Ruim 100 doden bij vliegramp Teheran

Spottersfreak en Aurelium hadden ons via de nieuws-submit te melden:

RampIn de Iraanse hoofdstad Teheran is in een woonwijk een militair Hercules-toestel neergestort. Het vliegtuig had ongeveer negentig mensen aan boord en zou terecht zijn gekomen op een flat van tien verdiepingen hoog. Volgens de autoriteiten was het toestel bezig met een noodlanding.

Op de plek van de ramp woedt momenteel een enorme brand. Reddingwerkers kunnen in de vuurzee weinig doen om mensen te helpen. De politie vreest dat er mogelijk honderden doden zijn gevallen omdat het gebied dichtbevolkt is.

Update 19:07
Er zijn meer dan honderd doden gevallen als gevolg van de vliegtuigramp. De burgemeester van Teheran en de politie aldaar meldden dat alle inzittenden van het vliegtuig omgekomen zijn. Het zou om 94 personen gaan, andere bronnen spreken echter van 106 inzittenden. In het getroffen gebouw zouden 25 doden zijn gevallen. Negentig mensen zijn gewond overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Het vliegtuig was op weg naar Bandar Abbas, in het zuiden van Iran, waar een militaire oefening in het bijzijn van de pers zou worden gehouden. De meeste inzittenden van het toestel waren Iraanse journalisten en fotografen. Het vliegtuig was een verouderd toestel en is mogelijk door een technisch defect neergestort.


Een Hercules C-130