Releasedatum PS3-versie Bioshock aangekondigd

Dat Bioshock voor de PS3 zou uitkomen, was al bekend, maar nu is er ook definitief een datum gepubliceerd. De populaire shooter komt op 21 oktober uit in de VS, en zoals gewoonlijk enkele dagen later in de rest van de wereld. Vanaf 24 oktober kunnen de Europese PS3-spelers gaan genieten van Bioshock. Eerder was door PSU gemeld dat de game op 4 november zou uitkomen, maar de developers hebben schijnbaar toch nog wat tijd gevonden om de port wat eerder af te krijgen.

Ten opzichte van de PC-versie is er nieuwe content toegevoegd. Er zal een nieuwe moeilijkheidsgraad zijn, genaamd Survivor. Ook zijn er Challenge Rooms te downloaden, waarin je je plasmid skills kunt testen. Tot slot zal ook het PS3 Trophy-system ondersteund worden.

Dit is overigens niet alleen voor PS3-gamers, maar ook voor PC-gamers goed nieuws. 2K Marin had namelijk aangekondigd dat Bioshock 2 pas zou uitkomen zodra de PS3 port uit was. Vanaf oktober zal het team weer zijn volledige aandacht kunnen richten op deel 2, hopelijk zal deze dan ook snel in de schappen verschijnen.