'Odemwingie naar PSV'

Nu de transfer van Milan Jovanovic van Standard Luik naar PSV is afgeketst, moeten de Eindhovenaren blijven zoeken naar een nieuwe spits. Een Russische bron van Goal.com weet ons te melden dat de nieuwe versterking wel eens de Nigeriaan Peter Odemwingie zou kunnen worden.

De 27-jarige Odemwingie staat momenteel onder contract bij Lokomotiv Moskou, dat hem in 2007 overnam van Lille. De aanvaller maakt tevens deel uit van de olympische selectie van Nigeria, dat in de halve finale van het voetbaltoernooi in China zal aantreden tegen België.

Volgens onze bron ziet Odemwingie een terugkeer naar West-Europa wel zitten en wil hij graag in de Champions League uitkomen. Vertegenwoordigers van PSV zouden vorige week in Moskou zijn geweest om te praten met afgevaardigden van Lokomotiv Moskou.

Met Odemwingie zal pas na de Olympische Spelen gesproken kunnen worden door PSV, maar hij zou erg positief staan tegenover de landen België en Nederland. Bij onze zuiderburen was hij enkele seizoenen actief voor La Louvière.

Bij PSV wil vooralsnog niemand commentaar geven op dit bericht. In het licht van de afgeketste transfer van Jovanovic en de starre houding van Sochaux inzake Mevlüt Erdinç lijkt de optie-Odemwingie vooralsnog niet onlogisch.

Met een wedstrijd nog in te halen staat Lokomotiv Moskou momenteel achtste in de Russische Eredivisie. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg op een teleurstellende zevende plaats. Het feit dat de Russen dit seizoen geen Europees voetbal spelen zou dus wel eens in het voordeel van PSV kunnen gaan werken bij de eventuele onderhandelingen.