders zie ik ook niet zitten. Ik wil zelfs nergens heen", aldus Demichelis tegenover Estudio Futbol.

PSV verkoopt Philips-stadion


PSV gaat het Philips-stadion in de verkoop zetten. Na een vergadering met de commissie van de gemeente Eindhoven heeft preses Rob Westerhof dit gezegd. Tijdens de vergadering bleek het herhaaldelijke verzoek van PSV, om een gemeentegarantie voor een goedkopere lening, tevergeefs. Amerikaanse partijen hebben al interesse getoond in het stadion.

De thuishaven van de Eindhovenaren heeft een geschatte waarde van omstreeks 115 miljoen euro. Volgens Westerhof is een gemeentegarantie het enige dat de club zou kunnen helpen. De voorzitter heeft daarom het overleg over andere mogelijkheden voor steun van de gemeente stop gezet.

Hirsi Ali is uit de Kamer gestapt

PolitiekVVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft vanmiddag haar Kamerlidschap neergelegd, zo heeft ze op een persconferentie laten weten. Naar eigen zeggen wilde ze dat eigenlijk in juli doen, als ze haar beveiligde woning zou worden uitgezet. Ze heeft de stap vervroegd omdat het tv-programma Zembla de leugens over haar vluchtverhaal oprakelde, waarna minister Rita Verdonk stelde dat Hirsi Ali waarschijnlijk geen Nederlandse is.

Hirsi Ali was sinds begin 2003 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Ze kreeg toen 30.000 voorkeurstemmen. Toen ze zich aanmeldde bij de VVD, heeft ze de partijtop ingelicht over de leugens die ze vertelde tijdens haar aansielaanvraag. Hirsi Ali zei dat al ruim een jaar terug met de VVD was afgesproken dat ze in 2007 niet meer mee zou doen aan de Kamerverkiezingen.

Hirsi Ali zal Nederland verlaten en naar de VS vertrekken. Ze bedankte de VVD-Kamerleden en overige parlementariërs voor de steun die ze had gekregen. Ze benadrukte dat haar echte achternaam Magan luidt. Iets dat ze ook al in haar boek de Zoontjesfabriek uit 2002 heeft geschreven. In dat boek staat ook haar echte geboortedatum: 1969.

Ze zegt de juridische problematiek over haar naturalisatie niet te kunnen overzien. Maar ze vroeg zich wel af hoe vaak mensen op de vlucht uit angst andere namen opgeven in de procedure. ''In alle gevallen is dit een buitenproportionele sanctie'', stelde een geëmotioneerde Hirsi Ali.

Zalm
Op de persconferentie was ook VVD-minister Gerrit Zalm aanwezig. Niet in de hoedanigheid als minister, maar als ex-fractievoorzitter van de partij en als steun en toeverlaat voor Hirsi Ali. Hij bevestigde dat de VVD wist van het verleden van haar, maar ontkende te hebben geweten dat je daardoor het Nederlanderschap zou kunnen kwijtraken.

Zalm zei verbaasd te zijn dat het besluit dat Hirsi Ali geen Nederlandse is, binnen 48 uur werd genomen, terwijl ze al drie jaar in de Kamer zat. ''Als de IND altijd met deze snelheid werkt, hebben we binnenkort geen achterstanden meer'', aldus een zichtbare verontwaardigde Zalm. Hij wilde niet ingaan op de vraag of hij collega Rita Verdonk heeft aangesproken op haar handelen.

De persconferentie werd bijgewoond door veel media, waaronder de Duitse zender ZDF, de Belgen, maar ook Deense en Amerikaanse journalisten, de BBC, de Frankfurter Algemeine en de persbureaus's Reuters en Associated Press.


Ayaan tijdens de persconferentie, zei niet boos te zijn op de persoon Verdonk.


Met dank aan m-kay, Zwaffe en Hayley voor de submit.

Todt had meer verwacht

Ferrari-teambaas Jean Todt had meer verwacht van de Grand Prix van Spanje. De Fransman had gedacht dat het circuit van Barcelona Ferrari beter zou liggen dan de andere teams.

De Ferrari-coureurs finishten in Barcelona op een tweede en vierde positie. Dit was echter niet genoeg om in te lopen op Renault voor de constructeurstitel. Ferrari staat nu tweede in de stand voor de constructeurs met negentien punten achterstand op Renault.

Todt zei na de race in Barcelona: "Eigenlijk is het wel bemoedigdend dat we zo ontevreden en teleurgesteld zijn over een race, waarin we tweede en vierde zijn geworden. Een paar weken geleden zou iedereen nog geroepen hebben dat er een wonder is gebeurd. Na eenderde van het seizoen staan we negentien punten achter in de stand om de constructeurstitel en vijftien punter in het rijdersklassement. Er kan dus nog van alles gebeuren en we zijn klaar om te vechten."

Jean Todt vervolgt: "We hadden het gevoel dat we sterker zouden zijn en de anderen minder sterk. Het liep echter anders, waarschijnlijk doordat de baan was veranderd en de auto was aangepast. Vorige week pakte het op de Nürburgring, waar de strategieën en de omstandigheden vergelijkbaar waren, nog helemaal in ons voordeel uit. De temperatuur van de baan en de andere bandencompound zorgden voor een andere uitkomst in de Spaanse Grand Prix."

Afellay mist jeugd-EK

Ibrahim Afellay zal tijdens het Europees kampioenschap in Portugal niet in actie kunnen komen voor Jong Oranje. Maandag moest de middenvelder het trainingskamp in Doorwerth verlaten met een spierblessure in zijn knieholte.

Uiteraard was de speler van PSV erg teleurgesteld. "Ik ben er kapot van, laat dat duidelijk zijn. Ik had gehoopt op tijd weer fit te zijn. Vorig jaar heb ik het WK meegemaakt met Oranje onder 20 jaar dus ik weet hoe mooi het kan zijn om bij zo'n toernooi te zijn. Kijk eens hoe Jong Oranje leeft; dan is mijn afhaken heel zuur. Woorden heb ik er niet voor".

Vervanger van de geblesseerde middenvelder is Haris Medunjanin. De AZ-speler, die nog nooit in officieel verband uitkwam voor Jong Oranje, zal terugkeren uit het Olympisch team.

Gamer Fatal1ty krijgt eigen serie videokaarten

Gamer Jonathan Wendel, beter bekend als Fatal1ty, gaat samenwerken met videokaartenproducent XFX. Samen gaan ze videokaarten ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor LAN-parties. Omdat XFX alleen videokaarten maakt voor de gpu's van nVidia, zullen de nieuwe kaarten gebaseerd zijn op de allernieuwste GeForce-chips. De kaarten komen in de schappen te liggen in een opvallende plastic verpakking.

Het is niet de eerste keer dat Fatal1ty zijn naam verbindt aan de producten van een hardwarefabrikant. Eerder bracht Abit al moederborden en videokaarten uit onder de naam van de bekendste gamer van de Verenigde Staten. Deze waren gebaseerd op de videochips van ATI. Wendel bracht ook al een serie muismatjes uit.

"Third Party support Wii slecht"

Volgens analist Michael Pachter is er tot nu toe een beroerde ondersteuning van de third party developers voor de Wii. Buiten THQ, Sega en Ubisoft om zijn er volgens hem nog geen beduidende launchtitels voor de Wii van andere developers. Hierdoor zou alleen Nintendo van een succesvolle launch van de Wii kunnen profiteren.

