Teams: veel safetycarsituaties in Valencia

Peterselieman
De Formule 1-teams verwachten dat in Valencia komend weekend de safetycar veel ingezet zal worden. Ook zal de safetycar weer een belangrijke rol in het verloop van de race gaan spelen zoals bijvoorbeeld in Duitsland al gebeurde.

Het stratencircuit is nieuw op de kalender, waardoor het lastig inschatten is wat er zal gaan gebeuren. Echter wordt de baan al vergeleken met Montréal dat bekend staat als een hoge-snelheidsciruit. Doordat er muren dicht om de baan staan, zal het wegtakelen van de de gestrande auto's lastig worden, waardoor de safetycar uit moet rukken en hierdoor de pitstops in het water kunnen vallen.

Force India technisch directeur Mike Gascoyne kijkt uit naar de race in de Spaanse havenstad. "Voor een team als ons is zoiets natuurlijk ideaal. Door de muren en de moeilijkheid om de auto’s weg te slepen, reken ik op veel safetycars. We zijn dus aan het kijken naar andere strategieën dan normaal, zodat we als de situatie zich voordoet er voordeel uit kunnen halen."

Red Bull-coureur Mark Webber vindt het jammer dat de safetycar de race erg veel kan beïnvloeden. "Helaas kunnen straatraces door de nieuwe safetycar-regels zo beïnvloed worden dat prestatie lang niet altijd het belangrijkste is. Juist als je een shit-race hebt, kan het je helpen. Dat is echt mijn grootste zorg als ik naar zulke races ga, dat als je een goed weekend hebt, zo'n safetycar alles voor je kan verpesten."