Argentijnen verslaan Brazilië in halve finale

Maikel (WeebI)
Het Argentijns Olympisch voetbalelftal heeft ten koste van aartsrivaal Brazilië de finale bereikt. De Brazilianen moesten het met klinkende cijfers ontgelden: 3-0.

De eerste helft kende afwachtende teams, die hoopten te kunnen profiteren van fouten van de tegenstander. Veel gevaar leverde dit niet op, al was Lionel Messi vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet vanuit de draai werd echter knap gekeerd door doelman Renan. Na de thee stelden de Albicelestes orde op zaken. Angel di María's voorzet vanaf links werd in de 52e minuut binnengewerkt door Sergio Kun Agüero. De spits van Club Atlético de Madrid maakte hiermee zijn eerste treffer van het Olympisch voetbaltoernooi.

Agüero was echter nog niet klaar met Brazilië. Enkele minuten na zijn eerste treffer zette hij Argentinië zelfs op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Ezequiel Garay vond de aanvaller helemaal vrij voor de goal. De Goddelijke Kanaries leken nog even terug te komen in de wedstrijd, toen Ronaldinho's vrije trap terug kwam van de paal en door Rafael Sobis werd binnengetikt. De grensrechter oordeelde echter dat de speler van Real Betis Balompié zich in een buitenspelpositie bevond.

Nadat Juan Román Riquelme vanaf de strafschopstip de wedstrijd had beslist wisten de Brazilianen dat het afgelopen was met de Olympische droom. Enkele spelers konden dit maar moeilijk verkroppen, en begingen enkele harde overtredingen. Javier Mascherano werd tweemaal van achteren neergehaald, en beide keren werd de overtreder direct van het veld gestuurd. Allereerst Lucas Leiva, clubgenoot bij Liverpool, en vervolgens Thiago Neves van Fluminense. Door de winst zal Argentinië zaterdag de finale spelen tegen Nigeria. Vrijdag speelt Brazilië tegen België om de bronzen medailles.


Argentinië - Brazilië 3-0
52' Sergio Agüero 1-0
58' Sergio Agüero 2-0
76' Juan Román Riquelme (Pen) 3-0
81' Lucas Leiva (Brazilië)
84' Thiago Neves (Brazilië)

Arbiter: Martín Vázquez (URU)
Gele kaart: Pablo Zabaleta, Nicolas Pareja, Angel di María (Argentinië), Breno, Hernanes, Anderson, Rafinha (Brazilië).

Opstellingen:

Argentinië: Sergio Romero; Garay, Monzon, Pareja, Di María; Zabaleta, Gago, Riquelme (Sosa/91), Mascherano; Messi, Agüero.

Brazilië: Renan; Rafinha, Breno, Hernanes (Thiago Neves/61), Marcelo; Alex Silva, Lucas, Diego (Jô/71), Anderson; Ronaldinho, Rafael Sobis (Alexandre Pato/61).