OS: Condooms niet aan te slepen

De atleten in het Olympisch dorp in Peking gaan flink van bil. De 100.000 condooms die sinds het begin van de spelen zijn uitgedeeld, voorzien niet in de behoefte. Daarom zijn er nog 20.000 bijbesteld. 

Vooral atleten die al zijn uitgesport, vormen koppeltjes. ''Je ziet steeds meer stelletjes. Dit is de plaats bij uitstek om te daten. Zoek je een mix van rassen? Hier heb je ze gevonden. Vooral bij de Russen, de Tsjechen en de Slovaken zitten geweldige exemplaren'', likkebaardt een Mexicaanse volleybalspeler in de Vlaamse krant De Standaard.

Het Olympische dorp krijgt in vier weken tijd 16.000 atleten en coaches over de vloer. ''Er zijn 16.000 atleten in het dorp. Natuurlijk zijn daar jongens bij die sommige meisjes wel zien zitten en natuurlijk komt daar seks van'', aldus onze 33-jarige landgenoot en baseballer Jeroen Sluijter. ''En als er dan gratis condooms uitgedeeld worden, wil je die toch ook wel eens gebruiken.''

'The place to be' is overigens het Holland House. ''Er is één plaats die niemand wil missen. In het huis van de Nederlanders moet iedereen geweest zijn. Daar gaat het er echt wild aan toe'', zo zegt de al eerder geciteerde Mexicaanse volleybalspeler.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!