Nieuwe gamemode Team Fortress 2 heet Arena

Valve is de laatste week druk bezig met informatie weggeven over de aankomende Heavy-update. Zo is het al bekend dat de Heavy als vervangende wapens bokshandschoenen krijgt waarvan je crits krijgt, een nieuwe minigun genaamd Natasha waar de vijanden langzamer van gaan lopen en als derde vervangende wapen krijgt de Heavy waarschijnlijk een "Sandvich". (Geen typo!)

Vandaag is dus de nieuwe gamemode bekend, en het is arena. Arena speel je op een kleine map. Het enige doel is om het middelste punt te veroveren, maar die gaat pas na 60 seconden open. Er is ook geen respawn mogelijk, zoals Sudden Death dus. Valve zegt dat deze korte rondjes voor intense gevechten zorgen, en is zowel geschikt voor 3 vs 3 als voor 12 vs 12.

De nieuwe gamemode krijgt vijf maps, drie daarvan zijn Well, Granary en Badlands, alleen wat ingekort bij het middelste punt. De nieuwe maps heten Ravine en Lumberyard. Lumberyard is de eerste map die zich in de Alpine-omgeving afspeelt. Zoals je kunt zien aan de screenshots hieronder is het veel groener dan de oude woestijn en industrile omgevingen. De Heavy-update zou vandaag moeten komen, maar later vandaag moet eerst nog het nieuwe wapen (Sandvich?) onthuld worden.