Gary Glitter dinsdag weer op vrije voeten

De Britse glamrocker Gary Glitter is weer op vrije voeten. De 64-jarige heeft 27 maanden in Vietnam vastgezeten voor het lastigvallen van twee meisjes van elf en twaalf jaar oud. Glitter wordt vanmiddag op een vlucht naar Groot-Brittannië gezet, meldt zijn advocaat.

Glitter, wiens echte naam Paul Gadd luidt, was in 1999 in Groot-Brittannië al veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Toen hij vrijkwam, vertrok hij naar Cuba. Nadien ging hij in Cambodja wonen. In 2002 werd hij dat land uitgezet, omdat hij zou samenwonen met een minderjarig meisje. In 2005 werd hij in Vietnam in de boeien geslagen.

Glitter hield tijdens het proces vol dat hij onschuldig was. Hij zou de meisjes Engels hebben willen leren en liet ze naar eigen zeggen bij hem thuis slapen omdat ze bang waren voor spoken. Volgens de rechter is Glitter echter "ziek en abnormaal". De glamrocker zou de kinderen onder meer hebben gedwongen tot orale seks.

Glitter had in de jaren zeventig veel succes. Hij verkocht 18 miljoen platen met hits als I'm the Leader of the Gang en I Love, You Love, Me Love.