FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 december 2005

De Jong verlengt contract niet

Nigel de Jong zal zijn contract bij Ajax niet verlengen, zo maakte de speler vanavond zelf bekend in een interview met de NOS. Dit betekent dat De Jong aan het eind van het seizoen Ajax transfervrij kan verlaten.

De 21-jarige De Jong is op dit moment bezig aan zijn vierde jaar in Amsterdam. Hij scoorde dit seizoen tot nu toe twee goals in de competitie en maakte drie treffers in de Champions League. Eerder werd al bekend dat Pienaar, Trabelsi en Maxwell hun contract bij Ajax niet zullen verlengen.

'Zevende Harry Potter definitief de laatste'

Icoon LiteratuurActeur Jim Dale is naar eigen zeggen toegefluisterd door schrijfster J.K. Rowling dat het zevende boek het laatste deel uit de reeks zal zijn. Dale spreekt de stem van Harry in op de luisterboeken. Rowling is op dit moment het zevende en dus wellicht laatste Potteravontuur aan het schrijven.

"Boek zeven is haar allerlaatste boek. Ze leeft al zo lang met Harry, dat ze graag een einde wil maken aan het personage. Rowling is altijd vaag gebleven over de toekomst van Potter en zijn vrienden. Als mensen er naar vragen, antwoordt ze altijd: 'Je moet wachten om te zien of Harry zijn puberteit overleeft'", aldus Dale.

Daniel Radcliffe, degene die Harry Potter vertolkt in de verfilmingen van de tovenaarsreeks, denkt ook niet dat zijn personage nog lang en gelukkig leeft. "Ik houd er rekening mee dat hij dood gaat in het laatste boek."

Compositietekening in moordzaak-Sévèke

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe politie heeft vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een compositietekening vrijgegeven van de mogelijke moordenaar van de Nijmeegse activist Louis Sévèke. De 41-jarige Sévèke werd op de avond van 15 november door een onbekende man doodgeschoten in het centrum van Nijmegen.

Het zou gaan om een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar met een smal gezicht. De mogelijke dader is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang en heeft een slank postuur. Sommige getuigen zouden de man met bril hebben gezien, anderen zonder, vandaar dat de politie een tekening van de verdachte met bril en een zonder liet zien. De man zou een sporttas bij zich hebben gehad, met meerdere kleuren. "Eerder is gesproken over de kleuren blauw en rood, het kan ook zijn dat het om andere kleuren gaat", aldus een woordvoerder.

Compositietekening moordenaar Louis Sévèke
De verdachte, met en zonder bril

Dumont en Pyatt maanden uitgeschakeld

Aanvaller J.P. Dumont van de Buffalo Sabres zal vermoedelijk acht tot twaalf weken moeten missen vanwege een liesbreuk. Donderdag zal hij daarvoor in zijn geboortestad Montréal onder het mes gaan.

De liesbreuk werd vorige week geconstateerd toen de Sabres in Montréal waren voor de wedstrijd tegen de Canadiens. Dumont zat echter al sinds de met 8-5 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Washington Capitals, op 17 november, aan de kant vanwege de blessure.

Naast Dumont zal collega-aanvaller Taylor Pyatt een vergelijkbare tijd uitgeschakeld zijn. Deze week werd er een pin in zijn arm geplaatst teneinde een gebroken pols te verhelpen. De breuk ontstond twee weken geleden toen Pyatt met zijn vuist tegen de boarding sloeg in de thuiswedstrijd tegen de Canadiens, die de Sabres met 3-1 wonnen.

Uitslagen Champions League (06/12/2005)

Vanavond werd de zesde en laatste ronde in de Champions League gespeeld in de groepen E tot en met H. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule E:

PSV - Fenerbahçe 2-0
14. Cocu 1-0
85. Farfán 2-0

AC Milan - Schalke 04 3-2
42. Pirlo 1-0
44. Poulsen 1-1
53. Kaká 2-1
60. Kaká 3-1
65. Lincoln 3-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1AC Milan * 61112-6
2PSV * 6104-6
3 Schalke 04 + 6812-9
4Fenerbahçe647-14

* = naar de achtste finales
+ = naar de UEFA Cup

Poule F:

Olympiakos Piraeus - Real Madrid 2-1
8. Ramos 0-1
50. Bulut 1-1
87. Rivaldo 2-1

Olympique Lyon - Rosenborg BK 2-1
33. Benzema 1-0
68. Braaten 1-1
93. Fred 2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Olympique Lyon * 61613-4
2Real Madrid * 61010-8
3Rosenborg BK + 646-11
4Olympiakos Piraeus647-13

* = naar de achtste finales
+ = naar de UEFA Cup

Poule G:

Real Betis - RSC Anderlecht 0-1
45. Kompany 0-1

Chelsea - Liverpool 0-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Liverpool *6126-1
2Chelsea *6117-1
3Real Betis + 673-7
4RSC Anderlecht631-8

* = naar de achtste finales
+ = naar de UEFA Cup

Poule H:

Artmedia Bratislava - FC Porto 0-0

Glasgow Rangers - Internazionale 1-1
30. Adriano 0-1
38. Lovenkrands 1-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Internazionale *6139-4
2Glasgow Rangers *677-7
3Artmedia Bratislava +665-9
4FC Porto 658-9

* = naar de achtste finales
+ = naar de UEFA Cup

Voetbal: Uitslag PSV - Fenerbahçe

Icoon Champions LeaguePSV heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. In de laatste wedstrijd van de groepsfase won de Eindhovense ploeg vanavond met 2-0 van Fenerbahçe. Doelpunten in het slechte, maar bloedstollende duel waren er van Cocu en Farfán. PSV is na Ajax de tweede Nederlandse ploeg bij de laatste zestien van het toernooi.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de gisteren overleden Frits Philips. PSV speelde met rouwbanden in een sfeervol Philips Stadion. De Brabanders startten zonder de geblesseerde Reiziger en Beasley, wiens plaatsen werden ingenomen door respectievelijk Lucius en Robert. Een primeur was er bij de arbitrage: de eerste vrouwelijke grensrechter in de historie van de Champions Leauge maakte namelijk haar opwachting.

De wedstrijd ging van begin af aan gelijk op, beide ploegen kregen echter weinig kansen. In de veertiende minuut kwam PSV op voorsprong: Cocu kon ongehinderd inkoppen na een goed geplaatste vrije trap van Farfán. Fenerbahçe gaf na de 1-0 wat meer druk naar voren, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Gomes.

Halverwege de eerste helft moest Afellay het veld verlaten met een blessure, iets dat te zien was aan zijn zwakke spel. De plaats van de 19-jarige jongeling werd ingenomen door zijn twee jaar jongere vriend Aissati. Hij bracht met een sterk optreden meer rust op het middenveld, waardoor PSV zonder gevaarlijke momenten de rust kon halen met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers als de mannen die de kleedkamer ingingen. Kort na rust hield keeper Gomes met een goede redding Anelka van het scoren. Vervolgens werd PSV langzaam maar zeker sterker en kreeg het meer controle over de wedstrijd. Aanvoerder Cocu daarentegen was aangeslagen en kon slechts op zijn tandvlees doorspelen.

Michael Reiziger bleek uiteindelijk toch nog een dik halfuur te kunnen spelen. Hij verving in de 67ste minuut Robert, die opnieuw onthutsend zwak speelde. Farfán schoof daarop naar de linkerkant en Lucius schoof door naar voren. Vijf minuten voor tijd kon Cocu vanuit een vrije trap Vennegoor of Hesselink bereiken. De Tukker zette met het hoofd Farfán in goede positie. De Peruviaan kon met z'n linkerbeen vervolgens de 2-0 binnenschieten, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Enkele minuten later sloeg de vlam nog volkomen onnodig in de pan toen Cocu stevig doorging op Serkan, na een vermeende klap van de Turk in het gezicht van Farfán. De aanvoerder van PSV mocht vervolgens van geluk spreken dat hij er met slechts een gele kaart vanaf kwam.

PSV heeft zich met deze overwinning, met een negatief doelsaldo van vier voor en zes tegen, voor de tweede keer op rij geplaatst voor de knock-out fase van de Champions Leauge. Vorig jaar eindigde het avontuur van de ploeg pas in de halve finale, toen het werd gestuit door AC Milan. Laatstgenoemde ploeg werd vandaag groepswinnaar in de poule van PSV; de Italianen versloegen Schalke 04 met 3-2 en verzekerden zich daarmee ook van een vervolg in het toernooi. Schalke eindigde als derde en bekert verder in de UEFA Cup. Fenerbahçe is uitgeschakeld.

Eindstand Poule E:
1 AC Milan * 6 11 12-6
2 PSV * 6 10 4-6
3 Schalke 04 + 6 8 12-9
4 Fenerbahçe 6 4 7-14

* = Door naar volgende ronde Champions League, + = Door naar UEFA Cup.

-
Kijk voor meer voetbalnieuws en alle uitslagen in de Champions League op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag PSV - Fenerbahçe

In de laatste wedstrijd van de groepsfase heeft PSV met 2-0 van Fenerbahçe gewonnen. Hierdoor bereikte de Eindhovense ploeg de volgende ronde van de Champions League. Doelpunten waren er van Cocu en Farfán.

De wedstrijd stond in het teken van de gisteren overleden Frits Philips, daarom werd er voor de wedstrijd één minuut stilte gehouden. PSV speelde zonder de geblesseerde Reiziger en Beasley. Hun plaatsen werden ingenomen door Lucius en Robert. De wedstrijd ging van begin af aan gelijk op, beide ploegen kregen weinig echte kansen. In de veertiende minuut nam Farfán een vrije trap, hieruit kon Cocu ongehinderd de keeper verschalken met een kopbal.

Fenerbahçe werd na de 1-0 wat gevaarlijker, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Gomes. Halverwege de eerste helft moest Afellay het veld verlaten met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door de jonge Aissati. PSV kon, zonder zelf echte kansen te creëeren, zonder gevaarlijke momenten voor of tegen de rust halen met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers als de mannen die de kleedkamer ingingen. Kort na rust moest Gomes een goede redding verrichten om Anelka van een doelpunt te houden. Daarna werd PSV wat sterker. Er kwamen een aantal kansen, maar geen doelpunten.

Michael Reiziger kon toch nog een half uur spelen. Hij verving de matig spelende Robert. Farfán schoof daarop naar de linkerkant en Lucius schoof door naar voren. Vanuit een vrije trap halverwege het veld kon Cocu Vennegoor of Hesselink bereiken. De Tukker zette met het hoofd Farfán in goede positie. De Peruviaan kon met z'n linkerbeen de 2-0 inschieten kort voor tijd. Hierdoor was het zeker dat PSV zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League.

Enkele minuten na de treffer sloeg de vlam nog volkomen onnodig in de pan toen Cocu stevig doorging op Serkan, na een vermeende klap van de Turk in het gezicht van Farfán. De aanvoerder van PSV mocht vervolgens van geluk spreken dat hij er met slechts een gele kaart vanaf kwam.

PSV-Fenerbahce 2-0 (1-0)
'14 Cocu 1-0
'85 Farfán 2-0

Bounce the ball

Voor een ieder die zich wel eens bezig houdt met de verschillende online spelletjes die langskomen tijdens het surfen weet dat de markt bijna iedere hoek wel eens een keertje gehad heeft. Soms kom je echter een game tegen die een aparte kijk heeft op het geheel en die vernieuwend te noemen is.