"Certainly there will be Spongebob, but big deal. Seriously, that's great, but if you buy the Wii as your second console, as I really think most people are going to do, you're probably not going to give a damn about Spongebob."

Volgens Pachter zien veel publishers niet hoe cool de Wii was totdat ze er mee konden spelen. Hij vindt ook dat Ubisoft hier goed op in heeft gespeeld met de aankondiging van de launchtitel Red Steel.

'Media Markt gebouwd met SS-geld'

De Media Markt is opgericht met SS-gelden. Dat beweert onderzoeksjournalist Hans Knoop vandaag in het Vlaamse blad De Morgen. Knoop deed naar eigen zeggen uitgebreid onderzoek, onder meer in de bibliotheek van de vroegere Duitse Wehrmacht.

Volgens Knoop is Media Markt-eigenaar Otto Beisheim in de oorlog officier van de Duitse elitetroepen van de SS geweest. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor het doorsluizen van geheime SS-fondsen naar diverse Zwiterse rekeningen. Beisheim trok zich echter op tijd terug uit de SS en deed zich voor als eenvoudige soldaat van de Wehrmacht. Hierdoor werd hij nooit vervolgd. Wel had Beisheim toegang tot de geheime rekeningen die hij vervolgens leeghaalde om zijn zakenimperium op te bouwen. Hij bezit nu holding Metro AG, dat naast zo'n 3.000 Media Markt-winkels ook de warenhuizen van Kaufhof heeft en inmiddels beursgenoteerd is.

Hans Knoop is een journalist van Joodse origine. In 1976 nagelde hij in Nederland oorlogsmisdadiger Pieter Menten aan de schandpaal. Knoop zegt de Media Markt-zaak te hebben onderzocht ''omdat ik ervan kots als ik die orthodoxe joden kapitalen zie uitgeven in de Media Markt in de Diamantbuurt in Antwerpen.''


De Morgen bericht vandaag over de zaak.
(artikel op pagina 19 is alleen in te zien tegen betaling)


Met dank aan Boesh, dimage en Surveillance-Fietsvoor de submit.

Rotterdam gaat bombardementgrens markeren

Icoon BinnenlandsRotterdam gaat de brandgrens van het bombardement van 14 mei 1940 op straat vastleggen. De gemeente weet nog niet hoe het er precies uit komt te zien, maar denkt aan een markering in de vorm van metalen 'punaises' in de grond. Wel is zeker dat de markering op 14 mei 2010 klaar moet zijn: exact zeventig jaar na het bombardement.

In 1940 werd Rotterdam gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. De bommenregen duurde slechts een kwartier, maar de vernietigende uitwerking, mede door de brand die ontstond, was gigantisch. Meer dan 24.000 woningen werden in de as gelegd. Ongeveer 800 mensen vonden de dood en 80.000 Rotterdammers waren dakloos geworden. Het bombardement heeft geleid tot de overgave van Rotterdam, en, onder dreiging dat dit ook met andere steden zou gebeuren, tot overgave van heel Nederland.

De te bedenken markering moet aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet het vandalismebestendig zijn, niet storend voor het verkeer en ook overal toepasbaar; de brandgrens loopt namelijk ook door het water. Samen met bewoners, scholen en ooggetuigen wil de gemeente een verdere invulling geven aan het idee.



De route die de Duitsers namen


Met dank aan TJDoornbos voor de submit.

Patrick Kicken: '500.000 luisteraars is ook wel geil!'

"Wat een teringherrie zeg, is dat populair?" Dat is de reactie van Patrick Kicken als hij net The Arctic Monkeys heeft gehoord. Het zegt wat over het werk dat de dj tegenwoordig doet. Hij draait nog altijd op feesten en heeft iedere doordeweekse ochtend een radioshow op Radio Veronica. En daar hoort het draaien van de hippe Engelse band niet bij. "Het zal je verbazen, maar ik draai veel hardcore op feesten. Daarnaast ook classics en oldies. Dat is wat de mensen willen horen en lekker van los gaan", zei hij gisteravond in FOK!radio. Radio Veronica draait vrijwel alleen maar muziek uit de jaren 80 en 90. In zijn ochtendshow draait hij vooral muziek. "Dat moet van de regering. In onze vergunning staat dat de muziek ouder dan vijf jaar moet zijn en dat we niet veel mogen praten. Voor mezelf is er dan ook geen spanning meer in de muziek te zoeken. Er staan maar 1000 tot 1500 platen in het systeem, en die zijn allemaal getest of mensen ze wel leuk vinden. Dus veel uitdaging zit daar niet meer in", zegt Patrick Kicken eerlijk. "Daarbij mag ik dus niet veel praten, dus het moet allemaal wat korter."

Kicken werkte eerst voor 3FM waar hij nacht- en dagprogramma's maakte. Hij kwam als een van de eerste met msn, icq en sms in de uitzending. "Mijn toenmalige TROS-baas zei: 'Hou daar toch eens mee op, met dat sms'en. Dat doet toch niemand'. En msn vond hij ook maar niks, want daar kreeg de computer alleen maar virussen van, zei hij dan." Op een vervelende manier moest hij toen 3FM verlaten. Het vrije wat hij toen had mist hij nu wel. "Toen kon ik nog eens beslissen een hele nacht rare muziek te draaien, dat kan nu niet meer" Toch ziet hij zichzelf niet meer terug gaan naar de publieke popzender. "Ik heb die tijd wel een beetje gehad. En je zit daarbij ook maar voor 50.000 mensen radio te maken, terwijl je in de ochtend voor 500.000 luisteraars radio maakt. En dat is toch ook wel geil!" Daarnaast wordt hij nu ook goed betaald. "Ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet doen met het geld. Maar het gaat toch met name om de lol die je er in hebt. En ik heb er op dit moment enorm veel lol in."

De combinatie van draaien op feesten en een ochtendprogramma om 05:00 uur is wel zwaar, zegt Kicken. "Het is net alsof je dood gaat iedere dag. Het is lastig vol te houden. Ik heb het er ook erg moeilijk mee. Ik probeer het slapen over de dag te verdelen. Rond een uur of twaalf ga ik naar bed en slaap ik vier uurtjes. En dat doe ik 's nachts ook. En het werkt vooralsnog wel." Op dit moment heeft hij twee weekjes vakantie. "En dan zit ik meteen weer tot twee of drie uur achter de computer. Beetje op FOK! kijken enzo. Dat ligt me toch beter." Een nickname heeft hij niet op FOK! "Het zou wel handig zijn! Want dan kan ik zelf berichten neerzetten."

Toch is Patrick geen onbekende op internet. Hij heeft al heel lang zijn eigen website Kicken.com waar hij 'funny-files' op zet. "Maar ik doe daar niet meer zoveel aan. Het is inmiddels toch wel ingehaald door sites als Geenstijl en Volkomenkut. Dat zijn wel de plekken waar mensen tegenwoordig naartoe gaan voor grappige dingetjes." Tegenwoordig is hij meer te vinden op zijn eigen weblog Patrick.fm. "Ik had gezeik met die foto's van Floortje (Idols) die ik online had gezet. Ik kreeg echt mailtjes met 'vuile NSB'er'. Toen ben ik even gestopt. Maar ik ging het toch weer missen en ben op 1 april weer begonnen."

