Verstappen: "Happy in LMS"

Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen wonnen afgelopen zondag op de Duitse Nürburgring en daarmee ook het kampioenschap in de LMP2-klasse. Verstappen, voormalig Formule 1-coureur, is dolblij met de winst en voelt zich thuis in de Le Mans Series.

De Limburger, die voor Van Merksteijn Motorsport rijdt, liet op zijn persoonlijke website weten: "Helemaal top! Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en het kampioenschap. Maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht. We weten dat we een sterk team hebben en de auto gaat het hele jaar al geweldig."

"Het ging waanzinnig goed zondag", aldus Jos the Boss. "Het waren af en toe listige omstandigheden met het verkeer, maar toen we eenmaal twee ronden voor lagen, was het nog een kwestie van uitrijden. Dan pak je de volgende auto maar na de bocht in plaats van ervoor. In het begin van de race neem je wat meer risico om een gat te creëren. Dat was tegen het einde niet meer nodig."

Verstappen denkt hardop: "Mijn toekomst ligt in de Le Mans Series. Dit vind ik echt leuk racen, zeker in een goede auto zoals de Porsche RS Spyder."