Zo'n soort spelletje is Poom. Anders dan de andere spelletjes en op twee manieren competatief te noemen.
Mijn record is 20 keer hoog houden en het hoogste aantal punten dat ik gehaald heb is 1600. Beide lijken op zichzelf staand niet zo heel erg moeilijk, maar speel eerst het spelletje en je ziet zo in dat dat NIET zo is.

Verbeteringen op mijn highscores kunnen natuurlijk gewoon in de reacties.

Le Sint est mort, vive la Sint

Om maar even een groot misverstand de wereld uit te helpen, Sinterklaas is niet jarig vandaag. Zes december is de dag dat Sint Nicolaas overleed en de sterfdag is vaak traditioneel de gedenkdag van de desbetreffende heilige. Vandaar dat zes december 'zijn' dag is en dus kun je het uitzwaaien van de Sint na pakjesavond vrij letterlijk nemen (denk daar maar eens over na als je volgend jaar 'Dag Sinterklaasje' zingt).
Sinterklaas leeft nog steeds, 700 miljoen euro en 7,1 miljoen pinbetalingen bevestigen dat nog maar eens. Ondanks dat er ver voor Sinterklaasavond al tekenen te zien waren van zijn grote concurrent was het in menig huishouden weer ouderwets gezellig met pakjes, surprises en hier en daar zelfs een echte Sinterbuurman die langs kwam. Ook Zwarte Piet strooide weer gul met pepernoten, schuimpjes en ander lekkers.

En Nederland zou Nederland niet zijn als er toch nog een kleine discussie zou zijn over de huidskleur van onze vriendelijke knecht. Het is onderdeel van een traditie en dat sommigen zich aangevallen voelen valt toch echt onder de kop bekrompen geest. Sinterklaas leeft onder de kids toch maar drie weken per jaar en daar waar een kindje de verkeerde zwarte piet aanspreekt is één ouderlijke verbetering of het extra inzicht als het kind een jaar ouder is al genoeg om de fout te herstellen. Sommige buitenlanders laten zich toch iets te gemakkelijk stigmatiseren. Denk er eens over na dat verreweg het grootste deel van de zwarte pieten gespeeld worden door blanken die zich zwart schminken. Je kunt dus beter discussiëren over de beeldvorming dat zwarten lui zijn en ze de blanken de zware klusjes voor hen op laten knappen.

Tigertje gaat naar de hoeren

De rosse buurt van Arnhem, gelegen in het Spijkerkwartier, inmiddels al ruim 40 jaar op deze locatie gevestigd moet verkassen naar een andere locatie. Dit is al vele jaren de wens van de gemeente Arnhem. Er wordt al zeven jaar lang een juridische strijd gevoerd om de raamprostitutie daar weg te krijgen. De Raad van State heeft de gemeente Arnhem nu in het gelijk gesteld. De exploitanten krijgen derhalve aan het einde van dit jaar geen nieuwe vergunning.
Nu valt hier een hoop voor te zeggen. Raamprostitutie trekt een zware wissel op een woonwijk, heeft invloed op de huizenprijzen, zorgt voor veel onrust voor de bewoners, brengt veel autoverkeer met zich mee en trekt doorgaans een hoop ongewenst gajes aan.
Anderzijds, er is ook een grote behoefte aan prostitutie, getuige de vele bezoekers. Er wordt hard gewerkt, en een hoop geld omgezet (hoewel dit helaas vaak in de zakken van pooiers/loverboys belandt).
Je zou prostitutie dus kunnen zien als noodzakelijk kwaad. In ieder geval zal je het niet zomaar kunnen uitbannen, daarvoor is de vraag ernaar te groot. En niemand is er bij gebaat als het verdwijnt in het illegale circuit. De politie van Arnhem heeft ook al aangegeven dat de controle op loverboys aanzienlijk wordt bemoeilijkt als de rosse buurt verdwijnt.

Van deze zaken is men in Arnhem ook wel op de hoogte. Er is dus een alternatieve locatie beschikbaar gesteld. Op een industrieterrein. Echter, hier staat nog helemaal niks omdat het gebied niet voldoet aan de milieueisen. Dit terwijl de kwestie dus al zeven jaar speelt.

En van dit laatste snap ik dus helemaal niets. Ik kan volledig achter de gedachtegang van het Arnhemse gemeentebestuur staan, een rosse buurt in een woonwijk is niet handig. Ook kan ik begrijpen dat je naar jarenlang juridisch gesteggel zo snel mogelijk een einde wil maken aan deze kwestie.
Maar zorg dan in ieder geval voor een behoorlijk alternatief!

(bij deze nomineer ik het gemeentebestuur van Arnhem voor de Buttplug)

Ontslag topfunctionaris VN wegens seksuele intimidatie

Carina Perelli Carina Perelli, topfunctionaris van de Verenigde Naties in Uruguay, is per direct ontslagen omwille van "misdragingen waaronder seksuele intimidatie". Dit heeft een woordvoerder van de VN vandaag naar buiten gebracht. Perelli ging over het organiseren van verkiezingen.

De afgelopen dagen waren er al vermoedens over een mogelijk ontslag van de 48-jarige sociologe. Geruchten deden de ronde dat ze het personeel lastigviel, andere gevallen van intimidatie toestond en haar werk niet meer naar behoren uitvoerde. Vandaag heeft ze haar ontslagbrief ontvangen.

Na een intern VN-onderzoek dat vier maanden in beslag nam, werd Perelli in augustus officieel schuldig bevonden. Inmiddels heeft ze contact opgenomen met haar advocaten. Ze zal vermoedelijk tegen haar ontslag ingaan.

Nu er volgende week uiterst belangrijke parlementsverkiezingen in Irak zijn, is haar ontslag ongelukkig gekozen, zo vindt een Amerikaanse VN-ambassadeur. Perelli werd bekend door haar rol als verkiezingswaarnemer in verscheidene (voormalige) oorlogsgebieden als Irak en Afghanistan.

Sint doet flink meer inkopen

SinterklaasSinterklaas is alweer het land uit en is vandaag nog in België. Bij veel gezinnen is het sinterklaasfeest gisteravond afgesloten met pakjesavond. Voor de detailhandel was het in ieder geval een geslaagd feest. Dit jaar is voor 400 miljoen euro aan cadeaus en strooigoed gekocht. Dat is twaalf tot vijftien procent meer dan vorig jaar. "Het was de afgelopen dagen in de winkels een gekkenhuis", zegt Henk Kok van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND).

Het leek er het afgelopen jaar op dat de hand meer op de knip zou worden gehouden. Maar volgens Kok heeft de consument toch meer vertrouwen gekregen in de eigen financiële mogelijkheden. "Je ziet dat de portemonnaie weer wat gemakkelijker wordt getrokken."

Opvallende uitschieter zijn dit jaar de internetwinkels. "Vorig jaar merkte je dat de consumenten nog voorzichtig waren. Er werden toen veel gebruiksartikelen gekocht, dit jaar liep het vooral goed in de electronica", zegt Joke Vrolijk van de internetwinkel van Wehkamp. Er zijn volgens haar opvallend veel breedbeeld-tv's en dvd-recorders gekocht. "Je ziet wel dat de consument uit is op scherpe prijzen. En vaak kiest hij voor eenvoudige uitvoeringen in plaats van toestellen met toeters en bellen."

Gordon wil flatgebouwen binnenvliegen

GordonGordon gaat zijn vliegbrevet halen. De zanger, presentator en radio-dj is toegelaten op een versnelde opleiding op een flight academy in het Amerikaanse Miami. "Kan ik daar ook oefenen hoe je flatgebouwen in vliegt?", zo vraagt de Amsterdammer zich opgetogen af op zijn website. Hij zal binnenkort voor drie weken naar Florida vertrekken.

Cornelis 'Gordon' Heuckeroth heeft direct een aardig idee voor de bazen van tv-zender Talpa. In navolging van 'Slapen bij Frans Bauer' zou er een 'Vliegen met Gordon' kunnen komen. "Zal vast wat bedenken om iets leuks te verzinnen om fans misschien wel met mij te laten vliegen boven Nederland! Een soort wedstrijd of zo, wie durft?", stelt de zanger. Zijn liefde voor vliegen is ontstaan toen hij vorig jaar op vakantie was in Zuid-Afrika. Met zijn toenmalige vriend Jacob bestuurde hij daar voor het eerst zelf een vliegtuigje.

X3

Xmen, we kennen het allemaal uit de verschillende tijdschriften, tekenfilmpjes en natuurlijk uit de eerste twee delen die al in je DVD collectie zouden moeten staan. Al een paar maanden stond er op http://www.x3themovie.com een vervelende teaser site. Deze is gisteren ge-update. Er is eindelijk een trailer te bekijken van de lang verwachtte film. De kwaliteit van de trailers zijn bewonderingswaardig te noemen zoals je bij de apple trailers mag verwachten tegenwoordig.

Kijk de trailer, en wacht enthousiast mee tot de release datum...

D66 pleit voor 'Verenigde Staten van Europa'

Logo D66De Europese Unie moet zich op termijn ontwikkelen tot een 'Verenigde Staten van Europa'. Dat stelt regeringspartij D66 in een vandaag gepresenteerd pamflet. Ondanks een anti-Europa sentiment in Nederland, dat vooral met het referendum over de Europese Grondwet aan het licht kwam, willen de democraten een nauwere samenwerking in Europa.

D66-leider Boris Dittrich stelde bij de presentatie dat er in Nederland 'een gure wind' waait over de Europese Unie. Er is volgens hem veel 'angst over de Nederlandse identiteit in Europa'. D66 weigert daaraan mee te doen, zo maakte Dittrich klip en klaar duidelijk. Het pamflet is geschreven door Kamerlid en oud-europarlementariër Lousewies van der Laan, europarlementariër Sophie in 't Veld en Dittrich zelf.

