FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 augustus 2008

Volgens Dyack snappen de meesten Too Human niet

Zo kom je nooit in het nieuws, zo kom je er meer dan je zou willen. Eerder hadden we hier al commentaar van meneer Denis Dyack voor je, nu volgt direct een volgende, interessante uitspraak. Volgens Dyack is de negativiteit op het spel Too Human, welke momenteel gemiddelde scores ontvangt, te wijten aan het feit dat deze personen het spel gewoon niet snappen. Het spel is volgens hem zo uniek en innovatief, dat het te vreemd is voor mensen en zij het door natuurlijk, menselijk gedrag niet kunnen omvatten.

Dit vind hij tegelijkertijd vervelend, maar ook intrigerend. Volgens Dyack zal het spel voornamelijk verkopen door mond-tot-mond reclame. Spelers die het spel snappen zullen anderen vertellen over het spel en ze aansporen het te spelen, waardoor deze dit ook weer verder vertellen.

Of wij het spel bij FOK!games wel of niet snappen zul je nog even moeten afwachten tot we het spel volledig hebben gespeeld en de review voor je klaar hebben staan. Wil je het volledige interview met Denis Dyack lezen, dan kun je dat doen door hier te klikken.

Codemasters laat Fuel het daglicht zien in debuut trailer

Dat Codemasters een van de oudere rotten zijn in het race-genre mag ondertussen duidelijk zijn. Een racegame van de 'Codies' is iets waar veel fans iedere keer naar uitkijken. Naast de langlopende Colin McRae serie, de Race Driver serie en de recentelijk bemachtigde F1 licentie, kondigt Codemasters nu een volledig nieuwe game aan getiteld Fuel. In onderstaande trailer zie je hoe het weer een grote rol speelt in dit 'rag-'m-door-de-modder-en-terug' festijn.



Fuel is in ontwikkeling voor de PS3 en 360 en zal ergens in 2009 verschijnen. Oefen ondertussen gerust met je gepimpte Kadett op het strand met windkracht 9 in de regen.

[GC 2008] EndWar toont zijn strijdende machten

De stem. Bijna iedereen heeft hem, niet iedereen gebruikt hem goed en sommigen gebruiken hem te vaak. Gamers gebruiken liever hun vingers dan hun stem, tenzij ze online tegen een stel gillende koters knokken. Tom Clancy's EndWar geeft ons echter de mogelijkheid andere woorden uit onze vocabulaire door de headset te schreeuwen, namelijk orders aan je leger. Het spel is een RTS die volledig met de stem te besturen is, dus waarschuw de buren maar alvast indien je dunne muren hebt.



Uitslagen oefenduels 19 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
De Treffers PSV
Koevermans (2), Lazovic (2)
0-4
Baronie NAC Breda
Tamerus (3), Lurling (2), Reuser (2)
0-7
LHC Roda JC 1-3
IFC Sparta Rotterdam
Slot (2), Rose
0-3
Presikhaaf Vitesse
v Wolfswinkel (5), Junker (2), Claudemir, Pryor, Megrelishvili
0-11
ACV
Bloem (3)
Heracles Almelo
Quansah, vd. Bergh, Douglas, Schulmeister
4-4
BVV Barendrecht
vZanten, Koremans
Feyenoord
Ramsteijn
2-1
NEC
El Kabir
[b]Espanyol (Spa)
Moisés
1-1
Westerlo (Bel) Willem II
Messoudi (3), Grégoire, Mourad
3-5

Reisorganisatie Sun Travel failliet

De rechtbank van Maastricht heeft dinsdag het faillissement van reisorganisatie Sun Travel uitgesproken. Een woordvoerster heeft dat gemeld. Er is een curator aangesteld.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) vroeg het faillissement vorige maand aan omdat Sun Travel geld tekort had en zeshonderd geboekte reizen niet meer kon betalen. Van ongeveer tweeduizend Belgen en Nederlanders ging de vakantie naar Turkije niet door. SGR-directeur Piet Hein Debets zegt zeker 1 miljoen euro tegoed te hebben van de reisorganisatie.

Curator Hubert Savelkoul is dinsdag aan het werk gegaan en kon nog niets zeggen over de oorzaak van het faillissement, de totale schuld en banenverlies.

Laurence Fishburne in CSI als vervanger Gil Grissom

Laurence Fishburne komt de cast van de Amerikaanse televisieserie Crime Scene Investigation versterken. Dat lieten de makers van de serie maandag weten. Hij vervangt hoofdrolspeler William Petersen, beter bekend als Gil Grissom.

Petersen behoorde tot de vaste cast sinds het begin van de CBS-serie over een team forensisch onderzoekers uit Las Vegas in 2000. Vorige maand kondigde hij zijn vertrek aan per begin volgend jaar. Petersen verlaat de serie niet volledig: als uitvoerend producent blijft hij aan.

Fishburne gaat de rol spelen van een rechercheur die een groot geheim met zich meedraagt. Het karakter wordt in de negende aflevering van het aankomende tiende seizoen geïntroduceerd.

De acteur was voor de makers van de politieserie de eerste keuze als vervanger van Petersen. "Hij is een krachtige en intense acteur", lieten de uitvoerend producenten weten in een verklaring.

Fishburne verklaarde dat hij zelf nog nooit een aflevering van CSI had gezien voordat hij werd benaderd. Maar na het zien van oude afleveringen was hij naar eigen zeggen direct overtuigd. "Wow, dit gaat zeker werken", herinnerde hij zich zijn gedachten. Fishburne liet weten dat hij ook in films blijft spelen, en CSI ziet als 'een welkome afwisseling'.

De 47-jarige Fishburne ontving in 1993 een Oscar voor zijn vertolking van Ike Turner in de film 'What's love got to do with it' en in 1992 een Tony Award voor zijn rol in de film 'Two trains running'.  Verder heeft hij een niet onbelangrijk rolletje gehad in een obscuur filmpje genaamd 'The Matrix'.

De makers van de serie lichtten overigens ook een tipje van de sluier op over hoe Gil Grissom uit de serie wordt geschreven. Ze lieten weten dat de leider van het onderzoeksteam zijn leven wil overdenken na ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen.


Laurence Fishburne in CSI als vervanger Gil Grissom  (foto: DAG/AP)

Advocaat per abuis besmeurd op Google

De Haagse advocaat F. J. Scheltema is boos. Boos op Google. Wie bij zoekmachine namelijk de woorden "F.J.Scheltema" en "berisping" intikt, krijgt als een van de eerste resultaten de tekst F J Scheltema B V in combinatie met "Het gaat hier om een advocaat die een zware berisping heeft gehad van de deken", meldt online magazine Webwereld.

Probleem is alleen dat Scheltema nooit een berisping heeft gehad. Het negatieve zoekresultaat is een gevolg van combinatie van twee tekstfragmenten, afkomstig van de site miljoenhuizen.nl. Dat is een pagina waarop de bedrijfsgegevens van Scheltema staan. In een forumbijdrage schrijft een bezoeker daar abusievelijk een bijdrage onder over Skála & Skála Advocaten uit Haren. "Het gaat hier om een advocaat die een zware berisping heeft gehad van de deken van advocaten. Ik ken deze advocaat omdat hij jarenlang een zaak heeft gedaan van een vader die zijn zoon wil zien. Deze advocaat heeft alles fout gedaan wat hij maar fout kon doen. Des te eerder deze uit het vak gezet wordt des te beter."

Die informatie is wél juist. Maar op Google is die nuance niet terug te vinden. Een argeloze internetter zou door het zoekresultaat zo maar eens kunnen concluderen dat die Scheltema niet helemaal zuiver op de graad is.

Scheltema heeft daarom een advocaat in de arm genomen. Hij vreest ernstige imagoschade.
Google is zich echter van geen kwaad bewust. Volgens de zoekmachine ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de website. 'Het maken van beschrijvingen is volgens Google volledig geautomatiseerd. Het is volgens Google niet mogelijk om aanpassingen in de zoekresultaten aan te brengen voor individuele sites', stelt de dienst tegenover Webwereld.

De eigenaar van de site Miljoenhuizen.nl is al niet veel welwillender. 'Dit begint echt hilarische vormen aan te nemen. Nog afgezien van de vraag of mijnheer Scheltema dit zo hoog moet opnemen, is dit bij uitstek een combinatie van formuleringen die bij Google
optreedt en niet op Miljoenhuizen.nl.
'

Voor Scheltema zit er voorlopig maar één ding op: hopen dat niemand op "F.J.Scheltema" en "berisping" googlet.


Opnieuw branden in het Gooi

In Laren zijn gisternacht vier auto's uitgebrand. Volgens de politie in het Gooi is er sprake van brandstichting. Het is niet duidelijk of een deel van de branden ontstond door het overslaan van vlammen. Vrijdagnacht woedden er drie branden in het naburige Blaricum.

Naast de autobranden op de Geuzenhoek vatten gisternacht ook drie afvalcontainers vlam op de Gooiergracht in Laren en de Nieuweweg in Eemnes. De branden vrijdagnacht in Blaricum waren in een container, een opslag bij een tankstation en een hooiopslagplaats.

In juni vonden 110 schapen de dood bij een brand in een Blaricumse schaapskooi. Op dezelfde dag moest de brandweer ook uitrukken voor een brand in Laren. In april brandden in een weekeinde een villa, auto's, schuren en vuilniscontainers af. In alle gevallen was er brand gesticht. De politie is een onderzoek gestart.

Drie gouden dagen op rij zeldzaam

Nederland won vandaag voor de derde dag op rij een gouden medaille. Iets wat op de zomerspelen pas twee keer eerder is gebeurd.

Na het goud van Marit van Eupen en Kirsten van de Kolk op zondag en Marianne Vos gisteren was het vandaag de beurt aan Anky van Grunsven. De laatste keer dat Nederland drie dagen op rij goud won was in 1948. Toen won Fanny Blankers-Koen op 2 augustus de 100 meter, zwemster Nel van Vliet op 3 augustus de 200 meter schoolslag en op 4 augustus wederom Blankers-Koen op de 80 meter horden.

Ook in 1936 waren er drie gouden dagen op rij, volledig te danken aan de zwemsters. van 13 tot en met 15 augustus wonnen Nida Senff de 100 meter rugslag, de dames de 4x100 meter vrije slag en Rie Mastenbroek de 400 meter vrije slag.

Spithorst: 'Ik heb een teringweekend gehad'

Waren het de spindokters van GroenLinks? Waren het de media die om een rel snakten in de komkommertijd? Rikus Spithorst kan er alleen maar naar gissen. Maar de ex-woordvoerder van reizigersvereniging ROVER en FOK!-columnist weet wel dat er vreemde krachten aan het werk zijn geweest afgelopen weekend. Krachten die hem een vreselijk weekend en slapeloze nachten bezorgd hebben. "Ik heb een teringweekend gehad", zo zei hij gisteravond in FOK!radio. "Als uitlaatklep begon ik een aantal jaren geleden met het schrijven van columns op FOK!. Juist omdat ik niet wilde dat verward zou worden wat mijn mening was en die van ROVER, heb ik een pseudoniem aangenomen: DriekOplopers. Door een loslippigheidje van de voorzitter van ROVER, is langzaam bekend geworden wie DriekOplopers eigenlijk is. En dat is afgelopen weekend met een daverende klap in mijn eigen gezicht ontploft."

In de nacht van donderdag op vrijdag verscheen een column over GroenLinks-leider Femke Halsema van de hand van DriekOplopers. In de satirisch bedoelde column riep Spithorst op om het huis van Halsema in brand te steken. Halsema had ex-kamerlid Wijnand Duyvendak namelijk een 'integer' persoon genoemd, terwijl hij in het verleden ingebroken heeft in het Ministerie van Economische Zaken. Vrijdagavond kwam ineens naar buiten dat Halsema aangifte zou gaan doen. Zaterdag werd bekend dat DriekOplopers in het echt Rikus Spithorst is, de woordvoerder van ROVER. Die ontsloeg hem vanwege de column.

"Ik voel me in de steek gelaten door ROVER", zei Spithorst. "Ik heb daar acht jaar als vrijwilliger hard gewerkt. Ze waren op de hoogte van mijn nevenactiviteiten als wijsneus op FOK!." Zaterdagavond verscheen Spithorst in het tv-programma NOVA, om zich te verdedigen. "Ik zat na die uitzending nog in de taxi naar huis, toen het bericht al op de website van ROVER stond dat ik was ontslagen, zonder dat er richting mij een telefoontje af kon. Dus ik vind echt dat ik door ROVER als een schurftige hond de vereniging ben uitgejaagd."

De reizigersvereniging schreef 'ROVER-voorzitter Michael van der Vlis had hem eerder vandaag verzocht daar (de column, red) op Nova, waar hij ter toelichting was uitgenodigd, volledig en ondubbelzinnig afstand van te nemen en zijn diepe excuses aan te bieden. Dat heeft hij onvoldoende gedaan en dus heeft de voorzitter hem per onmiddellijk van dat woordvoerderschap ontheven.' Maar volgens Spithorst waren er geen afspraken. "Ik heb geen spijkerharde afspraak met ROVER gemaakt wat ik moest zeggen. Ik heb alleen gezegd dat ik ging uitleggen hoe het zat."

Er is zaterdagmiddag wel contact geweest met Van der Vlis. "Toen zei hij tegen me: 'Wat jij als pretcolumnist doet, is jouw zaak.' 's Avonds was er weer contact. Toen zei hij: ik vond het geen beste column, je moet wel even sorry zeggen.' Die excuses heb ik ook gemaakt bij NOVA", aldus Spithorst.

Sinds zondag is er geen contact meer geweest. "Ik heb Michael een mailtje gestuurd dat ik echt vond dat ik het niet verdiend had, dat ik op zo'n manier moest vernemen dat ik eruit lag. En daar heb ik een niet al te vriendelijk antwoord op gekregen. Een beetje van: ik vond het ook niet makkelijk, maar het besluit stond vast en daarom hebben we het bekend gemaakt." Mocht ROVER zich bedenken, dan is het wat Spithorst betreft te laat. "Bij zo'n club en zo'n voorzitter wil ik eigenlijk niks meer."

Het was ook Van der Vlis die ooit liet doorschemeren dat DriekOplopers eigenlijk zijn eigen woordvoerder was. "De weblog Lucaswashier.nl onthulde dat ik Rikus Spithorst ben. Dat had Lucas goed onthouden. Een klein jaar geleden had Michael op een website geschreven in een reactie dat DriekOplopers zijn woordvoerder was. Lucas heeft dat gezien en gewacht tot hij er wat mee kon." De weblog GeenStijl nam het nieuws vervolgens zonder bronvermelding over. "Maar als men goed had gezocht, had men allang geweten wie ik was. In het vervoerderswereldje wist iedereen het ook. Zo maakte ik weleens grappen over NS-directeur Aart Veerman. Maar hij weet dat ik het ben. Zo weet het publiek dus nog steeds niet dat ik het ben en dus ook niet namens ROVER spreek, maar weten mensen waar ik mee werk het wel."

GroenLinks

Halsema en GroenLinks hebben nooit contact gehad met Spithorst of FOK! over de column. In de media werd bekend dat Halsema aangifte had gedaan. "Het is denk ik een handige afleidingsmanoeuvre van de spindokters van GroenLinks. Want Halsema lag onder vuur vanwege haar handelen in de affaire Duyvendak. Mijn column was een handige bliksemafleider, want nu heeft iedereen het over de zielige Halsema die bedreigd wordt." Al zou het ook kunnen dat media Halsema hebben gebeld met de mededeling dat de column er stond. "Maar ik kan natuurlijk niks bewijzen", aldus Spithorst.

NOVA

Zaterdagmiddag kreeg Spithorst een telefoontje van het tv-programma NOVA. "Een aardige vent belde me op. Hij zei dat iedereen kon zien dat die column satire was. En ze wilden mij een weerwoord geven. Achter mijn rug om is NOVA de hele dag gaat bellen om aan mijn poten te zagen. Zo lieten ze de PvdA in Amsterdam zeggen dat ik mijn column op die website kwijt zou raken, belden ze Danny en hadden ze dus ook contact met ROVER."

Een half uur voor uitzending kwam Spithorst aan in Hilversum. "Een kwartier van te voren zat ik met die redacteur te babbelen in de studio. Toen zei hij dat hij even moest bellen. Achteraf blijkt dat hij naar Danny aan het bellen was. Daarnaast mocht ik het filmpje dat ze gemaakt hadden ook niet zien, omdat het zogenaamd nog niet gemonteerd was. Achteraf blijkt dus dat ik gewoon naar de slachtbank werd gevoerd."

Poll

Is Rikus Spithorst nu slachtoffer geworden van de media? De luisteraars van FOK!radio denken van wel, blijkt uit een poll (rechts onder in beeld). 29 procent vindt dat NOVA duidelijk uit was op zijn val. 28 procent denkt ook dat er niks aan de hand was geweest als de media het niet opgepikt had. 36 procent vindt niet dat de media de schuld heeft, omdat de column gewoon stom was. Twee procent denkt dat Spithorst toch wel ontslagen was bij ROVER, ook zonder column. En vijf procent heeft geen mening.

Een groot deel (42 procent) van de FOK!kers vindt het onterecht dat Spithorst onder vuur ligt, blijkt uit een poll op de FP. Bijna 40 procent vindt het wel terecht dat Spithorst onder vuur ligt. Ruim 18 procent had geen mening.

Het hele gesprek met Rikus Spithorst is terug te luisteren op Radio.fok.nl.

Van Bronckhorst aanvoerder Oranje

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Hij volgt daarmee Edwin van der Sar op, die na het EK afscheid nam van Oranje.

"Ik heb Van Bronckhorst bij Feyenoord als aanvoerder meegemaakt", aldus bondscoach Bert van Marwijk. "Hij heeft het toen prima gedaan. Ik denk dat dit ook het geval bij het Nederlands elftal zal zijn."

Verder vertelde Van Marwijk op de laatste training voor het oefenduel met Rusland dat er ten opzichte van zijn voorganger Marco van Basten niet veel zal veranderen. Het 4-2-3-1 systeem blijft gehandhaafd."Een systeem met 3 aanvallende middenvelders en een diepe spits sluit het beste aan bij de kwaliteiten van onze spelers".

Aanleg 2e Maasvlakte begint in september

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) maakte vandaag bekend dat er volgende maand wordt begonnen met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Ondanks het beroep dat nog loopt tegen de verleende vergunningen, wil het Havenbedrijf niet wachten op de uitspraak.

