Hockeyheren naar halve finale

De Nederlandse hockeyheren hebben zich dankzij een 4-2 overwinning op Pakistan weten te plaatsen voor de halve finale.

Vooral voor rust liep het nog niet echt fantastisch bij de heren van bondscoach Oltmans. Oranje creëerde wel wat kansen, maar de spitsen faalden in de afwerking. Ook uit de drie strafcorners voor rust wist Oranje niet te scoren. Pakistan scoorde wel, via de strafcorner wist Imran de 1-0 te scoren.

In de tweede helft werd het tempo bij Oranje opgeschroefd, De Nooijer wist de cirkel binnen te soleren en de assist werd vervolgens binnengewerkt door Matthijs Brouwer. Weusthof had Nederland op voorsprong moeten zetten, maar twee dotten van kansen wist hij niet binnen te werken.

Dankzij de strafcorner kwam Oranje wel op voorsprong, 2-1 en 3-1 werd het dankzij Taekema. Pakistan kon via een korte hoekslag nog iets terug doen, maar Hertzberger, die met de backhand hard in de verre hoek sloeg, zorgde voor de eindstand.

Submitter:  Bron: NOS-TT