Alonso: "Nógmaals voor eigen publiek"

De tweede race in Spanje dit seizoen wordt voor Fernando Alonso opnieuw een thuisrace. Hij hoopt het deze keer beter te doen dan in Barcelona toen hij uitviel met een opgeblazen motor.

De Renault-coureur kijkt uit naar de race aankomend weekend: "Ik ben erg blij dat ik voor de tweede keer dit seizoen voor eigen publiek zal rijden. Het geeft altijd een speciaal gevoel om voor je landgenoten te racen. Ik kijk erg uit naar deze race. In Barcelona reed ik een goede race, maar viel ik uit. Ik hoop dat ik dit keer wel een goed resultaat kan scoren, op dit nieuwe circuit."

De Spanjaards reputatie op stratencircuits is goed: twee overwinningen op Monaco onderstrepen dit. "Stratencircuits bevallen me wel. Ze bieden altijd een interessante uitdaging en het snelheidsgevoel in de auto is op deze banen ongelooflijk. Ik zal gedurende het weekend mijn best doen om samen met mijn engineers tot een goede afstelling te komen, zodat ik in de race voor een goed resultaat kan gaan. Ik zal het uiterste geven tijdens mijn tweede thuis-Grand Prix."

Ook teamgenoot Nelson Piquet jr. wil opnieuw punten pakken. In Hongarije scoorden beide Renault-rijders punten, Alonso voor de vierde en Piquet voor de zesde plaats. In Hockenheim haalde de Braziliaan zelfs het podium door tweede te worden. "Ik hoop opnieuw een solide weekend te kunnen hebben, te beginnen met twee goede trainingen op vrijdag en een kwalificatie in de top tien op zaterdag. Op zondag wil ik opnieuw een goed racetempo neerzetten en in de punten te eindigen. Ik heb goed kunnen uitrusten tijdens de zomerstop en ben erop gebrand het seizoen tot een goed einde te brengen."