Het Havenbedrijf heeft alle vertrouwen in de uitspraak in het beroep tegen de verleende vergunningen. Het beroep zou vooral gericht zijn op het gebruik van de Tweede Maasvlakte en niet op de aanleg zelf. "Gezien de vele grondige en uitgebreide onderzoeken die aan de vergunningaanvraag ten grondslag liggen, zien we de afhandeling van de procedures met vertrouwen tegemoet", aldus directeur Smits.

Een begin van de aanleg wordt gemaakt met zand dat uit de Yangtzehaven wordt gebaggerd. Via persleidingen wordt het zand richting de plek van het nieuwe industriegebied getransporteerd. Later wordt er ook een zachte kustwering aangelegd.

Veertig procent van het totale oppervlakte is al verdeeld onder drie bedrijven. APM Terminals, Euromax en Rotterdam World Gateway hebben al een plaats voor een containerterminal bemachtigd. Verder zullen er distributie- en chemische bedrijven komen. De bedoeling is dat Rotterdam met de komst van Maasvlakte 2 de concurrentiepositie verstevigt. De Rotterdamse haven is de grootste van Europa en de op een na grootste van de wereld. Alleen Shanghai is groter. Het eerste containerschip moet in 2013 aanmeren.

80GB PS3 vanaf 27 augustus verkrijgbaar

Voor de mensen die te laat waren voor een 60GB PS3 of juist te weinig hadden aan "slechts" 40GB opslagruimte is er goed nieuws. Vanaf volgende week is de PS3 verkrijgbaar met een 80GB harde schijf.

Dit model zal net zoals in de VS het 40GB model vervangen. Voor zover bekend staat er voor dit model geen prijsdaling in het verschiet, aangezien het nog maar om een klein aantal gaat dat op dit moment de winkels nog bevolkt.

Houd er echter wel rekening mee dat dit model dezelfde functionaliteiten mist als het 40GB model. De backwards compatibility van PlayStation 2 games, vier USB-poorten en de CompactFlash-, Memory Stick- en SD-poorten zijn ook ditmaal niet aanwezig. Daarnaast is er nog een leuk weetje, er zit geen Sixaxis controller in het pakket, maar een Dual Shock 3 controller.

De 80GB versie gaat 399 euro kosten.

OS: Bokser gediskwalificeerd na bijten tegenstander

Dzjakhon Koerbanov komt niet meer in actie tijdens de Olympische Spelen in Peking. De bokser beet tijdens de kwartfinales van het olympisch toernooi in de schouder van tegenstander, Jerkeboelan Sjinalijev. De Tadzjiek werd daarop gediskwalificeerd.

Koerbanov stond voorafgaand aan het incident op een ruime achterstand en er resteerde nog maar zeventien seconden. De bokser uit Tadzjikistan werd als één van de favorieten voor de titel bestempeld. Eerder in het bokstoernooi was hij ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van wereldkampioen Abbos Atoev. Nu kan hij echter naar een medaille fluiten.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

Releasedatum PS3-versie Bioshock aangekondigd

Dat Bioshock voor de PS3 zou uitkomen, was al bekend, maar nu is er ook definitief een datum gepubliceerd. De populaire shooter komt op 21 oktober uit in de VS, en zoals gewoonlijk enkele dagen later in de rest van de wereld. Vanaf 24 oktober kunnen de Europese PS3-spelers gaan genieten van Bioshock. Eerder was door PSU gemeld dat de game op 4 november zou uitkomen, maar de developers hebben schijnbaar toch nog wat tijd gevonden om de port wat eerder af te krijgen.

Ten opzichte van de PC-versie is er nieuwe content toegevoegd. Er zal een nieuwe moeilijkheidsgraad zijn, genaamd Survivor. Ook zijn er Challenge Rooms te downloaden, waarin je je plasmid skills kunt testen. Tot slot zal ook het PS3 Trophy-system ondersteund worden.

Dit is overigens niet alleen voor PS3-gamers, maar ook voor PC-gamers goed nieuws. 2K Marin had namelijk aangekondigd dat Bioshock 2 pas zou uitkomen zodra de PS3 port uit was. Vanaf oktober zal het team weer zijn volledige aandacht kunnen richten op deel 2, hopelijk zal deze dan ook snel in de schappen verschijnen.



sanger stopt met PR, Nuongirl vervangt hem

Sinds januari was sanger verantwoordelijk voor de PR van FOK!sport, maar soms moet je dingen veranderen. Zo koos sanger ervoor om zijn werkzaamheden neer te leggen, maar hij blijft gelukkig wel nieuws posten.

Met het vertrek van sanger moest er natuurlijk iemand anders worden aangetrokken. Al snel viel ons oog op iemand, die in het verleden ook al verantwoordelijk voor de PR van FOK!sport was. De vraag was snel gesteld en het antwoord volgde spoedig.

Nuongirl, veel succes!

Karadzic wil af van Nederlandse rechter

De Bosnisch-Servische ex-leider Radovan Karadzic wil af van de Nederlandse VN-rechter Alphons Orie. Hij diende daartoe vandaag een wrakingsverzoek in bij het Joegoslavië-Tribunaal.

Volgens Karadzic heeft Orie persoonlijk belang in de rechtszaak tegen Karadzic en zou hij deze kunnen gebruiken om zijn eerdere uitspraken te stutten. Karadzic refereert onder meer aan de veroordeling van Momcilo Krajisnik, tijdens de oorlog in Bosnië (1992/95) de rechterhand van Karadzic. Hij kreeg "een draconische straf" van 27 jaar, uitgesproken door Orie.

Ook blijkt de partijdigheid van Orie volgens Karadzic uit het feit dat de rechter hem een aantal argumenten niet liet maken tijdens zijn eerste voorgeleiding.

Krajisnik diende in zijn zaak ook een wrakingsverzoek in tegen Orie. Dat werd niet toegestaan. De Bosnisch-Servische generaal Stanislav Galic greep ook naar dit juridische middel om Orie van zijn zaak te krijgen. Ook dat verzoek werd niet ingewilligd. In hoger beroep kreeg Galic 33 jaar cel.

Opnieuw grote drugsvangst bij Antillen

Met een onderschepping van 192 kilo marihuana heeft de kustwacht deze week opnieuw een slag geslagen in de strijd tegen drugssmokkel in het Caribisch gebied. De drugs werden gisterenavond lokale tijd nabij Sint-Maarten aangetroffen aan boord van een zeiljacht, meldt de Antilliaanse kustwacht. Eerder deze week werd voor de kust van Curaçao al 160 kilo cocaïne onderschept.

De kustwacht ontdekte het zeiljacht tijdens een patrouillevlucht. De piloten vonden dat het vaartuig zich verdacht gedroeg en seinden hun collega's op Sint-Maarten in. Toen zij met hun speedboot poolshoogte kwamen nemen bij het jacht, de Minotaur, gooiden de opvarenden verzwaarde pakketten overboord. Zeven van deze pakketten konden worden opgevist, en bleken in totaal 192 kilo marihuana te bevatten.

De vijf opvarenden van het jacht, vier mannen uit Saint Lucia en een vrouw uit Santa Domingo, werden aangehouden en aan de politie overgedragen. Het zeiljacht werd naar Sint-Maarten overgebracht.

Zondagnacht werd al 160 kilo cocaïne aangetroffen voor de kust van Curaçao. De drugs, verpakt in vier balen, werden in zee aangetroffen na een klopjacht op een verdachte speedboot. Aan boord werd een wapen met munitie gevonden. De opvarenden van de speedboot wisten te ontkomen.

Bokser bijt tegenstander in schouder

Dzjakhon Koerbanov komt niet meer in actie tijdens de Olympische Spelen in Peking. De bokser beet tijdens de kwartfinales van het olympisch toernooi in de schouder van tegenstander, Jerkeboelan Sjinalijev. De Tadzjiek werd daarop gediskwalificeerd.

Koerbanov stond voorafgaand aan het incident op een ruime achterstand en er resteerde nog maar zeventien seconden. De bokser uit Tadzjikistan werd als één van de favorieten voor de titel bestempeld. Eerder in het bokstoernooi was hij ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van wereldkampioen Abbos Atoev. Nu kan hij echter naar een medaille fluiten.

The House of the Dead komt naar de Wii, OVERKILL!

The House of the Dead komt naar de Wii. Het is geen port van een van de eerdere delen (wat return al was) maar een geheel nieuw deel genaamd OVERKILL. De eerste trailer is hieronder te bewonderen. Het is duidelijk dat ze voor een heel cheesy sfeertje gaan. De game zal co-op hebben en "smerige actie die veel te ver gaat". De officiële website van de game kan je hier vinden, en ergens in 2009 zal je zelf aan de slag kunnen gaan.


The HARDCORE you've been waiting for!

8 gewonden door 17-jarige joyrider

Vanmiddag zijn bij een frontale botsing tussen twee voertuigen in Raamsdonksveer acht personen gewond geraakt. De aanrijding werd veroorzaakt door een 17-jarige joyrider op een industrieterrein in de Brabantse plaats. Hij reed waarschijnlijk te hard.

De minderjarige jongen, die vermoedelijk geen gordel droeg, en zijn bijrijder moesten uit het voertuig worden bevrijd en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee mensen uit het aangereden busje moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De andere vier inzittenden raakten lichtgewond.

Uitslagen dag 11 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales vanaf een uur of twee Nederlandse tijd tot nu.

Atletiek, heren

1.500 meter

1. Rashid Ramzi (Brn) 3.32,94
2. Asbel Kiprop (Ken) 3.33,11
3. Nicholas Willis (NZl) 3.34,16
4. Mehdi Baala (Fra) 3.34,21
5. Juan Carlos Higuero (Spa) 3.34,44
6. Abdelati Iguider (Mar) 3.34,66
7. J.Van Deventer (ZAf) 3.34,77
8. Belal Mansoor Ali (Brn) 3.35,23

Hoogspringen

1. Andrej Silnov (Rus) 2,36 m
2. Germaine Mason (GB) 2,34 m
3. Jaroslav Rybakov (Rus) 2,34 m
4. Stefan Holm (Zwe) 2,32 m
5. Raul Spank (Dui) 2,32 m
6. Jaroslav Bába (Tsj) 2,29 m
7. Tomá Janku (Tsj) 2,29 m
8. Tom Parsons (Eng) 2,25 m

Discuswerpen

1. Gerd Kanter (Est) 68,82 m
2. Piotr Malachowski (Pol) 67,82 m
3. Virgilijus Alekna (Lit) 67,79 m
4. Robert Harting (Dui) 67,09 m
5. Frank Casañas (Spa) 66,49 m
6. Bogdan Pishchalnikov (Rus) 65,88 m
7. Rutger Smith 65,39 m
8. Róbert Fazekas (Hon) 63,43 m

Atletiek, vrouwen

400 meter

1. Christine Ohuruogu (GB) 49,62
2. Shericka Williams (Jam) 49,69
3. Sanya Richards (VS) 49,93
4. Joelija Goesjtsjina (Rus) 50,01
5. Anastasiya Kapachinskaya,Rus 50,03
6. Tatjana Firova (Rus) 50,11
7. Rosemarie Whyte (Jam) 50,68
8. Amantle Montsho (Bot) 51,18

100 meter horden

1. Dawn Harper (VS) 12,54
2. Sally McLellan (Aus) 12,64
3. Priscilla Lopes (Can) 12,64
4. Damu Cherry (VS) 12,65
5. Delloreen Ennis-London (Jam) 12,65
6. Brigitte Foster-Hylton (Jam) 12,66
7. Lolo Jones (VS) 12,72
8. Sarah Claxton (GB) 12,94


Basketbal, vrouwen

kwartfinale

Australie - Tsjechie 79-46
Verenigde Staten - Zuid-Korea 140-60
Rusland - Spanje 84-65

Halve finales

China - Australie
Verenigde Staten 0 Rusland

Gewichtheffen, mannen

Heren +105 kg
1. Matthias Steiner,Dui 203/258 461 kg
2. Jevg.Tsjigisjev,Rus 210/250 460 kg
3. Vikt.Scerbaiths,Let 206/242 448 kg
4. Artem Oedatsjin,Oek 207/235 442 kg
5. Igor Sjimetsjko,Oek 201/232 433 kg
6. Rashid Sharifi,Irn 196/230 426 kg
7. Grzegorz Kleszcz,Pol 185/234 409 kg
8. Almir Velagic,Dui 188/225 413 kg

Handbal, vrouwen

Kwartfinale

Zuid-Korea - China 31-23
Rusland - Frankrijk 32-31 wnv

Hippische Sport

Dressuur

1. ANKY VAN GRUNSVEN,Salinero 78,680
2. Isabell Werth,Dui,Satchmo 76,650
3. Heike Kemmer,Dui,Bonaparte 74,455
4. Steffen Peters,VS,Ravel 74,150
5. HANS PETER MINDERHOUD,Nadine 73,035
6. Aleks.Korelova,Rus,Balagoer 72,625
7. Emma Hindle,GB,Lancet 72,345
8. Kyra Kyrklund,Fin,Max 71,985
9. Bernadet.Pujals,Mex,Vincent 71,675
10. Jan Brink,Zwe,Briar 71,205
11. A.Helgstrand,Den,Don Schufro 70,675
12. Tinne Silfven,Zwe,Solos Car. 70,345
13. Courtney King,VS,Mythilus 70,175
14. Ashley Holzer,Can,Pop Art 70,105
15. Nath.zu Sayn-Wittg.Den,Digby 69,110

Honkbal

Japan - China 10-0
Verenigde Staten - Taiwan 4-2

Trampolinespringen, mannen

1. Lu Chunlong (Chi) 41,00 pnt
2. Jason Burnett (Can) 40,70
3. Dong Dong (Chi) 40,60
4. Tetsuya Sotomura (Jap) 39,80
5. Joerij Nikitin (Oek) 39,80
6. Dmitri Oesjakov (Rus) 38,80
7. Aleksandr Roesakov (Rus) 38,50
8. Mikalaj Kazak (WRu) 38,10

Turnen, mannen

Rek

1. Zou Kai (Chi) 16,200
2. Jonathan Horton (VS) 16,175
3. Fabian Hambüchen (Dui) 15,875
4. Igor Cassina (Ita) 15,675
5. Takuya Nakase (Jap) 15,450
6. Hiroyuki Tomita (Jap) 15,225
7. EPKE ZONDERLAND 15,000
8. Yann Cucherat (Fra) 14,825

Turnen, vrouwen

Balk

1. Shawn Johnson (VS) 16,225
2. Nastia Liukin (VS) 16,025
3. Cheng Fei (Chi) 15,950
4. Anna Pavlova (Rus) 15,900
5. Gabriela Dragoi (Roe) 15,625
6. Li Shanshan (Chi) 15,300
7. Ksenia Afanasjeva (Rus) 14,825
8. Koko Tsurumi (Jap) 14,450

Voetbal, mannen

Halve finale

Nigeria - Belgie 4-1
Argentinie - Brazilie 3-0

Volleybal, vrouwen

Kwartfinale

China - Rusland 3-0 (25-22 27-25 25-19)
Verenigde Staten - Italie 3-2 (20-25 25-21 19-25 25-18 15-6)

Far Cry 2 map editor interview

De release van Far Cry 2 nadert met rasse schreden en er is nu een filmpje verschenen waarin Geatan Richard geïnterviewd wordt. In het filmpje zie je de level editor zoals je die zal vinden in de 360 versie van de game. De editor wordt erg uitgebreid, je zit niet geheel vast aan prefabs. Het filmpje laat de uitgebreide functionaliteiten van de editor goed zien.


Of klik hier om te kijken.

'Loon thuiszorgbestuurders te hoog'

De lonen in de thuiszorg staan onder druk, maar zoals in veel sectoren krijgen de bestuurders een hoog salaris. Ruim veertig procent van de thuiszorgbestuurders verdient boven de zogenaamde Balkenende-norm. De Tweede Kamer wil dit nu aan banden leggen.

SP, CDA, D66 en Groenlinks vinden dat de afspraken nu niet goed geregeld zijn. De lonen van werknemers in de thuiszorg staan onder druk, terwijl de bestuurders elk jaar weer een flinke verhoging in het vooruitzicht hebben. Als het aan de Tweede Kamer ligt verdienen bestuurders niet meer dan de premier en wordt dit bij wet geregeld. Verantwoordelijk staatssecretaris Bussemaker wil nog niet zo ver gaan en stelt voorlopig een code voor.

Bayer Leverkusen haalt Tsjechisch international

Het Duitse Bayer Leverkusen heeft de selectie enkele dagen na de start van de Bundesliga nog weten te versterken.

De 23-jarige verdediger Michal Kadlec komt over van Sparta Praag en zal per direct voor Bayer Leverkusen gaan spelen.

De drievoudig international was afgelopen zomer met Tsjechië nog actief op het EK en is de zoon van oud-Kaiserslautern speler Miroslav Kadlec. Kadlec debuuteerde namens 1. FC Slovácko reeds in 2001 in het betaalde voetbal.

'Bulykin gaat naar Anderlecht'

Het Duitse Kicker meldt dat aanvaller Dmitry Bulykin Bayer Leverkusen verruilt voor de bekerhouder van België Anderlecht.

De Russische aanvaller zou een miljoen euro moeten kosten. Het afgelopen seizoen speelde de fysiek sterke spits niet veel voor die Werkself.

In zijn vaderland Rusland speelde de 28-jarige Bulykin voor Lokomotiv Moskou en Dinamo Moskou. De aanvaller heeft vijftien interlands achter zijn naam staan.

Doelman Renan naar Valencia

De Braziliaanse doelman Renan Brito speelt de komende vier seizoenen voor het Spaanse Valencia. De 23-jarige Renan heeft een vierjarig contract getekend bij de bekerhouder van Spanje.

Marca meldt dat er een akkoord is bereikt tussen Valencia en Internacional, de club waar Renan vandaan komt. Momenteel neemt de sluitpost met Brazilië deel aan het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen.

Na de Spelen zullen de laatste details van de transfer worden afgerond. Bij Valencia zal Renan de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de Duitser Timo Hildebrand.

Fulham wil jonge speler Fortuna Sittard

Volgens Dagblad De Limburger staat Danny Hoesen in de belangstelling van Fulham.

De zeventienjarige speler van Fortuna Sittard was op stage bij de Engelse club en heeft een goede indruk achtergelaten bij de Londense technische staf.