FOK!ker Nick Peters wilde van Patrick Kicken weten of de jeugd nog wel kans maakt om dj te worden op de landelijke radio. "Ik denk dat je juist nu veel kans maakt. Bij ons werken al veel mensen die nu nog bijvoorbeeld producer-werk doen, maar van het een kan het ander komen. Er zijn op dit moment veel radiostations. Dus als je een beetje origineel bent, loont het zeker om een demo te sturen." En gebruikt hij FOK! nu erg vaak om nieuwtjes vandaan te halen? "FOK! wordt door alle serieuze media in de gaten gehouden. Ik kijk er zelf iedere dag en ik weet dat veel schrijvende pers jullie iedere dag checkt en dat reacties worden meegenomen in persberichten." Leest hij ook berichten letterlijk voor? "Heb ik in het verleden wel gedaan, maar tegenwoordig weet iedereen wel waar we het vandaan halen en dan horen mensen het. Je kunt beter wat leuks doen met nieuwtjes die je ziet."

Met dank aan Nolius voor de submit.

2 mensen vast in luchtbel gezonken vrachtschip

Icoon BuitenlandsDe hulpdiensten in het Belgische Antwerpen doen verwoede pogingen om twee mensen die zich in een luchtbel bevinden van een omgeslagen vrachtschip te redden. Het schip dat met grind geladen was, is omgeslagen nadat het dinsdagmorgen vol met water liep. Het schip ligt ondersteboven in de Schelde in het centrum van de Belgische havenstad. De onderkant van dit schip is nog boven water te zien.

"Het is een race tegen de klok om het duo op tijd uit hun benarde situatie te bevrijden," volgens VRT-radio. Weer een andere bron meldt dat de man en vrouw waarschijnlijk verdronken zijn, terwijl er eerder nog de hoop bestond dat ze het in de luchtbel nog even uit konden houden. Het schip wordt momenteel opgetakeld. De schipper was niet aanwezig op het omgeslagen schip.
Met dank aan woessie, Babbelbox en Stienn voor de submit.

Help this guy get laid!

Net als deze blog van een week geleden, waar een jongen na een miljoen hits op zn website, een sex video van zn ex-vriendin zou plaatsen, is er nu A Virgins Plea.com.
Deze 25-jarige maagd heeft een weddenschap afgesloten met een -niet onaardige- vriendin, als hij binnen 30 dagen 5 miljoen hits krijgt, helpt zij hem met zijn probleem. Momenteel staat de teller net over de 3 miljoen, het lijkt er dus op dat ie het gaat halen, help this guy get laid!

Met dank aan ChOas voor de submit

De Mos kan naar Trabzonspor

Aad de Mos heeft een aanbieding van Trabzonspor in beraad. De voormalig trainer van onder andere Ajax en KV Mechelen kan voor drie jaar tekenen in Turkije.

Vóór woensdag moet de Nederlander een beslissing nemen. "Ik twijfel, omdat ik vind dat het elftal nu nogal wat kwaliteit ontbeert. Dus moet ik saneren en dat is in zulke landen niet eenvoudig", aldus De Mos.

De Mos heeft inmiddels drie duels van Trabzonspor bezocht. Dit seizoen eindigde de club als vierde in de competitie, en daarom mogen ze volgend seizoen UEFA Cupvoetbal spelen. Als De Mos tekent, mag hij vier of vijf assistenten meenemen.

Heineken zoekt bierproevers

Het loopt storm bij de Leidse vestiging van uitzendorganisatie Randstad. Er is dan ook een niet alledaagse vacature beschikbaar. Bierbrouwer Heineken zoekt namelijk mensen die drie keer per week bier komen proeven en keuren. Ook frisdrank en water moeten gekeurd worden.

De arbeidsvoorwaarden zijn ook niet bepaald slecht te noemen. Per proefsessie twee uur bier naar binnen werken, tegen een goed salaris en over vervoer hoef je ook niet in te zitten. Je wordt per taxi van en naar het werk gebracht.

Bij Randstad staat de telefoon inmiddels roodgloeiend. De vacature is nu ook van de site van de uitzendorganisatie verdwenen.


Lekker testen!


Met dank aan Zwaffel voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 22 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Víctor Muñoz weg bij Zaragoza

Real Zaragoza zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe trainer. De Spaanse club heeft besloten om niet verder te gaan met Víctor Muñoz, die nog een contract tot medio 2007 bij de club heeft.

Omdat er een clausule in het contract van de trainer is opgenomen, waarin staat dat beide partijen straffeloos kunnen opzeggen voor 1 juni, kan Valencia hem van de hand doen.

Afgelopen seizoen eindigde Zaragoza onder Muñoz op de elfde plaats. In januari 2004 nam hij het stokje over als coach van Paco Flores.

Nawijn: Ook GL-Kamerlid Karimi loog

KarimiOnafhankelijk Kamerlid Hilbrand Nawijn wil weten of ook GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi het Nederlandersschap ontnomen kan worden. Hierdoor zou ook zij de Kamer moeten verlaten. Volgens Nawijn heeft de uit Iran afkomstige politica gelogen over haar vluchtverhaal.

Nawijn: ''Karimi heeft zelf in haar boek 'Het geheim van vuur' geschreven dat zij haar vluchtverhaal heeft verzonnen.'' Hij heeft aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken gevraagd of voor haar niet dezelfde conclusie getrokken moet worden als voor Hirsi Ali, namelijk dat zij eigenlijk geen Nederlander is.

Er is overigens één groot verschil in de situatie tussen Hirsi Ali en Karimi. Die laatste kreeg namelijk geen politiek asiel in Nederland, maar in Duitsland, in 1984. Pas enige tijd daarna kwam zij naar Nederland. Sedert 1998 is zij lid van de Tweede-Kamerfractie van GroenLinks.

Ullrich: "Ik zit op schema voor de Tour"

Jan Ullrich is na een ruim week Giro tevreden over zijn prestaties tot zover. Hij zegt op schema te zijn voor de Tour de France.

Ondanks dat de Duitser op een 54e positie in het algemeen klassement staat, maakte hij wel indruk in de ploegentijdrit. Ullrich beschouwt de Giro d'Italia als een training voor de Tour de France en lijkt tot n toe niet ontevreden over zijn prestaties: "Ik kwam naar de Giro met een duidelijk verwachtingspatroon, en dat heb ik tot nu toe kunnen inlossen. Ik voel dat de conditie betert met de dag en dat ik op schema zit voor de Tour de France."

Rudy Pevenage, de vertrouwenspersoon van Jan Ullrich en teammanager bij T-Mobile, is ook te spreken over de prestaties van hem. Hij hoopt stiekem op een goede prestatie van Der Jan in de tijdrit over een vlak parcours van 50 kilometers: "Het is een vlakke en lange tijdrit. Daarom is het iets voor Jan"

Wilders wil bouw Westermoskee stoppen

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders wil dat de bouw van de Amsterdamse Westermoskee in de Baarsjes wordt stilgelegd. Dit omdat de eigenaar van de moskee, de Turkse religieuze organisatie Milli Görüs, onder invloed is komen te staan van de als uiterst conservatief bekend staande Duitse tak. Wilders heeft Kamervragen gesteld aan minister Piet Hein Donner van Justitie, die in februari zelf de officiële aftrap gaf voor de bouw van de moskee, waaraan tien jaren van gesteggel vooraf gingen.