Standen NFL na speelweek 13

Indianapolis blijft natuurlijk de grote favoriet in de AFC terwijl er maar drie teams een beetje in de buurt kunnen blijven: Cincinnati, Jacksonville en Denver met ieder negen gewonnen wedstrijden. In de NFC is het wat spannender, Seattle heeft tien wedstrijden gewonnen gevolgd door Chicago en Carolina met ieder negen.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England750.5832592824-23-35-42-13-0Won 1
Miami570.4172192403-32-43-52-21-3Won 2
Buffalo480.3331842474-20-64-40-42-2Lost 3
N.Y. Jets2100.1671432642-30-71-71-31-2Lost 7
AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati930.7503272394-25-16-33-04-1Won 2
Pittsburgh750.5832742253-34-26-51-03-2Lost 3
Baltimore480.3331612414-20-64-60-22-3Won 1
Cleveland480.3331832143-31-52-62-20-3Lost 2
AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
x-Indianapolis12001.0003661626-06-010-02-05-0Won 12
Jacksonville930.7502552014-15-27-22-12-1Won 5
Tennessee390.2502393192-41-52-71-21-3Lost 1
Houston1110.0831833411-50-61-90-20-4Lost 5
AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver930.7503102216-03-36-23-13-1Lost 1
San Diego840.6673572294-24-26-22-23-1Won 5
Kansas City840.6673012575-13-37-31-13-2Won 3
Oakland480.3332492962-42-42-72-10-5Lost 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
N.Y. Giants840.6673192186-12-31-17-33-1Won 1
Dallas750.5832532054-23-31-26-33-2Lost 2
Washington660.5002412334-22-40-46-22-1Won 1
Philadelphia570.4172292884-21-53-12-60-4Lost 1
NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Chicago930.7502011276-13-21-28-14-0Won 8
Minnesota750.5832192734-13-41-16-44-1Won 5
Detroit480.3331902413-41-42-02-81-4Lost 3
Green Bay2100.1672392421-41-60-32-70-4Lost 3
NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina930.7502901945-14-23-16-22-1Won 2
Tampa Bay840.6672261994-24-22-16-32-1Won 1
Atlanta750.5832772373-34-23-14-41-2Lost 1
New Orleans390.2501832951-52-42-21-71-2Lost 1
NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Seattle1020.8333382086-04-21-19-15-0Won 8
St. Louis570.4172943513-32-43-12-61-4Lost 1
Arizona480.3332393022-42-41-13-73-3Won 1
San Francisco2100.1671833402-50-50-22-81-3Lost 5

Uitslagen NFL speelweek 13

Niet bijster veel verrassingen dit weekend, de Seahawks wonnen net als de Colts. Vijf teams wisten geen touchdown te scoren : Tennessee, Atlanta, New Orleans, NY Jets en de Eagles.

Zondag 4 december :

Final1234T
Tennessee (3-9-0) 03003
Indianapolis (12-0-0) «7714735
Final1234T
Minnesota (7-5-0) «777021
Detroit (4-8-0) 333716
Final1234T
Green Bay (2-10-0) 07007
Chicago (9-3-0) «0901019
Final1234T
Jacksonville (9-3-0) «3017020
Cleveland (4-8-0) 0140014
Final1234T
Atlanta (7-5-0) 33006
Carolina (9-3-0) «7701024
Final1234T
Houston (1-11-0) 330915
Baltimore (4-8-0) «070916
Final1234T
Cincinnati (9-3-0) «71410738
Pittsburgh (7-5-0) 1437731
Final1234T
Dallas (7-5-0) 0010010
NY Giants (8-4-0) «0107017
Final1234T
Tampa Bay (8-4-0) «070310
New Orleans (3-9-0) 03003
Final1234T
Buffalo (4-8-0) 2102023
Miami (5-7-0) «0302124
Final1234T
Arizona (4-8-0) «306817
San Francisco (2-10-0) 073010
Final1234T
Washington (6-6-0) «7301424
St. Louis (5-7-0) 07029
Final1234T
NY Jets (2-10-0) 03003
New England (7-5-0) «067316
Final1234T
Denver (9-3-0) 7143327
Kansas City (8-4-0) «7143731
Final1234T
Oakland (4-8-0) 370010
San Diego (8-4-0) «31471034

Maandag 5 december :

Final1234T
Seattle (10-2-0) «14217042
Philadelphia (5-7-0) 00000

Supermarkt komt met zingende sandwich

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Bizar Het eetgenot vergroten. Hoe doe je dat? Een Britse supermarktketen denkt hier wat sandwiches betreft het antwoord op te hebben gevonden. Zij introduceert de zingende sandwich. Zodra de verpakking wordt opengemaakt, gaat er een melodietje spelen.

De zingende boterham is vanaf deze week in de winkels van Tesco te vinden. De eerste melodietjes zijn kerstliederen zoals Jingle Bells, meldden Britse websites. Mogelijk komt ook de hit 'Let it Brie.'

De supermarktketen overweegt om ook voor andere feestdagen, zoals Pasen, Valentijnsdag en Moederdag een muzikale sandwich op de markt te brengen. Tevens hoopt het bedrijf dat muziekmaatschappijen hierin een mogelijkheid zien om hun nieuwe liedjes te promoten.

Amerikanen worden wanhopig om 360

De site notify360.com heeft bedacht dat ze misschien wel een slaatje konden slaan uit al die wanhopige Amerikanen die maar op hun 360 zitten te wachten; de console die niet meer te krijgen is, of je moet bereid zijn ongeveer 360 miljoen neer te tellen op Ebay, vaak wel inclusief een spel. Notify360.com biedt nu namelijk een service aan aan haar abonnees die de abonnee een melding geeft op het moment dat een van de honderden verkooppunten die zij constant volgen weer nieuwe voorraad aangeleverd krijgt.

De site biedt een aantal abonnementsvormen. De gratis variant heeft een vertraging van een half uur. De duurste (60 dollar) biedt directe notificatie en voor 30 dollar ben je na 15 minuten op de hoogte. Zij sturen je dan een link van de productpagina waar het apparaat te bestellen is. Grijp je dan nog mis, dan doe je gewoon weer mee voor de tweede notificatie. Daar bovenop krijg je ook nog een Amazon cadeaubon van 10 dollar.

Jaja, Amerikanen staan weer te springen om van hun geld af te komen deze december.

Seahawks verpulveren Eagles

De Seattle Seahawks lieten maandagavond niets heel van de verdediging en de aanval van de Philadelphia Eagles. Met drie normale touchdowns, twee na interceptions en één na een fumble return kwamen de Eagles op elk vlak tekort om iets in te kunnen brengen tegen de Seahawks.

Mike Holmgren sprak zijn verdediging er afgelopen week op aan dat ze te veel yards weggaven tegen de 49ers en de Giants. De spelers pikten deze woorden goed op met goed spel als ze moesten verdedigen. Andre Dyson en rookie Lofa Tatupu scoorden touchdowns nadat ze ballen gevangen hadden die bestemd waren voor spelers van de Eagles.

Dyson had 72 yards nodig voor zijn touchdown na de interception en Tatupu 38 yards. Dyson pakte in het derde kwart ook nog een fumble op en liep 25 yards voor een touchdown. De openings touchdown kwam op naam van Bobby Engram na een 11 yard pass van Matt Hasselbeck. Shaun Alexander scoorde beide overgebleven touchdowns in het tweede kwart met een 1 yard en een 2 yard run.

Het was de slechtste partij voor Philadelphia sinds een 38-0 nederlaag tegen Seattle als seizoensopener van 1998. Nadat Dyson zijn fumble return touchdown scoorde liep het stadion leeg en de meeste van die mensen waren alleen maar gebleven omdat nummer 92 van Reggie White retired werd tijdens de rust.


Lofa Tatupu onderweg voor zijn touchdown

Ruim 100 doden bij vliegramp Teheran

Spottersfreak en Aurelium hadden ons via de nieuws-submit te melden:

RampIn de Iraanse hoofdstad Teheran is in een woonwijk een militair Hercules-toestel neergestort. Het vliegtuig had ongeveer negentig mensen aan boord en zou terecht zijn gekomen op een flat van tien verdiepingen hoog. Volgens de autoriteiten was het toestel bezig met een noodlanding.

Op de plek van de ramp woedt momenteel een enorme brand. Reddingwerkers kunnen in de vuurzee weinig doen om mensen te helpen. De politie vreest dat er mogelijk honderden doden zijn gevallen omdat het gebied dichtbevolkt is.

Update 19:07
Er zijn meer dan honderd doden gevallen als gevolg van de vliegtuigramp. De burgemeester van Teheran en de politie aldaar meldden dat alle inzittenden van het vliegtuig omgekomen zijn. Het zou om 94 personen gaan, andere bronnen spreken echter van 106 inzittenden. In het getroffen gebouw zouden 25 doden zijn gevallen. Negentig mensen zijn gewond overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Het vliegtuig was op weg naar Bandar Abbas, in het zuiden van Iran, waar een militaire oefening in het bijzijn van de pers zou worden gehouden. De meeste inzittenden van het toestel waren Iraanse journalisten en fotografen. Het vliegtuig was een verouderd toestel en is mogelijk door een technisch defect neergestort.


Een Hercules C-130

Ratelband: terreur Bin Laden rechtvaardig

De alom gezochte terroristenleider Osama bin Laden ''is een verlicht denker. Zijn werk is gerechtvaardigd. Hij heeft ons gewaarschuwd en die waarschuwing hebben wij in de wind geslagen. De terreuracties van 11 september 2001 passen in het goddelijke plan van Bin Laden'', aldus Emile Ratelband. De zelfbenoemde goeroe van het positieve denken doet zijn opmerkelijk uitspraken in de nieuwste uitgave van het christelijke jongerenblad X[ist] in Christ.

Volgens Ratelband heeft Bin Laden de wereld verteld dat hij drie dingen wilde: ''Eén is dat het Westen moet ophouden de joden te steunen bij de bezetting van Palestina. Het tweede is dat Amerika zijn legers uit Saoedi-Arabië terugtrekt en het derde dat hij vroeg is respect voor de islam over heel de wereld. Dat zijn realiseerbare dingen. Daarom vind ik zijn actie dus gerechtvaardigd.''

De moord op Theo van Gogh noemt Ratelband wel vreselijk. Toch moet volgens hem zoiets in een breed perspectief bezien worden: ''Rek de tijd eens op. Hoe vaak praten wij nog over Pim Fortuyn? Dat is alweer drie jaar geleden. Over vijftien jaar is iedereen het vergeten. Dat komt doordat uit vreselijke gebeurtenissen iets voortkomt dat nodig is voor de ontwikkeling van een land, bedrijf of individu.''

Mr. 'Tsjakkaaa' zal volgende week dinsdag met lezers van het blad in discussie gaan over zijn uitlatingen. Dat gebeurt via de website van X[ist] in Christ. Je kunt daar overigens nu al reageren op zijn uitlatingen.


Ratelband: Bin Laden heeft goddelijk plan

Geen verbod op piercings onder je zestiende

ReadMe (herschreven!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekMinister Hoogervorst van Volksgezondheid is niet van plan een wettelijk verbod op piercings en tatoeages voor kinderen onder de zestien jaar in te voeren. De minister vindt dat de richtlijnen die zelf door de Nederlandse Bond voor Tatoeëerders en de GGD zijn opgesteld de zaak afdoende behandelen.

Indien ouders toestemming geven, mogen er volgens de richtlijnen bij kinderen tot twaalf jaar gaatjes worden geprikt in hun oorlellen. Vanaf iemands zestiende zijn tatoeages en piercings in andere lichaamsdelen toegestaan. Er moet dan echter wel een toestemmingsformulier worden ondertekend door een ouder of voogd.

Klanten die volwassen zijn hebben zelf de mogelijkheid het formulier te tekenen. De klant, tatoeëerder, piercer of eventuele inspecteur van de GGD moet in de eerste twee jaar altijd het formulier kunnen inzien.

This is tv men!

Voor sommigen blijft de iPod een leuke gadget, maar daar denkt Apple zelf toch anders over. Zo heeft Apple inmiddels contracten afgesloten voor het afnemen van tv-programma's van NBC. Via Apple's iTunes kun je voor 1,99 dollar programma's kopen zoals Law & Order, The Office, Surface, The Tonight Show with Jay Leno, Late Night with Conan O'Brien, Alfred Hitchock Presents, Dragnet, Adam-12, en Knight Rider. Van Sci Fi channel komt Battlestar Galactica en de Battlestar Galactica Miniseries.
Volgens de zeer goed geïnformeerde website thinksecret.com, komt Apple de komende maanden met veel meer van dit soort deals met makers van 'content'.
Op zich leuk en aardig, maar de batterij van de nieuwe iPod video is na anderhalf uur leeg. Leuk als je onderweg een wat langere film aan het bekijken bent...

