Indy 500: Aangepaste kwalificatie

Als een kwalificatiedag niet door kan gaan dan krijgen die mensen de volgende kwalificatiedag weer een kans. Zo was het de bedoeling dat de eerste 22 plaatsen zondag werden vergeven, niet de eerste elf. De directie van de Indy Racing League heeft bepaald dat alle 33 plaatsen bij de volgende kwalificatiedag worden gevuld.

Die volgende dag is 20 mei. Het is eerder voorgekomen dat alle auto's op één dag moesten kwalificeren. De laatste keer dat dit het geval was, was in 1999. Dat jaar behaalde Arie Luyendyk voor de derde keer pole position.

Het schema voor de komende week ziet er als volgt uit:

15-16 mei: Geen track activiteiten
17-19 mei: Training voor alle auto's
20 mei: Kwalificatie voor plaatsen 1 - 33
21 mei: Bump day

Indy Racing League president en COO Brian Barnhart meldde dat allerlei factoren bij het besluit zijn afgewogen. Er zijn vier dagen gepland voor kwalificatie en "we houden ons aan die vier geplande dagen," aldus Barnhart. "Ons originele plan voor de nieuwe opzet ging uit van 33 auto's op het veld aan het eind van de derde dag, dus we blijven bij dat plan en we doen de plaatsen 1 tot en met 33 op zaterdag. [...] Zondag blijft als Bump day, de langzaamste auto uit het veld wordt gestoten."