Wilders wijst er op dat Duitse veiligheidsdiensten in 2004 en 2005 onderzoek deden naar opruiing door Milli Görüs. Daarbij werden kantoren van de beweging in het zuiden van Duitsland doorzocht. In 2004 zou een imam in een moskee van Milli Görüs hebben opgeroepen joden en christenen te doden. Bij huiszoekingen werden boeken en video's in beslag genomen die een nauwkeurig beeld zouden geven van de ideologie van Milli Görüs. ''Zo worden ongelovigen, kapitalisten, communisten, joden, vrijmetselaars, de VS en afvallige moslims als vijanden van de islam bestempeld. Een tekenfilm voor kinderen roept op tot een guerrilla tegen deze vijanden'', aldus een verslag van de Duitse veiligheidsdienst.

De vier Milli Görüs-organisaties die betrokken zijn bij de bouw van de Westermoskee in Amsterdam, hebben gisteren laten weten dat ze hun beleid, dat op integratie in de Nederlandse samenleving is gericht, voortzetten. Zij blijven onafhankelijk van de federatie Milli Görüs Noord-Nederland en Milli Görüs Europa opereren, zo verzekerden ze.

Westermoskee
Impressie van de nieuwe Westermoskee

'Luchtkwaliteit 80% scholen slecht'

Icoon GezondheidHet is dramatisch gesteld met de luchtkwaliteit van veel schoolklassen. Bij 80% van de Nederlandsche scholen is de lucht viermaal zo slecht als de minimumnorm. Ook is het er vaak te warm of te koud. Als gevolg daarvan zijn er dagelijks gemiddeld 2000 leerkrachten en 20.000 leerlingen ziek. Dit stellen de GGD en het Astmafonds, waar TweeVandaag gisteren aandacht aan besteedde.

De overheidsorganisatie SenterNovem onderzocht in opdracht van het ministerie van VROM de kwaliteit van de lucht in klassen en constateert dat bij 80% van de scholen de gemiddelde CO2-waarde viermaal zo hoog ligt als de minimale norm. De lucht is twee- tot driemaal zo slecht als die in kantoren en gevangenissen. Schoolgaande kinderen krijgen dus drastisch slechtere lucht binnen dan bijvoorbeeld criminelen.

"Als je beseft dat je ziek wordt als je naar school gaat dan doe je dat toch niet meer," stelt Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds. Het Astma Fonds heeft sterk de indruk dat de slechte luchtkwaliteit, met allerlei schadelijke stoffen in hoge concentraties, veel nieuwe gevallen van astma veroorzaken.

De oplossing is volgens SenterNovem simpel, namelijk betere ventilatie. Frans Duijm, milieu-arts van de GGD-Groningen, pleit voor meer geld van de rijksoverheid. Ook vindt hij dat de klassen kleiner kunnen: "Je moet niet te veel kinderen in een klas proppen."

Het ministerie van VROM zegt in een reactie dat 'binnenmilieukwaliteit' een belangrijk aandachtspunt is en dat het er in de toekomst meer aan zal gaan doen.

De hele uitzending is online te zien.

Met veel dank aan pberends voor het herschrijven en aanleveren via de submit.

Bonaire censureert GeenStijl

Icoon AlgemeenBij verschillende internetproviders op Bonaire is het sinds gisterenavond niet meer mogelijk om de website GeenStijl te bekijken. Volgens GeenStijl zelf is dit het rechtstreekse gevolg van de publicatie van details over het seksleven van officier van justitie Ernst Wesselius. De website had deze gegevens in handen gekregen, doordat Wesselius slordig was geweest met uitwisselingsprogramma LimeWire.

GeenStijl reageert furieus op de censuur. Gesproken wordt van een "absurde situatie". De "Boneriaanse censuurcommissie" wordt op de website verzocht "lekker dood" te vallen.

Aandeelkoers Nintendo flink omhoog

De Wii verdeelt gamers over de hele wereld nog steeds in twee kampen, die van de voor- en tegenstanders. Handelaren op de Japanse beurs hebben er in ieder geval wel vertrouwen in: na de afgelopen E3 is het aandeel van Nintendo op de Japanse beurs gestegen naar 19.160 Yen. Dit betekent een groei van 3,6 procent, waarmee het aandeel Nintendo uitkomt op de hoogste koers sinds 2003. Analysten verwachten dat Nintendo met de Nintendo Wii haar marktaandeel weer zal vergroten.

PvdA'er weigert ambtsgebed

PolitiekRaadslid Henk Huber uit het Zuid-Hollandse Dirksland heeft voor ophef gezorgd door zijn weigering deel te nemen aan het ambtsgebed in de gemeenteraad. De PvdA'er vindt het gebed, dat de burgemeester voor en na elke raadsvergadering uitspreekt, niet meer van deze tijd. Bovendien acht hij het in strijd met de vrijheid van meningsuiting en godsdienst.

Andere partijen in Dirskland, zoals SGP en ChristenUnie, verwijten de PvdA'er ''onbeschoft en disrespectvol'' gedrag. Volgens SGP-burgemeester Servaas Stoop is het ambtsgebed onderdeel van de gemeentelijke verordening en is iedereen verplicht om deel te nemen aan het ambtsgebed, of hij nu wil of niet.

Huber, die met voorkeurstemmen werd gekozen in de raad, bestrijdt de visie van de burgervader: ''Het ambtsgebed is volledig in strijd met de vrijheid van meningsuiting en godsdienst. Ik heb geen bezwaar tegen godsdienst en uitingen ervan, maar niemand kan of mag mij verplichten om deel te nemen aan een gebed. Bidden doe je in een kerk en niet in een gemeentehuis. Deze traditie is niet van deze tijd.'' De PvdA'er heeft info ingewonnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daaruit blijkt dat toenmalig minister Ed van Thijn al in 1981 aangaf dat niemand verplicht mag worden aan het ambtsgebed deel te nemen. Onlangs nog liet minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus weten het ambtsgebed af te raden, als niet iedereen in de raad meedoet.

Het college van B en W van Dirksland, dat buiten SGP en ChristenUnie ook uit Hubers eigen PvdA bestaat, is echter niet van plan over te gaan tot afschaffing van het gebed. Alleen als een meerderheid van de raad het wil, zal het worden geschrapt. De gemeenteraad in Dirksland bestaat uit SGP (4), PvdA (3), CU (2), Gem. Bel. (2), CDA (1) en VVD (1).

Topclubs willen Leonardo

In de korte tijd dat Leonardo de Vitor Santiago, oftewel Leonardo, tot nu tot bij NAC Breda speelde, heeft hij de interesse op zich weten te vestigen van onder meer PSV, AZ en Tottenham Hotspur.

Leonardo verruilde afgelopen januari Feyenoord voor NAC nadat hij zes jaar deel had uitgemaakt van de selectie van de Rotterdammers deel had uitgemaakt. Door blessures en een gebrek aan vertrouwen bij de opeenvolgende trainers wist de spits echter nooit de hooggespannen verwachtingen waar te maken in De Kuip.