Gedragscode voor belspellen op komst

ReadMe (herschreven) en mstx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media Voor de bekende belspelletjes op televisie en in tijdschriften zit er een gedragscode aan te komen. Minister Donner van Justitie heeft inmiddels gedragscode voor kansspelen naar de Kamer gestuurd. In deze code worden de belspellen flinke beperkingen opgelegd.

Ook de kosten worden aangescherpt. Zo mag het per deelname niet meer dan zestig cent gaan kosten. Minderjarigen moeten voortaan verplicht eerst toestemming aan de ouders vragen. Verder mag een bedrijf straks door de nieuwe gedragscode maar één keer per jaar per product, organisatie of dienst een spel aanbieden.

De gedragscode is door gokbedrijven, mediaproductie-, mediabedrijven en het bedrijfsleven samengesteld. Met de gedragscode hoopt men de wildgroei van promoties van een product, dienst of organisatie wordt ingedamd.

Jack Spijkerman 'graaier van het jaar'

Icoon Televisie De Zwarte Pieten Award gaat dit jaar naar de Amsterdammer Jack Spijkerman. Aan deze award van Sint Nicolaas is de titel 'graaier van het jaar' verbonden. Spijkerman stapte deze zomer voor veel geld met de nodige commotie over van de VARA naar Talpa.

Vooralsnog zijn de programma's en producties van Spijkerman geen kijkcijferkanonnen. Volgens Sinterklaas zijn progamma's als Café de Sport "irriterend en nogal ondermaats". Dit is volgens hem niet in de lijn der verwachtingen.

Zijn ex-collega's van de VARA vonden enige tijd geleden nog een oud item van Jack met medium Jomanda en 'iets met tien'. Tien was de eerste naam van Talpa. Het fragment kun je hier zien.

Spam je testkennis

De afgelopen dagen heeft de Postbank haar klanten via diverse kranten al enkele malen gewaarschuwd voor het zogenaamde 'phishing'. Er waren mailtjes rondgestuurd waarin klanten gevraagd werd hun codes voor het overboeken van geld op te geven. Via een vervalste website kunnen de oplichters vervolgens met de codes de nodige schade aanrichten.
Volgens Amerikaanse experts zullen er rond kerst wereldwijd een miljard spamberichten de mailboxen bereiken. Dit is een kwart miljard meer dan in december vorig jaar. Omdat bij een deel van deze berichten ook 'phishing' mailtjes zullen zitten, kan het geen kwaad om even te checken of je die dingen wel herkent. Via deze website van MailFrontier kan je kijken of je spambestendig bent. Doe de test en spam je score in de reacties. Ik kwam niet verder dan 7 uit 10. Vergeet niet naar de balk onder het bericht te kijken, dit is werkelijke link die achter de link in de email zit (de mouse-over dus).

Karthikeyan gaat testen voor Williams

Voormalig Jordan coureur Narain Karthikeyan zal deze week een test voor Williams doen. De Indiër mag morgen (7 december) een Williams het circuit van Jerez opsturen.

Samen met Nicolas Kiesa wordt Karthikeyan al langer in verband gebracht met het Britse team voor een stoeltje voor op de vrijdag. Door deze test komt er aan de geruchten nog geen einde.

Het team wil Karthikeyan nog niet bevestigen als coureur voor op de vrijdag, maar dat lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Technisch directeur Sam Michael: “Narain zal ons tijdens de testritten in Jerez bijstaan. We hebben een reeks systeemchecks en afstellingsonderzoeken op het programma staan met de FW27C. Hij rijdt op woensdag 7 december.”

Federer en Clijsters winnen verkiezingen

Roger Federer en Kim Clijsters zijn verkozen tot Speler en Speelster van het Jaar. Dit werd gedaan door de ITWA, de vereniging voor tennisjournalisten. Ook wonnen zij de prijs voor Tennis Ambassadeur van het Jaar, wegens het goede en professionele omgaan met de pers.

Het is de vijfde keer dat deze prijs werd uitgereikt. Vorig jaar won de Zwitser Roger Federer deze prijs ook al. De nummer een van de wereldranglijst, winnaar van Wimbledon en het US Open, kreeg meer stemmen dan de nummer twee, Rafael Nadal.


"De fans zien je op de baan en denken misschien "hij is een goede speler"," aldus Federer. "Maar ik weet niet of ze zich realiseren hoeveel we buiten de baan om doen om de sport te verbeteren en om het imago van de sport te verbeteren. Deze dingen vind ik heel belangrijk.

Ook Clijsters won deze prijzen al twee keer. De Belgische won dit jaar 9 toernooien, waaronder het US Open.

Holmes stopt met atletiek

Tweevoudig olympisch kampioene Kelly Holmes zal niet terugkeren op de atletiekbaan. De inmiddels 35-jarige atlete miste dit jaar de wereldkampioenschappen atletiek door een blessure aan haar achillespees, maar wilde volgend jaar op de Commomwealth Games in Melbourne haar comeback maken. Maar dinsdag liet ze weten dat plan te laten varen.

"Ik denk niet dat ik ooit kan overtreffen wat ik bereikt heb", aldus Holmes. Tijdens de Olympische Spelen in Athene won de Britse goud op de 800 en 1500 meter. Na die tijd kreeg ze echter motivatieproblemen en fysiek ongemak en ze dacht toen al aan stoppen. In Melbourne had ze desondanks de 1500 meter willen lopen, maar dan moest ze wel een serieuze medaillekandidate zijn.

Shuttle-bussen botsen in Rotterdam

Diepvriez had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee onbemande shuttle-bussen zijn vanmorgen in Rotterdam op elkaar gebotst ter hoogte van de brug over de Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel. De bussen hebben flinke schade. Er zaten geen passagiers in de shuttles op het moment van het ongeluk.

De volautomatische Connexxion-busjes rijden sinds vorige week van metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam naar een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel. Het shuttleverkeer is stilgelegd voor onderzoek. Op de plaats van de botsing hadden de twee voertuigen op elkaar moeten wachten, maar dat gebeurde niet.

Connexxion heeft geen idee wat de oorzaak van de aanrijding is. Zolang daar nog geen duidelijkheid over is, rijden de onbemande bussen niet. In plaats van deze verbinding rijden er nu bussen.


Man klaagt Microsoft aan over Xbox 360

beldoire had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe Xbox 360 raakt overhit en blijft vervolgens hangen. Dat zegt Robert Byers uit Chicago. Hij heeft Microsoft, de fabrikant van de spelcomputer, nu al voor het gerecht gedaagd. Volgens de man heeft Microsoft in de haast om de concurrenten Sony (Playstation) en Nintendo (Revolution) voor te blijven, een niet- of slecht werkende gameconsole afgeleverd.

De Xbox is in Amerika sinds eind november verkrijgbaar. Byers zegt dat de power supply en de central processing unit in de 360 oververhit raken, waardoor de hittegevoelige chips aangetast worden en de console vastloopt.

Microsoft heeft al laten weten de zaak niet te willen seponeren. Meer gebruikers hebben geklaagd over de console dat hij gedurende het spelen een zwart scherm en vele errors geeft. Microsoft bevestigt dat er meer berichten over slecht werkende Xbox 360-consoles zijn binnen gekomen.

De rechtszaak is vrijdag in Illinois. Robert Byers wil zijn geld terug en wil dat wereldwijd alle Xbox 360's teruggeroepen worden om te worden gecontroleerd en gerepareerd.


[Upd] Nederland geen groepshoofd bij WK voetbal

Bij het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zal het Nederlands elftal niet de status van groepshoofd krijgen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft dit dinsdag beslist.

Bij de loting die vrijdag in Leipzig op het programma staat, zal Oranje hierdoor in ieder geval gekoppeld worden aan een van de volgende acht landen: gastland Duitsland, titelverdediger Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje, Mexico of Engeland.

Update 16:20
Inmiddels is ook de indeling van de kokers bekend. Je vindt ze hieronder.

Koker 1:
Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje, Engeland en Mexico

Koker 2:
Australië, Ghana, Angola, Togo, Ivoorkust, Tunesië, Ecuador en Paraguay

Koker 3:
Kroatië, Tsjechië, NEDERLAND, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland en Oekraïne

Koker 4:
Iran, Japan, Saudi-Arabië, Zuid-Korea, Costa Rica, Trinidad & Tobago en Verenigde Staten

Servië & Montenegro ontbreekt nog. Afhankelijk van de loting zit dit land in koker 2 of 4. Per groep zijn er namelijk maar twee Europese landen toegestaan. Dit land zal dus zeker uitkomen tegen Brazilië, Argentinië of Mexico.

Kreek hangt voetbalschoenen aan wilgen

Michel Kreek heeft per direct zijn profcarrière beëindigt, de middenvelder leverde zijn nog lopende contract bij Willem II in.

Als gevolg van een blessure, die hij vorige week in de wedstrijd tegen NEC opliep, kwam hij tot dit besluit. "De zoveelste spierblessure in korte tijd. Blijkbaar ben ik fysiek niet meer in staat om op topniveau mijn beroep uit te oefenen."

In 1989 begon Kreek als profvoetballer bij Ajax, daar speelde hij ruim 5 jaar. Daarna ging hij naar het Italiaanse Padova waarna Vitesse hem na drie jaar weer naar ons land terug haalde. Kreek, die een interland speelde, speelde daarna voor AEK Athene en Willem II.

Tweedehands computers bevatten porno

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het grootste deel van alle gebruikte computers bevat nog pornografisch materiaal van de vorige eigenaar. Uit een onderzoek van dataherstelbedrijf Disklabs blijkt dat zeventig procent van de tweedehands computers deze gegevens nog op het systeem heeft staan.

Het bedrijf kocht duizend tweedehands computers en vijftig geheugenkaarten via verschillende verkoopplaatsen op internet. Naast porno werd er ook vaak gevoelige informatie als bank- en creditcardgegevens en cv's aangetroffen. Veel computerbezitters hebben volgens Disklabs niet in de gaten dat ze gegevens achterlaten. Een druk op de deleteknop is vaak niet genoeg om een bestand van de schijf te wissen.

Recentelijk werd bij een hotel in Amsterdam een computer bij het vuil gezet waar nog persoonlijke brieven van prinses Margarita aan haar ex-man op stonden. Ook de Amsterdamse officier van justitie J. Tonino kwam vorig jaar in de problemen toen hij een computer met gevoelige informatie bij het grof vuil zette. Er werd tevens kinderpornografisch materiaal gevonden op de schijf van zijn pc, maar uit onderzoek bleek dat hij dit materiaal niet bewust had gedownload.

Ex-Tourwinnaar Charly Gaul overleden

In Luxemburg is oud-toprenner Charly Gaul overleden, dat meldde zopas de Luxemburgse radio RTL. Gaul zou donderdag 73 jaar geworden zijn.

