Turks voetbal zorgt voor Haagse matpartij

Icoon PolitieEen voetbalwedstrijd op duizenden kilometers afstand was vanavond de aanleiding voor een massale vechtpartij in Den Haag. In het Turkse Denizli hield de plaatselijke voetbalclub Denizlispor de topclub Fenerbahce op 1-1, waardoor deze laatste op de laatste dag van de competitie de titel verspeelde. Concurrent Galatasaray wist wel te winnen en werd met twee punten voorsprong landskampioen.

In de Haagse Schilderswijk sloegen hierdoor bij enkele honderden personen de stoppen door. Ze gingen met elkaar op de vuist, waarbij volgens de politie ook met stenen is gegooid. Volgens een politiewoordvoerster was het rond half tien weer redelijk rustig in de buurt. Of er gewonden zijn gevallen of arrestaties zijn verricht was nog niet duidelijk.

Update 9:24 uur
Sprak de politie eerder nog over 'honderden personen', later is dit bijgesteld tot 'enkele supporters van de rivaliserende Turkse voetbalploegen Galatasaray en Fenerbahce'. De politie kon de vechtjassen snel uit elkaar halen. Er vielen geen gewonden en er werden geen arrestaties verricht.