Leonardo liet in de veertien wedstrijden die hij bij NAC speelde zien wat hij in zijn mars heeft. Ondanks dat zijn club in de degradatiezone verkeerde scoorde de Braziliaan acht treffers. Nadat NAC zich via de play-offs verzekerd had van een langer verblijf in de Eredivisie, besloot de spits in Breda te blijven. Het contract van Leonardo bij NAC loopt nog tot medio 2007, maar het bevat een gelimiteerde transfersom van 750.000 euro.

Tegenvaller voor Hiddink

Guus Hiddink heeft bij Australië een tegenvaller moeten incasseren. In de finale van de FA cup met Liverpool blijkt Australisch international Harry Kewell een liesblessure te hebben opgelopen en is waarschijnlijk drie weken uit de roulatie.

Kewell zal hierdoor de eerste twee weken van de voorbereiding inclusief het 'uitzwaaiduel' van Australië, volgende week tegen Griekenland moeten missen.

Zesjarig wonderkind wil naar universiteit

Maximiliano Arellano de la Noe Een 'normaal' kind van zes jaar zit in groep 3 van de basisschool, en begint langzaamaan het lezen en schrijven onder de knie te krijgen. Maximiliano Arellano de la Noe behoort niet tot deze groep. Het Mexicaanse jochie wil zo snel mogelijk naar de universiteit, om een opleiding geneeskunde te volgen. Als extreem-begaafde jongen heeft hij het op de basisschool allemaal wel gezien en de middelbare school slaat hij ook meteen over. Alleen maar tijdverspilling.

Maximiliano is al begonnen aan een zelfstudie geneeskunde, en is een expert op het gebied van osteoporose (botontkalking), diabetes en bloedarmoede. Het genie gaf op 28 april een lezing over osteoporose aan geneeskundestudenten. Volgens sommige bronnen zou de jongen al lezingen geven sinds hij twee was. Hij zou ook over een fenomenaal geheugen beschikken: hij kan de tekst van een volledige lezing memoriseren en dan foutloos opzeggen.

De directeur van de Mexicaanse Medische staatuniversiteit, Roberty Camacho, weigert echter om de jongen toe te laten tot de universiteit. Hij vindt de jongen te jong. De moeder van Maximiliano gaat deze beslissing voor de rechter aanvechten. Ze is ervan overtuigd dat Maximiliano op zijn dertiende een gediplomeerde dokter kan zijn. Ook Maximiliano ziet zijn toekomst weggelegd in de geneeskunde: "Ik wil dokter worden, zodat ik mensen kan genezen."



De jongen is zeer populair bij de pers.



Lezingen over osteoporose zijn de zesjarige niet vreemd. Hij moet wel eerst op een stoel gaan staan.



Met dank aan Del_Toro voor de submit.

CD: Anthony Hamilton - Ain't Nobody Worryin'

Na jarenlang de background vocals van andere artiesten voor zijn rekening te hebben genomen is hier alweer het tweede album van de soulvolle 'verhaaltjesverteller' Anthony Hamilton. In zijn songs geen lege woorden, nee, deze man vertelt echt verhalen. Als iemand snapt hoe je muziek moet maken; dat je muziek moet voelen en de tekst je echt moet vastgrijpen om vervolgens nooit meer los te laten... Dan is het deze man wel.


"Motor van Villeneuve niet gevallen"

Afgelopen donderdag maakte het team van BMW Sauber F1 bekend dat de motor van coureur Jacques Villeneuve beschadigd was geraakt tijdens het transport van de Nürburgring naar Spanje.

De motor moest hierdoor worden vervangen, waardoor de Canadees tien plekken op de startgrid verloor. Villeneuve ontkent de berichten dat de motor is gevallen, zoals veel media meldden. "Ik wil even helder krijgen dat mijn motor niet door het team is laten vallen, in tegenstelling tot wat sommige mensen misschien denken. Het team ontdekte na de race op de Nürburgring een probleem met de motor en de ingenieurs besloten dat het niet het risico waard was om de motor in Barcelona weer te gebruiken." Villeneuve eindigde als twaalfde in de Grand Prix van Spanje.

Alle selecties WK bekend

Alle selecties voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zijn inmiddels bekend. Zie je door alle selecties het bos niet meer, hieronder de linkjes naar alle selecties van de 32 deelnemende landen.

Overzicht selecties
Poule A
Ecuador
Polen
Costa Rica
Duitsland
Poule E
Italië
Verenigde Staten
Tsjechië
Ghana
Poule B
Paraguay
Engeland
Zweden
Trinidad & Tobago
Poule F
Kroatië
Japan
Brazilië
Australië
Poule C
Argentinië
Servië en Montenegro
Nederland
Ivoorkust
Poule G
Frankrijk
Zwitserland
Zuid-Korea
Togo
Poule D
Iran
Portugal
Angola
Mexico
Poule H
Saoedi-Arabië
Tunesië
Oekraïne
Spanje

Hardware USA (april)

Eens in de maand krijgen we de hardwarecijfers uit de USA. Deze maand zijn ze als volgt:

Console Aantal
PS2206.995
PSP162.438
XBox38.987
X360295.381
Cube38.028
NDS138.427
GBA169.115

De software top 25 is als volgt (gesorteerd op opbrengst, dus een dure game die 100 keer verkoopt staat boven een goedkope game die 100 keer verkoopt):

1 PS2 KINGDOM HEARTS II Square Enix
2 360 T. CLANCYS GHOST RECON: ADVANCED WARFIGHTER Ubi Soft
3 360 ELDER SCROLLS IV: OBLIVION Take 2 Interactive
4 360 MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
5 360 BATTLEFIELD 2: MODERN COMBAT Electronic Arts
6 360 TOMB RAIDER: LEGEND Eidos
7 PS2 THE GODFATHER: THE GAME Electronic Arts
8 PS2 MLB '06: THE SHOW Sony
9 PS2 MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
10 PS2 TOMB RAIDER: LEGEND Eidos
11 PS2 TOURIST TROPHY: THE REAL RIDING SIMULATOR Sony
12 360 FIGHT NIGHT ROUND 3 Electronic Arts
13 PS2 GUITAR HERO BUNDLE RedOctane
14 XBX MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
15 360 CALL OF DUTY 2 Activision
16 PS2 NBA BALLERS: PHENOM Midway
17 PS2 ICE AGE 2: THE MELTDOWN Vivendi
18 PS2 GOD OF WAR Sony
19 360 FAR CRY: INSTINCTS PREDATOR Ubi Soft
20 NDS METROID PRIME: HUNTERS Nintendo
21 XBX THE GODFATHER: THE GAME Electronic Arts
22 360 FINAL FANTASY XI ONLINE Square Enix
23 PS2 BLACK Electronic Arts
24 360 BLAZING ANGELS: SQUADRONS OF WWII Ubi Soft
25 GCN SONIC RIDERS Sega

Flinke dosis screenshots Dead or Alive: Xtreme 2

Elk deel in de Dead or Alive serie draait stiekem maar om één ding en dan bedoelen we uiteraard niet het vechten. Met Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball werd nog meer de nadruk gelegd op het vrouwelijk schoon en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. De eerste trailer is inmiddels te downloaden via Xbox Live, maar ook deze screenshots zijn zeker aardig om te bekijken. Welliswaar zijn het screencaps van de trailer, maar toch zeker aardig om te bekijken.