De Luxemburger Charly Gaul was een absolute ronde-topper in de jaren '50. Zijn belangrijkste overwinning haalde hij in 1958 met het winnen van de Tour de France. Hij won in die Tour ook 4 ritten, in totaal zou hij er 10 winnen. Naast die Tour won hij ook nog de Giro D'Italia in 1956 en 1959. Maar Gaul was vooral een rasklimmer. Hij won het bergklassement in de Giro van 1956 en 1959 en in de Tour in 1955 en 1956. Hij hield er zijn bijnaam 'De Engel van het hooggebergte' aan over.

Na zijn carriere leefde Gaul een kluizenaarsbestaan en schuwde de media-aandacht. Desondanks bleef hij in Luxemburg waanzinnig populair. In 2000 werd hij dan ook nog verkozen tot 'Luxemburgse sportman van de Eeuw'. Bij de Tourdoortocht in Luxemburg enkele jaren geleden maakte hij dan ook een uitzondering op zijn medialuwe bestaan en werd hij gehuldigd. Hij kreeg toen uit handen van Lance Armstrong een symbolische bolletjestrui cadeau.

Emanuelson mist Arsenal

Urby Emanuelson zal de Champions League-confrontatie van woensdag, tussen Ajax en Arsenal, aan zich voorbij laten gaan.

De 19-jarige Ajacied is nog niet voldoende hersteld van een blessure aan zijn kuit. Hij is daarom ook niet mee afgereisd naar Engeland. Door deze blessure kon Emanuelson afgelopen weekend ook al niet spelen tegen RKC Waalwijk. De verwachting is dat Juanfran zijn positie morgen zal nemen op het veld.

Freriks blijft presentator achtuurjournaal

Icoon Televisie Philip Freriks zal ook de komende anderhalf jaar te zien zijn in het achtuurjournaal. Dit heeft de NOS vandaag bekend gemaakt. Charles Groenhuijsen was de beoogde opvolger van Freriks.

Freriks zou in 2006 overstappen naar een vernieuwd journaal op zondag. Vorige week werd echter bekend gemaakt, dat de samenwerking met Groenhuijsen wordt beëindigd. De twee partijen konden niet tot een akkoord komen.

Freriks zal ook volgend jaar het journaal afwisselend presenteren met Sacha de Boer. Hoofdredacteur van het NOS-journaal Hans Laroes is 'tevreden' met het aanblijven van Freriks. "Ik heb hem eerder een eminent presentator genoemd", aldus Laroes in een persbericht. De omroep zou geen andere mensen voor de functie hebben benaderd.

TBS'er Gerard B. bij A'dam CS aangehouden

praatjesmaker en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Amsterdam is de ontsnapte tbs'er Gerard B. vandaag opgepakt. Omstreeks één uur deze middag kwam bij de politie een melding binnen van een woninginbraak in het centrum. Ter plaatse gekomen agenten werden aangesproken door het slachtoffer, die in de dader van de inbraak de ontsnapte TBS-er had herkend.

De 46-jarige B. was ontsnapt uit een kliniek in Eindhoven. Toen de agenten bij de inbraak in Amsterdam ter plaatse waren, bleek B. al gevlucht. Dankzij een duidelijk gegeven signalement kon hij alsnog worden aangehouden op het Centraal Station in Amsterdam.

B. nam dit weekeinde de benen tijdens een wandeling met zijn begeleiders vanaf het terrein van de Grote Beek in Eindhoven, een psychiatrische inrichting met een afdeling voor tbs'ers. In 1994 werd B. veroordeeld voor zedendelicten.

Episode 15 van de Scene gereleased

Er is weer een nieuwe aflevering verschenen van de online soap 'The Scene' die het verhaal vertelt van de fictieve warez groep `Dust`. In de serie kun je een kijkje achter de schermen nemen bij een warez groep, waar niet alles even soepeltjes loopt.

Wil je even opfrissen wie ook al weer wie is in de serie? Klik dan hier voor korte beschrijvingen van de verschillende personages.

Het vijftiende deel van deze serie is nu te downloaden op de officiële website www.welcometothescene.com.

Post-apocalyptische Fallout PC's

De laatste echte Fallout RPG is nog van voor de eeuwwisseling, daarna zijn er nog een paar spin-offs gemaakt die met gemengde gevoelens door de Fallout community zijn ontvangen. Vooral Fallout: Brotherhood of Steel uit 2004 werd uitgekotst vanwege de slechte graphics en waardeloze gameplay. Gelukkig is de licentie voor de Fallout-serie nu in handen van Bethesda Softworks en zij zijn (waarschijnlijk) al begonnen met het ontwikkelen van Fallout 3. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, maar men heeft goede hoop dat ze bij Bethesda wel weten waar ze mee bezig zijn. Een aantal fans uit Polen is al helemaal klaar voor Fallout 3 met hun Fallout casemods.





Voorbeschouwing CL (Dinsdag)

Vanavond staat de laatste speelronde op het programma in de Champions League voor de Poules E t/m H. In deze ronde vallen de definitieve beslissingen. Welke clubs bekeren door, welke clubs moeten genoegen nemen met een plaatsje in de UEFA Cup en voor wie is het Europese avontuur dit seizoen over?

Poule E:
Deze poule is misschien nog wel het interessantste van de avond. Nog drie clubs maken kans om door te dringen tot de laatste 16 beste clubs. Enkel Fenerbahçe is uitgeschakeld voor de 1/8e finales, maar maakt nog wel kans op een UEFA Cup-ticket. Aan PSV is het de taak om te winnen, om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van de andere wedstrijd.

Programma:
PSV - Fenerbahçe
AC Milan - Schalke '04

Scenario's:

* Onderlinge resultaat tussen AC Milan en Schalke '04 beslissend voor de tweede en derde plaats in de Poule.

Poule F:
In deze groep is alles al beslist, enkel de strijd om de nummer één plaats staat nog open. Deze gaat tussen Olympique Lyon en Real Madrid. Rosenborg BK is al zeker van de UEFA Cup, omdat het een beter onderling resultaat heeft dan Olympiakos, mochten de Grieken winnen en de Noren verliezen.

Programma:
Olympique Lyon - Rosenborg BK
Olympiakos - Real Madrid

Scenario's:

Poule G:
Ook in de groep met de winnaar van vorig jaar - Liverpool - en het rijke Chelsea valt vanavond weinig te beleven. Beide Engelse clubs zijn al door en strijden alleen om de eerste plaats. Het Spaanse Real Betis is ook verzekerd van een UEFA Cup plaats, want het kan Chelsea niet verstoten door het slechtere onderlinge resultaat.

Programma:
Chelsea - Liverpool
Real Betis - Anderlecht RSC

Scenario's:

Poule H:
In de laatste groep is nog wel enige spanning te bespeuren. Internazionale is al door naar de volgende ronde, maar de overige drie clubs hebben ook nog kans om Inter te vergezellen. Het FC Porto van Co Adriaanse heeft de kleinste kans op de volgende ronde. Het moet dan winnen van Artmedia en hopen dat Inter de Rangers verslaat.

Programma:
Glasgow Rangers - Internazionale
Artmedia Bratislava - FC Porto

Scenario's:

Huidige Poulestanden

Buren Hirsi Ali verliezen rechtszaak

Icoon Justitie VVD-politica en Tweede Kamerlid Hirsi Ali mag in haar beveiligde appartement blijven. De buren van Hirsi Ali spanden een kort geding aan omdat ze haar weg willen hebben. De rechter in Den Haag gaf hen daarin ongelijk, zo bleek vandaag.

Volgens de buren van Hirsi Ali lopen ook zij gevaar als er een aanslag op haar wordt gepleegd. Daarnaast ondervinden ze hinder van de beveiligingsmaatregelen, zoals de camerabewaking en de vele beveiligers die altijd om de VVD-politica staan.

De rechter oordeelde dat de Staat er genoeg aan doet om de veiligheid van omwonenden te garanderen. De overlast wordt door de rechter erkend, maar deze dienen de bewoners voor lief te nemen.

Microsoft en Total komen met een promo-actie

Geen Xbox 360 gekregen voor Sinterklaas dit jaar? Ga dan langs een Total tankstation. Hier kun je tot en met 16 december een Project Gotham Racing 3 'I've got style' sticker ophalen. Deze kun je natuurlijk overal plakken, maar als je hem op een goed zichtbare plaats op je auto plakt, en je auto wordt vervolgens in de week van 12 tot en met 16 december gespot door het PGR3 promoteam, dan kan je kenteken genoemd worden op Radio Veronica tussen 7 en 9 bij "Kicken wordt wakker". Hierdoor maak je kans op een Xbox 360, het spel PGR3 of een bezoek aan de Spyker Automobielfabriek in Zeewolde.


Sterren krijgen rust van FIFA

De wereldvoetbalbond FIFA heeft bepaald dat spelers die voor het aankomend wereldkampioenschap worden opgeroepen na 15 mei geen competitieve wedstrijden mogen spelen.

De regel kent één uitzondering: de finale van de Champions League is verzet naar 17 mei, en de twee clubs die hierin zullen bepalen wie de sterkste van Europa is mogen hun WK-gangers nog wel opstellen. Ook de finale van de UEFA cup is om dezelfde reden een week vervroegd, naar 10 mei. Op deze manier moeten spelers voldoende rust krijgen voordat het toernooi om het wereldkampioenschap op 9 juni begint.

"We willen geen opgebrande spelers. Ze zullen vrij zijn van andere verplichtingen," aldus Urs Linsi, secretaris-generaal van de FIFA. "De 23 spelers op de lijsten voor elk deelnemend land zullen niet beschikbaar zijn voor om het even welke competitie na deze datum. De finale van de Champions League is een speciale uitzondering."

Tijdens het vorige wereldkampioenschap in Zuid-Korea en Japan werd het verrassend goede optreden van landen als Senegal, de Verenigde Staten, Turkije en gastheer Zuid-Korea ten dele toegeschreven aan de vermoeidheid van spelers uit de traditionele voetballanden. Zo wist Frankrijk, in 1998 nog tot wereldkampioen gekroond, in drie wedstrijden zelfs niet te scoren, en konden ook Portugal en Argentinië na de eerste ronde al hun biezen pakken.

Klien blijft bij Red Bull

Red Bull Racing heeft Christian Klien bevestigd als coureur in haar Formule 1-team van komend seizoen. Hij blijft teamgenoot van David Coulthard, evenals afgelopen seizoen.

De benoeming van Klien bij Red Bull Racing was geen grote verrassing. Klien reed afgelopen seizoen twaalf Grands Prix voor het team en het bijtekenen werd al maandenlang verwacht binnen de Formule 1-wereld. Om er voor te zorgen dat het nieuwsbericht toch zou opvallen, kondigde Red Bull het nieuws aan met de kop 'Elvis Presley will not drive for Red Bull Racing'.

Peter Jackson praat over Halo verfilming

Peter Jackson sprak met website DarkHorizons over zijn laatste film King Kong en andere projecten. Eentje hiervan is de verfilming van de Halo reeks waarvoor Jackson de rol van executive-producer op zich zal nemen.

You're still producing Halo?
"Yeah."

What attracted you to Halo?
"I'm a fan of the game."

But video game movies suck.
"They do."

So what will be different?
"Hopefully it won't suck."

