Tom Hanks haalt uit naar kritieken op Da Vinci Code

Icoon FilmCritici van The Da Vinci Code zijn door Tom Hanks gewaarschuwd voor het maken van "een erg grote fout". In de London's Evening Standard haalde Hanks uit naar het geklaag uit Katholieke hoek; de afgelopen weken staken woedende priesters (en kardinalen) hun mening niet onder stoelen of banken. Hij benadrukt dat zijn film veel meer is dan een sneer naar de Katholieke kerk.

In de Evening Standard zei Hanks: "We hebben altijd geweten dat een bepaald deel van de maatschappij deze film niet zou tolereren. Het verhaal wat we vertellen is echter gevuld met allerlei gekkigheid en is in feite niet meer dan een kat-en-muis-spel."

"Als je een film, welke soort dan ook, voor werkelijk aanneemt, vooral een high-budget bioscoopfilm als deze, zou je een zeer grote fout begaan. Het is een verdomd goed verhaal en een hoop plezier... Het is allemaal fictie. Dat doet nooit pijn."

Vandaag werd de film overigens nog uit onverwachte hoek aangevallen door enkele moslims die zich gekwetst voelen. Hanks heeft hier niets over kunnen zeggen.


The Da Vinci Code gaat volgende week wereldwijd in première.