Hoesen is sinds dit seizoen een speler in de hoofdmacht van Fortuna en maakte afgelopen vrijdag in het duel met Go Ahead Eagles zijn debuut.

Volgens Dagblad De Limburger zijn Fulham en Fortuna inmiddels in onderhandeling over Hoesen.

Berbatov: "Man Utd gaat voor Huntelaar"

Dimitar Berbatov is bang dat zijn transfer naar Manchester United in de soep gaat lopen.

De Bulgaarse aanvaller van Tottenham Hotspur wordt al lang in verband gebracht met de winnaar van de Champions League, maar zijn club Spurs wil graag het volle pond vangen voor de international.

Volgens The Times vraagt Tottenham nog altijd zo'n 40 miljoen euro voor de aanvaller, die vreest dat hij niet te betalen zal zijn voor de ploeg van manager Sir Alex Ferguson.

Berbatov heeft dan ook de angst dat Man United uiteindelijk zal gaan voor Klaas-Jan Huntelaar voor Ajax, die evenals de Bulgaar al geruime tijd in verband wordt gebracht met de Mancunians.

De 24-jarige international zou ook nog in beeld zijn bij Real Madrid, maar geen van de clubs heeft zich officieel gemeld bij Ajax.

VVV hoeft Kaya niet

VVV-Venlo heeft Vitesse laten weten geen interesse te hebben in Onur Kaya.

VVV heeft algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse gezegd dat het Kaya niet hoeft, meldt Omroep Gelderland. VVV is op zoek naar een linksbuiten en voor die positie is Kaya niet geschikt.

De middenvelder brak in 2006 door bij Vitesse, maar wist nooit een vaste basisspeler te worden. Onder Hans Westerhof was de Belg in de voorbereiding vooral geblesseerd.

Levenslang voor wurging vijf liftsters

Een seriemoordenaar uit het Duitse Aken is tot levenslang veroordeeld voor het verkrachten en wurgen van vijf liftsters in de jaren 80. De rechtbank sprak de veroordeling achttien jaar na het laatste misdrijf uit.

De eerste vijftien jaar komt de man niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De nu 52-jarige dader wurgde tussen 1983 en 1990 vijf jonge liftsters in de omgeving van Aken. Drie van hen werden voor hun dood door hem verkracht.

De man werd vorig jaar augustus bij toeval door de politie ingerekend toen hij bij een diefstal in Rheinsberg, niet ver van de Limburgse grens, op heterdaad werd betrapt. Zijn DNA kwam overeen met het DNA dat destijds op het lijk van een van de liftsters was aangetroffen.

Rondje drank het duurst in Amsterdam

Voor het vijfde jaar op rij is Amsterdam de stad met de duurste terrassen. Voor een rondje drank (twee fluitjes, twee rosé en twee fris) is de bezoeker hier 15,50 euro kwijt. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dit meldde horeca-adviesbureau Van Spronsen& Spronsen uit Leiderdorp gisteren. Het bureau onderzoekt sinds 2004 de drankprijzen op de meest toeristische plekken van de 21 grootste steden.

De hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Rotterdam en Den Haag waar een rondje 15 euro kost. In Rotterdam steeg de prijs voor een rondje met 3,4 procent, in Den Haag met 6 procent. Het goedkoopst is Breda met gemiddeld 12,88 euro voor een rondje.

Satirorisme

ArchEnemy stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Onze arme Driek heeft er van langs gehad. Merkt in de Duyvendak-discussie zeer terecht op dat 'een bijzonder integer mens' nou eenmaal niet het idee koestert boven de rechtstaat te kunnen gaan staan, pakt Femke hard op die uitspraak en kan vervolgens bij ROVER (what's in a name) zijn biezen pakken omdat de satire in zijn column 'als zodanig onvoldoende herkenbaar' was.

Auw.

Argentijnen verslaan Brazilië in halve finale

Het Argentijns Olympisch voetbalelftal heeft ten koste van aartsrivaal Brazilië de finale bereikt. De Brazilianen moesten het met klinkende cijfers ontgelden: 3-0.

De eerste helft kende afwachtende teams, die hoopten te kunnen profiteren van fouten van de tegenstander. Veel gevaar leverde dit niet op, al was Lionel Messi vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet vanuit de draai werd echter knap gekeerd door doelman Renan. Na de thee stelden de Albicelestes orde op zaken. Angel di María's voorzet vanaf links werd in de 52e minuut binnengewerkt door Sergio Kun Agüero. De spits van Club Atlético de Madrid maakte hiermee zijn eerste treffer van het Olympisch voetbaltoernooi.

Agüero was echter nog niet klaar met Brazilië. Enkele minuten na zijn eerste treffer zette hij Argentinië zelfs op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Ezequiel Garay vond de aanvaller helemaal vrij voor de goal. De Goddelijke Kanaries leken nog even terug te komen in de wedstrijd, toen Ronaldinho's vrije trap terug kwam van de paal en door Rafael Sobis werd binnengetikt. De grensrechter oordeelde echter dat de speler van Real Betis Balompié zich in een buitenspelpositie bevond.

Nadat Juan Román Riquelme vanaf de strafschopstip de wedstrijd had beslist wisten de Brazilianen dat het afgelopen was met de Olympische droom. Enkele spelers konden dit maar moeilijk verkroppen, en begingen enkele harde overtredingen. Javier Mascherano werd tweemaal van achteren neergehaald, en beide keren werd de overtreder direct van het veld gestuurd. Allereerst Lucas Leiva, clubgenoot bij Liverpool, en vervolgens Thiago Neves van Fluminense. Door de winst zal Argentinië zaterdag de finale spelen tegen Nigeria. Vrijdag speelt Brazilië tegen België om de bronzen medailles.


Argentinië - Brazilië 3-0
52' Sergio Agüero 1-0
58' Sergio Agüero 2-0
76' Juan Román Riquelme (Pen) 3-0
81' Lucas Leiva (Brazilië)
84' Thiago Neves (Brazilië)

Arbiter: Martín Vázquez (URU)
Gele kaart: Pablo Zabaleta, Nicolas Pareja, Angel di María (Argentinië), Breno, Hernanes, Anderson, Rafinha (Brazilië).

Opstellingen:

Argentinië: Sergio Romero; Garay, Monzon, Pareja, Di María; Zabaleta, Gago, Riquelme (Sosa/91), Mascherano; Messi, Agüero.

Brazilië: Renan; Rafinha, Breno, Hernanes (Thiago Neves/61), Marcelo; Alex Silva, Lucas, Diego (Jô/71), Anderson; Ronaldinho, Rafael Sobis (Alexandre Pato/61).

Blote jogger vlucht door brandnetels

Een naakte hardloper uit het Brabantse Made is gisterenmiddag in Terheijden door brandnetels het bos in gevlucht om aan de politie te ontkomen. Zijn vluchtpoging was tevergeefs. De 30-jarige man is opgepakt voor openbare schennis. Drugs waren de oorzaak van zijn onbehoorlijke gedrag, verklaarde de naaktloper op het bureau.

De man liep rond 13.40 uur naakt te joggen toen hij vier minderjarige meisjes tegenkwam. Agenten probeerden daarop hem te arresteren. In plaats van gewillig mee te gaan, nam de jogger een vechthouding aan en sprintte door de brandnetels het bos in. Op de Witte Brug kon hij alsnog worden gearresteerd.

Kabinet niet tegen scherp islam-debat

Een scherp debat over de islam en de integratie van minderheden moet kunnen. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Integratie vandaag gezegd. Zij "nuanceert" daarmee de conclusie van de Europese waakhond voor de mensenrechten (ECRI) dat discriminatie van moslims groeit in Nederland.

De Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) stelde in februari dat de islamofobie snel aan terrein wint. Volgens Vogelaar uiten burgers in het scherpe debat echter "reële zorgen waaraan niet zomaar voorbij kan worden gegaan". Het benoemen van problemen moet wel op een respectvolle en constructieve manier gebeuren, vindt zij.

Eerder stelde de minister dat de harde taal van Kamerleden als Geert Wilders, Rita Verdonk en Henk Kamp tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen alleen maar aanscherpen.

De ECRI stelde in februari dat de afkeer jegens moslims sinds 2000 dramatisch zou zijn gestegen. Spanningen zouden zijn gevoed door nationale en internationale gebeurtenissen zoals de radicaalislamitische aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten en de aanslag op Theo van Gogh door een extremistische moslim in 2004.


Minister Ella Vogelaar   (foto: ANP)

Goud Harper na misser van Jones

De Amerikaanse Dawn Harper is de nieuwe olympisch kampioene op de 100 meter horden. Lolo Jones, de grote favoriete voor de titel, lag lange tijd op koers voor het goud, maar ze struikelde over de voorlaatste horde en eindigde uiteindelijk als zevende.

Op de 400 meter was het goud voor Christine Ohurougu. De Britse, die aanvankelijk de Spelen leek te missen wegens drie gemiste dopingtests, won met een tijd van 49,62.

OS: Goud voor Van Grunsven

Anky van Grunsven heeft op het olympisch dressuurtoernooi de gouden medaille veroverd. Isabell Werth werd tweede, Heike Kemmer behaalde het brons.

Van Grunsven moest als laatste rijden. Haar grootste concurrente Isabell Werth had in haar kür op muziek wederom een erg grote fout. Hierdoor stegen de kansen voor Van Grunsven. Een score van 78,6 procent was genoeg voor de winst.

Van Grunsven reed een haast onberispelijke proef en scoorde 82,400 procent, ruim voldoende voor het goud. Hans Peter Minderhoud, na de Grand Prix Special nog zevende, werd vijfde. Hij reed een zeer goede kür en scoorde 75,150 procent.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op de speciale subsite!

 

OS: Condooms niet aan te slepen

De atleten in het Olympisch dorp in Peking gaan flink van bil. De 100.000 condooms die sinds het begin van de spelen zijn uitgedeeld, voorzien niet in de behoefte. Daarom zijn er nog 20.000 bijbesteld. 

Vooral atleten die al zijn uitgesport, vormen koppeltjes. ''Je ziet steeds meer stelletjes. Dit is de plaats bij uitstek om te daten. Zoek je een mix van rassen? Hier heb je ze gevonden. Vooral bij de Russen, de Tsjechen en de Slovaken zitten geweldige exemplaren'', likkebaardt een Mexicaanse volleybalspeler in de Vlaamse krant De Standaard.

Het Olympische dorp krijgt in vier weken tijd 16.000 atleten en coaches over de vloer. ''Er zijn 16.000 atleten in het dorp. Natuurlijk zijn daar jongens bij die sommige meisjes wel zien zitten en natuurlijk komt daar seks van'', aldus onze 33-jarige landgenoot en baseballer Jeroen Sluijter. ''En als er dan gratis condooms uitgedeeld worden, wil je die toch ook wel eens gebruiken.''

'The place to be' is overigens het Holland House. ''Er is één plaats die niemand wil missen. In het huis van de Nederlanders moet iedereen geweest zijn. Daar gaat het er echt wild aan toe'', zo zegt de al eerder geciteerde Mexicaanse volleybalspeler.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Goud voor Van Grunsven

Anky van Grunsven heeft op het olympisch dressuurtoernooi de gouden medaille veroverd. Isabell Werth werd tweede, Heike Kemmer behaalde het brons.

Van Grunsven moest als laatste rijden. Haar grootste concurrente Isabell Werth had in haar kür op muziek wederom een erg grote fout. Hierdoor stegen de kansen voor Van Grunsven. Een score van 78,6 procent was genoeg voor de winst.

Van Grunsven reed een haast onberispelijke proef en scoorde 82,400 procent, ruim voldoende voor het goud. Hans Peter Minderhoud, na de Grand Prix Special nog zevende, werd vijfde. Hij reed een zeer goede kür en scoorde 75,150 procent.

Celstraffen in Britse terrorismezaak

Twee Britse moslims zijn vandaag onder de terrorismewetgeving veroordeeld tot respectievelijk tien en twaalf jaar cel. Een dag eerder waren zij door een jury schuldig bevonden aan het bezit van documenten die bruikbaar zijn voor terroristen.

De twee mannen, allebei 23 jaar, was het bezit van computerbestanden die de gewelddadige jihad verkondigden, documenten met praktische informatie over het maken en gebruiken van wapens en explosieven en een document dat aanspoorde tot moordaanslagen ten laste gelegd.

Een derde verdachte, een 18-jarige jongen, is schuldig bevonden aan het bezit van een gids over het maken van napalm en het maken van een bruikbare lijst voor terroristen. Hij zou op 15-jarige leeftijd door de twee andere verdachten zijn geronseld voor de jihad. Hij is de jongste wegens terrorisme veroordeelde persoon in Groot-Brittannië. Aanklagers zeiden dat hij briefjes over het martelaarschap schreef en onder zijn bed verborg. Een vierde verdachte werd gisteren vrijgesproken.

Porno ook bij mannen met partner populair

Van de mannen met een partner houdt 62 procent zich minimaal eens per maand bezig met porno, 36 procent is er zelfs een keer in de week mee in de weer.

Ze loeren op sites (52 procent), bekijken seksfilms (48 procent), gluren in vieze blaadjes (31 procent), chatten op pikante wijze met andere vrouwen dan hun eigen (10 procent) of webcammen (3 procent). Van de vrouwen kijkt 18 procent op de een of andere wijze weleens naar porno. Bijna één op de drie stellen kijkt weleens samen. 

Dat blijkt allemaal uit een onderzoek van Psychologie Magazine onder meer dan zevenhonderd mannen en vrouwen tussen de 18 en 64 jaar met een relatie.

Mannen hebben er minder moeite mee als hun partner porno kijkt dan vrouwen. Zowel mannen als vrouwen willen door porno vaker vrijen, ze doen samen inspiratie op, hebben een gevarieerder seksleven en verleggen hun grenzen in bed.

Tuchtcollege tikt vaatchirurg op de vingers

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag heeft een vaatchirurg een waarschuwing gegeven voor medische missers. De man liet in 2005 in de Rotterdamse polikliniek De Blaak twee keer een 120 centimeter lange metalen draad in het lichaam van een patiënt achter.

Dat meldde een woordvoerder van het college vandaag. De twee patiënten moesten na een laserbehandeling met spoed worden geopereerd aan hun hart. Bij beiden was na de spataderbehandeling een dunne metalen draad in een ader achtergebleven, door het lichaam gaan zwerven en uiteindelijk in het hart beland.

Veel informatie in Heavy Rain interview van de E3

Heavy Rain is een game gemaakt door Quantic Dream, de makers van Fahrenheit. Ondanks dat niemand een idee heeft waar de game over gaat, en er maar een aantal beelden van zijn vrijgekomen, zijn gamers en media erg enthousiast over de game. De game zou erg goede graphics bevatten en een diepgaand verhaal zoals we die kennen van Fahrenheit.

In Leipzig zal de game eindelijk aan het publiek getoond worden. Nu, één dag voor het event, is er een embargo afgelopen van een interview dat is gegeven met Gamereactor op de E3. Game Director David Cage vertelt over zijn ideeën over de game, de techniek en de game-industrie. Het interview valt hieronder te bekijken.

Reservisten hebben te weinig wapens

De Nederlandse nationale reserve heeft een gebrek aan wapens, nachtkijkers en werkende radio's en portofoons. Dat schrijft staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) deze week in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens De Vries hebben de tekorten geen effect op de inzetbaarheid van de reservisten.

De nationale reserve bestaat uit vijf bataljons met in totaal 3200 leden. Reservisten zijn vrijwillig in dienst van het leger en kunnen voor korte perioden worden opgeroepen, waarvoor ze een vergoeding krijgen. De werkzaamheden van reservisten bestaan meestal uit ondersteunende taken, zoals het bewaken van gebouwen en terreinen.

Bij twee van de vijf bataljons zijn de machinegeweren vervangen door gewone geweren, schrijft De Vries. Beroepsmilitairen in Afghanistan gebruiken de machinegeweren van de reservisten nu. Na afloop van de missie in Uruzgan komen ze weer ter beschikking van de nationale reserve.

Radio's en portofoons heeft de nationale reserve wel in overvloed. Ze zijn echter zo oud en slecht dat ze niet bruikbaar zijn tijdens operaties. Personeel voelt zich volgens De Vries genoodzaakt om gebruik te maken van eigen mobiele telefoons.

Ook aan nachtkijkers is behoefte. Reservisten kunnen door het gebrek daaraan tijdens de schemering en de nacht geen operaties uitvoeren.

Celstraf voor poging doodslag op A28

De 29-jarige Ahmed Y. uit Hoogeveen die op 5 april na een verkeersruzie op de oprit van de A28 bij Fluitenberg een 30-jarige plaatsgenoot neerstak, is vandaag veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De rechtbank in Assen acht poging tot doodslag bewezen.

De Hoogevener moet ook 1930 euro smartengeld betalen. De korte maar hevige ruzie tussen de twee automobilisten ontstond op de vluchtstrook van de oprit, waar beide partijen uit de auto stapten om verhaal te halen. Aanleiding was bumperkleven door het latere slachtoffer.

De veroordeelde liet het slachtoffer na de steekpartij zwaargewond achter en kon pas na uitvoerig rechercheonderzoek worden aangehouden.

Fransen gedood in gevechten bij Kabul

Door hevige gevechten circa 50 kilometer ten oosten van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn tien Franse militairen van de internationale veiligheidsmacht ISAF gedood. Dit hebben Afghaanse officieren en bronnen op het presidentieel paleis Elysée vandaag in Parijs bekendgemaakt.

De door de NAVO aangevoerde ISAF maakte eerder melding van hevige gevechten gisteren en vandaag in het Afghaanse district Sarobi, waar gisteren een patrouille van de ISAF door opstandelingen werd aangevallen. Dat leidde tot gevechten die vandaag nog voortduurden.

RBC mogelijk lang zonder Schrier

RBC Roosendaal zal het mogelijk lange tijd zonder verdediger Sjoerd Schrier moeten doen. De speler heeft een scheurtje in zijn meniscus en dient een kijkoperatie te ondergaan. Die moet aan het licht brengen of de kruisbanden van Schrier beschadigd zijn.

De 24-jarige verdediger kwam afgelopen vrijdag in het met 1-3 verloren duel tegen FC Zwolle verkeerd neer na een kopduel. Hierop diende Schrier het veld per brancard te verlaten. Een lange blessure zou RBC en Schrier slecht uitkomen. De kale verdediger leek dit seizoen eindelijk een basisplaats te veroveren.