Een releasedate voor de game is nog niet bekend, verwacht wordt dat hij eind dit jaar zal verschijnen.










Xbox 360 wederom gehackt?

Hacken van een console is altijd populair geweest. Het biedt de mogelijkheid om gekopieerde games te spelen, en dat is toch iets waar veel jonge gamers behoefte aan hebben. Ze zijn te jong om te mogen werken, maar willen toch al die games spelen. Nu is de Xbox 360 momenteel nog veilig, in de zin dat, er is nog geen mod chip voor de console. Daar is nog geen verandering in, maar schijnbaar is hij wel weer gehackt.

Een persoon met de naam "commodore4eva" beweert namelijk op het forum van Xboxhacker BBS, dat hij de firmware van de 360 heeft gehackt. Met deze firmware zou het mogelijk zijn om Xtreme Xbox 360 en Xbox backups te draaien, maar ook de originele versies. Het probleem met het werkend krijgen van de firmware is dat je toch zelf ook wel enige hacking skills moet hebben.

Eerst moet de harde schijf geflasht worden, daarna moet de Security Sector verwijderd worden. Vervolgens moet je handmatig een backup maken van alle legale spellen. Uiteindelijk mag je alles ook nog gaan instellen via HEX code.
Onderwijl loop je ook nog eens een risico om je 360 definitief naar de eeuwige gamevelden te sturen. Kortom, niet een erg toegankelijke manier.

Inmiddels is op het forum de link naar de aangepaste firmware niet meer te vinden. Verscheidene bronnen vermelden echter dat de hack wel gewoon werkt.

Scholen: Parijse toestanden in NL

Icoon OnderwijsDe besturen van scholen in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht maken zich grote zorgen over de problemen van jongeren en de mogelijke gevolgen daarvan. Volgens hen is het veel erger dan veel mensen denken. De uitval op scholen is heel hoog. Hierdoor ontstaan er grote groepen jongeren met slechte perspectieven op de arbeidsmarkt. Mede hierdoor vervallen veel jongeren in probleemgedrag, criminaliteit en drugsgebruik.

Parijse toestanden kunnen het gevolg zijn, zeggen de schoolbesturen, verenigd in Onderwijsplatform G4. Volgens Jan Gispen van G4 kan de huidige situatie van enorme onvrede bij slecht opgeleide jongeren leiden tot een tweedeling in de maatschappij. Doordat zich ook nog eens relatief veel jonge allochtonen bevinden onder de jongeren die achterop raken, is de kans op een tweedeling alleen maar groter. Gispen zegt dat de huidige manier van bestrijden averechts werkt: "Het beleid is gericht op integratie, maar in de praktijk is sprake van segregatie."

Meer geld voor het onderwijs moet er komen, vindt G4. Dit moet met name gebruikt worden voor taalonderwijs, kinderopvang, personeel en ondersteuning in de opvoeding. Hier willen de scholen ook ouders en wijkorganisaties bij betrekken. "Er heerst een straatcultuur waar ouders geen grip op hebben. De cultuur van thuis en op school moeten we op elkaar laten aansluiten."

Parijse rellen
"Parijse toestanden voorkomen"

Vertrokken met de vlammen

Van een afstand kon ik de vlammen niet meer zien. Was het uit? En waar was jij? Ik zag enkel rook. De bijl liet ik vallen en rende naar de plek waar ons vuur al die tijd brandde. De rook, die mijn ogen deed tranen, werd langzaam door de wind afgevoerd. Maar jij, jij was er niet meer. Vertrokken met de vlammen. Wat ging er fout? Zwarte snippers van as en verkoolde stukjes hout. Verbrandde foto's van weleer. Ons vuur dat ooit zo vurig brandde, brandt nu niet meer.

Lees verder

AZ volgt Kadlec


AZ hoopt snel tot een akkoord te komen met Michal Kadlec. De 21-jarige Tsjech moet komend seizoen in Alkmaar de concurrentie aangaan met Tim de Cler om de positie van linksback.

Er zijn echter kapers op de kust, ook andere andere Europese clubs volgen de verrichtingen van de verdediger van Sparta Praag op de voet. De Alkmaarders hebben Kadlec al kenbaar gemaakt dat ze hem graag willen contracteren en ze hopen binnenkort de besprekingen te kunnen openen.

CD: Son of a Plumber - Son of a Plumber

Son of a Plumber? Dat klinkt vast niet bekend. Per Gessle zal voor de meeste mensen een wat bekendere naam zijn, en als ik zeg Roxette dan weet iedereen weer helemaal waar het over gaat. In de vorm van een dubbel-cd, ook te krijgen als dubbel-lp, laat Per Gessle onder zijn nieuwe artiestennaam 24 nummers horen. Geen Marie Fredriksson dit keer (de andere helft van Roxette), maar wat klinkt het bekend!


FC Twente verhuurt Loumpoutis aan ADO

De Griek Konstantinos Loumpoutis voetbalt aankomend seizoen bij ADO Den Haag. De Haagse club bereikte met FC Twente een akkoord over de huur van de 26-jarige verdediger.

Onlangs werkte de Griek een trainingsstage af in het Zuiderpark. Hij heeft bij FC Twente nog een contract tot 2007. Hij speelde in het verleden bij het Italiaanse Perugia en in zijn vaderland voor Aris Saloniki.

Vertrokken met de vlammen

Van een afstand kon ik de vlammen niet meer zien. Was het uit? En waar was jij? Ik zag enkel rook. De bijl liet ik vallen en rende naar de plek waar ons vuur al die tijd brandde. De rook, die mijn ogen deed tranen, werd langzaam door de wind afgevoerd. Maar jij, jij was er niet meer. Vertrokken met de vlammen. Wat ging er fout? Zwarte snippers van as en verkoolde stukjes hout. Verbrandde foto's van weleer. Ons vuur dat ooit zo vurig brandde, brandt nu niet meer.

DVD: Kiss Kiss Bang Bang

Als je denkt aan Kiss Kiss, Bang Bang, dan denk je gelijk aan James Bond. Het gelijknamige nummer van Dionne Warwick, verwijzend naar de Britse spion, heeft echter niets te maken met de film die nu het onderwerp is. Maar voor de kijker is dat niet direct duidelijk; niet alleen de intro lijkt heel erg op de trippende intro's van de Bondserie, maar ook de lekkere sound zou er zo bij passen. Maar deze Kiss Kiss, Bang Bang gaat een heel andere kant op, de kant van actie met een saus van zwarte humor.








Togo heeft keurkorps rond

Bondscoach Otto Pfister van Togo heeft ook zijn WK-selectie rond. Het team herbergt nauwelijks bekende namen.

Sheyi Adebayor fungeert als boegbeeld van de outsider. De aanvaller komt momenteel uit voor Arsenal en speelde een belangrijke rol in de kwalificatie. Togo heeft veel spelers die uitkomen in Frankrijk. Vaak niet in de Ligue 1, maar daaronder, bij ploegen als Brest, Guingamp en Clermont. Tijdens de Afrika Cup ging Togo al na de eerste ronde naar huis. In Duitsland ontmoet het team Zuid-Korea, Frankrijk en Zwitserland.


