Christina Applegate: Ik ben kankervrij

Redactie

Christina Applegate is in perfecte gezondheid en absoluut honderd procent kankervrij. "Ze hebben alles verwijderd, dus ik overlijd zeker niet aan borstkanker", vertelt de actrice in de dinsdageditie van de Amerikaanse talkshow Good Morning America.

Een MRI-scan bracht vorige maand de bevestiging dat de 36-jarige actrice borstkanker onder de leden had. "Ik was zo boos", vertelt Applegate. "Ik trilde helemaal." De actrice, die bekend werd door haar rol van Kelly Bundy in Married with Children, heeft er meteen alles aan gedaan om beter te worden. "Ik heb direct afspraken gemaakt en ben op zoek gegaan naar iemand die mij kon leren hoe ik macrobiotisch kan leven." Welke behandeling Applegate heeft ondergaan is niet bekend. Mogelijk geeft zij daarover uitsluitsel in de uitzending. Eerdere berichten dat haar beide borsten zijn afgezet, zijn niet bevestigd.

Applegate werd eerder dit jaar genomineerd voor een Emmy en een Golden Globe voor haar rol in de Amerikaanse televisieserie Samantha Who. Begin volgende maand verschijnt de actrice in het speciale tv-programma Stand Up to Cancer, waarin fondsen worden geworven voor kankeronderzoek.


'Kerngezonde' Christina Applegate is kankervrij (foto: DAG)