Verstappen: "Happy in LMS"

Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen wonnen afgelopen zondag op de Duitse Nürburgring en daarmee ook het kampioenschap in de LMP2-klasse. Verstappen, voormalig Formule 1-coureur, is dolblij met de winst en voelt zich thuis in de Le Mans Series.

De Limburger, die voor Van Merksteijn Motorsport rijdt, liet op zijn persoonlijke website weten: "Helemaal top! Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en het kampioenschap. Maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht. We weten dat we een sterk team hebben en de auto gaat het hele jaar al geweldig."

"Het ging waanzinnig goed zondag", aldus Jos the Boss. "Het waren af en toe listige omstandigheden met het verkeer, maar toen we eenmaal twee ronden voor lagen, was het nog een kwestie van uitrijden. Dan pak je de volgende auto maar na de bocht in plaats van ervoor. In het begin van de race neem je wat meer risico om een gat te creëren. Dat was tegen het einde niet meer nodig."

Verstappen denkt hardop: "Mijn toekomst ligt in de Le Mans Series. Dit vind ik echt leuk racen, zeker in een goede auto zoals de Porsche RS Spyder."

Belgen onderuit tegen Nigeria

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd de finale te bereiken in het olympisch voetbaltoernooi. Nigeria versloeg onze zuiderburen in de halve finales met 4-1.

Nigeria, dat zowel fysiek als technisch sterker was, drong de Belgen vanaf het begin terug en na ruim een kwartier werd het 1-0 via Adefemi. Nog voor rust misten De Mul en Miralles kansen op de 1-1.

Haroun trof in de tweede helft na een prima actie van Dembélé de lat, waarna Ogbuke de wedstrijd besliste. Na een treffer van afstand van opnieuw Ogbuke en de 4-0 van Okonkwo zorgde Ciman met een vrije trap voor de eindstand.

Alan Wake nog steeds in productie

Op de nieuwe game van Remedy moeten we nu al een tijdje wachten. Alan Wake maakte nogal een grote indruk toen de game in 2005 voor het eerst getoond werd. De game zou een psychologische thriller moeten worden over een insomniatische thriller-auteur wiens nachtmerries werkelijkheid beginnen te worden.

Maar eigenlijk is nu al lange tijd niets meer van de game vernomen, het laatste teken van leven stamt uit april waarin ons beloofd werd dat de media-blackout niet lang meer zou duren. Ondertussen is de situatie zo schrijnend geworden dat een medewerker van Remedy op het officiële forum melding heeft gedaan dat de game er toch echt nog steeds aankomt.

Blijkbaar is Remedy enkele problemen aangelopen tijdens het ontwikkelen van de game, als alles soepeltjes was verlopen zouden we de game nu al kunnen spelen, aldus de medewerker.

Dear people,

We feel we owe you all a small heads up, and our apologies for lack of updates. This is just part of our psychological thriller, is it all real or imagined...
Seriously, yes, we're still here and working hard on getting Alan Wake for you to enjoy. Sure, we've been in development for a long time and if everything had gone perfectly smoothly there probably would be a game out for you guys to play already. But designing a completely new game can be hard, and sometimes you need to take a detour to find the best route forward.

We want to entertain you guys in the best possible way and our team is putting in every effort possible in order for that to happen. That is the way Remedy wants to do things. I'm sure you will enjoy Alan Wake when we're done.

Just follow the light...

Dyack: "Epic heeft groot deel industrie bezwendeld"

Nu Too Human eindelijk bijna in de winkels ligt geeft Silicon Knight Dennis Dyack weer een hele reeks interviews, waarin het ook weer gaat over de rechtszaak tussen Epic en Silicon Knights.

In een interview met Game Development Magazine geeft Dyack aan dat de rechtszaak nog steeds doorgaat, en dat hij een goed gevoel heeft over zijn eigen positie. Maar belangrijker voor ons gamers is dat de game helemaal niet meer dan tien jaar in ontwikkeling is geweest. Op de Xbox 360 is de game "slechts" vier jaar in ontwikkeling geweest, wat veel korter geweest had kunnen zijn als het niet nodig was geweest om de hele engine opnieuw te schrijven door Epics toedoen. Volgens Dyack heeft Epic dan ook een groot deel van de videogames-industrie bezwendeld.

Too Human is vanaf 29 augustus beschikbaar op de Xbox 360, verwacht tegen die tijd een review van ons op de site. In de tussentijd is meer informatie over de game te vinden in onze preview.

President van Zambia overleden

De Zambiaanse president Levy Mwanawasa is vandaag overleden in een ziekenhuis in Parijs. De 59-jarige Mwanawasa verkeerde al langere tijd in slechte gezondheid: eind juni kreeg hij een beroerte tijdens een top van de Afrikaanse Unie.

Dat meldde de Zambiaanse vicepresident Rupiah Banda. Begin juli rapporteerde een Zambiaanse diplomaat al dat de president in Parijs was overleden. Het nieuws ging de hele wereld over. Sinds zijn foutieve overlijdensdatum heeft Mwanawasa het ziekenhuis niet meer verlaten.

Mwanawasa was voorzitter van de SADC (Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika), die een bemiddelende rol speelde in het conflict in Zimbabwe tussen president Robert Mugabe en de oppositiebeweging MDC.

Hij won in 2001 voor het eerst de presidentsverkiezingen in zijn land. Vijf jaar later werd hij herkozen. Als staatshoofd bezuinigde Mwanawasa fors op de overheidsuitgaven en bond hij de strijd tegen de corruptie aan.

Oververhitte Japanse iPods veroorzaken brand

Drie oververhitte mp3-spelers van het model iPod nano hebben in Japan voor brandjes gezorgd. Defecte batterijen zouden de oorzaak zijn. Dat meldde het Japanse ministerie van Handel vandaag.

Er vielen geen gewonden. Maar de regering stelde dat bij Apple, de producent van de populaire geluidsdragers, ook al twee Japanse aangiftes waren gedaan van brandende iPod nano's. De twee eigenaren liepen lichte brandwonden op.

Het Japanse ministerie zei dat de mp3-spelers met bekende oververhittingsverschijselen in de periode van september 2005 tot september 2006 waren verkocht. Het ministerie zou van Apple vernomen hebben dat er in die spelers defecte batterijen zaten. Apple was niet voor commentaar beschikbaar.

Alonso: "Nógmaals voor eigen publiek"

De tweede race in Spanje dit seizoen wordt voor Fernando Alonso opnieuw een thuisrace. Hij hoopt het deze keer beter te doen dan in Barcelona toen hij uitviel met een opgeblazen motor.

De Renault-coureur kijkt uit naar de race aankomend weekend: "Ik ben erg blij dat ik voor de tweede keer dit seizoen voor eigen publiek zal rijden. Het geeft altijd een speciaal gevoel om voor je landgenoten te racen. Ik kijk erg uit naar deze race. In Barcelona reed ik een goede race, maar viel ik uit. Ik hoop dat ik dit keer wel een goed resultaat kan scoren, op dit nieuwe circuit."

De Spanjaards reputatie op stratencircuits is goed: twee overwinningen op Monaco onderstrepen dit. "Stratencircuits bevallen me wel. Ze bieden altijd een interessante uitdaging en het snelheidsgevoel in de auto is op deze banen ongelooflijk. Ik zal gedurende het weekend mijn best doen om samen met mijn engineers tot een goede afstelling te komen, zodat ik in de race voor een goed resultaat kan gaan. Ik zal het uiterste geven tijdens mijn tweede thuis-Grand Prix."

Ook teamgenoot Nelson Piquet jr. wil opnieuw punten pakken. In Hongarije scoorden beide Renault-rijders punten, Alonso voor de vierde en Piquet voor de zesde plaats. In Hockenheim haalde de Braziliaan zelfs het podium door tweede te worden. "Ik hoop opnieuw een solide weekend te kunnen hebben, te beginnen met twee goede trainingen op vrijdag en een kwalificatie in de top tien op zaterdag. Op zondag wil ik opnieuw een goed racetempo neerzetten en in de punten te eindigen. Ik heb goed kunnen uitrusten tijdens de zomerstop en ben erop gebrand het seizoen tot een goed einde te brengen."

Geen medaille voor Zonderland

Turner Epke Zonderland is er niet in geslaagd een medaille te veroveren op rek. De Nederlanse turner eindigde na een val van het rek als zevende.

Zonderland begon sterk aan zijn oefening en nam alle risico's. Nadat hij twee mooie vluchtelementen had laten zien, gleden zijn handen bij het derde van de rekstok. Hij maakte de oefening wel af en eindigde met een dubbele salto met dubbele schroef.

De Chinees Zou Kai, ook al de beste op vloer en met China in de landenwedstrijd, pakte het goud.

Ekster herkent zijn spiegelbeeld

De ekster is officieel toegetreden tot dat deel van het dierenrijk dat zijn eigen spiegelbeeld kan herkennen. Uit onderzoek blijkt dat de zwart-witte vogel net als apen, dolfijnen en olifanten zijn spiegelbeeld niet aanziet voor een (vijandige) soortgenoot, maar als zichzelf.

Psycholoog Helmut Prior van de Goethe Universiteit in Frankfurt deed diverse spiegelproeven met de vogels en publiceert morgen zijn bevindingen in het wetenschappelijke magazine PLoS Biology.

De meest opvallende proef was er een waarbij de vogels een stip op hun hals kregen aangebracht. Eenmaal voor de spiegel zagen ze de stip op hun lijf en begonnen ze met hun snavel en poten pogingen te doen om de stip eraf te krabben. Dat wijst erop dat ze doorhadden dat de stip op hun eigen lijf zat en niet op een soortgenoot.

Eksters die ook een stip hadden maar geen spiegel, deden geen enkele moeite om zichzelf schoon te maken. Het is het eerste niet-zoogdier dat zo intelligent is dat het zijn spiegelbeeld herkent.


Ekster herkent zijn spiegelbeeld (foto: DAG)

Toyota-rijders klaar voor Valencia

Jarno Trulli en Timo Glock hebben zin in de komende race van Valencia. De Toyota-rijders zijn beiden positief over hun kansen op punten in de Grand Prix van Europa.

Trulli hoopt die te scoren op het hagelnieuwe stratencircuit: "De baan ziet er geweldig uit en de locatie is fantastisch. Ik kijk erg uit naar deze Grand Prix. Ik vind het altijd wel leuk om naar nieuwe circuits te gaan. Een nieuwe baan is altijd een uitdaging en er valt altijd wel het nodige te ontdekken op een nieuw circuit. De baan mag dan wel nieuw zijn, maar ik ken de stad al wel redelijk goed, dankzij al het testen dat we in Valencia doen op het permanente circuit. Het is een levendig stad, dus het wordt een erg leuk weekend."

"Ik verwacht dat we competitief kunnen zijn in Valencia, aangezien het team momenteel erg sterk presteert. Mijn doel is om punten te scoren. Als we opnieuw voor een podiumplek kunnen gaan, dan zou dat erg mooi zijn", zegt de Italiaan.

Ook teamgenoot Timo Glock is optimistisch. De podiumplaats in Hongarije staat nog vers in zijn geheugen en hij denkt dat de race in Valencia een mooie wordt. "Ik heb nog steeds een brede grijns op mijn gezicht, na mijn tweede plek in Hongarije. Dat was een geweldig resultaat en een fantastisch gevoel. Ik hoop dat dit de eerste van vele podiumplaatsen zal zijn. Het belangrijkste is dat we hebben laten zien hoe sterk we momenteel zijn. Ook zijn we gestegen naar de vierde plek in het constructeurskampioenschap. De sfeer in het team is nu geweldig en we werken allemaal keihard om nog meer vooruitgang te kunnen boeken."

De 26-jarige Duitser besluit met de woorden: "Valencia is echter weer een ander verhaal. Het circuit ziet er interessant uit en ik denk dat we een mooie race zullen gaan zien. Dankzij mijn jaar in de Champ Cars heb ik veel ervaring op stratencircuits. We verkeren in goede vorm, dus ik ben zeer optimistisch voor komend weekend."

Barazite op huurbasis naar Derby County

Arsenal-speler Nacer Barazite speelt het komende half jaar voor Derby County. Het betreft een huurcontract, weet De Gelderlander.

De jongeling doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van NEC. Het talent ontging Arsenal niet en ze haalden hem naar de andere kant van de Noordzee.

Barazite maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Arsenal in de League Cup, een competitie waar trainer Arsène Wenger de jeugd doorgaans een kans geeft.

Uitslagen dag 11 - ochtend en middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales van vandaag tot nu.

Basketbal, vrouwen

kwartfinale

China - Wit-Rusland 77-62

Handbal, vrouwen

Kwartfinale

Noorwegen - Zweden 31-24
Roemenie - Hongarije 30-34

Hockey, mannen

Groep A

Duitsland - Nieuw-Zeeland 3-1

Groep B

Nederland - Pakistan 4-2

Honkbal

Nederland - Canada 0-4
Zuid-Korea - Cuba 7-4

Triatlon, mannen

1. Jan Frodeno (Dui) 1.48.53
2. Simon Whitfield (Can) + 0.05
3. Bevan Docherty (NZl) + 0.12
4. Javier Gomez (Spa) + 0.20
5. Ivan Rana (Spa) + 0.28
6. Daniel Unger (Dui) + 0.50
7. Hunter Kemper (VS) + 0.55
31.Sander Berk + 3.24

Turnen, mannen

Brug

1. Li Xiaopeng (Chi) 16,450
2. Yoo Won-Chul (ZKo) 16,250
3. Anton Fokin (Oez) 16,200
4. Fabian Hambüchen (Dui) 15,975
5. Mitja Petkovsek (Slo) 15,725
6. Huang Xu (Chi) 15,700
7. Yang Tae-Young (ZKo) 15,650
8. Nikolaj Krjoekov (Rus) 15,150

Volleybal, vrouwen

Kwartfinale

Cuba - Servie 3-0 (26-24, 25-19, 26-24)
Japan - Brazilie 0-3 (12-25, 20-25, 16-25)

Beachvolleybal, vrouwen

Halve finale

Tian/Wang (Chi) - Xue/Zhang (Chi) 22-24, 29-27, 15-8
Walsh/May-Treanor (VS) -Ribeiro/Rocha (Bra) 21-12, 21-14

Waterpolo, vrouwen

Halve finale

Verenigde Staten - Australie 9-8 (2-2, 2-2, 4-1, 1-3)
Hongarije - Nederland 7-8 (2-1, 1-3, 3-3, 1-1)

Baanwielrennen, mannen

Sprint

1. Chris Hoy (GB)
2. Jason Kenny (GB)
3. Mickael Bourgain (Fra)
4. Maximilian Levy (Dui)
5. Kevin Sireau (Fra)
6. Teun Mulder
7. Theo Bos

Koppelkoers

1. Curuchet/Perez (Arg) 8 pnt
2. Llaneras/Tauler (Spa) 7
3. Ignatiev/Markov (Rus) 6

Op één ronde:
4. Keisse/De Ketele (Bel 17
5. Kluge/Pollack (Dui) 15
6. Moerkov/Rasmussen (Den) 14
7. Ladagnous/Neuville (Fra) 12
8. Jens Mouris/Peter Schep 6
-. Cavendish/Wiggins (GB) 6

Baanwielrennen, vrouwen

Sprint

1. Victoria Pendleton (GB)
2. Anna Meares (Aus)
3. Guo Shuang (Chi)
4. Willy Kanis (Ned)
5. Clara Sanchez (Fra)
6. Natalja Tslinskaja (WRU)
7. Jennie Reed (VS)
8. Simone Krupeckaite (Lit)

Worstelen, heren

Vrije stijl tot 55 kg

1. Henry Cejudo (USA)
2. Tomohiro Matsunaga (Jpn)
3. Besik Koedoechov (Rus) Radoslav Velikov (Bul)

Vrije stijl tot 60 kg

1. Mavlet Batirov (Rus)
2. Vasil Fedorisjin (Oek)
3. Seyedmorad Mohammadi (Irn) Kenichi Yumoto (Jpn)

Zeilen, mannen

Laser

Eindstand
1. Paul Goodison (GB) 63 pnt
2. Vasilij Zbogar (Slo) 71
3. Diego Romero (Ita) 75
4. Gustavo Lima (Por) 76
5. Andrew Murdoch (NZl) 81
6. Rasmus Mygren (Zwe) 83
7. Julio Alsogaray (Arg) 92
Niet in medaillerace:
34. Rutger van Schaardenburg 216

RS

Eindstand voor medaillerace:
1. Julien Bontemps (Fra) 45 pnt
2. Nick Dempsey (GB) 46
3. Tom Ashley (NZl) 46
4. Shahar Zubari (Isr) 54
5. Ricardo Santos (Bra) 65
6. Nik.Kaklamanakis (Gri) 75
15.Casper Bouman 112
Toptien in medaillerace

Zeilen, vrouwen

Laser Radial

Eindstand:
1. Anna Tunnicliffe (VS) 37 pnt
2. Gintare Volungeviciute,Lit 42
3. Xu Lijia (Chi) 50
4. Sarah Blanck (Aus) 62
5. Sarah Steyaert (Fra) 77
6. Nathalie Brugger (Zwi) 90
7. Jo Aleh (NZl) 90
8. Evi van Acker (Bel) 91

RS

Eindstand voor medaillerace:
1. Yin Jian (Chi) 33 pnt
2. Alessandra Sensini (Ita) 38
3. Bryony Shaw (GB) 41
4. Jessica Crisp (Aus) 46
5. Marina Alabau (Spa) 46
6. Barbara Kendall (NZe) 63
7. Zofia Klepacka (Pol) 66

Juventus zoekt defensieve versterkingen

Met de blessure van Giorgio Chiellini moet Juventus op zoek naar een vervanger.

Volgens Corriere dello Sport zijn er twee spelers in de race om de defensieve gelederen van de Bianconeri te versterken. Het zou gaan om Guglielmo Stendardo en Cristian Terlizzi.

Stendardo speelde het tweede deel van het afgelopen seizoen al op huurbasis voor Juventus. Lazio Roma, de eigenlijke werkgever van de verdediger, wil echter twaalf miljoen euro ontvangen voor Stendardo. Een bedrag dat Juve niet op tafel wil leggen voor hem.

Een andere mogelijkheid is Cristian Terlizzi van Catania. Juventus zou de verdediger willen huren met een optie tot koop. Terlizzi ziet een overgang naar de Oude Dame wel zitten.

