Toyota-rijders klaar voor Valencia

Jarno Trulli en Timo Glock hebben zin in de komende race van Valencia. De Toyota-rijders zijn beiden positief over hun kansen op punten in de Grand Prix van Europa.

Trulli hoopt die te scoren op het hagelnieuwe stratencircuit: "De baan ziet er geweldig uit en de locatie is fantastisch. Ik kijk erg uit naar deze Grand Prix. Ik vind het altijd wel leuk om naar nieuwe circuits te gaan. Een nieuwe baan is altijd een uitdaging en er valt altijd wel het nodige te ontdekken op een nieuw circuit. De baan mag dan wel nieuw zijn, maar ik ken de stad al wel redelijk goed, dankzij al het testen dat we in Valencia doen op het permanente circuit. Het is een levendig stad, dus het wordt een erg leuk weekend."

"Ik verwacht dat we competitief kunnen zijn in Valencia, aangezien het team momenteel erg sterk presteert. Mijn doel is om punten te scoren. Als we opnieuw voor een podiumplek kunnen gaan, dan zou dat erg mooi zijn", zegt de Italiaan.

Ook teamgenoot Timo Glock is optimistisch. De podiumplaats in Hongarije staat nog vers in zijn geheugen en hij denkt dat de race in Valencia een mooie wordt. "Ik heb nog steeds een brede grijns op mijn gezicht, na mijn tweede plek in Hongarije. Dat was een geweldig resultaat en een fantastisch gevoel. Ik hoop dat dit de eerste van vele podiumplaatsen zal zijn. Het belangrijkste is dat we hebben laten zien hoe sterk we momenteel zijn. Ook zijn we gestegen naar de vierde plek in het constructeurskampioenschap. De sfeer in het team is nu geweldig en we werken allemaal keihard om nog meer vooruitgang te kunnen boeken."

De 26-jarige Duitser besluit met de woorden: "Valencia is echter weer een ander verhaal. Het circuit ziet er interessant uit en ik denk dat we een mooie race zullen gaan zien. Dankzij mijn jaar in de Champ Cars heb ik veel ervaring op stratencircuits. We verkeren in goede vorm, dus ik ben zeer optimistisch voor komend weekend."