But why not direct?
"I want a break. I want to have the fun but not the hard work. I just want to be part of the creative team but not actually have the pain."

Is there a director?
"Not yet, no. We're talking to some people but we're going to be shooting that next year."

Er gaan geruchten dat Guillermo del Toro (IMDB) de Halo film zal gaan regisseren. Del Toro is bij de meeste mensen vooral bekend van Blade 2 & Hellboy.



Guillermo del Toro en Peter Jackson

Nederland geen groepshoofd bij WK voetbal

Bij het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zal het Nederlands elftal niet de status van groepshoofd krijgen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft dit dinsdag beslist.

Bij de loting, die vrijdag in Leipzig op het programma staat, zal Oranje hierdoor in ieder geval gekoppeld worden aan een van de volgende acht landen: gastland Duitsland, titelverdediger Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje, Mexico of Engeland.

-
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!

Akkoord tussen Willem II en Maaskant


Willem II en Robert Maaskant hebben een akkoord bereikt over de afwikkeling van het nog doorlopende contract van de trainer. De onlangs ontslagen Maaskant had bij Willem II nog een contract dat liep tot medio 2007.

Na het treffen van de regeling met Maaskant heeft de Tilburgse club Kees Zwamborn officieel aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Vorige week zat hij al bij de club op de bank. Marco de Ruiter zal hem gaan assisteren. Zwamborn zal de functie van hoofdtrainer met die van manager Technische Zaken gaan combineren.

Diefstal opgelost door telefoon

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen diefstal uit een zwembadkluisje is op een wel heel makkelijke manier opgelost. Een 20-jarige man uit Opheusden kwam er in een zwembad in Tiel achter dat de spullen die hij in zijn kluisje had opgeborgen, gestolen waren. De man deed melding van diefstal bij de receptie en belde daar het nummer van zijn mobiele telefoon.

Verrassend genoeg ging de telefoon van de man in een ander kluisje in de kledingruimtes over. Toen de medewerkster van het zwembad de locker opende, zag de Opheusdenaar daar zijn spullen liggen. Hij kreeg zijn eigendommen terug en de zwembadmedewerkster belde de politie. Deze kon de dader gemakkelijk opsporen doordat er in het kluisje een identiteitsbewijs van een onbekende man lag. Aan de hand van de pasfoto werd hij door een stel agenten opgezocht en uit het bad gehaald. Toen hem gevraagd werd naar het voorval ontkende de man dat het kluisje van hem was en zei een andere locker in zijn bezit te hebben. Deze kon hij als bewijs echter niet openen. Later verklaarde de man dat hij de spullen uit een volgens hem niet afgesloten kluisje had gehaald en het voor de veiligheid in die van hem had opgeborgen.

De man is aangehouden op verdenking van diefstal. Een 19-jarige vrouw uit Ophemert die bij hem was, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.

Nieuwe nummer één Top 2000

AvondQueen staat met Bohemian Rhapsody niet langer op één in de Radio 2 Top 2000. Vanmiddag maakte Frits Spits in zijn programma Tijd voor twee bekend dat Boudewijn De Groot met Avond de koppositie heeft veroverd.

Avond steeg de laatste jaren al gestaag hoger. Vorig jaar stond het op 5. De Groot schreef het nummer in de jaren 70 samen met de in 2002 overleden Lennaert Nijgh voor Rob de Nijs, die het op een lp zette. Een single werd daar nooit van uitgebracht. In 1996 nam Boudewijn het zelf op. De uitvoering van De Groot werd in 1997 wel op single (cd-single) uitgebracht, maar haalde slechts de tipparade. Het nummer is nu door de luisteraars van Radio 2 verkozen tot nummer één.

De zanger reageerde verheugd en verbaasd op zijn koppositie: ''Vorig jaar was mijn verbazing al groot toen Avond op de vijfde plaats stond. Nu de Top 2000-stemmers op eigen initiatief vonden dat het tijd werd voor een nieuwe nummer één en wel mijn Nederlandstalige nummer, is mijn blijdschap des te groter. Ik denk dat men op dit moment behoefte heeft aan een lied waarmee men zich direct kan identificeren.''

De Radio 2 Top 2000 editie 2005 wordt uitgezonden van maandag 26 december t/m zaterdag 31 december. In totaal werden dit jaar ruim één miljoen stemmen uitgebracht voor de hitlijst.


De Groot vorig jaar tijdens een live optreden

België wil harde aanpak agressieve games

Bij onze zuiderburen werkt minister Laurette Onkelinx van Justitie aan een wet tegen agressieve computerspelletjes. De makers van dergelijke digitale games riskeren zelfs een celstraf. In België kan nu alleen worden opgetreden als een spel aantoonbaar tot een geweldsmisdrijf heeft geleid. Dat is vrij lastig te bewijzen. Volgens Onkelinx is dat met een algemeen verbod veel eenvoudiger.

Aanleiding voor de voorgenomen wet is de game 'Bully' waarin de speler in de huid van een gefrustreerde tiener kruipt en zijn klasgenootjes te lijf gaat. Hoe meer hij pest, stompt en slaat, hoe verder hij komt in het spel.

In Nederland staat het spel ook ter discussie. PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vroeg onlangs de uitgever om het spel niet uit te brengen. Hij wilde echter geen verbod, maar hoopte op de welwillendheid van de uitgever.

Gazza na 39 dagen ontslagen als trainer

Paul Gascoigne is wegens drankmisbruik al na 39 dagen ontslagen als trainer van de Engelse minor-league club Kettering. Enkele uren na zijn ontslag werd Gazza ook nog gearresteerd nadat hij een fotograaf een dreun had verkocht.

Eind oktober was de voormalig international aan zijn eerste baan als trainer begonnen. De eigenaar van de club verklaarde dat Gascoigne voor, tijdens en na wedstrijden onder invloed van drank was en daardoor incapabel.

Onlangs gaf de 38-jarige Gazza toe dat hij voor een wedstrijd wat had gedronken. "Een dubbele cognac. Nou en ? Vroeger waren het vier flessen whisky. Dat is nu niet meer zo."

België wil harde aanpak agressieve games

GamesBij onze zuiderburen werkt minister Laurette Onkelinx van Justitie aan een wet tegen agressieve computerspelletjes. De makers van dergelijke digitale games riskeren zelfs een celstraf. In België kan nu alleen worden opgetreden als een spel aantoonbaar tot een geweldsmisdrijf heeft geleid. Dat is vrij lastig te bewijzen. Volgens Onkelinx is dat met een algemeen verbod veel eenvoudiger.

Aanleiding voor de voorgenomen wet is de game 'Bully' waarin de speler in de huid van een gefrustreerde tiener kruipt en zijn klasgenootjes te lijf gaat. Hoe meer hij pest, stompt en slaat, hoe verder hij komt in het spel.

In Nederland staat het spel ook ter discussie. PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vroeg onlangs de uitgever om het spel niet uit te brengen. Hij wilde echter geen verbod, maar hoopte op de welwillendheid van de uitgever.

-
Zie voor meer game-nieuws FOK!games

Rare mensen

Er zijn zoveel mensen die zich vervelen en daardoor rare dingen beginnen te doen. Zoals deze dude, die rijdt zijn auto recht het meertje in. Waarom? Hij wilde graag vissen met zijn auto.

Een ander voorbeeld, iemand die zich een klap laat verkopen met een keyboard? Waarom? Hij wilde waarschijnlijk weten hoe het voelde.

Als je niet weet hoe je gewichten moet heffen, blijf er dan aub vanaf.

En als je het echt niet meer weet kun je nog altijd mee doen met de Gang Fight in Russia.

Peuter al 5 dagen spoorloos in Amsterdam

PolitieSinds donderdagavond wordt in Amsterdam een 3-jarige peuter vermist. De moeder verloor het kind op de Nassaukade (nabij de Elandsgracht) rond 20:00 uur even uit het oog, waarna het spoorloos bleek verdwenen.

De brandweer heeft de afgelopen dagen zonder resultaat met duikers al het water bij de Nassaukade afgezocht. Ook de politie boekte geen resultaten bij buurt- en wijkonderzoeken. Op dit moment bekijkt de politie alle beelden van beveiligingscamera's in de buurt.

Het vermiste jongetje heet Waez Geldoon en is van Somalische komaf. Hij spreekt een beetje Nederlands. Zijn hoofd was net kaalgeschoren en hij mist twee voortanden.

Duncan leidt San Antonio Spurs naar winst

In de NBA heeft Tim Duncan San Antonio Spurs naar de vierde overwinning op rij geleid. In de 85-110 zege op Orlando Magic maakte Duncan zijn veertiende double-double van dit seizoen. Duncan scoorde 26 punten en liet 12 rebounds noteren.

De regerend kampioen heeft tot nu toe dit seizoen 14 maal gewonnen en drie keer verloren. "Tim was een monster vanavond en was op dreef zoals hij al het hele seizoen op dreef is. Het basketbal-IQ van het team gaat echt omhoog als hij meedoet," aldus Spurs-coach Gregg Popovich.

Uitslagen NBA maandag:

Orlando Magic - San Antonio Spurs 85-110

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 94-102

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 77-91

Los Angeles Clippers - Miami Heat 99-89

Stappen in Staphorst nu ook op zondag

Icoon Shocking Als één van de laatste gemeenten in Nederland staat Staphorst nu ook stappen op zondag toe. Voor het eerst zullen dit weekeinde kroegen en discotheken in de gereformeerde gemeente op zondag legaal open zijn. Dit was tot voor kort verboden, uit vrees voor de verstoring van de zondagsrust.

Tot nu toe was het zo dat de horeca op zaterdagavond om 23.30 de lichten weer aan moesten doen, de muziek zachtjes zetten en de tap sluiten. Desondanks bleven de meeste kroegbazen na twaalf uur gasten ontvangen. Zolang het rustig bleef, voelde de politie er niets voor om in te grijpen.

Onlangs is door de gemeente besloten dat de kroegen tot na middernacht (tot 02.00 uur) open mogen blijven. Alleen de plaatselijke SGP-fractie stemde tegen de hernieuwde sluitingstijd.

'Revolution een souped up Xbox?'

Nog altijd zijn de technische specificaties van de Revolution onbekend. Er druppelen echter een aantal geruchten binnen die het vermelden waard zijn.

Men moet echter rekening houden dat de developers die aan het woord zijn nog geen final dev-kits hebben (die zijn simpelweg nog niet af) en dat ze nog geen specificaties weten van de grafische chipset (ook nog niet af).

Nintendo heeft in het verleden gezegd dat de Revolution two-to-three times more powerful than GameCube was. Dit was niet erg omdat de Revolution geen HD support heeft en het verschil op gewone tv's nauwelijks zichtbaar zou zijn volgens Iwata, president van Nintendo.

Een third party developer heeft het volgende te zeggen over de dev-kit die ze nu in handen hebben: To be honest, it's not much more powerful than an Xbox. It's like a souped up Xbox. But it's the controller that makes the difference and the controller is really nice.

Het totaal aan RAM geheugen in de Revolution is ook onduidelijk. Er wordt gezegd dat het misschien maar 128 MB is of dat het hetzelfde is als de Cube, maar dan met 64 MB meer. Hoewel deze getallen twee tot drie keer meer zijn dan wat er in de Cube zit, is het weinig vergeleken met de 360: 512 MB.

