Blootcafé Teasers moet sluiten

'Blootcafé' Teasers op het Damrak te Amsterdam moet haar deuren sluiten. Volgens de gemeente past het erotisch getinte amusement niet langer in het bestemmingsplan. Teasers is heel populair bij toeristen vanwege de schaars geklede serveersters.

De te naakte serveersters zijn niet de enige reden dat het café dicht moet. Het landelijk bureau BIBOB (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) heeft namelijk een negatief advies uitgebracht over de horecagelegenheid.

Teasers is in handen van de omstreden Iraakse broers Sabah en Salman Nissan. De gebroeders Nissan liggen al langer in de clinch met de gemeente. Sabah Nissan bezat ooit een coffeeshop aan het Damrak en werd begin jaren 90 veroordeeld wegens hasjhandel. In 1996 werd Sabah door de commissie-Van Traa gerekend tot een groep van zestien investeerders met ''min of meer ernstige criminele antecedenten en/of duidelijke criminele connecties'' die de dienst uitmaakten op en rond de Wallen.

Amsterdam geeft de Nissans tot 23 mei de tijd om het café vrijwillig te sluiten. Zo niet, dan wordt het dichtgespijkerd.

Een fotoalbumpje met Teasergirls.

Met dank aan DSp voor de submit.