'Odemwingie naar PSV'

Nu de transfer van Milan Jovanovic van Standard Luik naar PSV is afgeketst, moeten de Eindhovenaren blijven zoeken naar een nieuwe spits. Een Russische bron van Goal.com weet ons te melden dat de nieuwe versterking wel eens de Nigeriaan Peter Odemwingie zou kunnen worden.

De 27-jarige Odemwingie staat momenteel onder contract bij Lokomotiv Moskou, dat hem in 2007 overnam van Lille. De aanvaller maakt tevens deel uit van de olympische selectie van Nigeria, dat in de halve finale van het voetbaltoernooi in China zal aantreden tegen België.

Volgens onze bron ziet Odemwingie een terugkeer naar West-Europa wel zitten en wil hij graag in de Champions League uitkomen. Vertegenwoordigers van PSV zouden vorige week in Moskou zijn geweest om te praten met afgevaardigden van Lokomotiv Moskou.

Met Odemwingie zal pas na de Olympische Spelen gesproken kunnen worden door PSV, maar hij zou erg positief staan tegenover de landen België en Nederland. Bij onze zuiderburen was hij enkele seizoenen actief voor La Louvière.

Bij PSV wil vooralsnog niemand commentaar geven op dit bericht. In het licht van de afgeketste transfer van Jovanovic en de starre houding van Sochaux inzake Mevlüt Erdinç lijkt de optie-Odemwingie vooralsnog niet onlogisch.

Met een wedstrijd nog in te halen staat Lokomotiv Moskou momenteel achtste in de Russische Eredivisie. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg op een teleurstellende zevende plaats. Het feit dat de Russen dit seizoen geen Europees voetbal spelen zou dus wel eens in het voordeel van PSV kunnen gaan werken bij de eventuele onderhandelingen.

Schep en Mouris achtste op koppelkoers

Peter Schep en Jens Mouris zijn op de Olympische Spelen achtste geworden op de koppelkoers. Het goud ging naar de Argentijnen Juan Esteban Curuchet en Walter Fernando Perez.

De Argentijnen slaagden er samen met de Spanjaarden Joan Llaneras en Antonio Tauler de Russen Mikhail Ignatyev en Alexei Markov in een ronde voorsprong te pakken. Van die drie koppels pakten de Argentijnen de meeste punten. De eindstand zorgde nog wel voor wat commotie. De spanjaarden meenden vijf extra punten te moeten hebben, maar de jury oordeelde anders.

Schep en Mouris sprokkelden in totaal zes punten, maar slaagden er geen moment in een ronde voorsprong te pakken.

Alle agenten op computerles

Nederlandse agenten moeten op computerles. Zo kunnen ze de specialisten van de digitale recherche wat meer ontlasten. Steeds vaker krijgt de politie namelijk te maken met digitale criminaliteit.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. Volgens de krant leren de agenten niet alleen de basisbeginselen van het digitaal rechercheren, maar richt de cursus zich vooral op het zo goed mogelijk veilig stellen van data op computers, telefoons en opslagmedia als mp3-spelers en USB-sticks.

De digitale informatie bevat vaak een schat aan bruikbare informatie voor de politie, en lang niet meer alleen bij zaken waar de computer ook echt een rol speelt. Aan de hand van de computer is vaak veel te vinden over het motief van daders, er kan bewijs van voorbereidingen op staan en het kan worden gebruikt bij controle van bijvoorbeeld een alibi of het onderzoeken van de contacten van een verdachte met anderen.

Volgens de Raad van Hoofdcommissarissen worden er nu te vaak experts ingeroepen voor zaken die agenten prima zelf kunnen, zoals het veiligstellen van een computer die tijdens een huiszoeking wordt gevonden. "Dat is voor digitale rechercheurs een routineklus, maar kost relatief veel tijd en energie. Ze worden bij nacht en ontij opgeroepen" aldus een woordvoerder tegen de Telegraaf. Volgens de Raad kunnen agenten dat soort werk na een cursus ook prima zelf. De digitale rechercheurs kunnen zich dan beter richten op de ingewikkelde technische zaken.

Nu de politie steeds meer gebruik maakt van digitaal bewijsmateriaal zijn er steeds meer gespecialiseerde IT'ers nodig in de dienst. Via allerlei wervingscampagnes zijn verschillende politieregio's nu op zoek naar IT'ers die zich bezig willen gaan houden met digitale recherche. Onlangs zocht de politie ook naar een aantal burgers om mee te helpen bij internetonderzoek en op sites als Marktplaats en YouTube te zoeken naar vermoedelijke misdrijven.

Meer multimedia

A1GP-auto door crashtests heen

De nieuwe 'A1GP Powered by Ferrari'-auto is zonder problemen door de crashtests van de FIA heengekomen. Deze verplichte tests moeten aantonen dat een wagen veilig genoeg is om mee te racen.

Dat heeft de organisatie van de A1GP, het kampioenschap voor landenteams, bekend gemaakt. "De A1GP is er trots op dat haar racewagens tot de veiligste ter wereld behoren. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de nieuwe A1GP-auto van Ferrari geslaagd is voor de strengste botsproeven die er bestaan", aldus Technisch Directeur van de organisatie, John Travis van het UK's Transport Research Laboratory in Berkshire.

De tests die uitgevoerd zijn, zijn onder andere een plettest, impacttests van de voor-, achter- en zijkanten, een kanteltest en een stuurkolomimpacttest. Travis: "We hebben een heleboel voortests gedaan op alle onderdelen apart en hebben een grondige studie gedaan naar het structurele ontwerp van het chassis voordat we naar de fysieke tests gingen. De auto heeft nu 5800 kilometers afgelegd zonder problemen en we zijn erg blij met de vooruitgang. Nog een paar motorsoftwareprobleempjes moeten uit de weg geruimd worden, maar de bandentests zijn afgerond en Michelin is klaar voor het nieuwe competatieve seizoen."

Zaakwaarnemer: "Ivanovic naar AC Milan"

De geruchten hingen al lang in de lucht, maar nu lijkt het dan toch echt een transfer te gaan worden. Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic wil naar AC Milan. Dat zegt zijn zaakwaarnemer in Corriere dello Sport.

De kans dat Chelsea meewerkt aan een transfer van de 24-jarige Serviër lijkt groot, gezien het ruime aanbod verdedigers waar de Londenaren uit kunnen putten.

"Branislav heeft gekozen voor AC Milan en dat heeft hij die club ook te kennen gegeven. Waarschijnlijk is hij dit seizoen Rossonero," aldus belangenbehartiger Borozan. "Ik ga ervan uit dat de transfer doorgaat, want geen enkele club heeft baat bij een ontevreden speler in de selectie. Branislav is vierde keus bij Chelsea."

Boijmans schopt 'kabouter Buttplug' op straat

Museum Boijmans Van Beuningen zet het beeld Santa Claus, ook wel bekend als kabouter Buttplug, op 21 augustus op straat. De omstreden sculptuur van kunstenaar Paul McCarthy vond sinds 2005 tijdelijk onderdak op de binnenplaats van het Rotterdamse museum.

Dat was omdat de gemeente het kunstwerk niet passend vond voor plaatsing in de openbare ruimte. Het zou aanstootgevend zijn, omdat volgens Rotterdammers de zes meter hoge kerstman een seksspeeltje (een buttplug) in zijn hand houdt. Anderen zien in het object een kerstboom of een raketijsje.

Het werk krijgt het in eerste instantie een tijdelijke plek op de stoep van Boijmans. Pas in het najaar vindt de kabouter zijn definitieve thuis.


kabouter Buttplug  (foto: ANP)

Aangereden verkeersregelaar Ikea overleden

Een 54-jarige verkeersregelaar die zondag bij Ikea in Amsterdam zwaargewond raakte door een aanrijding, is in het ziekenhuis overleden. Dat maakte een woordvoerster van het woonwarenhuis vanmiddag bekend.

Een 25-jarige automobilist reed de man aan op het parkeerdek. De politie sluit niet uit dat de verkeersregelaar opzettelijk is aangereden. De bestuurder van de betrokken auto is aangehouden en als verdachte gehoord. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

De man was niet in dienst van Ikea zelf, maar bij het door de winkel ingehuurde bedrijf Traffic Support.

Bedelaars bij Nederlandse moskeeën

Vrouwelijke bedelaars staan steeds vaker bij Nederlandse moskeeën te bedelen om een aalmoes. Vooral voor en na het vrijdaggebed en op islamitische feestdagen vallen de vrouwen moskeegangers lastig met bedelarij om geld, zo staat vandaag in het Nederlands Dagblad te lezen.

Het betreft voornamelijk vrouwen uit Bulgarije, die soms ook hun kinderen meenemen. Een jaar of twee geleden is het begonnen en nu komt het steeds meer voor. Moskeebestuurders worstelen met het fenomeen, zo stelt Brahim Bourzik, secretaris van het landelijk beraad Marokkanen.

Het is een islamitische plicht om aan bedelaars te geven. De vrouwen wekken medelijden op bij de moskeegangers en  wegsturen geeft daarom geen pas. Tegelijk worden de vrouwen echter vaak als hinderlijk ervaren en gewantrouwd. Ze doen een beroep op islamitische solidariteit, terwijl veel moskeegangers betwijfelen of ze wel moslima's zijn.

De Nederlandse autoriteiten zouden denken dat het om Turkse vrouwen gaat. ''Dat zijn ze niet'', zegt Muhlis Aybogan van de Turkse moskeeën in Venlo. ''Ze komen meestal van de Balkan, vooral uit Bulgarije. Ik heb het aantal bedelende vrouwen de afgelopen jaren zien toenemen en zie het als een landelijk probleem''.

De voorzitter van de Turkse Vrouwenvereniging in Nederland noemt het bedelen een gevolg van 'tegenstrijdig EU-beleid'. De grenzen zijn welliswaar open, maar Bulgaren hebben nog wel een werkvergunning nodig, die ze niet altijd krijgen. ,,Die dames kunnen vrij reizen, maar niet werken. Daardoor gaan ze overal zwart schoonmaakwerk doen. En als dat niet lukt: bedelen.''

Nederlandse kerken constateren nog geen toestroom van bedelaars aan de kerkdeur.

Duke Nukem 3D binnenkort op XBLA, achievements bekend

George Broussard van 3D realms heeft gezegd: "We hebben officieel de certificatie gehaald op vrijdag 15 augustus" en dat de game zoveel gaat kosten als "je ongeveer verwacht". Dit komt er dus op neer dat Duke Nukem 3D nu in de handen van Microsoft ligt en klaar is om online gezet te worden, waarschijnlijk voor een prijs tussen de 800 en 1200 Microsoft Points.

De lijst achievements is ook al bekend:

1. Piece of Cake - 25 Points
Complete "L.A. Meltdown" on any difficulty or in co-op.
2. Let's Rock - 25 Points
Complete "Lunar Apocalypse" on any difficulty or in co-op.
3. Come Get Some - 25 Points
Complete "Shrapnel City" on any difficulty or in co-op.
4. Game Over - 25 Points
Complete "The Birth" on any difficulty or in co-op.
5. Duke's Mighty Foot - 10 Points
Step on 40 enemies after using the Shrinker on them.
6. Looks Like Cleanup on Aisle 4 - 10 Points
Step in a pile of excrement.
7. Shake It Baby - 10 Points
Tip an exotic dancer.
8. Oomph, Uugh, Where is it? - 10 Points
Find 70 secret areas.
9. Alien Maggots are Gonna Pay - 10 Points
Finish the "Hollywood Holocaust" level in under 3 minutes.
10. Gonna Rip Em' a New One - 10 Points
Get 100 total kills in ranked Dukematch games (Online).
11. See You in Hell - 15 Points
Get 250 total kills in ranked Dukematch games (Online).
12. Hail to the King, Baby - 25 Points
Earn respect and get 500 total kills in ranked Dukematch games (Online).

Duyvendak verder onder vuur

Een voormalig redacteur van het blad Bluf! trekt in een ingezonden brief in de Volkskrant fel van leer tegen Wijnand Duyvendak. Hidde Kabalt, die samen met Duyvendak het blad in de jaren tachtig maakte, betwijfelt of het opgestapte GroenLinks-Tweede Kamerlid wel zo veranderd is als hij recentelijk beweert. Ook betwijfelt Kabalt dat Duyvendak nooit wist dat ambtenaren zijn bedreigd nadat Bluf! hun adressen publiceerde, zoals hij bij de bekendmaking van zijn vertrek benadrukte.

"Ik heb zo mijn twijfels over die verandering bij jou. Wat in mijn ogen namelijk nog steeds hetzelfde is gebleven, is dat je kennelijk nog altijd denkt dat de wereld om jou draait", schrijft Kabalt in de persoonlijk aan Duyvendak gerichte ingezonden brief. Hij stoort zich aan de oproep van het teruggetreden Kamerlid om verantwoording af te leggen over de acties in de jaren tachtig. Duyvendak liet vanochtend weten nog niet op de brief te kunnen reageren.

Duyvendak vertrok vorige week uit de Kamer, nadat commotie was ontstaan over zijn boek 'Klimaatactivist in de politiek'. Hierin beschrijft hij dat hij betrokken was bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken in 1984. Toen bekend werd dat de publicatie van adresgegevens van ambtenaren die bij de inbraak waren buitgemaakt geleid heeft tot bedreigingen en brandstichting, leverde het Kamerlid van GroenLinks zijn zetel in.

Kabalt betwijfelt dat Duyvendak niets wist van de bedreigingen, omdat actiegroepen meestal een persbericht naar Bluf! stuurden als ze een actie hadden uitgevoerd.

De laatste dagen verschijnen in verschillende media berichten over mensen die actief waren in linkse actiegroepen en zich nu storen aan het optreden van Duyvendak. Duyvendak zei dat hij tot het inzicht is gekomen dat iedere buitenwettelijke actie contraproductief werkt. Hij nam afstand van zijn actieverleden en riep zijn voormalige strijdmakkers op hetzelfde te doen. Onnodig, vinden verschillende oud-activisten, die Duyvendak onder meer lafheid verwijten.

-
Meer kritiek op Duyvendak is te lezen in dit Volkskrant-artikel.

DVD: Rendition

De aanslagen van 11 september 2001 lijken nog altijd door te werken in het dagelijkse leven. Ze hebben geleid tot veel nieuwe wetten als het gaat om de anti-terreuraanpak. Of deze nieuwe wetten altijd een goede zaak zijn, is niet overal even duidelijk. Ze brengen ook een duidelijke donkere kant met zich mee. Dit is dan wel weer voer voor de filmindustrie, zo moeten ook de makers van Rendition gedacht hebben.

Nieuwe gamemode Team Fortress 2 heet Arena

Valve is de laatste week druk bezig met informatie weggeven over de aankomende Heavy-update. Zo is het al bekend dat de Heavy als vervangende wapens bokshandschoenen krijgt waarvan je crits krijgt, een nieuwe minigun genaamd Natasha waar de vijanden langzamer van gaan lopen en als derde vervangende wapen krijgt de Heavy waarschijnlijk een "Sandvich". (Geen typo!)

Vandaag is dus de nieuwe gamemode bekend, en het is arena. Arena speel je op een kleine map. Het enige doel is om het middelste punt te veroveren, maar die gaat pas na 60 seconden open. Er is ook geen respawn mogelijk, zoals Sudden Death dus. Valve zegt dat deze korte rondjes voor intense gevechten zorgen, en is zowel geschikt voor 3 vs 3 als voor 12 vs 12.

De nieuwe gamemode krijgt vijf maps, drie daarvan zijn Well, Granary en Badlands, alleen wat ingekort bij het middelste punt. De nieuwe maps heten Ravine en Lumberyard. Lumberyard is de eerste map die zich in de Alpine-omgeving afspeelt. Zoals je kunt zien aan de screenshots hieronder is het veel groener dan de oude woestijn en industriële omgevingen. De Heavy-update zou vandaag moeten komen, maar later vandaag moet eerst nog het nieuwe wapen (Sandvich?) onthuld worden.




Tientallen doden door aanslag in Algerije

Door een zelfmoordaanslag vandaag op een politieschool in de Algerijnse plaats Issers zijn zeker 43 mensen om het leven gekomen. Er vielen 38 gewonden, meldde het Algerijnse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het is de zwaarste aanslag in maanden in Algerije. Afgelopen december kwamen 41 mensen om bij aanslagen op gebouwen van de regering en de Verenigde Naties in de hoofdstad Algiers. Issers ligt 60 kilometer ten oosten van Algiers.

Christina Applegate: Ik ben kankervrij

Christina Applegate is in perfecte gezondheid en absoluut honderd procent kankervrij. "Ze hebben alles verwijderd, dus ik overlijd zeker niet aan borstkanker", vertelt de actrice in de dinsdageditie van de Amerikaanse talkshow Good Morning America.

Een MRI-scan bracht vorige maand de bevestiging dat de 36-jarige actrice borstkanker onder de leden had. "Ik was zo boos", vertelt Applegate. "Ik trilde helemaal." De actrice, die bekend werd door haar rol van Kelly Bundy in Married with Children, heeft er meteen alles aan gedaan om beter te worden. "Ik heb direct afspraken gemaakt en ben op zoek gegaan naar iemand die mij kon leren hoe ik macrobiotisch kan leven." Welke behandeling Applegate heeft ondergaan is niet bekend. Mogelijk geeft zij daarover uitsluitsel in de uitzending. Eerdere berichten dat haar beide borsten zijn afgezet, zijn niet bevestigd.

Applegate werd eerder dit jaar genomineerd voor een Emmy en een Golden Globe voor haar rol in de Amerikaanse televisieserie Samantha Who. Begin volgende maand verschijnt de actrice in het speciale tv-programma Stand Up to Cancer, waarin fondsen worden geworven voor kankeronderzoek.


'Kerngezonde' Christina Applegate is kankervrij (foto: DAG)

'Zwart op cover verkoopt slechter'

De makers van de Nederlandse meisjes- en vrouwenbladen als ELLE, Yes, Flair of Margriet komen opvallend weinig met een cover waarop een getinte vrouw prijkt. Dat komt omdat blank en blond op de cover nu eenmaal beter verkoopt, zo stellen de makers vandaag in dagblad Trouw.

ELLE-hoofdredacteur Cécile Narinx heeft het vorig jaar geprobeerd. Ze hoopte te bewijzen dat de regel 'zwart verkoopt niet', niet meer zou gelden. Op de cover van Elle verscheen Beyoncé en op die van ELLE Girl een ander donker model. ''Zouden de nummers goed verkopen, dan wilde ik een persbericht uitzenden met de boodschap dat de oude regel niet meer geldt. Helaas hebben ze allebei onder de maat verkocht'', aldus Narinx.