Toen IGN ging vragen naar of er daadwerkelijk ook games in de maak waren zei een grote third party developer dat ze de experimentele fase voorbij waren: We are looking at it quite differently. It's like another current generation platform for us. But it's such a nice controller that it opens up a lot of possibilities. It's very different and it's very precise

Een laatste reactie van een bron van IGN: People are interested, but they're still taking it all in at the moment. I'm sure [Nintendo is] going to get a fair amount of support. Probably a lot of people will initially look at existing franchises and whether or not they can kind of do customized versions for Revolution using most of the assets they've got. But whether they'll say, "Okay, let's do something completely original for it," that's the other question because it could be quite expensive to do that. Not as expensive as doing a PS3 or Xbox 360 game. But if you're a third party and you want to do cross platform, if you're doing a game on 360 you can do it on PS3 or PC using the same assets and that does make it a bit easier.

Het woord is nu aan Nintendo om deze geruchten te bevestigen of te ontkrachten.

'Revolution will debut during Thanksgiving 2006'

Als je Nintendo vraagt naar de launchdatum van de Revolution zullen ze simpelweg 2006 zeggen. IGN heeft echter met een aantal developers gesproken en die zeggen dat de Revolution rond Thanksgiving launched.

De GameCube kwam 5 jaar geleden ook rond die periode uit. Thanksgiving is in november. Een Europese en Japanse datum is niet bekend, maar moet volgens Jim Merrick (Nintendo of Europe) binnen 14 weken zijn aangezien ze binnen 14 weken wereldwijd willen launchen.

Mohammed B: niemand wist van plannen

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Justitie Mohammed B. heeft vorige maand tegenover de rechter-commissaris een ontlastende verklaring afgelegd over de andere vermeende leden van de Hofstadgroep. Volgens B. heeft hij de moord op Theo van Gogh alleen gepleegd, en wist niemand van zijn plannen. "Ik heb het geheimgehouden voor mijn vrienden", aldus Mohammed B.. Het bericht in de Volkskrant is gisteravond bevestigd door B.'s advocaat, Peter Plasman.

Tot de verklaring wilde B. op geen enkele manier zijn medewerking verlenen aan het strafrechtelijke onderzoek. Volgens Plasman is het onduidelijk waarom hij nu wel heeft meegewerkt. Mogelijk wilde hij de andere leden van de Hofstadgroep vrijpleiten. "Ik weet wel dat ik nog nooit heb gehoord dat iemand hem op een leugen heeft betrapt", aldus Plasman.

B. zegt de Hofstadgroep zelf te zien als een groepje 'kennissen', dat alleen discussieerde over politiek, geloof en dagelijkse dingen. Toen hij de moord op Van Gogh beraamde, realiseerde hij zich wel dat een aantal van zijn kennissen zouden worden opgepakt.

Maandag begon het proces tegen de Hofstadgroep. Mohammed B. staat daarin terecht als leider van een terroristisch netwerk. Hij kan daarvoor echter niet meer veroordeeld worden, aangezien hij al levenslang kreeg voor de moord op Theo van Gogh.

Overigens ontkende B. ook nog dat hij een medewerker van de AIVD zou zijn geweest, zoals in een documentaire van BNN werd gesuggereerd. Dit zou volgens hem 'onzin' zijn.

Kerstverhalenwedstrijd 2005 van start!

Met de kerstdagen in het vooruitzicht organiseren de NCRV, SP!TS en FOK! de Kerstverhalen wedstrijd 2005! De bedoeling om een zo goed mogelijk kerstverhaal te schrijven van maximaal 550 woorden. Uiteindelijk zal het winnende verhaal bepaald worden door juryleden Jan Siebelink, Susan Smit en Khalid Boudou. Meedoen kan door jouw verhaal in te sturen op de website Hetkerstverhaal.nl.

Op deze website kun je naast het plaatsen van jouw kerstverhalen bijvoorbeeld ook filmpjes bekijken met daarin tips van schrijvers als Kluun, Renate Dorresteijn en Manon Uphoff.

Op FOK! is er een apart forum ingericht waar je alles wat met deze wedstrijd te maken heeft, kunt bespreken en waar er ruim de gelegenheid is jouw verhaal aan een publiek voor te leggen alvorens het op de actiewebsite te plaatsen.

De prijzen die er te winnen zijn met het schrijven van het kerstverhaal 2005, zijn een schrijfcursus aan de Schrijversvakschool en boeken aangeboden door A.W. Bruna Uitgevers.

Vanavond een minuut stilte bij CL-wedstrijd PSV

Vanavond zal er voorafgaand aan de wedstrijd PSV-Fenerbahçe SK één minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis aan Frits Philips, die maandagavond op 100-jarige leeftijd overleed. Ook zal PSV met rouwbanden spelen. De UEFA is akkoord gegaan met dat voorstel.

Ook zal het entertainmentprogramma rondom de Champions League-wedstrijd in het Philips-stadion een aangepast karakter krijgen. "We gaan de avond op gepaste wijze invullen", aldus een PSV-functionaris dinsdagmorgen.

Frits Philips was Erelid van PSV en tevens een bijzonder icoon van de gehele PSV-gemeenschap.

Poëzie, da begrijp ik nie

Gisteren hebben de meesten van jullie natuurlijk weer -op het allerlaatste moment- de nodige rijmpjes moeten schrijven, en aanhoren. Mijn ervaring: hoe krommer de zinnen, hoe leuker! Dwangrijm, dubbelrijm en brakke metrums maken het feest compleet. Om nog een beetje in de sfeer van de brakke gedichten te blijven mijn volgende gedicht:

Poëzie da begrijp ik nie

Zeg geen tafel tegen stoel
Zeg geen bakkes tegen smoel
Zeg gewoon: 'Ik hou van jou
Ja, voor jou
Ben ik mijn vrouw ontrouw!!'

Zeg waar het op staat
Of waar het in zit
Ga zitten op die stoel
En hou voor de rest je'
Bakkes!

Okee, da rijm wel nie
't Is dan ook geen poëzie!

Mogelijk nieuw zoogdier ontdekt op Borneo

Icoon Wetenschap Wetenschappers hebben mogelijk een nieuw zoogdier ontdekt op het Indonesische eiland Borneo. Het dier is iets groter dan een kat, en zou vleesetend zijn. Volgens het Wereld Natuur Fonds gaat het mogelijk om de eerste ontdekking van een zoogdier op Borneo in 100 jaar.

Op Borneo worden de laatste tijd wel vaker nieuwe diersoorten ontdekt. Tussen 1994 en 2004 zijn er maar liefst 361 nieuwe diersoorten omschreven op het eiland. De ontdekking van een nieuw zoogdier is echter een stuk zeldzamer.

De ontdekking is overigens nog niet officieel, totdat er een exemplaar gevangen is. Tot nu toe is het dier alleen nog gezien op twee nachtelijke foto's, gemaakt door een automatische camera in een uitgestrekt natuurgebied. De donkerrode pels, de lange harige staart en de rest van het uiterlijk kwam wetenschappers niet bekend voor, wat leidde tot de ontdekking.


Eén van de foto's - zie ook het forum voor de andere foto

Loretta Schrijver populairste nieuwslezer

Icoon TelevisieLoretta Schrijver van het RTL Nieuws is de populairste televisienieuwslezer van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van kabelbedrijf UPC.

Het bedrijf deed onderzoek naar het kijkgedrag van mensen en ondervroeg daarvoor vijfhonderd personen. Schrijver wordt op de voet gevolgd door Sacha de Boer en Philip Freriks van het NOS Journaal. Over Freriks wordt op 1 januari bekend wie zijn opvolger zal worden als nieuwslezer van het Acht-Uur-Journaal.

TOP-13
1. Loretta Schrijver, RTL, 23%
2. Sacha de Boer, NOS, 20%
3. Philip Freriks, NOS, 20%
4. Rick Nieman, RTL, 8%
5. Noraly Beyer, NOS, 6%
6. Gijs Wanders, NOS, 4%
6. Milika Peterzon, SBS, 4%
8. Cilly Dartell, SBS, 3%
9. Gerard Arninkhof, NOS, 2%
10. Beau van Erven Dorens, Talpa, 2%
11. Suzanne Bosman, RTL, 1%
12. Roelof Hemmen, RTL, 1%
13. Margreet Spijker, RTL, 1%



Loretta Schrijver

Geen chipballen op WK voetbal

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten om de wedstrijdballen op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland niet te voorzien van een zogenaamde chip. Dit heeft de secretaris-generaal van de bond, Urs Linsi, maandag laten weten.

Tijdens het WK -17 in Peru werd de chip bij wijze van test gebruikt, maar volgens de makers is het nog niet klaar voor het grote werk. Het technische hoogstandje zal scheidsrechters moeten helpen te beslissen of een bal al dan niet de doellijn gepasseerd is.

"Wij zijn vanzelfsprekend eerder geïnformeerd over de beslissing van de FIFA. Wij zijn niet verrast en ook niet teleurgesteld. Het systeem kan op elke bal worden toegepast. De ontwikkeling of productie van de bal voor de WK-eindronde is er niet door geschaad. Wij zijn overtuigd dat volgend jaar met de beste bal ooit op een eindronde zal worden gespeeld", aldus een woordvoerder van Adidas, dat bedrijf levert de ballen voor het WK in Duitsland.

Bloot en de dood

Nadat er gisteren al een opmerkelijk bericht was over een erotische Bijbelkalender, is er vandaag weer nieuws over een andere vreemdsoortige kalender. Ik heb het dan over de Cofanifunebri-kalender van 2006 , een kalender waarop doodskisten worden gecombineerd met schaars geklede vrouwen.

Vorig jaar werden er van de Italiaanse kalender zo'n 200 stuks verkocht in Nederland, maar de uitgever hoopt dat aantal dit jaar ruimschoots te overtreffen. Vooral binnen uitvaartkringen vindt de kalender gretig aftrek, maar het is de bedoeling om ook mensen buiten de branche voor de kalender te interesseren. Het zal allemaal wel, laten we eerst maar eens kijken hoe die dames eruit zien: jan t/m apr, mei t/m aug, sep t/m dec.

Nou eerlijk gezegd vind ik het helemaal niks. De combinatie van schaars geklede dames en doodskisten zal me een zorg zijn, maar neem dan tenminste een paar aantrekkelijke dames...

Levenslang voor 'controller-wurger'

In de Verenigde Staten is de 19-jarige Adrian Mitchell Taylor veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij een 23-jarige vriend met de draad van een controller gewurgd had.

De moord vond plaats in oktober 2004. Adrian woonde bij het slachtoffer, Joshua Layne Cook, in de straat. Zoals hij wel vaker deed ging hij op de dag van de moord bij Joshua thuis wiet roken en games spelen. Onverwachts maakte Joshua een homoseksueel getinte toenaderingspoging, waardoor Adrian volgens eigen zeggen in paniek raakte (hij was in het verleden al eens aangerand). Hij pakte uit de schuur achter het huis een krik en sloeg Joshua daarmee vijf keer op zijn hoofd. Hij maakte het karwei af door hem met een controller-draad te wurgen.