De selectie:

Doel: Kossi Agassa (FC Metz), Nimini Tchagnirou (Djoliba), Kodjovi Dodji Obilale (Etoile Filante)

Verdediging: Yaovi Dosseh Abalo (Apoel), Dare Nibombe (Mons), Ludovic Assemoassa ((Clermont), Karim Guede (Hamburger SV), Toure Assimiou (Bayer Leverkusen), Richmond Forson (J.A. Poire), Kuami Agboh (Beveren), Eric Akoto (Admira Walker), Afo Erassa (Clermont)

Middenveld: Kaka Aziawonou (Youngs Boys), Cherif Toure Mamam (FC Metz), Thomas Dossevi (Valenciennes), Alexis Romao (CS Louhans Cuiseaux), Adekambi Olufade (Al Siliyah), Yao Junior Senaya (YF Juventus)

Aanval: Robert Malm (Brest), Abdel-Kader Cougbadja (Guingamp), Massamesso Tchangai (Benevento), Moustapha Salifou (Brest), Sheyi Adebayor (Arsenal)

WK-selectie Saoedi-Arabië onthuld

Saoedi-Arabië laat de voetballiefhebbers ook niet langer in ongeduld over haar WK-selectie. Keuzeheer Marcos Paqueta noemde gisteren de 23 namen.

Saoedi-Arabië neemt opnieuw keeper Mohammad Al-Deayea mee. Tijdens de WK’s van 1994, 1998 en 2002 maakte deze doelman niet altijd een goede indruk. Verder geniet Sami Al-Jaber enige bekendheid. Saoedi-Arabië zal het moeilijk krijgen de prestatie van 1994 te evenaren, toen de achtste finales werden gehaald. In poule H zijn Spanje, Oekraïne en Tunesië de tegenstanders.


De selectie:

Doel: Mohammad Al-Deayea (Al-Hilal), Mabrouk Zayed (Al-Ittihad), Mohammad Khouja (Al-Shabab)

Verdediging: Ahmad Al-Doukhi (Al-Ittihad), Redha Takar (Al-Ittihad), Hamad Al-Montashari (Al-Ittihad), Ahmad Al-Bahri (Al-Ittifak), Mohammad Masaad (Al-Ahli), Nayef Al-Kadhi (Al-Ahli), Hussein Abdul Ghani (Al-Ahli), Abdul Aziz Al-Khathran (Al-Hilal)

Middenveld: Saoud Kariri (Al-Ittihad), Mohammad Nour (Al-Ittihad), Mohammad Amin (Al-Ittihad), Khaled Aziz (Al-Hilal), Omar Al-Ghamdi (Al-Hilal), Nawaf Al-Temyat (Al-Hilal), Mohammad Al-Shalhoub (Al-Hilal)

Aanval: Sami Al-Jaber (Al-Hilal), Yasser Al-Qahtani (Al-Hilal), Mohammad Al-Anbar (Al-Hilal), Saad al-Harthi (Al-Nasr), Malek Maath (Al-Ahli)

Selectie Iran voor WK bekend

Na al eerder een voorselectie te hebben gepresenteerd maakte bondscoach Branko Ivankovic van Iran ook zijn definitieve keurkorps bekend.

Ivankovic moest noodgedwongen sterspeler Mojtaba Jabari laten afvallen. De spelmaker liep een meniscusblessure op tijdens een trainingskamp in Zwitserland. De meest prominente figuren bij Iran, dat voor de vierde deelneemt aan het WK, zijn Ali Daei, Vahid Hashemian, Mehdi Mahdavikia en Ali Karimi. Iran werd op 9 december tijdens de loting ingedeeld in groep D, samen met Portugal, Mexico en Angola.


De selectie:

Doel: Ebrahim Mirzapour (Foolad Khuzestan), Vahid Talebloo (Esteghlal Teheran), Hassan Roudbarian (Pas)

Verdediging: Yahya Golmohammadi (Saba Battery), Mohammad Nosrati (Pas), Rahman Rezaei (AC Messina), Sattar Zare (Bargh Shiraz), Hossein Kaabi (Foolad Khuzestan), Sohrab Bakhtiarizadeh (Saba Battery), Amir Hossein Sadeqi (Esteghlal Teheran).

Middenveld: Javad Nekounam (Sharjah), Anderanik Teymourian (Abomoslem Khorasan), Mehdi Mahdavikia (Hamburger SV), Fereydoon Zandi (Kaiserslautern), Ali Karimi (Bayern München), Mehrzad Madanchi (Persepolis), Javad Kazemian (Persepolis)

Aanval: Ali Daei (Saba Battery), Vahid Hashemian (Hannover 96), Reza Enayati (Esteghlal Teheran), Arash Borhani (Pas), Masoud Shojai (Saipa), Rasoul Khatibi (Sepahan Isfahan)

Zanetti niet in selectie, Messi wel

José Pekerman, de oefenmeester van Argentinië, heeft gisteravond zijn selectie vrijgegeven voor de mondiale. Opvallend is het ontbreken van Javier Zanetti.

Waar Zanetti geen invitatie kreeg, werd Gabriel Heinze wel opgeroepen. De verdediger van Manchester United miste het grootste gedeelte van het seizoen wegens een knieblessure. Ook Pablo Aimar en Lionel Messi, beiden óók niet vrij van blessureleed de afgelopen maanden, behoren tot de selectie. Juan Sebastian Veron blijft daarentegen thuis. Argentinië probeert in Duitsland de nare smaak van 2002 weg te spoelen, toen de ploeg strandde in de eerste ronde. Opnieuw hebben de Zuid-Amerikanen lastig geloot met als tegenstanders Nederland, Ivoorkust en Servië en Montenegro.


De selectie:

Doel: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atlético Madrid), Oscar Ustari (Independiente)

Verdediging: Fabricio Coloccini (Deportivo la Coruna), Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Gabriel Milito (Real Zaragoza), Nicolas Burdisso (Internazionale), Leandro Cufre (AS Roma)

Middenveld: Lionel Scaloni (West Ham United), Esteban Cambiasso (Internazionale), Javier Mascherano (Corinthians), Luis Gonzalez (Porto), Pablo Aimar (Valencia), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Maximiliano Rodriguez (Atlético Madrid)

Aanval: Carlos Tevez (Corinthians), Hernan Crespo (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Rodrigo Palacio (Boca Juniors), Javier Saviola (Sevilla), Julio Cruz (Internazionale)

Angst voor radicalisering Turken

Icoon BinnenlandsDe Turkse-Islamitische vereniging Milli Görüs, het Amsterdams Centrum Buitenlanders en stadsdeel De Baarsjes vrezen dat, nu de als zeer conservatief bekende Duitse tak van deze organisatie Öner Hamurcu als nieuwe leider naar voren heeft geschoven, de liberale koers die Millie Görüs in Nederland vaart onder druk zal komen te staan. De liberale tak vreest voor een radicalisering onder de Turken met deze conservatieve Turk als leider.