Ook Carlein Kieboom, hoofdredacteur van Yes en binnenkort van Flair, spreekt uit eigen ervaring. ''Blond verkoopt gewoon beter. Het spreekt bij zowel Yes als Flair een grotere groep aan.'' In de grote steden mag dan wel de helft van de jongeren van niet-Nederlandse origine zijn, Yes wordt vooral in de provincie gelezen. ''Daar zijn de Hollandse, blonde en blanke meisjes onze belangrijkste lezers.”

Toch zien trendwatchers een verschuiving. Zo wordt gesignaleerd dat de vraag naar modellen met een latino- of mediterrane uitstraling, zoals Turkse of Marokkaanse mannen en vrouwen, toeneemt. En de Italiaanse Vogue van juli 2008 , een ’zwarte’ editie met alleen zwarte modellen, was in veel landen binnen 72 uur uitverkocht. 

Begin deze maand kwam L'Oréal nog in opspraak omdat die de huidskleur van zangeres Beyoncé op reclamefoto's voor een haarkleuringsproduct, lichter zou hebben gemaakt. L'Oréal ontkende dat, hoewel het er wel erg veel weg van had dat er was 'witgewassen'.

Doornbos hoopt op IndyCar of F1

Voor volgend jaar hoopt Robert Doornbos op een stoeltje in IndyCar Series of de Formule 1. De Nederlander, die afgelopen weekend in Rotterdam was voor de RaceSalon (fotoverslagen deel 1 en deel 2) en BCR, bezocht al een aantal IndyCar Series-teams.

Hij wordt al genoemd als vervanger van Dan Wheldon bij Ganassi. Doornbos reed in 2007 een ijzersterk debuutseizoen in de Champ Car World Series maar na de fusie van de IndyCar met de Champ Car was er geen plaats meer voor hem. "Na al mijn successen van vorig jaar, vind ik het niet sterk van Champ Car dat ze hun toprijder niet over hebben genomen naar IndyCar", vertelde Doornbos aan OpenWheelWorld.net.

"Ik ben er nog steeds ziek van, maar wat kan je er aan doen? De focus voor volgend jaar ligt op IndyCar of Formule 1. Dankzij het hele Champ Car/IndyCar-verhaal heb ik nu ook goede contacten met ING en Renault en ik heb al veel IndyCar-teams bezocht, meer kan ik er nog niet over zeggen."

Verderop in het jaar komt Doornbos ook in actie in de nieuwe Superleague Formula, een klasse waar voetbalteams een team sponsoren. Over de tests die de Nederlander reed voor AC Milan was hij heel tevreden. Op 31 augustus wordt op Donington Park in Engeland de eerste race verreden in de SLF.

"De Superleague Formula-wagen kent veel gelijkenissen met de Panoz DP01, alleen heeft die wagen een veel zwaardere (V12-)motor en dat beïnvloedt de balans van de wagen sterk", aldus Doornbos. "De Superleague Formula-wagen lijkt ook veel op de Lola die ik in de Formule 3000 heb gereden, het is dus een wagen die me erg goed ligt."

Sony zorgt voor instrumenten-compatibility

Muziekgames zijn momenteel razend populair, getuige de successen van Rock Band en Guitar Hero 1, 2, 3, Rock The 80s en Aerosmith. Een probleem voor PS3-eigenaren was dat de gitaar van Guitar Hero 3 niet compatible was met Rock Band. Het (onbevestigde) verhaal is dat Harmonix de compatibility er in wilde patchen, deze patch aangeleverd had bij Sony, maar dat Activision de patch tegenhield. Sony hield zich buiten deze tweestrijd, maar nu lijkt het er op dat de consolefabrikant zich eens stevig gaat bemoeien met de instrumenten en hun compatibility.

De passieve houding die Sony eerder in nam bleek niet te werken en om hun klanten te beschermen heeft Sony nu besloten om met Konami, Harmonix en Neversoft om de tafel te zitten. Hieruit is een overeenkomst gekomen dat elk muzikaal game-device compatible moet zijn met elke muziekgame. Voor ons gamers houdt dat in dat we geen aparte gitaar, drumkit en microfoon meer hoeven te hebben voor elke game. Ook de microfoons van Singstar zullen compatible zijn met eerder genoemde en toekomstige games die zang ondersteunen.

'Tiago op weg naar Everton'

De Portugese middenvelder Tiago lijkt terug te gaan keren naar Engeland. In de Italiaanse media wordt bericht dat zijn club Juventus en Everton het eens zijn geworden over een transfer.

Het is de bedoeling dat Tiago eerst een seizoen wordt uitgeleend aan The Toffees. In 2009 zouden de Engelsen dan de optie hebben om de middenvelder definitief aan te trekken. In het seizoen 2004-2005 kwam Tiago uit voor Chelsea. Een jaar later verhuisde hij naar het Franse Olympique Lyon.

Aanvankelijk werd de Portugees met hoge verwachtingen binnengehaald door Juve, maar de middenvelder zakte het afgelopen seizoen volledig door het ijs in Turijn.

Met het aantrekken van Mohamed Sissoko en Christian Poulsen zijn de kansen op speeltijd voor Tiago bij Juventus bovendien gereduceerd tot bijna nul.

Ook Newcastle United en Tottenham Hotspur waren geïnteresseerd in de 27-jarige Tiago, maar de clubs konden het uiteindelijk niet eens worden met de Oude Dame.

Roman over vrouw Mohammed afgelast

De Amerikaanse uitgever Random House heeft de publicatie van een roman over een van de echtgenotes van de islamitische profeet Mohammed afgelast. De Britse schrijver Salman Rushdie beschuldigde de uitgever daarop van censuur.

De debuutroman The Jewel of Medina van journaliste Sherry Jones zou vorige week verschijnen. Zij beschrijft het boek als een "mooi verhaal over liefde, oorlog, spirituele ontwaking en verlossing". Jones noemde Aïsja een opmerkelijke heldin. Aïsja huwde Mohammed toen zij ongeveer 9 jaar was en hij 52.

Het boek zou aanstootgevend kunnen zijn voor sommigen in de moslimgemeenschap en zou kunnen aanzetten tot geweld bij een klein, radicaal segment, aldus Random House. De uitgever zegt te kiezen voor de veiligheid van zijn werknemers en de auteur.


Ameobi verlaat Newcastle United

Shola Ameobi verruilt Newcastle United voor Ipswich Town, dat uitkomt in het Championship.

Ipswich-manager Jim Magilton heeft bevestigd dat Ameobi voor The Tractor Boys gaat spelen. De club uit het Championship bereikte maandagavond een akkoord met Newcastle United over de transfersom.

Ameobi had bij The Magpies nauwelijks uitzicht op een basisplaats. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Stoke City.

Maandag doorliep de 26-jarige spits de medische keuring bij Ipswich Town.

Van Dijk woedend over transferverzoek Auassar

Het transferverzoek van Adil Auassar (VVV-Venlo) is trainer Jan van Dijk in het verkeerde keelgat geschoten.

De middenvelder wil graag meer aan spelen toekomen en is bereid daarvoor te vertrekken bij VVV. Van Dijk kan echter geen begrip opbrengen voor de houding van Auassar.

"Als hij niet meer gemotiveerd is hier te spelen, dan moet hij maar vertrekken," zei de kwade oefenmeester tegen Voetbal International.

Auassar werd vorig jaar zomer overgenomen van FC Dordrecht. In Venlo kwam hij tot 21 competitiewedstrijden, die hij meestal als wisselspeler meemaakte. FC Dordrecht zou inmiddels kenbaar hebben gemaakt Auassar te willen terughalen.

Kezman nu eindelijk van PSG

Mateja Kezman heeft zijn gewenste transfer naar Paris Saint-Germain te pakken. De overgang hing al langere tijd in de lucht, maar Fenerbahçe lang even dwars in de onderhandelingen. Het is niet duidelijk hoe PSG en 'Fener' het conflict hebben opgelost.

PSG-trainer Paul Le Guen onthulde onlangs al dat Kezman de nieuwe spits van Paris Saint-Germain zou worden. De Serviër zelf wilde ook alleen nog maar naar Parijs verhuizen.

Fenerbahçe eiste echter dat Kezman een deel van zijn tekengeld, dat hij bij zijn komst naar de club in 2006 had gekregen, zou terugstorten.

De voormalig PSV'er moet nog wel een medische keuring ondergaan in Parijs.

ADO Den Haag doet bod op Caracciolo

Promovendus ADO Den Haag heeft een bod van 100.000 euro gedaan op FC Eindhoven-spits Fabio Caracciolo.

ADO deed deze mededeling in een officiële persverklaring. Trainer André Wetzel is al langere tijd gecharmeerd van de bijna 24-jarige Belgische spits.

Caracciolo stond tussen 2001 en 2007 onder contract bij MVV. Vorig seizoen wist hij namens FC Eindhoven zeventien keer te scoren in 36 wedstrijden.

Afgelopen vrijdag was hij wederom belangrijk voor zijn club door in de competitiewedstrijd tegen HFC Haarlem (3-2 winst) drie keer de vijandelijke doelman te passeren.

Erotische Kuifje in Spanje verboden

In Spanje is een stripboek over het seksleven van Kuifje van de markt gehaald na een klacht van de beheerder van het werk van Kuifje-auteur Hergé. Dat meldt de Belgische krant het Laatste Nieuws vandaag.

In de strip El Loto Rosa - een knipoog naar het echte Kuifje-album De Blauwe Lotus - beschrijft de Spaanse auteur Antonio Altarriba het leven van Kuifje in een midlifecrisis, maar mét een gezond libido. Kuifje heeft in het boek verschillende affaires en de tekenaar laat dat weinig verhullend zien, aldus Het Laatste Nieuws.

Het bedrijf Moulinsart, dat de rechten heeft op alle Kuifje-producten, was niet gediend van de Spaanse versie van hun jonge held en liet het album verbieden. De Spaanse auteur zei niet meer te hebben willen doen dan een "hommage brengen" aan Hergé.

Auassar aast op vertrek bij VVV-Venlo

Adil Auassar heeft aangegeven te willen vertrekken bij VVV-Venlo.

De 21-jarige linkspoot wil graag spelen bij VVV-Venlo, maar ziet weinig kansen op speelminuten en overweegt daarom een vertrek.

"Als ik me verder wil ontwikkelen moet ik gewoon iedere week spelen. Het liefst voetbal ik natuurlijk bij VVV-Venlo, maar ik heb niet het gevoel dat ik hier dit seizoen een echte kans ga krijgen," laat hij weten aan L1. Het afgelopen seizoen maakte Auassar de overstap van FC Dordrecht naar VVV-Venlo.

Ammi van NAC naar ADO Den Haag

De kogel is door de kerk. Ahmed Ammi verkast van NAC Breda naar ADO Den Haag. De clubs kwamen gisteravond (maandag) laat tot overeenkomst over de overgang van de 27-jarige rechterflankspeler, die slechts één seizoen actief was bij de Bredanaars.

Ammi kwam een jaar geleden over van VVV-Venlo naar NAC. De nieuwbakken speler van ADO Den Haag kwam vorig seizoen tot 24 duels in dienst van NAC, waar hij van rechtsback werd omgeturnd tot valse rechtsbuiten.

ADO zat al geruime tijd achter Ammi aan, maar NAC wilde in eerste instantie niet meewerken aan de transfer. Nu is de Brabantse club dan toch overstag. Hoeveel er met de transfer is gemoeid, is door de clubs niet naar buiten gebracht.

'Bod Blackburn Rovers op Joaquin'

Volgens verschillende Spaanse media is Blackburn Rovers een bod aan het voorbereiden op buitenspeler Joaquin.

De Engelse club zou twaalf miljoen euro op tafel willen leggen voor de middenvelder van Valencia. Blackburn beschouwt Joaquin als de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken David Bentley.

Dinsdag zou Joaquin's zaakwaarnemer met vice-president van Valencia Fernando Gomez om de tafel gaan zitten. In 2006 betaalde de club uit de sinaasappelstad 25 miljoen euro aan Real Betis Sevilla voor Joaquin.

'PSV ziet af van Jovanovic'

Het Brabants Dagblad meldt dat PSV afziet van Standard Luik-spits Milan Jovanovic en de onderhandelingen met de Waalse club zal staken. De Eindhovenaren vinden een bedrag van zeven miljoen euro teveel voor een speler die zo blessuregevoelig is.

Het afgelopen seizoen kampte de Serviër met hardnekkige liesklachten. Om die reden wil PSV niet te ver gaan voor de spits. Bovendien zou volgens manager Adrie van Kraaij de geringe restwaarde, die Jovanovic aan het einde van zijn contractperiode zou hebben, een argument zijn geweest om van de transfer af te zien.

PSV is al weken op zoek naar een versterking voor de voorhoede en Jovanovic was in dat kader een belangrijke kandidaat. Ook Sochaux-aanvaller Mevlüt Erdinç is bij de landskampioen in beeld.

Gamer in VS gemiddeld 35 jaar oud

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde gamer in de Verenigde Staten zo'n 35 jaar oud is. 38% van de gamers zou tot het vrouwelijke geslacht behoren, en 24% bleek zelfs de respectabele leeftijd van 50 jaar al gehaald te hebben.

Een derde van de Amerikaanse huishoudens heeft een console in huis. Of een oude NES die op zolder aan het wegstoffen is, ook meegeteld wordt is niet bekend. Verder dient opgemerkt te worden dat het spelen van flashgames via internet gewoon meegeteld wordt.

De onderzoekers verwachten dat de gamesindustrie tot ongekende hoogte kan groeien, nu gamers tegen verwachting in op hogere leeftijd gewoon doorgamen. De oudere gamers slepen namelijk ook hun kinderen, vrienden en familie mee door de populaire family-games die onder andere op de Wii beschikbaar zijn.

Sjevardnadze: Rusland bedreigt Europa

Rusland vormt een bedreiging voor Europa en moet daarvoor gestraft worden. Dit zegt de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de Sovjetunie en ex-president van Georgië, Edvard Sjevardnadze vandaag in een interview met de Franse krant Le Parisien.

Hij zei dat "het conflict in Georgië een test is". "Als de Europeanen de Russen hier hun gang laten gaan, welke garanties hebben dan bijvoorbeeld Polen of de Baltische staten dat dit scenario zich niet herhaalt?", vroeg Sjevardnadze zich af.

Hij roept op tot financiële en humanitaire hulp aan zijn land en "waarom ook geen militaire hulp?".

OS: Waterpolosters naar finale

De Nederlandse waterpolosters hebben olympische gschiedenis geschreven. Voor het eerst staat een vrouwenteam van Oranje in de finale en is het verzekerd van een medaille.

De formatie van bondscoach Robin van Galen won in Peking in de halve finale van Hongarije met 8-7. Acht jaar geleden in Sydney bereikten de waterpolosters de vierde plaats. In Athene 2004 waren ze er niet bij.

Oranje treft in de finale het team van de Verenigde Staten.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Lowlands komt weg met roken in tenten

De organisatie van het muziekfestival Lowlands krijgt geen waarschuwing of boete vanwege het roken van bezoekers in festivaltenten. Tijdens het meerdaagse festival afgelopen weekeinde werd in de tenten volop gerookt, hoewel dat officieel verboden was. Maar de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft er niet gecontroleerd, laat een woordvoerder weten.

Volgens de VWA is er 'niet bewust' geen controle uitgevoerd op het festival. "We kijken vooraf waar we gaan controleren. Dat heeft bijvoorbeeld ook met onze mankracht te maken. Om die reden zijn we niet op Lowlands gaan kijken. Maar daar zit dus geen bepaalde strategie achter. Wellicht dat we volgend jaar wel naar Lowlands gaan", zegt de woordvoerder.

Het kan volgens de zegsman dat op andere evenementen met soortgelijke festivaltenten deze zomer wel wordt gecontroleerd op het rookverbod, dat sinds 1 juli van kracht is. Vooralsnog is dat niet gebeurd.

Staat betaalt onderduiken verkrachtingslachtoffer

De Nederlandse staat draait alsnog op voor de onkosten die een Eindhovense en haar bedrijf hebben gemaakt omdat zij in november vorig jaar twee weken moest onderduiken.

De 38-jarige vrouw en haar familie werden op een schuilplaats ondergebracht nadat de man die haar verkrachtte door een fout van de rechtbank in Den Bosch op vrije voeten kwam.

In eerste instantie wees de hoofdofficier van justitie in Den Bosch de schadeclaim af. Het college van procureurs-generaal heeft die beslissing nu teruggedraaid en zijn excuses aangeboden, bevestigde het slachtoffer vandaag naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad. Ze is blij dat de onkosten (enkele duizenden euro's) worden betaald maar tevens ontdaan omdat ze daar zelf achteraan moest en een positief besluit zo lang op zich liet wachten.

De destijds 27-jarige verdachte Eindhovenaar Andrónic Antanasio S. kwam vrij uit voorarrest omdat zijn zaak was beoordeeld door een onbevoegde rechter. Justitie ging met succes in beroep tegen de vrijlating maar de man meldde zich pas later weer bij de politie. Het OM maakte daarom indertijd zijn identiteit bekend. In april werd S. veroordeeld tot vijf jaar celstraf.

Waterpolosters naar olympische finale

Het Nederlandse dames waterpoloteam heeft zich zojuist weten te verzekeren van een olympische medaille. De Nederlandse vrouwen wisten de finale te behalen door in de halve finale Hongarije met 8-7 te verslaan.

De dames van bondscoach Robin van Galen kwamen in de wedstrijd al snel met 0-2 achter maar wisten dit uiteindelijk vrij gemakkelijk om te buigen naar een 4-2 voorsprong. De Nederlanders wisten door uitstekend te verdedigen de voorsprong vast te houden. Komende donderdag zal Nederland het in de finale opnemen tegen de Verenigde Staten.

Ruud de Wild: 'Ik ben geslachtofferd'

Ruud de Wild heeft het er maar moeilijk mee dat heel Nederland in het algemeen en John de Mol in het bijzonder over hem heenviel dankzij een interview in vrouwenglossy 'Jacky'. Hierin noemde hij Micky Hoogendijk een cokehoer, Q-music een truttenzender en John de Mol een debiel voor het maken van Big Brother, een programma dat De Wild nota bene zelf presenteerde.