De jury verklaarde Adrian schuldig aan de moord door verwurging, maar niet aan het slaan met de krik. Dit "by reason of insanity". Adrian zegt spijt te hebben van zijn daad. "I'm sorry to both of the families. May God have mercy on my soul and make me strong." Adrian komt op zijn vroegst over dertien jaar vrij.

Ook Sacchi weg bij Real Madrid

Arrigo Saccho zal aan het eind van dit jaar als technisch directeur bij Real Madrid vertrekken. De 59-jarige Italiaan heeft gezegd dat hij om persoonlijke redenen de Spaanse club verlaat.

De aankondiging van het vertrek van Sacchi komt een dag na het ontslag van trainer Vanderlei Luxemburgo. Een woordvoerder van de Spaanse club zegt dat de voormalig coach van AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg zijn besluit al half november heeft genomen. "Sacchi voelt zich gelukkig bij de club en wilde dit jaar afmaken, maar door familieomstandigheden is hij gedwongen daarvan af te zien."

Handbalsters beginnen WK met overwinning

De Nederlandse handbalvrouwen zijn het wereldkampioenschap in Sint-Petersburg prima begonnen. Het team van bondscoach Sjors Rottger versloeg verrassend Kroatië met 29-27.

Tegen de sterke Kroatische vrouwen begon Nederland wat nerveus, en al gauw stonden ze met 2-6 achter. Maar onder aanvoering van Maura Visser en Pearl van der Wissel kwam Oranje sterk terug, en met een 17-11 voorsprong ging Nederland de rust in.

Kroatië begon de tweede helft wederom beter, maar dankzij het prima keeperswerk van Jokelyn Tienstra bleef de schade beperkt. In de slotfase van de wedstrijd kwam Kroatië nog wel terug van 28-22 naar 28-27, maar door een benutte strafworp van Diane Lamein stelde Nederland de zege veilig.

Wederom een nederlaag voor Birmingham City

Birmingham City is bezig aan een moeizaam seizoen. De club staat voorlaatste in de Premier League en verloor maandag de thuiswedstrijd met 1-2 van West Ham United. Het is al de negende competitie-nederlaag voor de club van Mario Melchiot, die al na acht minuten het veld moest verlaten. Bij het trappen van de bal leek de Nederlander zijn hamstring te blesseren.

De thuisploeg kwam in de elfde minuut nog wel op voorsprong via een treffer van Emile Heskey, maar in de fase vlak voor rust ging het mis. Bobby Zamora sloeg voor West Ham toe in de 36ste minuut en Marlon Harewood in de 45ste minuut. Vlak voor tijd scoorde Heskey nog voor Birmingham. maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat het de scheidsrechter niet ontging dat hij dat met zijn hand deed.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Melchiot is, nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

CD: De Foute CD van Q-Music

Noordzee FM werd door John de Mol verkocht aan Q-Music en sindsdien staat de zender volop in de schijnwerpers. Een grote reclamecampagne, indrukwekkende prijsvragen en een flinke hoeveelheid nieuwe DJ's moeten van de -van origine Belgische- radiozender een groot succes zien te maken. Met "het foute uurtje" dat elke ochtend op de zender te horen is, is in ieder geval een goed begin gemaakt. Het programma is al bijna een begrip te noemen en de redactie besloot een top 40 samen te stellen met de lekkerste foute nummers. Sinds kort zijn deze nummers ook op een dubbele CD te verkrijgen.


Gedachten zijn vrij

De 17-jarige Malika, die vorige week door justitie was gegijzeld, mocht van de rechter gisteren gewoon naar huis. Het is een kleine tegenvaller voor de advocaten van de Hofstadgroep, die de dame nu niet aan de tand kunnen voelen over de verklaring die ze tegenover de politie aflegde.

Uiteraard is het de vraag of de advocaten van de verdachten meer tegenvallers te verwerken zullen krijgen. Eerlijk gezegd acht ik de kans echter groter, dat het proces tegen de leden van de Hofstadgroep vooral een teleurstelling wordt voor de mensen die hopen op een veroordeling. Gisteren werd bij Stand.nl op Radio 1 gediscussieerd over de volgende stelling: "De Hofstadgroep moet veroordeeld kunnen worden voor terroristische intenties" en een overgrote meerderheid van de stemmers was het met die stelling eens. Dat geeft wel aan hoe dit leeft onder de Nederlandse bevolking, maar het geeft ook wel aan hoe lichtzinnig mensen over dit soort zaken denken.

Het zou een slechte zaak zijn wanneer mensen worden veroordeeld, vanwege een bepaald gedachtegoed. Zelfs wanneer dat een gemeenschappelijk gedachtegoed is, waarover ze onderling spreken. Het gaat erom of ze concrete plannen hadden en dat die plannen aantoonbaar zijn door een begin van uitvoering. Zijn ze dat niet dan is het de nagel aan de doodskist van de rechtstaat wanneer deze verdachten worden veroordeeld.

Wat ik tot nu toe hoor en lees over de Hofstadgroep, dan is het al een hele klus om aan te tonen dat hier echt sprake was van een organisatie, laat staan van concreet uitgewerkte gemeenschappelijke plannen. Komt er niets anders boven tafel dan wat er nu bekend is, dan kan er maar één conclusie zijn: vrijspraak.

Frits Philips (100) overleden

Frits Philips is gisteravond om 23:43 uur overleden op zijn landgoed De Wielewaal. Hij is 100 jaar oud geworden. Hij overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een val op zaterdag 12 november. Hij struikelde toen tijdens een wandeling op zijn landgoed. Overigens heeft het concern Philips het bericht nog niet bevestigd.

Frits Philips was geliefd bij zijn personeel en werd vaak aangesproken met 'Meneer Frits'. Na zijn afscheid als 'president' werd hij voorzitter van de raad van commissarissen en van de raad van beheer. Daarna bleef hij op de achtergrond betrokken bij het concern. Door zijn betrokkenheid bij de stad en zijn gemakkelijke omgang met mensen uit alle lagen van de bevolking groeide hij uit tot een icoon van de stad Eindhoven.

In april vierde de Brabantse stad nog uitbundig de verjaardag van haar bekendste inwoner. Thuis in bed heeft hij afscheid genomen van familie en bekenden.


Twaalf aanhoudingen na mishandeling in Rotterdam

Icoon PolitieDe politie heeft maandagavond twaalf personen in een huis aan de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid aangehouden. Dit nadat gisteravond rond 21:00 uur een zwaargewonde man op straat werd aangetroffen op de Dordtselaan in de wijk Bloemhof. De twaalf zijn meegenomen naar het bureau.

De politie kwam bij het huis uit na sporenonderzoek. Over de precieze toedracht van het incident is nog niets bekend. De mishandelde man is volgens de politie zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Wouter van der Goes in 3FM-huis

3FM Serious RequestDJ Wouter van der Goes zal Giel Beelen en Gerard Ekdom vergezellen in het glazen huis op het Neude in Utrecht om geld in te zamelen voor Congo. Net als vorig jaar zal hij deelnemen aan '3FM Serious Request'. Van 19 tot en met 24 december zal er 24 uur per dag live radio worden gemaakt vanuit het huis. Luisteraars kunnen dan platen aanvragen die tegen betaling worden gedraaid.

Vorig jaar was Wout ook al een bewoner van het Glazen Huis. Toen voerde hij samen met Giel en Claudia de Breij actie voor Darfur. Dit jaar is in samenspraak met het Rode Kruis gekozen voor Congo om zoveel mogelijk kinderen en kindsoldaten uit dat land een betere toekomst te geven.

Beenhakker laat De Jong thuis

Bondscoach van Trinidad & Tobago Leo Beenhakker neemt zijn assistent Theo de Jong niet mee naar het WK 2006. Voor hem in de plaats komt een trainer uit Trinidad.

Theo de Jong gaf te kennen teleurgesteld te zijn: "Het was wel even slikken, leuk was de mededeling niet". Wim Rijsbergen blijft wel aan als assistent van 'Don Leo'.

De uitleg van Beenhakker was dat hij een verzoek had gekregen om een trainer van Trinidad mee te nemen om de ontwikkeling van het voetbal op het eiland te verbeteren.

Twee Nederlandse doden door ongeval in Duitsland

Icoon VervoerBij een ongeluk op de snelweg A57 bij Dusseldorf in Duitsland zijn drie mensen om het leven gekomen, waaronder twee Nederlanders. Een Nederlandse vrachtwagen kwam door nog onbekende redenen rond 18:45 uur op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een Duitse bus. Beide chauffeurs kwamen om.

Na de botsing viel de vrachtwagen op z'n kant bovenop een personenauto, die ook een Nederlands kenteken zou hebben. Ook die bestuurder overleefde het niet, een tweede inzittende kon met lichte verwondingen uit het wrak worden bevrijd. De A57 is in beide richtingen afgesloten, omdat de vrachtwagen die verf vervoerde moet worden opgeruimd.

Bridget Maasland misschien naakt in Playboy

Icoon Showbizz Als het mannenblad Playboy uiterlijk dinsdagavond 150.000 euro op de rekening van Bridget Maasland bijschrijft, gaat zij als tegenprestatie uit de kleren. Het geld gaat naar een goed doel. De actie is in het kader van het BNN-programma Katja vs. Bridget.

In dat programma krijgen Bridget en Katja Schuurman wekelijks een opdracht die zij zo goed mogelijk moeten volbrengen. Eerder namen de twee een single op met respectievelijk Jan Smit en De Jeugd Van Tegenwoordig.

De presentatrice heeft geen idee of haar voorstel wordt ingewilligd, al heeft Playboy wel oren naar een overeenkomst. Het geld dat zij voor haar eventuele naaktreportage krijgt, komt ten goede aan een stichting die zich inzet voor mishandelde honden in het voormalig Oostblok. Het is nog niet bekend in welk nummer Bridget eventueel zal verschijnen.

Franse president maakt verdachten excuus

De Franse president Jacques Chirac heeft namens het land zijn nederige excuses aangeboden aan 13 Fransen die onterecht vast hebben gezeten in een geruchtmakende pedozaak. Alle verdachten komen uit het Noord-Franse plaatsje Outreau en waren veroordeeld voor pedofilie na beschuldigingen van een vrouw en haar kinderen. Sommige hebben meer dan 3 jaar in de cel gezeten. Voor een veertiende verdachte hebben de excuses geen zin meer. Zij pleegde voor de vrijspraak al zelfmoord.

Van begin af aan hebben advocaten van de verdachten gewezen op de inconsistentie van de verklaringen van de vermeende slachtoffers. De verdachten ontkenden ook steevast. De rechters en (kinder)psychologen geloofden echter het verhaal van de 'slachtoffers'.

De enige die nu nog vastzitten zijn het echtpaar van de misbruikte kinderen en hun buren. Zij bekenden eerder en gingen ook niet in hoger beroep. Zij gaven indertijd toe de vier zoontjes van het echtpaar te hebben misbruikt en kregen gevangenisstraffen van 15 tot 20 jaar.

In Frankrijk is door de affaire grote beroering ontstaan. Volgens velen heeft het hele justitiële systeem gefaald en is een diepgravend onderzoek en hervorming nodig om herhaling te voorkomen.

-
Het FOK!-bericht uit 2002, toen van vrijspraken nog geen sprake was: Schandalige pedo-zaak schokt Frankrijk.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.