De vrees is dat na benoeming van Hamarcu Milli Görüs Nederland de Duitse lijn zal volgen en zich dus af zal keren van wat niet-Islamitisch is in de samenleving. De Nederlandse tak is er dan ook niet gerust op, en voormalig directeur Haci Karacear van Milli Görüs Nederland zal in een uitgebreide verklaring uitleggen hoe de organisatie de laatste jaren van een conservatieve naar een liberiale organisatie is overgestapt. De Nederlandse leden van deze organisatie hebben deze liberale koers hoog in het vaandel staan

De leiders van de Amsterdamse Milli Görus-organisatie hebben jaren veel invloed gehad op de Nederlanse tak. Er is in het stadsdeel De Baarsjes een contract ondertekend die de wil tot participatie van moslims met de rest van de samenleving zwart op wit bevestigd. De benoeming van Hamarcu was voor Arco Verburg de aanleiding om een gesprek met drie bestuurders van Amsterdamse moskeeën te hebben, die donderdag heeft plaatsgevonden. "De uitkomst van dat gesprek was dat zij willen blijven meedoen met de dialoog met de samenleving. Die conclusie vond ik erg belangrijk. Want wij hebben met hen niet voor niets een contract", aldus Verburg.

Er is door het Amsterdams Centrum Buitenlanders (ACB) besloten de samenwerking met Milli Görüs op te schorten naar aanleiding van de bestuurswisseling "Ik kan niet samenwerken met een stichting die de emancipatie van moslims niet als doelstelling ziet. Wij wachten af hoe het nieuwe bestuur zich zal opstellen. Als participatie ook bij het nieuwe bestuur hoog op de agenda staat, gaan we door met de samenwerking. Anders niet", aldus Miep van Diggelen, directeur van het centrum.

Met dank aan Geertsema voor de submit.

Selectie Portugal voor WK bekend

Ook Luiz Felipe Scolari, de Braziliaanse bondscoach van Portugal en in 2002 nog wereldkampioen met Brazilië, heeft zijn WK-selectie bekend gemaakt.

Belangrijkste afwezige is de geblesseerde verdediger Jorge Andrade van Deportivo la Coruña. Met de bekendmaking van de Portugese selectie zijn nu alle 32 selecties voor het komende WK bekend.

Doel: Ricardo Pereira (Sporting Portugal), Quim Sampaío (Benfica), Bruno Vale (Estrela da Amadora)

Verdediging: Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Ricardo Costa (FC Porto), Marco Caneira (Sporting Portugal), Nuno Valente (Everton)

Middenveld: Costinha (geen club), Armando Petit (Benfica), Maniche (Chelsea), Tiago (Olympique Lyon), Deco (FC Barcelona), Hugo Viana (Valencia), Luis Figo (Internazionale), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Luis Boa Morte (Fulham), Simão Sabrosa (Benfica)

Aanval: Nuno Gomes (Benfica), Pauleta (Paris Saint-Germain), Hélder Postiga (AS Saint-Étienne)

Verdonk: 'Hirsi Ali geen Nederlandse'

Icoon BinnenlandsVVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wordt volgens minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie "nooit geacht het Nederlanderschap te hebben verkregen". Het is een van de eerste resultaten die minister Verdonk instelde naar aanleiding van het televisieprogramma Zembla. Daarin werd gesteld dat Hirsi Ali heeft gelogen tijdens haar asielaanvraag in Nederland, terug in 1992.

Wie liegt tijdens een asielaanvraag, kan formeel gezien geen Nederlander worden. Hirsi Ali heeft zes weken de tijd gekregen om tegen de bevindingen van Verdonk in beroep te gaan. Vandaag werd bekend dat Hirsi Ali, los van de resultaten van het onderzoek van de minister, een baan heeft aanvaard in Washington.

Wat de recente ontwikkelingen inhouden is nog niet bekend. Mogelijk wordt Hirsi Ali haar (vermeende) Nederlanderschap ontnomen. De VVD-politica geeft morgen een persconferentie. Volgens 'een betrouwbare VVD-bron' die met NOVA sprak, zou Hirsi Ali tijdens de persconferentie bekend maken dat ze de Tweede Kamer zal verlaten.

Weggejaagd door het politiek correcte schrikbewind
Hirsi Ali voelt zich "weggejaagd door het politiek correcte schrikbewind" in Nederland. Dat zei ze op 6 mei al tijdens een interview met de NOS. Kort daarvoor had de rechter geoordeeld dat Hirsi Ali haar woning diende te verlaten, omdat buurtbewoners bang waren voor aanslagen.

Hirsi Ali was er toen ook al van op de hoogte dat Zembla met een uitzending zou komen over de leugens van Hirsi Ali tijdens haar asielaanvraag. Ze verklaarde verder dat ze in Nederland veel "agressie op straat" heeft ontmoet Ze werd soms op straat uitgescholden voor hoer en voelde zich "verbaal gestenigd".

"Vertrek Hirsi Ali geen verlies voor VVD of Tweede Kamer"
Ex-Tweede-kamerlid Hans Wiegel, die regelmatig in de clinch lag met Ayaan Hirsi Ali, komt tot deze uitspraak in het radioprogramma 1opdeMiddag. Hirsi Ali is volgens Wiegel een "dappere vrouw", maar heeft volgens hem standpunten die polariserend zijn. De VVD-coryfee haalde als voorbeeld Hirsi Alis opvattingen over de vrijheid van onderwijs en minderheden aan. Wiegel denkt niet dat men nog veel van Hirsi Ali zal horen als ze eenmaal in de Verenigde Staten werkt. "Dat vind ik niet zo erg", gaf Wiegel toe.

Eurocommissaris Neelie Kroes zei in NOVA zich "te schamen voor een Nederland dat een buitengewoon de moeite waard persoon als Ayaan Hirsi Ali op dit moment het land wordt uitgeduwd. De standpunten van Hirsi Ali werden soms op en on-Hollandse manier naar buiten gebracht, maar dat was ook goed voor het debat". Hirsi Ali heeft veel voor de Nederlandse democratie betekend, maar daar wordt te weinig naar gekeken, aldus Kroes.

Voormalig fractievoorzitter Jozias van Aartsen betreurt het vertrek van Hirsi Ali. "Het is pijnlijk voor de Nederlandse samenleving en politiek dat ze de Tweede Kamer verlaat", aldus Van Aartsen. "Het zegt namelijk ook iets over de staat van het land: lichtgeraakt en provinciaals". Van Aartsen wil deze uitspraken overigens pas komende vrijdag toelichten tijdens het VVD-congres in Noordwijkerhout.

Moslimorganisaties niet rouwig om vertrek
Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) treurt niet om het vertrek van Hirsi Ali uit Nederland. Volgens het CMO heeft Hirsi Ali met haar felle aanvallen op de islam "heel wat schade aangericht", aldus secretaris nasr Joemman vandaag. "Ik juich het toe dat ze uit Nederland vertrekt. Ik hoop dat we door haar vertrek verder kunnen met het opbouwen van een harmonieuze samenleving.", aldus Joemman. Hij vindt dat Hirsi Ali de kwesties rond de islam niet op een gezonde manier aan de kaak stelde. "Confronteren mag, maar wel op een respectvolle manier." Hirsi Ali zou volgens de secretaris ook per direct haar kamerzetel moeten opgeven. De voorzitter van de tegenhanger van het CMO, de Contactgroep Islam, is het eens met deze mening. Hij wenst haar echter niet het land uit wegens haar opvattingen over de islam. Hirsi Ali heeft volgens hem problemen in de islamitische gemeenschap aan de kaak gesteld, al was haar toon te scherp. Ook de uithaal van Hirsi Ali naar de profeet Mohammed een "scheve schaats".

Met dank aan geldropse_polleke, t0maz, NFSU2, gohan16 en justhg voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.