De Wild had een interview met drie verslaggeefsters en het hele interview was op band opgenomen. Dit gesprek is geplaatst in de glossy. Maar De Wild had het helemaal niet zo bedoeld. "Ik vind het prima om aan de schandpaal genageld te worden, maar niet op deze manier. Ik ben gepakt op mijn letterlijke uitspraken. Ik heb het niet zo bedoeld. Ik ben geslachtofferd." Overigens gaat hij niet in op het voorstel van John de Mol waarin hij de DJ opriep zijn Big Brother-salaris van 40.000 euro over te maken naar een goed doel.

Jongen stopte baby in magnetron

Een bizarre rechtszaak, tegen een moeder die ervan wordt beschuldigd haar dochtertje met dodelijk gevolg in de magnetron te hebben gestopt, heeft een onverwachte wending genomen. Een neefje van het slachtoffer heeft nu toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de dood van het meisje van een maand oud. Dat heeft de advocaat van de moeder maandag gezegd.

Volgens de openbaar aanklager heeft de vrouw echter een bekentenis afgelegd tegen een celgenoot. "Ze paste d'r precies in", zou zij hebben gezegd in haar beschrijving van de moord op haar dochtertje. Onzin, volgens haar advocaten, die nu een jongen aanwijzen die er naar verluidt om bekendstaat vaak poppen, maar ook katten in magnetrons op te warmen.

Nederlandse manager koopt vals diploma

Negen Nederlanders, onder wie enkele topbestuurders, hebben op internet valse diploma's van Amerikaanse universiteiten gekocht. Dit is aan het licht gekomen in een grootschalig Amerikaans onderzoek naar diplomafraude. De koperslijst van het Openbaar Ministerie in de staat Washington is in bezit gekomen van het AD, schrijft de krant.

De Nederlanders zouden samen ruim tienduizend dollar hebben betaald voor hun diploma's. In de meeste gevallen ging het om een Master in Business Administration (MBA), in één geval om een doctorsgraad, schrijft het dagblad. Kopers van nepdiploma's worden in Nederland niet vervolgd. Pas als de nepcertificaten worden gebruikt is er sprake van een strafbaar feit. Volgens het AD doen werkgevers zelden aangifte als ze werknemers betrappen op diplomafraude.

Isaac Hayes herdacht in Memphis

Soullegende Isaac Hayes is vanochtend geëerd tijdens een openbare herdenkingsdienst in zijn thuisstad Memphis. Meer dan drieduizend vrienden en fans bewezen de laatste eer aan de zanger, die ruim een week geleden op 65-jarige leeftijd overleed.

De artiest werd niet alleen geprezen voor zijn muziek maar ook voor zijn humanitaire werk. "Hij was een fantastische man, altijd betrokken", zei predikant en burgerrechtenactivist Jesse Jackson over de man die onder meer een school oprichtte in Ghana. "Hij zette zich in voor alfabetisme en mensenrechten. Hij was er altijd, en daarom zijn wij nu allemaal hier voor hem."

Tijdens de dienst spraken behalve Jackson dominee Al Sharpton en actrices Anne Archer en Kelly Preston. De laatste twee zijn Scientology-aanhangers, net als Hayes. Het bekende Scientology-gezicht Tom Cruise was niet aanwezig bij de dienst. De acteur had zondag al afscheid genomen van Hayes tijdens een besloten dienst, waarbij ook Denzel Washington en Wesley Snipes aanwezig waren.

Hayes overleed vorige week zondag nadat hij bewusteloos naast een loopband in zijn huis in Memphis was aangetroffen. Er is volgens de politie geen autopsie op het lichaam verricht, maar in documenten die zijn huisarts invulde zou staan dat de artiest overleed aan een beroerte. Hayes was in de jaren zeventig een van de grondleggers van de discomuziek. Tot voor kort was hij te horen in South Park. Voor de animatieserie sprak hij de stem in van Chef, de muzikale schoolkok die voortdurend achter de dames aanzit.

Meisje (14) komt om na aanrijding

Een 14-jarig meisje is gisteravond overleden nadat ze eerder op de dag op haar fiets in Tynaarlo door een auto werd aangereden. Het meisje uit Vries kwam van een inrit de weg op.

De 50-jarige automobilist uit Yde heeft haar vermoedelijk niet gezien, meldt de Drentse politie. Het meisje werd na het ongeluk op de Meerweg met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, waar ze korte tijd later overleed. Naar de ware toedracht van het ongeluk wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd.

42 Guitar Hero: World Tour tracks bekend

Guitar Hero: World Tour moet de Guitar Hero serie naar een nieuw niveau trekken, met meer instrumenten en verbeterde gameplay. Vandaag zijn 42 nummers vrijgegeven die in de game zullen zitten. Zo zien we Lenny Kravitz, Michael Jackson, Linkin Park en zelfs Eye of the Tiger van Survivor voorbij komen. Dit zijn nog niet alle nummers, dus wanneer de overige nummers bekend zijn, laten wij het uiteraard meteen weten.

1. About a Girl - Nirvana
2. Aggro - The Enemy
3. American Woman - The Guess Who
4. Are You Gonna Go My Way - Lenny Kravitz
5. Beat It - Michael Jackson
6. Bullet with Butterfly Wings - Smashing Pumpkins
7. B.Y.O(.)B. - System of a Down
8. Crazy Train - Ozzy Osbourne
9. Dammit - Blink-182
10. Everlong - Foo Fighters
11. Eye of the Tiger - Survivor
12. Feel the Pain - Dinosaur Jr.
13. Float On - Modest Mouse
14. Hollywood Nights - Bob Seger
15. Hot for Teacher - Van Halen
16. Hotel California - The Eagles
17. In the End - Linkin Park
18. The Joker - Steve Miller Band
19. Lazy Eye - Silversun Pickups
20. Light My Fire - The Doors
21. Livin’ on a Prayer - Bon Jovi
22. Love Me Two Times - The Doors
23. Low (Travis Barker Remix) - Flo Rida featuring T-Pain
24. Misery Business - Paramore
25. Mr. Crowley - Ozzy Osbourne
26. Never Too Late - The Answer
27. No Sleep Till Brooklyn - Beastie Boys
28. Nuvole e Lenzuola - Negramaro
29. Obstacle 1 - Interpol
30. One Armed Scissor - At the Drive-In
31. Overkill - Motorhead
32. Purple Haze (Live) - Jimi Hendrix
33. Rebel Yell - Billy Idol
34. Rooftops - Lostprophets
35. Santeria - Sublime
36. Some Might Say - Oasis
37. Stillborn - Black Label Society
38. Too Much, Too Young, Too Fast - Airbourne
39. Trapped Under Ice - Metallica
40. Up Around the Bend - Creedence Clearwater Revival
41. Weapon of Choice - Black Rebel Motorcycle Club
42. What I’ve Done - Linkin Park

Alone in the Dark voor budgetprijs naar de PS3

Eden Studios is al vanaf 2005 bezig met de horrortitel Alone in the Dark. Inmiddels is de game al een geruime tijd beschikbaar op de PC, de PS2, de Wii en de Xbox 360. De Playstation 3 versie laat echter nog altijd op zicht wachten; maar misschien is dat niet eens zo erg.

De PlayStation 3 versie zou namelijk enkele verbeteringen en mogelijk extra content gaan bevatten ten opzichte van de andere versies. Bovendien zou deze versie voor een budgetprijs in de winkels komen te liggen. Gameketen GameStop biedt de game aan voor $30. Atari heeft nog niks bevestigd, dus het blijft voorlopig gissen naar de waarheid.

Vulkaanstof zorgt voor rode gloed boven Nederland

Vulkaanstof, afkomstig van de vulkaan Kasatochi voor de kust van Alaska, kan de komende dagen leiden tot een opvallend rode schemergloed boven Nederland. Dat meldt het KNMI.

De vulkaan die deel uitmaakt van de Aleoeten, een eilandengroep tussen de Verenigde Staten en Rusland, barstte in de nacht van 7 op 8 augustus uit. Daarbij kwam zoveel zwaveldioxide (SO2) vrij, dat deskundigen de uitbarsting al vergelijken met die van de Pinatubo in de Filipijnen in 1991. Toen kwam veel stof in de stratosfeer terecht, dat zich vertaalde in rode schemeringskleuren.

De wolk zwaveldioxide van de Kasatochi is met de westenwinden vorige week meegenomen naar Nederland. Het eerste vulkaanstof heeft het KNMI hier op 16 augustus gemeten. De rode schemergloed kan een aantal dagen aanhouden.

Evenement: Lowlands 2008

Gisteren maakte Mojo bekend dat je voor volgend jaar de dagen 21, 22 en 23 augustus alvast als bezet kan wegzetten in je agenda, dan vindt de 17e editie van het festival plaats. Daarnaast bracht festivaldirecteur Eric van Eerdenburg naar buiten dat de Sex Pistols in ieder geval niet terug hoeven te komen. "Het was echt bedroevend". Het is echt uit de tijd en ze komen alleen even van hun zwembad om wat geld op te halen. Meer is het echt niet" sprak hij. Duidelijke taal en gelijk had hij achteraf, het optreden was niet van het formaat dat Iggy en Motörhead in de jaren daarvoor neerzetten. Deze laatste oudgedienden rockten zich uit de naad om het publiek te vermaken en speelden gewoonweg goed. Johnny Lydon deed zijn stagenaam echter eer aan en speelde "rotten". Een clowneske persiflage van de punksensatie van 30 jaar geleden deed velen de Grolsch-tent uitstromen na slechts een paar nummers Pistols-punk.

Gary Glitter dinsdag weer op vrije voeten

De Britse glamrocker Gary Glitter is weer op vrije voeten. De 64-jarige heeft 27 maanden in Vietnam vastgezeten voor het lastigvallen van twee meisjes van elf en twaalf jaar oud. Glitter wordt vanmiddag op een vlucht naar Groot-Brittannië gezet, meldt zijn advocaat.

Glitter, wiens echte naam Paul Gadd luidt, was in 1999 in Groot-Brittannië al veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Toen hij vrijkwam, vertrok hij naar Cuba. Nadien ging hij in Cambodja wonen. In 2002 werd hij dat land uitgezet, omdat hij zou samenwonen met een minderjarig meisje. In 2005 werd hij in Vietnam in de boeien geslagen.

Glitter hield tijdens het proces vol dat hij onschuldig was. Hij zou de meisjes Engels hebben willen leren en liet ze naar eigen zeggen bij hem thuis slapen omdat ze bang waren voor spoken. Volgens de rechter is Glitter echter "ziek en abnormaal". De glamrocker zou de kinderen onder meer hebben gedwongen tot orale seks.

Glitter had in de jaren zeventig veel succes. Hij verkocht 18 miljoen platen met hits als I'm the Leader of the Gang en I Love, You Love, Me Love.

Bouman mist medaillerace

Casper Bouman is er niet in geslaagd om de medaillerace te bereiken bij het zeilen in de RS klasse. In de laatste fleetrace eindigde de 22-jarige Hagenaar als 21e, en hij eindigde als vijftiende in het klassement. De toptien vaart morgen de medaillerace.

Het weer in de Fusan Baai bleek voor de relatief zware Bouman een handicap. Slechts één dag was het echt weer voor de Nederlander: windkracht zes en golven. Hij won twee races en het halen van de top 10 leek binnen bereik. De wind ging echter op de laatste twee wedstrijddagen liggen, en Bouman was kansloos tegen de specialisten in licht weer.

Boek: William C. Gordon - De dode in smoking

Je zult maar getrouwd zijn met Isabel Allende en aspiraties hebben om een boek te schrijven. Je vrouw zegt vervolgens: "Laat maar, dat kan ik beter." Niet echt motiverend zou je denken en menigeen zou ook afhaken. Zo niet William C. Gordon. Hij liet zich door de woorden van zijn vrouw niet weerhouden toch te gaan schrijven met als resultaat De dode in smoking. Gordon is een schrijver van de oude stempel, niks laptop of pc. Nee, gewoon op traditionele wijze met pen en papier, zodat hij overal kan schrijven: in het vliegtuig, op het strand, aan de bar en zelfs in bad. Gordon heeft talent, wat zijn vrouw ook eerder gezegd mag hebben. Zijn debuut doet verlangen naar meer.

Ouders laten kind stoppen met school voor Guitar Hero carrière

Je hebt van die mensen die alles doen om in één bepaald gebied zeer goed te worden. Zo zijn er genoeg mensen die alles laten vallen om topsporter te worden, het te maken als acteur in Hollywood of die er alles voor over hebben om door te breken met hun band. Om je een echte rockster te voelen kan je natuurlijk ook gewoon Rock Band of Guitar Hero kopen. Toch zijn er blijkbaar ook mensen die graag professioneel Guitar Hero speler willen zijn, en er alles voorover hebben.

Zo ook 16-jaar oude Blake Peebles die hoopt met Guitar Hero veel geld te kunnen verdienen door wedstrijden te gaan spelen. Hij heeft zelfs zijn ouders zover gekregen om hem te laten stoppen met school, zodat hij zich volledig kan storten op zijn Guitar Hero carrière.

Volgens zijn ouders heeft Blake verder niet veel interesses en vond hij school maar zonde van zijn tijd. Ze hebben hem van school gehaald, maar hij krijgt nog wel thuis les. Toch is het oefenen van zijn Guitar Hero songs zijn grootste prioriteit. Tot dusver heeft Blake al zo'n 1000 dollar gewonnen met zijn Guitar Hero kunsten. Helaas niet in geld maar in gratis voedsel en merchandise. Ook leuk om te weten is dat Blake nog nooit een echte gitaar heeft aangeraakt.




Jongen valt en krijgt schaar in keel

Een 7-jarig jongetje uit Purmerend is gisteren ernstig gewond geraakt toen hij een schaar in zijn keel kreeg. De jongen had een schaar gehaald om in de knoop geraakte vislijnen los te knippen. Toen hij terugrende, struikelde hij en doorboorde de schaar zijn keel.

Een buurtbewoner hoorde het mannetje schreeuwen en bood direct eerste hulp. "Het was vreselijk. Het bloed gutste eruit. Ik heb zijn shirt uitgetrokken en daarmee de wond dichtgedrukt, terwijl een vriendje 112 belde", aldus de geschrokken buurtbewoner.

Hoe de toestand van de jongen nu is, is niet bekend.

Pavlovic komt op proef bij NEC

Predrag Pavlovic zal de technische staf van NEC tijdens een proefperiode moeten overtuigen van zijn kwaliteiten om een contract af te dwingen.

De Serviër nam onlangs deel aan de Olympische Spelen met zijn land, maar kwam in China niet in actie. Omdat hij zaterdag bij zijn club Napredak Krusevac op een voor hem vreemde positie speelde, zijn technisch directeur Carlos Aalbers en assistent-trainer Ron de Groot niet veel wijzer geworden van hun scoutingstrip.

De Telegraaf meldt nu dat beide partijen het eens zijn geworden over een proefperiode van enkele dagen voor Pavlovic. NEC heeft een optie op de aanvaller en zal na de proefperiode beslissen of deze optie zal worden gelicht.

Noors gevaar in Tomb Raider: Underworld gameplay-trailer

Met de laatste twee Tomb Raider games lijkt de serie weer op het goede pad te zitten. 18 november zal de nieuwste Tomb Raider game in de winkels liggen, genaamd Underworld. Lara zal weer op zoek gaan naar schatten waarbij ze op een oud mysterie stuit en waardoor ze gedwongen wordt de wereld wederom te behoeden van de ondergang.

In onderstaande trailer zien we veel van de game. We zien delen van de gameplay, zien welke werelddelen Lara bezoekt en leren iets meer over het verhaal.

Anouk wil meedoen aan Songfestival

Zangeres Anouk Teeuwe wil volgend jaar graag Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De NOS heeft een bericht daarover in dagblad Sp!ts van vandaag bevestigd. De omroep heeft contact gehad met het management van de zangeres en haar hartelijk bedankt voor haar aanmelding.

De NOS wil niets zeggen over de kansen die de zangeres heeft. "We hebben momenteel contact met diverse partijen", stelt een zegsvrouw. De omroep besluit pas in het najaar wie de officiële Nederlandse kandidaat wordt. Het evenement vindt half mei 2009 plaats in Rusland.

De 32-jarige zangeres kwam onlangs als winnaar uit de bus van een internetpeiling onder songfestivalfans over wie het beste Nederland zou kunnen vertegenwoordigen op het evenement. Op de tweede plaats stond metalband Within Temptation, op de derde kwam het palingpopduo Nick en Simon.

Manucharyan op korte termijn weg bij Ajax

RTV Noord-Holland meldt dat Edgar Manucharyan binnen nu en twee weken zal vertrekken bij Ajax.

De 21-jarige Armeniër praat momenteel met enkele clubs uit de Eredivisie over een mogelijke transfer. Manucharyan is bij Ajax niet meer in beeld voor het eerste elftal.

De aanvaller is echter niet van plan nog een seizoen bij Jong Ajax te voetballen en wil op het hoogste niveau acteren. Op dit moment zou de Armeniër contact hebben met drie clubs uit de Eredivisie.

Verspringster Gomes faalt

De wereldkampioene indoor bij het verspringen, Naide Gomes, is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale.

Tijdens de kwalificatie kwam de Portugese in haar eerste twee pogingen niet tot een geldige sprong. Ze verprutste bij haar derde poging haar aanloop en kwam niet verder dan 6,29, waarmee ze als 32e eindigde.

Gomes sprong in juli nog de beste prestatie van dit jaar met een afstand van 7,12.

Honkballers uitgeschakeld

De Nederlandse honkballers hebben hun voorlaatste wedstrijd met 4-0 verloren van Canada en zijn daardoor definitief uitgeschakeld voor de halve finales.

Aanvankelijk had pitcher Shairon Martis de Canadezen redelijk onder controle, maar de slagkracht bleek wederom de achilleshiel. Oranje wist slecht vier keer iemand op de honken te krijgen, een single van Koolen en Isenia, een fout en een keer vier wijd. Canada wist dat echter drie keer weg te werken met een dubbelspel.

[gerucht] Motion Control voor DS met Tony Hawk

Deze week gonst het van de geruchten dat de DS een soort Motion Control accessoire zal krijgen, aangezien Australia's Classification Board deze week een ontwerp voor Tony Hawk behandeld heeft. Uitgever Activision heeft verklaard dat een nieuw Tony Hawk game voor dit najaar staat gepland. Een console-release hoef je niet te verwachten voor 2009 in tegenstelling tot voorgaande delen die tot op heden jaarlijks verschenen.

Eerder dit jaar heeft Activision al een game-specifieke accessoire uitgebracht voor de DS met Vicarious Visions' Guitar Hero on Tour wat Activision geen windeieren legde. Deze editie van Tony Hawk op de DS zal ontwikkeld worden door Vicarious.


Dit najaar met tilt-sensor?

Hockeyheren naar halve finale

De Nederlandse hockeyheren hebben zich dankzij een 4-2 overwinning op Pakistan weten te plaatsen voor de halve finale.

Vooral voor rust liep het nog niet echt fantastisch bij de heren van bondscoach Oltmans. Oranje creëerde wel wat kansen, maar de spitsen faalden in de afwerking. Ook uit de drie strafcorners voor rust wist Oranje niet te scoren. Pakistan scoorde wel, via de strafcorner wist Imran de 1-0 te scoren.

In de tweede helft werd het tempo bij Oranje opgeschroefd, De Nooijer wist de cirkel binnen te soleren en de assist werd vervolgens binnengewerkt door Matthijs Brouwer. Weusthof had Nederland op voorsprong moeten zetten, maar twee dotten van kansen wist hij niet binnen te werken.

Dankzij de strafcorner kwam Oranje wel op voorsprong, 2-1 en 3-1 werd het dankzij Taekema. Pakistan kon via een korte hoekslag nog iets terug doen, maar Hertzberger, die met de backhand hard in de verre hoek sloeg, zorgde voor de eindstand.

'Aanbestedingswet kost overheid miljoenen'

De Nederlandse overheid geeft ongeveer vijftig miljoen euro per jaar teveel uit door bij aanbestedingen niet goed samen te werken met het midden- en kleinbedrijf (MKB). Die schatting maakte directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser gisterenavond in NOVA.

De huidige wet geeft overheden de ruimte om eisen te stellen die het voor kleinere bedrijven moeilijk tot onmogelijk maken mee te dingen naar een opdracht.

Die eisen zijn voor kleinere bedrijven moeilijker om aan te voldoen dan voor grote bedrijven, zegt MKB-Nederland. Hierdoor zouden de aanbestedingen niet voor de gewenste marktbesteding zorgen. Het zorgt daarentegen voor een gebrek aan concurrentie en een tekort aan innovatieve ideeën, zegt Visser.

De klacht van MKB-Nederland klonk eerder ook al uit de mond van architecten. De architectenberoepsvereniging BNA gaf als voorbeeld een aanbesteding voor een nieuw gemeentehuis in de gemeente Westland. Zeven van de twaalf bureaus trokken zich terug uit de procedure vanwege de extra eisen van de gemeente. Zo zouden de architecten al een vrij doordachte en complete schets hebben moeten inleveren voordat ze wisten dat ze mee mochten doen.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) snel met nieuwe regelgeving komt die grenzen stelt aan de eisen die bij aanbestedingen kunnen worden gesteld, meldt Nova. Zij zegt hieraan te werken. Deze zomer werd een voorstel voor wijzigingen in de wet door de Eerste Kamer verworpen.

Steeds meer Duitsers werkzaam in NL

Steeds meer Nederlandse ondernemingen zoeken gekwalificeerd vakpersoneel in Duitsland om hun vacatures te bezetten. Dit concludeerde de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) gisteren op basis van aanvragen van Nederlandse klanten. Het gaat vooral om werknemers in de bouw en techniek.

Volgens de DNHK wordt de kloof tussen vacatures voor gekwalificeerde krachten en geschikte sollicitanten in Nederland steeds groter. Bovendien staan Duitse werknemers in Nederland bekend als betrouwbaar, punctueel en goed opgeleid.

De Handelskamer heeft eerder dit jaar aan de Nederlandse regering gevraagd om maatregelen te nemen tegen het steeds groter wordende gebrek aan een goede beheersing van vreemde talen. Vooral de kennis van ondernemers van het Duits is sterk teruggelopen, terwijl de Bondsrepubliek volgens de DNHK de belangrijkste handelspartner van Nederland is.

OS: Hockeyers ongeslagen naar halve finales

De Nederlandse hockeyers hebben bij de Olympische Spelen in Peking het eerste doel bereikt. Oranje plaatste zich vandaag op eigen kracht voor de halve finales.

De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans won de ontbijtwedstrijd tegen Pakistan, aanvang 08.30 uur plaatselijke tijd, met 4-2, na een ruststand van 0-1. Met twee treffers was Taeke Taekema opnieuw de gevierde man bij Oranje.

Het ongeslagen Nederland eindigde in groep B op dertien punten uit vijf duels. Oranje verspeelde alleen tegen Australië twee punten (2-2). De olympische kampioen speelt vanavond (middag in Nederland) nog tegen het uitgeschakelde Groot-Brittannië. Bij een zege pakt Australië de groepswinst en speelt Nederland als nummer twee in de halve eindstrijd tegen de winnaar van groep A. Spanje, Duitsland, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland zijn nog in de strijd voor de eindzege in die groep. De halve finales in het mannentoernooi zijn donderdag in het Olympic Green Hockey Stadium.

Oranje maakte in de eerste helft geen uitgeslapen indruk. De brigade van Oltmans speelde zeker niet slecht, maar verzuimde opnieuw het technische overwicht in de stand uit te drukken. Nederland kampt sinds het begin van het olympisch toernooi met een te laag rendement van de aanval. In de eerste vier groepswedstrijden maakte Oranje slechts drie velddoelpunten. De andere negen treffers vielen uit strafcorners, met Taekema als onbetwiste topschutter (acht doelpunten).

Ook tegen het zeer offensieve Pakistan, dat niets meer te winnen of te verliezen had, maakte Nederland het zichzelf onnodig moeilijk. Rob Reckers (lat), Laurence Docherty (paal) en Teun de Nooijer (keeper) kwamen in kansrijke posities niet tot scoren. Dat deed Muhammad Imran in de 29e minuut wel uit de eerste Pakistaanse strafcorner, 0-1.

De voorsprong voor de nummer zeven van de wereldranglijst was niet eens onverdiend. Pakistan kwam voor de rust vaker dan Oranje in de aanvalscirkel. Doelman Guus Vogels, bezig aan een sterk toernooi, vond één tegentreffer in de eerste helft meer dan genoeg.

Taekema kon in de eerste helft zijn ploeg niet stimuleren met een treffer uit zijn gevreesde strafcorner. Het kanon van Oranje liet drie korte hoekslagen onbenut. Mede daardoor dook Oltmans na het rustsignaal met een onbehaaglijk gevoel de catacomben in.

Na de pauze was Oranje beter bij de les. Het was eerst Matthijs Brouwer, die na goed voorbereidend werk van De Nooijer de gelijkmaker verzorgde: 1-1. Kort daarna knalde ook Taekema raak uit zijn vierde (2-1) en vijfde strafcorner (3-1). Tussendoor misten met name Roderick Weusthof en Matthijs Brouwer nog enkele grote kansen. Met treffers van Adnan Maqsood (3-2) en Jeroen Hertzberger (4-2) kreeg het duel een enerverend slot.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

Teams: veel safetycarsituaties in Valencia

De Formule 1-teams verwachten dat in Valencia komend weekend de safetycar veel ingezet zal worden. Ook zal de safetycar weer een belangrijke rol in het verloop van de race gaan spelen zoals bijvoorbeeld in Duitsland al gebeurde.

Het stratencircuit is nieuw op de kalender, waardoor het lastig inschatten is wat er zal gaan gebeuren. Echter wordt de baan al vergeleken met Montréal dat bekend staat als een hoge-snelheidsciruit. Doordat er muren dicht om de baan staan, zal het wegtakelen van de de gestrande auto's lastig worden, waardoor de safetycar uit moet rukken en hierdoor de pitstops in het water kunnen vallen.

Force India technisch directeur Mike Gascoyne kijkt uit naar de race in de Spaanse havenstad. "Voor een team als ons is zoiets natuurlijk ideaal. Door de muren en de moeilijkheid om de auto’s weg te slepen, reken ik op veel safetycars. We zijn dus aan het kijken naar andere strategieën dan normaal, zodat we als de situatie zich voordoet er voordeel uit kunnen halen."

Red Bull-coureur Mark Webber vindt het jammer dat de safetycar de race erg veel kan beïnvloeden. "Helaas kunnen straatraces door de nieuwe safetycar-regels zo beïnvloed worden dat prestatie lang niet altijd het belangrijkste is. Juist als je een shit-race hebt, kan het je helpen. Dat is echt mijn grootste zorg als ik naar zulke races ga, dat als je een goed weekend hebt, zo'n safetycar alles voor je kan verpesten."

Amerikanen vertrouwen meer op God dan op arts

Onderzoek heeft aangetoond dat ruim de helft van alle Amerikanen gelooft dat God patiënten kan genezen die door artsen waren opgegeven. Het onderzoek werd gisteren gepubliceerd.

Volgens het onderzoek, dat te lezen is in het blad Archives of Surgery, denkt 57 van alle Amerikanen dat God een familielid zou kunnen redden, ook als artsen beweren dat verdere behandeling geen zin heeft. Ook toont het onderzoek aan dat eenvijfde van alle artsen en ander medisch personeel gelooft dat God terminaal zieken en dodelijk gewonden kan genezen.

Het onderzoek bestond uit een vragenlijst die aan duizend willekeurig gekozen Amerikanen en aan 774 mensen met een medisch beroep werd voorgelegd. Mensen werd gevraagd zich voor te stellen dat een familielid dodelijk ziek of gewond was. Vervolgens werd gevraagd of, naar de mening van de ondervraagde, God het onvermijdelijke zou kunnen voorkomen.

Volgens de onderzoekers zijn de uitslagen van belang voor een goed begrip tussen arts en patiënt. Artsen hebben vaak te maken met familieleden die willen dat de behandeling van hun naaste wordt voortgezet, ook als dat medisch niet langer zinvol is.

Walvisbaby ziet jacht aan voor moeder

Een eenzame walvisbaby voor de Australische kust ziet een jacht aan voor zijn moeder. Het verdwaalde dier probeerde van de boot te drinken.

Het pasgeboren kalf was zondag voor de eerste keer ten noorden van Sydney opgemerkt, meldden Australische media gisteren. Zij spreken over hartverscheurende taferelen.

Hulpverleners sleepten het jacht naar open zee in de hoop dat de bultrugbaby op zoek zou gaan naar zijn moeder. Het walvisje maakte zich weliswaar los van de boot, maar bleef wel in de buurt zwemmen. Volgens media zou het dier een uitgeputte indruk maken. De vrees bestaat dat de baby zonder moedermelk verhongert.

RaceSalon 16-08-2008 Fotoverslag deel 2

Hier dan het tweede deel van de foto's van de RaceSalon, op zaterdag 16 augustus in Ahoy' Rotterdam. De babes en ander soortige raceautootjes staan hier, in Deel 1 vind je vooral Formule 1, WTCC, A1GP en GP2.

Zonder commentaar.


Copyright van alle foto's uit deze fotoverslagen rust geheel bij de maker. Overnemen alleen met schriftelijke toestemming.

Hi-res en ongeknipte foto's te verkrijgen bij Sally.

Doornbos: "Kippenvel van City Racing"

Robert Doornbos kijkt met een goed gevoel terug op Bavaria City Racing in zijn thuisstad Rotterdam. Doornbos heeft een overeenkomst met ING en mocht daardoor in de havenstad een demonstratie geven met de Formule 1-wagen van Renault. Tijdens het vier dagen durende evenement gaf hij al enkele demonstraties in Ahoy.

Doornbos gaf op zijn website aan dat hij zeer tevreden was met het verloop van BCR. "Het waren weer vier onvergetelijke dagen, met mijn demo op zondagmiddag als absolute hoogtepunt voor mij. Op de gladde vloer van de Ahoy kwam de kracht van mijn Renault niet echt tot zijn recht, maar op het asfalt van het centrum gelukkig wel. Van mijn engineer hoorde ik dat Heikki Kovalainen hier vorig jaar 290 kilometer per uur had gehaald, maar dit hadden ze volgens mij met 10 kilometer overdreven, om mij een beetje te pesten. Toch tikte ik tussen de krappe vangrails op de Coolsingel nog de 292 kilometer per uur aan. Dat was een waanzinnig gevoel. Ik zal hier nog lang kippenvel aan overhouden!"

RaceSalon 16-08-2008 Fotoverslag deel 1

Nou, op het allerlaatste moment was ik dan toch degene voor FOK!sport om naar de Bavaria City Race te gaan. In de mail die ik kreeg, stond dat je gratis toegang kon krijgen tot de RaceSalon, gehouden op 15 en 16 augustus in Ahoy' Rotterdam.

Aangezien het al vrijdag de 15e was, ben ik alleen zaterdag geweest: gratis slaan we niet af! Hieronder het verslag van de RaceSalon, die gehouden werd op 15 en 16 augustus. Ik was er alleen op zaterdag 16 augustus. Het verslag van de Bavaria City Race op zondag 17 augustus komt hierna.

Aangekomen in Rotterdam, stond ik op station Blaak. Ik zou naar de stayokay gaan om de tas weg te brengen, maar ondanks dat de NS voor de verandering op tijd reed, stond ik toch - verkeerd gestuurd door een conducteur die de overstap op Utrecht voor me uitzocht - een half uur later dan gepland daar. Dus ik meteen door met de metro naar Ahoy', halte Zuidplein. Voor het beeld: vanaf Blaak gaat alleen de West-Oostlijn. Wat een gedoe! Ik wist begod niet waar ik moest zijn op welk perron. Ik stond op Oost, terwijl het West moest zijn. Daar gevraagd aan een meneer, welke halte is Ahoy' maar dat wist hij niet. En toen moest ik dus terug, de trap op, poortje uit omdat er geen, ik herhaal, géén kaart van het metroplan óp het perron hangt - waarom dát nou weer niet? Op Beurs moest ik weer zoeken waar ik heen moest. Mijn strippenkaart is wel vier keer afgestempeld, wel op hetzelfde vak, ben niet gek... Maar anders gingen die verdraaide poortjes niet open.

En toen stond ik eindelijk op Zuidplein! En een stukje lopen van Ahoy'af. Voor de ingang stond een hele rij met Renaultjes Clio, en aan de andere kant een deel van de ING Renault F1 Roadshow. De truck die buiten stond, bevatte een aantal racesimulators voor de kids. Binnen aangekomen kreeg ik vrij snel toegang tot de RaceSalon, er was nog iemand voor me waar driftig over gebeld moest worden. Bij mij geen probleem. En ook het hesje en armbandje voor morgen waren als snel in the pocket, eh, tas. Dus was de camera om de nek, en de beurs gaan verkennen.

Uiteraard begon de grote hal met stands van ING Renault, de sponsor van dit evenement. Een paar leuke plaatjes geschoten van verschillende wagens. Verder doorgelopen in een ander deel van de hal, vol met vanalles wat met de racesport te maken heeft - maar vooral auto's in allerlei soorten en maten, zie deel 2 - was de stand van Force India. Die gingen net de motor starten en oordopjes werden uitgedeeld! Wat een heerlijk gaaf geluid is dat toch! En aan het eind even goed opentrekken, je voelde het helemaal binnenin. Maar die oordopjes waren geen overbodige luxe, dat had ik overigens vorig jaar al gemerkt toen we met een aantal FOK!sporters op de laatste tesdag van Spa waren.


De Force India-motor wordt gestart


En lekker gassen met die bak!

Die stand, daar ben ik lang blijven hangen. Niet alleen maakte ik een paar foto's van kleine jochies die in die grote Formule 1-wagen mochten zitten (en de vaders/opa's wilden de foto's van hun ventje graag hebben dus die zend ik per e-mail), maar er was ook een uiterst appetijtelijk manspersoon, wat de Chief Mechanic Test Team bleek te zijn. Die heb ik ook vaak op de foto... En er is nog een verrassing in petto! Ook testcoureur voor Renault Sakon Yamamoto kwam daar een kijkje nemen, en werd uiterst hartelijk begroet. Hij volgde Christijan Albers op bij het team van Spyker in 2007.


Waar issie nou gebleven?


Het testteam van Force India met de wagen - Mark Gray staat links vooraan naast de cockpit


Sakon Yamamoto, testcoureur voor ING Renault

Verderop stond de stand van Seat en het team was aanwezig met een aantal wagens, waaronder de Leon WTCC. En dan de enige echte - die dus in de wedstrijden gebruikt wordt. Tom Coronel vertelde honderd uit over 'zijn' bakkie, en een blik onder de motorkap mocht geworpen worden. Hij liet zijn stuur zien (zie foto), met het display waar hij op kijkt. Dat is zijn enige dashbord in de verder uitgeklede wagen, waar wel een roll cage (zie foto). Zijn airco bestaat uit de slangen die je onder het display ziet uitmonden. De rest van de wagen is roll cage (zie foto).


Cockpit van de Seat Leon WTCC van Tom Coronel met display. Airco gaat via die slangen


Rest van de wagen bestaat uit roll cage


Tom Coronel rookt banden op - Experience Hal

Ook aanwezig waren de R27-05 van ING Renault F1 Team, Robert Doornbos die op zondag een demo zou doen voor ING Renault en die handtekeningen uitdeelde, het A1GP Team Nederland met hun wagen - Carlo van Dam reed op zondag - en het GP2-team met Renger van der Zandes karretje. Ook andere wagens stonden tentoongesteld, maar die staan in deel 2.


De Renault R27-05 F1-auto


Robert Doornbos in Renaultoutfit


De neus van de A1GP-wagen van A1 Team Nederland


De GP2-bolide van Trust Team Arden, Renger van der Zande zat zondag achter het stuur

Er waren niet alleen maar auto's te vinden. De Koninklijke Luchtmacht stond er met een boel stands, maar het meest spectaculair was toch wel het andere speeltje: de F16. Dat vonden de jongens van het Force India-team ook. Vooral Sutil leek onder de indruk.


Het Force India-team kijkt nieuwsgierig in de cockpit van de F16


Sutil heeft lol met zijn team in de F16


Sutil legt in de F16 uit dat dit wel iets meer pk is

Ik mocht nog een foto nemen van de stuurtjes van twee Formule 1-wagens.


Het stuurtje van Force India


Het stuurtje van Renault - Klik hier voor de uitleg

Hier vind je deel 2.

Copyright van alle foto's uit deze fotoverslagen rust geheel bij de maker. Overnemen alleen met schriftelijke toestemming.

Hi-res en ongeknipte foto's te verkrijgen bij Sally.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.